Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 881 din 28 octombrie 1999  privind salarizarea personalului din Regia Autonoma Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 881 din 28 octombrie 1999 privind salarizarea personalului din Regia Autonoma "Administratia Fluviala a Dunarii de Jos Galati"

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 546 din 8 noiembrie 1999
În temeiul art. 4 alin. (3) lit. b) din Legea salarizarii nr. 14/1991,

Guvernul României hotãrãşte:

CAP. 1
Dispoziţii generale

ART. 1
Salarizarea personalului angajat pe baza de contract individual de munca în Regia Autonomã "Administraţia Fluviala a Dunãrii de Jos Galaţi", regie autonomã cu specific deosebit, denumita în continuare regie autonomã, se stabileşte în raport cu specificul activitãţii desfãşurate, cu nivelul pregãtirii profesionale necesar pentru îndeplinirea sarcinilor de munca şi cu rãspunderea asumatã potrivit funcţiei îndeplinite.
ART. 2
(1) Drepturile salariale ale personalului regiei autonome cuprind:
a) salariile de baza care se stabilesc pe baza urmãtoarelor elemente:
- coeficientul de ierarhizare 1,000, cu o valoare de 685.872 lei, care se utilizeazã ca baza de calcul pentru salariile de baza corespunzãtoare grilelor de salarizare specifice;
- grilele de intervale compuse din intervale de valori minime şi maxime pentru coeficienţii de ierarhizare a salariului de baza pentru fiecare funcţie de execuţie, grad profesional sau treapta profesionalã;
- criteriile de stabilire a salariilor de baza între limite pe baza performantelor profesionale individuale ale angajaţilor pentru îndeplinirea atribuţiilor şi raspunderilor corespunzãtoare postului caracterizat prin cerinţe de ocupare;
b) sporuri la salariul de baza: pentru vechime în munca, pentru condiţiile în care se desfãşoarã activitatea, pentru munca desfasurata peste programul normal de lucru, pentru munca în timpul nopţii, pentru îndeplinirea unor sarcini, activitãţi şi responsabilitãţi suplimentare funcţiei de baza, pentru confidenţialitate;
c) premii pentru rezultate deosebite în activitatea individualã, precum şi un premiu anual pentru contribuţia la realizarile pe ansamblul regiei autonome.
(2) În limita resurselor financiare anuale şi cu aprobarea organului de conducere, personalul regiei autonome poate beneficia şi de alte drepturi sau facilitãţi, reglementate prin acte normative specifice şi prin contractul colectiv de munca.
ART. 3
Fondul destinat plãţii drepturilor salariale menţionate în prezenta hotãrâre se asigura în limita sumelor prevãzute cu aceasta destinaţie în bugetul de venituri şi cheltuieli aprobat anual.

CAP. 2
Stabilirea salariului de baza individual

ART. 4
(1) Salariul de baza corespunzãtor funcţiei de execuţie se stabileşte între limite, pe baza evaluãrii performantelor profesionale individuale ale salariaţilor, în raport cu îndeplinirea atribuţiilor şi raspunderilor prevãzute în fişa postului.
(2) Grilele de intervale corespunzãtoare fiecãrei funcţii de execuţie, grad profesional sau treapta profesionalã sunt prevãzute în anexa nr. 1.
(3) Limitele minime şi maxime ale coeficienţilor de ierarhizare, înmulţite cu salariul de baza corespunzãtor coeficientului de ierarhizare 1,000, reprezintã limitele între care se stabilesc salariile de baza corespunzãtoare funcţiei de execuţie, gradului sau treptei profesionale.
(4) Criteriile de stabilire a salariilor de baza între limite şi normele de evaluare a performantelor profesionale individuale se aproba de consiliul de administraţie al regiei autonome, cu avizul Ministerului Transporturilor.
ART. 5
(1) Salariul de baza pentru personalul cu funcţii de conducere este cel corespunzãtor funcţiei de execuţie, gradului sau treptei profesionale, la care se adauga o indemnizaţie de conducere, diferenţiatã în raport cu complexitatea şi rãspunderea ce revin funcţiei de conducere, care face parte din salariul de baza.
(2) Indemnizaţiile de conducere sunt stabilite în procente din salariul de baza al funcţiei de execuţie şi sunt prevãzute în anexa nr. 2.
ART. 6
Salariul de baza şi indemnizaţia de conducere vor fi reevaluate anual, pe baza performantelor individuale realizate în perioada anterioarã, cu respectarea limitelor prevãzute pentru gradul profesional sau treapta profesionalã în care salariatul este încadrat. Reevaluarea se face dupã aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli şi cu încadrarea, împreunã cu celelalte elemente ale sistemului de salarizare, în cheltuielile pentru salarii prevãzute în bugetul aprobat.
ART. 7
(1) Pentru rezultatele deosebite obţinute în activitatea desfasurata personalul poate primi un salariu de merit, care face parte din salariul de baza.
(2) Cuantumul salariului de merit poate fi de pana la 15% din salariul de baza.
(3) Salariul de merit poate fi acordat pentru cel mult 15% din numãrul total de posturi prevãzute în statul de funcţii al regiei autonome, din care cel puţin doua treimi vor fi utilizate pentru funcţiile de execuţie.
(4) Persoanele care beneficiazã de salariu de merit se stabilesc de cãtre directorul general al regiei autonome, o data pe an, de regula dupã aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli, la propunerea şefului ierarhic al salariatului, în raport cu rezultatele obţinute în activitatea desfasurata, şi se aproba de cãtre consiliul de administraţie. Pentru personalul nou-angajat salariul de merit se poate acorda dupã o perioada de 6 luni de la angajare.

CAP. 3
Sporuri la salariul de baza

ART. 8
(1) Persoanele salarizate potrivit prezentei hotãrâri beneficiazã de un spor de vechime în munca de pana la 25%, calculat la salariul de baza, corespunzãtor timpului efectiv lucrat în programul normal de lucru, astfel:




Transa de vechime în munca Cota din salariul de baza

- între 3 şi 5 ani 5%
- între 5 şi 10 ani 10%
- între 10 şi 15 ani 15%
- între 15 şi 20 ani 20%
- peste 20 ani 25%



(2) În cazul cumulului de funcţii sporul de vechime se acorda numai la funcţia de baza.
(3) Sporul de vechime în munca se plãteşte cu începere de la data de întâi a lunii urmãtoare celei în care s-a împlinit vechimea în munca prevãzutã la transa respectiva.
(4) Sporul de vechime în munca se ia în calcul la stabilirea pensiilor şi a indemnizaţiilor pentru incapacitate temporarã de munca.
(5) Pensionãrii pentru limita de varsta, care se reangajeaza în munca, potrivit legii, beneficiazã de sporul de vechime corespunzãtor vechimii în munca dobândite dupã data pensionãrii.
ART. 9
În raport cu condiţiile în care se desfãşoarã activitatea, pot fi acordate urmãtoarele categorii de sporuri:
a) pentru condiţii grele de munca, un spor de pana la 15% din salariul de baza, personalului care lucreazã în condiţii de stres, de efort fizic ridicat, la temperaturi ridicate sau scãzute, în mediu umed şi în alte condiţii de mediu deosebite sau nedorite. Pentru personalul navigant din sala maşinilor, în perioada în care acesta desfãşoarã activitate legatã de funcţionarea motoarelor, şi pentru scafandrii pe timpul imersiunii, sporul pentru condiţii grele de munca poate fi de pana la 25%, pentru timpul efectiv lucrat la locul de munca respectiv;
b) pentru condiţii nocive de munca, un spor de pana la 15% din salariul de baza, la locurile de munca în care, potrivit determinarilor efectuate de organele de specialitate, sunt depasite concentratiile de noxe maxime admise de normele de protecţie a muncii;
c) pentru condiţii vãtãmãtoare sau periculoase, un spor de pana la 15% din salariul de baza, personalului de la locurile de munca la care exista riscul de accidentare.
ART. 10
Pentru munca nenormata şi pentru depãşirea frecventa a programului de lucru de cãtre personalul care desfãşoarã activitate la uscat se acorda un spor de pana la 25% din salariul de baza.
ART. 11
Pentru exercitarea temporarã a atribuţiilor unei funcţii de execuţie suplimentare, alta decât funcţia de execuţie de baza a salariatului, se acorda un spor de pana la 30% din salariul de baza minim al funcţiei suplimentare ale carei atribuţii se preiau.
ART. 12
Corespunzãtor perioadei lucrate fãrã întrerupere în cadrul regiei autonome se acorda un spor de fidelitate în cuantum de pana la 25% din salariul de baza. Condiţiile de acordare a sporului şi diferentierea pe transe de vechime se stabilesc de conducerea regiei autonome.
ART. 13
Pentru activitatea desfasurata, potrivit programului de lucru, în timpul nopţii, între orele 22,00 şi 6,00, se acorda, pentru orele lucrate în acest interval, un spor de 25% din salariul de baza, dacã timpul astfel lucrat reprezintã cel puţin jumãtate din programul normal de lucru.
ART. 14
Personalul care are locul de munca în localitãţile din Rezervatia Biosferei "Delta Dunãrii" beneficiazã de un spor de izolare de pana la 20% din salariul de baza.
ART. 15
Pentru activitatea de imersiune se acorda o indemnizaţie de scufundare în cuantum de 7.900 lei/ora de scufundare.
ART. 16
(1) Sporurile prevãzute la art. 9-11 se acorda pentru timpul efectiv lucrat în condiţiile prevãzute de prezenta hotãrâre.
(2) Categoriile de personal, locurile de munca, condiţiile concrete de acordare şi cuantumul sporurilor prevãzute la art. 9-11 se stabilesc prin regulament aprobat de conducerea regiei autonome.
ART. 17
(1) Orele prestate peste durata normalã a timpului de lucru de cãtre personalul încadrat în funcţii de execuţie, angajat în activitãţi la uscat, care nu beneficiazã de spor de munca nenormata, se compenseazã cu timp liber corespunzãtor. Dacã munca astfel prestatã nu a putut fi compensata cu timp liber corespunzãtor în urmãtoarele 30 de zile calendaristice şi dacã cel în cauza este de acord, orele suplimentare se vor plati cu un spor din salariul de baza, dupã cum urmeazã:
a) 50% din salariul de baza pentru primele doua ore de depasire a duratei normale a zilei de lucru;
b) 100% din salariul de baza pentru orele ce depãşesc primele doua ore şi pentru munca prestatã în zilele de repaus sãptãmânal sau în celelalte zile în care, potrivit reglementãrilor legale, nu se lucreazã.
(2) Munca peste durata normalã a timpului de lucru poate fi prestatã şi sporurile prevãzute la alin. (1) se pot plati numai dacã efectuarea orelor suplimentare a fost dispusã de conducerea regiei autonome sau a subunitatilor acesteia, fãrã a depãşi 120 de ore anual. În cazuri cu totul deosebite, consiliul de administraţie al regiei autonome poate aproba efectuarea orelor suplimentare şi peste acest plafon, dar nu mai mult de 360 de ore anual. Aprobarea efectuãrii orelor suplimentare se face cu consultarea sindicatelor.
(3) Orele prestate de personalul navigant şi auxiliar imbarcat pe navele maritime, fluviale, de navigaţie interioarã, precum şi de cãtre personalul din activitãţile de reparaţii-întreţinere nave, intervenţii şi salvare navala, în zilele de sambata şi duminica sau de sarbatori legale, în cadrul schimbului normal de munca stabilit potrivit graficului de lucru, se plãtesc cu un spor de 100% din salariul de baza.
(4) Orele prestate peste durata normalã a timpului de lucru în condiţiile alin. (3), care nu au putut fi compensate cu timp liber corespunzãtor în urmãtoarele 60 de zile calendaristice, se vor plati cu un spor de 100% din salariul de baza, numai dacã efectuarea orelor suplimentare a fost dispusã de conducerea regiei autonome sau a subunitatilor şi în limita stabilitã la alin. (2).

CAP. 4
Premii

ART. 18
(1) Pentru premierea individualã a personalului care s-a remarcat printr-o activitate deosebita regia autonomã va putea constitui un fond de premiere lunar prin aplicarea unei cote de pana la 2% asupra fondului de salarii prevãzut în bugetul de venituri şi cheltuieli aprobat.
(2) Fondul de premiere constituit potrivit alin. (1) se aproba de cãtre organul de conducere al regiei autonome şi se cuprinde în bugetul de venituri şi cheltuieli.
(3) Cuantumul premiilor individuale se stabileşte de directorul general al regiei autonome, prin dispoziţie, pe categorii de funcţii şi pe intreaga structura organizatoricã aprobatã, pe baza performantelor profesionale realizate de fiecare salariat în perioada precedenta premierii.
(4) Pentru evaluarea performantelor profesionale realizate de fiecare salariat în perioada precedenta premierii şeful ierarhic va utiliza fişa de evaluare a performantelor profesionale individuale, adaptatã la specificul activitãţii respective.
(5) Sumele neconsumate din acest fond de premiere pot fi utilizate în lunile urmãtoare în cadrul aceluiaşi an bugetar.
ART. 19
Cu respectarea legislaţiei în vigoare, în limita resurselor financiare anuale şi dupã acoperirea cheltuielilor de administrare şi de întreţinere, cu aprobarea organului de conducere al regiei autonome, personalul poate beneficia la sfârşitul anului calendaristic de un premiu anual de pana la un salariu mediu lunar de baza realizat în anul pentru care se face plata.
ART. 20
Premiul anual va putea fi redus sau anulat în cazul personalului care în cursul anului a obţinut performanţe profesionale individuale care nu corespund sub raport profesional cerinţelor postului pe care îl ocupa ori a avut abateri pentru care a fost sancţionat disciplinar.

CAP. 5
Alte drepturi

ART. 21
Persoanele numite temporar în locul unei persoane cu funcţie de conducere care lipseşte din regia autonomã o perioada mai mare de 30 de zile calendaristice şi care nu beneficiazã de salariu pe perioada respectiva primesc, pe lângã salariul de baza al funcţiei, gradului sau treptei profesionale în care sunt încadrate, indemnizaţia corespunzãtoare funcţiei de conducere pe care o preiau.
ART. 22
(1) Pe durata delegarii, detaşãrii sau trecerii temporare într-o alta munca persoana în cauza îşi pãstreazã funcţia, gradul sau treapta profesionalã şi salariul de baza avut anterior.
(2) Când detasarea sau trecerea temporarã în alta munca se face într-o funcţie la care este stabilit un salariu de baza mai mare, persoana detasata sau trecutã temporar în alta munca are dreptul la acest salariu în condiţiile prevãzute de lege.
(3) Pe perioada detaşãrii sau trecerii temporare într-o alta munca salariaţii primesc, pe lângã salariul de baza stabilit potrivit alin. (1) şi (2), şi celelalte drepturi care se acorda personalului de la locul de munca respectiv.
(4) Drepturile care se acorda pe timpul detaşãrii sau al trecerii temporare în alta munca se suporta de unitatea la care personalul respectiv îşi desfãşoarã activitatea.
ART. 23
(1) Personalul care are domiciliul în alta localitate şi este solicitat sa fie transferat la subunitatile regiei autonome din localitãţile unde atragerea specialiştilor se face cu mare greutate, precum şi personalul mutat în cadrul aceleiaşi unitãţi, în alta localitate, au dreptul la:
a) rambursarea costului transportului pentru el şi pentru membrii familiei sale, precum şi pentru gospodãria sa;
b) plata unei indemnizaţii de instalare egale cu un salariu de baza lunar;
c) plata unei indemnizaţii egale cu o pãtrime din salariul de baza lunar, pentru fiecare membru al familiei;
d) un concediu plãtit de 5 zile lucrãtoare, în vederea mutãrii efective, acordat la cererea sa.
(2) Mutarea în alta localitate se va putea face, în toate cazurile, numai cu asigurarea suprafeţei locative corespunzãtoare.
(3) Drepturile bãneşti prevãzute la alin. (1) se plãtesc de subunitatea la care se face transferul, dacã în documentul de solicitare a transferului s-a fãcut aceasta menţiune.
ART. 24
(1) La încadrarea în alta localitate decât cea de domiciliu personalul de specialitate beneficiazã în primul an de activitate dupã absolvirea studiilor de o indemnizaţie de instalare echivalenta cu un salariu de baza corespunzãtor funcţiei, gradului sau treptei profesionale în care urmeazã sa fie încadrat.
(2) La încadrarea, în primul an de activitate dupã absolvirea studiilor, în localitãţile situate pe teritoriul Rezervatiei Biosferei "Delta Dunãrii" personalul de specialitate cu studii superioare beneficiazã de o indemnizaţie de instalare echivalenta cu doua salarii de baza, corespunzãtor funcţiei în care urmeazã sa fie încadrat.
(3) Persoanele care au beneficiat de indemnizaţia de instalare şi care ulterior au demisionat sau cãrora li s-a desfãcut contractul individual de munca din motive imputabile lor, înainte de împlinirea unui an de la instalare, vor restitui, în condiţiile legii, indemnizaţia primitã, calculatã proporţional cu perioada rãmasã pana la expirarea termenului de un an.

CAP. 6
Dispoziţii finale

ART. 25
(1) În limita bugetului de venituri şi cheltuieli aprobat anual, potrivit competentelor prevãzute de lege, regia autonomã îşi întocmeşte organigrama şi statul de funcţii, cu respectarea nomenclatorului de funcţii şi de personal aprobat de organul de conducere al regiei autonome, conform legislaţiei în vigoare.
(2) Organigrama, statul de funcţii şi numãrul de personal se aproba de cãtre consiliul de administraţie al regiei autonome, iar fişele de evaluare a posturilor se aproba de conducerea acesteia.
ART. 26
Persoanele încadrate în funcţiile prevãzute în anexa nr. 1 cu salariul de debutant vor fi salarizate astfel pana la expirarea perioadei de proba şi pana la avansarea pe baza de verificare a cunoştinţelor potrivit legii.
ART. 27
(1) Angajarea personalului în cadrul regiei autonome se face prin concurs pe un post vacant. La concurs pot participa persoane din cadrul regiei autonome sau din afarã acesteia, în condiţiile legii.
(2) Concursul consta într-o proba scrisã sau orala, interviu sau proba practica, dupã caz.
(3) Angajarea şi/sau avansarea în funcţii se fac pe baza evaluãrii performantelor profesionale individuale, cu respectarea limitelor prevãzute pentru gradul profesional sau treapta profesionalã în care se face încadrarea.
ART. 28
Angajarea personalului prin cumul de funcţii se face cu acordul conducerii instituţiei sau a agentului economic la care persoana în cauza are funcţia de baza, dacã o parte din programul funcţiei cumulate se suprapune celui de la funcţia în care este încadrat. În acest caz se va asigura decalarea programului respectiv.
ART. 29
La data intrãrii în vigoare a prezentei hotãrâri compensaţiile acordate prin hotãrâri ale Guvernului de indexare a salariilor de baza sunt incluse în salariul de baza.
ART. 30
Salariul de baza corespunzãtor coeficientului de ierarhizare 1,000 se va modifica în funcţie de evoluţia elementelor pe baza cãrora se stabilesc, potrivit legii, salariile de baza ale personalului din sectorul bugetar.
ART. 31
Anexele nr. 1 şi 2 fac parte integrantã din prezenta hotãrâre.
ART. 32
Pe data intrãrii în vigoare a prezentei hotãrâri se abroga <>Hotãrârea Guvernului nr. 520/1991 privind salarizarea personalului din Administraţia Fluviala a Dunãrii de Jos Galaţi, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 173 din 22 august 1991, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.

PRIM-MINISTRU
RADU VASILE

Contrasemneazã:
---------------
p. Ministrul transporturilor,
Aleodor Francu,
secretar de stat

p. Ministrul muncii şi protecţiei
sociale,
Norica Nicolai,
secretar de stat

Ministrul finanţelor,
Decebal Traian Remes

ANEXA 1



COEFICIENŢII DE IERARHIZARE
pentru funcţiile de execuţie din Regia Autonomã "Administraţia Fluviala
a Dunãrii de Jos Galaţi"

Salariul de baza corespunzãtor coeficientului de ierarhizare 1,000 = 685.872 lei

1. Personal tehnic, economic, de alta specialitate, administrativ de deservire, de întreţinere, reparaţii, gospodãresc

───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Nivelul Coeficientul
crt. Funcţia studiilor de ierarhizare
────────────────
minim maxim
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

A. Funcţii de execuţie pe grade profesionale

1. Inginer, hidrolog, economist, inspector de
specialitate, consilier juridic; IA S 2,150 4,000
2. Inginer, hidrolog, economist, inspector de
specialitate, analist, translator, referent de
specialitate, consilier juridic; I S 1,950 3,500
3. Inginer, hidrolog, economist, inspector de
specialitate, analist, translator, referent de
specialitate, consilier juridic; II S 1,750 3,200
4. Inginer, hidrolog, economist, inspector de
specialitate, analist, translator, referent de
specialitate, consilier juridic; III S 1,550 2,800
5. Inginer, hidrolog, economist, inspector de
specialitate, analist, translator, referent de
specialitate, consilier juridic; IV S 1,450 2,500
6. Inginer, hidrolog, economist, inspector de
specialitate, analist, translator, referent de
specialitate, consilier juridic; debutant S 1,350
7. Subinginer IA S.S.D 1,700 3,300
8. Subinginer I S.S.D 1,600 2,900
9. Subinginer II S.S.D 1,400 2,600
10. Subinginer III S.S.D 1,200 2,200
11. Subinginer debutant S.S.D 1,150

B. Funcţii de execuţie pe trepte profesionale

12. Referent, tehnician, contabil, merceolog; IA M 1,500 2,450
13. Referent, tehnician, contabil, merceolog; I M 1,300 2,200
14. Referent, tehnician, contabil, merceolog; II M 1,100 2,000
15. Referent, tehnician, contabil, merceolog; III M 0,950 1,900
16. Referent, tehnician, contabil, merceolog;
debutant M 0,850
17. Desenator, funcţionar, casier, dactilograf,
secretar; I M 0,925 1,500
18. Desenator, funcţionar, casier, dactilograf,
secretar; II M 0,825 1,250
19. Desenator, funcţionar, casier, dactilograf,
secretar; debutant M 0,800
20. Operator calculator; I M 1,150 1,500
21. Operator calculator; II M 0,950 1,250
22. Operator calculator; debutant M 0,850
23. Şef depozit M 0,925 1,400
24. Magaziner, lucrator comercial, arhivar; I M 0,925 1,200
25. Magaziner, lucrator comercial, arhivar; II M 0,825 1,100
26. Magaziner, lucrator comercial, arhivar; debutant M 0,800
27. Portar, paznic, îngrijitor, manipulant bunuri,
curier 0,725 1,000
28. Maistru 1,300 1,800
29. Sofer I 1,250 1,800
30. Sofer II 1,100 1,600
31. Muncitor calificat I 1,250 1,800
32. Muncitor calificat II 1,100 1,600
33. Muncitor calificat III 0,975 1,400
34. Muncitor calificat IV 0,900 1,300
35. Muncitor necalificat 0,800 1,200
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

2. Personal navigant

───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Nivelul Coeficientul
crt. Funcţia de Studii de ierarhizare
comple- ─────────────
xitate minim maxim
a navei
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
36. Comandant instructor, şef mecanic instructor S 1,950 2,420
37. Comandant instructor, şef mecanic instructor M 1,700 2,200

a) Funcţii de execuţie pe nave maritime, fluviale, portuare, tehnice

38. Comandant I S 1,850 2,200
II 1,650 1,980
III 1,450 1,760
IV 1,250 1,540
39. Şef mecanic I S 1,750 2,090
II 1,550 1,870
III 1,350 1,650
IV 1,150 1,430
40. Cãpitan secund, şef mecanic secund,
şef electrician I S 1,550 1,870
41. Ofiţer punte, ofiţer mecanic, ofiţer
electrician; II I S 1,400 1,650
II 1,250 1,490
42. Ofiţer punte, ofiţer mecanic, ofiţer
electrician; III I S 1,250 1,490
II 1,100 1,320
43. Comandant, cãpitan I M 1,650 1,980
II 1,450 1,760
III 1,250 1,540
IV 1,050 1,320
44. Şef mecanic fluvial şi maritim portuar I M 1,550 1,870
II 1,350 1,650
III 1,150 1,430
IV 0,975 1,210
45. Ofiţer fluvial, ofiţer mecanic, ofiţer
electrician I M 1,250 1,490
II 1,100 1,320
III 0,975 1,160
IV 0,900 1,050
46. Cãpitan dragor I M;G 1,550 1,870
II 1,400 1,760
47. Dragor şef I M;G 1,350 1,650
II 1,150 1,430
48. Dragor I M;G 1,000 1,270
II 0,900 1,070
49. Ofiţer R.T.G. I M 1,250 1,380
II 1,100 1,210
50. Şef echipaj I M;G 1,175 1,380
II 1,075 1,270
III 1,000 1,160
IV 0,925 1,070
51. Conducãtor salupa, şef timonier, ajutor
ofiţer mecanic I M;G 1,125 1,490
II 1,050 1,320
III 0,975 1,160
IV 0,900 1,050

b) Funcţii de execuţie comune pe nave

52. Timonier, motorist, electrician, carmaci; I M;G 0,925 1,070
53. Timonier, motorist, electrician, carmaci; II M;G 0,850 0,990
54. Marinar, marinar legator, motopompist; I M;G 0,900 1,050
55. Marinar, motopompist; II M;G 0,825 0,960
56. Marinar, motopompist; debutant M;G 0,750
57. Macaragiu (macarale plutitoare) 1,000 1,160
58. Bucatar 0,875 1,020
59. Scafandru greu 1,325 1,430
60. Scafandru autonom 1,200 1,320
61. Scafandru debutant 1,050
62. Scafandru şef grup 1,500 1,650
63. Scafandru şef utilaj 1,400 1,540

c) Funcţii pentru activitatea de pilotaj al navelor

1. Funcţii de execuţie pe grade profesionale

64. Şef agenţie pilotaj S 1,900 2,090
65. Şef cart pilotaj S 1,850 2,040
66. Pilot gradul I S 1,650 1,980
67. Pilot gradul II S 1,475 1,760
68. Pilot aspirant S 1,450

2. Funcţii de execuţie pe trepte profesionale

69. Şef agenţie pilotaj M 1,750 1,930
70. Şef cart pilotaj M 1,700 1,870
71. Pilot treapta I M 1,575 1,730
72. Pilot treapta II M 1,475 1,620
73. Pilot aspirant M 1,450
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



NOTA:
1. În funcţiile de inspector de specialitate şi referent de specialitate vor fi încadraţi absolvenţi cu diploma de licenta sau echivalenta ai instituţiilor de învãţãmânt superior de specialitate tehnica, economicã, universitarã sau de alta specialitate, cu durata studiilor de 4-6 ani - învãţãmânt de zi sau de 5-6 ani - învãţãmânt seral sau fãrã frecventa.
2. În funcţiile cu S.S.D. vor fi încadraţi absolvenţi cu diploma ai unei instituţii de învãţãmânt superior de scurta durata, în specialitate tehnica, cu durata studiilor de 2-3 ani - învãţãmânt de zi sau de 3-4 ani - învãţãmânt seral sau fãrã frecventa.
3. În funcţiile de referent vor fi încadraţi absolvenţi cu diploma de bacalaureat ai învãţãmântului mediu liceal sau, dupã caz, cu diploma ai învãţãmântului postliceal, tehnic, de maiştri.
4. Echivalarea categoriilor de calificare, potrivit indicatoarelor tarifare de calificare în vederea încadrãrii în trepte profesionale pentru muncitorii calificaţi, se face de cãtre consiliul de administraţie al regiei autonome.

ANEXA 2



INDEMNIZAŢII DE CONDUCERE

─────────────────────────────────────────────────────────────────────
Indemnizaţia de conducere, în
procente din salariul de baza
Nr. Funcţia ─────────────────────────────────
crt. limita maxima
──────────────────────────────────────────────────────────────────────
1. Director general 55
2. Director cai navigabile 50
3. Director tehnic 50
4. Director economic 50
5. Şef secţie 30
6. Şef secţie adjunct 25
7. Contabil-şef 25
8. Şef agenţie 27
9. Şef serviciu 30
10. Şef birou 25
──────────────────────────────────────────────────────────────────────


-------------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016