Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 9.1/VI din 23 septembrie 2008  privind aprobarea modificarii si completarii Manualului de operare pentru implementarea Programului de interventii prioritare, componenta I a Proiectului de incluziune sociala, finantat de catre Banca Internationala pentru Reconstructie si Dezvoltare si Guvernul Romaniei    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 9.1/VI din 23 septembrie 2008 privind aprobarea modificarii si completarii Manualului de operare pentru implementarea Programului de interventii prioritare, componenta I a Proiectului de incluziune sociala, finantat de catre Banca Internationala pentru Reconstructie si Dezvoltare si Guvernul Romaniei

EMITENT: FONDUL ROMAN DE DEZVOLTARE SOCIALA
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 718 din 22 octombrie 2008

În temeiul art. 9 alin. (1) şi (2), al <>art. 17 şi 18 din Legea nr. 129/1998 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Fondului Român de Dezvoltare Socialã, republicatã, cu modificãrile ulterioare,
în baza prevederilor <>Legii nr. 40/2007 pentru ratificarea Acordului de împrumut dintre România şi Banca Internaţionalã pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, destinat finanţãrii Proiectului privind incluziunea socialã, semnat la Bucureşti la 4 iulie 2006,

Consiliul director al Fondului Român de Dezvoltare Socialã hotãrãşte:

ART. I
Manualul de operare pentru implementarea Programului de intervenţii prioritare, componenta I a Proiectului de incluziune socialã, finanţat de cãtre Banca Internaţionalã pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare şi Guvernul României, aprobat prin <>Hotãrârea Consiliului director al Fondului Român de Dezvoltare Socialã nr. 2/II/2007 , publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 575 şi 575 bis din 22 august 2007, se modificã şi se completeazã dupã cum urmeazã:
1. Punctul 1.1.6.2 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"1.1.6.2. Pe baza informaţiilor existente, cu douã luni înainte de organizarea unei runde de competiţie pentru proiecte, ANR transmite FRDS sau, dupã caz, actualizeazã Lista comunitãţilor rome propuse pentru a fi sprijinite în cadrul programului. Lista cuprinde un numãr de maximum 120 de comunitãţi locuite preponderent de romi şi menţioneazã toate datele necesare identificãrii comunitãţilor eligibile în cadrul programului (judeţ, municipiu/oraş/comunã, cartier/sat/cãtun, denumirea utilizatã de localnici pentru identificarea comunitãţii, amplasament/ localizare, numãr de gospodãrii, numãr de locuitori etc.). În condiţiile în care, dupã douã runde de competiţie, numãrul proiectelor finanţate prin PIP la nivelul comunitãţilor din Listã nu asigurã alocarea tuturor fondurilor disponibile prin PIP pentru granturi, FRDS poate cere ANR completarea Listei, pânã la un numãr de comunitãţi considerat suficient/acoperitor de FRDS."
2. La punctul 2.1.3.2, dupã ultima liniuţã a paragrafului 2 "Bunuri şi materiale" se introduce o nouã propoziţie cu urmãtorul cuprins:
"Sunt excluse de aici bunurile şi materialele care fac obiectul lucrãrilor de construcţii şi instalaţii (amenajãri interioare sau exterioare, cum ar fi: instalaţii sanitare, echipamente pentru locuri de joacã etc.)."
3. La punctul 2.5 "Grupul de coordonare a proiectului", preambulul se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"Coordonarea activitãţilor proiectului se va asigura prin Grupul de Coordonare a Proiectului (GP) format din 5 sau 7 membri: 2 reprezentanţi ai primãriei, 2 ai organizaţiei neguvernamentale (dacã este cazul) şi cei 3 reprezentanţi aleşi ai comunitãţii. Coordonatorul proiectului va face parte în mod obligatoriu din GP. Primãria poate desemna pentru poziţia de coordonator de proiect un membru al comunitãţii, în mãsura în care acesta are pregãtirea şi experienţa necesare şi cu condiţia ca acesta sã nu se numere în acelaşi timp şi printre cei 3 reprezentanţi ai comunitãţii în GP."
4. La punctul 3.5.2.1, dupã paragraful 2 se introduce un nou paragraf cu urmãtorul cuprins:
"Participarea facilitatorilor la evaluarea de teren este asimilatã unei zile de facilitare."
5. La punctul 3.8.1 "Etapele instruirii", primul paragraf se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"Dupã aprobarea proiectelor, 4 reprezentanţi ai beneficiarilor desemnaţi în cadrul unei întâlniri dintre partenerii implicaţi direct în proiect (dupã caz, 3 reprezentanţi ai Agentului de gestiune, un reprezentant al grupului de iniţiativã din comunitate, un reprezentant al ONG) sunt invitaţi sã participe la programele de instruire organizate de FRDS, în mai multe etape, pentru buna derulare a proiectelor, astfel:".
6. La punctul 3.8.1 "Etapele instruirii", punctul 2 al primului paragraf se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"2. în timpul implementãrii, reprezentanţii beneficiarilor iau parte la cursurile de implementare, la care pot participa şi contractorii activitãţilor relevante din proiecte, pentru a transfera cãtre aceştia cunoştinţe şi abilitãţi specifice intervenţiei, asigurând în acelaşi timp învãţarea prin schimb de experienţã între reprezentanţii diverselor comunitãţi beneficiare participante. Prezenţa la cursul iniţial de instruire a cel puţin 2 reprezentanţi ai beneficiarilor implicaţi direct în realizarea proiectului (obligatoriu coordonatorul proiectului) condiţioneazã semnarea acordului de grant."
7. Punctul 6.1.1.2 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"6.1.1.2. FRDS va deschide conturile necesare implementãrii programului la o bancã comercialã agreatã de finanţatori."
8. La punctul 6.1.2.1, ultima bulinã se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"● cheltuielile de organizare a seminariilor, a întâlnirilor de schimb de experienţã şi a întâlnirilor de informare derulate la nivel comunitar, inclusiv a celor destinate informãrii organizaţiilor neguvernamentale ce pot participa în calitate de parteneri ai iniţiatorilor de proiecte la FRDS (chirie salã, închiriere echipamente, materiale, costuri de cazare, masã şi transport pentru participanţi etc.)."
9. Punctul 6.1.3.11 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"6.1.3.11. Contribuţia localã în bani la realizarea proiectelor se cheltuie înaintea sumelor cu aceeaşi destinaţie din grant, sub sancţiunea desfinţãrii acordului de grant şi returnãrii integrale a fondurilor din grant primite pânã în acel moment, la care se vor adãuga penalitãţile şi dobânzile aferente. În situaţia în care în timpul execuţiei proiectului nu se realizeazã contribuţia în naturã, Agentul de gestiune trebuie sã gãseascã soluţii pentru compensarea în bani a contribuţiei estimate, sub sancţiunea desfiinţãrii acordului de grant şi returnãrii integrale a fondurilor din grant primite pânã în acel moment, la care se vor aplica penalitãţile şi dobânzile aferente."
10. Dupã punctul 6.1.3 "Reguli şi proceduri pentru eliberarea fondurilor cãtre agenţii de gestiune" se introduce un nou punct, punctul 6.1.4 "Alte prevederi", cu urmãtorul cuprins:
"6.1.4. Alte prevederi
În cazul preluãrii în administrare de cãtre Ministerul Economiei şi Finantelor, în baza prevederilor <>Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 64/2007 privind datoria publicã, aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 109/2008 , cu modificãrile ulterioare, a împrumutului 4825RO pentru implementarea Proiectului de incluziune socialã, respectiv a componentei Programul de intervenţii prioritare, solicitãrile de fonduri pentru derularea Programului de intervenţii prioritare şi toate plãţile (inclusiv cãtre beneficiarii de granturi) se deruleazã în conformitate cu reglementãrile Ministerului Economiei şi Finanţelor şi cu procedurile FRDS aplicabile la acel moment. Modificãrile de procedurã la nivelul beneficiarilor de grant vor fi reflectate prin acte adiţionale la acordurile de grant semnate cu aceştia."
11. Numerotarea punctului 6.2.3.1 se modificã şi devine 6.2.3.
12. Numerotarea subpunctului 6.2.3.1.1 se modificã şi devine 6.2.3.1.
13. Numerotarea subpunctului 6.2.3.1.2 se modificã şi devine 6.2.3.2.
14. În anexa nr. 5A "Termeni de referinţã pentru evaluatori", punctul 6 "Condiţii de angajare" se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"6. Condiţii de angajare
Contract de prestãri de servicii încheiat pe duratã determinatã (în funcţie de durata programelor derulate de FRDS) cu persoane fizice autorizate (PFA) sau cu alte entitãţi organizate ca persoane juridice conform prevederilor <>Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 44/2008 privind desfãşurarea activitãţilor economice de cãtre persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale."
15. În anexa nr. 5B "Termeni de referinţã pentru facilitator comunitar", punctul 6 "Condiţii de angajare" se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"6. Condiţii de angajare Contract de prestãri de servicii încheiat pe duratã determinatã (în funcţie de durata programelor derulate de FRDS) cu persoane fizice autorizate (PFA) sau cu alte entitãţi organizate ca persoane juridice conform prevederilor <>Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 44/2008 privind desfãşurarea activitãţilor economice de cãtre persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale. Facilitatorul comunitar va presta servicii de facilitare pentru o comunitate în funcţie de specificul proiectului/programului (o comunitate eligibilã în cadrul Programului de intervenţii prioritare va putea beneficia în total de circa 30 de zile de facilitare)."
16. În anexa nr. 5C "Termeni de referinţã pentru supervizori", punctul 6 "Condiţii de angajare" se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"6. Condiţii de angajare Contract de prestãri de servicii încheiat pe duratã determinatã (în funcţie de durata programelor derulate de FRDS) cu persoane fizice autorizate (PFA) sau cu alte entitãţi organizate ca persoane juridice conform prevederilor <>Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 44/2008 privind desfãşurarea activitãţilor economice de cãtre persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale."
ART. II
Se împuterniceşte conducerea executivã a Fondului Român de Dezvoltare Socialã în vederea publicãrii prezentei hotãrâri în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Preşedintele Consiliului director
al Fondului Român de Dezvoltare Socialã,
Valentina Conţescu

Bucureşti, 23 septembrie 2008.
Nr. 9.1/VI.

----------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016