Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARIRE Nr. 1166 din 1 noiembrie 1990  privind aprobarea Protocolului dintre Guvernul Romaniei si Consiliul Executiv Federal al Adunarii Republicii Socialiste Federative Iugoslavia privind rectificarea liniei frontierei de stat in zona obiectivului principal al Sistemului hidroenergetic si de navigatiei Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARIRE Nr. 1166 din 1 noiembrie 1990 privind aprobarea Protocolului dintre Guvernul Romaniei si Consiliul Executiv Federal al Adunarii Republicii Socialiste Federative Iugoslavia privind rectificarea liniei frontierei de stat in zona obiectivului principal al Sistemului hidroenergetic si de navigatiei "Portile de Fier II", pe fluviul Dunarea

EMITENT: GUVERNUL ROMANIEI
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL NR. 120 din 5 noiembrie 1990
Guvernul României hotãrãşte:

ARTICOL UNIC
Se aproba Protocolul dintre Guvernul României şi Consiliul Executiv Federal al Adunãrii Republicii Socialiste Federative Iugoslavia privind rectificarea liniei frontierei de stat în zona obiectivului principal al Sistemului hidroenergetic şi de navigaţiei "Porţile de Fier II", pe fluviul Dunarea, semnat la Timişoara la 25 septembrie 1990.

PRIM-MINISTRU
PETRE ROMAN



PROTOCOL
între Guvernul României şi Consiliul Executiv Federal al Adunãrii Republicii Socialiste Federative Iugoslavia privind rectificarea liniei frontierei de stat romano-iugoslave în zona obiectivului principal al Sistemului hidroenergetic şi de navigaţiei "Porţile de Fier II", pe fluviul Dunarea
Guvernul României şi Consiliul Executiv Federal al Adunãrii Republicii Socialiste Federative Iugoslavia, în dorinta de a reglementa traseul frontierei de stat romano-iugoslave în zona obiectivului principal al Sistemului hidroenergetic şi de navigaţiei "Porţile de Fier II", pe fluviul Dunarea, în conformitate cu prevederile art. 21 din Acordul dintre Guvernul Republicii Socialiste România şi Guvernul Republicii Socialiste Federative Iugoslavia privind condiţiile extinderii colaborãrii pentru utilizarea potenţialului hidroenergetic al Dunãrii, semnat la Bucureşti la 19 februarie 1977 (denumit în textul ce urmeazã acord), au hotãrît sa încheie prezentul protocol şi, în acest scop, au numit pe împuterniciţii lor:
Guvernul României pe locotenent-colonel Alexandrescu Sterie, preşedintele delegaţiei romane în Comisia mixtã pentru reconstituirea şi marcarea frontierei de stat romano-iugoslave;
Consiliul Executiv Federal al Adunãrii Republicii Socialiste Federative Iugoslavia pe colonel Miodrag Kostic, preşedintele delegaţiei iugoslave în Comisia mixtã pentru reconstituirea şi marcarea frontierei de stat romano-iugoslave, care dupã schimbarea deplinelor puteri, gãsite în buna şi cuvenitã forma, au convenit asupra urmãtoarelor:

ART. 1
În conformitate cu prevederile art. 21, pct. 1 din acord, Comisia mixtã pentru reconstituirea şi marcarea frontierei de stat romano-iugoslave a determinat prin mãsurãtori pe teren şi a marcat traseul liniei frontierei de stat romano-iugoslave în zona obiectivului principal al Sistemului hidroenergetic şi de navigaţiei "Porţile de Fier II", pe fluviul Dunarea, dupã cum urmeazã:

- punctul 1 cu coordonatele x = 4.908.165,09
y = 7.625.485,01 stabilit ca intersectie a axului centralelor şi dreapta perpendiculara pe aceasta care desparte centrala romana de centrala iugoslava:
- din punctul 1 pe dreapta care desparte centrala romana de centrala iugoslava la 100 m amonte s-au calculat coordonatele punctului 2,
x = 4.908.219,78, y = 7.625.401,28, iar la 200 m aval s-au calculat coordonatele punctului 3, x = 4.908.055,72, y = 7.625.652,45;
- punctul 4 cu coordonatele x = 4.908.165,63, y = 7.624.896,49 (punct de frintura al liniei de frontiera din anul 1923). Din acest punct, linia de frontiera merge în linie dreapta pînã la punctul 2;
- din punctul 3, linia de frontiera merge în linie dreapta pînã în punctul 744 cu coordonatele: x = 4.907.651,92, y = 7.625.728,84 (punct de frintura al liniei de frontiera din anul 1923);
- din coordonatele punctelor: 4, 2, 1, 3, 744, 743, 742, 741, 740, 739, 738,
737, 736, 735, s-a calculat suprafata de 241.584 mp., care, potrivit acordului, revine Republicii Socialiste Federative Iugoslavia, reprezentind compensarea pentru aceeaşi suprafata care a trecut la teritoriul României, la "Porţile de Fier", potrivit prevederilor protocolului semnat la Belgrad la 8 februarie 1975.

Coordonatele punctelor s-au calculat în sistem de coordonate iugoslav.

Linia de frontiera între România şi Republica Socialistã Federativã Iugoslavia, rectificata în baza art. 21 din acord, are urmãtorul traseu: începe din punctul 4 determinat pe linia frontierei stabilitã în anul 1923 şi continua în linie dreapta în direcţia est pînã în punctul 2, mai departe în linie dreapta în direcţia sud-est, trece prin punctul 1 pînã în punctul 3, de unde, mergind în linie dreapta, în direcţia sud, ajunge în punctul final 744 unde intilneste linia frontierei stabilitã în anul 1923.

ART. 2

Pentru determinarea coordonatelor pct. 1, 2 şi 3 ale liniei frontierei de stat rectificate, comisia mixtã a folosit punctele permanente cu care este marcat axul centralelor 3R pe teritoriul roman şi 6J şi 14J pe teritoriul iugoslav.

Punctele de capãt 4 şi 744 ale segmentului de frontiera care se rectifica sînt marcate pe teren cu stîlpii de frontiera D. 166/1R şi D. 166/2R de pe teritoriul roman şi stîlpii de frontiera D. 166/1 J şi D. 166/4 J de pe teritoriul iugoslav, care sînt plantati coliniar cu aceste puncte pe malul sting şi drept al Dunãrii.

Linia de frontiera dintre centrala romana şi centrala iugoslava este marcata cu 4 tablite confectionate din oţel inox, cu initialele celor doua state. Pe soseaua internationala, marcarea frontierei de stat se face cu o banda de marmura roşie, lata de 20 cm, iar pe calea feratã cu o banda de vopsea roşie avînd aceeaşi latime.

ART. 3

În baza mãsurãtorilor topografice, comisia mixtã a întocmit "Planul cu rectificarea frontierei romano-iugoslave în zona obiectivului principal al Sistemului hidroenergetic şi de navigaţiei "Porţile de Fier II" la scara

1 : 5.000, pe care este reprezentatã linia de frontiera conform documentelor de frontiera din anul 1923 şi linia de frontiera descrisã în art. 1 din prezentul protocol.

Planul de rectificarea frontierei romano-iugoslave în zona obiectivului principal al Sistemului hidroenergetic şi de navigaţiei "Porţile de Fier II" se anexeazã la prezentul protocol şi face parte integrantã din acesta.

ART. 4

Prezentul protocol între Guvernul României şi Consiliul Executiv Federal al Adunãrii Republicii Socialiste Federative Iugoslavia privind rectificarea liniei frontierei de stat romano-iugoslave în zona obiectivului principal al Sistemului hidroenergetic şi de navigaţiei "Porţile de Fier II", pe fluviul Dunarea şi anexa înlocuiesc documentele de frontiera existente pentru porţiunea de frontiera descrisã în art. 1 al acestui protocol.

ART. 5

Prin prezentul protocol se constata ca s-a îndeplinit obligaţia României de compensare a întregii suprafeţe de 241.584 mp şi rectificarea liniei frontierei de stat în favoarea Republicii Socialiste Federative Iugoslavia, în modul menţionat în schimbul de scrisori al preşedinţilor celor doua delegaţii guvernamentale pentru tratative privind construirea Sistemului hidroenergetic şi de navigaţiei "Porţile de Fier", pe fluviul Dunarea, efectuat la 30 noiembrie 1963 la Belgrad, şi în art. 6 din protocolul dintre Guvernul Republicii Socialiste România şi Guvernul Republicii Socialiste Federative Iugoslavia privind rectificarea frontierei de stat romano-iugoslave în zona obiectivului principal al Sistemului hidroenergetic şi de navigaţiei "Porţile de Fier", pe fluviul Dunarea, semnat la Belgrad la 8 februarie 1975, care se referã la rectificarea frontierei pe fluviul Dunarea.

ART. 6

Rectificarea liniei frontierei de stat, efectuatã prin prezentul protocol, rãmîne în vigoare pe toatã durata exploatãrii, atît a sistemului "Porţile de Fier", cît şi a sistemului "Porţile de Fier II". O data cu încetarea rectificarii liniei frontierei de stat, efectuatã prin Protocolul dintre Guvernul Republicii Socialiste România şi Guvernul Republicii Socialiste Federative Iugoslavia privind rectificarea frontierei de stat romano-iugoslave în zona obiectivului principal al Sistemului hidroenergetic şi de navigaţiei "Porţile de Fier", pe fluviul Dunarea, semnat la Belgrad la 8 februarie 1975, frontiera de stat rectificata prin prezentul protocol se va restabili în conformitate cu prevederile art. 21 pct. 4 din acord.

ART. 7

Prezentul protocol va fi supus aprobãrii în conformitate cu legislaţia nationala a fiecãrui stat şi va intra în vigoare la data schimbului notelor prin care se comunica despre aprobarea sa.

Semnat la Timişoara la data de 25 septembrie 1990, în doua exemplare originale, fiecare în limba romana şi în limba sirbo-croatã, ambele texte avînd aceeaşi valoare.


Din împuternicirea Guvernului
României
locotenent-colonel
Alexandrescu Sterie


Din împuternicirea Consiliului Executiv
Federal al Adunãrii Republicii
Socialiste Federative Iugoslavia
colonel Miodrag Kostic



---------------------------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016