Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 964 din 8 septembrie 2010 
 privind infiintarea Institutului Regional de Gastroenterologie-Hepatologie Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 964 din 8 septembrie 2010 privind infiintarea Institutului Regional de Gastroenterologie-Hepatologie "Prof. Dr. Octavian Fodor" Cluj-Napoca

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 698 din 19 octombrie 2010

    În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicatã, al <>art. 174 alin. (1) şi (3) din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sãnãtãţii, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, precum şi al <>art. 12 alin. (1) şi (2) din Legea nr. 213/1998 privind proprietatea publicã şi regimul juridic al acesteia, cu modificãrile şi completãrile ulterioare,

    Guvernul României adoptã prezenta hotãrâre.

    ART. 1
    Se înfiinţeazã Institutul Regional de Gastroenterologie-Hepatologie "Prof. Dr. Octavian Fodor" Cluj-Napoca, unitate sanitarã publicã cu paturi, cu personalitate juridicã, în subordinea Ministerului Sãnãtãţii, cu sediul în municipiul Cluj-Napoca, str. Constanţa nr. 5, prin reorganizarea Spitalului Clinic de Urgenţã "Prof. Dr. Octavian Fodor" din Cluj-Napoca, care se desfiinţeazã.
    ART. 2
    Institutul Regional de Gastroenterologie-Hepatologie "Prof. Dr. Octavian Fodor" Cluj-Napoca are ca obiect de activitate furnizarea de servicii medicale şi chirurgicale de specialitate în gastroenterologie şi hepatologie, activitãţi de cercetare medicalã.
    ART. 3
    (1) Structura organizatoricã şi Regulamentul de organizare şi funcţionare a Institutului Regional de Gastroenterologie-Hepatologie "Prof. Dr. Octavian Fodor" Cluj-Napoca se aprobã prin ordin al ministrului sãnãtãţii, în condiţiile prevãzute de lege.
    (2) Conducerea Institutului Regional de Gastroenterologie-Hepatologie "Prof. Dr. Octavian Fodor" Cluj-Napoca va fi asiguratã de un manager şi de un comitet director, în condiţiile prevãzute de <>Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sãnãtãţii, cu modificãrile şi completãrile ulterioare. Pânã la numirea conducerii în urma concursului organizat potrivit legii, conducerea Institutului Regional de Gastroenterologie-Hepatologie "Prof. Dr. Octavian Fodor" Cluj-Napoca se numeşte prin ordin al ministrului sãnãtãţii.
    ART. 4
    Secţiile de specialitate medicinã internã, gastroenterologie, chirurgie generalã şi ATI, cu structurile aferente din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţã "Prof. Dr. Octavian Fodor" care funcţioneazã în str. Constanţa nr. 5, Str. Croitorilor nr. 19-21 şi Str. Iaşilor nr. 16, respectiv laboratorul de analize medicale, laboratorul de radiologie şi imagisticã medicalã, laboratorul de explorãri funcţionale, laboratorul de alergologie şi imunologie clinicã, laboratorul de medicinã nuclearã şi laboratorul de radioterapie, blocul operator, farmacia, unitatea de transfuzii sanguine, serviciul de anatomie patologicã, sterilizarea, compartimentul de endoscopie digestivã diagnosticã şi terapeuticã, compartimentul de prevenire şi control al infecţiilor nozocomiale şi cabinetele de profil din cadrul ambulatoriului integrat, se preiau de cãtre Institutul Regional de Gastroenterologie-Hepatologie "Prof. Dr. Octavian Fodor" Cluj-Napoca nou-înfiinţat.
    ART. 5
    (1) Secţiile de obstetricã-ginecologie, secţia de neonatologie, secţia ATI obstetricã-ginecologie, structurile paraclinice şi ambulatorii care le deservesc, împreunã cu personalul aferent, trec în structura Spitalului Clinic Municipal Cluj-Napoca.
    (2) Secţiile de ortopedie şi traumatologie, compartimentul ATI ortopedie şi traumatologie, structurile paraclinice, ambulatorii şi farmacia, care le deservesc, împreunã cu personalul aferent, trec în structura Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţã Cluj-Napoca.
    (3) Secţiile de psihiatrie, ambulatoriul de profil şi farmacia, împreunã cu personalul aferent, trec în structura Spitalului de Psihiatrie Cronici Borşa.
    ART. 6
    (1) Personalul de specialitate medico-sanitar şi auxiliar sanitar, aparţinând structurilor de specialitate prevãzute la art. 4, precum şi personalul tehnic-economic-administrativ şi de întreţinere aferent acestora, din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţã "Prof. Dr. Octavian Fodor", se preia de cãtre Institutul Regional de Gastroenterologie - Hepatologie "Prof. Dr. Octavian Fodor" Cluj-Napoca, cu respectarea normativelor de personal.
    (2) Personalul tehnic-economic-administrativ şi de întreţinere aferent structurilor prevãzute la art. 5, din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţã "Prof. Dr. Octavian Fodor", va fi redistribuit la unitãţile sanitare care preiau şi structurile respective, cu respectarea normativelor de personal.
    ART. 7
    (1) Patrimoniul Spitalului Clinic de Urgenţã "Prof. Dr. Octavian Fodor", stabilit pe baza ultimelor situaţii financiare întocmite, se preia de cãtre Institutul Regional de Gastroenterologie-Hepatologie "Prof. Dr. Octavian Fodor" Cluj-Napoca, pentru structurile prevãzute la art. 4, pe baza bilanţului contabil de închidere la data predãrii-preluãrii şi a celorlalte anexe întocmite potrivit metodologiei în vigoare, prin protocol de predare-preluare încheiat în termen de 30 de zile de la data intrãrii în vigoare a prezentei hotãrâri.
    (2) Patrimoniul Spitalului Clinic de Urgenţã "Prof. Dr. Octavian Fodor", stabilit pe baza ultimelor situaţii financiare întocmite, se preia de cãtre Spitalul Clinic Municipal Cluj-Napoca, pentru structurile prevãzute la art. 5 alin. (1), pe baza bilanţului contabil de închidere la data predãrii-preluãrii şi a celorlalte anexe întocmite potrivit metodologiei în vigoare, prin protocol de predare-preluare încheiat în termen de 30 de zile de la data intrãrii în vigoare a prezentei hotãrâri.
    (3) Patrimoniul Spitalului Clinic de Urgenţã "Prof. Dr. Octavian Fodor", stabilit pe baza ultimelor situaţii financiare întocmite, se preia de cãtre Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţã Cluj-Napoca, pentru structurile prevãzute la art. 5 alin. (2), pe baza bilanţului contabil de închidere la data predãrii-preluãrii şi a celorlalte anexe întocmite potrivit metodologiei în vigoare, prin protocol de predare-preluare încheiat în termen de 30 de zile de la data intrãrii în vigoare a prezentei hotãrâri.
    (4) Patrimoniul Spitalului Clinic de Urgenţã "Prof. Dr. Octavian Fodor", stabilit pe baza ultimelor situaţii financiare întocmite, se preia de cãtre Spitalul de Psihiatrie Cronici Borşa, pentru structurile prevãzute la art. 5 alin. (3), pe baza bilanţului contabil de închidere la data predãrii-preluãrii şi a celorlalte anexe întocmite potrivit metodologiei în vigoare, prin protocol de predare-preluare încheiat în termen de 30 de zile de la data intrãrii în vigoare a prezentei hotãrâri.
    (5) Pentru Spitalul Clinic de Urgenţã "Prof. Dr. Octavian Fodor", predarea se realizeazã de comitetul director aflat în funcţie la data intrãrii în vigoare a prezentei hotãrâri.
    ART. 8
    (1) Institutul Regional de Gastroenterologie-Hepatologie "Prof. Dr. Octavian Fodor" Cluj-Napoca este instituţie sanitarã publicã finanţatã integral din venituri proprii, care provin, în principal, din sumele încasate pentru serviciile medicale şi alte prestaţii efectuate pe bazã de contract, precum şi din alte surse, potrivit legii.
    (2) Institutul Regional de Gastroenterologie-Hepatologie "Prof. Dr. Octavian Fodor" Cluj-Napoca funcţioneazã pe principiul autonomiei financiare, elaboreazã şi executã bugetul propriu de venituri şi cheltuieli.
    ART. 9
    Se aprobã darea în administrarea Ministerului Sãnãtãţii a imobilelor în care îşi va desfãşura activitatea Institutul Regional de Gastroenterologie-Hepatologie "Prof. Dr. Octavian Fodor" Cluj-Napoca, trecute în domeniul public al statului prin Hotãrârea Consiliului Judeţean Cluj nr. 143 din 14 iulie 2009, modificatã prin Hotãrârea Consiliului Judeţean Cluj nr. 158 din 29 iunie 2010 şi prin Hotãrârea Consiliului Judeţean Cluj nr. 256 din 29 septembrie 2010, având datele de identificare prevãzute în anexa care face parte integrantã din prezenta hotãrâre.
    ART. 10
    La anexa nr. 2, litera A "Unitãţi aflate în subordinea Ministerului Sãnãtãţii", capitolul II "Unitãţi finanţate integral din venituri proprii din contractele încheiate prin sistemul de asigurãri sociale de sãnãtate" din <>Hotãrârea Guvernului nr. 144/2010 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Sãnãtãţii, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 139 din 2 martie 2010, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, dupã punctul 22 se introduce un nou punct, punctul 22^1, cu urmãtorul cuprins:
    "22^1. Institutul Regional de Gastroenterologie-Hepatologie «Prof. Dr. Octavian Fodor» Cluj-Napoca".


           PRIM-MINISTRU
             EMIL BOC

                    Contrasemneazã:


                    ───────────────
                  Ministrul sãnãtãţii,
                     Cseke Attila

                 Ministrul administraţiei
                    şi internelor,
                     Vasile Blaga

            Ministrul educaţiei, cercetãrii,
               tineretului şi sportului,
                  Daniel Petru Funeriu

               Ministrul finanţelor publice,
                   Gheorghe Ialomiţianu


    Bucureşti, 8 septembrie 2010.
    Nr. 964.


    ANEXĂ

                        DATELE DE IDENTIFICARE
    ale imobilelor trecute în domeniul public al statului în care îşi va
    desfãşura activitatea Institutul Regional de Gastroenterologie-Hepatologie
      "Prof. Dr. Octavian Fodor" Cluj-Napoca, care se dau în administrarea
                        Ministerului Sãnãtãţii





┌──┬───────────────────┬───────────┬──────────────────┬────────────────────────┐
│Nr│ Locul unde este │Persoana │Persoana juridicã │ │
│ │ situat imobilul │juridicã │ la care se dã în │ Caracteristicile │
│c │ care se dã în │de la care │ administrare │ tehnice ale imobilului │
│r │ administrare │se transmi-│ imobilul │ │
│t.│ │te imobilul│ │ │
├──┼───────────────────┼───────────┼──────────────────┼────────────────────────┤
│1.│Cluj-Napoca, │Consiliului│Ministerul │S+P+2E │
│ │Str. Croitorilor │Judeţean │Sãnãtãţii - pentru│Suprafaţa construitã = │
│ │nr. 19-21 │Cluj │Institutul │903 m² │
│ │Medicalã III - │ │Regional de │Suprafaţa desfãşuratã = │
│ │interne I, II │ │Gastroenterologie-│3.456 m² │
│ │CF 3012 Cluj-Napoca│ │Hepatologie │ │
│ │Nr. topo 726 │ │"Prof. Dr.Octavian│ │
│ │ │ │Fodor" Cluj-Napoca│ │
├──┼───────────────────┤ │ ├────────────────────────┤
│2.│Cluj-Napoca, │ │ │S+P+6E │
│ │Str. Croitorilor │ │ │Suprafaţa construitã = │
│ │nr. 19-21 │ │ │416 m² │
│ │Medicalã III - │ │ │Suprafaţa desfãşuratã = │
│ │interne III │ │ │2.600 m² │
│ │CF 3012 Cluj-Napoca│ │ │ │
│ │Nr. topo 726 │ │ │ │
├──┼───────────────────┤ │ ├────────────────────────┤
│3.│Cluj-Napoca, │ │ │S+P+3E │
│ │Str. Croitorilor │ │ │Suprafaţa construitã = │
│ │nr. 19-21 │ │ │204 m² │
│ │Laborator │ │ │Suprafaţa desfãşuratã = │
│ │imunologie │ │ │816 m² │
│ │CF 3012 Cluj-Napoca│ │ │ │
│ │Nr.topo 726 │ │ │ │
├──┼───────────────────┤ │ ├────────────────────────┤
│4.│Cluj-Napoca, │ │ │P │
│ │Str. Croitorilor │ │ │Suprafaţa construitã = │
│ │nr. 19-21 │ │ │148 m² │
│ │Prosectura │ │ │Suprafaţa desfãşuratã = │
│ │CF 3012 Cluj-Napoca│ │ │148 m² │
│ │Nr. topo 726 │ │ │ │
├──┼───────────────────┤ │ ├────────────────────────┤
│5.│Cluj-Napoca, │ │ │S+P+2E │
│ │Str. Iaşilor nr. 16│ │ │Suprafaţa construitã = │
│ │Chirurgie III + UPU│ │ │966 m² │
│ │Clãdire veche │ │ │Suprafaţa desfãşuratã = │
│ │CF 3012 Cluj-Napoca│ │ │3.217 m² │
│ │Nr. topo 726 │ │ │ │
├──┼───────────────────┤ │ ├────────────────────────┤
│6.│Cluj-Napoca, │ │ │S+P+3+M │
│ │Str. Iaşilor nr. 16│ │ │Suprafaţa construitã = │
│ │Chirurgie III, │ │ │482 m² │
│ │clãdire nouã │ │ │Suprafaţa desfãşuratã = │
│ │CF 3012 Cluj-Napoca│ │ │2.880 m² │
│ │Nr. topo 726 │ │ │ │
├──┼───────────────────┤ │ ├────────────────────────┤
│7.│Cluj-Napoca, │ │ │Teren │
│ │Str. Croitorilor │ │ │Suprafaţa totalã = │
│ │nr. 19-21 │ │ │4.482 m² │
│ │Str. Iaşilor nr. 16│ │ │ │
│ │Teren │ │ │ │
│ │CF 3012 Cluj-Napoca│ │ │ │
│ │Nr. topo 726 │ │ │ │
├──┼───────────────────┤ │ ├────────────────────────┤
│8.│Cluj-Napoca, │ │ │S+P+2 E │
│ │str. Constanţa nr.5│ │ │Suprafaţa construitã = │
│ │Clãdire administra-│ │ │342,85 m² │
│ │tivã │ │ │Suprafaţa desfãşuratã = │
│ │Nr. topo 693/2 │ │ │1.371,4 m² │
│ │ │ │ │Teren aferent, │
│ │ │ │ │Suprafaţã totalã = │
│ │ │ │ │11.155 m² │
└──┴───────────────────┴───────────┴──────────────────┴────────────────────────┘


                       __________
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016