Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 945 din 29 august 2002  privind aprobarea acordarii unui avans de 30% in anul 2002 producatorilor agricoli cultivatori de sfecla de zahar, pentru costul lucrarilor agricole de pregatire a terenului din toamna anului 2002 pentru productia de sfecla de zahar din anul 2003    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 945 din 29 august 2002 privind aprobarea acordarii unui avans de 30% in anul 2002 producatorilor agricoli cultivatori de sfecla de zahar, pentru costul lucrarilor agricole de pregatire a terenului din toamna anului 2002 pentru productia de sfecla de zahar din anul 2003

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 664 din 6 septembrie 2002
În temeiul prevederilor art. 107 din Constituţia României, ale <>art. 40 alin. (2) din Legea privind finanţele publice nr. 72/1996 , cu modificãrile ulterioare, şi ale <>art. 7 alin. (1) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 108/2001 privind exploatatiile agricole, aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 166/2002 ,

Guvernul României adopta prezenta hotãrâre.

ART. 1
Producãtorii agricoli organizati în exploataţii agricole în baza prevederilor <>Ordonanţei de urgenta a Guvernului nr. 108/2001 privind exploatatiile agricole, aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 166/2002 , care deţin şi exploateazã terenuri agricole şi valorifica pe piata produsele obţinute, beneficiazã de sprijinul direct al statului, prin facilitãţi financiare, în scopul îmbunãtãţirii eficientei economice, al creşterii producţiei şi indicilor de calitate a produselor agricole.
ART. 2
(1) Se aproba acordarea unui avans de 30% din partea statului pentru costul lucrãrilor agricole de pregãtire a terenului din toamna anului 2002 pentru producţia de sfecla de zahãr din anul 2003. Avansul se acorda numai pentru suprafeţele pentru care s-au încheiat cu fabricile de zahãr contracte de preinsamantare şi de garantare materialã.
(2) Nivelul unitar al avansului de 30% din susţinerea directa pentru producţia marfa la sfecla de zahãr este de 2.025 mii lei/ha.
(3) Valoarea totalã a avansului acordat în toamna anului 2002 este de 183 miliarde lei şi se suporta din bugetul de stat pe anul 2002 prin bugetul Ministerului Agriculturii, Alimentaţiei şi Pãdurilor.
(4) Lucrãrile ce se vor executa în toamna anului 2002 sunt: arat, discuit, nivelat şi fertilizare de baza.
ART. 3
(1) Acordarea avansului din partea statului producãtorilor agricoli cultivatori de sfecla de zahãr se face într-o singura etapa.
(2) Pentru a beneficia de avans producãtorii agricoli cultivatori de sfecla de zahãr trebuie sa prezinte la direcţiile generale pentru agricultura şi industrie alimentara judeţene şi a municipiului Bucureşti contracte de preinsamantare şi de garantare materialã încheiate cu fabricile de zahãr.
(3) Pentru acordarea avansului producãtorii agricoli cultivatori de sfecla de zahãr trebuie sa execute pe suprafeţele contractate toate lucrãrile de pregãtire a terenului prevãzute la art. 2 alin. (4).
ART. 4
Pentru a beneficia de prevederile prezentei hotãrâri producãtorii agricoli cultivatori de sfecla de zahãr trebuie sa formuleze o cerere-tip adresatã direcţiei generale pentru agricultura şi industrie alimentara judeţene şi a municipiului Bucureşti, pe care o depun la primãrie, conform anexei nr. 1.
ART. 5
(1) În baza cererii-tip adresate direcţiei generale pentru agricultura şi industrie alimentara judeţene şi a municipiului Bucureşti se întocmesc dosare producãtorilor agricoli cultivatori de sfecla de zahãr, care cuprind datele de identificare, dimensiunea suprafeţelor cultivate, schiţele de amplasare a culturii sfeclei de zahãr, contractul de preinsamantare şi de garantare materialã şi procesul-verbal de recepţie cantitativã şi valoricã a lucrãrilor agricole executate.
(2) Inspectorii teritoriali ai direcţiilor generale pentru agricultura şi industrie alimentara judeţene şi a municipiului Bucureşti au obligaţia de a întocmi documentaţia prevãzutã la alin. (1), pe baza datelor furnizate de producãtorii agricoli, şi sa o depunã în termen la direcţiile generale pentru agricultura şi industrie alimentara judeţene şi a municipiului Bucureşti.
(3) Dosarele întocmite de reprezentanţii direcţiei generale pentru agricultura şi industrie alimentara judeţene şi a municipiului Bucureşti se pãstreazã în original la sediul acestora şi se introduc într-un program informativ care se activeazã, în funcţie de situaţiile deosebite gãsite în teritoriu, ori de câte ori este necesar.
(4) Rãspunderea pentru realitatea şi exactitatea datelor cuprinse în dosarele producãtorilor agricoli cultivatori de sfecla de zahãr revine reprezentanţilor direcţiei generale pentru agricultura şi industrie alimentara judeţene şi a municipiului Bucureşti.
(5) Termenul limita pentru depunerea cererii-tip şi a dosarelor de cãtre producãtorii agricoli cultivatori de sfecla de zahãr este 1 octombrie 2002.
(6) Direcţia generalã pentru agricultura şi industrie alimentara judeteana, respectiv a municipiului Bucureşti, întocmeşte situaţia centralizatoare privind cererile pentru încasarea avansului, conform modelului prezentat în anexa nr. 2, şi o transmite la Ministerul Agriculturii, Alimentaţiei şi Pãdurilor - Direcţia generalã de patrimoniu public şi de gestiune a mijloacelor financiare.
ART. 6
Derularea fondurilor alocate ca avans pentru producãtorii agricoli cultivatori de sfecla de zahãr în conformitate cu prevederile prezentei hotãrâri se face prin direcţiile generale pentru agricultura şi industrie alimentara judeţene şi a municipiului Bucureşti, prin bãnci sau, dupã caz, prin oficiile poştale.
ART. 7
Direcţiile generale pentru agricultura şi industrie alimentara judeţene şi a municipiului Bucureşti, dupã verificarea şi aprobarea cererilor formulate de producãtorii agricoli cultivatori de sfecla de zahãr pentru încasarea avansului de la bugetul de stat, întocmesc şi transmit, pana la data de 10 octombrie 2002, Direcţiei generale de patrimoniu public şi de gestiune a mijloacelor financiare din cadrul Ministerului Agriculturii, Alimentaţiei şi Pãdurilor centralizatorul acestor cereri, conform modelului prezentat în anexa nr. 2.
ART. 8
(1) În baza situaţiei centralizatoare privind cererile formulate pentru încasarea de la bugetul de stat a fondurilor alocate pentru avans, conform modelului prezentat în anexa nr. 2, transmisã de direcţiile generale pentru agricultura şi industrie alimentara judeţene şi a municipiului Bucureşti, Ministerul Agriculturii, Alimentaţiei şi Pãdurilor transmite Ministerului Finanţelor Publice cererea de deschidere a creditelor bugetare.
(2) Cererea pentru deschiderea creditelor bugetare, însoţitã de situaţia centralizatoare pe judeţe, se întocmeşte conform modelului prezentat în anexa nr. 3.
ART. 9
Dupã aprobarea cererii pentru deschiderea creditelor bugetare de cãtre Ministerul Finanţelor Publice din bugetul Ministerului Agriculturii, Alimentaţiei şi Pãdurilor, se alimenteazã conturile direcţiilor generale pentru agricultura şi industrie alimentara judeţene şi a municipiului Bucureşti, care, pe baza cererilor aprobate pentru încasarea sumelor alocate de la bugetul de stat, întocmite de producãtorii agricoli, efectueazã plata cãtre aceştia astfel:
a) pentru producãtorii agricoli cu personalitate juridicã, în conturi deschise la trezorerii sau bãnci comerciale;
b) pentru producãtorii agricoli persoane fizice, prin casieria direcţiilor generale pentru agricultura şi industrie alimentara judeţene şi a municipiului Bucureşti sau prin mandat poştal;
c) contravaloarea mandatului poştal este suportatã de beneficiar.
ART. 10
(1) Avansul va fi justificat de cultivatorii de sfecla de zahãr, pana la data de 15 decembrie 2002, pe baza de documente care sa ateste utilizarea sumelor pentru realizarea lucrãrilor de arat, discuit, nivelat şi fertilizare de baza pe suprafeţele a cãror producţie a fost contractatã.
(2) Documentele prevãzute la alin. (1) vor fi depuse la direcţiile generale pentru agricultura şi industrie alimentara judeţene şi a municipiului Bucureşti.
(3) Sumele încasate şi nejustificate pana la data de 15 decembrie 2002 vor fi virate la bugetul de stat.
(4) Direcţiile generale pentru agricultura şi industrie alimentara judeţene şi a municipiului Bucureşti vor urmãri justificarea sumelor acordate şi virarea sumelor necuvenite la bugetul de stat.
ART. 11
(1) Utilizarea de cãtre producãtorii agricoli beneficiari ai sprijinului direct acordat de stat a sumelor alocate, în alte scopuri decât cele prevãzute în prezenta hotãrâre, se sancţioneazã cu amenda civilã de 30 milioane lei.
(2) Sumele care au fãcut obiectul faptei prevãzute la alin. (1) se restituie de cei în cauza la bugetul de stat, actualizate în funcţie de indicele inflaţiei pentru perioada în care au fost folosite în alte scopuri.
(3) Organele de control ale Ministerului Agriculturii, Alimentaţiei şi Pãdurilor vor verifica permanent modul de acordare şi utilizare a alocaţiilor de la bugetul de stat reprezentând sprijinul direct pe produs.
ART. 12
Anexele nr. 1-3 fac parte integrantã din prezenta hotãrâre.

PRIM-MINISTRU
ADRIAN NASTASE

Contrasemneazã:
---------------
Ministrul agriculturii,
alimentaţiei şi pãdurilor,
Ilie Sarbu

Ministrul finanţelor publice,
Mihai Nicolae Tanasescu

Ministrul administraţiei publice,
Octav Cozmanca

Bucureşti, 29 august 2002.
Nr. 945.

ANEXA 1


Producãtor agricol ...(date de identificare)...
Primãria Comunei ..............................
Judeţul .......................................
Nr. ................. din......................

Direcţia generalã pentru agricultura
şi industrie alimentara a judeţului
............/municipiului Bucureşti
Nr. ......... din ..................



CERERE
pentru acordarea unui avans de 30% în anul 2002 producãtorilor
agricoli cultivatori de sfecla de zahãr, pentru costul
lucrãrilor agricole de pregãtire a terenului din toamna
anului 2002 pentru producţia de sfecla de zahãr din anul 2003

I. Producãtorul agricol persoana fizica/juridicã ............................ din comuna (oraşul) ......................, judeţul ................................................, reprezentat prin domnul/doamna ...................., posesor/posesoare al/a buletinului/cãrţii de identitate seria .......... nr. .........., codul numeric personal .........., solicit acordarea unui avans de 30% în anul 2002 pentru costul lucrãrilor agricole de pregãtire a terenului din toamna anului 2002 pentru producţia de sfecla de zahãr din anul 2003.
II. Am încheiat contract de preinsamantare şi de garantare materialã cu Fabrica de zahãr ........................................ din localitatea ..........................., judeţul ........................, pentru suprafata de .........., cu o producţie totalã de .......... tone.
III. Anexez la prezenta cerere contractul de preinsamantare şi de garantare materialã, schita de amplasare a culturii de sfecla de zahãr, adresa de la primãrie privind executarea lucrãrilor de pregãtire a terenului.
IV. În baza prezentei cereri solicit atribuirea avansului de 30% care sa imi acopere o parte din cheltuielile pe care le-am efectuat.
V. Solicit decontarea sumelor atribuite ca avans de cãtre Direcţia generalã pentru agricultura şi industrie alimentara a judeţului ........................./municipiului Bucureşti prin:


- trezorerie denumire, cont
- banca comercialã denumire, cont
- oficiul poştal denumire
- casieria direcţiei generale
pentru agricultura şi industrie alimentara

Rãspund de exactitatea celor declarate. Numele şi prenumele
(ştampila)
......................


Vizat



Primar, Secretar,
....................... ....................




ANEXA 2

Direcţia generalã pentru agricultura
şi industrie alimentara
a judeţului ............../municipiului Bucureşti

SITUAŢIE CENTRALIZATOARE
privind cererile pentru încasarea de la bugetul de stat
a avansului de 30% în anul 2002 de cãtre producãtorii agricoli
cultivatori de sfecla de zahãr, pentru costul lucrãrilor agricole
de pregãtire a terenului din toamna anului 2002 pentru producţia
de sfecla de zahãr din anul 2003

┌────┬──────────────────┬──────────┬──────────┬───────────────┬────────────────┐
│Nr. │Producãtor agricol│Cerere │Suprafata │ Producţia │Valoarea totalã │
│crt.│cultivator de │nr. ..... │ - ha - │ - tone - │ a avansului │
│ │sfecla de zahãr │din ......│ │ │ - mii lei - │
│ │ │ │ ├────────┬──────┤ │
│ │ │ │ │estimatã│marfa │ │
├────┼──────────────────┼──────────┼──────────┼────────┼──────┼────────────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────────┼──────────┼──────────┼────────┼──────┼────────────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────────┼──────────┼──────────┼────────┼──────┼────────────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────────┼──────────┼──────────┼────────┼──────┼────────────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────────┼──────────┼──────────┼────────┼──────┼────────────────┤
│ │ TOTAL: │ │ │ │ │ │
└────┴──────────────────┴──────────┴──────────┴────────┴──────┴────────────────┘

Director general, Contabil-şef,
......................... .....................






ANEXA 3

MINISTERUL AGRICULTURII, ALIMENTAŢIEI ŞI PĂDURILOR

Se aproba


Ordonator principal de credite
...........................

SITUAŢIE CENTRALIZATOARE
privind sumele cuvenite producãtorilor agricoli cultivatori
de sfecla de zahãr ca avans pentru costul lucrãrilor agricole
de pregãtire a terenului în anul 2002
pentru producţia de sfecla de zahãr din anul 2003


┌────┬──────────────────┬───────────────────┬──────────────────┐
│Nr. │ │ Suma cuvenitã │ │
│crt.│ Judeţul │ - mii lei - │ Observaţii │
├────┼──────────────────┼───────────────────┼──────────────────┤
│ │ │ │ │
├────┼──────────────────┼───────────────────┼──────────────────┤
│ │ │ │ │
├────┼──────────────────┼───────────────────┼──────────────────┤
│ │ │ │ │
├────┼──────────────────┼───────────────────┼──────────────────┤
│ │ TOTAL: │ │ │
└────┴──────────────────┴───────────────────┴──────────────────┘

Direcţia generalã de patrimoniu public
şi de gestiune a mijloacelor financiare


Director general,
.................


-----------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016