Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 952 din 13 octombrie 2000  pentru modificarea si completarea   Hotararii Guvernului nr. 206/1995 privind reorganizarea Institutului Superior de Informatii in Institutul National de Informatii, in subordinea Serviciului Roman de Informatii    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 952 din 13 octombrie 2000 pentru modificarea si completarea Hotararii Guvernului nr. 206/1995 privind reorganizarea Institutului Superior de Informatii in Institutul National de Informatii, in subordinea Serviciului Roman de Informatii

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 522 din 24 octombrie 2000
În temeiul prevederilor art. 107 alin. (2) din Constituţia României,

Guvernul României adopta prezenta hotãrâre.

ART. 1
<>Hotãrârea Guvernului nr. 206/1995 privind reorganizarea Institutului Superior de Informaţii în Institutul Naţional de Informaţii, în subordinea Serviciului Roman de Informaţii, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 67 din 12 aprilie 1995, se modifica şi se completeazã dupã cum urmeazã:
1. Titlul hotãrârii va avea urmãtorul cuprins:
"Hotãrâre privind reorganizarea Institutului Naţional de Informaţii în Academia Nationala de Informaţii, în subordinea Serviciului Roman de Informaţii"
2. Articolul 1 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 1. - (1) Institutul Naţional de Informaţii se reorganizeazã în Academia Nationala de Informaţii, instituţie militarã de învãţãmânt superior cu sediul în Bucureşti, aflatã în subordinea Serviciului Roman de Informaţii.
(2) Academia Nationala de Informaţii asigura formarea, specializarea şi perfecţionarea cadrelor militare de informaţii, active şi de rezerva, pentru nevoile Serviciului Roman de Informaţii şi pentru alte instituţii de stat cu atribuţii în domeniul siguranţei naţionale.
(3) Pregãtirea şi perfecţionarea în cadrul Academiei Naţionale de Informaţii a cadrelor aparţinând altor instituţii de stat cu atribuţii în domeniul siguranţei naţionale se fac pe baza unor protocoale încheiate cu Serviciul Roman de Informaţii.
(4) Cu aprobarea şi în condiţiile stabilite de Consiliul Suprem de Apãrare a Tarii, în cadrul Academiei Naţionale de Informaţii pot fi pregatiti şi studenţi strãini, pe baza unor protocoale încheiate în acest scop între Serviciul Roman de Informaţii şi organele similare de informaţii ale statelor de care aceştia aparţin."
3. Articolul 2 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 2. - (1) În cadrul Academiei Naţionale de Informaţii funcţioneazã:
a) Facultatea de Psihosociologie - cu specializarea psihosociologie-informaţii;
b) Facultatea de Ştiinţe ale Comunicãrii - cu specializarea comunicare socialã-informaţii;
c) Secţia de studii aprofundate, învãţãmânt postuniversitar şi doctorat;
d) Departamentul pentru Siguranta Nationala şi Integrare Euroatlantica;
e) Editura Academiei Naţionale de Informaţii;
f) Centrul de Perfecţionare a Cadrelor şi de Pregãtire a Ofiţerilor de Rezerva;
g) Centrul de Instruire şi Perfecţionare a Cadrelor Tehnico-Operative.
(2) Centrele de perfecţionare sunt unitãţi militare distincte a cãror activitate de învãţãmânt este coordonata de Academia Nationala de Informaţii, potrivit competentelor stabilite în acest scop prin ordin al directorului Serviciului Roman de Informaţii şi prin Carta Universitarã."
4. Articolul 3 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 3. - (1) În conformitate cu normele legale în vigoare şi în funcţie de nevoile Serviciului Roman de Informaţii, în condiţiile legii, se pot infiinta şi alte facultãţi, colegii universitare, specializãri sau alte structuri instituţionale.
(2) Profilurile de pregãtire ale facultãţilor şi colegiilor, precum şi specializãrile, prevãzute în alin. (1), se stabilesc prin ordin al directorului Serviciului Roman de Informaţii."
5. Articolul 4 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 4. - Structura organizatoricã, statul de organizare şi tabela de inzestrare la pace şi la rãzboi, precum şi Regulamentul de organizare şi funcţionare a Academiei Naţionale de Informaţii se întocmesc pe baza legilor în vigoare şi în conformitate cu prevederile prezentei hotãrâri şi se aproba de directorul Serviciului Roman de Informaţii."
6. Articolul 5 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 5. - (1) Durata studiilor la cursurile de zi ale facultãţilor din cadrul Academiei Naţionale de Informaţii este de 4 ani, fãrã posibilitatea repetarii anilor de studii.
(2) Durata cursurilor la celelalte forme de pregãtire din cadrul Academiei Naţionale de Informaţii se stabileşte, în conformitate cu prevederile legale, prin ordin al directorului Serviciului Roman de Informaţii."
7. Articolul 6 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 6. - (1) Admiterea în facultãţile Academiei Naţionale de Informaţii se face cu respectarea prevederilor legale referitoare la admiterea în învãţãmântul superior de stat, prin concurs ce include şi probe de testare a aptitudinilor specifice ofiţerului de informaţii.
(2) Criteriile de selecţionare a candidaţilor şi cifrele anuale de şcolarizare pentru Academia Nationala de Informaţii se stabilesc prin ordin al directorului Serviciului Roman de Informaţii."
8. Articolul 7 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 7. - (1) Planurile de învãţãmânt ale facultãţilor se elaboreazã de acestea, se avizeazã de Senatul Academiei Naţionale de Informaţii şi de Ministerul Educaţiei Naţionale, pentru a fi în concordanta cu standardele naţionale, şi se aproba de directorul Serviciului Roman de Informaţii.
(2) Planurile de învãţãmânt ale centrelor de perfecţionare se elaboreazã de cãtre acestea, se avizeazã de Senatul Academiei Naţionale de Informaţii şi se aproba de directorul Serviciului Roman de Informaţii.
(3) Programele analitice ale cursurilor ce se organizeazã în centrele de perfecţionare se avizeazã de Senatul Academiei Naţionale de Informaţii şi se aproba de membrii Biroului Executiv al Consiliului Director al Serviciului Roman de Informaţii, potrivit competentelor acestora.
(4) Programele analitice ale facultãţilor, departamentelor şi secţiilor se aproba de Senatul Academiei Naţionale de Informaţii."
9. Articolul 8 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 8. - (1) Personalul didactic al Academiei Naţionale de Informaţii se compune din personalul didactic militar şi civil care ocupa funcţii didactice în conformitate cu Statutul personalului didactic, precum şi din corpul instructorilor militari.
(2) Numirea, promovarea şi eliberarea din funcţie a personalului didactic al Academiei Naţionale de Informaţii se fac de cãtre directorul Serviciului Roman de Informaţii, cu respectarea condiţiilor prevãzute de lege pentru învãţãmântul superior şi a reglementãrilor interne specifice Serviciului Roman de Informaţii."
10. Articolul 9 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 9. - Normele didactice sunt stabilite de Senatul Academiei Naţionale de Informaţii, în conformitate cu prevederile Statutului personalului didactic, adaptate la condiţiile învãţãmântului militar."
11. Articolul 10 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 10. - Academia Nationala de Informaţii poate folosi, în funcţie de cerinţe, şi cadre didactice din alte instituţii de învãţãmânt superior, specialişti din domeniul activitãţii informativ-operative, al cercetãrii ştiinţifice sau din aparatul de stat, care îndeplinesc condiţiile legale, în calitate de cadre didactice asociate sau de profesori asociaţi invitaţi."
12. Articolul 11 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 11. - Studenţilor Academiei Naţionale de Informaţii li se acorda grade militare şi solde corespunzãtoare anului de studiu."
13. Articolul 12 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 12. - (1) Absolvenţii Academiei Naţionale de Informaţii care au promovat examenul de licenta primesc diploma de licenta în profilul şi specializarea urmate, precum şi brevet de ofiţer în condiţiile stabilite prin ordin al directorului Serviciului Roman de Informaţii.
(2) Absolvenţii Academiei Naţionale de Informaţii care nu au promovat examenul de licenta primesc, la cerere, un certificat de studii universitare de lungã durata şi copie de pe foaia matricola.
(3) Absolvenţii Academiei Naţionale de Informaţii vor primi grade militare în raport cu rezultatele obţinute, în condiţiile stabilite prin ordin al directorului Serviciului Roman de Informaţii."
14. Articolul 13 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 13. - Absolvenţilor cursurilor postuniversitare ale Academiei Naţionale de Informaţii li se acorda, potrivit legii, diplome sau certificate de absolvire, în funcţie de caracterul şi nivelul acestora."
15. Articolul 15 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 15. - (1) Repartizarea absolvenţilor facultãţilor din cadrul Academiei Naţionale de Informaţii se face în funcţie de nevoile Serviciului Roman de Informaţii.
(2) Absolvenţii aparţinând altor instituţii de stat cu atribuţii în domeniul siguranţei naţionale, cu care Serviciul Roman de Informaţii a încheiat protocoale pentru pregãtirea şi perfecţionarea cadrelor în Academia Nationala de Informaţii, vor fi repartizaţi acestor instituţii."
16. Articolul 16 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 16. - Candidaţii admişi la facultãţi şi la Secţia de studii aprofundate, învãţãmânt postuniversitar şi doctorat ale Academiei Naţionale de Informaţii sunt consideraţi încorporaţi, respectiv detasati, pe perioada studiilor sau convocarilor de pregãtire."
17. Dupã articolul 16 se introduce articolul 16^1 cu urmãtorul cuprins:
"Art. 16^1. - (1) Candidaţii declaraţi admişi la facultãţile Academiei Naţionale de Informaţii vor încheia contracte de şcolarizare cu Serviciul Roman de Informaţii.
(2) Prin contractul de şcolarizare aceştia se obliga ca dupã absolvire sa lucreze minimum 10 ani în cadrul Serviciului Roman de Informaţii, în funcţie de nevoile instituţiei.
(3) În cazurile de exmatriculare, încetare a şcolarizãrii la cererea studentului, trecere în rezerva pentru: sãvârşirea de infracţiuni, abateri disciplinare grave sau repetate ori încãlcãri ale onoarei şi demnitãţii militare, statuate în coduri interne de conduita, alte fapte incompatibile cu Statutul cadrelor militare şi cu regulamentele militare, precum şi în situaţia nerespectãrii angajamentului de a lucra minimum 10 ani în cadrul Serviciului Roman de Informaţii, studentul sau absolventul este obligat sa restituie cheltuielile de şcolarizare şi întreţinere.
(4) La stabilirea sumelor ce urmeazã sa fie restituite se va tine seama de timpul servit, în calitate de cadru militar în activitate, în structurile Serviciului Roman de Informaţii.
(5) Prin cheltuieli de şcolarizare şi întreţinere se înţelege cheltuielile efectuate cu hranirea, echiparea, cazarea şi alte drepturi asigurate studenţilor pe timpul şcolarizãrii, suportate din bugetul Serviciului Roman de Informaţii."
18. Articolul 17 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 17. - (1) Studenţii sau absolvenţii care din motive neimputabile lor nu îşi mai pot onora contractul de şcolarizare nu sunt obligaţi sa restituie cheltuielile de şcolarizare.
(2) Studenţilor Academiei Naţionale de Informaţii care au absolvit anul I de studii li se recunoaşte stagiul militar satisfãcut."
ART. 2
<>Hotãrârea Guvernului nr. 206/1995 , publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 67 din 12 aprilie 1995, cu modificãrile şi completãrile aduse prin prezenta hotãrâre, va fi republicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, dându-se articolelor o noua numerotare.

PRIM-MINISTRU
MUGUR CONSTANTIN ISARESCU

Contrasemneazã:
---------------
Directorul Serviciului Roman de Informaţii,
Costin Georgescu

p. Ministrul educaţiei naţionale,
Adrian Miroiu,
secretar de stat

--------------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016