Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARIRE Nr. 185 din 22 aprilie 1994  privind acordarea alocatiei de hrana zilnice pentru personalul navigant si auxiliar imbarcat pe nave    Twitter Facebook

HOTARIRE Nr. 185 din 22 aprilie 1994 privind acordarea alocatiei de hrana zilnice pentru personalul navigant si auxiliar imbarcat pe nave

EMITENT: GUVERNUL ROMANIEI
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL Nr. 113 DIN 04 Mai 1994


Guvernul României hotãrãşte:


ART. 1
Personalul navigant şi auxiliar imbarcat pe nave aparţinînd unitãţilor bugetare şi regiilor autonome cu specific deosebit beneficiazã de alocatie de hrana în cuantumurile prevãzute în anexa nr. 1.
ART. 2
Cuantumul valoric al alocaţiei de hrana va fi majorat periodic în funcţie de indicele mediu de creştere a preţurilor la principalele produse alimentare prin hotãrîrile de indexare*) a unor venituri ale populaţiei.
ART. 3
Unitãţile bugetare care au încadrat personal navigant şi auxiliar imbarcat pe navele din dotare vor urmãri încadrarea în creditele bugetare acordate pentru acest articol de cheltuieli.
ART. 4
La regiile autonome şi societãţile comerciale cu capital majoritar de stat, alocaţia zilnica de hrana se acorda, diferenţiat, în limita numãrului de calorii stabilit potrivit prevederilor anexei nr. 1 la prezenta hotãrîre, iar cuantumul în lei al acesteia se negociaza în cadrul contractului colectiv de munca.
ART. 5
Condiţiile de acordare a alocaţiei de hrana sunt stabilite în anexa nr. 2.
ART. 6
Hotãrîrea Guvernului nr. 558/1990 privind alocaţia de hrana pentru personalul navigant, modificatã prin <>art. 4 al Hotãrîrii Guvernului nr. 1086/1990 , precum şi orice dispoziţii contrare prezentei hotãrîri se abroga.


PRIM-MINISTRU
NICOLAE VACAROIU

Contrasemneazã:
----------------
Ministrul transporturilor,
Aurel Novac

Ministru de stat,
ministrul finanţelor,
Florin Georgescu

Ministru de stat,
ministrul muncii şi protecţiei sociale,
Dan Mircea Popescu


ANEXA 1
ALOCAŢIILE DE HRANA ZILNICE
pentru personalul navigant şi auxiliar imbarcat pe nave
--------------------------------------------------------------------------------
Categorii de nave şi de personal Numãrul de calorii Lei/zi
pe om/zi
--------------------------------------------------------------------------------
1. Nave maritime de transport mãrfuri şi
cãlãtori, nave maritime de cercetare,
tancuri petroliere, de transport fluvial,
platforme de foraj şi extracţie maritima,
nave de pescuit maritim, nave fluviale cu
propulsie de transport mãrfuri şi cãlãtori,
tancuri propulsate de bunkeraj, dragi flu-
viale şi maritime, salande, macarale auto-
propulsate şi nepropulsate, slepuri, cea-
muri, remorchere portuare şi pilotine. 4.200 2.040
2. Restul navelor şi corpurilor plutitoare ne-
specificate la pct. 1, nave de orice câte-
gorie pe timpul cît sunt în conservare, pe
timpul iernatului, pe timpul construcţiei
şi reconstructiei în ţara. 4.000 1.865
3. Scafandri 4.800 2.225
-------------------------------------------------------------------------------

NOTA:
Nivelul alocaţiei de hrana cuprinde şi nivelul maxim de majorare aprobat prin Hotãrîrea Guvernului nr. 35/1994.

*) A se vedea Hotãrîrea Guvernului nr. 178/1994, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 108 din 28 aprilie 1994.

ANEXA 2
CONDIŢIILE
de acordare a alocaţiei zilnice de hrana

1. Alocaţia de hrana se acorda integral pentru personalul navigant la care serviciul este organizat în schimburi de 12 ore lucrãtoare cu 24 de ore libere la uscat sau la care activitatea este organizatã în carturi de 4 ore lucrãtoare cu 8 ore libere, pentru personalul care sta permanent la bord, scafandri, precum şi pentru personalul de pe navele aflate în alte porturi decît cele de resedinta şi în cuantum de 50% pentru personalul navigant la care serviciul este organizat în schimburi de 8 ore lucrãtoare cu 16 ore libere la uscat.
2. Alocaţia de hrana prevãzutã se acorda şi personalului de siguranta şi control al navigaţiei, iar pentru personalul de la alte nave aparţinînd unitãţilor bugetare care participa alãturi de cele de salvare, de depoluare şi de combatere a incendiilor pe apa şi la nave, alocaţia se acorda pe timpul participãrii la astfel de acţiuni.
Elevii şi studenţii imbarcati pe timpul executãrii practicii pe astfel de nave primesc aceleaşi drepturi de alocatie de hrana la bord ca şi echipajul navei.
3. Personalul aflat în concediu de odihna, concediu medical la uscat, în compensare la uscat pentru timpul lucrat suplimentar, tura libera, precum şi în orice alte cazuri de lipsa la bord, inclusiv personalul aflat la dispoziţia unitãţii sau repartizat la diferite lucrãri în afarã bordului, nu beneficiazã de alocatie de hrana pentru perioada respectiva.
4. Pe timpul cît personalul navigant şi auxiliar de pe navele enumerate în anexa nr. 1 se afla la uscat, la dispoziţia unitãţii, în alt port decît portul de resedinta al unitãţii i se acorda diurna de deplasare potrivit legii.
Pe aceasta perioada nu se acorda alocatie de hrana.
5. Alocaţia de hrana serveşte numai pentru aprovizionarea cu alimente necesare pregãtirii hranei în comun la bordul navei şi nu se poate achitã în numerar echipajului. Se excepteazã personalul imbarcat pe navele care nu au normat post de bucatar şi cel de pe navele la care temporar nu exista condiţii de pregãtit hrana calda la bord.

-------------

Aboneaza-te si primesti zilnic Monitorul Oficial pe email




Tags: Monitorul Oficial, Acte Monitorul Oficial, Hotarare, Guvernul Romaniei, HOTARIRE Nr. 185 din 22 aprilie 1994

Comentarii



Nume
Email
Comentariu

Maximum 3000 caractere.
Cod securitate:
Cod de securitate
Fii primul care comenteaza.
Cautare document
Club Legislatia Muncii
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5