Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 983 din 10 octombrie 2012  privind aprobarea amendamentului convenit prin schimbul de scrisori semnate la Bucuresti la 6 iulie 2012 si la 26 septembrie 2012 si la Bruxelles la 25 septembrie 2012, intre Guvernul Romaniei si Banca Internationala pentru Reconstructie si Dezvoltare, la Acordul de imprumut dintre Romania si Banca Internationala pentru Reconstructie si Dezvoltare privind finantarea Proiectului pentru modernizarea sistemului de informare si cunoastere in agricultura, semnat la Bucuresti la 28 ianuarie 2005    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 983 din 10 octombrie 2012 privind aprobarea amendamentului convenit prin schimbul de scrisori semnate la Bucuresti la 6 iulie 2012 si la 26 septembrie 2012 si la Bruxelles la 25 septembrie 2012, intre Guvernul Romaniei si Banca Internationala pentru Reconstructie si Dezvoltare, la Acordul de imprumut dintre Romania si Banca Internationala pentru Reconstructie si Dezvoltare privind finantarea Proiectului pentru modernizarea sistemului de informare si cunoastere in agricultura, semnat la Bucuresti la 28 ianuarie 2005

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 722 din 24 octombrie 2012

    În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată, al art. 5 alin. (2) din Legea nr. 170/2005 pentru ratificarea Acordului de împrumut dintre România şi Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare privind finanţarea Proiectului pentru modernizarea sistemului de informare şi cunoaştere în agricultură, semnat la Bucureşti la 28 ianuarie 2005, cu modificările şi completările ulterioare,

    Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.

    ARTICOL UNIC
    Se aprobă amendamentul*) convenit prin schimbul de scrisori semnate la Bucureşti la 6 iulie 2012 şi la 26 septembrie 2012 şi la Bruxelles la 25 septembrie 2012, între Guvernul României şi Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, la Acordul de împrumut dintre România şi Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare privind finanţarea Proiectului pentru modernizarea sistemului de informare şi cunoaştere în agricultură, semnat la Bucureşti la 28 ianuarie 2005, ratificat prin Legea nr. 170/2005, cu modificările şi completările ulterioare.
_________
    *) Traducere.

                                 PRIM-MINISTRU
                              VICTOR-VIOREL PONTA

                                Contrasemnează:
                                ----------------
                               Viceprim-ministru,
                         ministrul finanţelor publice,
                                Florin Georgescu

                p. Ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale,
                            Dumitru Daniel Botănoiu,
                                secretar de stat

    Bucureşti, 10 octombrie 2012.
    Nr. 983.


    MINISTERUL FINANŢELOR PUBLICE
    Cabinet secretar de stat

    6 iulie 2012 Str. Apolodor nr. 17
                                                Sectorul 5, Bucureşti

    Dl Peter Harrold, director

    Europa Centrală şi Ţările Baltice şi Asia Centrală
    Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare

    Ref. Modernizarea sistemului de informare şi cunoaştere în agricultură
    Amendament la Acordul de împrumut

    Dragă dle Harrold,

    Ne referim la Acordul de împrumut dintre România şi Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, datat 28 ianuarie 2005, cu amendamentele ulterioare.
    Luând în considerare stadiul actual al implementării Proiectului şi nevoia de a finaliza obiectivele acestuia, la solicitarea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), vă rugăm să fiţi de acord cu extinderea datei finale de tragere a împrumutului menţionat mai sus cu 6 luni, de la 25 septembrie 2012 la 25 martie 2013.
    Această extindere de 6 luni va fi folosită în principal pentru lucrările suplimentare în cadrul contractelor de reabilitare şi modernizare şi pentru procurarea echipamentelor de laborator pentru institutele de cercetare, precum şi pentru procurarea de echipamente de tehnică de calcul pentru baza de date IACS/APIA.
    Recunoscând importanţa şi prioritatea Proiectului, MADR s-a angajat să asigure fondurile necesare de la bugetul de stat şi să ia toate măsurile pentru a permite finalizarea cu succes a Proiectului în cadrul noii date de închidere propuse.
    În plus, datorită faptului că unele dintre echipamentele avute în vedere nu mai reprezintă o prioritate pentru beneficiari şi datorită anulării construcţiei serei antiinsecte pentru INCDCSZ Braşov, rugăm Banca să anuleze suma de 6,7 milioane EUR alocată pentru activităţi în cadrul categoriei 5(b) "Implementarea programului institutelor de cercetare" din cadrul părţii b.2 a Proiectului.

                            Al dumneavoastră sincer,
                                 Claudiu Doltu,
                                secretar de stat

    Copie:
    Dl Daniel Constantin, ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale
    Dl Francois Rantrua, director de ţară

    BANCA MONDIALĂ
    Europa Centrală şi Ţările Baltice
    Regiunea Europa şi Asia Centrală

                             17 Avenue Marnix, et. 2, 1000 Bruxelles, Belgia
                                      Tel.: (322)5040994, fax: (322) 5040999

                                                          25 septembrie 2012

    Excelenţei Sale
    Florin Georgescu,
    ministru
    Ministerul Finanţelor Publice
    Bucureşti, România


                  Proiectul pentru modernizarea sistemului de
         informare şi cunoaştere în agricultură (Împrumut nr. 4758-RO)
      Al 4-lea Amendament la Acordul de împrumut şi a 3-a anulare parţială

    Stimate domnule ministru,
    Ne referim la Acordul de împrumut (Acordul de împrumut) dintre România (Împrumutatul) şi Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (Banca), aşa cum a fost amendat, şi la Scrisoarea suplimentară nr. 2 referitoare la indicatorii de monitorizare şi performanţă pentru proiectul mai sus menţionat, datat 28 ianuarie 2005. De asemenea, ne referim şi la solicitarea din partea Împrumutatului, conţinută în scrisoarea Împrumutatului din data de 6 iulie 2012, de a se anula parţial sumele împrumutului şi de a se amenda Acordul de împrumut.
    1. În conformitate cu secţiunea 6.01 din Condiţiile generale aplicabile acordurilor de împrumut şi garanţie, Banca anulează prin prezenta, începând cu data de 6 iulie 2012, o sumă egală cu 6,7 milioane EUR din cadrul categoriei (5)(b) a împrumutului şi comisionul de angajament aferent acestei sume încetează să se mai acumuleze din data de 6 iulie 2012.
    2. Suntem încântaţi să vă informăm că, după o analiză temeinică, am aprobat solicitarea mai sus menţionată cu privire la extinderea datei finale de tragere numai pentru finalizarea contractelor de bunuri şi servicii aflate în derulare şi instruirea profesională asociată acestora. Pe perioada acestei extinderi nu se va derula nicio licitaţie pentru noi contracte. De aceea, propunem amendarea Acordului de împrumut după cum urmează:
    2.1. În articolul II, secţiunea 2.03 este amendată pentru a se citi după cum urmează (modificările sunt evidenţiate în italice):
    "Data finală de tragere va fi 25 martie 2013 sau orice altă dată pe care Banca o va stabili. Banca va notifica prompt Împrumutatul asupra unei astfel de date."
    2.2. Tabelul din paragraful 1 al anexei nr. 1 este amendat în scopul de a opera anularea sumelor din împrumut, după cum s-a solicitat. În consecinţă, tabelul actualizat din paragraful 1 al anexei nr. 1 la Acordul de împrumut este indicat în anexa 1 la această scrisoare.
    2.3. Descrierea părţii B.1 a Proiectului din anexa nr. 2 este amendată pentru a se citi după cum urmează:
    "Partea B: Sprijin pentru cercetarea agricolă
    ----------------------------------------------
    1. Furnizarea de sprijin pentru a permite unui laborator naţional de referinţă să ofere serviciile de analiză necesare cu privire la cerinţele UE."
    2.4. În anexa nr. 3, Graficul de rambursare este revizuit de către Bancă drept rezultat al anulării menţionate, iar cifrele actualizate vă vor fi transmise în curând.
    Scrisoarea suplimentară actualizată va fi transmisă separat.
    Vă rugăm să confirmaţi acordul dumneavoastră faţă de cele de mai sus din partea României, prin semnarea, datarea şi returnarea către noi a copiei ataşate a acestei scrisori. Amendamentul va intra în vigoare la primirea copiei contrasemnate

                            Al dumneavoastră sincer,
                                 Peter Harold,
                               director regional
                       Europa Centrală şi Ţările Baltice
                            Europa şi Asia Centrală

    De acord
    ---------
    România
    Claudiu Doltu,
    reprezentant autorizat,
    secretar de stat
    Data: 26 septembrie 2012


    ANEXA 1
                                  ANEXA Nr. 1
                         Tragerea sumelor din împrumut

 ┌───────────────────────────────────┬──────────┬────────────────────────────────────────┐
 │ Categorie de cheltuieli │ Alocare │ Procent de finanţare │
 ├───────────────────────────────────┼──────────┼────────────────────────────────────────┤
 │(1) Bunuri │ │100% din cheltuielile externe şi 100% │
 │(a) În cadrul părţilor A.1, A.2, │ 254.689│din cheltuielile locale(cost ex-factory)│
 │A.3 şi A.5 ale Proiectului │ │şi 80% din cheltuielile locale pentru │
 │(b) În cadrul părţilor A.4, B.1, C │ 5.195.000│alte bunuri achiziţionate pe piaţa │
 │şi D ale Proiectului │ │internă │
 ├───────────────────────────────────┼──────────┼────────────────────────────────────────┤
 │(2) Servicii de consultanţă, │ │85% din cheltuielile externe şi 75% din │
 │inclusiv audit │ │cheltuielile locale │
 │(a) În cadrul părţilor A.1, A.2, │ 91.517│ │
 │A.3 şi A.5 ale Proiectului │ │ │
 │(b) În cadrul părţilor A.4, B.1, C │ 1.335.000│ │
 │şi D ale Proiectului │ │ │
 ├───────────────────────────────────┼──────────┼────────────────────────────────────────┤
 │(3) Pregătire - instruire │ │100% │
 │(a) În cadrul părţilor A.1, A.2, │ 103.630│ │
 │A.3 şi A.5 ale Proiectului │ │ │
 │(b) În cadrul părţilor A.4, B.1, C │ 7.489.999│ │
 │şi D ale Proiectului │ │ │
 ├───────────────────────────────────┼──────────┼────────────────────────────────────────┤
 │(4) Lucrări civile │ │100% din cheltuielile externe şi 80% din│
 │(a) În cadrul părţilor A.1, A.2, │ 2.724.688│cheltuielile locale │
 │A.3 şi A.5 ale Proiectului │ │ │
 │(b) În cadrul părţilor A.4, B.1, C │ 0│ │
 │şi D ale Proiectului │ │ │
 ├───────────────────────────────────┼──────────┼────────────────────────────────────────┤
 │(5) (a) Elaborarea Programului │ 150.000│85% din cheltuielile externe şi 75% din │
 │institutelor de cercetare în cadrul│ │cheltuielile locale │
 │părţii B.2 a Proiectului │ │ │
 │(b) Implementarea Programului │ 7.240.000│80% │
 │institutelor de cercetare în cadrul│ │ │
 │părţii B.2 a Proiectului │ │ │
 ├───────────────────────────────────┼──────────┼────────────────────────────────────────┤
 │(6) Granturi de cercetare prin │ 3.920.000│49% │
 │Schema de granturi competitive în │ │ │
 │cadrul părţii B.3 a Proiectului │ │ │
 ├───────────────────────────────────┼──────────┼────────────────────────────────────────┤
 │(7) Costuri marginale de operare │ │85% până la 31 decembrie 2007, 70% până │
 │(a) În cadrul părţilor A.1, A.2, │ 85.477│la 31 decembrie 2009 şi 25% după aceea │
 │A.3 şi A.5 ale Proiectului │ │ │
 │(b) În cadrul părţilor A.4, B.1, C │ 1.810.000│ │
 │şi D ale Proiectului │ │ │
 ├───────────────────────────────────┼──────────┼────────────────────────────────────────┤
 │Sumă anulată din data de 9 iunie │ 800.000│ │
 │2009 │ │ │
 ├───────────────────────────────────┼──────────┼────────────────────────────────────────┤
 │Sumă anulată din data de 9 august │ 3.500.000│ │
 │2011 │ │ │
 ├───────────────────────────────────┼──────────┼────────────────────────────────────────┤
 │Sumă anulată din data de 6 iulie │ 6.700.000│ │
 │2012 │ │ │
 ├───────────────────────────────────┼──────────┼────────────────────────────────────────┤
 │TOTAL: │41.400.000│ │
 └───────────────────────────────────┴──────────┴────────────────────────────────────────┘


                                      ----
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016