Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 872 din 21 octombrie 1999  privind aprobarea Memorandumului de intelegere pentru Programul de dezvoltare rurala in Romania (Sistem de informare geografica si perfectionarea specialistilor in domeniul asociatiilor de utilizatori de irigatii) dintre Ministerul Agriculturii si Alimentatiei din Romania si Agentia Spaniola de Cooperare Internationala, semnat la Bucuresti la 21 iunie 1999    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 872 din 21 octombrie 1999 privind aprobarea Memorandumului de intelegere pentru Programul de dezvoltare rurala in Romania (Sistem de informare geografica si perfectionarea specialistilor in domeniul asociatiilor de utilizatori de irigatii) dintre Ministerul Agriculturii si Alimentatiei din Romania si Agentia Spaniola de Cooperare Internationala, semnat la Bucuresti la 21 iunie 1999

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 543 din 5 noiembrie 1999

În temeiul prevederilor <>Legii nr. 4/1991 privind încheierea şi ratificarea tratatelor,

Guvernul României hotãrãşte:

ARTICOL UNIC
Se aproba Memorandumul de înţelegere pentru Programul de dezvoltare ruralã în România (Sistem de informare geograficã şi perfecţionarea specialiştilor în domeniul asociaţiilor de utilizatori de irigaţii) dintre Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei din România şi Agenţia Spaniola de Cooperare Internationala, semnat la Bucureşti la 21 iunie 1999.

PRIM-MINISTRU
RADU VASILE

Contrasemneazã:
--------------
p. Ministrul agriculturii
şi alimentaţiei,
Ştefan Pete,
secretar de stat

p. Ministrul afacerilor externe,
Ion Pascu,
secretar de stat


MEMORANDUM DE ÎNŢELEGERE
pentru programul de dezvoltare ruralã în România (Sistem de informare geograficã şi perfecţionarea specialiştilor în domeniul asociaţiilor de utilizatori de irigaţii)

În cadrul Convenţiei de cooperare ştiinţificã şi tehnica dintre Spania şi România din 4 martie 1980 şi în conformitate cu cele prevãzute în Actul celei de-a III-a Comisii mixte hispano-romane de cooperare ştiinţificã şi tehnica, care s-a desfãşurat la Bucureşti în perioada 24-25 septembrie 1998,
Agenţia Spaniola de Cooperare Internationala (AECI) din cadrul Ministerului Afacerilor Externe al Spaniei, reprezentatã de ambasadorul Spaniei în România, Excelenta sa domnul Antonio Bellver, şi
Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei (M.A.A.) al României, reprezentat de secretarul general al ministerului, domnul Dragos Tanasoiu,
denumite în continuare ambele pãrţi,
în dorinta de a impulsiona cooperarea tehnica dintre cele doua tari în domeniul agriculturii,
convin urmãtoarele:

1. Obiectul memorandumului

Prezentul memorandum are ca obiect urmãtoarele proiecte de cooperare:
A. Implementarea unui sistem de informare geograficã - SIG - prin furnizarea de imagini prin satelit; şi
B. Program de perfecţionare a specialiştilor în domeniul asociaţiilor de utilizatori de irigaţii.

2. Descrierea proiectelor

A. Implementarea şi formarea pentru operarea unui sistem de informare geograficã
Este un proiect destinat Direcţiei generale dezvoltarea ruralã şi programe din cadrul Ministerului Agriculturii şi Alimentaţiei.
Obiectivul sau este controlul teritoriilor din spaţiul rural al României.
Proiectul include:
a) livrarea de cãtre partea spaniola cãtre partea romana, sub forma de ajutor nerambursabil, de echipament de baza pentru analizarea, procesarea şi producerea cartografiei tematice pornind de la imagini transmise prin satelit.
Achiziţionarea de materiale se va realiza, în funcţie de calitãţi, disponibilitati şi serviciul de asistenta tehnica, din Spania sau din România, din subvenţia menţionatã la pct. 3.
Materialele achiziţionate din Spania vor fi transmise de AECI Ambasadei Spaniei din România, ca material destinat proiectului de cooperare ce face obiectul prezentului memorandum, în regim de scutire de taxe vamale, ca parte integrantã a ajutorului nerambursabil menţionat anterior.
Toate materialele şi echipamentele menţionate, necesare pentru funcţionarea proiectului, vor rãmâne la dispoziţia Ministerului Agriculturii şi Alimentaţiei;
b) pregãtirea de specialişti pentru folosirea echipamentului şi materialului informatic, destinate dezvoltãrii proiectului, care se va realiza, de asemenea, în baza aceluiaşi ajutor nerambursabil.
Aceasta pregãtire se va realiza pe durata a 5-6 sãptãmâni, cu doua niveluri distincte şi cu o perioada interimara de doua sãptãmâni de lucru pentru specialiştii romani, în scopul de a le permite sa dobândeascã practica necesarã în vederea folosirii materialului.
B. Perfecţionarea de specialişti în domeniul asociaţiilor de utilizatori de irigaţii
Proiectul este destinat transmiterii cãtre partea romana a experienţei spaniole în materie (Comunitãţi de utilizatori de irigaţii), cu scopul final de a promova în România folosirea şi gestionarea eficienta a apei pentru irigaţii.
Proiectul consta în pregãtirea în Spania, pentru o perioada de 10 zile, a 5 funcţionari ai Ministerului Agriculturii şi Alimentaţiei, timp în care aceştia vor intra în contact direct cu Comunitatile de utilizatori de irigaţii spaniole, precum şi cu întreprinderile spaniole de tehnologie pentru irigaţii.
Aceasta perfecţionare se va face, în baza aceluiaşi ajutor nerambursabil, din subvenţia menţionatã la pct. 3.

3. Modalitãţi de cooperare

În scopul dezvoltãrii proiectelor descrise la pct. 1 şi 2, în modul cel mai rapid şi eficient posibil, ambele pãrţi au cãzut de acord ca modalitatea cea mai adecvatã pentru punerea în aplicare a acestei cooperãri este urmãtoarea:
- AECI acorda o subventie de 30.250.000 pesetas Organizaţiei neguvernamentale spaniole "Pueblos Fraternos" ("Popoare infratite");
- Organizaţia neguvernamentala spaniola "Pueblos Fraternos" va fi insarcinata şi îşi va asuma responsabilitatea gestionãrii financiare a ambelor proiecte;
- realizarea şi dezvoltarea tehnica a proiectelor va reveni Întreprinderii spaniole "Tragsatec", aleasã de AECI pentru specializarea sa în domeniul asistenţei tehnice şi ingineriei în mediul rural.
Întreprinderea "Tragsatec" va realiza şi va dezvolta proiectele în colaborare cu Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei din România.

4. Sarcini şi obligaţii ale participanţilor la proiecte

A. Partea spaniola:
a) Agenţiei Spaniole de Cooperare Internationala (AECI) îi revine sarcina de a transmite subvenţia menţionatã la pct. 3 Organizaţiei neguvernamentale "Pueblos Fraternos", precum şi de a supraveghea în general desfãşurarea programului de cooperare în colaborare cu Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei din România.
b) Organizaţia neguvernamentala "Pueblos Fraternos", ca receptor al subventiei menţionate la paragraful anterior, este supusã examinãrii şi evaluãrii determinate de AECI, precum şi controlului financiar al Intervenţiei generale a statului spaniol şi va facilita informaţiile care îi vor fi solicitate de cãtre Curtea de Conturi din Spania.
În coordonare cu ceilalţi participanţi la proiectele de cooperare organizaţia se va ocupa cu urmãrirea şi evaluarea lor şi va redacta un raport final despre acestea.
c) Întreprinderea "Tragsatec", insarcinata cu realizarea şi dezvoltarea tehnica a proiectelor descrise la pct. 1 şi 2, în coordonare cu ceilalţi participanţi la program, va propune un calendar de activitãţi pentru ambele proiecte şi celelalte detalii pentru implementarea lor.
Planificarea celor doua proiecte va fi adaptatã termenelor şi calendarelor convenite între ambele pãrţi, astfel încât, în mãsura posibilului, ambele proiecte sa fie finalizate în anul 1999.
B. Partea romana:
Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei va pune la dispoziţie proiectelor de cooperare resursele umane şi mijloacele logistice necesare în vederea realizãrii lor.
Va colabora cu partea spaniola la proiectarea şi elaborarea activitãţilor şi calendarului realizãrii ambelor proiecte şi, dupã caz, va aproba deciziile adoptate în comun.
Totodatã va propune şi va desemna participanţii romani la ambele proiecte, care vor fi formati în Spania.
Va colabora cu Ambasada Spaniei din România pentru realizarea demersurilor vamale necesare pentru importul în România al livrãrilor destinate proiectelor, provenite din Spania, care vor fi trimise de partea spaniola sub forma descrisã la lit. A.
Listele succesive cuprinzând livrãrile menţionate la paragraful anterior vor fi considerate ca fãcând parte integrantã din memorandum.

5. Coordonatorii şi responsabilii

A. Partea spaniola:
- din partea AECI, directorul general al Institutului de Cooperare cu Lumea Arabã Mediteraneana şi Tari în Curs de Dezvoltare şi, în numele sau, domnul Antonio Viu, de la Subdirectia Generalã de Cooperare cu Ţãrile din Europa Rasariteana şi Asia din cadrul institutului menţionat;
- din partea Organizaţiei neguvernamentale "Pueblos Fraternos", secretarul general al acesteia, domnul Jose Vicente Esteve Rodrigo şi, în numele sau, doamna Africa Sanchis, director de proiecte;
- din partea Întreprinderii "Tragsatec", domnul Eduardo Sentchordi, director adjunct la Departamentul Internaţional.
B. Partea romana:
- coordonator general al programului - doamna Silvia Capitanu, director general pentru integrare europeanã şi cooperare internationala din cadrul Ministerului Agriculturii şi Alimentaţiei;
- responsabil pentru Proiectul de informare geograficã - SIG: doamna doctor Floarea Bordanc, director
- Program SAPARD - la Direcţia generalã dezvoltare ruralã şi programe din cadrul Ministerului Agriculturii şi Alimentaţiei;
- responsabil pentru Proiectul de formare a asociaţiilor de utilizatori de irigaţii: domnul Liviu Creanga, directorul Direcţiei de îmbunãtãţiri funciare şi protecţia mediului.

6. Continuarea cooperãrii

Agenţia Spaniola de Cooperare Internationala şi Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei îşi exprima dorinta ca actuala cooperare hispano-romana sa nu ia sfârşit o data cu proiectele ce formeazã obiectul prezentului memorandum, ci, dimpotriva, sa poatã continua cu proiecte ulterioare, fie prin instrumente şi resurse bilaterale, fie prin instrumente şi resurse multilaterale, în general, şi europene, în special.

7. Intrarea în vigoare

Prezentul memorandum va intra în vigoare în momentul în care vor fi îndeplinite de cãtre ambele pãrţi demersurile şi formalitãţile prevãzute de dispoziţiile legale din cele doua tari.
Semnat la Bucureşti la 21 iunie 1999, în doua exemplare, în limbile romana şi spaniola, ambele texte având aceeaşi valabilitate.

Pentru
Ministerul Agriculturii
şi Alimentaţiei,
Dragos Tanasoiu,
secretar general

Pentru
Agenţia Spaniola
de Cooperare Internationala,
Antonio Bellver,
ambasadorul Spaniei în România

------------

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016