Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARIRE Nr. 190 din 26 aprilie 1994  privind infiintarea Zonei libere Galati si a Regiei Autonome Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARIRE Nr. 190 din 26 aprilie 1994 privind infiintarea Zonei libere Galati si a Regiei Autonome "Administratia Zonei Libere Galati"

EMITENT: GUVERNUL ROMANIEI
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 120 din 13 mai 1994

Guvernul României hotãrãşte:


ART. 1
Se instituie regimul de zona libera în municipiul Galaţi, pe o suprafata de 136,98 ha, conform anexelor nr. 1 şi 3*) la prezenta hotãrîre.
Activitãţile specifice regimului de zona libera se vor desfasura numai în perimetre imprejmuite. Desfãşurarea unor astfel de activitãţi în afarã perimetrelor imprejmuite este interzisã.
------------------
*) Anexa nr. 3, reprezentind planul de amplasament al Zonei libere Galaţi, se transmite celor interesaţi.

ART. 2
Se înfiinţeazã Regia Autonomã "Administraţia Zonei Libere Galaţi", cu sediul în municipiul Galaţi, strada Portului + soseaua Basarabiei.
ART. 3
Se aproba deschiderea Punctului de control pentru trecerea frontierei "Zona libera Galaţi" şi înfiinţarea Vãmii "Zona libera Galaţi".
ART. 4
Regia Autonomã "Administraţia Zonei Libere Galaţi" este persoana juridicã romana, coordonata de Ministerul Transporturilor prin Agenţia Zonelor Libere şi funcţioneazã pe principiile gestiunii economice şi autonomiei financiare, în conformitate cu prevederile <>Legii nr. 84/1992 şi ale regulamentului de organizare şi funcţionare prevãzut în anexa nr. 2 la prezenta hotãrîre.
Pentru primul an calendaristic de activitate a Regiei Autonome "Administraţia Zonei Libere Galaţi", cheltuielile de organizare şi funcţionare, inclusiv pentru realizarea primei investiţii de împrejmuire a platformei, se vor face în limita sumei de 305 milioane lei, care se suporta din rezerva bugetarã, majorindu-se în mod corespunzãtor prevederile din bugetul de stat pentru Ministerul Transporturilor.
ART. 5
Patrimoniul Regiei Autonome "Administraţia Zonei Libere Galaţi" se constituie din bunuri proprietate publica, destinate cu titlu de administrare, astfel:
a) o suprafata de 130 ha teren arabil proprietate publica, situat în intravilan, în valoare de 1.098.500 mii lei, transmisã fãrã plata din administrarea Consiliului Local al Municipiului Galaţi;
b) o suprafata de 6,98 ha teren proprietate publica, evaluat, împreunã cu fondurile fixe din perimetrul respectiv, la suma de 447.998 mii lei, transmisã fãrã plata din administrarea Regiei Autonome "Administraţia Porturilor Dunãrii Maritime Galaţi", cu dimensiunea corespunzãtoare a patrimoniului acesteia.
ART. 6
Persoanele fizice şi juridice care introduc sau scot bunuri în/din Zona libera Galaţi au obligaţia sa prezinte organelor vamale documentele prevãzute de legislaţia romana şi de convenţiile internaţionale la care România este parte.
Mãrfurile periculoase pot intra în Zona libera Galaţi numai în condiţiile prevãzute de legislaţia în vigoare în acest domeniu şi pot fi depozitate numai în spaţiile amenajate special în acest scop de Regia Autonomã "Administraţia Zonei Libere Galaţi".
ART. 7
Supravegherea vamalã se efectueazã potrivit reglementãrilor legale în vigoare. În vederea exercitãrii acestei supravegheri la cãile de acces în Zona libera Galaţi, vor fi instalate posturi fixe şi mobile de control permanente, iar pentru cãile de acces fluviale vor fi folosite posturi de patrulare fluviala sau aerianã, dupã caz, permanente ori temporare, în funcţie de trafic.
În scopul desfãşurãrii activitãţilor specifice din Punctul de control pentru trecerea frontierei "Zona libera Galaţi" se aproba suplimentarea numãrului de posturi la Ministerul de Interne şi Ministerul Finanţelor potrivit anexelor nr. 4 şi 5 la prezenta hotãrîre.
Vama "Zona Libera Galaţi" se doteaza de cãtre Ministerul Finanţelor, prin Direcţia Generalã a Vamilor, în condiţiile reglementãrilor în vigoare, cu mijloacele tehnice prevãzute în anexa nr. 6 la prezenta hotãrîre, finanţarea acestora asigurindu-se din fondul special prevãzut de Legea nr. 8/1994 privind constituirea şi utilizarea Fondului special pentru dezvoltarea şi modernizarea punctelor de control pentru trecerea frontierei, precum şi a celorlalte unitãţi vamale.
Cheltuielile care privesc personalul şi dotarea, cu excepţia cheltuielilor privind mijloacele tehnice prevãzute în anexa nr. 6 la prezenta hotãrîre, se asigura de cãtre fiecare dintre ordonatorii principali de credite implicaţi, în cadrul prevederilor aprobate prin bugetul de stat.
ART. 8
Autoritãţile vamale, autoritãţile poliţiei de frontiera, alte autoritãţi administrative care desfãşoarã activitãţi în Punctul de control pentru trecerea frontierei "Zona libera Galaţi" pot efectua verificãri în interiorul Zonei libere Galaţi în cazul existenţei unor sesizãri sau suspiciuni privind încãlcarea prevederilor legale specifice domeniului lor de activitate, cu anunţarea prealabilã a Regiei Autonome "Administraţia Zonei Libere Galaţi".
ART. 9
Regia Autonomã "Administraţia Zonei Libere Galaţi" va pune gratuit la dispoziţia autoritãţilor care funcţioneazã, potrivit legii, în Punctul de control pentru trecerea frontierei "Zona libera Galaţi ", spaţiile de lucru şi mijloacele de comunicaţii necesare bunei desfasurari a activitãţilor lor specifice. Spaţiile vor fi stabilite de Regia Autonomã "Administraţia Zonei Libere Galaţi", împreunã cu Direcţia Generalã a Vamilor, şi vor fi realizate conform proiectelor avizate de aceasta.
Activitatea autoritãţilor prevãzute la alineatul precedent va începe numai dupã darea în folosinta a acestor spaţii.
ART. 10
Controlul paşapoartelor şi al celorlalte documente pentru trecerea frontierei de stat romane, aparţinînd persoanelor care intra şi ies în/din Zona libera Galaţi, se efectueazã de cãtre autoritãţile poliţiei de frontiera, conform prevederilor Legii nr. 56/1992.
ART. 11
Regia Autonomã "Administraţia Zonei Libere Galaţi" va realiza imprejmuirea platformelor menţionate în anexa nr. 1 din prevederile bugetare prevãzute la art. 4 alin. 2, pe baza de studii de prefezabilitate, elaborate şi aprobate potrivit dispoziţiilor Legii nr. 10/1991 privind finanţele publice.
ART. 12
Activitatea de concesionare şi închiriere de terenuri şi construcţii în Zona libera Galaţi se desfãşoarã sub îndrumarea şi coordonarea Agenţiei Zonelor Libere în cadrul Ministerului Transporturilor, în conformitate cu legislaţia şi normele privind metodologia concesionarii, închirierii şi locatiei de gestiune.
Comisia de licitaţie va fi numita de Consiliul de administraţie al Regiei Autonome "Administraţia Zonei Libere Galaţi" şi va fi formatã din reprezentanţi ai acesteia, ai Agenţiei Naţionale pentru Privatizare, ai Ministerului Finanţelor, precum şi ai Agenţiei Zonelor Libere din cadrul Ministerului Transporturilor.
Realizarea activitãţilor care se pot efectua în Zona libera Galaţi de cãtre persoane romane sau strãine este permisã numai pe baza de licenţe eliberate de Regia Autonomã "Administraţia Zonei Libere Galaţi", avizate, dupã caz, de Ministerul Comerţului, Ministerul Finanţelor, Banca Nationala a României, Ministerul de Interne sau Direcţia Generalã a Vamilor.
ART. 13
Predarea-primirea patrimoniului afectat regiei autonome se va efectua pe baza de protocol, încheiat în termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare a prezentei hotãrîri, între Consiliul Local al Municipiului Galaţi şi, respectiv, Regia Autonomã "Administraţia Porturilor Dunãrii Maritime Galaţi", în calitate de predatori, şi Regia Autonomã "Administraţia Zonei Libere Galaţi", în calitate de primitor.
Patrimoniul Regiei Autonome "Administraţia Porturilor Dunãrii Maritime Galaţi", prevãzute la poziţia 6 din anexa nr. 1 la Hotãrîrea Guvernului nr. 19/1991, se diminueazã cu valorile prevãzute în protocolul de predare-primire.
ART. 14
Pentru primul an calendaristic de funcţionare a Regiei Autonome "Administraţia Zonei Libere Galaţi" salarizarea personalului acesteia se va face în conformitate cu prevederile anexei nr. 11 din <>Hotãrîrea Guvernului nr. 281/1993 , iar statul de funcţii şi organigrama vor fi aprobate de Ministerul Transporturilor.
ART. 15
Anexele nr. 1-6 fac parte integrantã din prezenta hotãrîre.
ART. 16
Orice dispoziţii contrare prezentei hotãrîri se abroga.

PRIM-MINISTRU
NICOLAE VACAROIU

Contrasemneazã:
----------------
Ministru de stat,
ministrul finanţelor,
Florin Georgescu

Ministrul transporturilor,
Aurel Novac

p. Ministrul apelor, pãdurilor şi
protecţiei mediului,
Florin Stadiu,
secretar de stat

Ministru de interne,
Doru Ioan Taracila

p. Ministrul comerţului,
Mihai Berinde,
secretar de stat

ANEXA 1

DELIMITAREA TERITORIALĂ A ZONEI LIBERE GALAŢI

Zona libera Galaţi cuprinde teritoriile delimitate de urmãtoarele platforme:
Platforma nr. I - cu o suprafata de 130 ha, delimitata astfel:
- la est - canalul magistral de irigatie Lunca;
- la sud - Societatea Comercialã "Degere Oil Terminal - S.A. şi fluviul Dunarea;
- la vest - drumul de legatura între soseaua Basarabiei şi Dunare;
- la nord - soseaua Basarabiei.
Platforma nr. II - cu o suprafata de 6,98 ha, delimitata astfel:
- la est - Societatea Comercialã "Degere Oil Terminal" - S.A.;
- la sud - fluviul Dunarea;
- la vest - linia care delimiteaza dana 50 de dana 51;
- la nord - Societatea Comercialã "Minersort" - S.A.

ANEXA 2

REGULAMENTUL DE ORGANIZARE ŞI FUNCŢIONARE
a Zonei libere Galaţi

CAP. 1
Prevederi generale

ART. 1
Zona libera Galaţi este supusã prevederilor prezentului regulament de organizare şi funcţionare.
ART. 2
Administrarea Zonei libere Galaţi se realizeazã de cãtre "Administraţia Zonei Libere Galaţi", care se organizeazã şi funcţioneazã ca regie autonomã, avînd atribuţiile prevãzute în prezentul regulament.
ART. 3
Regia Autonomã "Administraţia Zonei Libere Galaţi" este persoana juridicã, funcţioneazã pe baza de gestiune economicã şi autonomie financiarã şi îşi desfãşoarã activitatea pe baza prezentului regulament de organizare şi funcţionare şi a legislaţiei în vigoare.
ART. 4
Sediul Regiei Autonome "Administraţia Zonei Libere Galaţi" este în municipiul Galaţi, strada Portului + soseaua Basarabiei. Acest sediu va putea fi schimbat prin hotãrîre a Guvernului.
ART. 5
Delimitarea geograficã a Zonei libere Galaţi este urmãtoarea:
Platforma nr. I - în suprafata de 130 ha, delimitata astfel:
- la est - canalul magistral de irigatie Lunca;
- la sud - Societatea Comercialã "Degere Oil Terminal" - S. A. şi fluviul Dunarea;
- la vest - drumul de legatura între soseaua Basarabiei şi Dunare;
- la nord - soseaua Basarabiei.
Platforma nr. II - în suprafata de 6,98 ha, delimitata astfel:
- la est - Societatea Comercialã "Degere Oil Terminal" - S.A.;
- la sud - fluviul Dunarea;
- la vest - linia care delimiteaza dana 50 de dana 51;
- la nord - Societatea Comercialã "Minersort" - S.A.

CAP. 2
Obiectul de activitate

ART. 6
Regia Autonomã "Administraţia Zonei Libere Galaţi" are ca obiect de activitate administrarea şi exploatarea suprafeţei declarate zona libera.
ART. 7
Regia Autonomã "Administraţia Zonei Libere Galaţi", în calitate de administrator a bunurilor din patrimoniul sau, are urmãtoarele atribuţii:
a) rãspunde de respectarea reglementãrilor legale aplicabile în realizarea obiectului sau de activitate şi controleazã felul în care persoanele care activeazã în zona libera respecta prevederile legale care se aplica în aceasta zona;
b) concesioneaza şi închiriazã terenuri şi construcţii din Zona libera Galaţi persoanelor fizice şi juridice, romane sau strãine, în condiţiile prevãzute de lege;
c) administreazã şi asigura exploatarea platformelor, magaziilor, instalaţiilor, utilajelor, clãdirilor social-administrative, grupurilor sociale, statiilor de transformare, suprafeţelor de teren şi a altor imobile aflate în dotare proprie;
d) asigura repararea şi întreţinerea construcţiilor şi instalaţiilor pe care le administreazã;
e) asigura întreţinerea în stare de funcţionare a unitãţilor privind furnizarea de apa, agent termic şi energie electrica;
f) asigura întreţinerea cãilor rutiere de acces;
g) asigura salubrizarea clãdirilor şi construcţiilor situate în Zona libera Galaţi şi preluarea reziduurilor petroliere, menajere şi industriale;
h) înregistreazã situaţia statistica a datelor de producţie şi financiare ale agenţilor economici care utilizeazã Zona libera Galaţi;
i) avizeazã şi coordoneazã realizarea activitãţilor în Zona libera Galaţi prin eliberarea de licenţe tuturor utilizatorilor zonei libere - agenţi economici, persoane fizice şi juridice, romane sau strãine -, în scopul dezvoltãrii echilibrate a zonei, evitãrii concurentei neloiale şi protejãrii mediului ambiant;
j) stabileşte, potrivit reglementãrilor legale, tarifele minime anuale pentru toate activitãţile pe care le desfãşoarã în interiorul Zonei libere Galaţi sau în legatura cu aceasta, pe baza analizei complete şi comparative, şi le supune aprobãrii consiliului de administraţie al regiei;
k) în calitate de administrator al Zonei libere Galaţi, însoţeşte echipele care controleazã mijloacele de transport maritim sau fluvial la trecerea frontierei;
l) avizeazã documentaţiile tehnice şi proiectele de execuţie ale noilor obiective economice realizate prin mijloace proprii de cãtre agenţi economici romani sau strãini ori în cooperare cu aceştia, în conformitate cu legislaţia în vigoare, în scopul dezvoltãrii echilibrate a Zonei libere Galaţi şi al protecţiei mediului ambiant;
m) asigura aplicarea normelor de protecţie a muncii şi a mediului înconjurãtor, a normelor de igiena şi de prevenire şi combatere a bolilor transmisibile şi controleazã modul de respectare a acestor norme;
n) organizeazã activitatea de prevenire şi stingere a incendiilor;
o) întocmeşte, supune spre aprobare şi executa, conform legii, bugetul de venituri şi cheltuieli pentru activitatea proprie;
p) informeazã periodic sau la cererea Ministerului Transporturilor, prin Agenţia Zonelor Libere, asupra activitãţilor desfãşurate în Zona libera Galaţi şi a eficientei acestora;
r) elaboreazã studii şi programe privind proportiile, nivelurile şi ritmurile de dezvoltare, modernizare şi sistematizare a Zonei libere Galaţi;
s) organizeazã şi desfãşoarã activitatea de paza şi control la porţile ce acces şi pe întreg teritoriul Zonei libere Galaţi.
ART. 8
În Zona libera Galaţi se pot desfasura urmãtoarele activitãţi:
a) manipularea, depozitarea, sortarea, mãsurarea, ambalarea, condiţionarea, asamblarea, prelucrarea, fabricarea, marcarea, testarea, licitarea, vînzarea-cumpãrarea, expertizarea, repararea, dezmembrarea mãrfurilor, transportul şi expeditiile interne şi internaţionale;
b) organizarea de expoziţii;
c) organizarea operaţiunilor de bursa şi financiar-bancare cu avizul Bãncii Naţionale a României;
d) înfiinţarea de cantine şi restaurante, precum şi de magazine de desfacere sau comercializare "en gros" sau "en detail", în perimetrul zonei libere;
e) închirierea sau concesionarea clãdirilor, terenurilor, spaţiilor de depozitare şi a spaţiilor neamenajate din zona libera, destinate construirii de obiective economice;
f) controlul calitativ şi cantitativ al mãrfurilor;
g) aprovizionarea mijloacelor de transport care opereazã în Zona libera Galaţi;
h) prestãri de servicii, precum şi alte activitãţi specifice regimului de zona libera.
Activitãţile prevãzute la alin. 1 se vor desfasura asigurindu-se mãsurile de protecţie a mediului. În baza aprobãrii conducerii Regiei Autonome "Administraţia Zonei Libere Galaţi", personalul de control al protecţiei mediului i se permite accesul în Zona libera Galaţi pentru efectuarea controlului de specialitate.
ART. 9
Activitãţile prevãzute la art. 8 se realizeazã de agenţii economici utilizatori ai Zonei libere Galaţi, cu avizul şi pe baza licenţelor eliberate de Regia Autonomã "Administraţia Zonei Libere Galaţi", în conformitate cu instrucţiunile Ministerului Transporturilor şi cu legislaţia în vigoare.
ART. 10
Introducerea sau scoaterea în/din Zona libera Galaţi a mãrfurilor de orice fel şi a mijloacelor de transport se efectueazã cu respectarea prevederilor legale în vigoare în ceea ce priveşte controlul sau supravegherea vamalã, controlul de frontiera, controlul sanitar-veterinar sau fitosanitar, dupã caz.
În Zona libera Galaţi este interzis accesului mãrfurilor al cãror import este prohibit pe teritoriul României prin lege sau prin convenţiile internaţionale la care România este parte.

CAP. 3
Patrimoniul

ART. 11
Patrimoniul Regiei Autonome "Administraţia Zonei Libere Galaţi" este în valoare de 1.546.498 mii lei.
ART. 12
Regia Autonomã "Administraţia Zonei Libere Galaţi" este administratorul bunurilor din patrimoniul sau. În exercitarea dreptului de administrare, regia foloseşte bunurile pe care le are în patrimoniu în scopul realizãrii obiectului sau de activitate şi beneficiazã de rezultatele utilizãrii acestora, potrivit legislaţiei în vigoare.

CAP. 4
Organele de conducere

ART. 13
Conducerea Regiei Autonome "Administraţia Zonei Libere Galaţi" este asigurata de:
- consiliul de administraţie;
- directorul general al regiei. Acesta este şi preşedintele consiliului de administraţie şi este numit de ministerul transporturilor.
ART. 14
Consiliul de administraţie se numeşte prin ordinul ministrului transpoturilor şi este compus din 7 membri, dupã cum urmeazã:
- un reprezentant al Ministerului Transporturilor;
- un reprezentant al Ministerului Finanţelor;
- economişti, ingineri, jurişti, tehnicieni dintre salariaţii Regiei Autonome "Administraţia Zonei Libere Galaţi" sau specialişti din afarã acesteia.
La lucrãrile consiliului de administraţie pot participa, ca invitaţi şi reprezentanţi ai altor instituţii publice, pentru consultare.
Activitatea consiliului de administrare se desfãşoarã pe baza prezentului regulament şi al regulamentului propriu de organizare şi funcţionare.
ART. 15
Membrii consiliului de administraţie sînt numiţi pe o perioada de 4 ani, iar jumãtate dintre ei pot fi înlocuiţi la fiecare 2 ani. Consiliul de administraţie poate propune Ministerului Transporturilor înlocuirea unui membru necorespunzãtor, precum şi completarea locurilor devenite vacante din diferite motive, în cursul perioadei de 4 ani. Membrul nou-numit va funcţiona numai pînã la încheierea acestei perioade.
Completarea locurilor vacante se va face numai cu persoane de aceeaşi specialitate cu cea a membrilor supuşi înlocuirii.
Membrii consiliului de administraţie nu pot participa la conducerea societãţilor comerciale şi a regiilor autonome cu care Regia Autonomã "Administraţia Zonei Libere Galaţi" întreţine relaţii de afaceri sau fata de care are interese contrare.
ART. 16
Membrii consiliului de administraţie îşi pãstreazã calitatea de angajaţi la unitatea sau la instituţia de la care provin cu toate drepturile şi obligaţiile derivînd din aceasta calitate.
Pentru activitatea depusa în consiliul de administraţie aceştia primesc o indemnizaţie lunarã al carei cuantum se stabileşte prin hotãrîre a consiliului de administraţie, conform prevederilor legale în vigoare.
ART. 17
Consiliul de administraţie se întruneşte lunar şi ori de cîte ori interesele regiei o cer, la solicitarea preşedintelui, care stabileşte ordinea de zi, sau la solicitarea a cel puţin jumãtate plus unu din membrii consiliului de administraţie.
ART. 18
Pentru luarea unor decizii complexe, consiliul de administraţie poate atrage în activitatea de analiza consilieri din diferite sectoare. Activitatea acestora poate fi remuneratã pe baza de contract civil.
ART. 19
Consiliul de administraţie poate lua hotãrîri numai în prezenta majoritãţii simple a membrilor sãi. Dacã aceasta majoritate nu este realizatã, întrunirea consiliului de administraţie se reprogrameaza într-un termen de cel mult 15 zile, cu aceeaşi ordine de zi.
ART. 20
Consiliul de administraţie are, în principal, urmãtoarele atribuţii:
a) aproba conceptia şi strategia de dezvoltare a Regiei Autonome "Administraţia Zonei Libere Galaţi", introducerea de noi tehnologii şi modernizarea celor existente, întreţinerea functionalitatii şi repararea tuturor construcţiilor din administrare;
b) analizeazã bilanţul contabil anual şi contul de profit şi pierderi şi le înainteazã Ministerului Finanţelor, cu avizul Ministerului Transporturilor, pentru a fi aprobate potrivit legii;
c) propune spre aprobare organelor competente bugetul de venituri şi cheltuieli;
d) aproba sau propune spre aprobare, potrivit competentelor, investiţiile ce urmeazã a se realiza de cãtre regie;
e) stabileşte prin negociere, potrivit legii, salariile personalului regiei, începînd cu al doilea an calendaristic de funcţionare;
f) aproba structura organizatoricã a regiei, întocmeşte nomenclatoarele de funcţii şi decide înfiinţarea de noi compartimente de activitate sau desfiinţarea altora existente, începînd cu al doilea an calendaristic de funcţionare;
g) stabileşte atribuţiile, precum şi relaţiile compartimentelor din aparatul propriu al regiei cu terţii;
h) aproba volumul maxim al creditelor bancare ce pot fi contractate pentru investiţii, conform prevederilor legale;
i) propune spre aprobare, în condiţiile legii, majorarea sau diminuarea patrimoniului, precum şi încheierea unor contracte de concesionare, închiriere sau locatie de gestiune;
j) aproba constituirea fondului de rezerva, a fondului de dezvoltare şi a altor fonduri, în condiţiile legii;
k) aproba, în condiţiile legii, angajarea şi efectuarea de cheltuieli de orice natura, inclusiv pentru investiţii, tranzacţii financiare şi comerciale, vinzari sau închirieri de bunuri mobile sau imobile proprietatea regiei, care nu mai sînt necesare sau ale cãror cheltuieli de întreţinere sînt nejustificate economic;
l) aproba nivelul minim anual al tarifelor şi taxelor pentru toate activitãţile şi prestaţiile pe care le efectueazã în Zona libera Galaţi, pe baza analizei complete şi comparative, şi le supune spre avizare Ministerului Transporturilor;
m) aproba şi supune spre avizare Ministerului Transporturilor nivelurile sumelor încasate pentru eliberarea de licenţe utilizatorilor Zonei libere Galaţi, agenţilor economici, persoane fizice sau juridice romane sau strãine, pentru desfãşurarea, de cãtre aceştia, de activitãţi în nume propriu;
n) asigura respectarea prevederilor legale privind protecţia mediului înconjurãtor, salubrizarea şi preluarea reziduurilor petroliere, menajere şi a gunoiului;
o) prezintã anual Ministerului Transporturilor un raport asupra activitãţii desfãşurate în perioada expiratã şi asupra programului de activitate pentru anul urmãtor;
p) exercita orice alte atribuţii ce îi revin din prevederile legale în vigoare şi adopta orice alte mãsuri care privesc activitatea regiei.
ART. 21
Directorul general al regiei reprezintã interesele acesteia în raport cu terţii şi în fata organelor şi organizaţiilor din ţara şi din strãinãtate.
ART. 22
Directorul general al regiei are, în principal, urmãtoarele atribuţii:
a) conduce şedinţele consiliului de administraţie;
b) asigura conducerea curenta a regiei;
c) dispune, urmãreşte şi asigura aducerea la îndeplinire a hotãrîrilor consiliului de administraţie şi a prevederilor legale;
d) aproba regulamentele şi instrucţiunile de serviciu pentru administrarea, pãstrarea şi întreţinerea mijloacelor materiale aflate în administrarea regiei, dezvoltarea şi modernizarea acestora, recrutarea, pregãtirea şi perfecţionarea personalului;
e) aproba angajarea şi concedierea personalului din aparatul propriu al regiei, cu respectarea prevederilor legale;
f) numeşte şi revoca conducãtorii compartimentelor de munca;
g) îndeplineşte orice alte atribuţii şi aproba orice alte mãsuri privind activitatea regiei, potrivit legii.
ART. 23
Directorul general poate delega o parte din atribuţiile sale directorilor de specialitate. Unul dintre directorii de specialitate îl înlocuieşte pe directorul general, în lipsa acestuia, pe baza unei împuterniciri scrise, data de acesta.

CAP. 5
Bugetul de venituri şi cheltuieli

ART. 24
Regia Autonomã "Administraţia Zonei Libere Galaţi" întocmeşte anual bugetul de venituri şi cheltuieli, bilanţul contabil şi contul de profit şi pierderi dupã metodele stabilite de Ministerul Finanţelor. Bilanţul contabil anual şi contul de profit şi pierderi se aproba în condiţiile legii şi se publica în Monitorul Oficial al României, Partea a IV-a.
ART. 25
Regia este obligatã sa-şi acopere din veniturile rezultate în urma realizãrii obiectului sau de activitate toate cheltuielile necesare functionarii şi dezvoltãrii.
ART. 26
Bugetul de venituri şi cheltuieli al Regiei Autonome "Administraţia Zonei Libere Galaţi", care va fi supusã aprobãrii conform reglementãrilor legale în vigoare, se stabileşte pentru fiecare exerciţiu financiar şi cuprinde:
a) venituri din aplicarea tarifelor de închiriere şi concesionare, sume provenite din prestãri de servicii, din taxe de licenţe, comisioane, precum şi alte venituri legale;
b) cheltuieli din: valori consumate în activitatea de baza, inclusiv cheltuielile de personal, amortizarea mijloacelor fixe, întreţinerea, repararea şi exploatarea mijloacelor din patrimoniu, cheltuieli de administrare, rambursarea creditelor, plata dobinzilor, precum şi celelalte cheltuieli prevãzute de actele normative în vigoare.
Bugetul de venituri şi cheltuieli se întocmeşte anual şi se defalca pe trimestre.
ART. 27
Regia Autonomã "Administraţia Zonei Libere Galaţi" hotãrãşte cu privire la investiţiile care urmeazã a fi realizate, în limita competentelor ce îi sînt acordate, stabileşte nivelul surselor proprii de finanţare şi a creditelor bancare pentru obiectivelor de investiţii.

CAP. 6
Dispoziţii finale

ART. 28
Pentru lucrãrile cu ciclu lung de execuţie, Regia Autonomã "Administraţia Zonei Libere Galaţi" poate încheia contracte de antrepriza, în înţelesul legii civile, cu plata esalonata în rate, a cãror achitare poate fi prevãzutã în mai multe exercitii financiare consecutive.
ART. 29
Litigiile Regiei Autonome "Administraţia Zonei Libere Galaţi" cu persoane fizice sau juridice, romane sau strãine, sînt de competenta instanţelor judecãtoreşti din România sau pot fi soluţionate prin arbitraj, potrivit prevederilor legale.
ART. 30
Dispoziţiile prezentului regulament se completeazã cu dispoziţiile <>Legii nr. 84/1992 şi cu alte prevederi legale conexe.

ANEXA 4
NUMĂRUL DE POSTURI
necesar Ministerului de Interne

- Ofiţeri 6
- Subofiteri 10
-----------
TOTAL: 16

ANEXA 5

NUMĂRUL DE POSTURI
necesar Ministerului Finanţelor - Direcţia Generalã a Vamilor
-------------------------------------------------------------------------------
Nr.
crt. Denumirea funcţiei Numãrul de posturi
-------------------------------------------------------------------------------
1. Conducere (1 şef vama ; 1 adjunct şef vama ;
4 şefi tura) 6
2. Controlori vamali 80
3. Economişti 2
4. Contabili 5
5. Casieri 2
6. Îngrijitor 1
7. Muncitor (sofer) 1
----------------------
TOTAL: 97
-------------------------------------------------------------------------------

ANEXA 6

LISTA
mijloacelor tehnice pentru dotarea Vãmii "Zona Libera Galaţi"
1. Un elicopter pentru patrulare aerianã, dotat cu instalatie de semnalizare vizuala şi acustica
2. Doua autoturisme de teren
3. O salupa rapida pentru navigaţie fluviala, dotatã cu radar pentru navigaţie de orice tip şi cu instalatie de semnalizare vizuala şi acustica
4. O statie radio fixa de emisie-recepţie
5. Zece staţii radio portabile de emisie-recepţie
6. Patru staţii radio mobile de emisie-recepţie.

----------------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016