Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 923 din 21 septembrie 2011  pentru aprobarea Amendamentului nr. 3 convenit prin schimbul de scrisori dintre Guvernul Romaniei si Banca Europeana de Investitii, semnate la Bucuresti la 11 martie 2011 si la Luxemburg la 3 mai 2011, la Contractul de finantare dintre Romania, reprezentata de Ministerul Finantelor Publice, Banca Europeana de Investitii si Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania - S.A., semnat la Bucuresti la 22 decembrie 2005 si la Luxemburg la 27 decembrie 2005, pentru finantarea Proiectului privind constructia autostrazii Cernavoda-Constanta    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 923 din 21 septembrie 2011 pentru aprobarea Amendamentului nr. 3 convenit prin schimbul de scrisori dintre Guvernul Romaniei si Banca Europeana de Investitii, semnate la Bucuresti la 11 martie 2011 si la Luxemburg la 3 mai 2011, la Contractul de finantare dintre Romania, reprezentata de Ministerul Finantelor Publice, Banca Europeana de Investitii si Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania - S.A., semnat la Bucuresti la 22 decembrie 2005 si la Luxemburg la 27 decembrie 2005, pentru finantarea Proiectului privind constructia autostrazii Cernavoda-Constanta

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 695 din 30 septembrie 2011
    În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicatã, şi al art. 4 alin. (2) din Legea nr. 151/2006 privind ratificarea Contractului de finanţare dintre România, reprezentatã de Ministerul Finanţelor Publice, Banca Europeanã de Investiţii şi Compania Naţionalã de Autostrãzi şi Drumuri Naţionale din România - S.A., semnat la Bucureşti la 22 decembrie 2005 şi la Luxemburg la 27 decembrie 2005, pentru finanţarea Proiectului privind construcţia autostrãzii Cernavodã-Constanţa, cu completãrile ulterioare,

    Guvernul României adoptã prezenta hotãrâre.

     ARTICOL UNIC
    Se aprobã Amendamentul nr. 3 convenit prin schimbul de scrisori*) dintre Guvernul României şi Banca Europeanã de Investiţii, semnate la Bucureşti la 11 martie 2011 şi la Luxemburg la 3 mai 2011, la Contractul de finanţare dintre România, reprezentatã de Ministerul Finanţelor Publice, Banca Europeanã de Investiţii şi Compania Naţionalã de Autostrãzi şi Drumuri Naţionale din România - S.A., semnat la Bucureşti la 22 decembrie 2005 şi la Luxemburg la 27 decembrie 2005, pentru finanţarea Proiectului privind construcţia autostrãzii Cernavodã-Constanţa, ratificat prin Legea nr. 151/2006, cu completãrile ulterioare.


─────────
    *) Traducere.

                          PRIM-MINISTRU
                             EMIL BOC

                          Contrasemneazã:
                    Ministrul finanţelor publice,
                        Gheorghe Ialomiţianu

             Ministrul transporturilor şi infrastructurii,
                         Anca Daniela Boagiu

    Bucureşti, 21 septembrie 2011.
    Nr. 923.

    Ministerul Finanţelor Publice
    Cabinet secretar de stat
    Nr. 606.095

    Bucureşti, 11 martie 2011

    Cãtre: Banca Europeanã de Investiţii
    Biroul din Bucureşti
    Str. Vasile Lascãr nr. 31, sectorul 2
    Fax: 40 21 317 90 90

    În atenţia: Doamnei Milena Messori, şef birou

    Subiect: Amendamentul nr. 3 la Contractul de finanţare FI Nr. 23.370 dintre România şi Banca Europeanã de Investiţii (Banca) şi Compania Naţionalã de Autostrãzi şi Drumuri Naţionale din România - S.A. - CNADNR - Proiectul autostrada CernavodãConstanţa TEN

    Stimatã doamnã,

    Referitor la problema amintitã mai sus, dorim sã vã informãm cu privire la scrisoarea (anexatã în copie) Companiei Naţionale de Autostrãzi şi Drumuri Naţionale din România - S.A. (CNADNR) din data de 2 februarie 2011.
    Conform scrisorii amintite, propunerea de amendament are în vedere urmãtoarele elemente:
    - extinderea datei-limitã pentru transmiterea solicitãrii de tragere de la 24 aprilie 2011 la 30 noiembrie 2013; (art. 1.02B);
    - extinderea datei preconizate de finalizare a proiectului de la 31 decembrie 2011 la 31 decembrie 2013 (anexa - Descrierea tehnicã, Calendar).
    Contractul de asistenţã tehnicã pentru servicii de consultanţã încheiat cu Ascot Engineering Services - S.R.L. referitor la proiectele de reabilitare, etapele V şi VI, a fost prelungit cu 14 luni la data de 18 februarie 2011 prin Actul adiţional nr. 3 la contract, transmis Bãncii la data de 24 februarie 2011.
    Aşteptãm cu interes rãspunsul dumneavoastrã şi vã mulţumim pentru înţelegerea necesitãţii de efectuare în regim de urgenţã a modificãrii Contractului de finanţare.

    Vã mulţumim pentru colaborare.

    Cu sinceritate,
    Bogdan Alexandru Drãgoi,
    secretar de stat

    (semnãturã indescifrabilã)

    Transmis prin DHL
    Ministerul Finanţelor Publice
    Str. Apolodor nr. 17, sectorul 5
    RO-70060, Bucureşti
    România

    În atenţia domnului Bogdan Drãgoi, secretar de stat
    Compania Naţionalã de Autostrãzi şi Drumuri Naţionale din România - S.A.
    Bd. Dinicu Golescu nr. 38, sectorul 1
    RO-77113 Bucureşti
    România

    Luxemburg, 3 mai 2011 JUOPS/SEE/AIA nr.
                                      EXP BEI - EIB
                                      004431 03.MAI 11





    Subiect: AUTOSTRADA CERNAVODĂ - CONSTANŢA (FI Nr. 23.370)
             Contract de finanţare încheiat între România, Banca Europeanã de
             Investiţii (Banca) şi Compania Naţionalã de Autostrãzi şi Drumuri
             Naţionale din România - S.A. (CNADNR), semnat la Bucureşti
             la 22 decembrie 2005 şi la Luxemburg la 27 decembrie 2005, cu
             modificãrile ulterioare (Contractul de finanţare)
             Amendamentul nr. 3 la Contractul de finanţare



    Stimaţi domni,

    Facem referire la Contractul de finanţare conform indicaţiilor de mai sus.

    1. Interpretare
    În cazul în care nu sunt definiţi în alt mod, termenii cu majuscule utilizaţi în prezenta scrisoare au aceeaşi semnificaţie ce le-a fost atribuitã în Contractul de finanţare. Referirile la articole reprezintã referiri la articolele din Contractul de finanţare.
    În prezenta scrisoare
    "Data intrãrii în vigoare" reprezintã cea mai târzie datã dintre: (i) data primirii de cãtre Bancã a douã (2) originale ale prezentei scrisori contrasemnate în mod corespunzãtor în numele debitorului şi al CNADNR; şi (ii) data primirii de cãtre Bancã a plãţii pentru comisionul de amendare.
    2. Modificãrile Contractului de finanţare
    Facem referire la precedentele amendamente nr. 1 din 14 noiembrie 2008 referitor la modificãrile legislaţiei româneşti privind datoria publicã şi nr. 2 din 13 mai 2009 în care a fost modificatã data de finalizare a proiectului de la 31 decembrie 2010 la 31 decembrie 2011 ca urmare a unor probleme importante de implementare.
    Producând efecte de la data intrãrii în vigoare, avem plãcerea de a vã confirma faptul cã, în urma solicitãrii Ministerului Finanţelor Publice din data de 11 martie 2011 şi în baza informaţiilor referitoare la implementarea proiectului pe care ni le-aţi oferit dumneavoastrã, Banca acceptã modificarea anumitor prevederi ale Contractului de finanţare, dupã cum este prezentat în continuare.

    Articolul 1.02B
    În articolul 1.02B data "24 aprilie 2011" va fi modificatã şi va deveni "30 noiembrie 2013".
    Modificãrile la anexa A (A.1.) - Descrierea tehnicã
    Paragraful cu titlul "Calendar" se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "Secţiunea Medgidia - Constanţa va fi finalizatã pânã la data de 31 decembrie 2012, iar Proiectul va fi finalizat pânã la data de 31 decembrie 2013."
    Anexa C
    În anexa C, data "24 aprilie 2011" va fi modificatã şi va deveni "30 noiembrie 2013".
    Anexa D
    Prezenta anexã D va fi înlocuitã în totalitate cu o nouã anexã D, în forma prezentatã în anexa I la prezenta scrisoare.
    3. Continuarea obligaţiilor
    Împrumutatul ia cunoştinţã şi agreeazã faptul cã în afara prevederilor prezentate şi agreate prin aceasta, prezenta scrisoare nu constituie o derogare acordatã de Bancã sau o modificare a niciunuia dintre termenii sau condiţiile Contractului de finanţare. Banca îşi rezervã oricare şi toate drepturile contractuale şi juridice pe care le deţine în contextul Contractului de finanţare şi al legislaţiei aplicabile.
    4. Comision de amendare
    Împrumutatul va achita Bãncii un comision de angajament în valoare de 5.000 EUR (cinci mii euro) pentru punerea în practicã a prezentului amendament nr. 3. Respectiva sumã va fi plãtitã cãtre Banque Caisse d'Epargne de l'Etat, Luxembourg (BCEELULL), în contul numãrul IBAN LU08 0019 0150 0467 5000, în termen de 15 zile de la semnarea prezentului amendament nr. 3, menţionând ca referinţã numãrul facturii.
    5. Legislaţia şi jurisdicţia
    Prezenta scrisoare va fi guvernatã de legile Marelui Ducat al Luxemburgului, iar pãrţile agreeazã prin aceasta jurisdicţia Curţii de Justiţie a Comunitãţilor Europene.
    În cazul în care sunteţi de acord cu cele de mai sus, vã rugãm sã returnaţi Bãncii douã (2) exemplare originale ale prezentei scrisori, în atenţia doamnei Stella Renita (tel (+352) 4379 83445, e-mail: s.renita@eib.org), iniţializate pe fiecare paginã, datate şi semnate în mod corespunzãtor în numele şi în contul României în calitatea sa de debitor şi al CNADNR.

    Cu sinceritate,
    Banca Europeanã de Investiţii

    C. Murphy
    M. Novo

    Luat la cunoştinţã şi agreat pentru şi în numele României.
    Pentru Ministerul Finanţelor Publice,

    Bogdan Drãgoi,
    secretar de stat

    Data: 25.05.2011

    Luat la cunoştinţã şi agreat pentru şi în numele Companiei Naţionale de Autostrãzi şi Drumuri Naţionale din România - S.A.

    Daniela Draghia,
    director

    ANEXA I

                           ANEXA D
                     Graficul de rambursare


 ┌────────────────────────────────────┬──────────────────────────┐
 │Data scadentã a ratei de rambursare │ Sume de rambursat ca │
 │ │ procent din împrumut │
 ├────────────────────────────────────┼──────────────────────────┤
 │ 1. 20/04/2014 │ 2,94% │
 │ 2. 20/10/2014 │ 2,94% │
 │ 3. 20/04/2015 │ 2,94% │
 │ 4. 20/10/2015 │ 2,94% │
 │ 5. 20/04/2016 │ 2,94% │
 │ 6. 20/10/2016 │ 2,94% │
 │ 7. 20/04/2017 │ 2,94% │
 │ 8. 20/10/2017 │ 2,94% │
 │ 9. 20/04/2018 │ 2,94% │
 │ 10. 20/10/2018 │ 2,94% │
 │ 11. 20/04/2019 │ 2,94% │
 │ 12. 20/10/2019 │ 2,94% │
 │ 13. 20/04/2020 │ 2,94% │
 │ 14. 20/10/2020 │ 2,94% │
 │ 15. 20/04/2021 │ 2,94% │
 │ 16. 20/10/2021 │ 2,94% │
 │ 17. 20/04/2022 │ 2,94% │
 │ 18. 20/10/2022 │ 2,94% │
 │ 19. 20/04/2023 │ 2,94% │
 │ 20. 20/10/2023 │ 2,94% │
 │ 21. 20/04/2024 │ 2,94% │
 │ 22. 20/10/2024 │ 2,94% │
 │ 23. 20/04/2025 │ 2,94% │
 │ 24. 20/10/2025 │ 2,94% │
 │ 25. 20/04/2026 │ 2,94% │
 │ 26. 20/10/2026 │ 2,94% │
 │ 27. 20/04/2027 │ 2,94% │
 │ 28. 20/10/2027 │ 2,94% │
 │ 29. 20/04/2028 │ 2,94% │
 │ 30. 20/10/2028 │ 2,94% │
 │ 31. 20/04/2029 │ 2,94% │
 │ 32. 20/10/2029 │ 2,94% │
 │ 33. 20/04/2030 │ 2,94% │
 │ 34. 20/10/2030 │ 2,98% │
 │ │ 100,00% │
 └────────────────────────────────────┴──────────────────────────┘



                          ---------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016