Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 89 din 5 februarie 2010  pentru modificarea si completarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor   Legii nr. 448/2006 privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, aprobate prin   Hotararea Guvernului nr. 268/2007     Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 89 din 5 februarie 2010 pentru modificarea si completarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr. 448/2006 privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 268/2007

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 103 din 15 februarie 2010
HOTĂ?RÂRE nr. 89 din 5 februarie 2010
pentru modificarea şi completarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor <>Legii nr. 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, aprobate prin <>Hotãrârea Guvernului nr. 268/2007
EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT ÎN: MONITORUL OFICIAL nr. 103 din 15 februarie 2010


În temeiul <>art. 108 din Constituţia României, republicatã ,

Guvernul României adoptã prezenta hotãrâre.

ART. I
Normele metodologice de aplicare a prevederilor <>Legii nr. 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, aprobate prin <>Hotãrârea Guvernului nr. 268/2007 , publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 233 din 4 aprilie 2007, se modificã şi se completeazã dupã cum urmeazã:
1. Articolul 1 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 1. - Prezentele norme metodologice stabilesc modul de aplicare a prevederilor <>Legii nr. 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, denumitã în continuare lege."
2. Articolul 8 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 8. - Biletele gratuite de tratament balnear pentru persoanele adulte cu handicap se acordã în limita numãrului total de bilete prevãzute în legea bugetului asigurãrilor sociale de stat pe anul respectiv, în baza unei convenţii anuale încheiate între Autoritatea Naţionalã pentru Persoanele cu Handicap şi Casa Naţionalã de Pensii şi Alte Drepturi de Asigurãri Sociale."
3. Articolul 14 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 14. - În sensul prevederilor art. 25 alin. (4) din lege, în cazul în care instanţa judecãtoreascã numeşte ca tutore autoritatea administraţiei publice locale, aceasta are obligaţia de a desemna o persoanã sau o comisie din aparatul de specialitate al primarului, respectiv din cadrul compartimentului cu atribuţii în domeniu, care sã ducã la îndeplinire hotãrârea instanţei judecãtoreşti."
4. La articolul 15, alineatul (1) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 15. - (1) În vederea obţinerii rovinietei, persoanele care se încadreazã în prevederile art. 28 din lege vor depune fie la primãriile din localitatea de domiciliu sau reşedinţã, fie la direcţiile generale de asistenţã socialã şi protecţia copilului judeţene, respectiv locale ale sectoarelor municipiului Bucureşti, o cerere însoţitã de urmãtoarele documente în copie: documentul care atestã încadrarea în grad de handicap, actul de identitate, certificatul de înmatriculare sau cartea de identitate a autovehiculului."
5. Articolul 17 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 17. - (1) Pentru a beneficia de prevederile art. 27 din lege, persoanele cu handicap grav sau accentuat ori persoana care are în îngrijire un copil cu handicap grav sau accentuat se adreseazã direcţiei generale de asistenţã socialã şi protecţia copilului judeţene, respectiv locale a sectorului municipiului Bucureşti în a cãrei razã teritorialã îşi are domiciliul persoana cu handicap grav sau accentuat, denumitã în continuare direcţie, şi depun prin registraturã urmãtoarele documente:
a) cerere;
b) copie de pe documentul care atestã încadrarea în grad de handicap;
c) copie de pe documentul de identitate;
d) declaraţie pe propria rãspundere referitoare la faptul cã respectã prevederile art. 27 din lege şi cã nu a mai beneficiat de acestea;
e) declaraţie pe propria rãspundere referitoare la faptul cã va comunica direcţiei orice actualizare a certificatului de încadrare sau orice modificare a domiciliului;
f) copie de pe hotãrârea judecãtoreascã de punere sub interdicţie sau de pe dispoziţia de tutelã/curatelã, unde este cazul.
(2) În urma analizãrii documentelor depuse, direcţia elibereazã solicitantului o adeverinţã privind acordul plãţii dobânzii la creditul obţinut în temeiul prevederilor art. 27 din lege.
(3) Dupã obţinerea adeverinţei, solicitantul se adreseazã unei unitãţi bancare în vederea obţinerii creditului. În urma acceptului de creditare din partea unitãţii bancare, direcţia va încheia un angajament de platã a dobânzii, pe baza contractului de credit şi a graficului de rambursare.
(4) În funcţie de destinaţia creditului obţinut în condiţiile legii, persoanele cu handicap grav sau accentuat ori persoana care are în îngrijire un copil cu handicap grav sau accentuat includ în dosar şi urmãtoarele documente:
a) proiectul lucrãrii de adaptare a locuinţei conform nevoilor individuale de acces, însoţit de devizul de lucrãri aferente adaptãrii; proiectul şi devizul trebuie sã fie întocmite de organe abilitate;
b) declaraţie pe propria rãspundere a organului abilitat prevãzut la lit. a) din care sã reiasã faptul cã proiectul lucrãrii respectã cerinţele de accesibilitate, în conformitate cu actele normative în vigoare; sau
c) copie de pe factura finalã a autovehiculului sau copia legalizatã a contractului de vânzare/cumpãrare a acestuia.
(5) Graficul de rambursare a creditului se depune la direcţie ori de câte ori acesta suportã modificãri; direcţia efectueazã plãţile în baza ultimului grafic de rambursare depus.
(6) În situaţia în care beneficiarul creditului înregistreazã restanţe la rambursarea acestuia, dobânda aferentã creditului se va suporta de cãtre acesta."
6. La articolul 19, alineatul (1) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 19. - (1) În sensul prevederilor art. 31 alin. (3) din lege, actele doveditoare sunt, dupã caz:
a) copie de pe documentul care atestã încadrarea în grad de handicap;
b) copie de pe planul individual de servicii;
c) rezultatul anchetei sociale efectuate de serviciul specializat al primãriei localitãţii de domiciliu sau reşedinţã;
d) pentru persoanele cu handicap care solicitã admiterea într-un centru rezidenţial, dovadã eliberatã de serviciul specializat al primãriei în a cãrei razã teritorialã îşi are domiciliul sau reşedinţa persoana cu handicap, prin care se atestã cã acesteia nu i s-au putut asigura protecţia şi îngrijirea la domiciliu sau în cadrul altor servicii din comunitate."
7. Articolul 21 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 21. - În vederea contractãrii serviciilor sociale în condiţiile prevãzute la art. 33 alin. (2) din lege, autoritãţile administraţiei publice locale procedeazã dupã cum urmeazã:
a) stabilesc costul maxim pentru fiecare serviciu social care se intenţioneazã a se contracta, în baza unei analize privind cheltuielile aferente cu acel serviciu, pentru o persoanã asistatã, în decursul unui an;
b) elaboreazã caietul de sarcini care include standardele minime privind asigurarea calitãţii pentru serviciul social respectiv, cu respectarea legislaţiei în vigoare;
c) contracteazã serviciul social, în condiţiile legii."
8. La articolul 25, alineatele (1) şi (3) se modificã şi vor avea urmãtorul cuprins:
"Art. 25. - (1) Pentru a fi încadratã ca asistent personal, persoana respectivã se va prezenta la primãria localitãţii de domiciliu sau de reşedinţã a persoanei cu handicap grav şi va depune un dosar conţinând urmãtoarele documente:
a) cerere de angajare;
b) copie de pe actele de identitate şi de stare civilã;
c) copie de pe actele de studii;
d) cazier judiciar;
e) adeverinţã medicalã eliberatã de medicul de familie sau de altã unitate sanitarã autorizatã care sã ateste starea de sãnãtate corespunzãtoare;
f) acordul persoanei cu handicap sau, dupã caz, al reprezentantului legal al acesteia ori al familiei, exprimat în scris, pentru angajare;
g) declaraţie pe propria rãspundere cã va respecta obligaţiile prevãzute la art. 38 din lege;
h) acordul direcţiei generale de asistenţã socialã şi protecţia copilului, exprimat în scris, referitor la opţiunea pãrinţilor sau reprezentanţilor legali ai copilului cu handicap grav, adulţilor cu handicap grav ori reprezentanţilor legali ai acestora, cu excepţia celor cu handicap vizual grav.
.........................................................................
(3) Dacã ancheta socialã se finalizeazã cu recomandarea în vederea angajãrii, asistentului personal i se întocmesc contractul de muncã şi actul adiţional la acesta referitor la respectarea prevederilor art. 38 lit. b) din lege."
9. La articolul 26, alineatul (1) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 26. - (1) Indemnizaţia prevãzutã la art. 37 alin. (3) din lege se asigurã o singurã datã pe an, indiferent dacã asistentul personal efectueazã concediul de odihnã în tranşe."
10. Articolul 27 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 27. - În aplicarea prevederilor art. 38 lit. a) din lege, autoritãţile publice locale au obligaţia sã asigure gratuit instruirea asistenţilor personali, tematica acesteia fiind stabilitã prin ordin al preşedintelui Autoritãţii Naţionale pentru Persoanele cu Handicap."
11. Articolul 30 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 30. - (1) Dreptul de opţiune exprimat în temeiul prevederilor art. 42 alin. (4) din lege opereazã numai în condiţiile în care documentul care atestã încadrarea în grad de handicap cuprinde menţiunea: "cu asistent personal".
(2) Indemnizaţia prevãzutã la art. 43 alin. (3) din lege se acordã începând cu luna urmãtoare depunerii cererii şi înceteazã cu luna urmãtoare celei în care persoana cu handicap nu mai îndeplineşte condiţiile care au dus la stabilirea dreptului."
12. La articolul 31, alineatul (1) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 31. - (1) Potrivit prevederilor art. 51 alin. (5) şi (6) din lege, în vederea obţinerii avizului Autoritãţii Naţionale pentru Persoanele cu Handicap, solicitantul va depune urmãtoarele documente:
a) cererea de solicitare a avizului;
b) proiectul de hotãrâre a consiliului judeţean, respectiv local al sectorului municipiului Bucureşti sau hotãrârea organului de conducere a asociaţiei sau fundaţiei, dupã caz;
c) nota de fundamentare;
d) proiectul de organigramã."
13. La articolul 33, alineatul (1) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 33. - (1) În sensul prevederilor art. 54 alin. (4) din lege, decontarea cheltuielilor se face în baza unui cost mediu lunar al cheltuielilor stabilit de consiliile judeţene, respectiv de consiliile locale ale sectoarelor municipiului Bucureşti. La stabilirea costului mediu lunar al cheltuielilor se iau în calcul cheltuielile de personal şi cheltuielile cu bunuri şi servicii."
14. La articolul 34, dupã alineatul (3) se introduce un nou alineat, alineatul (4) cu urmãtorul cuprins:
"(4) Costul mediu lunar al cheltuielilor pentru persoanele cu handicap asistate şi care au domiciliul în alte judeţe/sectoare ale municipiului Bucureşti decât cel pe raza cãruia se aflã centrul rezidenţial va fi suportat, pe bazã de convenţii, din bugetul consiliului judeţean/local în care persoana cu handicap asistatã are domiciliul."
15. La articolul 36, dupã alineatul (5) se introduc douã noi alineate, alineatele (6) şi (7), cu urmãtorul cuprins:
"(6) Prestaţiile sociale rãmase neîncasate de cãtre persoana cu handicap decedatã, reprezentând indemnizaţia şi/sau bugetul personal complementar pe luna în care a avut loc decesul, şi, dupã caz, prestaţiile sociale cuvenite şi neachitate pânã la deces se plãtesc soţului supravieţuitor, copiilor, pãrinţilor sau, în lipsa acestora, celorlalţi moştenitori, în condiţiile dreptului comun.
(7) Sumele prevãzute la alin. (6) pot fi solicitate în cadrul termenului general de prescripţie."
16. Articolul 37 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 37. - În sensul prevederilor art. 61 lit. a) din lege, prin conceptul Acces pentru toţi se înţelege proiectarea şi executarea produselor, programelor şi serviciilor astfel încât sã poatã fi utilizate de orice persoanã fãrã a necesita lucrãri de adaptare."
17. Articolul 38 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 38. - În sensul prevederilor art. 62 alin. (3) din lege, se suportã din bugetele autoritãţilor administraţiei publice centrale sau locale numai costurile lucrãrilor necesare pentru realizarea adaptãrilor prevãzute pentru bunurile proprietate publicã sau privatã a statului sau a unitãţilor administrativ-teritoriale."
18. Articolul 39 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 39. - În sensul prevederilor art. 64 alin. (6) lit. a) din lege, este necesarã adaptarea cel puţin a unui vagon pentru fiecare garniturã de tren pentru a permite accesul persoanelor cu handicap care utilizeazã fotoliul rulant."
19. La articolul 40, alineatul 1 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 40. - (1) Cardul-legitimaţie pentru locuri gratuite de parcare, prevãzut la art. 65 alin. (3) din lege, are urmãtoarele caracteristici:
a) dimensiuni: 106 mm/148 mm;
b) culoare: albastru-deschis, excepţie fãcând doar simbolul alb al utilizatorului de fotoliu rulant, care va avea un fundal de culoare albastru-închis;
c) este plastifiat, excepţie fãcând doar spaţiul rezervat semnãturii titularului, în partea stângã verso;
d) este împãrţit pe verticalã în douã pãrţi, atât pe faţã, cât şi pe verso."
20. La articolul 41, dupã alineatul (2) se introduce un nou alineat, alineatul (3), cu urmãtorul cuprins:
"(3) Cardul-legitimaţie de parcare pentru persoanele cu handicap este valabil pe perioada de valabilitate a documentului care atestã încadrarea în gradul de handicap."
21. Articolul 42 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 42. - Salariul de bazã minim brut pe ţarã prevãzut la art. 78 alin. (3) lit. a) din lege este salariul de bazã minim brut pe ţarã garantat în platã, stabilit prin hotãrâre a Guvernului, în vigoare în luna pentru care se plãteşte suma datoratã bugetului de stat în cazul neangajãrii persoanelor cu handicap."
22. Articolul 43 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 43. - (1) În aplicarea prevederilor art. 78 alin. (3) lit. b) din lege, achiziţionarea produselor sau serviciilor de la unitãţile protejate autorizate se realizeazã în baza unui acord de parteneriat, modelul acestuia fiind prevãzut în anexa care face parte integrantã din prezentele norme metodologice.
(2) Dovada achiziţionãrii produselor sau serviciilor de la unitãţile protejate autorizate este reprezentatã de contractul comercial, factura şi dovada plãţii.
(3) În baza acordului de parteneriat şi a contractului comercial se achiziţioneazã produse sau servicii realizate prin propria activitate a persoanei cu handicap angajate.
(4) În sensul prezentei legi, propria activitate a persoanei cu handicap angajate în cadrul unitãţii protejate autorizate reprezintã ansamblul activitãţilor realizate integral sau parţial de persoana cu handicap, în scopul obţinerii produsului comercializabil sau în scopul prestãrii serviciului.
(5) Activitatea persoanei cu handicap angajate se poate atesta prin contractul individual de muncã al persoanei cu handicap angajate, fişa de post a acesteia sau prin orice alt document emis de conducãtorul unitãţii protejate autorizate."
23. La articolul 45, alineatul (1) litera d) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"d) numãrul de contracte încheiate în sensul prevederilor art. 78 alin. (3) lit. b) din lege."
24. La articolul 50, litera d) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"d) avizeazã planul individual de servicii al persoanei cu handicap întocmit la nevoie de managerul de caz. Managerul de caz va înainta planul individual de servicii al persoanei cu handicap atât persoanei în cauzã, cât şi reprezentantului serviciului public specializat din localitatea de domiciliu sau de reşedinţã a persoanei cu handicap;".
25. Articolul 51 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 51. - Revizuirea programului individual de reabilitare şi integrare socialã se efectueazã ori de câte ori este nevoie."
26. Articolul 53 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 53. - (1) În sensul prevederilor art. 94 alin. (3) din lege, costul mediu lunar de întreţinere, stabilit anual prin ordin al preşedintelui Autoritãţii Naţionale pentru Persoanele cu Handicap, cuprinde cheltuielile de personal şi cheltuielile cu bunuri şi servicii şi reprezintã valoarea de referinţã la nivel naţional pentru asistarea unei persoane adulte cu handicap în sistem rezidenţial.
(2) Fiecare consiliu judeţean sau local al sectoarelor municipiului Bucureşti va stabili, prin hotãrâre, costul mediu lunar de întreţinere în centrele rezidenţiale publice de pe raza unitãţii administrativ-teritoriale respective.
(3) Metodologia de stabilire a contribuţiei de întreţinere datorate de adulţii cu handicap asistaţi în centre sau de susţinãtorii acestora se stabileşte prin ordin al preşedintelui Autoritãţii Naţionale pentru Persoanele cu Handicap."
27. La articolul 54, alineatul (1) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 54. - (1) Organizaţiile prevãzute la art. 98 din lege primesc de la Autoritatea Naţionalã pentru Persoanele cu Handicap subvenţii, în condiţiile legii."
28. Articolul 55 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 55. - În sensul prevederilor art. 99 din lege, sunt organizaţii neguvernamentale cu activitate în domeniul protecţiei persoanelor cu handicap cele care au în statut ca obiect de activitate protecţia şi asistenţa persoanelor cu handicap sau demonstreazã aceasta prin experienţa anterioarã."
29. Articolul 56 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 56. - În cazul nerespectãrii dispoziţiilor art. 15 alin. (1), art. 18-20, art. 21 alin. (3) şi (4), art. 22, art. 23 alin. (1) şi (2), art. 24, 30, 31, art. 34 alin. (3), art. 51 alin. (4), art. 55 alin. (1), art. 62-68, art. 69 alin. (1), art. 70, 78 şi 82 din lege, Autoritatea Naţionalã pentru Persoanele cu Handicap constatã contravenţiile şi aplicã sancţiunile legale din oficiu sau sesizatã de orice altã persoanã."
30. Articolul 57 se abrogã.
ART. II
<>Hotãrârea Guvernului nr. 268/2007 pentru aprobarea <>Normelor metodologice de aplicare a prevederilor <>Legii nr. 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, cu modificãrile şi completãrile aduse prin prezenta hotãrâre, se va republica, dându-se textelor o nouã numerotare.

PRIM-MINISTRU
EMIL BOC

Contrasemneazã:
--------------
Ministrul muncii, familiei şi protecţiei sociale,
Mihai Constantin Şeitan

p. Ministrul administraţiei şi internelor,
Mihai Caprã,
secretar de stat

Ministrul finanţelor publice,
Sebastian Teodor Gheorghe Vlãdescu

Bucureşti, 5 februarie 2010.
Nr. 89.


ANEXÃ
(Anexa la normele metodologice)

ACORD DE PARTENERIAT

Încheiat între:
1. Unitatea Protejatã Autorizatã ..........................., cu sediul în ......................, str. ............... nr. ...., bl....., sc....., ap. ......, sectorul/judeţul ................, reprezentatã de .........................., în calitate de .......................;
şi
2. Autoritatea/instituţia publicã/persoana juridicã, publicã sau privatã ............, cu sediul în ........., str. ......... nr. ...., reprezentatã de ........., în calitate de ............ .
La baza încheierii prezentului acord de parteneriat, denumit în continuare acord, se au în vedere:
1. <>Legea nr. 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare;
2. <>Hotãrârea Guvernului nr. 268/2007 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor <>Legii nr. 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, cu modificãrile şi completãrile ulterioare;
3. <>Ordinul preşedintelui Autoritãţii Naţionale pentru Persoanele cu Handicap nr. 60/2007 privind aprobarea <>Procedurii de autorizare a unitãţilor protejate.
Obiectivul acordului
Prezentul acord are ca obiectiv asigurarea implicãrii persoanei cu handicap în realizarea produselor sau serviciilor oferite de unitatea protejatã autorizatã entitãţii care opteazã pentru prevederile <>art. 78 alin. (3), lit. b) din Legea nr. 448/2006 republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
Durata acordului
Prezentul acord se încheie pe o duratã de un an de la data semnãrii. Prezentul acord se prelungeşte de drept cu aceeaşi perioadã dacã niciuna dintre pãrţi nu notificã încetarea cu cel puţin 30 de zile înainte de data expirãrii termenului pentru care a fost încheiat.
Responsabilitãţile unitãţii protejate autorizate
Unitatea protejatã autorizatã are urmãtoarele responsabilitãţi:
1. sã implice persoana cu handicap, parţial sau integral, în activitatea de producţie sau furnizare de servicii din domeniul sãu de competenţã;
2. sã punã la dispoziţia partenerului, la solicitarea acestuia, fişa de post a persoanei cu handicap, întocmitã conform legislaţiei în vigoare, corespunzãtoare pregãtirii profesionale a persoanei cu handicap.
Responsabilitãţile autoritãţii/instituţiei publice/persoanei juridice, publice sau private:
1. sã solicite fişa de post a persoanei/persoanelor cu handicap angajate;
2. sã promoveze activitatea depusã de persoanele cu handicap angajate.
Dispoziţii finale
1. Pãrţile prezentului acord vor depune toate eforturile pentru a rezolva pe cale amiabilã, prin tratative directe, orice neînţelegere sau disputã care se poate ivi între ei în cadrul sau în legãturã cu îndeplinirea responsabilitãţilor.
2. Dacã pãrţile nu reuşesc sã rezolve în mod amiabil divergenţele, fiecare poate solicita ca disputa sã se soluţioneze de cãtre instanţele judecãtoreşti competente.
3. Prezentul acord poate fi completat şi/sau modificat prin încheierea de acte adiţionale asumate de ambii parteneri.
4. Orice comunicare între pãrţi referitoare la îndeplinirea prezentului acord trebuie sã fie transmisã în scris. Orice document scris trebuie înregistrat atât în momentul transmiterii, cât şi în momentul primirii.
5. Comunicãrile între pãrţi se pot face şi prin telefon, telegramã, telex, fax sau poştã electronicã, cu condiţia confirmãrii în scris a comunicãrii.
Prezentul acord a fost încheiat astãzi, ........., în 2 (douã) exemplare originale, câte un exemplar pentru fiecare partener.

-------


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016