Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 964 din 23 decembrie 1998  pentru aprobarea clasificatiei si a duratelor normale de functionare a mijloacelor fixe    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 964 din 23 decembrie 1998 pentru aprobarea clasificatiei si a duratelor normale de functionare a mijloacelor fixe

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 520 din 30 decembrie 1998
În temeiul <>art. 8 din Legea nr. 15/1994 privind amortizarea capitalului imobilizat în active corporale şi necorporale, modificatã şi completatã prin <>Ordonanta Guvernului nr. 54/1997 ,

Guvernul României hotãrãşte:

ART. 1
Se aproba Catalogul privind clasificarea şi duratele normale de funcţionare a mijloacelor fixe, cuprins în anexa care face parte integrantã din prezenta hotãrâre.
ART. 2
Prezenta hotãrâre intra în vigoare la data de 1 ianuarie 1999.
ART. 3
La data intrãrii în vigoare a prezentei hotãrâri se abroga <>Hotãrârea Guvernului nr. 266/1994 pentru aprobarea clasificatiei şi a duratelor normale de funcţionare a mijloacelor fixe, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 180 din 15 iulie 1994.

PRIM-MINISTRU
RADU VASILE

Contrasemneazã:
---------------
Ministrul finanţelor,
Decebal Traian Remes


ANEXA 1

CATALOGUL
privind clasificarea şi duratele normale de funcţionare a mijloacelor fixe

I. Dispoziţii generale

1. Catalogul cuprinde clasificarea mijloacelor fixe utilizate în economie şi duratele normale de funcţionare a acestora, care corespund cu duratele de amortizare, în ani, aferente regimului de amortizare liniar.
2. Durata normalã de funcţionare reprezintã durata de utilizare a activului respectiv, în care exploatarea acestuia aduce profit, respectiv veniturile realizate sunt mai mari decât cheltuielile necesare pentru funcţionare, întreţinere şi reparare. În consecinta, durata normalã de utilizare este mai redusã decât durata de viata fizica a activului respectiv.
3. Mijloacele fixe cuprinse în catalog sunt clasificate în general în grupe, subgrupe, clase şi subclase, iar pentru unele, şi în familii. Astfel mijloacele fixe amortizabile au fost clasificate în 6 grupe principale, şi anume:
* Grupa 1 - Construcţii;
* Grupa 2 - Echipamente tehnologice (maşini, utilaje şi instalaţii de lucru);
* Grupa 3 - Aparate şi instalaţii de mãsurare, control şi reglare;
* Grupa 4 - Mijloace de transport;
* Grupa 5 - Animale şi plantaţii;
* Grupa 6 - Mobilier, aparatura birotica, echipamente de protecţie a valorilor umane şi materiale şi alte active corporale.
Fata de clasificarea anterioarã, aprobatã prin <>Hotãrârea Guvernului nr. 266/1994 , noua clasificare, urmând tendinta manifestatã pe plan mondial, a concentrat activele corporale amortizabile într-un numãr cat mai redus de grupe şi clase, scopul urmãrit fiind o operare cat mai uşoarã a amortizarii şi nu inventarierea fizica a acestora. Astfel, de exemplu, clasificarea activelor amortizabile din construcţii s-a redus de la doua grupe cu 14 subgrupe la o grupa cu 9 subgrupe.
De asemenea, la clasificare nu s-a mai luat în considerare drept criteriu natura materialului din care este realizat activul respectiv, aplicându-se noul concept de performanta care statueazã ca un activ trebuie sa îndeplineascã o anumitã funcţiune (misiune), pe o anumitã durata de funcţionare, indiferent de natura materialului utilizat de producãtor pentru realizarea acestuia.
4. Pe baza bãncii de date privind comportarea activelor corporale amortizabile în condiţii speciale de mediu s-a adoptat o abordare diferita fata de vechiul catalog. Astfel, pentru Grupa 1 - "Construcţii", care înglobeazã Grupa 1 - "Clãdiri" şi Grupa 2 - "Construcţii speciale" din vechiul catalog, nu s-au mai prevãzut condiţii speciale generice de mediu în funcţie de structura (mediu normal şi mediu agresiv), ci s-au prevãzut direct durate de funcţionare diferenţiate pentru construcţiile din industriile cu mediu agresiv (alimentara, materiale de construcţii, metalurgica, siderurgica şi chimica).
Pentru Grupa 2 - "Echipamente tehnologice (maşini, utilaje şi instalaţii de lucru)", care lucreazã în condiţii speciale de mediu, acestea s-au redus la doua:
- mediu neutru sau uşor coroziv, pentru activele din industria chimica în general;
- mediu puternic coroziv, pentru activele din industria chimica, utilizate la producţia de acid clorhidric, oxid de azot, bioxid şi trioxid de sulf, acid sulfuric, acid fosforic, negru de fum, fosfati etc.

II. Modul de utilizare a catalogului

5. Catalogul cuprinde urmãtoarele informaţii necesare identificarii mijlocului fix şi stabilirii duratei normale de funcţionare:
a) codul de clasificare;
b) denumirea grupei, a subgrupei, clasei, subclasei şi a familiei mijloacelor fixe amortizabile;
c) durata normalã medie de funcţionare, în ani.
6. Pentru gãsirea duratei normale de funcţionare a unui mijloc fix se cauta succesiv în clasificare: grupa, subgrupa, clasa şi subclasa.
De exemplu:
-----------
a) Pentru a gãsi durata normalã de funcţionare a unei gãri, se va cauta în clasificare:
- Grupa 1. ...Construcţii;
- subgrupa 1.3. ...Construcţii pentru transporturi, posta şi telecomunicaţii;
- clasa 1.3.1. ...Clãdiri pentru transporturi: autogãri, gãri.
Astfel la codul 1.3.1 vom gãsi o durata normalã de funcţionare de 40 de ani.
În acest caz gara este definitã drept clãdire.
Pentru evitarea confuziilor se precizeazã ca o clãdire reprezintã o construcţie sub forma de incinta închisã, în care se desfãşoarã o activitate umanã: de locuire, de producţie, de învãţãmânt, de sãnãtate, de cultura, de agrement, de servicii, de administraţie, de cult, de transport (gara), de posta şi telecomunicaţii.
b) Pentru a gãsi durata normalã de funcţionare a infrastructurii unui drum cu îmbrãcãminte din beton asfaltic se va cauta în clasificare:
- Grupa 1. ...Construcţii;
- subgrupa 1.3. ...Construcţii pentru transporturi, posta şi telecomunicaţii;
- clasa 1.3.7. ...Infrastructura drumuri (publice, industriale, agricole), alei, strãzi şi autostrazi, cu toate accesoriile necesare;
- subclasa 1.3.7.2. ...Cu îmbrãcãminte din beton asfaltic sau pavaj pe fundaţie supla.
Astfel la codul 1.3.7.2 vom citi o durata normalã de funcţionare de 25 de ani.
În acest caz, drumul reprezintã o construcţie specialã, deoarece nu îndeplineşte una dintre cele doua condiţii ale clãdirii, respectiv nu este o construcţie sub forma de incinta închisã.
În mod similar sunt tot construcţii speciale chiar şi când acestea sunt sub forma de incinta închisã, dacã nu îndeplinesc cea de-a doua condiţie, respectiv de desfãşurare a unei activitãţi umane (castele de apa, rezervoare, silozuri etc.).
c) Pentru o moara din industria cimentului durata de funcţionare normalã se gãseşte astfel:
- Grupa 2. ...Echipamente tehnologice (maşini, utilaje şi instalaţii de lucru);
- subgrupa 2.17. ...Maşini, utilaje şi instalaţii care funcţioneazã independent;
- clasa 2.17.2. ...Maşini şi utilaje comune pentru prelucrarea mecanicã a pãmânturilor, minereurilor şi a altor materii prime;
- subclasa 2.17.2.2. ...Mori;
- familia 2.17.2.2.1. ...Mori din industria cimentului.
Pentru codul 2.17.2.2.1. se citeşte din catalog o durata normalã de funcţionare de 20 de ani.
7. Pentru trecerea de la vechiul Catalog privind duratele normale de funcţionare şi clasificarea a mijloacelor fixe, aprobat prin <>Hotãrârea Guvernului nr. 266/1994 , la noul Catalog privind clasificarea şi duratele normale de funcţionare a mijloacelor fixe se vor avea în vedere urmãtoarele:
- Grupa 1 "Construcţii" include vechile grupe 1 "Clãdiri" şi 2 "Construcţii speciale";
- Grupa 2 "Echipamente tehnologice (maşini, utilaje şi instalaţii de lucru)" include vechea Grupa 3 "Maşini, utilaje şi instalaţii de lucru" şi parţial vechea grupa 7 "Unelte, dispozitive, mobilier şi aparatura birotica", subgrupele 7.1. ...7.7 inclusiv;
- Grupa 3 "Aparate şi instalaţii de mãsurare, control şi reglare" corespunde cu vechea Grupa 4 "Aparate şi instalaţii de mãsurare, control, reglare şi calcul";
- Grupa 4 "Mijloace de transport" corespunde cu vechea Grupa 5 "Mijloace de transport";
- Grupa 5 "Animale şi plantaţii" corespunde cu vechea Grupa 6 "Animale şi plantaţii";
- Grupa 6 "Mobilier, aparatura birotica, echipamente de protecţie a valorilor umane şi materiale şi alte active corporale" include parţial fosta Grupa 7, pentru "Mobilier şi aparatura birotica" şi fosta grupa 8 "Active corporale mobile neregasite în capitolele anterioare".
8. În anexa se prezintã Dictionarul de corespondenta între codurile de clasificare şi duratele normale de funcţionare prevãzute în Catalogul privind clasificarea şi duratele normale de funcţionare a mijloacelor fixe, aprobat prin <>Hotãrârea Guvernului nr. 266/1994 , şi cele din prezentul catalog, care va asigura o încadrare corecta din partea agenţilor economici a mijloacelor fixe pe care le deţin în dotare.
9. Pentru mijloacele fixe deţinute de agenţii economici, neamortizate integral pana la data de 31 decembrie 1998, duratele normale de funcţionare rãmase, în ani, se vor determina cu ajutorul relatiei:
DC
DR = (1 - ----) DN (1),
DV
în care:
DR = durata normalã de funcţionare rãmasã, în ani;
DC = durata de funcţionare consumatã pana la data de 31 decembrie 1998, în ani;
DV*) = durata normalã de funcţionare dupã vechiul catalog, aprobat prin <>Hotãrârea Guvernului nr. 266/1994 , în ani;
DN = durata normalã de funcţionare dupã noul catalog, în ani.
Exemplu:
--------
O clãdire de locuit are o durata normalã de funcţionare dupã vechiul catalog, cod 1.5.1. DV = 60 de ani, o durata de funcţionare consumatã DC = 30 de ani şi o durata normalã de funcţionare dupã noul catalog, cod 1.6.1. DN = 50 de ani. Atunci, durata normalã de funcţionare rãmasã va fi:
30
DR = (1 - ---- ) x 50 = 25 de ani.
60
10. Pentru mijloacele fixe nou-achiziţionate dupã data de 1 ianuarie 1999 agenţii economici vor înscrie duratele normale de funcţionare conform prevederilor din catalog pentru codul de clasificare a activului respectiv.
11. Dacã pe parcursul vieţii activului agentul economic constata ca durata de funcţionare normalã conform catalogului nu este adecvatã, atunci aceasta se va putea corecta, la sfârşit de an, pe baza unei analize pertinente, cu aprobarea consiliului de administraţie.
Astfel, durata de funcţionare normalã se poate prelungi cu pana la 20% fata de durata prevãzutã în catalog, ca urmare a efectuãrii unor cheltuieli ulterioare privind activul, care au condus la îmbunãtãţirea parametrilor de funcţionare fata de valorile iniţiale, sau ca urmare a unei politici eficiente de întreţinere şi de reparaţii, adoptatã de agentul economic, care poate asigura o durata mai mare de funcţionare rentabila, cu venituri mai mari decât cheltuielile de exploatare.
De asemenea, durata de funcţionare normalã se poate reduce cu pana la 20% fata de durata prevãzutã în catalog, dacã schimbãrile tehnologice sau schimbãrile în structura pieţei impun acest lucru.
12. Menţinerea în continuare în funcţionare a mijloacelor fixe care pot afecta protecţia vieţii, a sãnãtãţii şi a mediului (mijloace de transport rutier, feroviar, aerian şi naval, maşini de construcţii şi de gospodãrie comunalã, maşini de ridicat etc.) dupã durata de funcţionare normalã, majoratã cu maximum 20%, se va putea face numai pe baza avizului organismelor naţionale de atestare competente.
-------------
*) Corectatã, dupã caz, conform <>Ordinului ministrului finanţelor nr. 106/1995 , publicat în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 22 din 1 februarie 1995.




CATALOGUL PRIVIND CLASIFICAREA ŞI DURATELE NORMALE DE FUNCŢIONARE A
MIJLOACELOR FIXE


CODUL DURATE NORMALE
DE DENUMIREA ACTIVELOR FIXE DE FUNCŢIONARE
CLASIFICARE (UTILIZARE)
- ANI -
-------------------------------------------------------------------------------
0 1 2
-------------------------------------------------------------------------------


Grupa 1. CONSTRUCŢII


-------------------------------------------------------------------------------

1.1. Construcţii industriale

-------------------------------------------------------------------------------
1.1.1. Clãdiri industriale în afarã de clãdirile din: 50
--------------------------------------------------------------------
1.1.1.1. - industria alimentara, industria materialelor de
construcţii, industria metalurgica şi industria
siderurgica; 40
----------------------------------------------------------------------
1.1.1.2. - industria chimica. 35
-------------------------------------------------------------------------------
1.1.2. Construcţii uşoare (baraci, soproane, etc.). 10
-------------------------------------------------------------------------------
1.1.3. Centrale hidroelectrice, staţii şi posturi de transformare,
staţii de conexiuni 50
-------------------------------------------------------------------------------
1.1.4. Centrale termoelectrice şi nuclearo-electrice, în afarã de: 40
----------------------------------------------------------------------
1.1.4.1. - clãdirea reactorului 30
-------------------------------------------------------------------------------
1.1.5. Piste şi platforme 30
-------------------------------------------------------------------------------
1.1.6. Sonde de ţiţei, gaze, sare şi platforme marine de
foraj şi extracţie. 10
-------------------------------------------------------------------------------
1.1.7. Turnuri de extracţie miniera 40
-------------------------------------------------------------------------------
1.1.8. Puţuri de mina, galerii, planuri înclinate şi rampe de put 30
-------------------------------------------------------------------------------
1.1.9. Structuri de sustinere, eşafodaje, estacade şi culoare pentru
transportoare cu banda 30
-------------------------------------------------------------------------------
1.1.10. Rampe de încãrcare - descãrcare 40
-------------------------------------------------------------------------------
1.1.11. Construcţii miniere subterane: pentru personal; gãri şi
remize; staţii de pompare; staţii de compresoare; canale
pentru aeraj; buncare; suitori-coboratori; etc. 25
-------------------------------------------------------------------------------
1.1.12. Coşuri de fum şi turnuri de rãcire 30
-------------------------------------------------------------------------------
1.1.13. Iazuri pentru decantarea sterilului 15
-------------------------------------------------------------------------------
1.1.14. Camere de fum, de desprafuire, de uscare. 30
-------------------------------------------------------------------------------
1.1.15. Lucrãri de construcţii de decoperta pentru exploatãri miniere 10
-------------------------------------------------------------------------------

1.2. Construcţii agricole

-------------------------------------------------------------------------------
1.2.1. Clãdiri agrozootehnice 30
-------------------------------------------------------------------------------
1.2.2. Construcţii agricole uşoare (baraci, magazii, soproane, cabane) 10
-------------------------------------------------------------------------------
1.2.3. Depozite de îngrãşãminte minerale sau naturale (construcţii
de compostare) 20
-------------------------------------------------------------------------------
1.2.4. Silozuri pentru furaje 30
-------------------------------------------------------------------------------
1.2.5. Silozuri pentru depozitarea şi conservarea cerealelor 35
-------------------------------------------------------------------------------
1.2.6. Patule pentru depozitarea porumbului 30
-------------------------------------------------------------------------------
1.2.7. Construcţii pentru creşterea animalelor şi pasarilor, padocuri 25
-------------------------------------------------------------------------------
1.2.8. Heleştee, iazuri, bazine; ecluze şi ascensoare; baraje;
jgheaburi etc. pentru piscicultura 30
-------------------------------------------------------------------------------
1.2.9. Terase pe arabil, plantaţii pomicole şi viticole 40
-------------------------------------------------------------------------------
1.2.10. Sere, solarii, rasadnite şi ciupercarii:
1.2.10.1. - din zidãrie, beton, metal sau lemn şi sticla 30
---------------------------------------------------------------------
1.2.10.2. - construcţie uşoarã din lemn şi folie din masa plastica 5
-------------------------------------------------------------------------------

1.3. Construcţii pentru transporturi, posta şi telecomunicaţii

-------------------------------------------------------------------------------

1.3.1. Clãdiri pentru transporturi: autogãri, gãri, staţii
pentru metrou, aeroporturi, porturi, hangare, depouri,
garaje, ateliere 40
-------------------------------------------------------------------------------
1.3.2. Infrastructura pentru transport feroviar cu:
---------------------------------------------------------------------
1.3.2.1. - ecartament normal şi larg 50
---------------------------------------------------------------------
1.3.2.2. - ecartament normal pentru metrou 40
---------------------------------------------------------------------
1.3.2.3. - ecartament ingust, inclusiv forestier 35
---------------------------------------------------------------------
1.3.2.4 - ecartament ingust minier 20
-------------------------------------------------------------------------------
1.3.3. Infrastructura şi staţii de tramvaie 30
-------------------------------------------------------------------------------
1.3.4. Reţele electrice de contact pentru tracţiune electrica:
---------------------------------------------------------------------
1.3.4.1. - pentru linii de cale feratã 30
---------------------------------------------------------------------
1.3.4.2. - pentru linii de tramvaie şi troleibuze 25
---------------------------------------------------------------------
1.3.4.3. - pentru linii de cale feratã miniera 15
-------------------------------------------------------------------------------
1.3.5. Construcţii pentru transport feroviar: peroane; treceri de nivel;
port-gabarit; cheiuri de încãrcare-descãrcare; pentru alimentare
şi revizie locomotive; canale de coborat osii; fundaţii de plãci
turnante şi pod bascula; canale de zgura, etc. 30
-------------------------------------------------------------------------------
1.3.6. Aparate de cale. 5
-------------------------------------------------------------------------------
1.3.7. Infrastructura drumuri (publice, industriale, agricole) alei,
strãzi şi autostrazi, cu toate accesoriile necesare (trotuare,
borne, parcaje, parapete, marcaje, semne de circulaţie):
1.3.7.1. - cu îmbrãcãminte din balast, pãmânt stabilizat sau macadam 20
--------------------------------------------------------------------------------
1.3.7.2. - cu îmbrãcãminte din beton asfaltic sau pavaj cu fundaţie
supla 25
---------------------------------------------------------------------
1.3.7.3. - cu îmbrãcãminte din beton de ciment 35
--------------------------------------------------------------------------------
1.3.7.4. Infrastructura drumuri forestiere 30
--------------------------------------------------------------------------------
1.3.8. Piste pentru aeroporturi şi platforme de stationare pentru
avioane şi autovehicule. Construcţii aeroportuare 40
-------------------------------------------------------------------------------
1.3.9. Cheiuri, estacade şi docuri pentru nave 50
-------------------------------------------------------------------------------
1.3.10. Cale pentru montarea şi lansarea navelor:
1.3.10.1. - File din lemn 15
---------------------------------------------------------------------
1.3.10.2 - File din beton, beton armat 40
--------------------------------------------------------------------------------
1.3.11. Canale pentru navigaţie 50
--------------------------------------------------------------------------------
1.3.12. Construcţii accesorii pentru transport rutier, aerian, naval 30
--------------------------------------------------------------------------------
1.3.13. Linii de funiculare pentru exploatãri miniere şi industriale:
1.3.13.1. - pe stâlpi din lemn 15
---------------------------------------------------------------------
1.3.13.2 - pe stâlpi din metal sau beton armat 30
--------------------------------------------------------------------------------
1.3.14. Linii funiculare pentru personal; staţii şi construcţii
de protecţie:
1.3.14.1 - cu telecabine, telegondole sau teleschiuri 25
-------------------------------------------------------------------
1.3.14.2. - multilifturi pentru schi 12
--------------------------------------------------------------------------------
1.3.15. Linii funiculare forestiere de tip uşor 5
--------------------------------------------------------------------------------
1.3.16. Planuri înclinate supraterane 30
--------------------------------------------------------------------------------
1.3.17. Poduri, podeţe, pasarele şi viaducte pentru transporturi
feroviare şi rutiere; viaducte:
1.3.17.1. - din lemn 10
-------------------------------------------------------------------
1.3.17.2. - din zidãrie, beton armat sau metal 40
--------------------------------------------------------------------------------
1.3.18. Tunele 50
--------------------------------------------------------------------------------
1.3.19. Clãdiri pentru posta, telecomunicaţii: centrale telefonice,
staţii de emisie radio, studiouri pentru radio şi
televiziune, etc. 45
--------------------------------------------------------------------------------
1.3.20. Linii şi cabluri aeriene de telecomunicaţii (stâlpi, circuite,
cabluri, traverse, console, etc.) 12
--------------------------------------------------------------------------------
1.3.21. Reţele şi canalizatii subterane de telecomunicaţii urbane şi
interurbane 20
----------------------------------------------------------------------
1.3.21.1. Suport de transmisiuni de telecomunicaţii internaţionale pe
sisteme de cabluri cu fibra optica (submarine, subfluviale) 10
--------------------------------------------------------------------------------
1.3.22. Platforme, turnuri şi piloni metalici pentru antene de
radiotelefonie, telefonie mobila, radio şi TV 20
--------------------------------------------------------------------------------
1.3.23. Antene de emisie pentru radiotelefonie, telefonie mobila,
radio şi TV 20
--------------------------------------------------------------------------------
1.3.24. Cabine telefonice 5
--------------------------------------------------------------------------------
1.3.25. Construcţii uşoare pentru transporturi şi telecomunicaţii
(baraci, magazii, soproane, cabane) 10
--------------------------------------------------------------------------------

1.4. Construcţii hidrotehnice

-------------------------------------------------------------------------------
1.4.1. Baraje 60
-------------------------------------------------------------------------------
1.4.2. Diguri (de apãrare; de compartimentare; de dirijare a curentilor),
consolidãri de maluri, praguri; pinteni; anrocamente şi casoaie;
elconaje, traverse de colmatare:
1.4.2.1. - din fascine; lemn cu bolovan sau piatra, gabioane 20
---------------------------------------------------------------------
1.4.2.2. - din piatra bruta; blocuri de beton; zidãrie de piatra; beton
armat 30
-------------------------------------------------------------------------------
1.4.3. Canale de navigaţie, irigaţii, etc. 50
-------------------------------------------------------------------------------
1.4.4. Parcuri 33
-------------------------------------------------------------------------------
1.4.5. Construcţii hidrotehnice, hidrometrice, hidrometeorologice,
oceanografice, platforme meteorologice inclusiv clãdirile care
le deservesc, în afarã de: 40
--------------------------------------------------------------------
1.4.5.1. - construcţii uşoare 10
-------------------------------------------------------------------------------
1.4.6. Lacuri artificiale de acumulare 60
-------------------------------------------------------------------------------

1.5. Construcţii pentru afaceri, comerţ, depozitare

-------------------------------------------------------------------------------
1.5.1. Centre de afaceri 50
-------------------------------------------------------------------------------
1.5.2. Clãdiri comerciale pentru depozitare-comercializare şi
distribuţie. Magazine 40
-------------------------------------------------------------------------------
1.5.3. Construcţii pentru depozitarea mãrfurilor de larg consum a
mãrfurilor industriale şi a materialelor de construcţii şi a
produselor agricole 30
-------------------------------------------------------------------------------
1.5.4. Construcţii pentru depozitarea şi comercializarea produselor
petrolifere (benzinarii, etc.) 25
-------------------------------------------------------------------------------
1.5.5. Construcţii pentru depozitarea explozibililor, carburantilor
şi lubrifiantilor 25
Construcţii pentru depozitarea valorilor (camere tezaur)
-------------------------------------------------------------------------------
1.5.6. Silozuri pentru agregate minerale, minereuri, cãrbuni, materiale
pulverulente (ciment, var, ipsos), etc 30
-------------------------------------------------------------------------------
1.5.7. Rezervoare şi bazine pentru depozitare 30
-------------------------------------------------------------------------------
1.5.8. Depozite frigorifice pentru alimente. Ghetarii 25
-------------------------------------------------------------------------------
1.5.9. Platforme pentru depozitare şi activitãţi comerciale 25
-------------------------------------------------------------------------------
1.5.10. Tancuri, rezervoare, budane şi butoaie pentru depozitarea
bãuturilor 30
-------------------------------------------------------------------------------
1.5.11. Rampe de încãrcare 25
-------------------------------------------------------------------------------
1.5.12. Construcţii uşoare pentru afaceri, comerţ, depozitare (baraci,
magazii, soproane, etc.) 10
-------------------------------------------------------------------------------
1.5.13. Camere de tezaur pentru depozitarea valorilor şi datelor 30
-------------------------------------------------------------------------------

1.6. Construcţii de locuinţe şi social-culturale

-------------------------------------------------------------------------------

1.6.1. Clãdiri de locuit, hoteluri, şi cãmine, în afarã de: 50
---------------------------------------------------------------------
1.6.1.1. Clãdiri pentru locuinţe sociale, moteluri şi cãmine amplasate
în centre industriale, W.C. publice 40
-------------------------------------------------------------------------------
1.6.2. Construcţii pentru învãţãmânt; ştiinţa; cultura şi arta;
ocrotirea sãnãtãţii; asistenta socialã; cultura fizica şi
agrement, în afarã de: 50
-----------------------------------------------------------------------
1.6.2.1. - case de sãnãtate, bãi publice şi baze de tratament 35
-------------------------------------------------------------------------------
1.6.3. Împrejmuiri din:
1.6.3.1. - lemn, lemn şi plasa de sarma 15
--------------------------------------------------------------------
1.6.3.2. - zidãrie, beton armat, metal şi plasa de sarma 25
-------------------------------------------------------------------------------
1.6.4. Clãdiri administrative 50
-------------------------------------------------------------------------------
1.6.5. Centrale termice, în afarã de: 40
--------------------------------------------------------------------
1.6.5.1. - puncte termice 30
-------------------------------------------------------------------------------
1.6.6. Construcţii suport pentru panouri de afişare şi publicitate;
turnuri de ceas, pergole, turnuri de paza şi alte amenajãri 15
-------------------------------------------------------------------------------

1.7. Construcţii pentru transportul energiei electrice

-------------------------------------------------------------------------------
1.7.1. Reţele de alimentare, de iluminat şi linii de transport
a energiei electrice:
1.7.1.1. - aeriene pe stâlpi din lemn 12
--------------------------------------------------------------------
1.7.1.2. - aeriene pe stâlpi metalici sau din beton armat 40
--------------------------------------------------------------------
1.7.1.3. - subterane 20
-------------------------------------------------------------------------------
1.7.2. Instalaţii electrice de forta:
1.7.2.1. - aeriene sau aparente 12
--------------------------------------------------------------------
1.7.2.2. - ingropate 20
--------------------------------------------------------------------
1.7.2.3. - în tub, canal sau tunel de protecţie 30
-------------------------------------------------------------------------------

1.8. Construcţii pentru alimentare cu apa, canalizare şi
îmbunãtãţiri funciare

-------------------------------------------------------------------------------
1.8.1. Puţuri sapate sau forate 40
-------------------------------------------------------------------------------
1.8.2. Drenuri pentru alimentari cu apa 30
-------------------------------------------------------------------------------
1.8.3. Captãri şi prize de apa 50
-------------------------------------------------------------------------------
1.8.4. Canale pentru alimentare cu apa şi evacuarea apelor 40
-------------------------------------------------------------------------------
1.8.5. Galerii pentru alimentare cu apa şi evacuarea apelor 50
-------------------------------------------------------------------------------
1.8.6. Conducte pentru alimentare cu apa, inclusiv traversarile;
reţele de distribuţie. Galerii subterane pentru instalaţii
tehnico-edilitare 30
-------------------------------------------------------------------------------
1.8.7. Conducte pentru canalizare 40
-------------------------------------------------------------------------------
1.8.8. Staţii de tratare, de neutralizare şi de epurare a apelor 40
-------------------------------------------------------------------------------
1.8.9. Castele de apa 30
-------------------------------------------------------------------------------
1.8.10. Iazuri de depozitare; paturi de uscare a namolului;
câmpuri de irigare şi infiltrare 20
-------------------------------------------------------------------------------
1.8.11. Rezervoare pentru inmagazinarea apei din beton armat 50
-------------------------------------------------------------------------------
1.8.12. Staţii de pompare şi separare a apei, în afarã de: 40
--------------------------------------------------------------------
1.8.12.1. - staţii de pompare plutitoare 20
-------------------------------------------------------------------------------
1.8.13. Construcţii şi instalaţii tehnologice pentru alimentare
cu apa şi canalizare 40
-------------------------------------------------------------------------------
1.8.14. Construcţii uşoare (baraci, magazii, soproane, etc.) 10
-------------------------------------------------------------------------------

1.9. Construcţii pentru transportul şi distribuţia petrolului,
gazelor, lichidelor industriale, aerului comprimat
şi pentru termoficare

-------------------------------------------------------------------------------
1.9.1. Conducte magistrale pentru transportul produselor petrolifere,
gazelor şi a lichidelor industriale, inclusiv traversarile şi
instalaţiile tehnologice 25
-------------------------------------------------------------------------------
1.9.2. Conducte de termoficare
1.9.2.1. - aeriene sau în canale de protecţie vizitabile 25
-------------------------------------------------------------------
1.9.2.2. - în canale nevizitabile 20
-------------------------------------------------------------------------------
1.9.3. Conducte, bransamente şi instalaţii tehnologice pentru distribuţia
gazelor, produselor petroliere şi a lichidelor industriale din
exteriorul şi interiorul construcţiilor. 15
-------------------------------------------------------------------------------


Grupa 2. ECHIPAMENTE TEHNOLOGICE (MAŞINI, UTILAJE ŞI INSTALAŢII
DE LUCRU)


-------------------------------------------------------------------------------

2.1. Extractia şi prepararea carbunilor şi minereurilor
metalifere şi nemetalifere

-------------------------------------------------------------------------------
2.1.1. Maşini, utilaje şi instalaţii pentru construcţia puţurilor
miniere şi forare miniera 7
Maşini de havat, combine miniere şi pluguri de cãrbune
Maşini multifunctionale pe senile
-------------------------------------------------------------------------------
2.1.2. Maşini, utilaje şi instalaţii pentru susţinerea abatajelor şi
pentru tãiere - prelucrare 4
-------------------------------------------------------------------------------
2.1.3. Maşini de încãrcat şi utilaje pentru rambleiere 6
-------------------------------------------------------------------------------
2.1.4. Excavatoare cu rotor şi instalaţii de haldat 10
Maşini, utilaje şi instalaţii de sfaramare şi macinare
-------------------------------------------------------------------------------
2.1.5. Maşini, utilaje şi instalaţii pentru clasare; pentru separare
şi concentrare (gravimetrica, magnetica, electrostatica) 10
Maşini, utilaje şi instalaţii pentru flotatie
-------------------------------------------------------------------------------
2.1.6. Maşini, utilaje şi instalaţii pentru extragerea şi prepararea
metalelor preţioase 10
Maşini şi utilaje pentru brichetarea carbunilor
-------------------------------------------------------------------------------
2.1.7. Maşini de ascutit sfredele şi maşini de curatat vagonete 8
-------------------------------------------------------------------------------

2.2. Prospecţiuni geologice şi geofizice, foraj şi extractia
ţiţeiului şi gazelor

-------------------------------------------------------------------------------
2.2.1. Sondeze 9
-------------------------------------------------------------------------------
2.2.2. Utilaje şi instalaţii pentru forajul sondelor de ţiţei şi gaze 7
-------------------------------------------------------------------------------
2.2.3. Trepiede, turle metalice, geamblacuri, macarale, trolii şi
mese rotative 10
Agregate de cimentare şi fisurare
Maşini, utilaje şi instalaţii pentru extractia ţiţeiului
şi gazelor
-------------------------------------------------------------------------------
2.2.4. Maşini, utilaje şi instalaţii pentru carotaj, deviatii şi
perforari 6
-------------------------------------------------------------------------------

2.3. Maşini, utilaje şi instalaţii pentru metalurgia feroasa,
inclusiv laminarea şi trefilarea metalelor

-------------------------------------------------------------------------------
2.3.1. Maşini, utilaje şi instalaţii pentru producţia de cocs
metalurgic; pentru producţia fontei de prima fuziune şi
a feroaliajelor 14
Maşini, utilaje şi instalaţii pentru producţia electrozilor
de sudura
Maşini, utilaje şi instalaţii pentru acoperirea şi protecţia
suprafeţei laminatelor, tevilor şi trefilatelor
-------------------------------------------------------------------------------
2.3.2. Maşini, utilaje şi instalaţii pentru producţia de oţel 15
-------------------------------------------------------------------------------
2.3.3. Maşini, utilaje şi instalaţii pentru producţia de laminate 12
Maşini, utilaje şi instalaţii pentru producţia barelor,
sarmelor şi tevilor trase
Maşini, utilaje şi instalaţii pentru producţia de ţevi sudate
-------------------------------------------------------------------------------

2.4. Maşini, utilaje şi instalaţii pentru metalurgia neferoasa

-------------------------------------------------------------------------------
2.4.1. Maşini şi instalaţii pentru reducere, topire, distilare şi
turnare 14
Cuptoare pentru prerafinare; maşini şi instalaţii pentru
convertizoare şi rafinare
-------------------------------------------------------------------------------
2.4.2. Maşini şi instalaţii pentru prelucrarea produselor, subproduselor
şi deşeurilor din metalurgia neferoasa 12
-------------------------------------------------------------------------------

2.5. Maşini, utilaje şi instalaţii pentru construcţii de
maşini şi prelucrarea metalului

-------------------------------------------------------------------------------
2.5.1. Maşini de gaurit, maşini de debitat metale 12
Maşini de alezat şi frezat orizontale
Maşini de rabotat cu masa mobila
Ciocane de forja
Prese de forja; prese speciale şi specializate; maşini de
forjat; maşini de rulat, indoit şi debitat tabla, profile şi
ţevi; maşini auxiliare speciale pentru forja
Maşini şi instalaţii de încãlzire pentru forja
Maşini, utilaje şi instalaţii pentru dezbaterea şi curãţirea
pieselor turnate
Maşini, utilaje şi instalaţii pentru tratamente termice
Maşini, utilaje şi instalaţii specifice pentru producţia de
cabluri şi conductoare
Maşini, utilaje şi instalaţii specifice pentru producţia de
materiale electroizolante şi de pulberi
Maşini, utilaje şi instalaţii specializate de confectionat
produse din sarma (cuie, ace, tinte, etc.)
Maşini, utilaje şi instalaţii specializate de confectionat
produse din tabla subtire (jucarii, ambalaje, etc.)
Maşini, utilaje şi instalaţii specializate de confectionat
autovehicule, tractoare, locomotive, vagoane
Maşini specializate pentru confectionat nituri, suruburi,
tirfoane, piulite şi caiele
Maşini, utilaje şi instalaţii specializate pentru construcţia
de nave, în afarã de:
---------------------------------------------------------------------
2.5.1.1. Linii automate de formare-turnare 15
-------------------------------------------------------------------------------
2.5.2. Strunguri: 10
- paralele;
- frontale şi carusel;
- revolver, automate şi semiautomate;
- specializate.
Maşini de alezat
Maşini de frezat
Maşini de rabotat cu cutit mobil (sepinguri) şi de mortezat,
de prelucrat roti dintate, de filetat, etc., polizoare fixe.
Maşini agregat; linii automate şi semiautomate; centre de
prelucrare a metalului prin aschiere
Maşini de formare, miezuire şi formare de precizie şi cu
modele uşor fuzibile; maşini de turnat; uscatoare pentru forme
şi miezuri; maşini, utilaje şi instalaţii pentru elaborarea
metalelor şi aliajelor
Maşini, utilaje şi instalaţii pentru vopsire şi acoperiri
metalice
Maşini, utilaje şi instalaţii comune pentru industria
electrotehnica
Maşini, utilaje şi instalaţii specifice pentru producţia de
transformatoare
Maşini, utilaje şi instalaţii specifice pentru producţia de
maşini electrice rotative
Maşini, utilaje şi instalaţii specifice pentru producţia de
aparataj de inalta şi joasa tensiune, de aparate electrice,
telefonice şi de mãsurare
Maşini, utilaje şi instalaţii specifice pentru fabricatia de
produse electrochimice şi surse de iluminat
Maşini, utilaje şi instalaţii specifice pentru prelucrarea
metalului prin procedee speciale (ultrasunete, etc.)
Maşini, utilaje şi instalaţii specializate pentru construcţii
aeronautice
Maşini specializate pentru confectionat armãturi şi fitinguri
-------------------------------------------------------------------------------
2.5.3. Maşini specializate pentru confectionat arcuri 14
-------------------------------------------------------------------------------
2.5.4. Maşini, utilaje şi instalaţii specializate pentru
confecţionarea ceasurilor 8
-------------------------------------------------------------------------------
2.5.5. Maşini, utilaje şi instalaţii pentru sudarea metalului 8
-------------------------------------------------------------------------------
2.5.6. Maşini, utilaje şi instalaţii specifice pentru producţia
componentelor, produselor şi sistemelor electronice
(semiconductoare, circuite imprimate, aparate audio şi
video, aparate şi instrumente electronice de mãsurare,
calculatoare şi periferice, etc.) 7
-------------------------------------------------------------------------------
2.5.7. Maşini portabile de polizat, slefuit, tãiat, gaurit etc. 3
-------------------------------------------------------------------------------

2.6. Maşini, utilaje şi instalaţii pentru industria
chimica şi petrochimica

-------------------------------------------------------------------------------
2.6.1. Maşini, utilaje şi instalaţii de uz general în tehnologia
chimica
-------------------------------------------------------------------------------
2.6.1.1. Decantoare:
Separatoare, vase florentine, hidrocicloane filtre şi
centrifuge;
Maşini, utilaje şi instalaţii pentru procese de distilare
şi rectificare a lichidelor;
Maşini, utilaje şi instalaţii pentru procese de încãlzire,
rãcire şi condensare;
Maşini, utilaje şi instalaţii pentru evaporare, uscare şi
cristalizare:
a) mediu neutru sau uşor coroziv 12
b) mediu puternic coroziv 8
----------------------------------------------------------------------
2.6.1.2. Maşini, utilaje şi instalaţii pentru procese de separare a
sistemelor gazoase;
Maşini, utilaje şi instalaţii pentru procese de absorbţie
şi extracţie;
Maşini, utilaje şi instalaţii pentru reactii chimice şi
electrochimice:
a) mediu neutru sau uşor coroziv 10
b) mediu puternic coroziv 7
--------------------------------------------------------------------------------
2.6.2. Maşini, utilaje şi instalaţii specifice industriei chimice
anorganice.
--------------------------------------------------------------------
2.6.2.1. Maşini, utilaje şi instalaţii specifice pentru producerea
acidului sulfuric şi a ingrasamintelor fosfatice, a amoniacului,
acidului azotic şi a ingrasamintelor azotoase 10
Maşini, utilaje şi instalaţii specifice producerii sodei;
Maşini, utilaje şi instalaţii specifice producerii carbidului,
oxigenului, pulberilor şi explozibililor. Alte maşini, utilaje
şi instalaţii specifice pentru industria chimica anorganica.
-----------------------------------------------------------------------
2.6.2.2. Maşini, utilaje şi instalaţii specifice producerii clorului
şi a compusilor sãi 8
-------------------------------------------------------------------------------
2.6.3. Maşini, utilaje şi instalaţii specifice industriei chimice
organice (exclusiv prelucrarea ţiţeiului).
-------------------------------------------------------------------------------
2.6.3.1. Maşini, utilaje şi instalaţii specifice producerii fibrelor
şi firelor artificiale 12
Vase pentru coagularea latexului, prese de turnare, maşini
automate de ambalare în baloturi şi maşini de turnat epruvete
de cauciuc
Maşini, utilaje şi instalaţii specializate pentru confectionat
produse din cauciuc (anvelope, garnituri, tuburi etc.)
----------------------------------------------------------------------
2.6.3.2. Granulatoare pentru negru de fum 10
Reactoare pentru dehidrogenarea butanului; polimerizatoare
Maşini, utilaje şi instalaţii specializate pentru confectionat
produse din mase plastice
Maşini, utilaje şi instalaţii specializate pentru producerea
medicamentelor
---------------------------------------------------------------------
2.6.3.3. Instalaţii pentru preparat soluţii, în circuit închis, în vase
de sticla şi vase de cuart pentru filtrare 3
---------------------------------------------------------------------
2.6.3.4. Alte maşini, utilaje şi instalaţii pentru industria chimica
organicã 12
-------------------------------------------------------------------------------
2.6.4. Maşini, utilaje şi instalaţii specifice prelucrãrii ţiţeiului 12
în afarã de:
-------------------------------------------------------------------------------
2.6.4.1. - coloane de distilare fractionata şi generatoare de gaz inert 15
- vase pentru propan şi butan
---------------------------------------------------------------------
2.6.4.2. - agregate pentru taierea hidraulica a cocsului, regeneratoare
de catalizator şi umectoare: coloane pentru recuperarea SO2
din rafinat şi coloane de solventare cu bioxid de sulf şi
cuptoare pentru arderea gudroanelor 9
-------------------------------------------------------------------------------
2.6.5. Maşini, utilaje şi instalaţii specifice producţiei de sapun,
detergent şi lumanari 10
-------------------------------------------------------------------------------

2.7. Maşini, utilaje şi instalaţii pentru producerea materialelor
de construcţii şi refractare

-------------------------------------------------------------------------------
2.7.1. Maşini, utilaje şi instalaţii pentru fasonarea produselor, 12
în afarã de:
---------------------------------------------------------------------
2.7.1.1. - maşini de fasonat prin presare; 10
- maşini de fasonat prin laminare;
- vibroprese şi traverse pentru blocuri din beton.
-------------------------------------------------------------------------------
2.7.2. Maşini, utilaje şi instalaţii pentru uscarea produselor 15
Maşini, utilaje şi instalaţii pentru maturizarea produselor
-------------------------------------------------------------------------------
2.7.3. Maşini, utilaje şi instalaţii pentru arderea produselor, 20
în afarã de:
---------------------------------------------------------------------
2.7.3.1. - cuptoare electrice pentru elaborarea electrocorindonului şi a
carburii de siliciu precum şi pentru ars email 14
-------------------------------------------------------------------------------
2.7.4. Maşini, utilaje şi instalaţii pentru deservirea uscatoriilor
şi cuptoarelor 15
Maşini şi instalaţii specifice pentru producerea cimentului,
varului şi a ipsosului
Maşini şi instalaţii specifice fabricãrii produselor din
azbociment
Maşini, utilaje şi instalaţii specifice producerii materialelor
hidroizolatoare (carton asfaltat etc.)
Maşini şi instalaţii specifice producerii materialelor
termoizolatoare (a vatei minerale, a vatei şi paslei din fibre
de sticla)
Maşini şi instalaţii specifice producerii garniturilor tehnice
de etansare
Maşini şi instalaţii specifice producerii rondelelor,
placilor izolatoare şi dopurilor din pluta
Maşini şi instalaţii specifice pentru extragerea şi prelucrarea
marmurei şi a pietrei naturale şi artificiale de construcţii
Maşini, utilaje şi instalaţii specifice pentru ambalarea
produselor
Maşini şi instalaţii specifice pentru prefabricate din beton,
caramizi silico-calcare şi tigle din ciment, în afarã de:
---------------------------------------------------------------------
2.7.4.1. - tipare metalice şi de beton, incalzitoare; 5
- casete verticale
---------------------------------------------------------------------
2.7.4.2. - tipare pentru tuburi din beton. 10
-------------------------------------------------------------------------------

2.8. Maşini, utilaje şi instalaţii pentru silvicultura,
exploatarea şi prelucrarea lemnului

-------------------------------------------------------------------------------
2.8.1. Maşini de cojit, despicat, tocat şi maruntit 10
Strunguri şi maşini de copiat
Ferastraie, în afarã de:
---------------------------------------------------------------------
2.8.1.1. - ferastraie cu lant portabile 2
-------------------------------------------------------------------------------
2.8.2. Maşini de rindeluit, de frezat, de gaurit şi daltuit, 10
în afarã de:
---------------------------------------------------------------------
2.8.2.1. - maşini portabile de rindeluit, de frezat, de gaurit şi
daltuit 3
-------------------------------------------------------------------------------
2.8.3. Maşini de slefuit, de lustruit, maşini combinate, maşini
agregat, în afarã de: 10
---------------------------------------------------------------------
2.8.3.1. - maşini portabile de slefuit şi de lustruit 3
-------------------------------------------------------------------------------
2.8.4. Maşini-unelte pentru prelucrarea lemnului prin tãiere şi
maşini de curbat; agregate de innadire şi asamblare; prese
specifice pentru industria lemnului; maşini, utilaje şi
instalaţii pentru preparat şi aplicat adezivi şi lacuri, 10
în afarã de:
---------------------------------------------------------------------
2.8.4.1. - maşini portabile de tãiat şi de imbinat prin agrafe,
cuie, clame 3
-------------------------------------------------------------------------------
2.8.5. Maşini, utilaje şi instalaţii pentru uscare, aburire şi
tratare termica în afarã de: 12
---------------------------------------------------------------------
2.8.5.1. - maşini şi instalaţii de aburire şi fierbere a lemnului 5
-------------------------------------------------------------------------------
2.8.6. Maşini, utilaje şi instalaţii specifice liniilor de fabricaţie
pentru prelucrarea lemnului 12
-------------------------------------------------------------------------------
2.8.7. Maşini, utilaje şi instalaţii pentru silvicultura 7
-------------------------------------------------------------------------------

2.9. Maşini, utilaje şi instalaţii pentru industria celulozei
şi hârtiei
-------------------------------------------------------------------------------
2.9.1. Maşini, utilaje şi instalaţii pentru fabricarea celulozei 13
în afarã de:
---------------------------------------------------------------------
2.9.1.1. - putini din lemn pentru spalare 7
-------------------------------------------------------------------------------
2.9.2. Maşini şi instalaţii pentru fabricarea hârtiei, cartonului
şi mucavalei 10
Maşini şi utilaje pentru impregnarea şi innobilarea hârtiei
şi cartoanelor
Utilaje pentru exploatarea şi balotarea stufului, în afarã de:
---------------------------------------------------------------------
2.9.2.1. - tractoare speciale pentru recoltat stuf 7
- recoltarea de stuf
-------------------------------------------------------------------------------
2.9.3. Maşini şi utilaje pentru confecţii din hârtie şi prelucrarea
hârtiei 13
-------------------------------------------------------------------------------

2.10. Maşini, utilaje şi instalaţii pentru producerea sticlei,
portelanului şi faiantei
-------------------------------------------------------------------------------
2.10.1. Cuptoare pentru producerea masei de sticla şi tratarea
produselor din sticla; maşini de format şi de prelucrat
sticla, în afarã de: 14
-------------------------------------------------------------------
2.10.1.1. - cuptoare de topire cu oale; de curbat şi de securizat
geamuri; 12
- maşini de confectionat aparatura de sticla pentru laborator,
maşini de gradat, maşini de spart geamuri armate, de îndreptat
tuburi din sticla, de închis termometre, de spãlat cioburi,
piese de rondele pentru maşinile de tras geam
- maşini de format materiale ceramice
- maşini şi instalaţii de finisat şi decorat produse din sticla
şi ceramica fina
-------------------------------------------------------------------------------
2.10.2. Alte maşini, utilaje şi instalaţii pentru producerea sticlei,
a portelanului şi a faiantei; maşini de ambalat butelii,
de spãlat şi stors panza de filtru, instalaţii de dozarea
barbotinei, etc. 14
-------------------------------------------------------------------------------

2.11. Maşini, utilaje şi instalaţii pentru industria textila

-------------------------------------------------------------------------------
2.11.1. Maşini pentru prelucrarea primara a fibrelor naturale 11
Maşini, utilaje şi instalaţii pentru prelucrarea primara a
fibrelor de lana şi a parului
Maşini pentru prelucrarea preliminarã a deşeurilor din fibre
şi a zdrentelor
Maşini şi instalaţii din filaturile de bumbac.
-------------------------------------------------------------------------------
2.11.2. Maşini, utilaje şi instalaţii din filaturile de mãtase naturala 10
Maşini, utilaje şi instalaţii din filaturile de fibre liberiene,
şi din filaturile de lana
Maşini şi utilaje pentru prepararea firelor
Maşini, utilaje şi instalaţii pentru produs materiale
textile netesute şi electroplus
Maşini pentru pregãtire în vederea tratamentelor şi finisarii
Maşini, aparate şi instalaţii de vopsit şi de imprimat
materiale textile
--------------------------------------------------------------------------------
2.11.3 Maşini şi instalaţii de albit 11
Maşini şi instalaţii pentru tratamente umede fãrã folosire
de coloranti
Maşini de stors şi de uscat materiale textile
Maşini şi instalaţii pentru apretura şi finisarea specialã
a materialelor textile; de controlat, ajustat şi impachetat
Maşini de tesut
-------------------------------------------------------------------------------
2.11.4. Maşini de tricotat; de impletit, crosetat şi innodat 8
-------------------------------------------------------------------------------

2.12. Maşini, utilaje şi instalaţii pentru industria
confecţiilor 10

------------------------------------------------------------------------------

2.13. Maşini, utilaje şi instalaţii pentru industria
pielariei, blanariei şi incaltamintei

-------------------------------------------------------------------------------
2.13.1. Maşini, utilaje şi instalaţii pentru produs talpa artificiala 10
Maşini, utilaje şi instalaţii pentru confecţii de incaltaminte
din piele şi din inlocuitori din piele
Maşini, utilaje şi instalaţii pentru confecţionarea
incaltamintei din cauciuc; pentru confecţii de: manusi,
blanarie, marochinarie şi articole tehnice din piele
-------------------------------------------------------------------------------
2.13.2. Maşini, utilaje şi instalaţii pentru tabacarii, 11
în afarã de:
--------------------------------------------------------------------
2.13.2.1. - bazine de inmuiat, cenusarit, pretabacit, tabacit şi
decolorat 20
--------------------------------------------------------------------
2.13.2.2. - haspele de inmuiat, cenusarit, decalcifiat, semaluire,
pielat, tabacit şi argasit şi butoaie de inmuiat, cenusarit,
decalcifiat, semaluire, pielat, tabacit, vopsit, retanat, uns,
valcuit etc.; agregate elicoidale de cenusarit şi tabacit 15
-------------------------------------------------------------------------------

2.14. Maşini, utilaje şi instalaţii pentru industria
alimentara

-------------------------------------------------------------------------------
2.14.1. Maşini, utilaje şi instalaţii pentru abatoare şi producerea
preparatelor din carne 11
-------------------------------------------------------------------------------
2.14.2. Maşini, utilaje şi instalaţii pentru lapte şi produse lactate 10
-------------------------------------------------------------------------------
2.14.3. Maşini, utilaje şi instalaţii pentru producerea uleiurilor
vegetale; a margarinei, panificatie şi producerea pastelor
fainoase şi a biscuitilor 12
Maşini, utilaje şi instalaţii pentru producerea spirtului,
amidonului, glucozei, dextrinei şi drojdiei comprimate
Maşini şi instalaţii pentru producerea tuicii, rachiurilor
naturale, altor bãuturi distilate şi gazoase, esentelor şi
oţetului.
-------------------------------------------------------------------------------
2.14.4. Maşini, utilaje şi instalaţii pentru ambalarea produselor
alimentare 10
Maşini, utilaje şi instalaţii pentru producerea conservelor
de legume şi fructe
Maşini, utilaje şi instalaţii comune pentru industria
alimentara
-------------------------------------------------------------------------------
2.14.5. Maşini, utilaje şi instalaţii pentru morarit 17
-------------------------------------------------------------------------------
2.14.6. Maşini, utilaje şi instalaţii pentru producerea zahãrului 18
-------------------------------------------------------------------------------
2.14.7. Maşini, utilaje şi instalaţii pentru producerea produselor
zaharoase 15
Maşini, utilaje şi instalaţii pentru producerea vinului
Maşini, utilaje şi instalaţii pentru producerea berii
Maşini, utilaje şi instalaţii pentru prelucrarea tutunului
şi a produselor din tutun
-------------------------------------------------------------------------------
2.14.8. Inventar gospodãresc din industria alimentara. 10
-------------------------------------------------------------------------------

2.15. Maşini, utilaje şi instalaţii pentru industria
poligrafica 11

-------------------------------------------------------------------------------

2.16. Maşini de forta şi utilaje energetice

-------------------------------------------------------------------------------
2.16.1. Maşini generatoare, în afarã de: 28
--------------------------------------------------------------------
2.16.1.1. - instalaţii de preparare a prafului de cãrbune, de tratare a
apei, de alimentare, de evacuare a cenusii; 20
- generatoare de curent continuu, de curent alternativ,
generatoare de frecventa; 20
-------------------------------------------------------------------------------
2.16.1.2. - grupuri electrogene:
--------------------------------------------------------------------
2.16.1.2.1. - stationare 12
--------------------------------------------------------------------
2.16.1.2.2. - mobile 8
--------------------------------------------------------------------
2.16.1.3. - instalatie de captare şi evacuare a zgurii şi cenusii 20
--------------------------------------------------------------------------------
2.16.2. Maşini motrice
--------------------------------------------------------------------
2.16.2.1. - motoare electrice de curent continuu şi de curent
alternativ; 15
--------------------------------------------------------------------
2.16.2.2. - turbine cu abur, turbine cu gaze; 20
--------------------------------------------------------------------
2.16.2.3. - turbine hidraulice; 22
--------------------------------------------------------------------
2.16.2.4. - motoare cu ardere interna, cu piston, stabile; 11
--------------------------------------------------------------------
2.16.2.5. - motoare eoliene. 20
--------------------------------------------------------------------------------
2.16.3. Transformatoare, redresoare, convertizoare, acumulatoare şi
compensatoare
--------------------------------------------------------------------
2.16.3.1. - transformatoare şi autotransformatoare, în afarã de: 20
--------------------------------------------------------------------
2.16.3.1.1. - transformatoare şi autotransformatoare de sudura 12
--------------------------------------------------------------------
2.16.3.2. - instalaţii de redresare; 20
- instalaţii de convertizoare;
--------------------------------------------------------------------
2.16.3.3. - baterii de acumulatoare; instalaţii de compensare a puterii
reactive; 14
--------------------------------------------------------------------
2.16.3.4. - baterii de acumulatoare pentru telecomunicaţii. 10
-------------------------------------------------------------------------------
2.16.4. Compresoare şi pompe de vid
--------------------------------------------------------------------
2.16.4.1. - compresoare cu piston, stabile 12
--------------------------------------------------------------------
2.16.4.2. - compresoare cu piston, mobile. 8
--------------------------------------------------------------------
2.16.4.3. - compresoare rotative, elicoidale, cu pistoane rotative,
rotative cu inel de lichid şi centrifuge 12
--------------------------------------------------------------------
2.16.4.4. - pompe de vid. 12
-------------------------------------------------------------------------------
2.16.5. Aparataje pentru staţii electrice şi posturi de transformare 14
Echipamente pentru centrale termice, electrice şi nucleare.
-------------------------------------------------------------------------------

2.17. Maşini, utilaje şi instalaţii comune care funcţioneazã
independent

-------------------------------------------------------------------------------
2.17.1. Pompe şi aparate pentru vehicularea lichidelor
2.17.1.1. - pompe centrifuge:
--------------------------------------------------------------------
2.17.1.1.1. - pentru apa şi lichide slab corozive; 8
--------------------------------------------------------------------
2.17.1.1.2. - pentru lichide cu acţiune coroziva sau abraziva; 6
--------------------------------------------------------------------
2.17.1.1.3. - pentru ţiţei. 4
--------------------------------------------------------------------------------
2.17.1.2. - pompe axiale; 10
- pompe de injecţie;
- pompe cu roti dintate;
- aparate şi dispozitive pentru vehicularea lichidelor.
-------------------------------------------------------------------------------
2.17.1.3. - pompe cu piston:
2.17.1.3.1. - pentru lichide necorozive; 8
--------------------------------------------------------------------
2.17.1.3.2. - pentru lichide cu acţiune abraziva şi coroziva; 6
--------------------------------------------------------------------
2.17.1.3.3. - pentru extractia ţiţeiului. 3
--------------------------------------------------------------------------------
2.17.1.4. - pompe cu pistonase, pompe cu membrana şi pompe elicoidale. 8
--------------------------------------------------------------------------------
2.17.2. Maşini şi utilaje comune pentru prelucrarea mecanicã a
pãmânturilor, minereurilor şi a altor materii prime;
2.17.2.1. Concasoare, delaioare şi dezintegratoare 12
--------------------------------------------------------------------
2.17.2.2. Ciururi şi site; 10
Alte maşini şi utilaje (roti desecatoare, gratare de separare,
clasoare);
Maşini de echilibrat;
Mori, în afarã de:
--------------------------------------------------------------------
2.17.2.2.1. - morile din industria cimentului. 20
--------------------------------------------------------------------------------
2.17.3. Ventilatoare, aeroterme şi aparate de climatizare 8
--------------------------------------------------------------------------------
2.17.4. Mijloace de depozitare (rezervoare, tancuri, buncare, butelii
industriale, etc) încadrate în fluxul tehnologic:
a) mediu neutru sau mediu uşor coroziv; 20
--------------------------------------------------------------------
b) mediu puternic coroziv. 12
--------------------------------------------------------------------------------
2.17.5. Amestecatoare şi omogenizatoare
a) mediu neutru sau mediu uşor coroziv; 15
--------------------------------------------------------------------
b) mediu puternic coroziv. 10
--------------------------------------------------------------------------------
2.17.6. Maşini şi instalaţii pentru industria frigului. 12
-------------------------------------------------------------------------------

2.18. Utilaje specifice producţiei de electrozi din grafit 15

-------------------------------------------------------------------------------

2.19. Alte maşini, utilaje şi instalaţii pentru producţia
industriala, în afarã de: 10

-------------------------------------------------------------------------------
2.19.1. Unelte, dispozitive şi instrumente folosite în industrie. 5
-------------------------------------------------------------------------------

2.20. Maşini şi utilaje pentru construcţii

-------------------------------------------------------------------------------
2.20.1. Maşini şi utilaje pentru sãparea şi pregãtirea terenului. 6
Screpere, gredere, buldozere, sapatoare de santuri,
sapatoare de gropi şi scarificatoare.
Excavatoare sub 150 kW, în afarã de:
--------------------------------------------------------------------
2.20.1.1. - excavatoare de peste 150 kW. 10
--------------------------------------------------------------------------------
2.20.2. Maşini şi utilaje pentru lucrãri de fundaţii, lucrãri în stanca
şi pentru tuneluri; 6
Instalaţii de forat la secţiune plinã;
Berbeci mecanici şi extractoare de piloti;
Utilaje pentru executarea lucrãrilor sub apa şi maşini de forat
şi turnat piloti, în afarã de:
--------------------------------------------------------------------
2.20.2.1. - sonete 10
--------------------------------------------------------------------
2.20.2.2. - ciocane pneumatice 3
--------------------------------------------------------------------
2.20.2.3. - scuturi 4
--------------------------------------------------------------------------------
2.20.3. Maşini, utilaje şi instalaţii pentru prepararea, transportul şi
punerea în opera a betonului şi mortarului, în afarã de: 8
--------------------------------------------------------------------
2.20.3.1. - betoniere şi malaxoare, autobetoniere, pompe şi autopompe
de beton; 6
--------------------------------------------------------------------
2.20.3.2. - centrale de beton; 10
--------------------------------------------------------------------
2.20.3.3. - vibratoare de interior şi de exterior pentru compactarea
betonului. 4
-------------------------------------------------------------------------------
2.20.4. Maşini, utilaje şi instalaţii pentru lucrãri de zidãrie,
tencuieli, finisaje, izolaţii şi instalaţii, în afarã de: 6
--------------------------------------------------------------------
2.20.4.1. - unelte mecanice portabile (electrice, pneumatice,
hidraulice). 3
--------------------------------------------------------------------------------
2.20.5. Maşini, utilaje şi instalaţii pentru lucrãri hidrotehnice, în
afarã de: 15
--------------------------------------------------------------------
2.20.5.1. - dragi; 20
--------------------------------------------------------------------
2.20.5.2. - greifere plutitoare; 12
--------------------------------------------------------------------
2.20.5.3. - elevatoare. 6
-------------------------------------------------------------------------------
2.20.6. Maşini, utilaje şi instalaţii pentru construcţii şi reparaţii
de drumuri, în afarã de: 8
--------------------------------------------------------------------
2.20.6.1. - compactoare tractate şi autopropulsate vibratoare şi mixte,
plãci vibratoare şi maiuri mecanice 4
--------------------------------------------------------------------------------
2.20.7. Maşini, utilaje şi instalaţii pentru construcţii şi reparaţii
de cai ferate, în afarã de: 8
--------------------------------------------------------------------
2.20.7.1. - ciocane de burat prin vibrare; 4
--------------------------------------------------------------------
2.20.7.2. - maşini de burat; 7
--------------------------------------------------------------------
2.20.7.3. - utilaje pentru îndreptat şi indoit sine; 10
--------------------------------------------------------------------
2.20.7.4. - maşini pentru montarea şi sudarea sinei; 10
--------------------------------------------------------------------
2.20.7.5. - maşini pentru pozarea caii, utilaje de mãsurat şi verificat
cale şi maşini de rectificat rosturi. 8
-------------------------------------------------------------------------------
2.20.8. Maşini pentru executarea armaturilor pentru beton 8
-------------------------------------------------------------------------------
2.20.9. Maşini şi utilaje pentru lucrãri de conducte magistrale şi
linii de transport electrice 6
-------------------------------------------------------------------------------
2.20.10. Unelte, dispozitive şi instrumente folosite în construcţii. 4
-------------------------------------------------------------------------------

2.21. Maşini, utilaje şi instalaţii pentru agricultura

-------------------------------------------------------------------------------
2.21.1. Maşini şi utilaje pentru lucrarea solului.
--------------------------------------------------------------------
2.21.1.1. - tractoare agricole; 8
- maşini pentru administrarea ingrasamintelor, aparate şi
dispozitive pentru tratarea culturilor (stropit, prafuit).
-------------------------------------------------------------------
2.21.1.2. - utilaje şi instalaţii pentru irigaţii; 10
- maşini pentru recoltat, treierat, curatat, sortat şi tratat
seminţe, adunat şi balotat fan şi paie
- maşini şi echipamente pentru lucrarea şi cultivarea pãmântului,
în afarã de:
--------------------------------------------------------------------
2.21.1.2.1. - grape, netezitoare şi nivelatoare. 7
-------------------------------------------------------------------------------
2.21.2. Maşini, instalaţii şi utilaje pentru zootehnie 10
Maşini, instalaţii şi utilaje pentru prepararea hranei
animalelor
Maşini, instalaţii şi utilaje pentru adapatul, distribuirea
hranei animalelor şi evacuarea gunoiului
Maşini, instalaţii şi utilaje pentru recoltarea produselor
animale
Maşini, instalaţii şi utilaje pentru apicultura
Maşini, instalaţii şi utilaje pentru incubatii şi pentru
avicultura
Maşini, instalaţii şi utilaje pentru dezinfecţie veterinara.
-------------------------------------------------------------------------------
2.21.3. Maşini, instalaţii şi utilaje pentru legumicultura,
viticultura şi pomicultura 10
-------------------------------------------------------------------------------
2.21.4. Maşini, instalaţii şi utilaje pentru producerea biogazului 16
-------------------------------------------------------------------------------
2.21.5. Unelte, dispozitive şi instrumente folosite în agricultura. 4
-------------------------------------------------------------------------------

2.22. Maşini, utilaje şi instalaţii pentru transporturi şi
telecomunicaţii

-------------------------------------------------------------------------------
2.22.1. Maşini, utilaje şi instalaţii pentru transport feroviar.
--------------------------------------------------------------------
2.22.1.1. - maşini, utilaje şi instalaţii pentru mentenanta liniilor,
locomotivelor şi vagoanelor; 10
--------------------------------------------------------------------
2.22.1.2. - instalaţii speciale pentru siguranta circulaţiei şi mãrirea
capacitãţii de exploatare în staţii, triaje şi linii curente
CF (instalaţii pentru controlul poziţiei macazurilor, instalaţii
de comanda centralizata a circulaţiei, de semnalizare automatã
a liniilor); 20
- instalaţii de telecomunicaţii pentru cai ferate.
---------------------------------------------------------------------
2.22.1.3. - maşini, utilaje şi instalaţii folosite în sistemul comercial;
pentru impregnarea şi ignifugarea lemnului. 14
-------------------------------------------------------------------------------
2.22.2. Maşini, utilaje şi instalaţii pentru mentenanta mijloacelor
de transport rutier. 12
-------------------------------------------------------------------------------
2.22.3. Maşini, utilaje şi instalaţii pentru mentenanta navelor.
---------------------------------------------------------------------
2.22.3.1. - barci pentru scafandri, din metal; 11
---------------------------------------------------------------------
2.22.3.2. - pompe de aer pentru scafandri; 5
---------------------------------------------------------------------
2.22.3.3. - pontoane maritime şi fluviale; 25
- docuri plutitoare, docuri uscate;
---------------------------------------------------------------------
2.22.3.4. - maşini, utilaje şi instalaţii pentru întreţinerea cãilor
navigabile şi a lacurilor; 20
- instalaţii pentru întreţinerea şi repararea navelor
---------------------------------------------------------------------
2.22.3.5. - uzine electrice plutitoare; nave pentru stins incendii;
dormitoare plutitoare pe nave sau pe bacuri fluviale. 20
--------------------------------------------------------------------------------
2.22.4. Maşini, utilaje şi instalaţii pentru exploatarea, mentenanta,
protecţia şi servirea aeronavelor şi a traficului aerian. 10
-------------------------------------------------------------------------------
2.22.5. Maşini, utilaje şi instalaţii pentru posta, presa şi
telecomunicaţii (telefonie, telegrafie), în afarã de: 12
--------------------------------------------------------------------
2.22.5.1. - centrale automate (telefonice şi telegrafice), analogice
de oficiu 18
--------------------------------------------------------------------
2.22.5.2. - centrale automate (telefonice şi telegrafice),
analogice pentru instituţii 12
--------------------------------------------------------------------
2.22.5.3. - echipamente digitale de telecomunicaţii şi instalaţii
aferente (electroalimentare, climatizare) 10
-------------------------------------------------------------------------------
2.22.6. Maşini, aparate şi instalaţii pentru radio, televiziune şi
telecomunicaţii prin sateliti, în afarã de: 7
--------------------------------------------------------------------
2.22.6.1. - staţii de emisie, emitatoare, translatoare şi excitatoare,
radiorelee; 12
- antene;
--------------------------------------------------------------------
2.22.6.2. - staţii radio, radiotelefoane mobile, rame de radiorelee
mobile; 10
- receptoare profesionale de trafic de banda larga;
- echipamente pentru telecomunicaţii prin sateliti;
--------------------------------------------------------------------
2.22.6.3. - transformatoare de fider; 6
- monitoare de control video şi audio.
--------------------------------------------------------------------------------
2.22.7. Echipamente, utilaje şi aparate pentru studiouri de radio şi
televiziune, în afarã de: 6
--------------------------------------------------------------------
2.22.7.1. - echipamente auxiliare pentru controlul şi monitorizarea
semnalelor. 12
-------------------------------------------------------------------------------
2.22.8. Unelte, dispozitive şi instrumente pentru transporturi
şi telecomunicaţii. 5
-------------------------------------------------------------------------------

2.23. Maşini, utilaje şi instalaţii pentru circulaţia
mãrfurilor

-------------------------------------------------------------------------------
2.23.1. Maşini pentru pregãtirea alimentelor 7
-------------------------------------------------------------------------------
2.23.2. Maşini de spãlat vesela şi tacamurile 10
Dulapuri pentru uscat şi încãlzit vesela şi tacamurile
Maşini, utilaje şi instalaţii pentru conservarea şi desfacerea
preparatelor alimentare şi a bãuturilor
-------------------------------------------------------------------------------
2.23.3. Maşini şi utilaje pentru prepararea mancarurilor, în afarã de: 10
----------------------------------------------------------------------
2.23.3.1. - marmite. 7
--------------------------------------------------------------------------------
2.23.4. Linii de autoservire pentru alimentaţia publica 15
-------------------------------------------------------------------------------
2.23.5. Automate şi semiautomate comerciale 7
Jocuri de noroc mecanice, electrice, electronice,
mese de biliard, etc.
-------------------------------------------------------------------------------
2.23.6. Unelte, dispozitive şi instrumente pentru circulaţia
mãrfurilor, în afarã de: 6
--------------------------------------------------------------------
2.23.6.1. - conteinere şi transconteinere. 10
-------------------------------------------------------------------------------

2.24. Maşini, utilaje şi instalaţii pentru gospodãria
comunalã şi spãlãtorii

-------------------------------------------------------------------------------
2.24.1. Maşini, pentru spãlãtorii şi curatatorii chimice 10
-------------------------------------------------------------------------------
2.24.2. Maşini, utilaje şi instalaţii de salubritate şi îngrijirea
spaţiilor verzi 8
-------------------------------------------------------------------------------
2.24.3. Maşini, echipamente şi instalaţii pentru stins incendii, în
afarã de: 14
---------------------------------------------------------------------
2.24.3.1. - centrale de avertizare şi semnalizare 18
-------------------------------------------------------------------------------
2.24.4. Utilaje şi instalaţii pentru alimentarea cu apa, pentru
tratarea apelor de alimentare şi epurarea apelor uzate,
în afarã de: 24
-------------------------------------------------------------------
2.24.4.1. - aparate de clorinare 10
-------------------------------------------------------------------
2.24.4.2. - poduri racloare 30
-------------------------------------------------------------------------------
2.24.5. Maşini, utilaje şi instalaţii pentru tratarea deşeurilor
menajere 10
--------------------------------------------------------------------------------
2.24.6. Recipiente pentru depozitarea deşeurilor menajere. 8
-------------------------------------------------------------------------------

2.25. Maşini, utilaje şi instalaţii pentru ocrotirea sãnãtãţii

-------------------------------------------------------------------------------
2.25.1. Aparate şi instrumente pentru oftalmologie, pentru otorino-
laringologie 10
Aparate şi instrumente pentru stomatologie
Aparate şi instalaţii pentru fizioterapie
Aparate şi instalaţii de laborator pentru analize medicale
Utilaje, instalaţii şi aparate pentru ocrotirea sãnãtãţii
(sterilizare, dezinfectii, dezinsectii)
-------------------------------------------------------------------------------
2.25.2. Aparate şi instrumente pentru diagnostic, pentru chirurgie,
pentru narcoza şi reanimare, în afarã de: 10
--------------------------------------------------------------------
2.25.2.1. - aparate de inalta tehnologie 6
-------------------------------------------------------------------------------
2.25.3. Aparate, instrumente, utilaje şi instalaţii pentru radiologie 12
-------------------------------------------------------------------------------

2.26. Alte maşini, utilaje şi instalaţii

-------------------------------------------------------------------------------
2.26.1. Maşini, aparate şi instalaţii pentru producerea de filme
şi proiectie cinematografica, în afarã de: 10
--------------------------------------------------------------------
2.26.1.1. - lampi fulger electronice, proiectoare şi cutii de
distribuţie 6
-------------------------------------------------------------------------------
2.26.2. Maşini, utilaje şi instalaţii fotografice; utilaje pentru scene
de teatru, cluburi şi cinematografe, în afarã de: 12
--------------------------------------------------------------------
2.26.2.1. - cortine, scene şi utilaje de scena 15
--------------------------------------------------------------------------------
2.26.3. Instrumente muzicale şi automate muzicale, în afarã de: 10
--------------------------------------------------------------------
2.26.3.1. - orga clasica cu comanda electrica 50
--------------------------------------------------------------------------------
2.26.4. Maşini, utilaje şi instalaţii pentru producerea de discuri
fonografice 8
-------------------------------------------------------------------------------
2.26.5. Maşini şi utilaje pentru hidrometrie 12
Maşini şi echipamente pentru saloane de frizerie, coafura şi
cosmetica, în afarã de:
----------------------------------------------------------------------
2.26.5.1. - unelte şi instrumente de frizerie, cosmetica şi coafura. 6
-------------------------------------------------------------------------------

2.27. Accesorii de producţie. 6

-------------------------------------------------------------------------------


Grupa 3. APARATE ŞI INSTALAŢII DE MĂSURARE,
CONTROL ŞI REGLARE


-------------------------------------------------------------------------------

3.1. Aparate şi instalaţii pentru mãsurarea marimilor
geometrice, mecanice şi acustice

-------------------------------------------------------------------------------
3.1.1. Aparate, instrumente şi instalaţii pentru mãsurarea marimilor
geometrice 10
Aparate şi instalaţii pentru mãsurarea marimilor mecanice şi
acustice, în afarã de:
----------------------------------------------------------------------
3.1.1.1. - bascule romane pod pentru autovehicule şi vagoane 20
----------------------------------------------------------------------
3.1.1.2. - aparate de cantarit şi marcat. 5
-------------------------------------------------------------------------------

3.2. Aparate şi instalaţii pentru mãsurarea timpului,
frecvenţei şi marimilor cinematice, 10

în afarã de:
-------------------------------------------------------------------------------
3.2.1. Aparate şi instalaţii etalon mecanice şi electromecanice
pentru mãsurarea timpului; cronografe şi calculografe;
ceasornice de semnalizare; instalaţii pentru verificarea
cronometrelor; etaloane de frecventa 12
-------------------------------------------------------------------------------
3.2.2. Punti de mãsurat, comparatoare şi analizoare de frecventa;
instalaţii pentru verificarea frecventmetrelor şi aparate de
mãsurat deviatia de frecventa, în afarã de: 10
--------------------------------------------------------------------
3.2.2.1. - aparate portabile. 7
-------------------------------------------------------------------------------

3.3. Aparate şi instalaţii pentru mãsurarea marimilor
electrice electromagnetice şi radiometrice, 10

în afarã de:
-------------------------------------------------------------------------------
3.3.1. Elemente Waston; aparate portabile. 6
-------------------------------------------------------------------------------

3.4. Aparate şi instalaţii pentru mãsurarea marimilor termice
şi fotometrice, 10

în afarã de:
-------------------------------------------------------------------------------
3.4.1. Termometre de sticla şi de cuart; bimetalice şi manometrice;
termometre cu rezistenta şi termocupluri 5
Lampi etalon de temperatura, de culoare şi luxmetre
-------------------------------------------------------------------------------
3.4.2. Contoare pentru apa şi energie termica 8
-------------------------------------------------------------------------------

3.5. Aparate şi instalaţii pentru mãsurarea marimilor
analitice (de materiale, de structura şi de compoziţie);
aparate şi instalaţii pentru încercarea materialelor,
elementelor şi a produselor, 10

în afarã de:
-------------------------------------------------------------------------------
3.5.1. Prese hidraulice, platforme seismice pentru încercãri,
echipamente pentru încercãri electrice de mare putere şi
inalta tensiune 30
-------------------------------------------------------------------------------

3.6. Utilaje şi accesorii de laborator, 15

în afarã de:
-------------------------------------------------------------------------------
3.6.1. Utilaje şi accesorii de laborator executate din sticla. 5
-------------------------------------------------------------------------------

3.7. Aparate şi instalaţii pentru cercetare ştiinţificã. 5

-------------------------------------------------------------------------------

3.8. Instalaţii pentru comanda şi reglarea automatã a
proceselor tehnologice, pentru semnalizare şi telemasurare 10

-------------------------------------------------------------------------------

3.9. Calculatoare electronice şi echipamente periferice.
Maşini şi aparate de casa, control şi facturat. 3

-------------------------------------------------------------------------------


Grupa 4. MIJLOACE DE TRANSPORT


-------------------------------------------------------------------------------

4.1. Mijloace de transport feroviare

-------------------------------------------------------------------------------
4.1.1. Locomotive, locotractoare şi automotoare de ecartament normal 20
Vagoane de marfa şi de cãlãtori, de ecartament normal
Locomotive, locotractoare şi automotoare de ecartament ingust
sau larg
Vagoane de marfa şi de cãlãtori, de ecartament ingust
Alte mijloace de transport feroviar.
-------------------------------------------------------------------------------
4.1.2. Locomotive şi locotractoare pentru transport minier 10
Vagonete de ecartament ingust, pentru transport minier subteran
--------------------------------------------------------------------------------
4.1.3. Patruciclete şi triciclete pe linie şi vagonete de ecartament
normal sau ingust 18
-------------------------------------------------------------------------------

4.2. Mijloace de transport auto

-------------------------------------------------------------------------------
4.2.1. Mijloace de transport pentru persoane
------------------------------------------------------------------------
4.2.1.1. - autoturisme, în afarã de: 5
------------------------------------------------------------------------
4.2.1.1.1. - taxiuri; 4
------------------------------------------------------------------------
4.2.1.2. - microbuze; 6
------------------------------------------------------------------------
4.2.1.3. - autobuze, în afarã de: 9
------------------------------------------------------------------------
4.2.1.3.1. - autobuze pentru transportul urban; 8
------------------------------------------------------------------------
4.2.1.4. - motociclete şi biciclete 4
-------------------------------------------------------------------------------
4.2.2. Mijloace de transport auto, pentru mãrfuri
------------------------------------------------------------------------
4.2.2.1. - autocamioane şi autocamionete cu platforma fixa, autofurgonete,
autofurgoane şi autodube de capacitate pana la 4,5 t exclusiv 5
------------------------------------------------------------------------
4.2.2.2. - autocamioane, autodube şi autofurgoane cu platforma fixa, cu
capacitatea de şi peste 4,5 t; 6
------------------------------------------------------------------------
4.2.2.3. - autocamioane cu platforma basculanta şi dumpere; 5
- autocisterne;
- autoizoterme şi autofrigorifice
------------------------------------------------------------------------
4.2.2.4. - autotractoare şi autotractoare cu sa 6
------------------------------------------------------------------------
4.2.2.5. - tractoare pe roti şi pe senile 5
------------------------------------------------------------------------
4.2.2.6. - remorci cu platforma fixa sau basculanta şi remorci monoaxe 6
- remorci: cisterne, izoterme şi frigorifice
- semiremorci auto: platforma, furgon, cisterna, izoterme şi
frigorifice; port transcontainere
- remorci şi semiremorci auto cu destinaţie specifica.
------------------------------------------------------------------------
4.2.2.7. - remorci cu platforma coborâtã pentru sarcini grele (trailere) 8
------------------------------------------------------------------------
4.2.2.8. - motociclete şi triciclete pentru transportul de mãrfuri 4
------------------------------------------------------------------------
4.2.2.9. - autovehicule cu destinaţie specialã:
------------------------------------------------------------------------
4.2.2.9.1. - autoturnuri, autotelescoape, autoateliere şi
autodepanatoare 6
------------------------------------------------------------------------
4.2.2.9.2. - autovehicule pentru transportul materialelor pulverulente 5
- autovehicule cu troliu pentru busteni.
------------------------------------------------------------------------
4.2.2.9.3. Autospeciale şi autostatii de transmisiuni 10
--------------------------------------------------------------------------------

4.3. Mijloace de transport naval

-------------------------------------------------------------------------------
4.3.1. Nave maritime de cãlãtori, de cursa lungã şi costiere 20
Nave maritime mixte de cãlãtori şi mãrfuri
Nave maritime pentru mãrfuri de masa în vrac (mineraliere) şi
pentru produse petroliere (petroliere)
Remorchere maritime de linie pentru transport
Nave maritime tehnice şi speciale
Remorchere maritime portuare
Nave maritime depozit, tancuri: de buncheraj, de apa potabilã
şi mixte
Iahturi maritime
Nave fluviale pentru transport de cãlãtori
Nave fluviale cu propulsie, pentru transport de mãrfuri
diferite
Bacuri, mahoane şi barcaze fluviale pentru mãrfuri uscate;
ceamuri fluviale cu corp metalic, fãrã propulsie, pentru stuf
Bacuri, mahoane şi viviere fluviale pentru producţie şi
transportat peste
Pontoane de leasa, cu doua flotoare metalice şi platforma
din lemn
Nave fluviale de trecere
Feriboturi maritime şi fluviale
Bacuri de trecere fluviale, cu sau fãrã propulsie, pentru
vehicule şi cãlãtori; poduri plutitoare fluviale, pe cablu
Nave fluviale tehnice şi speciale; auxiliare şi de servitute
Nave fluviale şi şalupe de agrement
-------------------------------------------------------------------------------
4.3.2. Mahoane maritime, în afarã de: 20
--------------------------------------------------------------------
4.3.2.1. - din lemn 12
-------------------------------------------------------------------------------
4.3.3. Nave maritime de pescuit, în afarã de: 20
--------------------------------------------------------------------
4.3.3.1. - pescadoare cu corp din lemn 12
--------------------------------------------------------------------
4.3.3.2. - pescadoare cu corp metalic 18
- cutere cu corp din lemn, pentru producţie şi transport
peste
--------------------------------------------------------------------------------
4.3.4. Doc plutitor 25
--------------------------------------------------------------------------------
4.3.5. Şalupe maritime pentru cãlãtori 18
Şalupe maritime
Nave fluviale fãrã propulsie, pentru transport de mãrfuri
diferite (slepuri, ceamuri, pletine, barje, tancuri)
Remorchere şi impingatoare fluviale cu elice
-------------------------------------------------------------------------------
4.3.6. Pilotine maritime 15
--------------------------------------------------------------------------------
4.3.7. Ambarcatii maritime auxiliare, barci maritime şi ambarcatii
maritime sportive:
---------------------------------------------------------------------
4.3.7.1. - cu corp din lemn 14
---------------------------------------------------------------------
4.3.7.2. - cu corp din metal 20
--------------------------------------------------------------------------------
4.3.8. Barci de agrement 11
Canoe de agrement, giguri, sandoline şi hidrobiciclete
Mahoane de taliene, barci viviere, barci de furajat, pramuri
şi navodnice
-------------------------------------------------------------------------------
4.3.9. Ambarcatiuni fluviale auxiliare de deservire generalã şi
sportive, în afarã de: 11
--------------------------------------------------------------------
4.3.9.1. - cu corp metalic 15
--------------------------------------------------------------------------------
4.3.10. Barci pescaresti 8
-------------------------------------------------------------------------------

4.4. Mijloace de transport aerian

-------------------------------------------------------------------------------
4.4.1. Avioane pentru transport de cãlãtori, mãrfuri şi mixte 18
-------------------------------------------------------------------------------
4.4.2. Avioane pentru destinaţie specialã: împrãştierea ingrasamintelor
chimice, insectofungicidelor la lucrãri agrosilvice, sanitare 6
-------------------------------------------------------------------------------
4.4.3. Elicoptere pentru transport de cãlãtori, mãrfuri sau destinaţie
specialã (împrãştierea ingrasamintelor, montaj, etc.) 6
-------------------------------------------------------------------------------

4.5. Mijloace specifice pentru transportul urban de cãlãtori

-------------------------------------------------------------------------------
4.5.1. Mijloace de transport electric urban pe sine 14
-------------------------------------------------------------------------------
4.5.2. Mijloace de transport electric urban, pe pneuri (troleibuze) 8
-------------------------------------------------------------------------------

4.6. Utilaje şi instalaţii de transportat şi ridicat

-------------------------------------------------------------------------------
4.6.1. Mecanisme de ridicat (vinciuri, trolii, etc.) 10
Macarale diverse şi speciale, în afarã de:
---------------------------------------------------------------------
4.6.1.1. - macarale plutitoare 20
---------------------------------------------------------------------
4.6.1.2. - macarale feroviare şi macarale transcontainer 15
-------------------------------------------------------------------------------
4.6.2. Macarale rotitoare; rulante cu platforma şi poduri rulante, 15
în afarã de:
---------------------------------------------------------------------
4.6.2.1. - macarale rotitoare stationare, fixe, cu coloana 12
---------------------------------------------------------------------
4.6.2.2. - macarale turn cu actionare electrica 10
---------------------------------------------------------------------
4.6.2.3. - macarale mobile pe pneuri şi senile, automacarale 10
-------------------------------------------------------------------------------
4.6.3. Ascensoare:
---------------------------------------------------------------------
4.6.3.1. - de materiale şi persoane pentru lucrãri de construcţii;
de mãrfuri 7
---------------------------------------------------------------------
4.6.3.2. - de persoane pentru clãdiri 10
-------------------------------------------------------------------------------
4.6.4. Transportoare şi instalaţii de transport pneumatic, în afarã de: 10
---------------------------------------------------------------------
4.6.4.1. - transportoare cu banda şi plãci; cu lant (cablu), cu ghiare,
cu role, suspendate şi cu lanturi de tracţiune, portante;
transportoare cu cupe şi sisteme de transportoare utilizate
în industrie pentru operaţii de prelucrare, asamblare şi
montaj 12
-------------------------------------------------------------------
4.6.4.2. - transportoare cu banda pentru lucrãri de construcţii 8
--------------------------------------------------------------------
4.6.4.3. - transportoare elicoidale şi cu raclete 4
--------------------------------------------------------------------
4.6.4.4. - jgheaburi şi topogane; instalaţii de transport pneumatic
sau hidraulic 12
-------------------------------------------------------------------------------
4.6.5. Elevatoare, escalatoare şi alimentatoare 12
-------------------------------------------------------------------------------
4.6.6. Incarcatoare, impingatoare şi basculatoare, în afarã de: 10
--------------------------------------------------------------------
4.6.6.1. - incarcatoare frontale cu o cupa 7
-------------------------------------------------------------------------------
4.6.7. Alte utilaje de transport şi ridicat, în afarã de: 10
--------------------------------------------------------------------
4.6.7.1. - electro şi motostivuitoare 6
-------------------------------------------------------------------------------
4.6.8. Plãci turnate pentru întoarcerea locomotivelor 20
-------------------------------------------------------------------------------

4.7. Mijloace de transport cu tracţiune animala. 7

-------------------------------------------------------------------------------


Grupa 5. ANIMALE ŞI PLANTAŢII


-------------------------------------------------------------------------------

5.1. Animale

-------------------------------------------------------------------------------
5.1.1. Cai de reproducere şi de munca 10
Magari şi catari
-------------------------------------------------------------------------------
5.1.2. Boi şi bivoli de munca; vaci de lapte şi tauri pentru
reproducere 7
-------------------------------------------------------------------------------
5.1.3. Oi pentru reproducere 5
-------------------------------------------------------------------------------
5.1.4. Pãsãri de reproducere 3
-------------------------------------------------------------------------------
5.1.5. Caini de paza şi vanatoare 6
-------------------------------------------------------------------------------

5.2. Plantaţii.

-------------------------------------------------------------------------------
5.2.1. Plantaţii de meri, peri, pruni, gutui, duzi, migdali, castani 20
-------------------------------------------------------------------------------
5.2.2. Plantaţii de ciresi, visini, piersici, aluni şi caisi 12
-------------------------------------------------------------------------------
5.2.3. Plantaţii de nuci 30
-------------------------------------------------------------------------------
5.2.4. Plantaţii de agrisi, coacazi şi trandafiri de dulceata 8
-------------------------------------------------------------------------------
5.2.5. Plantaţii de zmeura şi alţi arbuşti şi subarbusti (muri,
capsuni etc.) 5
-------------------------------------------------------------------------------
5.2.6. Plantaţii de vita de vie:
---------------------------------------------------------------------
5.2.6.1. - vii altoite (nobile) şi portaltoi vie 20
---------------------------------------------------------------------
5.2.6.2. - vii indigene, vii hibride, producãtori direcţi 15
-------------------------------------------------------------------------------
5.2.7. Plantaţii de hamei 17
-------------------------------------------------------------------------------
5.2.8. Plantaţii de protecţie şi de consolidare a terenurilor:
---------------------------------------------------------------------
5.2.8.1. - foioase şi rasinoase 60
---------------------------------------------------------------------
5.2.8.2. - plopi, salcami şi salcii 30
-------------------------------------------------------------------------------
5.2.9. Rãchitãrii 7
-------------------------------------------------------------------------------


Grupa 6. MOBILIER, APARATURA BIROTICA, SISTEME DE
PROTECŢIE A VALORILOR UMANE ŞI MATERIALE ŞI ALTE ACTIVE CORPORALE


-------------------------------------------------------------------------------

6.1. Mobilier.

-------------------------------------------------------------------------------
6.1.1. Mobilier (inclusiv mobilierul comercial şi hotelier) 15
--------------------------------------------------------------------------------
6.1.2. Firme, panouri şi reclame luminoase 3
--------------------------------------------------------------------------------
6.1.3. Tablouri, gravuri, decoratiuni interioare, inventar biblioteca
(cãrţi, reviste, etc.) în afarã celor înregistrate în
patrimoniul de stat 15
--------------------------------------------------------------------------------
6.1.4. Inventar gospodãresc: tacamuri (din metale preţioase),
perdele, draperii, covoare etc. 10
--------------------------------------------------------------------------------
6.1.5. Aparate radio-receptoare, televizoare, aparate video, etc. 6
--------------------------------------------------------------------------------

6.2. Aparatura birotica

-------------------------------------------------------------------------------
6.2.1. Maşini de scris, aparate de dictat şi reprodus, aparate de
desenat, heliografe, aparate de copiat şi multiplicat, aparate de
proiectie, aparate de citit microfilme etc. 5
-------------------------------------------------------------------------------
6.2.2. Aparate de telecomunicaţii pentru birou: aparate telefonice,
aparate telefonice mobile, aparate telefax, aparate telex,
instalaţii de comanda prin radio, aparate de cãutat
persoane etc. 5
-------------------------------------------------------------------------------
6.2.3. Maşini de numãrat bani 5
-------------------------------------------------------------------------------

6.3. Sisteme de protecţie a valorilor umane şi materiale

-------------------------------------------------------------------------------
6.3.1. Echipamente de protecţie mecanicã - grilaje, gratare, usi
blindate, usi de securitate, ferestre şi panouri de securitate
(antiefractie, antivandal, antiglont) 30
-------------------------------------------------------------------------------
6.3.2. Unitãţi de depozitare valori şi purtãtori de date (case de
bani, seifuri, dulapuri ignifuge etc.) 30
-------------------------------------------------------------------------------
6.3.3. Automate bancare 25
-------------------------------------------------------------------------------
6.3.4. Sisteme de protecţie la incendiu (elemente de detectie şi de
actionare, centrale de semnalizare şi actionare etc.) 20
-------------------------------------------------------------------------------
6.3.5. Sisteme pentru controlul accesului, supraveghere şi alarma
la efracţie 15
-------------------------------------------------------------------------------

6.4. Active corporale mobile neregasite în grupele şi
subgrupele anterioare. 10

-------------------------------------------------------------------------------




ANEXA 1
-------
la catalogul privind duratele normale
de funcţionare şi clasificarea mijloacelor
fixe



DICTIONAR
de corespondenta dintre codul de clasificare şi duratele normale de funcţionare din Legea nr. 15 privind amortizarea capitalului în active corporale şi necorporale şi respectiv noua clasificare şi duratele normale de utilizare a imobilizarilor corporale


| Clasificarea şi duratele normale de | Noua clasificare şi duratele normale |
| funcţionare a mijloacelor fixe | de funcţionare a mijloacelor fixe |
| conform <>HG nr. 266/1994 | |
|--------------------------------------|---------------------------------------|
| Codul de clasificare | Durata normalã| | Durata normalã |
| | de funcţionare| Codul de clasificare | de funcţionare |
| | (ani) | | (ani) |
|----------------------|---------------|----------------------|----------------|
| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
|--------------------------------------|---------------------------------------|
| GRUPA 1: CLĂDIRI | GRUPA 1: CONSTRUCŢII |
|--------------------------------------|---------------------------------------|
| 1.1. Clãdiri industriale | 1.1. Construcţii industriale |
|--------------------------------------|---------------------------------------|
| 1.1.1. | a | 50 | 1.1.1. | 50 |
| |----|---------------|----------------------|----------------|
| | b | 30 | 1.1.1.1. | 40 |
| | | | 1.1.1.2. | 35 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 1.1.2. | a | 25 | 1.1.1.1 | 40 |
| | b | 16 | 1.1.1.2. | 35 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 1.1.3. | a | 10 | 1.1.2. | 10 |
| | b | 6 | 1.1.2. | 10 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 1.2. Clãdiri agricole | 1.2. Construcţii agricole |
|--------------------------------------|---------------------------------------|
| 1.2.1. | a | 35 | 1.2.1. | 30 |
| | b | 25 | 1.2.1. | 30 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 1.2.2. | a | 20 | 1.2.1. | 30 |
| | b | 12 | 1.2.1. | 30 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 1.2.3. | a | 10 | 1.2.2. | 10 |
| | b | 6 | 1.2.2. | 10 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 1.3. Clãdiri pentru transporturi | 1.3. Construcţii pentru transporturi |
| şi telecomunicaţii | posta şi telecomunicaţii |
|--------------------------------------|---------------------------------------|
| 1.3.1. | a | 45 | 1.3.1. | 40 |
| | b | 35 | 1.3.1. | 40 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 1.3.2. | a | 25 | 1.3.1. | 40 |
| | b | 15 | 1.3.1. | 40 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 1.3.3. | a | 10 | 1.3.25. | 10 |
| | b | 6 | 1.3.25. | 10 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 1.4. Clãdiri pentru afaceri, | 1.4. Construcţii pentru afaceri, |
| comerţ şi depozitare | comerţ şi depozitare |
|--------------------------------------|---------------------------------------|
| 1.4.1. | | | | |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 1.4.1.1. | | 50 | 1.5.1. | 50 |
| | | | 1.5.2. | 40 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 1.4.1.2. | | 25 | 1.5.2. | 40 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 1.4.2. | | | | |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 1.4.2.1. | | 25 | 1.5.12. | 10 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 1.4.2.2. | | 15 | 1.5.12. | 10 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 1.4.3. | | | | |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 1.4.3.1. | | 25 | 1.5.12. | 10 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 1.4.3.2. | | 15 | 1.5.12. | 10 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 1.5. Clãdiri de locuit. Clãdiri | 1.6. Construcţii de locuinţe |
| pentru învãţãmânt, ştiinţa, | şi social culturale. |
| cultura şi arta, ocrotirea | |
| sãnãtãţii, asistenta socialã, | |
| cultura fizica şi agrement. | |
| Clãdiri administrative. | |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 1.5.1. | | 60 | 1.6.1. | 50 |
| | | | 1.6.2. | 40 |
| | | | 1.6.4. | 50 |
| | | | 1.6.5. | 40 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 1.5.2. | | 30 | 1.6.2. | 50 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| GRUPA 2: CONSTRUCŢII SPECIALE | | |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.1. Construcţii speciale | 1.1. Construcţii industriale |
| industriale | |
|--------------------------------------|---------------------------------------|
| 2.1.1. | | 30 | 1.1.5. | 30 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.1.2. | | 10 | 1.1.6. | 10 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.1.3. | | 10 | 1.1.6. | 10 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.1.4. | | | | |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.1.4.1. | | 10 | 1.1.7. | 40 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.1.4.2. | | 40 | 1.1.7. | 40 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.1.5. | | 50 | 1.1.3. | 50 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.1.6. | | 30 | 1.1.4.1. | 30 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.1.7. | | | | |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.1.7.1. | | 10 | 1.1.9. | 30 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.1.7.2. | | 30 | 1.1.9. | 30 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.1.8. | | 40 | 1.1.5. | 30 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.1.9. | | | | |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.1.9.1. | a | 10 | 1.1.9. | 30 |
| | b | 7 | 1.1.9. | 30 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.1.9.2. | a | 40 | 1.1.9. | 30 |
| | b | 20 | 1.1.9. | 30 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.1.10. | | | | |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.1.10.1. | | 10 | 1.1.10. | 40 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.1.10.2. | | 40 | 1.1.10. | 40 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.1.11. | | | | |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.1.11.1. | | 10 | 1.1.8. | 30 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.1.11.2. | | 30 | 1.1.8. | 30 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.1.12. | | | | |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.1.12.1. | | 15 | 1.1.8. | 30 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.1.12.2. | | 30 | 1.1.8. | 30 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.1.13. | | | | |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.1.13.1. | | 6 | 1.1.11. | 25 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.1.13.2. | | 30 | 1.1.11. | 25 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.1.14. | | 30 | 1.1.12 | 30 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.1.15. | | | | |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.1.15.1. | | 10 | 1.1.12. | 30 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.1.15.2. | | 30 | 1.1.12. | 30 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.1.16. | | 25 | 1.1.11 | 25 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.1.17. | | 15 | 1.1.13 | 25 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.1.18 | a | 30 | 1.1.14. | 30 |
| | b | 15 | 1.1.14. | 30 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.1.19. | | 40 | 1.1.9. | 30 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.2. Construcţii speciale agricole | 1.2. Construcţii agricole |
|--------------------------------------|---------------------------------------|
| 2.2.1. | | | | |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.2.1.1. | | 30 | 1.2.8. | 30 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.1.1.2. | | 60 | 1.2.8. | 30 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.2.2. | | | | |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.2.2.1. | | 10 | 1.2.7. | 25 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.1.2.2. | | 25 | 1.2.7. | 25 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.2.3. | | | 1.2.10. | |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.2.3.1. | | 10 | 1.2.10.1. | 30 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.1.3.2. | | 30 | 1.2.10.1. | 30 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.1.3.3. | | 2 | 1.2.10.2. | 5 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.2.4. | | | | |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.2.4.1. | | 5 | 1.2.7. | 25 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.1.4.2. | | 10 | 1.2.7. | 25 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.1.4.3. | | 20 | 1.2.7. | 25 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.2.5. | | 40 | 1.2.9. | 40 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.3. Construcţii hidrotehnice | 1.4. Construcţii hidrotehnice |
|--------------------------------------|---------------------------------------|
| 2.3.1. | | 60 | 1.4.1. | 60 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.3.2. | | 60 | 1.4.2.2. | 30 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.3.3. | | | 1.4.2. | |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.3.3.1. | | 20 | 1.4.2.1. | 20 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.3.3.2. | | 50 | 1.4.2.2. | 30 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.3.4. | | | 1.4.2. | |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.3.4.1. | | 15 | 1.4.2.1. | 20 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.3.4.2. | | 40 | 1.4.2.2. | 30 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.3.5. | | 10 | 1.4.2.1. | 20 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.3.6. | | | 1.4.2. | |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.3.6.1. | | 10 | 1.4.2.1. | 20 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.3.6.2. | | 40 | 1.4.2.2. | 30 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.3.7. | | 33 | 1.4.4. | 33 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.3.8. | | | 1.4.5. | 40 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.3.8.1. | | 10 | 1.4.5.1. | 10 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.3.8.2. | | 30 | 1.4.5. | 40 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.3.9. | | 60 | 1.4.6. | 60 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.4. Construcţii speciale pentru | 1.3. Construcţii pentru transporturi, |
| transporturi şi telecomunicaţii| posta şi telecomunicaţii |
|--------------------------------------|---------------------------------------|
| 2.4.1. | | | | |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.4.1.1. | | | 1.3.2. | |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.4.1.1.1. | | 60 | 1.3.2.1. | 50 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.4.1.1.2. | | 40 | 1.3.2.3. | 35 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.4.1.1.3. | | 20 | 1.3.2.4. | 20 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.4.1.1.4. | | 45 | 1.3.2.2. | 40 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.4.1.2. | | 30 | 1.3.3. | 30 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.4.1.3. | | | 1.3.4. | |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.4.1.3.1. | | 40 | 1.3.4.1. | 30 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.4.1.3.2. | | 30 | 1.3.4.2. | 25 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.4.1.3.3. | | 15 | 1.3.4.3. | 15 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.4.1.4. | | 40 | 1.3.5. | 30 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.4.1.5. | | | | |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.4.1.5.1. | | 30 | 1.3.5. | 30 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.4.1.5.2. | | 20 | 1.3.5. | 30 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.4.1.6. | | 30 | 1.3.5. | 30 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.4.1.7. | | 5 | 1.3.6. | 5 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.4.1.8. | | 30 | 1.3.5. | 30 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.4.2. | | | | |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.4.2.1. | | | 1.3.7. | |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.4.2.1.1. | | 3 | 1.3.7.1. | 20 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.4.2.1.2. | | 5 | 1.3.7.1. | 20 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.4.2.1.3. | | 15 | 1.3.7.2. | 25 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.4.2.1.4. | | 35 | 1.3.7.3. | 35 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.4.2.2. | | 40 | 1.3.8. | 40 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.4.2.3. | | | | |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.4.2.3.1. | | 12 | 1.3.12. | 30 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.4.2.3.2. | | 25 | 1.3.12. | 30 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.4.2.4. | | 40 | 1.3.8. | 40 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.4.3. | | | | |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.4.3.1. | | 60 | 1.3.9. | 50 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.4.3.2. | | | 1.3.10. | |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.4.3.2.1. | | 15 | 1.3.10.1. | 15 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.4.3.2.2. | | 40 | 1.3.10.2. | 40 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.4.3.3. | | 60 | 1.3.9. | 50 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.4.3.4. | | 50 | 1.3.11. | 50 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.4.3.5. | | 30 | 1.3.12. | 30 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.4.4. | | | 1.3.13 | |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.4.4.1. | | | 1.3.13. | |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.4.4.1.1. | | 15 | 1.3.13.1. | 15 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.4.4.1.2. | | 30 | 1.3.13.2. | 30 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.4.4.2. | | | 1.3.14. | |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.4.4.2.1. | | 25 | 1.3.14.1. | 25 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.4.4.2.2. | | 12 | 1.3.14.2. | 12 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.4.4.3. | | 5 | 1.3.15. | 5 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.4.4.4. | | | | |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.4.4.4.1. | | 10 | 1.3.16 | 30 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.4.4.4.2. | | 30 | 1.3.16. | 30 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.4.5. | | | | |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.4.5.1. | | | 1.3.17. | |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.4.5.1.1. | | 10 | 1.3.17.1. | 10 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.4.5.1.2. | | 40 | 1.3.17.2. | 40 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.4.5.1.3. | | 60 | 1.3.17.2. | 40 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.4.5.2. | | | 1.3.17. | |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.4.5.2.1. | | 10 | 1.3.17.1. | 10 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.4.5.2.2. | | 40 | 1.3.17.2. | 40 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.4.5.2.3. | | 60 | 1.3.17.2. | 40 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.4.5.3. | | 60 | 1.3.18. | 50 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.4.6. | | | | |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.4.6.1. | | | | |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.4.6.1.1. | | 12 | 1.3.20. | 12 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.4.6.1.2. | | 12 | 1.3.20. | 12 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.4.6.1.3. | | 12 | 1.3.20. | 12 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.4.6.2. | | | | |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.4.6.2.1. | | 20 | 1.3.21. | 20 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.4.6.2.2. | | 15 | 1.3.21. | 20 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.4.6.2.3. | | 15 | 1.3.21. | 20 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.4.6.3. | | 20 | 1.3.22. | 20 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.4.6.4. | | 20 | 1.3.23. | 20 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.4.6.5. | | 5 | 1.3.24. | 5 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.4.7. | | 40 | 1.3.12. | 30 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.5. Construcţii depozitare - | 1.5. Construcţii pentru afaceri, |
| comerţ | comerţ, depozitare |
|--------------------------------------|---------------------------------------|
| 2.5.1. | | | | |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.5.1.1. | | 10 | 1.5.3. | 30 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.5.1.2. | | 25 | 1.5.3. | 30 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.5.2. | | 25 | 1.5.11. | 25 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.5.3. | | | | |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.5.3.1. | | 20 | 1.5.3. | 30 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.5.3.2. | | 35 | 1.5.3. | 30 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.5.4. | | | | |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.5.4.1. | | 6 | 1.5.12. | 10 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.5.4.2. | | 20 | 1.5.3. | 30 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.5.5. | | 50 | 1.5.3. | 30 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.5.6. | | | | |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.5.6.1. | | 30 | 1.5.6. | 30 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.5.6.2. | | 40 | 1.5.6. | 30 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.5.7. | | | | |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.5.7.1. | | 10 | 1.5.12. | 10 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.5.7.2. | | 30 | 1.5.6. | 30 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.5.8. | | | | |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.5.8.1. | | 20 | 1.5.7. | 30 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.5.8.2. | | 30 | 1.5.7. | 30 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.5.8.3. | | 10 | 1.5.12. | 10 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.5.9. | | | | |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.5.9.1. | | 10 | 1.5.12. | 10 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.5.9.2. | | 30 | 1.5.3. | 30 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.5.10. | | | | |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.5.10.1. | | 25 | 1.5.10. | 30 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.5.10.2. | | 35 | 1.5.10. | 30 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.5.10.3. | | 30 | 1.5.10. | 30 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.5.11. | | 20 | 1.5.8. | 25 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.5.12. | | | | |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.5.12.1. | | 10 | 1.5.8. | 25 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.5.12.2. | | 35 | 1.5.8. | 25 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.5.13. | | 35 | 1.5.5. | 25 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.5.14. | | 20 | 1.5.9. | 25 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.6. Construcţii speciale pentru | 1.7. Construcţii pentru transportul |
| transportul energiei electrice | energiei electrice |
|--------------------------------------|---------------------------------------|
| 2.6.1. | | | 1.7.1. | |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.6.1.1. | | 12 | 1.7.1.1. | 12 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.6.1.2. | | 40 | 1.7.1.2. | 40 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.6.1.3. | | 20 | 1.7.1.3. | 20 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.6.2. | | | 1.7.2. | |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.6.2.1. | | 12 | 1.7.2.1. | 12 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.6.2.2. | | 20 | 1.7.2.2. | 20 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.6.2.3. | | 30 | 1.7.2.3. | 30 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.7. Construcţii speciale pentru | 1.8. Construcţii pentru alimentare cu |
| alimentare cu apa, canalizare | apa, canalizare şi îmbunãtãţiri |
| şi îmbunãtãţiri funciare | funciare |
|--------------------------------------|---------------------------------------|
| 2.7.1. | | | | |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.7.1.1. | | 20 | 1.8.1. | 40 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.7.1.2. | | 40 | 1.8.1. | 40 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.7.2. | | | | |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.7.2.1. | | 20 | 1.8.1. | 40 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.7.2.2. | | 40 | 1.8.1. | 40 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.7.3. | | | | |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.7.3.1. | | 40 | 1.8.2. | 30 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.7.3.2. | | 20 | 1.8.2. | 30 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.7.4. | | 20 | 1.8.2. | 30 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.7.5. | | | | |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.7.5.1. | | 50 | 1.8.3. | 50 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.7.5.2. | | 7 | 1.8.3. | 50 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.7.6. | | 50 | 1.8.3. | 50 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.7.7. | | | | |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.7.7.1. | | 30 | 1.8.4. | 40 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.7.7.2. | | 60 | 1.8.4. | 40 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.7.8. | | | | |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.7.8.1. | | 60 | 1.8.5. | 50 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.7.8.2. | | 35 | 1.8.5. | 50 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.7.9. | | 10 | 1.8.6. | 30 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.7.9.1. | | 50 | 1.8.6. | 30 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.7.9.2. | | 20 | 1.8.6. | 30 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.7.9.3. | | 15 | 1.8.6. | 30 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.7.10. | | | | |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.7.10.1. | | 40 | 1.8.7. | 40 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.7.10.2. | | 15 | 1.8.7. | 40 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.7.11. | | 40 | 1.8.12. | 40 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.7.12. | | 20 | 1.8.10. | 20 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.7.13. | | 50 | 1.8.8. | 40 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.7.14. | | | | |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.7.14.1. | | 50 | 1.8.9. | 30 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.7.14.2. | | 15 | 1.8.9. | 30 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.7.14.3. | | 30 | 1.8.9. | 30 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.7.15. | | 30 | 1.8.6. | 30 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.7.16. | | 40 | 1.8.13. | 40 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.7.17. | | 20 | 1.8.6. | 30 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.7.18. | | 60 | 1.8.11. | 50 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.7.19. | | 50 | 1.8.12. | 40 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.8. Construcţii speciale pentru | 1.9. Construcţii pentru transportul |
| transportul şi distribuţia | şi distribuţia petrolului, |
| petrolului, gazelor, lichidelor | gazelor, lichidelor industriale, |
| industriale, aerului comprimat | aerului comprimat şi pentru |
| şi pentru termoficare. | termoficare |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.8.1. | | 25 | 1.9.1. | 25 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.8.2. | | | 1.9.2. | |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.8.2.1. | | 25 | 1.9.2.1. | 25 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.8.2.2. | | 20 | 1.9.2.2. | 20 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.8.3. | | 15 | 1.9.3. | 15 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.8.4. | | 20 | 1.9.1. | 25 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.8.5. | a | 15 | 1.9.3. | 15 |
| | b | 8 | 1.9.3. | 15 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.9. Alte construcţii speciale | |
|--------------------------------------|---------------------------------------|
| 2.9.1. | | | | |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.9.1.1. | | 10 | 1.6.6. | 15 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.9.1.2. | | 20 | 1.6.6. | 15 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.9.1.3. | | 40 | 1.6.6. | 15 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.9.1.4. | | 7 | 1.6.6. | 15 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.9.2. | | | 1.6.3. | |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.9.2.1. | | 15 | 1.6.3.1. | 15 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.9.2.2. | | 25 | 1.6.3.2. | 25 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.9.3. | | | | |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.9.3.1. | | 15 | 1.6.1.1. | 40 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.9.3.2. | | 40 | 1.6.1.1. | 40 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.9.4. | | | | |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.9.4.1. | | 7 | 1.6.6. | 15 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.9.4.2. | | 15 | 1.6.6. | 15 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.9.4.3. | | 30 | 1.6.6. | 15 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.9.5. | | 35 | 1.6.2.1. | 35 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.9.6. | | 30 | 1.8.6. | 30 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 2.9.7. | | 40 | 1.6.5. | 40 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| GRUPA 3: MAŞINI, UTILAJE ŞI | GRUPA 2: ECHIPAMENTE TEHNOLOGICE |
| INSTALAŢII DE LUCRU | (MAŞINI, UTILAJE ŞI |
| | INSTALAŢII DE LUCRU) |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.1. Extractia şi prepararea | 2.1. Extractia şi prepararea |
| carbunilor şi minereurilor | carbunilor şi minereurilor |
| metalifere şi nemetalifere | metalifere şi nemetalifere |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.1.1. | | 7 | 2.1.1. | 7 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.1.2. | | 4 | 2.1.2. | 4 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.1.3. | | 7 | 2.1.1. | 7 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.1.4. | | 6 | 2.1.3. | 6 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.1.5. | | 12 | 2.1.4. | 10 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.1.6. | | 7 | 2.1.1. | 7 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.1.7. | | 10 | 2.1.5. | 10 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.1.8. | | 12 | 2.1.4. | 10 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.1.9. | | 10 | 2.1.5. | 10 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.1.10. | | 15 | 2.1.6. | 10 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.1.11. | | 15 | 2.1.6. | 10 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.1.12. | | 8 | 2.1.7. | 8 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.2. Prospecţiuni geologice şi | 2.2. Prospecţiuni geologice şi |
| geofizice, foraj şi extractia | geofizice, foraj şi extractia |
| ţiţeiului şi gazelor | ţiţeiului şi gazelor |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.2.1. | | 9 | 2.2.1. | 9 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.2.2. | | 7 | 2.2.2. | 7 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.2.3. | | 10 | 2.2.3. | 10 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.2.4. | | 10 | 2.2.3. | 10 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.2.5. | | 6 | 2.2.4. | 6 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.2.6. | | 10 | 2.2.3. | 10 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.3. Maşini, utilaje şi instalaţii | 2.3. Maşini, utilaje şi instalaţii |
| pentru metalurgia feroasa, | pentru metalurgia feroasa, |
| inclusiv laminarea şi | inclusiv laminarea şi |
| trefilarea metalelor | trefilarea metalelor |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.3.1. | | 15 | 2.3.1. | 14 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.3.2. | | 15 | 2.3.2. | 15 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.3.3. | | 12 | 2.3.3. | 12 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.3.4. | | 12 | 2.3.3. | 12 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.3.5. | | 15 | 2.3.1. | 14 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.3.6. | | 12 | 2.3.3. | 12 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.3.7. | | 15 | 2.3.1. | 14 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.4. Maşini, utilaje şi instalaţii | 2.4. Maşini, utilaje şi instalaţii |
| pentru metalurgia neferoasa | pentru metalurgia neferoasa |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.4.1. | | 15 | 2.4.1. | 14 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.4.2. | | 15 | 2.4.1. | 14 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.4.3. | | 12 | 2.4.2. | 12 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.5. Maşini, utilaje şi instalaţii | 2.5. Maşini, utilaje şi instalaţii |
| pentru construcţii de maşini | pentru construcţii de maşini şi |
| şi prelucrarea metalului | prelucrarea metalului |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.5.1. | | 12 | 2.5.1. | 12 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.5.2. | | | | |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.5.2.1. | | 10 | 2.5.2. | 10 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.5.2.2. | | 12 | 2.5.2. | 10 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.5.2.3. | | 8 | 2.5.2. | 10 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.5.2.4. | | 10 | 2.5.2. | 10 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.5.3. | | 10 | 2.5.2. | 10 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.5.4. | | 12 | 2.5.1. | 12 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.5.5. | | 10 | 2.5.2. | 10 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.5.6. | | 12 | 2.5.1. | 12 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.5.7. | | 10 | 2.5.2. | 10 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.5.8. | | 3 | 2.5.7. | 3 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.5.9. | | 10 | 2.5.2. | 10 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.5.10. | | 12 | 2.5.1. | 12 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.5.11. | | 12 | 2.5.1. | 12 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.5.12. | | 12 | 2.5.1. | 12 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.5.13. | | 10 | 2.5.2. | 10 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.5.14. | | 10 | 2.5.2. | 10 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.5.15. | | 12 | 2.5.1. | 12 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.5.16. | | 12 | 2.5.1. | 12 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.5.17. | | 8 | 2.5.5. | 8 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.5.18. | | 10 | 2.5.2. | 10 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.5.19. | | 10 | 2.5.2. | 10 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.5.20. | | 10 | 2.5.2. | 10 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.5.21. | | 10 | 2.5.2. | 10 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.5.22. | | 10 | 2.5.2. | 10 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.5.23. | | 12 | 2.5.1. | 12 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.5.24. | | 7 | 2.5.6. | 7 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.5.25. | | 10 | 2.5.2. | 10 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.5.26. | | 12 | 2.5.1. | 12 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.5.27. | | 10 | 2.5.2. | 10 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.5.28. | | 12 | 2.5.1. | 12 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.5.29. | | 12 | 2.5.1. | 12 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.5.30. | | 12 | 2.5.1. | 12 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.5.31. | | 10 | 2.5.2. | 10 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.5.32. | | 12 | 2.5.1. | 12 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.5.33. | | 10 | 2.5.2. | 10 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.5.34. | | 14 | 2.5.3. | 14 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.5.35. | | 12 | 2.5.1. | 12 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.5.36. | | 8 | 2.5.4. | 8 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.6. Maşini, utilaje şi instalaţii | 2.6. Maşini, utilaje şi instalaţii |
| pentru industria chimica şi | pentru industria chimica şi |
| petrochimica | petrochimica |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.6.1. | | | 2.6.1. | |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.6.1.1. | a | 15 | 2.6.1.1. | a | 12 |
| | b | 10 | 2.6.1.1. | b | 8 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.6.1.2. | a | 12 | 2.6.1.1. | a | 12 |
| | b | 8 | 2.6.1.1. | b | 8 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.6.1.3. | a | 10 | 2.6.1.2. | a | 10 |
| | b | 8 | 2.6.1.2. | b | 7 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.6.1.4. | a | 10 | 2.6.1.2. | a | 10 |
| | b | 8 | 2.6.1.2. | b | 7 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.6.1.5. | a | 12 | 2.6.1.1. | a | 12 |
| | b | 8 | 2.6.1.1. | b | 8 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.6.1.6. | a | 14 | 2.6.1.1. | a | 12 |
| | b | 9 | 2.6.1.1. | b | 8 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.6.1.7. | a | 14 | 2.6.1.1. | a | 12 |
| | b | 8 | 2.6.1.1. | b | 8 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.6.1.8. | a | 10 | 2.6.1.2. | a | 10 |
| | b | 6 | 2.6.1.2. | b | 7 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.6.2. | | | 2.6.2. | |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.6.2.1. | | 10 | 2.6.2.1. | 10 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.6.2.2. | | 10 | 2.6.2.1. | 10 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.6.2.3. | | 8 | 2.6.2.2. | 8 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.6.2.4. | | 12 | 2.6.2.1. | 10 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.6.3. | | | 2.6.3. | |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.6.3.1. | | 14 | 2.6.3.1. | 12 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.6.3.2. | | 8 | 2.6.3.2. | 10 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.6.3.3. | | 10 | 2.6.3.2. | 10 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.6.3.4. | | 14 | 2.6.3.1. | 12 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.6.3.5. | | 14 | 2.6.3.1. | 12 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.6.3.6. | | 11 | 2.6.3.2. | 10 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.6.3.7. | | 9 | 2.6.3.2. | 10 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.6.3.8. | | 3 | 2.6.3.3. | 3 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.6.3.9. | | 12 | 2.6.3.4. | 12 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.6.4. | | 12 | 2.6.4. | 12 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.6.4.1. | | 15 | 2.6.4.1. | 15 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.6.4.2. | | 11 | 2.6.4. | 12 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.6.4.3. | | 9 | 2.6.4.2. | 9 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.6.4.4. | | 2 | 2.6.4.2. | 9 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.6.4.5. | | 15 | 2.6.4.1. | 15 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.6.5. | | 10 | 2.6.5. | 10 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.6.5.1. | | 9 | 2.6.5. | 10 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.6.5.2. | | 8 | 2.6.5. | 10 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.7. Maşini, utilaje şi instalaţii | 2.7. Maşini, utilaje şi instalaţii |
| pentru producerea materialelor | pentru producerea materialelor |
| de construcţii şi refractare | de construcţii şi refractare |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.7.1. | | 15 | 2.7.1. | 12 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.7.1.1. | | | | |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.7.1.1.1. | | 12 | 2.7.1.1. | 10 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.7.1.1.2. | | 10 | 2.7.1.1. | 10 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.7.1.2. | | 8 | 2.7.1.1. | 10 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.7.1.3. | | 9 | 2.7.1.1. | 10 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.7.1.4. | | 12 | 2.7.1. | 12 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.7.2. | | 15 | 2.7.2. | 15 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.7.3. | | 15 | 2.7.2. | 15 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.7.4. | | 20 | 2.7.3. | 20 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.7.4.1. | | 14 | 2.7.3.1. | 14 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.7.5. | | 15 | 2.7.4. | 15 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.7.6. | | 15 | 2.7.4. | 15 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.7.7. | | 15 | 2.7.4. | 15 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.7.8. | | 15 | 2.7.4. | 15 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.7.8.1. | | 5 | 2.7.4.1. | 5 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.7.8.2. | | 7 | 2.7.4.1. | 5 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.7.8.3. | | 10 | 2.7.4.2. | 10 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.7.9. | | 15 | 2.7.4. | 15 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.7.10. | | 15 | 2.7.4. | 15 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.7.11. | | 15 | 2.7.4. | 15 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.7.12. | | 14 | 2.7.4. | 15 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.7.13. | | 15 | 2.7.4. | 15 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.7.14. | | 15 | 2.7.4. | 15 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.8. Maşini, utilaje şi instalaţii | 2.8. Maşini, utilaje şi instalaţii |
| pentru silvicultura, exploatarea| pentru silvicultura, exploatarea |
| şi prelucrarea lemnului | şi prelucrarea lemnului |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.8.1. | | 10 | 2.8.1. | 10 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.8.2. | | 12 | 2.8.1. | 10 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.8.2.1. | | 2 | 2.8.1.1. | 2 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.8.3. | | 10 | 2.8.2. | 10 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.8.3.1. | | 3 | 2.8.2.1. | 3 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.8.4. | | 10 | 2.8.1. | 10 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.8.5. | | 10 | 2.8.3. | 10 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.8.5.1. | | 3 | 2.8.3.1. | 3 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.8.6. | | 10 | 2.8.4. | 10 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.8.6.1. | | 3 | 2.8.4.1. | 3 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.8.7. | | 12 | 2.8.5. | 12 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.8.7.1. | | 5 | 2.8.5.1. | 5 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.8.8. | | 12 | 2.8.6. | 12 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.8.9. | | 7 | 2.8.7. | 7 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.9. Maşini, utilaje şi instalaţii | 2.9. Maşini, utilaje şi instalaţii |
| pentru industria celulozei şi | pentru industria celulozei şi |
| hârtiei | hârtiei |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.9.1. | | 13 | 2.9.1. | 13 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.9.1.1. | | 7 | 2.9.1.1. | 7 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.9.2. | | 10 | 2.9.2. | 10 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.9.3. | | 10 | 2.9.2. | 10 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.9.4. | | 14 | 2.9.3. | 13 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.9.5. | | 10 | 2.9.2. | 10 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.9.5.1. | | 7 | 2.9.2.1. | 7 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.9.5.2. | | 6 | 2.9.2.1. | 7 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.10. Maşini, utilaje şi instalaţii | 2.10. Maşini, utilaje şi instalaţii |
| pentru producerea sticlei, | pentru producerea sticlei, |
| portelanului şi faiantei | portelanului şi faiantei |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.10.1. | | 14 | 2.10.1. | 14 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.10.1.1. | | 12 | 2.10.1.1. | 12 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.10.1.2. | | 12 | 2.10.1.1. | 12 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.10.2. | | 12 | 2.10.1.1. | 12 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.10.3. | | 12 | 2.10.1.1. | 12 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.10.4. | | 14 | 2.10.2. | 14 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.11. Maşini, utilaje şi instalaţii | 2.11. Maşini, utilaje şi instalaţii |
| pentru industria textila | pentru industria textila |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.11.1. | | 11 | 2.11.1. | 11 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.11.2. | | 10 | 2.11.1. | 11 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.11.3. | | 11 | 2.11.1. | 11 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.11.4. | | 12 | 2.11.1. | 11 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.11.5. | | 10 | 2.11.2. | 10 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.11.6. | | 10 | 2.11.2. | 10 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.11.7. | | 11 | 2.11.2. | 10 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.11.8. | | 11 | 2.11.3. | 11 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.11.9. | | 8 | 2.11.4. | 8 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.11.10. | | 11 | 2.11.2. | 10 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.11.11. | | 10 | 2.11.2. | 10 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.11.12. | | 11 | 2.11.3. | 11 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.11.13. | | 11 | 2.11.3. | 11 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.11.14. | | 10 | 2.11.2. | 10 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.11.15. | | 12 | 2.11.3. | 11 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.11.16. | | 12 | 2.11.3. | 11 |
|----------------------|---------------|----------------------|----------------|
| 3.12. Maşini, utilaje| 10 | 2.12. Maşini, utilaje| 10 |
| şi instalaţii | | şi instalaţii | |
| pentru | | pentru | |
| industria | | industria | |
| confecţiilor | | confecţiilor | |
|----------------------|---------------|----------------------|----------------|
| 3.13. Maşini, utilaje şi instalaţii | 2.13. Maşini, utilaje şi instalaţii |
| pentru industria pielariei, | pentru industria pielariei, |
| blanariei şi incaltamintei | blanariei şi incaltamintei |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.13.1. | | 11 | 2.13.2. | 11 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.13.1.1. | | 20 | 2.13.2.1. | 20 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.13.1.2. | | 15 | 2.13.2.2. | 15 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.13.2. | | 11 | 2.13.1. | 10 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.13.3. | | 10 | 2.13.1. | 10 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.13.4. | | 11 | 2.13.1. | 10 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.14. Maşini, utilaje şi instalaţii | 2.14. Maşini, utilaje şi instalaţii |
| pentru industria alimentara | pentru industria alimentara |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.14.1. | | 11 | 2.14.1. | 11 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.14.2. | | 10 | 2.14.2. | 10 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.14.3. | | 17 | 2.14.5. | 17 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.14.4. | | 12 | 2.14.3. | 12 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.14.5. | | 10 | 2.14.4. | 10 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.14.6. | | 18 | 2.14.6. | 18 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.14.7. | | 16 | 2.14.7. | 15 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.14.8. | | 10 | 2.14.4. | 10 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.14.9. | | 12 | 2.14.3. | 12 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.14.10. | | 15 | 2.14.7. | 15 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.14.11. | | 12 | 2.14.7. | 15 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.14.12. | | 12 | 2.14.3. | 12 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.14.13. | | 15 | 2.14.7. | 15 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.14.14. | | 10 | 2.14.4. | 10 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.15. Maşini, utilaje şi instalaţii | 2.15. Maşini, utilaje şi instalaţii |
| pentru industria poligrafica | pentru industria poligrafica |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.15.1. | | 11 | 2.15. | 11 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.15.2. | | 12 | 2.15. | 11 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.16. Maşini de forta şi utilaje | 2.16. Maşini de forta şi utilaje |
| energetice | energetice |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.16.1. | | 28 | 2.16.1. | 28 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.16.1.1. | | 20 | 2.16.1.1. | 20 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.16.1.2. | | 20 | 2.16.1.1. | 20 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.16.1.3. | | | 2.16.1.2. | |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.16.1.3.1. | | 12 | 2.16.1.2.1. | 12 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.16.1.3.2. | | 8 | 2.16.1.2.2. | 8 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.16.1.4. | | 20 | 2.16.1.3. | 20 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.16.2. | | | 2.16.2. | |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.16.2.1. | | 15 | 2.16.2.1. | 15 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.16.2.2. | | 20 | 2.16.2.2. | 20 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.16.2.3. | | 22 | 2.16.2.3. | 22 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.16.2.4. | | 11 | 2.16.2.4. | 11 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.16.2.5. | | 20 | 2.16.2.5. | 20 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.16.3. | | | 2.16.3. | |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.16.3.1. | | 20 | 2.16.3.1. | 20 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.16.3.2. | | 12 | 2.16.3.1.1. | 12 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.16.3.3. | | 20 | 2.16.3.2. | 20 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.16.3.4. | | 20 | 2.16.3.2. | 20 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.16.3.5. | | 14 | 2.16.3.3. | 14 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.16.3.6. | | 10 | 2.16.3.4. | 10 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.16.4. | | | 2.16.4. | |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.16.4.1. | | | | |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.16.4.1.1. | | 15 | 2.16.4.1. | 12 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.16.4.1.2. | | 12 | 2.16.4.1. | 12 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.16.4.2. | | 8 | 2.16.4.2. | 8 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.16.4.3. | | | | |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.16.4.3.1. | | 14 | 2.16.4.3. | 12 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.16.4.3.2. | | 10 | 2.16.4.3. | 12 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.16.4.4. | | | | |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.16.4.4.1. | | 15 | 2.16.4.4. | 12 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.16.4.4.2. | | 12 | 2.16.4.4. | 12 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.16.4.4.3. | | 10 | 2.16.4.4. | 12 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.16.5. | | 14 | 2.16.5. | 14 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.17. Maşini, utilaje şi instalaţii | 2.17. Maşini, utilaje şi instalaţii |
| comune care funcţioneazã | comune care funcţioneazã |
| independent | independent |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.17.1. | | | 2.17.1. | |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.17.1.1. | | | 2.17.1.1. | |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.17.1.1.1. | | 8 | 2.17.1.1.1. | 8 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.17.1.1.2. | | 6 | 2.17.1.1.2. | 6 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.17.1.1.3. | | 4 | 2.17.1.1.3. | 4 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.17.1.2. | | 10 | 2.17.1.2. | 10 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.17.1.3. | | | 2.17.1.3. | |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.17.1.3.1. | | 8 | 2.17.1.3.1. | 8 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.17.1.3.2. | | 6 | 2.17.1.3.2. | 6 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.17.1.3.3. | | 3 | 2.17.1.3.3. | 3 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.17.1.4. | | 10 | 2.17.1.2. | 10 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.17.1.5. | | 8 | 2.17.1.4. | 8 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.17.1.6. | | 10 | 2.17.1.2. | 10 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.17.1.7. | | 10 | 2.17.1.2. | 10 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.17.2. | | | 2.17.2. | |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.17.2.1. | | 12 | 2.17.2.1. | 12 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.17.2.2. | | 10 | 2.17.2.2. | 10 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.17.2.2.1. | | 20 | 2.17.2.2.1. | 20 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.17.2.3. | | 10 | 2.17.2.2. | 10 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.17.2.4. | | 10 | 2.17.2.2. | 10 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.17.3. | | | | |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.17.3.1. | | 8 | 2.17.3. | 8 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.17.3.2. | | 10 | 2.17.3. | 8 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.17.4. | | 10 | 2.17.2.2. | 10 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.17.5. | | 12 | 2.17.6. | 12 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.17.6. | a | 25 | 2.17.4. | a | 20 |
| | b | 20 | | a | 20 |
| | c | 12 | | b | 12 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.17.7. | a | 15 | 2.17.5. | a | 15 |
| | b | 12 | | a | 12 |
| | c | 10 | | b | 10 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.18. Utilaje speci- | 15 | 2.18. Utilaje speci- | 15 |
| fice producţiei| | fice producţiei| |
| de electrozi | | de electrozi | |
| din grafit | | din grafit | |
|----------------------|---------------|----------------------|----------------|
| 3.19. Alte maşini, | 10 | 2.19. Alte maşini, | 10 |
| utilaje şi | | utilaje şi | |
| instalaţii | | instalaţii | |
| pentru produc- | | pentru produc- | |
| tia industriala| | tia industriala| |
|----------------------|---------------|----------------------|----------------|
| | | 2.19.1. | 5 |
|--------------------------------------|---------------------------------------|
| 3.20. Maşini şi utilaje pentru | 2.20. Maşini şi utilaje pentru |
| construcţii | construcţii |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.20.1. | | | 2.20.1. | 6 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.20.1.1. | | | | |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.20.1.1.1. | | 6 | 2.20.1. | 6 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.20.1.1.2. | | 8 | 2.20.1. | 6 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.20.1.1.3. | | 10 | 2.20.1.1. | 10 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.20.1.2. | | 6 | 2.20.1. | 6 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.20.2. | | | | |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.20.2.1. | | 10 | 2.20.2.1. | 10 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.20.2.2. | | 6 | 2.20.2. | 6 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.20.2.3. | | 6 | 2.20.2. | 6 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.20.2.4. | | 8 | 2.20.2. | 6 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.20.2.4.1. | | 3 | 2.20.2.2. | 3 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.20.2.4.2. | | 4 | 2.20.2.3. | 4 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.20.2.4.3. | | 6 | 2.20.2. | 6 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.20.3. | | | 2.20.3. | 8 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.20.3.1. | | 6 | 2.20.3.1. | 6 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.20.3.2. | | 10 | 2.20.3.2. | 10 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.20.3.3. | | 4 | 2.20.3.3. | 4 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.20.3.4. | | 8 | 2.20.3. | 8 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.20.4. | | 6 | 2.20.4. | 6 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.20.4.1. | | 3 | 2.20.4.1. | 3 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.20.5. | | 15 | 2.20.5. | 15 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.20.5.1. | | 20 | 2.20.5.1. | 20 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.20.5.2. | | 12 | 2.20.5.2. | 12 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.20.5.3. | | 6 | 2.20.5.3. | 6 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.20.6. | | 8 | 2.20.6. | 8 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.20.6.1. | | 10 | 2.20.6. | 8 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.20.6.2. | | 4 | 2.20.6.1. | 4 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.20.7. | | 8 | 2.20.7. | 8 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.20.7.1. | | 4 | 2.20.7.1. | 4 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.20.7.2. | | 7 | 2.20.7.2. | 7 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.20.7.3. | | 10 | 2.20.7.3. | 10 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.20.7.4. | | 10 | 2.20.7.4. | 10 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.20.7.5. | | 8 | 2.20.7.5. | 8 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.20.8. | | 8 | 2.20.8. | 8 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.20.9. | | 6 | 2.20.9. | 6 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.21. Maşini, utilaje şi instalaţii | 2.21. Maşini, utilaje şi instalaţii |
| pentru agricultura | pentru agricultura |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.21.1. | | | 2.21.1. | |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.21.1.1. | | 8 | 2.21.1.1. | 8 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.21.1.2. | | 10 | 2.21.1.2. | 10 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.21.1.2.1. | | 7 | 2.21.1.2.1. | 7 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.21.1.3. | | 8 | 2.21.1.1. | 8 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.21.1.4. | | 10 | 2.21.1.2. | 10 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.21.1.5. | | 11 | 2.21.1.2. | 10 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.21.2. | | 12 | 2.21.2. | 10 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.21.2.1. | | 12 | 2.21.2. | 10 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.21.2.2. | | 10 | 2.21.2. | 10 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.21.2.3. | | 12 | 2.21.2. | 10 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.21.2.4. | | 12 | 2.21.2. | 10 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.21.2.5. | | 12 | 2.21.2. | 10 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.21.2.6. | | 10 | 2.21.2. | 10 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.21.3. | | 10 | 2.21.3. | 10 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.21.4. | | 16 | 2.21.4. | 16 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.22. Maşini, utilaje şi instalaţii | 2.22. Maşini, utilaje şi instalaţii |
| pentru transporturi şi | pentru transporturi şi |
| telecomunicaţii | telecomunicaţii |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.22.1. | | | 2.22.1. | |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.22.1.1. | | 10 | 2.22.1.1. | 10 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.22.1.2. | | 20 | 2.22.1.2. | 20 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.22.1.3. | | 20 | 2.22.1.2. | 20 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.22.1.4. | | 14 | 2.22.1.3. | 14 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.22.2. | | 12 | 2.22.2. | 12 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.22.3. | | | 2.22.3. | |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.22.3.1. | | 11 | 2.22.3.1. | 11 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.22.3.2. | | 5 | 2.22.3.2. | 5 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.22.3.3. | | 20 | 2.22.3.4. | 20 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.22.3.4. | | 25 | 2.22.3.3. | 25 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.22.3.5. | | 25 | 2.22.3.3. | 25 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.22.3.6. | | 20 | 2.22.3.4. | 20 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.22.3.7. | | 20 | 2.22.3.5. | 20 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.22.4. | | | | |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.22.4.1. | | 12 | 2.22.4 | 10 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.22.4.2. | | 10 | 2.22.4 | 10 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.22.5. | | | | |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.22.5.1. | | 15 | 2.22.5 | 12 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.22.5.2. | | 12 | 2.22.5 | 12 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.22.5.2.1. | | 18 | 2.22.5.1. | 18 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.22.5.2.2. | | 10 | 2.22.5.3. | 10 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.22.6. | | 7 | 2.22.6. | 7 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.22.6.1. | | 13 | 2.22.6.1. | 12 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.22.6.2. | | 12 | 2.22.6.1. | 12 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.22.6.3. | | 10 | 2.22.6.2. | 10 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.22.6.4. | | 13 | 2.22.6.1. | 12 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.22.6.5. | | 5 | 2.22.6.3. | 6 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.22.6.6. | | 6 | 2.22.6.3. | 6 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.22.6.7. | | 10 | 2.22.6.2. | 10 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.22.7. | | 6 | 2.22.7. | 6 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.22.7.1. | | 12 | 2.22.7.1. | 12 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.23. Maşini, utilaje şi instalaţii | 2.23. Maşini, utilaje şi instalaţii |
| pentru circulaţia mãrfurilor | pentru circulaţia mãrfurilor |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.23.1. | | 7 | 2.23.1. | 7 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.23.2. | | 10 | 2.23.3. | 10 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.23.2.1. | | 7 | 2.23.3.1. | 7 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.23.3. | | 10 | 2.23.2. | 10 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.23.4. | | 10 | 2.23.2. | 10 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.23.5. | | 10 | 2.23.2. | 10 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.23.6. | | 9 | 2.23.2. | 10 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.23.7. | | 15 | 2.23.4. | 15 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.23.8. | | 7 | 2.23.5. | 7 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.24. Maşini, utilaje şi instalaţii | 2.24. Maşini, utilaje şi instalaţii |
| pentru gospodãria comunalã şi | pentru gospodãria comunalã şi |
| spãlãtorii | şi spãlãtorii
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.24.1. | | 10 | 2.24.1. | 10 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.24.2. | | 8 | 2.24.2. | 8 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.24.3. | | 14 | 2.24.3. | 14 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.24.3.1. | | 18 | 2.24.3.1. | 18 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.24.4. | | 24 | 2.24.4. | 24 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.24.4.1. | | 10 | 2.24.4.1. | 10 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.24.4.2. | | 30 | 2.24.4.2. | 30 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.24.4.3. | | 40 | 2.24.4. | 24 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.24.5. | | 10 | 2.24.5. | 10 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.24.6. | | 8 | 2.24.6. | 8 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.25. Maşini, utilaje şi instalaţii | 2.25. Maşini, utilaje şi instalaţii |
| pentru ocrotirea sãnãtãţii | pentru ocrotirea sãnãtãţii |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.25.1. | | 10 | 2.25.2. | 10 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.25.1.1. | | 6 | 2.25.2.1. | 6 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.25.2. | | 10 | 2.25.1. | 10 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.25.3. | | 10 | 2.25.1. | 10 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.25.4. | | 12 | 2.25.1. | 10 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.25.5. | | 15 | 2.25.3. | 12 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.25.6. | | 12 | 2.25.1. | 10 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.25.7. | | 10 | 2.25.1. | 10 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.26. Alte maşini, utilaje şi | 2.26. Alte maşini, utilaje şi |
| instalaţii | instalaţii |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.26.1. | | 10 | 2.26.1. | 10 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.26.1.1. | | 6 | 2.26.1.1. | 6 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.26.2. | | 12 | 2.26.2. | 12 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.26.2.1. | | 15 | 2.26.2.1. | 15 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.26.3. | | 8 | 2.26.4. | 8 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.26.4. | | 10 | 2.26.3. | 10 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.26.4.1. | | 50 | 2.26.3.1. | 50 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.26.5. | | 12 | 2.26.5. | 12 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 3.26.6. | | 12 | 2.26.5. | 12 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| GRUPA 4: APARATE ŞI INSTALAŢII DE | GRUPA 3: APARATE ŞI INSTALAŢII DE |
| MĂSURARE, CONTROL ŞI | MĂSURARE, CONTROL ŞI |
| REGLARE | REGLARE |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 4.1. Aparate şi instalaţii pentru | 3.1. Aparate şi instalaţii pentru |
| mãsurarea marimilor geometrice | mãsurarea marimilor geometrice |
| mecanice şi acustice | mecanice şi acustice |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 4.1.1. | | 10 | 3.1.1. | 10 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 4.1.2. | | 10 | 3.1.1. | 10 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 4.1.2.1. | | 20 | 3.1.1.1. | 20 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 4.2. Aparate şi | 10 | 3.2. Aparate şi | 10 |
| instalaţii | | instalaţii | |
| pentru mãsurarea| | pentru mãsurarea| |
| timpului, frec- | | timpului, frec- | |
| ventei şi mari- | | ventei şi mari- | |
| milor cinematice| | milor cinematice| |
|----------------------|---------------|----------------------|----------------|
| 4.2.1. | | 14 | 3.2.1. | 12 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 4.2.2. | | 10 | 3.2.2. | 10 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 4.2.2.1. | | 7 | 3.2.2.1. | 7 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 4.3. Aparate şi | 10 | 3.3. Aparate şi | 10 |
| instalaţii | | instalaţii | |
| pentru mãsurarea| | pentru mãsurarea| |
| marimilor elec- | | marimilor elec- | |
| trice, electro- | | trice, electro- | |
| magnetice şi | | magnetice şi | |
| radiometrice | | radiometrice | |
|----------------------|---------------|----------------------|----------------|
| 4.3.1. | | 6 | 3.3.1. | 6 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 4.4. Aparate şi | 10 | 3.4. Aparate şi | 10 |
| instalaţii | | instalaţii | |
| pentru mãsurarea| | pentru mãsurarea| |
| marimilor | | marimilor | |
| termice şi | | termice şi | |
| fotometrice | | fotometrice | |
|----------------------|---------------|----------------------|----------------|
| 4.4.1. | | 6 | 3.4.1. | 5 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 4.4.2. | | 5 | 3.4.1. | 5 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 4.4.3. | | 8 | 3.4.2. | 8 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 4.5. Aparate şi | 10 | 3.5. Aparate şi | 10 |
| instalaţii | | instalaţii | |
| pentru mãsurarea| | pentru mãsurarea| |
| marimilor | | marimilor | |
| analitice (de | | analitice (de | |
| material, de | | material, de | |
| structura şi | | structura şi | |
| de compoziţie) | | de compoziţie) | |
| aparate şi | | aparate şi | |
| instalaţii pen- | | instalaţii pen- | |
| tru încercarea | | tru încercarea | |
| materialelor, | | materialelor, | |
| elementelor şi | | elementelor şi | |
| a produselor | | a produselor | |
|----------------------|---------------|----------------------|----------------|
| 4.5.1. | | 30 | 3.5.1. | 30 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 4.6. Utilaje şi | 15 | 3.6. Utilaje şi | 10 |
| accesorii de | | accesorii de | |
| laborator | | laborator | |
|----------------------|---------------|----------------------|----------------|
| 4.6.1. | | 5 | 3.6.1. | 5 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 4.7. Aparate şi | 5 | 3.7. Aparate şi | 5 |
| instalaţii | | instalaţii | |
| pentru cercetare| | pentru cercetare| |
| ştiinţificã | | ştiinţificã | |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 4.8. Instalaţii | 10 | 3.8. Instalaţii | 10 |
| pentru comanda | | pentru comanda | |
| şi reglarea au- | | şi reglarea au- | |
| tomata a proce- | | tomata a proce- | |
| selor tehnologi-| | selor tehnologi-| |
| ce, pentru sem- | | ce, pentru sem- | |
| nalizare şi | | nalizare şi | |
| telemasurare | | telemasurare | |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 4.9. Calculatoare | 6 | 3.9. Calculatoare | 3 |
| electronice şi | | electronice şi | |
| echipamente | | echipamente | |
| periferice | | periferice. | |
| | | Maşini şi apara-| |
| | | te de casa, con-| |
| | | trol şi facturat| |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| GRUPA 5: MIJLOACE DE TRANSPORT | GRUPA 4: MIJLOACE DE TRANSPORT |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 5.1. Mijloace de transport feroviar | 4.1. Mijloace de transport feroviar |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 5.1.1. | | 20 | 4.1.1. | 20 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 5.1.2. | | 20 | 4.1.1. | 20 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 5.1.3. | | 20 | 4.1.1. | 20 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 5.1.4. | | 10 | 4.1.2. | 10 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 5.1.5. | | 20 | 4.1.1. | 20 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 5.1.6. | | 10 | 4.1.2. | 10 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 5.1.7. | | 18 | 4.1.3. | 18 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 5.1.8. | | 20 | 4.1.1. | 20 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 5.2. Mijloace de transport auto | 4.2. Mijloace de transport auto |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 5.2.1. | | | 4.2.1. | |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 5.2.1.1. | | 5 | 4.2.1.1. | 5 |
| | | | 4.2.1.1.1. | 4 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 5.2.1.2. | | 6 | 4.2.1.2. | 6 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 5.2.1.3. | | 9 | 4.2.1.3. | 9 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 5.2.1.3.1. | | 8 | 4.2.1.3.1. | 8 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 5.2.1.4. | | 4 | 4.2.1.4. | 4 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 5.2.2. | | | 4.2.2. | |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 5.2.2.1. | | 5 | 4.2.2.1. | 5 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 5.2.2.2. | | 6 | 4.2.2.2. | 6 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 5.2.2.3. | | 5 | 4.2.2.1. | 5 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 5.2.2.4. | | 6 | 4.2.2.2. | 6 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 5.2.2.5. | | 4 | 4.2.2.3. | 5 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 5.2.2.6. | | 5 | 4.2.2.3. | 5 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 5.2.2.7. | | 5 | 4.2.2.3. | 5 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 5.2.2.8. | | 6 | 4.2.2.3. | 5 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 5.2.2.9. | | 5 | 4.2.2.3. | 5 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 5.2.2.10. | | 6 | 4.2.2.3. | 5 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 5.2.2.11. | | 6 | 4.2.2.4. | 6 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 5.2.2.12. | | 5 | 4.2.2.5. | 5 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 5.2.2.13 | | 6 | 4.2.2.6. | 6 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 5.2.2.14. | | 8 | 4.2.2.7. | 8 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 5.2.2.15 | | 6 | 4.2.2.6. | 6 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 5.2.2.16 | | 6 | 4.2.2.6. | 6 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 5.2.2.17 | | 5 | 4.2.2.9.2. | 5 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 5.2.2.18. | | 4 | 4.2.2.8. | 4 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 5.2.2.19. | | | 4.2.2.9. | |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 5.2.2.19.1. | | 6 | 4.2.2.9.1. | 6 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 5.2.2.19.2. | | 5 | 4.2.2.9.2. | 5 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 5.2.2.20. | | 6 | 4.2.2.6. | 6 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 5.3. Mijloace de transport naval | 4.3. Mijloace de transport naval |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 5.3.1. | | 20 | 4.3.1. | 20 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 5.3.2. | | 20 | 4.3.1. | 20 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 5.3.3. | | 20 | 4.3.1. | 20 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 5.3.4. | | 20 | 4.3.1. | 20 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 5.3.5. | | 25 | 4.3.4. | 25 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 5.3.6. | | 20 | 4.3.1. | 20 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 5.3.7. | | 20 | 4.3.1. | 20 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 5.3.8. | | 18 | 4.3.5. | 18 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 5.3.9. | | 15 | 4.3.6. | 15 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 5.3.10. | | 20 | 4.3.1. | 20 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 5.3.11. | | | | |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 5.3.11.1 | | 20 | 4.3.2. | 20 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 5.3.11.2 | | 12 | 4.3.2.1. | 12 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 5.3.12. | | 18 | 4.3.5. | 18 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 5.3.13. | | 20 | 4.3.3. | 20 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 5.3.13.1 | | 12 | 4.3.3.1. | 12 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 5.3.13.2 | | 18 | 4.3.3.2. | 18 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 5.3.13.3 | | 18 | 4.3.3.2. | 18 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 5.3.14. | | 20 | 4.3.1. | 20 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 5.3.15. | | | 4.3.7. | |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 5.3.15.1 | | 14 | 4.3.7.1. | 14 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 5.3.15.2 | | 20 | 4.3.7.2. | 20 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 5.3.16. | | 20 | 4.3.1. | 20 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 5.3.17. | | 20 | 4.3.1. | 20 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 5.3.18. | | 18 | 4.3.5. | 18 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 5.3.19. | | 20 | 4.3.1. | 20 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 5.3.20. | | 18 | 4.3.5. | 18 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 5.3.21. | | 20 | 4.3.1. | 20 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 5.3.22. | | 20 | 4.3.1. | 20 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 5.3.23. | | 20 | 4.3.1. | 20 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 5.3.24. | | 20 | 4.3.1. | 20 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 5.3.25. | | 20 | 4.3.1. | 20 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 5.3.26. | | 20 | 4.3.1. | 20 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 5.3.27. | | 20 | 4.3.1. | 20 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 5.3.28. | | 11 | 4.3.8. | 11 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 5.3.29. | | 11 | 4.3.8. | 11 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 5.3.30. | | | | |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 5.3.30.1 | | 11 | 4.3.9. | 11 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 5.3.30.2 | | 15 | 4.3.9.1. | 15 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 5.3.31. | | 8 | 4.3.10. | 8 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 5.3.32. | | 11 | 4.3.8. | 11 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 5.4. Mijloace de transport aerian | 4.4. Mijloace de transport aerian |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 5.4.1. | | 12 | 4.4.1. | 18 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 5.4.2. | | 6 | 4.4.2. | 6 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 5.4.3. | | 6 | 4.4.3. | 6 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 5.5. Mijloace specifice pentru | 4.5. Mijloace specifice pentru |
| transportul urban de cãlãtori | transportul urban de cãlãtori |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 5.5.1. | | 14 | 4.5.1. | 14 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 5.5.2. | | 8 | 4.5.2. | 8 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 5.6. Utilaje şi instalaţii de | 4.6. Utilaje şi instalaţii de |
| transport şi ridicat | transport şi ridicat |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 5.6.1. | | 10 | 4.6.1. | 10 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 5.6.2. | | 15 | 4.6.2. | 15 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 5.6.2.1. | | 12 | 4.6.2.1. | 12 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 5.6.2.2. | | 10 | 4.6.2.2. | 10 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 5.6.2.3. | | | | |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 5.6.2.3.1. | | 10 | 4.6.2.3. | 10 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 5.6.2.3.2. | | 8 | 4.6.2.3. | 10 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 5.6.2.3.3. | | 10 | 4.6.2.3. | 10 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 5.6.3. | | 10 | 4.6.1. | 10 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 5.6.3.1. | | 20 | 4.6.1.1. | 20 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 5.6.3.2. | | 15 | 4.6.1.2. | 15 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 5.6.4. | | | 4.6.3. | |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 5.6.4.1. | | 7 | 4.6.3.1. | 7 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 5.6.4.2. | | 10 | 4.6.3.2. | 10 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 5.6.5. | | 10 | 4.6.4. | 10 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 5.6.5.1. | | 12 | 4.6.4.1. | 12 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 5.6.5.2. | | 8 | 4.6.4.2. | 8 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 5.6.5.3. | | 4 | 4.6.4.3. | 4 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 5.6.5.4. | | 12 | 4.6.4.4. | 12 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 5.6.6. | | 12 | 4.6.5. | 12 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 5.6.7. | | 10 | 4.6.6. | 10 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 5.6.7.1. | | 7 | 4.6.6.1. | 7 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 5.6.8. | | 10 | 4.6.7. | 10 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 5.6.8.1. | | 6 | 4.6.7.1. | 6 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 5.6.9. | | 20 | 4.6.8. | 20 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 5.7. Mijloace de | 7 | 4.7. Mijloace de | 7 |
| transport cu | | transport cu | |
| tracţiune | | tracţiune | |
| animala | | animala | |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| GRUPA 6: ANIMALE ŞI PLANTAŢII | GRUPA 5: ANIMALE ŞI PLANTAŢII |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 6.1. Animale | 5.1. Animale |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 6.1.1. | | 10 | 5.1.1. | 10 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 6.1.2. | | 7 | 5.1.2. | 7 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 6.1.3. | | 5 | 5.1.3. | 5 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 6.1.4. | | 10 | 5.1.1. | 10 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 6.2. Plantaţii | 5.2. Plantaţii |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 6.2.1. | | 20 | 5.2.1. | 20 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 6.2.2. | | 12 | 5.2.2. | 12 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 6.2.3. | | 30 | 5.2.3. | 30 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 6.2.4. | | 8 | 5.2.4. | 8 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 6.2.5. | | 5 | 5.2.5. | 5 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 6.2.6. | | | 5.2.6. | |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 6.2.6.1. | | 20 | 5.2.6.1. | 20 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 6.2.6.2. | | 15 | 5.2.6.2. | 15 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 6.2.7. | | 17 | 5.2.7. | 17 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 6.2.8. | | | 5.2.8. | |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 6.2.8.1. | | 60 | 5.2.8.1. | 60 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 6.2.8.2. | | 30 | 5.2.8.1. | 30 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 6.2.9. | | 10 | 5.2.9. | 7 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| GRUPA 7: UNELTE, DISPOZITIVE, | GRUPA 6: MOBILIER, APARATURA |
| INSTRUMENTE, MOBILIER ŞI | BIROTICA ŞI ALTE ACTIVE |
| APARATURA BIROTICA | CORPORALE |
|----------------------|---------------|----------------------|----------------|
| 7.1. Unelte, dispozi-| 5 | 2.19.1. | 5 |
| tive şi instru- | | | |
| mente folosite | | | |
| în industrie | | | |
|----------------------|---------------|----------------------|----------------|
| 7.2. Unelte, dispozi-| 4 | 2.20.10. | 4 |
| tive şi instru- | | | |
| mente folosite | | | |
| în construcţii | | | |
|----------------------|---------------|----------------------|----------------|
| 7.3. Unelte, dispozi-| 4 | 2.21.5. | 4 |
| tive şi instru- | | | |
| mente folosite | | | |
| în agricultura | | | |
|----------------------|---------------|----------------------|----------------|
| 7.4. Unelte, dispozi-| 5 | 2.22.8. | 5 |
| tive şi instru- | | | |
| mente pentru | | | |
| transporturi şi | | | |
| telecomunicaţii | | | |
|----------------------|---------------|----------------------|----------------|
| 7.5. Unelte, dispozi-| 6 | 2.23.6. | 6 |
| tive şi instru- | | | |
| mente pentru | | | |
| circulaţia | | | |
| mãrfurilor | | | |
|----------------------|---------------|----------------------|----------------|
| 7.5.1. | | 10 | 2.23.6.1. | 10 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 7.6. Unelte, dispozi-| 6 | 2.26.5.1. | 6 |
| tive şi instru- | | | |
| mente pentru | | | |
| frizerie, coafu-| | | |
| ra, cosmetica | | | |
|----------------------|---------------|----------------------|----------------|
| 7.7. Accesorii de | 6 | 2.27. | 6 |
| producţie | | | |
|----------------------|---------------|----------------------|----------------|
| 7.8. Mobilier | 6.1. Mobilier |
|----------------------|---------------|----------------------|----------------|
| 7.8.1. | | 15 | 6.1.1. | 15 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 7.8.1.1. | | 50 | 6.3.2. | 50 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 7.8.2. | | 10 | 6.1.1. | 15 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 7.8.3. | | 3 | 6.1.2. | 3 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 7.9. Aparatura birotica | 6.2. Aparatura birotica |
|----------------------|---------------|----------------------|----------------|
| 7.9.1. | | 5 | 6.2.1. | 5 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 7.9.2. | | 5 | 6.2.2. | 5 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| 7.9.3. | | 10 | 6.1.4. | 10 |
|-----------------|----|---------------|----------------------|----------------|
| GRUPA 8: ACTIVE | 10 | 6.4. Active corporale| 10 |
| CORPORALE | | mobile neregasite| |
| MOBILE NERE-| | în grupele şi | |
| GĂSITE ÎN | | subgrupele | |
| CAPITOLELE | | anterioare | |
| ANTERIOARE | | | |
------------------------------------------------------------------------------

---------------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016