Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 9 din 7 decembrie 2011  privind modificarea si completarea Regulamentului de desfasurare a concursului sau examenului pentru ocuparea functiilor de presedinte si vicepresedinte ai Agentiei Nationale de Integritate, aprobat prin Hotararea Consiliului National de Integritate nr. 2/2007    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 9 din 7 decembrie 2011 privind modificarea si completarea Regulamentului de desfasurare a concursului sau examenului pentru ocuparea functiilor de presedinte si vicepresedinte ai Agentiei Nationale de Integritate, aprobat prin Hotararea Consiliului National de Integritate nr. 2/2007

EMITENT: CONSILIUL NATIONAL DE INTEGRITATE
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 15 din 9 ianuarie 2012

    În scopul asigurãrii bunei desfãşurãri a activitãţii Consiliului Naţional de Integritate,
    ţinând cont de necesitatea organizãrii şi declanşãrii concursului sau examenului pentru ocuparea funcţiilor de preşedinte şi vicepreşedinte ai Agenţiei Naţionale de Integritate,
    având în vedere evenimentele legislative intervenite asupra Legii nr. 144/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale de Integritate, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare,
    în temeiul art. 38 alin. (2) lit. d) din Legea nr. 144/2007, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare,

    Consiliul Naţional de Integritate, întrunit în şedinţa ordinarã din data de 7 decembrie 2011, la sediul Agenţiei Naţionale de Integritate, adoptã prezenta hotãrâre.

    ART. I
    Regulamentul de desfãşurare a concursului sau examenului pentru ocuparea funcţiilor de preşedinte şi vicepreşedinte ai Agenţiei Naţionale de Integritate, aprobat prin Hotãrârea Consiliului Naţional de Integritate nr. 2/2007, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 479 din 17 iulie 2007, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, se modificã şi se completeazã dupã cum urmeazã:
    1. Articolul 1 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "Art. 1. - Concursul sau examenul pentru ocuparea funcţiilor de preşedinte şi vicepreşedinte ai Agenţiei Naţionale de Integritate, denumitã în continuare Agenţia, se organizeazã şi se desfãşoarã în conformitate cu prevederile art. 19-22 din Legea nr. 144/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale de Integritate, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, pe baza normelor procedurale instituite prin prezentul regulament."
    2. La articolul 2, litera a) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "a) accesul liber, în limitele condiţiilor prevãzute la art. 19 alin. (2) din Legea nr. 144/2007, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare;"
    3. La articolul 3, alineatul (1) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "Art. 3. - (1) În vederea organizãrii şi desfãşurãrii concursului pentru ocuparea funcţiilor de preşedinte şi vicepreşedinte ai Agenţiei se constituie, prin hotãrâre a Consiliului Naţional de Integritate, denumit în continuare Consiliul:
    a) o comisie de organizare a concursului, elaborare a bibliografiei, a tematicii de concurs şi a subiectelor;
    b) o comisie pentru corectarea lucrãrilor;
    c) o comisie pentru soluţionarea contestaţiilor.
    Validarea concursului se face de cãtre Consiliu, în condiţiile prevãzute la art. 22 alin. (9) din Legea nr. 144/2007, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare."
    4. La articolul 3, alineatul (4) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "(4) Componenţa comisiilor prevãzute la alin. (1) se aprobã prin hotãrâre a Consiliului şi se publicã pe pagina de internet a Agenţiei, potrivit art. 22 alin. (3) din Legea nr. 144/2007, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare."
    5. La articolul 5, alineatul (2) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "(2) Bibliografia şi tematica de concurs se aprobã prin hotãrâre a Consiliului şi se publicã pe pagina de internet a Agenţiei, potrivit art. 22 alin. (3) din Legea nr. 144/2007, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare."
    6. La articolul 8 alineatul (1), litera b) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "b) sã verifice respectarea îndeplinirii de cãtre candidaţi a condiţiilor prevãzute la art. 19 alin. (2) din Legea nr. 144/2007, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, şi sã efectueze selecţia dosarelor candidaţilor;"
    7. La articolul 11, alineatul (1) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "Art. 11. - (1) În termen de 5 zile de la aprobarea regulamentului, Consiliul face publicã declanşarea procedurii de selecţie a preşedintelui şi vicepreşedintelui Agenţiei, prin publicarea anunţului elaborat de comisia de organizare a concursului, elaborare a bibliografiei, a tematicii de concurs şi a subiectelor pe pagina de internet a Agenţiei, în cel puţin 3 ziare cu acoperire naţionalã şi în Monitorul Oficial al României, Partea a III-a."
    8. La articolul 11 alineatul (2), litera b) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "b) documentele care compun dosarul de candidaturã şi atestã îndeplinirea condiţiilor prevãzute la art. 19 alin. (2) din Legea nr. 144/2007, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare;"
    9. La articolul 12 alineatul (1), literele a)-c) şi h) se modificã şi vor avea urmãtorul cuprins:
    "a) formularul de înscriere privind participarea la concurs, prevãzut în anexa nr. 1;
    b) copia actului de identitate; ...
    c) copie legalizatã de pe diploma de licenţã sau echivalentã care atestã absolvirea studiilor universitare de licenţã juridice ori economice;
    ......................................................................................
    h) declaraţie pe propria rãspundere, autentificatã de un notar public, care atestã îndeplinirea condiţiilor prevãzute la art. 19 alin. (2) lit. d) şi e) din Legea nr. 144/2007, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, potrivit modelului prevãzut în anexa nr. 2;"
    10. La articolul 12, alineatul (2) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "(2) Documentele prevãzute la alin. (1) lit. a), d)-i) se depun în original, sub sancţiunea anulãrii candidaturii şi a eliminãrii din procedura de selecţie a dosarelor."
    11. La articolul 12, dupã alineatul (2) se introduce un nou alineat, alineatul (2^1), cu urmãtorul cuprins:
    "(2^1) Persoana din cadrul secretariatului desemnatã cu primirea dosarelor de candidaturã certificã conformitatea cu originalul a copiei cãrţii de identitate a candidatului la depunerea dosarului de cãtre acesta."
    12. La articolul 12, alineatele (5), (6), (8) şi (9) se modificã şi vor avea urmãtorul cuprins:
    "(5) Dosarele se înregistreazã la data depunerii, la locul indicat în anunţul de concurs.
    (6) La data expirãrii termenului de depunere a dosarelor, comisia de organizare a concursului, elaborare a bibliografiei, a tematicii de concurs şi a subiectelor întocmeşte listele candidaţilor pentru funcţiile de preşedinte şi vicepreşedinte ai Agenţiei, pe care le prezintã Consiliului. În termen de cel mult douã zile de la data expirãrii termenului de depunere a dosarelor, membrii Consiliului analizeazã listele candidaţilor şi completeazã o declaraţie pe propria rãspundere cã nu se aflã într-o situaţie de conflict de interese prevãzutã la art. 4 alin. (2). Declaraţiile se pãstreazã de comisia de organizare a concursului, elaborare a bibliografiei, a tematicii de concurs şi a subiectelor la dosarul de concurs.
    ..........................................................................................
    (8) În termenul prevãzut la alin. (7), Consiliul verificã respectarea condiţiilor prevãzute la art. 19 alin. (2) din Legea nr. 144/2007, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, şi efectueazã selecţia dosarelor candidaţilor.
    (9) La expirarea termenului prevãzut la alin. (8), Consiliul comunicã rezultatul selecţiei dosarelor cu menţiunea "admis" sau "respins", precum şi data, locul şi ora organizãrii probei scrise a concursului. Respingerea dosarelor de candidaturã se motiveazã."
    13. La articolul 13, alineatul (2) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "(2) Datele şi documentele cuprinse în dosarele de candidaturã sunt utilizate numai în scopul verificãrii îndeplinirii condiţiilor prevãzute la art. 19 alin. (2) din Legea nr. 144/2007, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare."
    14. Articolul 14 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "Art. 14. - În termen de 30 de zile de la comunicarea rezultatelor selecţiei dosarelor în condiţiile prevãzute la art. 12 alin. (9), candidaţii admişi la selecţia dosarelor pe baza îndeplinirii condiţiilor prevãzute la art. 19 alin. (2) din Legea nr. 144/2007, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, susţin proba scrisã a concursului pentru ocuparea funcţiilor de preşedinte şi vicepreşedinte ai Agenţiei."
    15. La articolul 15, alineatul (3) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "(3) Interviul se susţine în faţa Consiliului, pe baza unui plan de interviu. În cadrul interviului candidaţii prezintã un plan de management."
    16. La articolul 16, alineatele (3), (4) şi (7) se modificã şi vor avea urmãtorul cuprins:
    "(3) Comisia de organizare a concursului, elaborare a bibliografiei, a tematicii de concurs şi a subiectelor întocmeşte cel puţin 5 variante de subiecte pentru fiecare dintre funcţiile de preşedinte şi vicepreşedinte ai Agenţiei. Variantele de subiecte se supun aprobãrii Consiliului cu cel mult 24 de ore înainte de desfãşurarea probei scrise. Proba scrisã constã în rezolvarea a 3 subiecte obligatorii. Stabilirea subiectelor pentru fiecare dintre funcţiile de preşedinte şi vicepreşedinte ai Agenţiei se realizeazã aleatoriu.
    (4) Comisia de organizare a concursului, elaborare a bibliografiei, a tematicii de concurs şi a subiectelor prezintã candidaţilor variantele de bilete cu subiecte aprobate de Consiliu, închise în plicuri sigilate purtând ştampila Consiliului, iar unul dintre candidaţi extrage unul dintre plicuri. Subiectele conţinute de plicul extras sunt subiectele care se rezolvã de toţi candidaţii pentru aceeaşi funcţie în cadrul probei scrise a concursului.
    ......................................................................................
    (7) La finalizarea probei scrise, la sediul unde se organizeazã concursul, se afişeazã subiectele şi modul de punctare a acestora."
    17. La articolul 17, alineatele (1) şi (4) se modificã şi vor avea urmãtorul cuprins:
    "Art. 17. - (1) În vederea susţinerii probei scrise, candidaţii care sunt declaraţi admişi la selecţia dosarelor se prezintã la data, locul şi ora comunicate de Consiliu.
    ...........................................................................................
    (4) Candidaţii care nu prezintã actul de identitate, precum şi candidaţii prezenţi care nu se regãsesc pe lista candidaţilor admişi la selecţia dosarelor nu se admit în concurs."
    18. La articolul 18, alineatele (1)-(3), (6) şi (7) se modificã şi vor avea urmãtorulcuprins:
    "Art. 18. - (1) Lucrãrile în cadrul probei scrise se redacteazã pe câte un set de coli de hârtie purtând în colţul din dreapta sus ştampila Consiliului, puse la dispoziţie candidaţilor de comisia de organizare a concursului, elaborare a bibliografiei, a tematicii de concurs şi a subiectelor înainte de ora începerii probei scrise.
    (2) Pentru asigurarea confidenţialitãţii lucrãrilor, candidaţii îşi scriu numele şi prenumele în colţul din dreapta sus al primei coli a setului de coli puse la dispoziţie în condiţiile prevãzute la alin. (1), care se sigileazã şi se ştampileazã cu ştampila Consiliului.
    (3) Comisia de organizare a concursului, elaborare a bibliografiei, a tematicii de concurs şi a subiectelor pune la dispoziţie candidaţilor şi coli de hârtie purtând în colţul din dreapta sus ştampila Consiliului, care pot fi utilizate ca ciorne
    ...........................................................................................
    (6) Lucrãrile care au însemne distinctive sau care nu sunt redactate în condiţiile prevãzute la alin. (1)-(5) se anuleazã. Anularea lucrãrii se motiveazã şi se menţioneazã în borderoul centralizator privind lucrãrile din cadrul probei scrise a concursului, întocmit de comisia de organizare a concursului, elaborare a bibliografiei, a tematicii de concurs şi a subiectelor.
    (7) La finalizarea probei scrise candidaţii predau comisiei de organizare a concursului, elaborare a bibliografiei, a tematicii de concurs şi a subiectelor atât lucrãrile, cât şi ciornele. Ciornele se arhiveazã separat şi nu pot fi avute în vedere la corectarea lucrãrii. Candidatul semneazã de predare în borderoul centralizator privind lucrãrile din cadrul probei scrise a concursului, întocmit de comisia de organizare a concursului, elaborare a bibliografiei, a tematicii de concurs şi a subiectelor."
    19. La articolul 19, alineatul (1) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "Art. 19. - (1) Comisia pentru corectarea lucrãrilor corecteazã lucrãrile în termen de cel mult 3 zile de la data finalizãrii probei scrise."
    20. La articolul 20, alineatele (3) şi (4) se modificã şi vor avea urmãtorul cuprins:
    "(3) Contestaţia se admite în situaţia în care între punctajul acordat de comisia de soluţionare a contestaţiilor ca urmare a reevaluãrii lucrãrii şi punctajul acordat iniţial de comisia pentru corectarea lucrãrilor existã o diferenţã de minimum 5 puncte pentru oricare dintre cerinţe.
    (4) Contestaţia se respinge în urmãtoarele situaţii:
    a) în cazul în care nu sunt întrunite condiţiile pentru admiterea contestaţiei prevãzute la alin. (3);
    b) în cazul în care punctajul acordat de comisia de soluţionare a contestaţiilor ca urmare a reevaluãrii lucrãrii este mai mic decât punctajul acordat iniţial de comisia pentru corectarea lucrãrilor."
    21. La articolul 21, alineatul (1) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "Art. 21. - (1) Candidaţii care au obţinut punctajul minim de 70 de puncte la fiecare subiect stabilit în condiţiile art. 16 alin. (9) şi, dupã caz, în condiţiile art. 20 alin. (3) susţin un interviu în faţa Consiliului, în termen de 5 zile de la soluţionarea contestaţiilor. Data şi ora susţinerii interviului se afişeazã pe pagina de internet a Agenţiei."
    22. La articolul 23, alineatul (2) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "(2) Validarea concursului se face în condiţiile prevãzute la art. 22 alin. (9) din Legea nr. 144/2007, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare."
    23. Articolul 24 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "Art. 24. - Consiliul comunicã Senatului validarea concursului şi transmite propunerea de numire a candidaţilor care au obţinut punctajul final cel mai mare în funcţiile de preşedinte şi vicepreşedinte ai Agenţiei. Aceştia depun jurãmântul în faţa Senatului în termenul şi condiţiile prevãzute de art. 23 din Legea nr. 144/2007, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare."
    24. Dupã articolul 24 se introduce un nou articol, articolul 25, cu urmãtorul cuprins:
    "Art. 25. - Anexele nr. 1 şi 2 fac parte integrantã din prezentul regulament."
    25. În cuprinsul regulamentului denumirea "Comisia de organizare a concursului, elaborare a tematicii de concurs şi a subiectelor" se înlocuieşte cu denumirea "Comisia de organizare a concursului, elaborare a bibliografiei, a tematicii de concurs şi a subiectelor".
    26. Anexele nr. 1 şi 2 la regulament se modificã şi se înlocuiesc cu anexele nr. 1 şi 2, care fac parte integrantã din prezenta hotãrâre.
    ART. II
    Prezenta hotãrâre se publicã în Monitorul Oficial al României, Partea I.


                            Preşedintele Consiliului
                            Naţional de Integritate,
                              Cynthia Carmen Curt

    Bucureşti, 7 decembrie 2011.
    Nr. 9.


    ANEXA 1
    (Anexa nr. 1 la regulament)


                             FORMULAR DE ÎNSCRIERE

    Subsemnatul/Subsemnata,......................................., prin prezenta solicit înscrierea la concursul organizat pentru ocuparea funcţiei de .....................*) al Agenţiei Naţionale de Integritate.
-----
    *) Se menţioneazã una dintre funcţiile de preşedinte sau vicepreşedinte.

    Menţionez cã, la data depunerii, dosarul de candidaturã este format din ...........**) pagini şi conţine urmãtoarele documente:
-----
    **) Se indicã numãrul de pagini pe care le conţine dosarul de candidaturã.

    a) formularul de înscriere privind
       participarea la concurs; DA***) NU***)
    b) copia actului de identitate; DA NU
    c) copie legalizatã de pe diploma de licenţã
       sau echivalentã care atestã absolvirea
       studiilor universitare de licenţã
       juridice ori economice; DA NU
    d) cazier judiciar; DA NU
    e) cazier fiscal; DA NU
    f) adeverinţã medicalã care sã ateste cã,
       din punct de vedere medical, candidatul
       este apt pentru exercitarea funcţiei
       pentru care candideazã; DA NU
    g) aviz psihologic emis de instituţii
       medicale autorizate potrivit legii,
       care sã ateste cã, din punct de vedere
       psihologic, candidatul este apt pentru
       exercitarea funcţiei pentru care
       candideazã; DA NU
    h) declaraţie pe propria rãspundere,
       autentificatã de un notar public, care
       atestã îndeplinirea condiţiilor prevãzute
       la art. 19 alin. (2) lit. d) şi e) din
       Legea nr. 144/2007 privind înfiinţarea,
       organizarea şi funcţionarea Agenţiei
       Naţionale de Integritate, republicatã,
       cu modificãrile şi completãrile
       ulterioare; DA NU
    i) curriculum vitae. DA NU

-----
    ***) Se bifeazã de cãtre candidat unul dintre cele douã rãspunsuri, în mod corespunzãtor, pentru fiecare dintre documentele care trebuie conţinute de dosarul de candidaturã.

    Am luat cunoştinţã de prevederile art. 12 alin. (1)-(5) şi ale art. 13 din Regulamentul de desfãşurare a concursului sau examenului pentru ocuparea funcţiilor de preşedinte şi vicepreşedinte ai Agenţiei Naţionale de Integritate, aprobat prin Hotãrârea Consiliului Naţional de Integritate nr. 2/2007, cu privire la conţinutul şi forma cerute pentru dosarul de candidaturã, în vederea verificãrii de cãtre Consiliul Naţional de Integritate a respectãrii condiţiilor prevãzute la art. 19 alin. (2) din Legea nr. 144/2007, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, şi efectuarea selecţiei dosarelor candidaţilor.

    Date de contact: Adresa ................................................
                        Nr. de telefon ........................................

                        Data ...........
                                                 Semnãtura ....................



                  SPAŢIU REZERVAT SECRETARIATULUI CONCURSULUI

    Cu privire la prezentul dosar de candidaturã al dlui/dnei ................................, conţinând un numãr de .............. pagini, înregistrat la Secretariatul concursului cu nr. .................. din data ......................, se certificã urmãtoarele:
    1. dosarul este complet, conform art. 12 alin. (1)-(3) din regulament;
    2. dosarul este incomplet la data depunerii, întrucât nu îndeplineşte condiţiile prevãzute la art. 12 alin. ....., respectiv: ................................................., cu precizarea cã poate fi completat pânã la termenul-limitã de depunere a dosarelor de candidaturã specificat în anunţul de concurs.

    Data ................. Semnãtura ..................




    ANEXA 2
    (Anexa nr. 2 la regulament)


                                   - Model -

                        DECLARAŢIE PE PROPRIA RĂSPUNDERE

    Subsemnatul/Subsemnata, ......../(numele şi toate prenumele din actul de identitate, precum şi eventualele nume anterioare)....................,
    cetãţean român, fiul/fiica lui ....../(numele si prenumele tatãlui)........................... şi al ...................(numele şi prenumele mamei)....................................,
    nãscut/nãscutã la ......./(ziua, luna, anul).................. în ..................(locul naşterii: localitatea/judeţul) ...................,
    domiciliat/domiciliatã în ......../(domiciliul stabil din actul de identitate).................................................,
    legitimat/legitimatã cu .......(felul, seria şi numãrul actului de identitate)............................................, cod numeric personal ...........................................,
    cunoscând prevederile art. 292 din Codul penal cu privire la falsul în declaraţii, dupã luarea la cunoştinţã a conţinutului Legii nr. 144/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale de Integritate, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, declar prin prezenta, pe propria rãspundere, cã:
    - nu fac şi nici nu am fãcut parte, în ultimii 3 ani, din niciun partid politic, formaţiune sau alianţã politicã, în sensul art. 19 alin. (2) lit. d) din Legea nr. 144/2007, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare;
    - nu am fost agent sau colaborator al serviciilor de informaţii înainte de anul 1990, nu am fost şi nu sunt lucrãtor operativ, inclusiv acoperit, informator ori colaborator al serviciilor de informaţii, în sensul art. 19 alin. (2) lit. e) din Legea nr. 144/2007, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.

         ................. .................
              (data) (semnãtura)


                                     -----
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016