Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARIRE nr. 131 din 27 februarie 1991 (*republicata*)  privind procedura de constituire, atributiile si functionarea comisiilor pentru stabilirea dreptului de proprietate privata asupra terenurilor, a modelului si modului de atribuire a titlurilor de proprietate, precum si punerea in posesie a proprietarilor    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARIRE nr. 131 din 27 februarie 1991 (*republicata*) privind procedura de constituire, atributiile si functionarea comisiilor pentru stabilirea dreptului de proprietate privata asupra terenurilor, a modelului si modului de atribuire a titlurilor de proprietate, precum si punerea in posesie a proprietarilor

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 7 din 19 ianuarie 1993
-------
    *) Regulament republicat în temeiul art. III din Hotărîrea Guvernului nr. 730 din 10 noiembrie 1992, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 309 din 27 noiembrie 1992, dîndu-se articolelor o noua numerotare şi actualizîndu-se unele denumiri.

    Regulamentul, aprobat prin Hotărîrea Guvernului nr. 131 din 27 februarie 1991, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 43 din 4 martie 1991, a mai fost modificat prin Hotărîrea Guvernului nr. 46 din 3 februarie 1992, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 17 din 11 februarie 1992, şi prin Hotărîrea Guvernului nr. 311 din 5 iunie 1992, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 150 din 1 iulie 1992.



    CAP. 1

    Constituirea comisiilor

    ART. 1

    In scopul stabilirii dreptului de proprietate privată asupra terenurilor a membrilor cooperatori, a moştenitorilor acestora, în condiţiile legii, precum şi a altor persoane prevăzute de lege, al emiterii titlurilor de proprietate, cît şi pentru atribuirea terenurilor şi punerea în posesie, se constituie comisii comunale, orăşeneşti, municipale şi judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti şi sectorului agricol Ilfov**), care vor funcţiona în baza prevederilor art. 11 din Legea fondului funciar şi conform prezentului regulament.

---------------------------

    **) Comisiile judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti şi sectorului agricol Ilfov, vor fi denumite în continuare comisii judeţene, conform prevederilor art. 3 din Hotărîrea Guvernului nr. 728/1992, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 309 din 27 noiembrie 1992.
    ART. 2
    Comisiile comunale, orăşeneşti sau municipale se constituie prin ordinul prefectului şi vor fi formate din:
    - primarul - preşedintele comisiei;
    - secretarul consiliului local;
    - agentul agricol sau alt funcţionar al consiliului local;
    - toţi specialiştii din cadrul centrului agricol comunal, orasenesc sau municipal, după caz;
    - specialişti în măsurători topografice, cadastru şi organizarea teritoriului, inclusiv ofiţeri activi - specialişti topogeodezi şi artileristi;
    - un jurist din sistemul de organizare a agriculturii şi alimentaţiei sau din aparatul propriu al prefecturii şi al autorităţilor administraţiei publice locale, ori din serviciile publice descentralizate ale ministerelor şi celorlalte organe centrale;
    - directorul societăţii comerciale agricole pe acţiuni care deţine teren pe raza localităţii;
    - şeful ocolului silvic sau un reprezentant al acestuia;
    - şeful sistemului de exploatare al filialei Regiei Autonome "Apele Romane" sau un reprezentant al acestuia;
    - şeful sistemului de exploatare din cadrul societăţii comerciale de exploatare a lucrărilor de îmbunătăţiri funciare;
    - 3 - 7 cetăţeni aleşi de adunarea locuitorilor, cu majoritatea acestora;
    - un reprezentant al fiecărei societăţi agricole de tip privat din comuna.
    In cazul cînd comuna cuprinde mai multe sate, numărul cetăţenilor poate fi de maximum 19, aleşi proporţional cu ponderea numerică a locuitorilor din fiecare sat.
    Pentru alegerea cetăţenilor care fac parte din comisie, consiliile locale vor organiza o adunare a reprezentanţilor familiilor, care va fi legal constituită dacă este prezenta majoritatea simpla (jumătate plus unu) din numărul acestora. Hotărîrea privind alegerea reprezentanţilor locuitorilor în comisie se adopta cu majoritatea absolută (2/3 din numărul reprezentanţilor familiilor prezenţi la adunare); fiecare familie va fi reprezentată de o singura persoana;
    - inginerul şef, contabilul şef şi 1-2 şefi de ferma din cooperativa agricolă de producţie al carei teren face obiectul stabilirii dreptului de proprietate;
    - directorul unităţii agricole de stat sau şeful fermei care deţine teren pe raza localităţii;
    - un jurist din sistemul de organizare a agriculturii şi alimentaţiei sau din aparatul propriu al prefecturii şi consiliilor locale, ori din unităţile subordonate acestora;
    - şeful ocolului silvic sau un reprezentant al acestuia;
    - şeful sistemului hidrotehnic (gospodărirea apelor) sau un reprezentant al acestuia;
    - 1 - 2 specialişti în măsurători topografice, cadastru şi organizarea teritoriului care se asigura de la următoarele unităţi: direcţia generală pentru agricultura şi alimentaţie, oficiul de cadastru şi organizare a teritoriului, societatea comercială de execuţie şi exploatare a lucrărilor de îmbunătăţiri funciare, oficiul de studii pedologice şi agrochimice, societatea comercială de întreţinere şi exploatare a pajiştilor, precum şi de la alte unităţi din judeţ care au asemenea specialişti.
    In mod excepţional, în judeţele în care nu se poate asigura numărul de specialişti prevăzuţi la alineatul precedent, Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei şi Ministerul Apelor, Pădurilor şi Protecţiei Mediului, la cererea prefectului, vor desemna astfel de specialişti de la institute şi alte unităţi din subordinea acestora.
    In componenta comisiei se va asigura şi un număr de 3 - 5 membri supleanţi.
    Conducerea şi coordonarea comisiei comunale, orăşeneşti sau municipale se asigura de către primar, ajutat de juristul din comisie. Comisia, în prima sa şedinţa în plen, va stabili programul de lucru, astfel ca acţiunea sa se desfăşoare şi sa se încheie în termenul prevăzut de lege.
    Comisiile comunale, orăşeneşti sau municipale vor funcţiona sub îndrumarea şi controlul comisiei judeţene.
    ART. 3
    La municipiul Bucureşti se constituie, prin ordin al prefectului, comisia municipala, în componenta prevăzută la art. 2.
    Prin ordin al prefectului se pot organiza subcomisii ale sectoarelor municipiului Bucureşti.
    ART. 4
    Comisia judeţeana este numita prin ordinul prefectului şi va avea următoarea componenta:
    - prefectul - preşedintele comisiei;
    - subprefectul;
    - un vicepreşedinte al consiliului judeţean;
    - directorul general de prefectura - secretarul comisiei;
    - directorul general al direcţiei generale pentru agricultura şi alimentaţie;
    - notarul şef al notariatului judeţean, respectiv al municipiului Bucureşti, precum şi al Notariatului sectorului agricol Ilfov;
    - directorul oficiului de cadastru şi organizare a teritoriului;
    - directorul direcţiei de restructurare, privatizare, dezvoltare rurală şi economică din cadrul direcţiei generale pentru agricultura şi alimentaţie;
    - directorul societăţii comerciale de îmbunătăţiri şi exploatare a pajiştilor;
    - directorul societăţii comerciale de exploatare a lucrărilor de îmbunătăţiri funciare;
    - directorul oficiului de studii de pedologie şi agrochimice;
    - directorul filialei silvice a Regiei Autonome a Pădurilor "Romsilva";
    - preşedintele comisiei judeţene a zonei montane, după caz;
    - directorul sistemului de exploatare a filialei Regiei Autonome a Apelor "Apele Romane";
    - directorul direcţiei de urbanism, amenajarea teritoriului şi lucrări publice;
    - un specialist în topografie şi geodezie, desemnat de Ministerul Apărării Naţionale;
    - şeful inspectoratului judeţean de poliţie sau al municipiului Bucureşti;
    - un jurist din cadrul prefecturii.
    In vederea sprijinirii comisiei judeţene pentru îndeplinirea atribuţiilor ce ii revin, prin ordin al prefectului se constituie un colectiv de lucru condus de cîte un reprezentant al prefectului, respectiv al oficiului de cadastru şi organizare a teritoriului, pentru partea tehnica, care va fi format din specialişti, delegaţi pe toată durata funcţionarii comisiei, de către conducătorii instituţiilor şi agenţilor economici prevăzuţi la alin. 1.
    Colectivul de lucru va îndeplini şi atribuţii de secretariat tehnic, potrivit ordinului prefectului.
    Condiţiile materiale necesare funcţionarii colectivului de lucru se asigura de către prefect.
    Salariile şi celelalte drepturi băneşti cuvenite persoanelor delegate în colectivul de lucru se plătesc de către instituţiile şi agenţii economici de la care provin.
    ART. 5
    Pe măsura constituirii autorităţilor administraţiei publice judeţene, în termen de 24 de ore, prefectii vor emite ordine, în conformitate cu prevederile art. 11 alin. 2 din Legea fondului funciar nr. 18/1991, pentru desemnarea nominală a membrilor comisiei judeţene, avînd în vedere componenta stabilită la art. 4 din prezentul regulament.
    In unităţile administrativ-teritoriale în care nu s-au constituit consiliile judeţene, comisiile vor funcţiona, pînă la constituirea acestora, în actuala structura.


    CAP. 2
    Atribuţiile comisiilor

    ART. 6
    Comisiile comunale, orăşeneşti sau municipale au următoarele atribuţii principale:
    a) preiau şi înregistrează cererile formulate pentru atribuirea de teren în proprietate sau în folosinţa;
    b) solicita orice relaţii şi date sau, după caz, actele doveditoare prevăzute la art. 9 şi 10 din lege;
    c) stabilesc suprafaţa de teren ce urmează a fi atribuită în proprietate sau folosinţa persoanelor îndreptăţite, precum şi celelalte situaţii privind restituirea unor terenuri;
    d) completează, în baza datelor şi situaţiilor stabilite, anexele nr. 1 - 20 din regulament;
    e) primesc şi transmit comisiei judeţene contestaţiile cu privire la suprafaţa stabilită potrivit lit. c);
    f) întocmesc situaţia definitiva privind persoanele îndreptăţite sa li se atribuie teren, cu suprafeţele stabilite a fi atribuite fiecăreia;
    g) înaintează şi prezintă comisiei judeţene situaţia definitiva, împreună cu documentaţia necesară;
    h) pun în posesie persoanele îndreptăţite a primi terenuri, după validarea de către comisia judeţeana a propunerilor făcute;
    i) exercita orice alte atribuţii ce ii revin din lege şi din prezentul regulament.
    ART. 7
    Comisiile judeţene au următoarele atribuţii principale:
    a) organizează instruirea comisiilor comunale, orăşeneşti şi municipale şi asigura distribuirea Legii fondului funciar, a regulamentului, a unor harţi şi planuri, precum şi a altor materiale necesare desfăşurării în bune condiţii a activităţii acestora;
    b) asigura îndrumarea şi controlul comisiilor comunale, orăşeneşti şi municipale prin desemnarea tuturor membrilor din comisia judeţeana pe comune, oraşe şi municipii;
    c) verifica legalitatea propunerilor comisiilor comunale, orăşeneşti sau municipale;
    d) soluţionează contestaţiile formulate impotriva măsurilor stabilite de comisiile subordonate;
    e) validează sau invalideaza măsurile stabilite de comisiile comunale, orăşeneşti sau municipale;
    f) emit titlurile de proprietate;
    g) executa orice alte atribuţii ce le revin din lege şi din prezentul regulament.

    CAP. 3
    Funcţionarea comisiilor

    ART. 8
    Comisiile comunale, orăşeneşti sau municipale îşi desfăşoară activitatea în plen, în prezenta a cel puţin 3/4 din numărul membrilor acestora, cu prezenta obligatorie a primarului; membrii comisiilor pot lipsi numai în caz de forta majoră, situaţie în care vor fi înlocuiţi de membrii supleanţi. Lucrările de secretariat ale comisiei se asigura de secretarul consiliului local.
    ART. 9
    Comisiile judeţene îşi desfăşoară activitatea în prezenta a cel puţin 3/4 din numărul membrilor.
    ART. 10
    Hotărîrile comisiilor judeţene şi ale celor subordonate se adopta cu majoritatea de 3/4 din numărul celor prezenţi şi se consemnează într-un proces-verbal, semnat de toţi participanţii.
    Pentru adoptarea hotărîrilor, comisiile pot solicita prezentarea tuturor actelor necesare şi pot audia orice persoana.

    CAP. 4
    Stabilirea dreptului de proprietate asupra terenurilor

    ART. 11
    In scopul cunoaşterii prevederilor Legii fondului funciar nr. 18/1991, consiliile locale o vor afişa în locuri publice.
    Totodată, consiliile locale şi prefecturile vor lua măsuri ca prevederile legii şi regulamentului sa fie publicate în ziarele locale.
    ART. 12
    Lucrările privind stabilirea dreptului de proprietate pentru membrii cooperativelor agricole de producţie şi celelalte persoane prevăzute de lege se fac de către comisiile comunale, orăşeneşti sau municipale, după caz, luindu-se în considerare suprafaţa terenurilor aduse la intrarea în cooperativa, inclusiv terenurile din intravilan şi suprafaţa terenurilor deţinute de cooperativa la data de 1 ianuarie 1990, înscrisă în sistemul de evidenta al cadastrului funciar general, corectată cu înstrăinările legal efectuate de către cooperativa pînă la data intrării în vigoare a legii, exclusiv suprafaţa deţinuta în folosinţa provenită din izlazurile comunale.
    ART. 13
    Potrivit prevederilor legii, stabilirea dreptului de proprietate se face numai la cerere, formulată de fiecare persoana indreptatita. Cînd sînt mai mulţi moştenitori, cererea se poate face şi în comun, fiecare dintre ei semnind-o.
    In cerere se vor menţiona următoarele date şi elemente: numele şi prenumele solicitantului şi ale părinţilor, calitatea, gradul de rudenie, suprafaţa de teren la care se socoteşte îndreptăţit, precum şi orice alte date necesare pentru stabilirea dreptului de proprietate potrivit legii.
    La cerere se vor anexa: acte de proprietate, certificat de moştenitor, hotărîre judecătorească, dacă exista, în toate cazurile certificat de naştere, certificat de deces al autorului în cazul moştenitorilor, precum şi orice alte acte din care sa rezulte dreptul de proprietate asupra terenului solicitat.
    Totodată, la cerere se va anexa declaraţia prevăzută în art. 9 alin. 2 din lege.
    Cererea împreună cu actele menţionate mai sus se depun la consiliul local în a cărui raza teritorială este situat terenul, fie personal, fie prin posta, înăuntrul termenului de 30 de zile prevăzut de lege.
    In cazul în care cererea se depune personal, solicitantul va prezenta actele doveditoare în original şi cîte o copie simpla semnată pentru conformitate sau o copie xerox, raminind la comisie numai copiile acestora.
    Cînd cererea se transmite prin posta, la aceasta se vor anexa fie copii simple semnate pentru conformitate pe propria răspundere de către solicitant, fie copii xerox.
    In toate cazurile, cererea poate fi rezolvată şi fără prezenta solicitantului. Prezenta este obligatorie la primirea titlului care trebuie semnat şi la punerea în posesie.
    ART. 14
    Stabilirea suprafeţei de teren din intravilan şi extravilan adusă în cooperativa de membrii cooperatori sau, după caz, preluată de cooperativa în orice mod se face conform prevederilor art. 8 din lege. Suprafeţele se înscriu în anexa nr. 1.
    ART. 15
    Stabilirea dreptului de proprietate pentru cooperatorii în viaţa se face pe numele persoanelor îndreptăţite, iar pentru cooperatorii decedaţi, pe numele moştenitorilor. Cînd sînt mai mulţi moştenitori, stabilirea dreptului de proprietate se face pe numele tuturor moştenitorilor.
    In situaţia în care pentru stabilirea dreptului de proprietate au depus cereri la comisie mai multe categorii de moştenitori, cererile moştenitorilor legali vor fi luate în considerare, prin excludere, în următoarea ordine de preferinţa:
    I. cele ale descendenţilor direcţi (copii, nepoţi, stranepoti), singuri sau în concurs cu soţul supravieţuitor, excluzînd pe toţi ceilalţi moştenitori; copiii exclud pe nepoţi şi aceştia pe stranepoti, în afară de cazul în care nepoţii sau, după caz, stranepotii vin la moştenire în locul părintelui decedat anterior autorului succesiunii;
    II. cele ale colateralilor privilegiaţi (fraţi, surori şi descendenţii acestora - copiii şi nepoţii acestora) şi ale ascendenţilor de gradul I (părinţi) împreună sau singuri si, după caz, în concurs cu soţul supravieţuitor, excluzînd pe ceilalţi moştenitori de grad mai îndepărtat; fraţii şi surorile exclud pe descendenţii lor; aceştia din urma pot veni la moştenire în locul tatălui sau mamei (frate sau sora), în cazul în care aceştia au decedat anterior autorului succesiunii;
    III. cele ale ascendenţilor de gradul II (bunici), singuri sau în concurs cu soţul supravieţuitor;
    IV. cele ale colateralilor de gradul III (unchi, matusi), excluzînd pe ceilalţi moştenitori de grad mai îndepărtat, singuri sau, după caz, în concurs cu soţul supravieţuitor;
    V. cele ale moştenitorilor colaterali de gradul IV (veri) ca ultime persoane cu vocaţie succesorală, singuri sau în concurs cu soţul supravieţuitor.
    Soţul supravieţuitor vine singur la moştenire dacă nu exista nici unul din gradele de moştenitor prevăzute mai sus.
    In cazul cînd exista moştenitori testamentari şi formulează cereri, ei vor fi trecuţi, de asemenea, în titlul de proprietate, împreună cu ceilalţi moştenitori legali, care au vocaţie, potrivit cu documentele prezentate, urmînd ca raporturile dintre ei sa fie soluţionate potrivit dreptului comun.
    In situaţia în care cooperatorii decedaţi au adus în cooperativa o suprafaţa mai mare de 10 ha sau aceasta a preluat în orice mod de la autor o suprafaţa mai mare de 10 ha, moştenitorii acestora pot primi împreună o suprafaţa maxima de 10 ha, astfel cum rezulta din prevederile art. 8 alin. 3, art. 9 alin. 1 şi art. 12 alin. 3 din Legea fondului funciar.
    In cazul în care suprafaţa adusă de autor sau preluată în orice mod de la acesta nu asigura minimum 0,5 ha de persoana, moştenitorii nu vor putea primi în proprietate decît suprafaţa adusă sau preluată cu diminuarile, cînd este cazul, prevăzute de lege, chiar dacă aceasta este sub 0,5 ha de fiecare moştenitor, astfel cum rezulta, de asemenea, din art. 8 alin. 3 şi art. 12 alin. 3 din Legea fondului funciar.
    Membrii cooperatori în viaţa, fie ca au adus sau nu terenuri în cooperativa, se înscriu cu suprafaţa stabilită de comisie în tabelele anexa nr. 2.a. şi 2.b., iar moştenitorii cooperatorilor decedaţi se înscriu cu suprafaţa stabilită în tabelul anexa nr. 3.
    ART. 16
    Persoanele, precum şi - după caz - moştenitorii acestora, ale căror terenuri au trecut, cu sau fără titlu, în proprietatea cooperativei fără ca ele sa fi dobîndit calitatea de cooperatori, se înscriu cu suprafaţa stabilită de comisie în tabelul anexa nr. 4.
    ART. 17
    Persoanele decorate cu titlurile "Cavaler al Ordinului Mihai Viteazul" şi "Mihai Viteazul cu Spade", care au optat şi li s-a atribuit la data împroprietăririi teren arabil, precum şi - după caz - moştenitorii lor, cu excepţia celor care l-au înstrăinat, se înscriu cu suprafaţa stabilită de comisie în tabelul anexa nr. 5.
    ART. 18
    Persoanele care si-au pierdut total sau parţial capacitatea de munca şi moştenitorii celor decedaţi, ca urmare a participării la lupta pentru victoria Revoluţiei din decembrie 1989, primesc la cerere în proprietate 10.000 mp, teren echivalent arabil, şi se înscriu în tabelul anexa nr. 6 (moştenitorii primesc împreună suprafaţa de 10.000 mp).
    ART. 19
    Proprietarilor particulari cu domiciliul în România care nu s-au înscris în cooperativele agricole de producţie sau, după caz, moştenitorilor acestora, ale căror terenuri sînt comasate în actualul perimetru al cooperativei şi nu au fost compensaţi cu alte terenuri, la cerere li se va stabili dreptul de proprietate şi se înscriu în tabelul anexa nr. 7.
    ART. 20
    In localităţile cu cetăţeni romani aparţinînd minorităţii germane sau în cele în care locuiesc persoane care au fost deportate sau strămutate, deposedate de terenuri, la cerere, se vor atribui în proprietate, cu prioritate acestora sau moştenitorilor lor, terenuri, în condiţiile prevăzute de art. 16 din lege, care se înscriu în tabelul anexa nr. 8.
    ART. 21
    Persoanele care nu au calitatea de cooperatori, dar care au lucrat ca angajaţi în ultimii 3 ani în cooperativa agricolă de producţie sau în asociaţii cooperatiste, la cerere, li se va stabili suprafaţa de teren în proprietate din terenurile prevăzute la art. 17, dacă fac dovada ca sînt stabiliţi în localitate sau declara, în scris, ca se stabilesc în aceasta şi ca nu deţin în proprietate alte terenuri.
    Persoanele şi suprafaţa stabilită de comisie se înscriu în tabelul anexa nr. 9.a. In acelaşi mod se procedează şi în cazul persoanelor care au fost deportate şi nu beneficiază de dispoziţiile art. 13 - 15 din lege, care se înscriu în tabelul anexa nr. 9.b.
    ART. 22
    Pentru determinarea suprafeţelor necesare stabilirii dreptului de proprietate conform prevederilor art. 13 - 15 din lege, comisia va insuma suprafeţele propuse a se atribui, înscrise în tabele anexa nr. 2.a., 2.b., 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9.a., 9.b., 11, 13, iar suprafaţa rezultată va fi comparata cu suprafaţa cooperativei înscrisă în cadastrul funciar general la data de 1 ianuarie 1990.
    In situaţia în care suprafaţa de teren agricol a cooperativei, la data de 1.I.1990, este mai mica decît cea rezultată prin însumarea suprafeţelor din tabelele de mai sus, stabilirea suprafeţei ce urmează sa fie atribuită în proprietate se face, conform art. 13, prin reducerea unei cote procentuale rezultate din diferenţa dintre cele doua suprafeţe care se aplica corespunzător celor înscrişi în tabelele anexa nr. 2.a., 3, 4, 5, 7, 8, 9.a., 9.b., 11, 13, urmărindu-se ca suprafaţa sa nu scada sub limita stabilită - minima - pentru fiecare categorie prevăzută de lege.
    In situaţia în care rezulta o rezerva de teren, comisia va stabili atribuirea acesteia în proprietate sau în folosinţa persoanelor îndreptăţite prevăzute de lege.
    ART. 23
    Personalului de specialitate din serviciile publice comunale i se va stabili, de către comisie, suprafaţa ce urmează sa fie atribuită în folosinţa, conform art. 18 din lege, care se înscrie în tabelul anexa nr. 10. Tabelul se depune la consiliul local, care va emite hotărîri în acest sens.
    ART. 24
    Personalul de specialitate care si-a desfăşurat activitatea în unităţile agricole cooperatiste desfiinţate sau reorganizate în societăţi comerciale, prevăzute de art. 95 din lege, căruia i se atribuie teren cu prioritate în proprietate, conform art. 18 alin. 1 ori art. 20 din lege, se înscrie în tabelul anexa nr. 11.
    ART. 25
    Familiile cărora urmează sa li se atribuie teren în localităţile cu excedent de suprafaţa agricolă şi cu deficit de forta de munca, conform art. 20 din lege, se înscriu cu suprafeţele stabilite în tabelul anexa nr. 12.a.
    Familiile din alte localităţi din cadrul judeţului ori din alte judeţe, cărora urmează sa li se atribuie teren în condiţiile art. 20 din lege, se înscriu în tabelul anexa nr. 12.b.
    In acest scop, comisiile judeţene vor aduce la cunoştinţa, prin mass-media, suprafeţele de teren agricol ce constituie excedent.
    ART. 26
    Suprafeţele de teren stabilite conform art. 21 din lege pentru parohiile, schiturile şi manastirile din mediul rural se înscriu în tabelul anexa nr. 13.
    ART. 27
    Terenurile proprietatea membrilor asociaţiilor de tip privat, cu personalitate juridică, cu excepţia asociaţiilor cu profil zootehnic care se vor înfiinţa, conform art. 28 din lege, se înscriu în tabelul anexa nr. 14.a. După stabilirea suprafeţei ce revine fiecărui titular şi validarea de către comisiile judeţene a opţiunii lor potrivit prevederilor art. 26 din lege, vor fi puşi în posesia terenurilor, grupat în cadrul asociaţiei.
    Pentru asociaţiile de tip privat cu personalitate juridică de profil zootehnic, care se înfiinţează conform art. 28 din lege, terenurile necesare bazei furajere se înscriu în tabelul anexa nr. 14.b., urmînd ca la punerea în posesie sa se procedeze potrivit prevederilor alineatului precedent.
    Terenurile care devin proprietatea societăţilor comerciale pe acţiuni înfiinţate conform prevederilor art. 29 din lege, prin reorganizarea asociaţiilor intercooperatiste sau de stat şi cooperatiste, se înscriu în tabelul anexa nr. 14.c.
    ART. 28
    Terenurile cu vegetaţie forestieră - păduri, zăvoaie, tufărişuri, păşuni împădurite -, care au aparţinut persoanelor fizice, se restituie, la cerere, foştilor proprietari sau moştenitorilor acestora, într-o suprafaţa egala cu cea trecută în proprietatea statului, dar nu mai mult de 1 ha, din trupurile izolate sau la liziera pădurii, evitindu-se zonele cu rol de protecţie, conform prevederilor art. 41 din lege, şi se înscriu în tabelul anexa nr. 15.
    Aceste terenuri vor fi puse la dispoziţie de unităţile silvice.
    ART. 29
    După definitivarea tabelelor anexa nr. 2 - 20 şi aprobarea lor prin proces-verbal de către comisiile comunale, orăşeneşti sau municipale, acestea vor fi afişate la sediul consiliului local pentru luarea la cunoştinţa de cei interesaţi. Fiecare tabel va fi semnat de membrii comisiei, cu menţiunea datei afişării.
    Persoanele nemultumite de propunerile de stabilire a dreptului de proprietate de către comisiile comunale, orăşeneşti sau municipale pot face, în termen de 5 zile de la comunicare, contestaţie adresată comisiei judeţene, pe care o depun la secretariatul comisiei comunale, orăşeneşti sau municipale, care este obligat sa o înregistreze şi sa o înainteze, prin delegat, la secretarul comisiei judeţene, în termen de 3 zile.
    Comisiile comunale, orăşeneşti sau municipale, imediat după expirarea termenelor prevăzute mai sus, vor înainta documentaţia comisiilor judeţene.
    Comisia judeţeana va analiza propunerile primite de la comisiile comunale, orăşeneşti sau municipale, privind modul de respectare a prevederilor legii în legătura cu stabilirea dreptului de proprietate, precum şi contestaţiile celor care s-au considerat nemulţumiţi de modul de stabilire a dreptului de proprietate de către comisia comunală, orăşeneasca sau municipala.
    După analizare, comisia judeţeana, prin hotărîre, va soluţiona contestaţiile şi va valida sau invalida propunerile şi le va transmite, prin delegat, în termen de 3 zile, comisiilor subordonate, care le vor afişa imediat la sediul consiliului local şi vor comunica, sub semnătura, persoanelor care au formulat contestaţii, hotărîrea comisiei judeţene.
    De la data comunicării sub semnătura, persoanele nemultumite pot face plîngere impotriva hotărîrii comisiei judeţene la judecătorie în termen de 30 de zile.
    ART. 30
    Paralel cu stabilirea dreptului de proprietate pentru persoanele prevăzute de lege, comisiile comunale, orăşeneşti sau municipale vor stabili suprafaţa izlazurilor comunale care se formează din suprafaţa izlazului aflat în prezent în administrarea consiliilor locale, din suprafaţa provenită din izlazul care a fost dat în folosinţa unor cooperative agricole de producţie, prevăzute la art. 32 din lege, precum şi din suprafaţa provenită din izlazurile comunale care a fost trimisa unor unităţi de stat prevăzute la art. 40 din lege. In comunele compuse din mai multe localităţi, suprafaţa de izlaz va fi defalcată pe sate.
    Aceste terenuri, la propunerea comisiilor comunale, orăşeneşti sau municipale, prin ordinul prefectului trec în proprietatea privată a comunelor, oraşelor sau, după caz, a municipiilor şi se înscriu în tabelul anexa nr. 16.
    ART. 31
    Pentru familiile din zona montană, care se încadrează în prevederile art. 39 din lege, la consiliile locale se va constitui o comisie formată din: primar, secretarul consiliului local, inginerul agronom de la ocolul agricol, delegatul comisiei judeţene pentru zona montană şi 5 - 10 gospodari şi intelectuali care se bucura de prestigiu în localitatea respectiva.
    Comisia analizează, în plen, cererile primite şi va stabili familiile îndreptăţite sa primească în proprietate terenuri agricole, iar consiliul local va propune prefectului emiterea ordinului pentru atribuirea în proprietate a acestor terenuri.
    In vederea atribuirii în proprietate pentru fiecare familie stabilită de comisia locală se întocmeşte o documentaţie care conţine hotărîrea comisiei comunale, consemnată într-un proces-verbal, schita topografica a terenului propus pentru împroprietărire cu menţionarea suprafeţei totale şi pe categorii de folosinţa, precum şi cererea celui în cauza. Suprafeţele atribuite în proprietate se înscriu în tabelul anexa nr. 18. Pe baza titlului de proprietate, proprietarul are obligaţia sa se înscrie cu suprafaţa respectiva în cadastrul funciar, registrul agricol si, după caz, în cartea funciară şi la organul financiar local.
    ART. 32
    Persoanele ale căror terenuri agricole au fost trecute în proprietate de stat, ca efect al unor legi speciale, altele decît cele de expropriere, şi care se afla în administrarea unităţilor agricole de stat sau, după caz, moştenitorii acestora, în conformitate cu art. 36 din lege, devin, la cerere, acţionari la societăţile comerciale înfiinţate conform Legii nr. 15/1990 din actualele unităţi agricole de stat. Persoanele prevăzute mai sus pot primi în condiţiile art. 38 din lege, la cerere, o suprafaţa de 5.000 mp de familie, în echivalent arabil, din terenurile proprietatea statului. Atribuirea suprafeţei de 5.000 mp de familie se face în situaţia cînd proprietarilor sau moştenitorilor acestora nu li s-a atribuit suprafaţa minima din alte suprafeţe de teren, potrivit legii. Numărul de acţiuni primite împreună cu suprafaţa atribuită nu va putea depăşi valoarea a 10 ha teren de familie, în echivalent arabil. Persoanele care se încadrează în aceasta categorie se înscriu în tabelul anexa nr. 19.
    ART. 33
    Persoanelor sau, după caz, moştenitorilor acestora, al căror teren agricol intrat în proprietatea statului şi aflat în administrarea consiliului local, la data intrării în vigoare a Legii fondului funciar, la cerere, li se vor restitui terenurile, fără a putea depăşi suprafaţa de 10 ha de familie, în echivalent arabil, sau, după caz, pentru toţi moştenitorii autorului lor, conform prevederilor art. 37 din lege. Persoanele care se încadrează în aceasta categorie se înscriu în tabelul anexa nr. 20.
    ART. 34
    Echivalarea terenurilor agricole, pe categorii de folosinţa în echivalent arabil, este prevăzută în anexa nr. 21.

    CAP. 5
    Emiterea titlurilor de proprietate şi punerea în posesie a proprietarilor

    ART. 35
    Pe baza documentaţiilor înaintate de comisiile comunale, orăşeneşti sau municipale, comisia judeţeana, după operaţiunea de validare, emite titlul de proprietate, conform modelului anexa nr. 27. Documentaţiile se trimit în doua exemplare, din care unul se retine şi se depozitează la arhiva oficiului de cadastru şi organizare a teritoriului. Formularele de titlu de proprietate se tiparesc pe hirtie specială format A-3, ca imprimat cu regim special în carnete în număr de cîte 100 exemplare. Acestea se vor tipari prin grija Ministerului Agriculturii şi Alimentaţiei şi se vor difuza comisiilor judeţene, în raport de necesitaţi.
    Titlul de proprietate pentru cetăţenii în viaţa se emite persoanelor îndreptăţite (soţ, sotie), iar pentru moştenitori se emite un singur titlu de proprietate pentru terenurile ce au aparţinut autorului lor, în care se nominalizeaza toţi solicitantii îndreptăţiţi, urmînd ca pentru ieşirea din indiviziune, ulterior, aceştia sa procedeze potrivit dreptului comun. Titlul de proprietate se completează cu tus negru şi se numeroteaza începînd de la nr. 1, în fiecare judeţ. In titlu se vor înscrie numele şi prenumele titularului, precum şi iniţială tatălui. In cazul în care alături de soţul supravieţuitor vin la moştenire şi alţi moştenitori, potrivit celor prevăzute la art. 14 alin. 2 şi 3, la rubrica "prin reconstituirea dreptului de proprietate" se înscrie suprafaţa atribuită persoanelor care au deţinut terenuri în proprietate sau, după caz, moştenitorilor acestora, precum şi în cazurile prevăzute la art. 21 din lege, iar la rubrica "prin constituirea dreptului de proprietate" se înscrie suprafaţa atribuită pentru celelalte categorii de persoane fizice sau juridice.
    Titlul se semnează de prefect, directorul general de prefectura, ca secretar, directorul general al direcţiei generale pentru agricultura şi alimentaţie şi de directorul oficiului de cadastru şi organizare a teritoriului. Părţile detasabile ale titlului de proprietate semnate se transmit la comisiile comunale, orăşeneşti sau municipale, care le vor înscrie în registrul agricol, după care le vor inmina, sub semnătura, titularilor, sau se va proceda potrivit prevederilor art. 37, după caz, iar partea nedetasabila (cotorul) a titlului de proprietate se retine şi se depozitează la arhiva oficiului de cadastru şi organizare a teritoriului.
    In acest sens, comisiile vor întocmi un registru care va cuprinde numele şi prenumele titularului, numărul titlului de proprietate şi semnătura primitorului.
    Titlul de proprietate pentru persoanele care au formulat plingeri la judecătorie se vor completa şi elibera după pronunţarea hotărîrii judecătoreşti.
    ART. 36
    In baza titlului de proprietate eliberat pe baza opţiunii exprimate în scris de către fiecare proprietar, în condiţiile art. 26 din lege, comisia comunală, orăşeneasca sau municipala va proceda la delimitarea zonelor teritoriale în care urmează sa fie puşi în posesie titularii, ţinînd seama de condiţiile concrete teritoriale (relief, calitatea solului, categoria de folosinţa, distanta fata de localitate şi căile publice de comunicaţie, amenajările pentru îmbunătăţiri funciare). Aceasta delimitare, precum şi parcelarea pe proprietari se fac pe planul de situaţie al fiecărei localităţi, în cadrul actualei organizări teritoriale.
    La parcelarea terenului în sistemele de irigaţii se va tine seama de metoda de udare cu echipamentele existente şi de prevederile regulamentelor de exploatare pentru utilizarea corecta şi raţională a acestora.
    Astfel, în cazul irigatiilor prin aspersiune la care se folosesc echipamente de udare cu mutare manuală, la stabilirea loturilor de teren se va lua în considerare unitatea de suprafaţa deservită de un hidrant.
    La stabilirea limitelor loturilor, se recomanda ca latura mica sa fie pe antena, iar latura mare egala cu lungimea aripii de ploaie, iar suprafaţa parcelei sa coincidă cu suprafaţa deservită de o aripa de ploaie sau un multiplu al acestei suprafeţe.
    Pentru proprietăţile de mici dimensiuni, utilizarea raţională a sistemului de irigaţii, respectiv a suprafeţei deservite de un hidrant, presupune gruparea mai multor proprietari cu acces la sursa de apa.
    Pentru suprafeţele prevăzute a fi irigate prin scurgere la suprafaţa (brazde, fisii) se va avea în vedere orografia terenului şi posibilitatea aplicării udarii pe întreaga suprafaţa si, respectiv, modalităţile de evaluare a apei în exces.
    Pe terenurile amenajate cu lucrări de desecare-drenaj, la stabilirea proprietăţilor se vor lua în considerare limitele obligatorii (canale, drumuri de exploatare) care sa asigure atît exploatarea agricolă, cît şi întreţinerea lucrărilor hidroameliorative.
    Pe terenurile în panta, la parcelare se va avea în vedere respectarea lucrărilor de combatere a eroziunii solului existente (terase, bancheta, benzi inierbate, reţeaua de regularizare a scurgerii apei de pe versanţi, drumurile agricole şi alte lucrări).
    Cînd nu sînt executate lucrări de combatere a eroziunii, delimitarea parcelelor se va face, pe cît posibil, cu latura lungă în sensul curbelor de nivel, astfel ca sa permită executarea lucrărilor de pregătire a solului pentru insamintari, precum şi întreţinerea culturilor prasitoare pe direcţia curbelor de nivel, în scopul prevenirii şi combaterii eroziunii solului.
    De asemenea, se va tine cont de prevederile art. 33 alin. 2 din lege privind delimitarea zonelor de protecţie aferente lucrărilor de îmbunătăţiri funciare, inclusiv cele de gospodărire a apelor, conform normelor în vigoare.
    ART. 37
    Punerea în posesie a proprietarilor, în cadrul zonelor teritoriale delimitate, se face de comisie, pe baza de măsurători topografice.
    Persoanele care au formulat plingeri la judecătorie vor fi puse în posesie provizoriu pînă la prezentarea hotărîrii judecătoreşti de către comisii, cu suprafeţe stabilite pe baza hotărîrii comisiei judeţene. După prezentarea hotărîrii judecătoreşti, punerea în posesie se va face ţinînd seama de aceasta.
    Comisiile comunale, orăşeneşti sau municipale, din rezerva constituită potrivit legii, vor putea atribui, în completare, terenuri, dacă din hotărîre rezulta aceasta.
    Punerea în posesie a proprietarilor se va face în prezenta fiecărui proprietar, semnind tabelul de luare în primire a terenului.
    In acest scop, autorităţile comunale şi orăşeneşti ale administraţiei publice vor incunostiinta, în scris, cu confirmare de primire, persoanele care au domiciliul în alte localităţi şi cărora li s-a atribuit dreptul de proprietate, asupra datei la care va avea loc punerea în posesie. Pentru persoanele care au domiciliul sau reşedinţa în localitate, autorităţile comunale şi orăşeneşti ale administraţiei publice vor afişa, la sediul lor, data punerii în posesie, utilizînd, totodată, orice alte mijloace de comunicare.
    Persoanele care din diferite motive sînt în imposibilitate sa se prezinte la data punerii în posesie pot imputernici prin procura specială şi autentică, cu menţiunea expresă "Pentru punere în posesie", alte persoane, care vor semna tabelul de luare în primire a terenului.
    In caz de neprezentare a persoanelor îndreptăţite sau, după caz, a celor împuternicite, suprafaţa de teren ce se cuvine titularilor se marchează pe teren de către comisie, potrivit planului de parcelare.
    Preşedintele comisiei va menţiona despre aceasta în tabel. Prin aceasta operaţiune se considera ca persoanele respective au fost puse în posesie. In acest caz, părţile detasabile ale titlurilor de proprietate se depozitează la autorităţile comunale şi orăşeneşti ale administraţie publice, urmînd a fi inminate titularilor sau, după caz, persoanelor împuternicite în acest sens.
    La inminarea titlurilor de proprietate, cheltuielile ocazionate de expedierea încunoştinţărilor vor fi achitate, pe baza de chitanţa, de persoanele care primesc titlurile.
    Marcarea parcelelor se va face prin tarusi sau borne, care se asigura de fiecare proprietar.
    ART. 38
    In situaţia în care mai rămîn terenuri neatribuite, comisia le va delimita pe planul cadastral şi în teren şi le va preda consiliului local în administrare, urmînd a fi folosite în conformitate cu prevederile legii pînă la înfiinţarea agenţiei de dezvoltare şi amenajare rurală. Înscrierea acestor suprafeţe se va face potrivit anexei nr. 17. De asemenea, va delimita şi marca pe plan şi în teritoriu terenurile societăţilor comerciale, asociaţiilor de tip privat, izlazurile comunale şi terenurile cu vegetaţie forestieră atribuite proprietarilor care au solicitat restituirea acestora în condiţiile prevăzute de lege.
    Totodată, va delimita şi marca în teritoriu suprafaţa ce se va atribui în folosinţa, care se preda consiliului local pentru a fi atribuită celor îndreptăţiţi prin lege.
    ART. 39
    După punerea în posesie a tuturor proprietarilor pînă la finele anului, oficiul de cadastru şi organizare a teritoriului va redacta un plan de situaţie cu noua parcelare a teritoriului şi cu numerotarea topografica corespunzătoare, în 2 exemplare, din care un exemplar rămîne la acesta, iar unul se preda cu proces-verbal consiliului comunei, oraşului sau municipiului.

    CAP. 6
    Repartizarea cheltuielilor efectuate pentru producţia anului 1991 şi a creditelor de investiţii pe terenurile atribuite în proprietate sau folosinţa

    ART. 40
    Concomitent cu punerea în posesie a titularilor de terenuri atribuite în proprietate sau folosinţa, comisiile comunale, orăşeneşti sau municipale constituite potrivit art. 11 din lege, împreună cu comisiile de lichidare, vor repartiza pe terenurile respective cheltuielile efectuate de cooperativele agricole de producţie sau, după caz, de asociaţiile intercooperatiste sau de stat şi cooperatiste, aferente anului 1991, corespunzător celor înregistrate în evidenta contabila, precum şi creditele de investiţii rămase de rambursat aferente plantaţiilor de vii şi pomi.
    In acest scop, vor întocmi situaţia anexa nr. 22, în care vor fi cuprinşi toţi titularii ce primesc terenuri în proprietate sau folosinţa, inclusiv consiliile locale care preiau suprafeţele rămase nerepartizate pe categorii de folosinţa, precum şi cheltuielile de producţie şi creditele aferente.
    Cheltuielile de producţie se vor recupera, la opţiunea titularului, fie prin plata contravalorii acestora o data cu punerea în posesie, fie prin angajament de plata prin care fiecare titular se obliga fata de comisiile de lichidare a cooperativei sau, după caz, a asociaţiei intercooperatiste sau de stat şi cooperatiste pentru cheltuielile efectuate pe terenurile atribuite în proprietate şi fata de consiliul local pentru terenurile atribuite în proprietate sau, după caz, în folosinţa.
    Angajamentul de plata se da în fata preşedintelui comisiei de lichidare şi a preşedintelui şi secretarului comisiei comunale, orăşeneşti sau municipale, după caz.
    Termenul de plata pentru cheltuielile de producţie conform art. 99 din lege, în cazul angajamentului, nu poate depăşi data de 1 decembrie 1991.
    Conţinutul angajamentelor de plata este prevăzut în anexele nr. 23 şi 24.
    Pentru diferenţa de credite de investiţii rămasă de rambursat, în cazul titularilor care primesc în proprietate sau în folosinţa plantaţii de vii şi pomi, conform art. 33 din lege, aceştia vor da un angajament de plata, cu scadenta la termenul la care este obligată unitatea.
    Conţinutul angajamentelor de plata este prevăzut în anexele nr. 25 şi 26.
    Suma scadenta pe anul 1991 se va achită comisiei de lichidare, iar pentru anul următor, titularul va încheia contract de credite cu banca finanţatoare, în termen de 15 zile de la semnarea angajamentului.
    In baza angajamentelor de plata, care constituie titluri executorii, băncile finanţatoare vor stabili condiţiile şi modalitatea de rambursare a diferenţelor de credit rămase de plata, potrivit legii şi normelor proprii.

    CAP. 7
    Lichidarea patrimoniului

    ART. 41
    Comisiile de lichidare a patrimoniului cooperativelor sau, după caz, al asociaţiilor intercooperatiste sau de stat şi cooperatiste se vor constitui şi vor funcţiona potrivit prevederilor art. 26 şi 27 din lege.
    Comisiile de lichidare sînt formate din:

    - contabilul şef al cooperativei sau, după caz,
      al asociaţiei - preşedinte;
    - 3 contabili sau economişti din cooperativa
      sau asociaţie - membri;
    - un inginer din cooperativa sau asociaţie - membru;
    - casierul - membru;
    - magazinerul - membru;
    - preşedintele comisiei de cenzori - membru;
    - 3 - 5 cooperatori aleşi de adunarea locuitorilor - membri.


    Comisiile vor fi sprijinite în activitatea lor de reprezentanţi ai direcţiilor agricole şi ai băncilor finanţatoare.
    ART. 42
    Comisia de lichidare îşi începe activitatea prin efectuarea, împreună cu conducerea unităţii, a inventarierii întregului patrimoniu şi încheierea unui bilanţ la data respectiva, care sa constate situaţia exactă a activului şi pasivului.
    Comisia va primi în gestiune patrimoniul unităţii şi actele de evidenta, asigurînd conservarea şi paza bunurilor în condiţii corespunzătoare.
    Toate actele emise de comisia de lichidare vor purta menţiunea ca unitatea este "în lichidare". Totodată, se va deschide un registru în care se vor înregistra toate operaţiunile legate de lichidarea patrimoniului în ordinea efectuării acestora.
    ART. 43
    Conturile bancare ale cooperaţiei sau, după caz, ale asociaţiei se vor menţine deschise la încheierea activităţii comisiei de lichidare şi vor servi la efectuarea operaţiunilor de decontare.
    In vederea efectuării de operaţiuni prin banca, preşedintele şi secretarul comisiei de lichidare vor depune la banca specimenele de semnături, împreună cu o copie a ordinului de constituire emis de prefect.
    Membrii comisiei de lichidare care întreprind noi operaţiuni economice, ce nu sînt necesare scopului lichidării, sînt răspunzători personal şi solidar de executarea lor.
    ART. 44
    Unităţile specializate de exploatare a lucrărilor de îmbunătăţiri funciare, care potrivit Legii fondului funciar preiau în proprietate lucrările de îmbunătăţiri funciare, vor prelua şi creditele de investiţii acordate cooperativelor agricole de producţie şi nerestituite de acestea şi vor încheia, în termen de 15 zile de la semnarea protocolului de preluare, contracte de credite cu băncile finanţatoare.
    ART. 45
    In cazul în care cooperativele agricole care se desfiinţează mai au de restituit credite pentru investiţii aferente asociaţiilor economice intercooperatiste sau de stat şi cooperatiste la care au fost asociate, iar acestea din urma se reorganizează ca societăţi comerciale pe acţiuni conform art. 29 din lege, creditele respective vor fi transferate de către comisia de lichidare la aceste unităţi, care vor încheia cu banca finanţatoare noi contracte de credite.
    In toate cazurile în care, din patrimoniul unităţii în lichidare, se predau bunuri pentru care sînt încă angajamente de credite, cei care preiau aceste bunuri (asociaţii, societăţi) vor prelua şi creditele aferente, avînd obligaţia sa încheie noi contracte de credite cu băncile finanţatoare, exceptindu-se bunurile preluate în condiţiile art. 28 alin. 7 din Legea fondului funciar.
    ART. 46
    După inventarierea patrimoniului şi în baza bilanţului încheiat, comisia de lichidare va proceda la realizarea activului şi plata pasivului potrivit prevederilor art. 26, 28 şi 29 din lege, precum şi la stabilirea măsurilor de recuperare a pagubelor sau de sesizare a organelor de urmărire penală, potrivit art. 27 din lege.
    ART. 47
    Drepturile de creanţa ce se cuvin în condiţiile art. 28 din lege se stabilesc în procent de 40% pentru terenul adus sau predat în orice mod în cooperativa şi 60% pentru volumul muncii prestate în cooperativa.
    ART. 48
    Comisia de lichidare va întocmi o situaţie privind evidenta muncii efectuate de cooperatorii activi şi a veniturilor obţinute de aceştia, pe care o va înainta, sub semnătura, organelor judeţene ale casei de pensii şi asigurări sociale ale ţărănimii.
    ART. 49
    După terminarea operaţiunii de lichidare, comisiile vor proceda potrivit prevederilor art. 27 din lege.
    Registrele şi actele unităţilor desfiinţate se predau, prin proces-verbal, consiliilor locale, care au obligaţia sa le păstreze timp de 5 ani.

    NOTA:

    Conform art. II din Hotărîrea Guvernului nr. 730/1992, comisiile comunale, orăşeneşti şi municipale vor exercita toate atribuţiile legate de efectuarea operaţiunilor de punere în posesie a titularilor dreptului de proprietate şi a celorlalte operaţiuni prevăzute la art. 36-38 din prezentul regulament.
    In situaţiile în care comisiile judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti şi sectorului agricol Ilfov, nu au validat încă măsurile stabilite de comisiile comunale, orăşeneşti şi municipale, acestea din urma vor exercita toate atribuţiile ce le revin potrivit art. 6 din regulament.



    ANEXA 1
    -------

                              TABEL NOMINAL
         cu membrii cooperatori care au adus teren - în extravilan şi
     intravilan - în cooperativa agricolă şi cu persoanele cărora li s-a
                 preluat de cooperativa teren în orice mod


────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
                                                        din care:
                    Suprafaţa agricolă ─────────────────────────────────
                    adusă sau preluată Arabil Vii Livezi Pajişti
                     in C.A.P. - ha -ha- -ha- -ha- -ha- Total
Nr. Numele si teren Observaţii
crt. prenumele din care: neagricol
               Total ───────────────────── -ha-
                      Extravilan Intravilan E. I. E. I. E. I. E. I.
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
   TOTAL:
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



    NOTA:

    - In coloana 1 se trec toţi membrii cooperatori care au adus sau li s-au preluat teren în cooperativa şi persoanele cărora li s-a preluat în orice mod terenuri de aceasta.
    - In coloana 2 se înscrie suprafaţa totală de teren agricol adus în C.A.P. rezulta din : evidentele cooperativei, cererile de înscriere, registrul agricol de la data intrării în cooperativa, actele de proprietate şi cartea funciară sau, în lipsa acestora, din orice alte probe prevăzute de lege, inclusiv declaraţii de martori, iar în coloanele 3 şi 4, suprafaţa din extravilan şi cea din intravilan, care prin însumare sa corespundă cu suprafaţa înscrisă în coloana 2.
    - In coloanele 5-12 se înscriu suprafeţele pe categorii de folosinţa, suma lor fiind egala cu suprafaţa înscrisă în coloana 3 (extravilan) şi coloana 4 (intravilan).
    - In coloana 13 se înscriu eventualele suprafeţe neagricole care erau situate în perimetrul terenurilor agricole din extravilan, aduse în cooperativa (ca de exemplu: ravene, rîpe, tufărişuri, pilcuri de arborete, drumuri şi altele asemenea).
    - E. = extravilan.
    - I. = intravilan.


    ANEXA 2. a.
    ----------


                             TABEL NOMINAL
             cu membrii cooperatori care au adus pămînt în C.A.P., suprafeţe
          mai mari de 0,5 ha de persoana indreptatita (soţ-sotie), şi care
                solicita în scris stabilirea dreptului de proprietate


─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
                          Suprafaţa Suprafaţa Suprafaţa din care
       Nr. agricolă cu agricolă agricolă ───────────────────────────────
Nr. crt. Numele si cu care solicitată stabilită
crt. din prenumele s-au înscris în în
      anexa în proprietate proprietate
      nr. 1 C.A.P. -ha- conform Arabil Vii Livezi Pajişti Total Diferenţă
                            -ha- legii -ha- -ha- -ha- -ha- teren - ha -
                                                              -ha- neagricol
                                                      Total - din care: - ha -
                                                                    E. I. E. I. E. I. E. I. E. I.
─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17
─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────




─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

TOTAL:
─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


    NOTA:

    - In coloana 1 se trece numărul curent pe care îl are solicitantul în tabelul anexa nr. 1.
    - In coloana 2 se trec numele şi prenumele celor care solicita, în scris, în termenul prevăzut de lege, stabilirea dreptului de proprietate.
    - In coloana 3 se trece suprafaţa agricolă conform tabelului anexa nr. 1.
    - In coloana 4 se trece suprafaţa agricolă pe care o solicita.
    - In coloana 5 se trece suprafaţa agricolă totală stabilită în proprietate conform legii de persoana indreptatita (nu mai mica de 0,5 ha sau mai mare de 10 ha în echivalent arabil de familie), în coloana 6 suprafaţa din extravilan, iar în coloana 7 suprafaţa din intravilan.
    - In coloana 8-15 se înscriu suprafeţele pe categorii de folosinţa din extravilan şi intravilan, suma lor fiind egala cu suprafaţa înscrisă în coloanele 5, 6 şi 7.
    - In coloana 16 se trece total teren neagricol. E. = extravilan; I. = intravilan.
    - In coloana 17 se trece diferenţa rezultată din scăderea coloanei 5 din coloana 3.



    ANEXA 2. b.
    -----------

                             TABEL NOMINAL
       cu membrii cooperatori care au adus pămînt în C.A.P. sub 0,5 ha de
       persoana indreptatita (soţ-sotie) şi cu cooperatorii care nu au adus
      pămînt în cooperativa şi care solicita, în scris, stabilirea de terenuri
                    în proprietate, conform legii


────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
                          Suprafaţa Suprafaţa din care:
       Nr. agricolă cu agricolă ───────────────────────────────
Nr. crt. Numele si cu care stabilită
crt. din prenumele s-a inscris in
      anexa în proprietate
      nr. 1 C.A.P. conform Arabil Vii Livezi Pajişti Total Diferenta
                            -ha- legii -ha- -ha- -ha- -ha- teren - ha -
                                            -ha- neagricol
                                      Total - din care: - ha -
                                                   E. I. E. I. E. I. E. I. E. I.
─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16
─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
TOTAL:
─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


    NOTA:

    - In coloana 1 se trece numărul curent din tabelul anexa nr. 1 pe care îl are solicitantul care a adus pămînt în C.A.P. sub 0,5 ha de persoana indreptatita (soţ-sotie).
    - In coloana 2 se trec numele şi prenumele celor care au adus pămînt sub 0,5 ha de persoana indreptatita (soţ-sotie) şi în continuare celor care nu au adus pămînt în cooperativa.
    - In coloana 3 se trece suprafaţa agricolă adusă în cooperativa, conform tabelului anexa nr. 1.
    - In coloana 4 se trece suprafaţa agricolă totală stabilită în proprietate, conform legii, nu mai mica de 0,5 ha teren echivalent arabil de persoana indreptatita (soţ-sotie).
    - In coloana 5 se trece suprafaţa atribuită în extravilan, iar în coloana 6, suprafaţa din intravilan. E. = extravilan; I. = intravilan.
    - In coloanele 7-14 se înscriu suprafeţele pe categorii de folosinţa din extravilan şi din intravilan, suma lor fiind egala cu suprafaţa înscrisă în coloanele 4, 5 şi 6.
    - In coloana 16 se trece diferenţa rezultată din scăderea coloanei 3 din coloana 4.


    ANEXA 3
    -------

                            TABEL NOMINAL
cu moştenitorii cooperatorilor decedaţi, care solicita în scris stabilirea dreptului de proprietate


─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
              Numele si Suprafaţa Numele si Suprafaţa Suprafaţa din care
       Nr. prenumele agricolă prenumele agricolă agricolă ───────────────────────────────
Nr. crt. membrului inscrisa in mostenito- solicitata stabilită
crt. (anexa cooperator C.A.P. rilor care -ha- in
      nr. 1) decedat -ha- au solici- proprietate
              care a adus tat teren -ha- Arabil Vii Livezi Pajişti Total Diferenta
              pamint in în termenul Total - din care: -ha- -ha- -ha- -ha- teren - ha -
                C.A.P. stabilit neagricol
                                      de lege - ha -
                                                                           E. I. E. I. E. I. E. I. E. I.
─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18
─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

1. a.
                                        b.
                                        c.
─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2.
─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
   TOTAL:
─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


    NOTA:

    - In coloana 1 se va trece numărul curent corespunzător persoanei decedate din tabelul anexa nr. 1.
    - In coloana 2 se trec numele şi prenumele cooperatorului decedat care la înscriere în C.A.P. a adus teren în cooperativa. Datele se iau din tabelul anexa nr. 1.
    - In coloana 3 se trece suprafaţa agricolă din tabelul anexa nr. 1.
    - In coloana 4 se trec numele şi prenumele moştenitorilor care, în termenul prevăzut de lege, au cerut sa li se stabilească dreptul de proprietate. Cînd sînt mai mulţi moştenitori, aceştia se înscriu într-o singura rubrica (a, b, c).
    - In coloana 5 se trece suprafaţa solicitată de moştenitori.
    - In coloana 7 se trece suprafaţa stabilită în extravilan.
    - In coloana 8 se trece suprafaţa stabilită în intravilan (E. = extravilan; I. = intravilan).
    - In coloanele 9-16 se trec suprafeţele pe categorii de folosinţa din extravilan şi intravilan.
    - In coloana 18 se trece diferenţa rezultată din scăderea coloanei 6 din coloana 3.
    - In coloana 6 se trece suprafaţa agricolă totală stabilită în proprietate, în condiţiile prevăzute de lege.
    - In coloana 17 se trece total teren neagricol.


    ANEXA 4
    -------

                             TABEL NOMINAL
         cu persoanele sau, după caz, moştenitorii acestora, ale căror
        terenuri au trecut, cu sau fără titlu, în proprietatea cooperativei,
         fără ca acestea sa fi dobîndit calitatea de proprietari şi cărora li
     se stabilesc, la cerere, dreptul de proprietate, conform prevederilor legii


────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
                  Suprafaţa Suprafaţa Suprafaţa din care
                  agricolă agricolă agricolă ───────────────────────────────
Nr. Numele si intrata solicitata stabilită
crt. prenumele in C.A.P. -ha- in Total
                    -ha- extravilan teren
                                            Total Arabil Vii Livezi Pajişti neagricol Diferenta
                                            -ha- -ha- -ha- -ha- -ha- -ha- - ha -
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
TOTAL:
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


    NOTA:

    - In coloana 4 se înscrie suprafaţa stabilită de comisie.
    - In coloanele 5-8 se înscriu suprafeţele pe categorii de folosinţa, suma lor fiind egala cu suprafaţa din coloana 4.
    - In coloana 9 se trec eventualele suprafeţe de terenuri neagricole stabilite.
    - In coloana 10 se înscrie diferenţa dintre suprafeţele înscrise în coloanele 2 şi 4.


    ANEXA 5
    -------

                          TABEL NOMINAL
         cu persoanele decorate cu titlurile de "Cavaler al Ordinului Mihai
        Viteazul" şi "Mihai Viteazul cu Spade", precum şi moştenitorii lor care
         nu au în proprietate alte terenuri - cu excepţia celor ce au avut teren,
            dar l-au înstrăinat - cărora li se stabileşte, la cerere,
                  dreptul de proprietate, conform legii


──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
                  Decoratia Suprafaţa Suprafaţa din care
                  acordata agricolă agricolă ───────────────────────────────
Nr. Numele si si numarul solicitata stabilită
crt. prenumele brevetului -ha- de comisie Teren
                                          in extravilan Arabil Vii Livezi Pajişti neagricol
                                            -ha- -ha- -ha- -ha- -ha- -ha-
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
0 1 2 3 4 5 6 7 8 9
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
TOTAL:
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



    ANEXA 6
    -------

                            TABEL NOMINAL
    cu persoanele care si-au pierdut total sau parţial capacitatea de munca şi
     moştenitorii celor decedaţi, ca urmare a Revoluţiei din decembrie 1989, care
       au solicitat în scris sa li se atribuie în proprietate 10.000 mp,
                teren echivalent arabil în extravilan

 ──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
                                    Suprafaţa
                                  agricolă ce se din care:
                                   atribuie in ─────────────────────────────
Nr. Numele si Domiciliul proprietate, Arabil Vii Livezi Pajişti
crt. prenumele conform legii -ha- -ha- -ha- -ha-
                                      - ha-
 ──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
0 1 2 3 4 5 6 7
 ──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
TOTAL:
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


    NOTA:

    - In coloana 1 se trec numele şi prenumele persoanelor invalide şi moştenitorilor celor decedaţi, ca urmare a Revoluţiei din decembrie 1989, care au cerut sa li se atribuie teren în proprietate în extravilan.
    - In coloana 2 se va înscrie domiciliul.
    - In coloana 3 se trece suprafaţa agricolă atribuită în proprietate, respectiv pînă la 10.000 mp.
    - In coloana 4-7 se trece suprafaţa pe categorii de folosinţa, suma lor fiind egala cu suprafaţa din coloana 3.



    ANEXA 7
    -------

                          TABEL NOMINAL
     cu proprietarii particulari - persoane fizice - sau, după caz,
     moştenitorii acestora cu domiciliul în România care nu s-au înscris
    în C.A.P. şi ale căror terenuri sînt comasate în perimetrul C.A.P., fără
    compensare cu alte terenuri şi care solicita, în scris, restituirea acestora

 ──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
                                   Suprafaţa
                   Suprafaţa agricolă care din care:
Nr. Numele si agricolă se restituie ─────────────────────────────
crt. prenumele comasata in proprietate, Arabil Vii Livezi Pajişti
                    - ha - - ha - -ha- -ha- -ha- -ha-
 ──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
0 1 2 3 4 5 6 7
 ──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

 ──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
TOTAL:
 ──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


    NOTA:

    - In coloana 1 se înscriu numele şi prenumele proprietarilor particulari sau, după caz, ale moştenitorilor acestora,
 ale căror terenuri din extravilan au fost comasate fără a li se da teren în schimb şi care au solicitat, în termenul prevăzut de lege, restituirea terenurilor respective.
    - In coloana 2 se trece suprafaţa agricolă care a fost comasata.
    - In coloana 3 se trece suprafaţa agricolă totală care se restituie în proprietate.
    - In coloanele 4-7 se trece suprafaţa pe categorii de folosinţa.


      ANEXA 8
      -------

                         TABEL NOMINAL
  cu persoanele prevăzute la art. 16 din lege care solicita, în scris,
            atribuirea de terenuri în proprietate

 ──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
                                             din care:
                    Suprafaţa ─────────────────────────────── Alte terenuri
Nr. Numele şi agricolă ce Arabil Vii Livezi Pajişti neagricole
crt. prenumele se atribuie -ha- -ha- -ha- -ha- -ha-
                   în proprietate
                        -ha-
 ──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
  0 1 2 3 4 5 6 7
 ──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

     TOTAL:
 ──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


    NOTA:
    - In coloana 1 se trec la început numele şi prenumele cetăţenilor romani aparţinînd minorităţilor germane şi în continuare alte persoane prevăzute de art. 16 din lege.
    - In coloana 2 se înscrie suprafaţa ce se atribuie.
    - In coloanele 3-6 se înscriu suprafeţele pe categorii de folosinţa agricolă.
    - In coloana 7 se înscriu terenurile neagricole.


    ANEXA 9.a.
    ---------

                            TABEL NOMINAL
cu persoanele care au calitatea de cooperatori, dar au lucrat în orice mod ca angajaţi în cooperativa sau asociaţii intercooperatiste în ultimii 3 ani şi solicita, în scris, sa primească în proprietate teren în conformitate cu prevederile legii

──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
                                                   din care:
                      Suprafaţa ──────────────────────────────────────────
 Nr. Numele şi agricolă ce Arabil Vii Livezi Pajişti
crt. prenumele se atribuie -ha- -ha- -ha- -ha-
                   în proprietate
                        -ha-
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
  0 1 2 3 4 5 6
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


       TOTAL:
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

    NOTA:

    - In coloana 1 se trec persoanele care au solicitat teren agricol în proprietate, corespunzător prevederilor legii.
    - In coloana 2 se trece suprafaţa agricolă ce se atribuie în proprietate (în extravilan).
    - In coloanele 3-6 se trece suprafaţa pe categorii de folosinţa.


    ANEXA 9. b.
    -----------

                           TABEL NOMINAL
     cu persoanele care au fost deportate şi nu beneficiază de
 dispoziţiile art. 13-15 din lege, care solicita, în scris, atribuirea
              de terenuri agricole în proprietate

──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
                        Suprafaţa din care:
                        agricolă ─────────────────────────────
Nr. Numele si ce se atribuie Arabil Vii Livezi Pajişti Observaţii
crt. prenumele in proprietate -ha- -ha- -ha- -ha-
                          -ha-
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
0 1 2 3 4 5 6 7
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
TOTAL:
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


    NOTA:

    - In coloana 1 se trec persoanele care au solicitat teren agricol, conform prevederilor legii.
    - In coloana 2 se trece suprafaţa agricolă ce se atribuie în proprietate (în extravilan).
    - In coloanele 3-6 se trece suprafaţa pe categorii de folosinţa.


    ANEXA 10
    --------

                              TABEL NOMINAL
     cu persoanele de specialitate din serviciile publice comunale,
       care solicita teren în folosinţa agricolă pînă la 5.000 mp de
      familie, în echivalent arabil, în perioada cît lucrează în
    localitate şi nu are teren în proprietate în localitatea respectiva

──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
                                            Suprafaţa propusă
 Nr. Numele şi Serviciul public a se atribui pe Observaţii
crt. prenumele în care lucrează familie în
                                               folosinţa
                                                -ha-
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
  0 1 2 3 4
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
        TOTAL:

──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


    NOTA:

    - In coloana 1 se trec persoanele care lucrează în serviciile publice comunale, care nu deţin teren în proprietate şi solicita teren în folosinţa agricolă pentru nevoi proprii.
    - In cazul în care dintr-o familie lucrează mai mulţi membri, se va înscrie o persoana din familie.
    - In coloana 3 se trece suprafaţa repartizata în folosinţa pe familie.
    - In coloana 4 se trece categoria de folosinţa a terenului.


    ANEXA 11
    --------

                        TABEL NOMINAL
      cu personalul de specialitate care si-a desfăşurat
   activitatea în unităţile agricole cooperatiste desfiinţate sau
    reorganizate în societăţi comerciale, căruia i se atribuie cu
    prioritate, la cerere, teren agricol în proprietate, conform
             art. 18 alin. 1 ori art. 20 din lege


 ───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
                                        Suprafaţa Suprafaţa
                              Unitatea agricolă agricolă din care:
Nr. Numele si Specialitatea in care solicitata stabilită ────────────────────────────────
crt. prenumele a - ha - de comisie Arabil Vii Livezi Pajişti
                              activat - ha - - ha - - ha - - ha - - ha -
 ───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
0 1 2 3 4 5 6 7 8 9
 ───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


 ───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
TOTAL:
 ───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────




    ANEXA 12. a.
    ------------

                          TABEL NOMINAL
    cu familiile cu pămînt puţin din localităţile cu excedent de terenuri
      agricole care solicita, în scris, sa li se atribuie în proprietate
             terenuri în completare pînă la 10 hectare

 ──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
               Suprafaţa
               agricolă Suprafaţa
               atribuită Suprafaţa agricolă din care:
                conform agricolă totala ──────────────────────────────
Nr. Numele si tabelelor solicitata atribuită Arabil Vii Livezi Pajişti
crt. prenumle anexa nr. - ha - - ha - -ha- -ha- -ha- -ha-
              2.a., 2.b.,
                3, 4, 8
                - ha -
 ──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
0 1 2 3 4 5 6 7 8
 ──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


 ──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
TOTAL:
 ──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


    NOTA:

    - In coloana 1 se trec numele şi prenumele celui care a solicitat atribuire de teren.
    - In coloana 2 se trece suprafaţa totală atribuită, prevăzută în una din anexele nr. 2.a., 2.b., 3, 4, 8, în care a fost încadrat iniţial.
    - In coloana 3 se trece suprafaţa solicitată în plus.
    - In coloana 4 se trece suprafaţa agricolă totală atribuită (inclusiv cea din coloana 2).
    - In coloanele 5-8 se trece suprafaţa atribuită pe categorii de folosinţa.


    ANEXA 12. b.
    ------------

                         TABEL NOMINAL
     cu familiile fără pămînt din alte localităţi care solicita, în scris,
     atribuirea de terenuri în proprietate pînă la 10 hectare, echivalent
   arabil, în zonele cu excedent de suprafaţa, în conformitate
                cu prevederile legii

 ──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
                                       Suprafaţa
                           Suprafaţa agricolă din care:
Nr. Numele si Domiciliul agricolă atribuită ──────────────────────────
crt. prenumele solicitata in Arabil Vii Livezi Pajişti Obs.
                             - ha - proprietate -ha- -ha- -ha- -ha-
                                        - ha -
 ──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
0 1 2 3 4 5 6 7 8 9
 ──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


 ──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
TOTAL:
 ──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


   NOTA:
    - In coloana 1 se trec numele şi prenumele celor care solicita.
    - In coloana 2 se trece domiciliul actual al solicitantului.
    - In coloana 3 se trece suprafaţa agricolă solicitată.
    - In coloana 4 se trece suprafaţa atribuită în proprietate.
    - In coloanele 5-8 se înscriu suprafeţele atribuite pe categorii de folosinţa.



    ANEXA 13
    --------

                          TABEL NOMINAL
        cu parohiile, schiturile şi manastirile din mediul rural care solicita,
      în scris, terenuri agricole în proprietate, conform art. 21 din lege

 ──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
      Denumirea
      parohiei, Comuna Suprafaţa
Nr. schitului (satul) Suprafaţa agricolă din care:
crt. sau unde agricolă stabilită ────────────────────────────
     manastirii isi are solicitată de comisie Arabil Vii Livezi Pajişti
     solicitante sediul - ha - - ha - -ha- -ha- -ha- -ha-
 ──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
0 1 2 3 4 5 6 7 8
 ──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


 ──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
TOTAL:
 ──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



    ANEXA 14. a.
    ------------

                          TABEL NOMINAL
   cu terenurile proprietatea membrilor asociaţiilor de tip privat,
    cu personalitate juridică, conform prevederilor art. 28 din lege


 ────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
       Denumirea Numele si din care:
     asociaţiei de prenumele Suprafaţa ───────────────────────── Total Total Observaţii
     tip privat cu membrilor agricolă Arabil Vii Livezi Pajişti terenuri general
Nr. personalitate asociaţiei Total -ha- -ha- -ha- -ha- neagricole - ha -
crt. juridica*) - ha - - ha -
 ────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 ────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


 ────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
TOTAL:
 ────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

--------
    *) Se înscriu terenurile asociaţiilor de tip privat, cu excepţia terenurilor asociaţiilor de tip privat cu profil zootehnic.


    ANEXA 14. b.
    -----------

                        TABEL NOMINAL
     cu terenurile proprietatea membrilor asociaţiilor de tip privat, cu profil
    zootehnic, cu personalitate juridică, conform prevederilor art. 28 din lege


 ─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
       Denumirea Numele si
     asociaţiei de prenumele
      tip privat, membrilor Suprafaţa Total
Nr. cu profil asociaţiei agricolă din care: terenuri Total
crt. zootehnic, cu Total - ha --------------- neagricole general
     personalitate Arabil Pajişti - ha - - ha -
       juridica -ha- -ha- Observaţii
 ─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
0 1 2 3 4 5 6 7 8
 ─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

 ─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
TOTAL:
 ─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



    ANEXA 14. c.
    -----------

                            TABEL NOMINAL
    cu terenurile proprietatea societăţilor comerciale pe acţiuni care
      se înfiinţează, conform prevederilor art. 29 din lege, prin
   reorganizarea asociaţiilor intercooperatiste sau de stat şi cooperatiste


 ───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
                                                      din care:
     Denumirea Profilul Numele Suprafaţa ───────────────────────── Total Total Observaţii
Nr. societăţii de si agricolă Arabil Vii Livezi Pajişti terenuri general
crt. comerciale producţie prenumele Total -ha- -ha- -ha- -ha- neagricole - ha -
     pe acţiuni - ha - - ha -
 ───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
 ───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


 ───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
TOTAL:
 ───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



    ANEXA 15
    --------

                        TABEL NOMINAL
      cu foştii proprietari şi moştenitorii acestora cărora li se atribuie
 la cerere, în proprietate, teren cu vegetaţie forestieră, conform prevederilor legii

───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
 Nr. Numele şi Suprafaţa Suprafaţa Unitatea
crt. prenumele deţinuta în stabilită de amenajistica sau, Observa-
                  proprietate comisie după caz, tarlaua tii
                    -ha- -ha- şi parcela unde se
                                                       atribuie
                                                        -ha-
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
  0 1 2 3 4 5
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

      TOTAL:
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


    NOTA:

    - In coloana 4 se trece denumirea unităţii amenajistice sau, după caz, tarlaua şi parcela din planul de situaţie amenajistic sau cadastral.
    - In coloana 5 se trece categoria de folosinţa existenta pe teren, înscrisă în evidenta cadastrului funciar.
    - Suprafaţa de teren cu vegetaţie forestieră împreună cu cea agricolă nu poate depăşi 10 ha de familie, în echivalent arabil.



    ANEXA 16
    --------

                           TABEL
     cu reconstituirea izlazurilor comunale, conform prevederilor legii,
        care vor fi date în administrarea consiliilor locale


───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
                               Suprafaţa ce Suprafaţa ce se Suprafaţa
         Suprafaţa se preia din preia din totala a
        existenta in folosinta terenurile izlazului
       administrarea cooperativelor transmise comunal
       consiliului local agricole unitatilor de stat reconstituit
Nr. - ha - - ha - - ha - - ha -
crt. ────────────────── ─────────────────── ─────────────────── ───────────────────
     Total din care: Total din care: Total din care: Total din care:
           ──────────── ──────────── ──────────── ────────────
           Arabil Pajişti Arabil Pajişti Arabil Pajişti Arabil Pajişti
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
TOTAL:
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


    NOTA:

    - In comunele compuse din mai multe localităţi, suprafaţa de izlaz va fi defalcată pe sate.



    ANEXA 17
    --------

                          TABEL
    cu suprafeţele de teren rămase neatribuite, care se administrează
     de consiliul local pînă la trecerea lor în proprietatea agenţiei
            de dezvoltare şi amenajare rurală

────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
     Tarlaua şi Suprafaţa din care: Alte Ob-
Nr. parcela din totală -ha- ------------------------------ terenuri ser-
crt. planul de Arabil Vii Livezi Pajişti neagricole vatii
      situaţie -ha- -ha- -ha- -ha- -ha-
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
 0 1 2 3 4 5 6 7 8
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
         TOTAL:
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


    NOTA:
    - In coloana 8 se evidenţiază folosinţa existenta a terenurilor neagricole înscrise în coloana 7.


    ANEXA 18
    --------

                            TABEL NOMINAL
    cu persoanele cărora li se atribuie, la cerere, terenuri în zona
               montană, conform art. 39 din lege

────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
               Suprafaţa din care:
 Nr. Numele agricolă ───────────────────────────── Alte Observaţii
crt. şi ce se Arabil Pajişti Livezi terenuri
     prenumele atribuie - ha - - ha - - ha - neagricole
                  în - ha -
               proprietate
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
 0 1 2 3 4 5 6 7
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

           TOTAL:
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



    ANEXA 19
    --------

                         TABEL NOMINAL
    cu persoanele sau, după caz, moştenitorii acestora, al căror teren a
    fost preluat de unităţile agricole de stat şi pentru care se primesc
    acţiuni în condiţiile prevăzute de art. 36 din lege şi li se atribuie
       o suprafaţa de 5.000 mp de familie, în echivalent arabil,
          în condiţiile art. 38 din lege

────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
                                  Suprafaţa Denumirea
                       Suprafaţa agricolă Suprafaţa unităţii Observa-
Nr. Numele Suprafaţa atribuită stabilită agricolă agricole tii
crt. şi ce a fost de 5.000 pentru Total de stat in
     prenu- preluată mp în care primesc -ha- administrarea
     mele -ha- echivalent acţiuni (3+4) căreia se
                       arabil de -ha- afla terenul
                       familie
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
 0 1 2 3 4 5 6 7
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
       TOTAL:
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

    NOTA:

    - In coloana 1 se înscriu întîi proprietarii în viaţa şi apoi moştenitorii îndreptăţiţi.
    - In coloana 2 se înscrie suprafaţa ce a fost preluată.
    - In coloana 3 se înscrie suprafaţa atribuită.
    - In coloana 4 se înscrie suprafaţa agricolă pentru care primesc acţiuni.
    - In coloana 5 se înscrie suprafaţa agricolă totală, care însă nu poate depăşi 10 ha, în echivalent arabil, de familie sau de toţi moştenitorii autorului lor, chiar dacă terenul se afla în administrarea mai multor unităţi agricole de stat.



    ANEXA 20
    --------

                        TABEL NOMINAL
      cu persoanele sau, după caz, moştenitorii acestora, al căror teren
     agricol a intrat în proprietatea statului şi se afla în administrarea
 consiliilor locale, care se restituie în condiţiile prevederilor art. 37 din lege

────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
                                                  din care:
                       Suprafaţa totală ---------------------------- Obser-
 Nr. Numele şi agricolă stabilită Arabil Vii Livezi Pajişti vatii
crt. prenumele a se restitui -ha- -ha- -ha- -ha- -ha-
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
 0 1 2 3 4 5 6 7
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

           TOTAL:
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


    NOTA:

    - In coloana 1 se înscriu întîi proprietarii în viaţa, apoi moştenitorii îndreptăţiţi.
    - In coloana 2 se înscrie suprafaţa agricolă totală stabilită, care nu poate depăşi 10 ha, în echivalent arabil, de familie sau de toţi moştenitorii autorului lor.



    ANEXA 21
    --------

                         CRITERIILE

de echivalare a terenurilor agricole pe categorii de folosinţa, în echivalent arabil

────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
  Categoria Coeficientul de transformare în arabil a categoriilor
de folosinţa de folosinţa agricolă
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

 Arabil 1 ha/1 ha.
 Păşune 1 ha păşune este egal cu 1 ha arabil cînd păşunea poate fi
                   transformata în arabil din punct de vedere al calităţii
                   solului şi al reliefului.
                   In cazul cînd păşunea diferă de terenul arabil limitrof prin
                   calitatea solului, relief şi alţi factori care diminuează
                   potenţialul de producţie, echivalenta în arabil va fi
                   stabilită de comisie între 1 şi 0,4 ha arabil pentru 1 ha
                   păşune.
Fîneţe 1 ha fîneţe este egal cu 1 ha arabil cînd fîneţele pot fi
                   transformate în arabil din punct de vedere al calităţii
                   solului şi al reliefului.
                   In cazul cînd fîneţele diferă de terenul arabil limitrof prin
                   calitatea solului şi alţi factori care diminuează potenţialul
                   de producţie, echivalenta în arabil va fi stabilită de
                   comisie între 1 şi 0,5 ha arabil pentru 1 ha fîneţe.
 Vie hibrida 1 ha vie hibrida este egal cu 1 ha arabil.
 Vie nobila 1 ha vie nobila poate fi echivalat de către comisie cu 1-4 ha
                   arabil, în funcţie de calitatea solului, relief, numărul de
                   butuci/ha, vîrsta plantaţiei, podgoria consacrată si
                   potenţialul de producţie al plantaţiei.
 Livada clasica 1 ha livada clasica de pomi poate fi echivalat de comisie cu
                   1-2 ha arabil, în funcţie de calitatea solului, relief,
                   numărul de pomi/ha, vîrsta plantaţiei, speciile de pomi,
                   bazinele pomicole consacrate şi potenţialul de producţie al
                   plantaţiei.
 Livada intensiva 1 ha livada intensiva şi superintensiva poate fi echivalat de
si superintensiva comisie cu 1-3,5 ha arabil, în funcţie de calitatea solului,
                   sistemul de amenajare, numărul de pomi/ha, vîrsta plantaţiei,
                   speciile de pomi, bazinele pomicole consacrate, potenţialul
                   de producţie.
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


    NOTA:

    - 1 ha cu vegetaţie forestieră, primit la cererea celor îndreptăţiţi, în condiţiile prevăzute la art. 41 din lege, se ia în calcul în raport de 1/1 cu terenul arabil.
    - Suprafeţele de vii, livezi, păşuni şi fîneţe care au fost aduse sau preluate în C.A.P. şi au fost transformate în arabil se echivalează în arabil cota 1/1.



    ANEXA 22
    --------

                            SITUAŢIA
    cheltuielilor efectuate pentru producţia anului 1991 pe
   terenurile atribuite în proprietate sau în folosinţa pînă la
   data preluării în posesie, conform art. 99 din lege, precum şi a
   diferenţei de credit aferente plantaţiilor de vii şi pomi rămase
          de plata, conform art. 33 din lege


 ──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
                                                                                         Modalitatea
                                                                           Diferenţa de plată
                        Suprafaţa din care: Cheltuieli de credit ────────────────
Nr. Numele si agricolă ───────────────────────── de rămasă de în angajament
crt. prenumele Adresa atribuită Arabil Vii Livezi Pajişti producţie plată bani de plată
                         - ha - -ha- -ha- -ha- -ha- - lei - - lei - - lei - - lei -
 ──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
 ──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


 ──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
TOTAL:
 ──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


    NOTA:

    1. Suprafeţele totale din coloana 3 trebuie sa corespundă cu totalul celor din anexele nr. 2-14, 16-20.
    2. Cheltuielile de producţie trebuie sa corespundă cu cele din evidenta contabila a unităţii, iar creditele cu cele din evidenta băncii.
    3. Rambursarea diferenţei de credit de investiţii se face în termenul la care era obligată unitatea.

    ANEXA 23
    --------

    MUNICIPIUL (oraşul, comuna) ...............

    JUDEŢUL ...............................



                       ANGAJAMENT DE PLATA NR. ............



    Subsemnatul(a) ....................., domiciliat(a) în comuna (oraşul) ..... .............. str. ................ nr. ............. judeţul .............. posesor al buletinului de identitate seria ........ nr. ....... emis de ........ la data de ............., am luat cunoştinţa de prevederile art. ............ din Legea fondului funciar şi ma oblig sa achit suma de ........... lei, reprezentind cheltuieli de producţie efectuate pe terenul primit în proprietate, către comisia de lichidare a ........................ şi sa depun aceasta suma în .......... rate, la casieria acesteia, pînă la data de .......... .

                                         Dat azi, ...............

                                         (Semnătura)

    Angajamentul a fost data în fata noastră, azi ............................

    Preşedintele comisiei de lichidare .......................................

    Preşedintele şi secretarul comisiei comunale, orăşeneşti sau municipale ....

    NOTA:

    Angajamentul de plata se întocmeşte în trei exemplare, din care unul rămîne la proprietarul terenului, un exemplar la comisia de lichidare a cooperativei sau, după caz, a asociaţiei intercooperatiste, sau de stat şi cooperatiste, şi un exemplar la banca.



    ANEXA 24
    --------

    MUNICIPIUL (oraşul, comuna) ....................

    JUDEŢUL ..............................



                        ANGAJAMENT DE PLATA Nr. .....



    Subsemnatul(a) ................, domiciliat(a) în comuna (oraşul) ........., str. ............. nr. .........., judeţul ................., posesor al buletinului de identitate seria ....... nr. ......., emis de ..............., la data de .........., am luat cunoştinţa de prevederile art. ........... din Legea fondului funciar şi ma oblig sa achit suma de ........... lei, reprezentind cheltuieli de producţie efectuate pe terenul primit în proprietate sau folosinţa, către consiliul local ......... şi sa depun aceasta suma în ...... rate, la casieria acesteia, pînă la data de ............. .

                                       Dat azi, ....................

                                       (Semnătura)

    Angajamentul a fost dat în fata noastră azi, .............................

    Primar ..............................

    Secretar ............................



    ANEXA 25
    --------

    MUNICIPIUL (oraşul, comuna) ....................

    JUDEŢUL ..............................



                        ANGAJAMENT DE PLATA Nr. .....



    Subsemnatul(a) ................, domiciliat(a) în comuna (oraşul) ........., str. ............. nr. .........., judeţul ................., posesor al buletinului de identitate seria ....... nr. ......., emis de ............... la data de .........., am luat cunoştinţa de prevederile art. ........... din Legea fondului funciar şi ma oblig sa achit suma de ........... lei, reprezentind diferenţa de credit de investiţii rămasă de plata, pentru terenul cu plantaţii de vii şi pomi primit în proprietate în ....... rate anuale.
    Pentru anul 1991, suma de ........ lei ma oblig sa o achit la comisia de lichidare pînă la data de ........... 1991, iar pentru anii următori, ma oblig sa inchei contract cu banca finanţatoare în termen de 15 zile pentru plata sumelor rămase.
    Pentru sumele scadente, ma oblig sa livrez produse agricole la unităţile specializate de preluare.

                                       Dat azi, ....................

                                       (Semnătura)

    Angajamentul a fost dat în fata noastră azi, ............................
    Preşedintele comisiei de lichidare ......................................
    Preşedintele şi secretarul comisiei comunale, orăşeneşti sau municipale
    .......................................................................

    NOTA:

    Angajamentul de plata se întocmeşte în trei exemplare, din care unul rămîne la proprietarul terenului, un exemplar la comisia de lichidare a cooperativei sau, după caz, a asociaţiei intercooperatiste, sau de stat şi cooperatiste şi un exemplar la banca.



    ANEXA 26
    --------

    MUNICIPIUL (oraşul, comuna) ....................

    JUDEŢUL ..............................



                        ANGAJAMENT DE PLATA Nr. .....



    Subsemnatul(a) ................, domiciliat(a) în comuna (oraşul) ........., str. ............. nr. .........., judeţul ................., posesor al buletinului de identitate seria ....... nr. ......., emis de ............... la data de .........., am luat cunoştinţa de prevederile art. ........... din Legea fondului funciar şi ma oblig sa achit suma de ........... lei, reprezentind diferenţa de credit de investiţii rămasă de plata, pentru terenul cu plantaţii de vii şi pomi primit în proprietate sau folosinţa în ....... rate anuale.
    Pentru sumele anuale de plata, ma oblig ca în termen de 15 zile de la data prezentului angajament sa inchei contract de credite cu banca finanţatoare.
    Pentru sumele scadente, ma oblig sa livrez produse agricole la unităţile specializate de preluare.

                                       Dat azi, ....................

                                       (Semnătura)

    Angajamentul a fost dat în fata noastră azi, ............................
    Primar .....................................
    Secretar ...................................



    ANEXA 27


┌───────────────────────────────────────────────────────────────────┬─────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ │ ┌────────────────────────────ROMÂNIA──────────────────┐ │
│ ROMÂNIA │ 1991 │ │1991 │
│ │ ┌──────┘ └────┐ │
│ Comisia judeteana pentru stabilirea dreptului │ │ Comisia judeteana pentru stabilirea dreptului │ │
│ de proprietate asupra terenurilor │ │ de proprietate asupra terenurilor │ │
│ │ │ │ │
│ ┌──┐┌──┐┌──┐┌──┐┌──┐┌──┐┌──┐┌──┐┌──┐ │ │ ┌──┐┌──┐┌──┐┌──┐┌──┐┌──┐┌──┐┌──┐┌──┐ │ │
│ Judetul .............Codul └──┘└──┘└──┘└──┘└──┘└──┘└──┘└──┘└──┘ │ │Judetul .............Codul └──┘└──┘└──┘└──┘└──┘└──┘└──┘└──┘└──┘ │ │
│ │ │ │ │
│ Nr. ......... │ │ Nr. ......... │ │
│ │ │ │ │
│ TITLU DE PROPRIETATE │ │ TITLU DE PROPRIETATE │ │
│ │ │ │ │
│ Comisia judeteana pentru stabilirea dreptului de proprietate │ │ Comisia judeteana pentru stabilirea dreptului de proprietate │ │
│asupra terenurilor,pe baza propunerii Comisiei comunale,orasenesti,│ │asupra terenurilor,pe baza propunerii Comisiei comunale, orase- │ │
│municipale si a prevederilor Legii nr. 18/19.02.1991 a fondului │ │nesti, municipale si a prevederilor Legii nr. 18/19.02.1991 a │ │
│funciar │ │fondului funciar │ │
│ DECLARAM │ │ DECLARAM │ │
│ R │ │R│
│ Cetateanul(a) ............................................. O │ Cetateanul(a) .............................................. │O│
│ (mostenitorii defunctului) ................................ M │ (mostenitorii defunctului) ................................. │M│
│............................................................... A │ ............................................................... │A│
│............................................................... N │ ............................................................... │N│
│din satul ...................... comuna, orasul ............... I │ din satul ...................... comuna, orasul ............... │I│
│......................... municipiul .................. judetul A │ ......................... municipiul .................. judetul │A│
│........................... primeste in proprietate o suprafaţă │ │ ........................... primeste in proprietate o suprafaţă │ │
│totala de ........................ ha ........... mp, din care: │ │ totala de ........................ ha ........... mp, din care: │ │
│ - prin reconstituirea dreptului de proprietate │ │ - prin reconstituirea dreptului de proprietate │ │
│......................... ha ............. mp │ │ ......................... ha ............. mp │ │
│ - prin constituirea dreptului de proprietate ............ │ │ - prin constituirea dreptului de proprietate ............ │ │
│............... ha ................... mp situata pe teritoriul │ │ ............... ha ................... mp situata pe teritoriul │ │
│comunei .............................. structurata si amplasata │ │ comunei .............................. structurata si amplasata │ │
│conform celor de pe verso. │ │ conform celor de pe verso. │ │
│ Proprietarul va exercita asupra celor de mai sus toate │ │ Proprietarul va exercita asupra celor de mai sus toate │ │
│drepturile si obligatiile ce decurg din lege. │ │ drepturile si obligatiile ce decurg din lege. │ │
│ │ │ │ │
│ Prefect Secretar Directia Generala Oficiul de Cadastru │ │ Prefect Secretar Directia Generala Oficiul de Cadastru │ │
│ pentru Agricultura si Organizare │ │ pentru Agricultura si Organizare │ │
│ si Alimentatie a Teritoriului │ │ si Alimentatie a Teritoriului │ │
│ │ │ │ │
│ Director general Director │ │ Director general Director │ │
│ │ │ │ │
│ Data ......... │ │ Data ......... │ │
│ │ └──────┐ ┌───┘ │
│ │ 1991 │ │1991 │
│ │ └──────────────────────────────────────────────────────┘ │
└───────────────────────────────────────────────────────────────────┴─────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

(verso)

                 SUPRAFAŢA PRIMITĂ ÎN PROPRIETATE | SUPRAFAŢA PRIMITĂ ÎN PROPRIETATE
                                                                     |
   A. Suprafaţa primita in extravilan | A. Suprafata primita in extravilan
                                                                     |
┌──┬─────────────┬──────────────┬─────────┬─────────────────┬──────┐ | ┌──┬─────────────┬──────────────┬─────────┬─────────────────┬──────┐
│ │ │ Numar │Suprafaţa│ Vecinătăţi │ │ | │ │ │ Numar │Suprafaţa│ Vecinătăţi │ │
│Nr│ Categoria │ topografic │ │ │Obser-│ | │Nr│ Categoria │ topografic │ │ │Obser-│
│c │de folosinta ├──────┬───────┼────┬────┼────┬───┬───┬────┤vatii │ | │c │de folosinta ├──────┬───────┼────┬────┼────┬───┬───┬────┤vaţii │
│r │ │Tarla │Parcela│ │ │ │ │ │ │ │ | │r │ │Tarla │Parcela│ │ │ │ │ │ │ │
│t │ │(Sola)│ │ ha │ mp │Nord│Est│Sud│Vest│ │ | │t │ │(Sola)│ │ ha │ mp │Nord│Est│Sud│Vest│ │
├──┼─────────────┼──────┼───────┼────┼────┼────┼───┼───┼────┼──────┤ | ├──┼─────────────┼──────┼───────┼────┼────┼────┼───┼───┼────┼──────┤
│ │ ├──────┼───────┼────┼────┼────┼───┼───┼────┤ │ | │ │ ├──────┼───────┼────┼────┼────┼───┼───┼────┤ │
│ │ ├──────┼───────┼────┼────┼────┼───┼───┼────┤ │ | │ │ ├──────┼───────┼────┼────┼────┼───┼───┼────┤ │
│ │ ├──────┼───────┼────┼────┼────┼───┼───┼────┤ │ | │ │ ├──────┼───────┼────┼────┼────┼───┼───┼────┤ │
│1 │Arabil ├──────┼───────┼────┼────┼────┼───┼───┼────┤ │ | │1 │Arabil ├──────┼───────┼────┼────┼────┼───┼───┼────┤ │
│ │ ├──────┼───────┼────┼────┼────┼───┼───┼────┤ │ | │ │ ├──────┼───────┼────┼────┼────┼───┼───┼────┤ │
│ │ ├──────┼───────┼────┼────┼────┼───┼───┼────┤ │ | │ │ ├──────┼───────┼────┼────┼────┼───┼───┼────┤ │
├──┼─────────────┼──────┼───────┼────┼────┼────┼───┼───┼────┼──────┤ | ├──┼─────────────┼──────┼───────┼────┼────┼────┼───┼───┼────┼──────┤
│ │ ├──────┼───────┼────┼────┼────┼───┼───┼────┤ │ | │ │ ├──────┼───────┼────┼────┼────┼───┼───┼────┤ │
│2 │Vii ├──────┼───────┼────┼────┼────┼───┼───┼────┤ │ | │2 │Vii ├──────┼───────┼────┼────┼────┼───┼───┼────┤ │
│ │ ├──────┼───────┼────┼────┼────┼───┼───┼────┤ │ | │ │ ├──────┼───────┼────┼────┼────┼───┼───┼────┤ │
├──┼─────────────┼──────┼───────┼────┼────┼────┼───┼───┼────┼──────┤ | ├──┼─────────────┼──────┼───────┼────┼────┼────┼───┼───┼────┼──────┤
│ │ ├──────┼───────┼────┼────┼────┼───┼───┼────┤ │ | │ │ ├──────┼───────┼────┼────┼────┼───┼───┼────┤ │
│3 │Livezi ├──────┼───────┼────┼────┼────┼───┼───┼────┤ │ | │3 │Livezi ├──────┼───────┼────┼────┼────┼───┼───┼────┤ │
│ │ ├──────┼───────┼────┼────┼────┼───┼───┼────┤ │ | │ │ ├──────┼───────┼────┼────┼────┼───┼───┼────┤ │
├──┼─────────────┼──────┼───────┼────┼────┼────┼───┼───┼────┼──────┤ | ├──┼─────────────┼──────┼───────┼────┼────┼────┼───┼───┼────┼──────┤
│ │ ├──────┼───────┼────┼────┼────┼───┼───┼────┤ │ | │ │ ├──────┼───────┼────┼────┼────┼───┼───┼────┤ │
│4 │Păşuni ├──────┼───────┼────┼────┼────┼───┼───┼────┤ │ | │4 │Păşuni ├──────┼───────┼────┼────┼────┼───┼───┼────┤ │
│ │ ├──────┼───────┼────┼────┼────┼───┼───┼────┤ │ | │ │ ├──────┼───────┼────┼────┼────┼───┼───┼────┤ │
├──┼─────────────┼──────┼───────┼────┼────┼────┼───┼───┼────┼──────┤ | ├──┼─────────────┼──────┼───────┼────┼────┼────┼───┼───┼────┼──────┤
│ │ ├──────┼───────┼────┼────┼────┼───┼───┼────┤ │ | │ │ ├──────┼───────┼────┼────┼────┼───┼───┼────┤ │
│5 │Fîneţe ├──────┼───────┼────┼────┼────┼───┼───┼────┤ │ | │5 │Fîneţe ├──────┼───────┼────┼────┼────┼───┼───┼────┤ │
├──┼─────────────┼──────┼───────┼────┼────┼────┼───┼───┼────┼──────┤ | ├──┼─────────────┼──────┼───────┼────┼────┼────┼───┼───┼────┼──────┤
│6 │Păduri ├──────┼───────┼────┼────┼────┼───┼───┼────┤ │ | │6 │Păduri ├──────┼───────┼────┼────┼────┼───┼───┼────┤ │
├──┼─────────────┼──────┼───────┼────┼────┼────┼───┼───┼────┼──────┤ | ├──┼─────────────┼──────┼───────┼────┼────┼────┼───┼───┼────┼──────┤
│7 │Alte terenuri├──────┼───────┼────┼────┼────┼───┼───┼────┤ │ | │7 │Alte terenuri├──────┼───────┼────┼────┼────┼───┼───┼────┤ │
│ │neagricole ├──────┼───────┼────┼────┼────┼───┼───┼────┤ │ | │ │neagricole ├──────┼───────┼────┼────┼────┼───┼───┼────┤ │
├──┼─────────────┼──────┼───────┼────┼────┼────┼───┼───┼────┼──────┤ | ├──┼─────────────┼──────┼───────┼────┼────┼────┼───┼───┼────┼──────┤
│ │TOTAL │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ | │ │TOTAL │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└──┴─────────────┴──────┴───────┴────┴────┴────┴───┴───┴────┴──────┘ | └──┴─────────────┴──────┴───────┴────┴────┴────┴───┴───┴────┴──────┘
                                                                     |
   B. Suprafaţa primita in intravilan | B. Suprafaţa primita in intravilan
                                                                     |
┌──┬─────────────┬──────────────┬─────────┬─────────────────┬──────┐ | ┌──┬─────────────┬──────────────┬─────────┬─────────────────┬──────┐
│ │ │ Numar │Suprafaţa│ Vecinătăţi │ │ | │ │ │ Numar │Suprafaţa│ Vecinătăţi │ │
│Nr│ Categoria │ topografic │ │ │Obser-│ | │Nr│ Categoria │ topografic │ │ │ │
│c │de folosinta ├──────┬───────┼────┬────┼────┬───┬───┬────┤vaţii │ | │c │de folosinta ├──────┬───────┼────┬────┼────┬───┬───┬────┤ │
│r │ │Tarla │Parcela│ │ │ │ │ │ │ │ | │r │ │Tarla │Parcela│ │ │ │ │ │ │Obser-│
│t │ │(Sola)│ │ ha │ mp │Nord│Est│Sud│Vest│ │ | │t │ │(Sola)│ │ ha │ mp │Nord│Est│Sud│Vest│vaţii │
├──┼─────────────┼──────┼───────┼────┼────┼────┼───┼───┼────┼──────┤ | ├──┼─────────────┼──────┼───────┼────┼────┼────┼───┼───┼────┼──────┤
│ │ ├──────┼───────┼────┼────┼────┼───┼───┼────┤ │ | │ │ ├──────┼───────┼────┼────┼────┼───┼───┼────┤ │
│ │ ├──────┼───────┼────┼────┼────┼───┼───┼────┤ │ | │ │ ├──────┼───────┼────┼────┼────┼───┼───┼────┤ │
│ │ ├──────┼───────┼────┼────┼────┼───┼───┼────┤ │ | │ │ ├──────┼───────┼────┼────┼────┼───┼───┼────┤ │
│1 │Arabil ├──────┼───────┼────┼────┼────┼───┼───┼────┤ │ | │1 │Arabil ├──────┼───────┼────┼────┼────┼───┼───┼────┤ │
│ │ ├──────┼───────┼────┼────┼────┼───┼───┼────┤ │ | │ │ ├──────┼───────┼────┼────┼────┼───┼───┼────┤ │
│ │ ├──────┼───────┼────┼────┼────┼───┼───┼────┤ │ | │ │ ├──────┼───────┼────┼────┼────┼───┼───┼────┤ │
├──┼─────────────┼──────┼───────┼────┼────┼────┼───┼───┼────┼──────┤ | ├──┼─────────────┼──────┼───────┼────┼────┼────┼───┼───┼────┼──────┤
│ │ ├──────┼───────┼────┼────┼────┼───┼───┼────┤ │ | │ │ ├──────┼───────┼────┼────┼────┼───┼───┼────┤ │
│2 │Vii ├──────┼───────┼────┼────┼────┼───┼───┼────┤ │ | │2 │Vii ├──────┼───────┼────┼────┼────┼───┼───┼────┤ │
│ │ ├──────┼───────┼────┼────┼────┼───┼───┼────┤ │ | │ │ ├──────┼───────┼────┼────┼────┼───┼───┼────┤ │
├──┼─────────────┼──────┼───────┼────┼────┼────┼───┼───┼────┼──────┤ | ├──┼─────────────┼──────┼───────┼────┼────┼────┼───┼───┼────┼──────┤
│ │ ├──────┼───────┼────┼────┼────┼───┼───┼────┤ │ | │ │ ├──────┼───────┼────┼────┼────┼───┼───┼────┤ │
│3 │Livezi ├──────┼───────┼────┼────┼────┼───┼───┼────┤ │ | │3 │Livezi ├──────┼───────┼────┼────┼────┼───┼───┼────┤ │
│ │ ├──────┼───────┼────┼────┼────┼───┼───┼────┤ │ | │ │ ├──────┼───────┼────┼────┼────┼───┼───┼────┤ │
├──┼─────────────┼──────┼───────┼────┼────┼────┼───┼───┼────┼──────┤ | ├──┼─────────────┼──────┼───────┼────┼────┼────┼───┼───┼────┼──────┤
│ │ ├──────┼───────┼────┼────┼────┼───┼───┼────┤ │ | │ │ ├──────┼───────┼────┼────┼────┼───┼───┼────┤ │
│4 │Păşuni ├──────┼───────┼────┼────┼────┼───┼───┼────┤ │ | │4 │Păşuni ├──────┼───────┼────┼────┼────┼───┼───┼────┤ │
│ │ ├──────┼───────┼────┼────┼────┼───┼───┼────┤ │ | │ │ ├──────┼───────┼────┼────┼────┼───┼───┼────┤ │
├──┼─────────────┼──────┼───────┼────┼────┼────┼───┼───┼────┼──────┤ | ├──┼─────────────┼──────┼───────┼────┼────┼────┼───┼───┼────┼──────┤
│ │ ├──────┼───────┼────┼────┼────┼───┼───┼────┤ │ | │ │ ├──────┼───────┼────┼────┼────┼───┼───┼────┤ │
│5 │Fîneţe ├──────┼───────┼────┼────┼────┼───┼───┼────┤ │ | │5 │Fîneţe ├──────┼───────┼────┼────┼────┼───┼───┼────┤ │
├──┼─────────────┼──────┼───────┼────┼────┼────┼───┼───┼────┼──────┤ | ├──┼─────────────┼──────┼───────┼────┼────┼────┼───┼───┼────┼──────┤
│6 │Curti, ├──────┼───────┼────┼────┼────┼───┼───┼────┤ │ | │6 │Curti, ├──────┼───────┼────┼────┼────┼───┼───┼────┤ │
│ │constructii ├──────┼───────┼────┼────┼────┼───┼───┼────┤ │ | │ │constructii ├──────┼───────┼────┼────┼────┼───┼───┼────┤ │
├──┼─────────────┼──────┼───────┼────┼────┼────┼───┼───┼────┼──────┤ | ├──┼─────────────┼──────┼───────┼────┼────┼────┼───┼───┼────┼──────┤
│7 │Alte terenuri├──────┼───────┼────┼────┼────┼───┼───┼────┤ │ | │7 │Alte terenuri├──────┼───────┼────┼────┼────┼───┼───┼────┤ │
├──┼─────────────┼──────┼───────┼────┼────┼────┼───┼───┼────┼──────┤ | ├──┼─────────────┼──────┼───────┼────┼────┼────┼───┼───┼────┼──────┤
│ │TOTAL │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ | │ │TOTAL │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└──┴─────────────┴──────┴───────┴────┴────┴────┴───┴───┴────┴──────┘ | └──┴─────────────┴──────┴───────┴────┴────┴────┴───┴───┴────┴──────┘
                                                                     |
    TOTAL GENERAL, (A+B)........ ha......... mp din care: | TOTAL GENERAL, (A+B)........ ha......... mp din care:
                                                                     |
Arabil =.......ha ...... mp Fîneţe =.......ha ...... mp Arabil =.......ha ...... mp Fîneţe =.......ha ...... mp
Vii =.......ha ...... mp Păduri =.......ha ...... mp| Vii =.......ha ...... mp Păduri =.......ha ...... mp
Livezi =.......ha ...... mp Curti, constructii =.......ha ...... mp| Livezi =.......ha ...... mp Curti, constructii =.......ha ...... mp
Păşuni =...... ha ...... mp Alte terenuri =...... ha ...... mp| Păşuni =...... ha ...... mp Alte terenuri =...... ha ...... mp


                     ----------------------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016