Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 863 din 2 decembrie 1994  privind acordarea unor fonduri banesti de la bugetul de stat pentru realizarea activitatilor si actiunilor prevazute la art. 13 din Legea nr. 83/1993    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 863 din 2 decembrie 1994 privind acordarea unor fonduri banesti de la bugetul de stat pentru realizarea activitatilor si actiunilor prevazute la art. 13 din Legea nr. 83/1993

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 359 din 23 decembrie 1994
    Guvernul României hotărăşte:

    ART. 1
    În baza prevederilor art. 13 din Legea nr. 83/1993 privind sprijinul acordat de stat producătorilor agricoli, se acordă de la bugetul de stat fonduri băneşti - în cadrul sumelor aprobate din bugetul Ministerului Agriculturii şi Alimentaţiei - pentru următoarele activităţi şi acţiuni:
    a) editarea şi distribuirea de reviste şi materiale de specialitate;
    b) organizarea de cursuri gratuite de instruire, perfecţionare şi atestare a agricultorilor, inclusiv de întreţinere, reparare şi exploatare a tractoarelor şi maşinilor agricole;
    c) punerea gratuit la dispoziţia producătorilor agricoli, persoane fizice, a proiectelor şi devizelor-model pentru construcţii gospodăreşti şi de producţie agricolă, a instrucţiunilor şi tehnologiilor de cultivare a plantelor, de creştere a animalelor şi de folosire a produselor chimice în agricultura, de protecţie a plantelor, animalelor şi mediului înconjurător;
    d) organizarea de târguri, loturi demonstrative şi expoziţii, anual.
    ART. 2
    Se aprobă Normele metodologice privind acordarea, utilizarea şi controlul utilizării fondurilor băneşti acordate de la bugetul de stat pentru aplicarea prevederilor art. 13 din Legea nr. 83/1993 privind sprijinul acordat de stat producătorilor agricoli, potrivit art. 1, prevăzute în anexă.
    ART. 3
    Anexa face parte integrantă din prezenta hotărâre.

                  PRIM-MINISTRU
                 NICOLAE VĂCĂROIU

                     Contrasemnează:
                     ----------------
                   Ministrul agriculturii
                      şi alimentaţiei,
                       Valeriu Tabără

                      Ministru de stat,
                     ministrul finanţelor,
                       Florin Georgescu

    Bucureşti, 2 decembrie 1994.
    Nr. 863.

    ANEXĂ
                    NORME METODOLOGICE
     privind acordarea, utilizarea şi controlul utilizării
  fondurilor băneşti acordate de la bugetul de stat pentru
    aplicarea prevederilor art. 13 din Legea nr. 83/1993
  privind sprijinul acordat de stat producătorilor agricoli

    ART. 1
    (1) În conformitate cu prevederile art. 13 alin. (2) şi (3) din Legea nr. 83/1993 privind sprijinul acordat de stat producătorilor agricoli, Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei asigură editarea şi distribuirea de reviste şi materiale de specialitate, organizează cursuri gratuite de instruire, perfecţionare şi atestare a agricultorilor, inclusiv de întreţinere, reparare şi exploatare a tractoarelor şi maşinilor agricole, atribuie burse pentru ţinerii care frecventează cursurile şcolilor profesionale agricole şi alte asemenea măsuri.
    (2) Totodată, Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei, prin intermediul centrelor de perfecţionare a personalului din agricultură, al direcţiilor generale pentru agricultură şi alimentaţie judeţene şi a municipiului Bucureşti şi al centrelor agricole comunale, pune gratuit la dispoziţia producătorilor agricoli, persoane fizice, proiecte şi devize-model pentru construcţii gospodăreşti şi de producţie agricolă, instrucţiuni şi tehnologii de cultivare a plantelor, de creştere a animalelor şi de folosire a produselor chimice în agricultură, de protecţie a plantelor, animalelor şi mediului înconjurător, organizează anual târguri, loturi demonstrative şi expoziţii privind utilizarea exploataţiilor agricole private.
    ART. 2
    Activităţile şi acţiunile menţionate la art. 1, finanţate de la bugetul de stat, se aprobă anual de către Guvern şi se pun în aplicare prin ordin al ministrului agriculturii şi alimentaţiei, în limita fondurilor alocate prin legea bugetului de stat.
    ART. 3
    Fondurile băneşti alocate pentru desfăşurarea activităţilor şi acţiunilor menţionate la art. 1 se derulează numai prin Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei şi direcţiile generale pentru agricultură şi alimentaţie judeţene şi a municipiului Bucureşti, care pot încheia contracte cu centrele de perfecţionare a personalului din agricultură, cu casele agronomului şi cu alte unităţi desemnate în acest scop.
    ART. 4
    (1) Pentru editarea publicaţiilor de specialitate, Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei organizează licitaţii sau selecţia ofertelor de preţ, cu respectarea criteriilor de eficienţă economică, conform prevederilor legale în vigoare.
    (2) Cheltuielile suportate de la bugetul Ministerului Agriculturii şi Alimentaţiei sunt cele prevăzute în decontul justificativ prezentat în anexa nr. 1 la prezentele norme.
    (3) Materialele de specialitate având ca obiect instrucţiuni şi tehnologii de cultivare a plantelor şi de creştere a animalelor, de folosire a produselor chimice în agricultura, de protecţie a plantelor, animalelor şi mediului înconjurător se distribuie gratuit producătorilor agricoli, persoane fizice.
    (4) Proiectele şi devizele-model pentru construcţii gospodăreşti şi de producţie agricolă vor fi distribuite, cu prioritate, în mod gratuit, tinerilor care au calitatea de producător agricol şi care se stabilesc şi lucrează în mediul rural.
    (5) Distribuirea gratuită a materialelor prevăzute la art. 4 alin. (3) se organizează prin direcţiile generale pentru agricultură şi alimentaţie judeţene şi a municipiului Bucureşti.
    (6) Verificarea distribuirii materialelor de specialitate prevăzute la art. 4 alin. (3) se face prin controale periodice efectuate de către specialiştii Ministerului Agriculturii şi Alimentaţiei.
    ART. 5
    (1) Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei organizează cursuri gratuite de instruire, perfecţionare şi atestare a agricultorilor, inclusiv de întreţinere, reparare şi exploatare a tractoarelor şi maşinilor agricole.
    (2) Tematicile-cadru abordate la cursurile de instruire, perfecţionare şi atestare a agricultorilor se vor referi la:
    a) tehnici şi tehnologii actuale în cultura plantelor de câmp, a pomilor şi arbuştilor fructiferi, a viţei de vie şi a legumelor;
    b) tehnici şi tehnologii actuale în creşterea animalelor;
    c) mecanizarea lucrărilor din agricultură;
    d) întreţinerea, repararea şi exploatarea tractoarelor şi maşinilor agricole;
    e) folosirea substanţelor chimice în agricultură;
    f) elemente de gestiune economică şi managementul exploataţiilor agricole.
    Tematicile-cadru se vor completa, adapta, diversifica şi detalia potrivit condiţiilor locale, nivelului de pregătire generală a cursanţilor, tipului şi scopului cursurilor etc., de către direcţiile generale pentru agricultură şi alimentaţie judeţene, a municipiului Bucureşti şi centrele de perfecţionare a personalului din agricultură.
    (3) Selectarea cursanţilor în funcţie de gradul de pregătire a acestora, se face de către:
    - direcţiile generale pentru agricultură şi alimentaţie judeţene şi a municipiului Bucureşti, la propunerea centrelor agricole comunale, pentru agricultori, persoane fizice;
    - Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei şi direcţiile generale pentru agricultură şi alimentaţie judeţene şi a municipiului Bucureşti, pentru specialişti.
    (4) Cursurile de instruire, perfecţionare şi atestare a agricultorilor, necesare ridicării nivelului de pregătire profesională a producătorilor agricoli şi de perfecţionare a specialiştilor, se realizează prin centrele de perfecţionare a personalului din agricultură, casele agronomului şi grupurile şcolare agricole, care asigură în acelaşi timp şi publicitatea acestora.
    (5) Fondurile necesare desfăşurării acţiunilor de la art. 5 alin. (1) se acordă direcţiilor generale pentru agricultură şi alimentaţie judeţene şi a municipiului Bucureşti, pentru cursurile organizate de acestea prin centrele de perfecţionare a personalului din agricultura, casele agronomului şi grupurile şcolare.
    (6) Cheltuielile suportate din bugetul Ministerului Agriculturii şi Alimentaţiei sunt cele prevăzute în decontul justificativ prezentat în anexa nr. 2 la prezentele norme.
    (7) Cursurile de instruire şi perfecţionare se organizează periodic, pentru ridicarea nivelului de cunoştinţe al producătorilor agricoli, persoane fizice, şi al specialiştilor şi se certifica cu adeverinţe de participare.
    Cursurile de instruire, perfecţionare şi atestare vor fi urmate de examinarea şi eliberarea de certificate care atesta absolvirea acestora.
    ART. 6
    (1) În cadrul programului de asistenţă tehnică şi de consultanţă de specialitate, Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei organizează anual, prin intermediul direcţiilor generale pentru agricultura şi alimentaţie judeţene şi a municipiului Bucureşti:
    a) târguri şi expoziţii agricole în judeţe şi în municipiul Bucureşti, ţinând seama de specificul local, de sărbători şi perioade calendaristice ale anului, cu participarea producătorilor agricoli privaţi şi a altor agenţi economici, precum şi a unităţilor de cercetare şi de învăţământ din zona de influenţă. Cu acest prilej se organizează concursuri pentru cei mai buni producători agricoli, persoane fizice;
    b) loturi demonstrative la nivel de centru agricol comunal, sub îndrumarea directă a specialiştilor de la aceste centre, a specialiştilor de la direcţiile generale pentru agricultura şi alimentaţie judeţene şi a municipiului Bucureşti, în colaborare cu specialiştii din cercetarea şi învăţământul agricol.
    De asemenea, loturi demonstrative se vor organiza şi în unităţile de cercetare şi învăţământ agricol din zonă, în vederea popularizarii noutăţilor tehnice în domeniu.
    (2) Costurile estimative de organizare şi desfăşurare a acestor manifestări se prezintă prin Nota de fundamentare a costului acţiunii (anexa nr. 3 la prezentele norme) de către unităţile organizatorice la direcţiile generale pentru agricultura şi alimentaţie judeţene şi a municipiului Bucureşti, pe baza căreia acestea vor solicita Ministerului Agriculturii şi Alimentaţiei acordarea sumelor necesare finanţării acestor acţiuni de la bugetul de stat.
    După încheierea acţiunii, unitatea organizatoare va prezenta direcţiilor generale pentru agricultură şi alimentaţie judeţene şi a municipiului Bucureşti decontul justificativ al cheltuielilor efectuate (anexa nr. 4 la prezentele norme) însoţit de toate actele primare pentru decontarea integrală a sumelor alocate.
    ART. 7
    (1) Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei urmăreşte, la nivelul unităţilor organizatoare, modul de organizare şi desfăşurare a activităţilor şi a acţiunilor respective.
    (2) Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei, în urma verificării şi analizei deconturilor justificative (anexele nr. 1-4 la prezentele norme), primite de la direcţiile generale pentru agricultura şi alimentaţie judeţene şi a municipiului Bucureşti, va solicita Ministerului Finanţelor deschiderea creditelor bugetare prevăzute la cap. 76.1. "Agricultură, silvicultură, ape, mediu înconjurător". Cererile de credite bugetare trimise Ministerului Finanţelor vor fi însoţite de un centralizator (anexa nr. 5 la prezentele norme) şi de un exemplar din deconturile justificative.
    După deschiderea creditelor bugetare, deconturile justificative se vor restitui ordonatorului principal de credite.
    (3) Direcţiile generale pentru agricultură şi alimentaţie judeţene şi a municipiului Bucureşti şi celelalte unităţi abilitate să organizeze activităţile şi acţiunile menţionate în prezentele norme metodologice răspund, potrivit legii, pentru utilizarea şi gestionarea fondurilor alocate în acest sens prin bugetul Ministerului Agriculturii şi Alimentaţiei.
    ART. 8
    Anexele nr. 1-5 fac parte integrantă din prezentele norme metodologice.

    ANEXA 1
    la normele metodologice

    MINISTERUL AGRICULTURII ŞI ALIMENTAŢIEI

                                          Verificat şi avizat pentru
                                          suma de ......... lei
                                          Direcţia generală sinteze
                                          economice şi financiare
                                            Director general
                  DECONT JUSTIFICATIV
     privind fondurile alocate de la bugetul de stat pentru
     editarea şi distribuirea de reviste şi materiale de
  specialitate, conform art. 13 alin. (2) şi (3) din Legea nr. 83/1993

──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. crt. Specificaţie Costul
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
  1. Cheltuieli de publicitate
  2. Cheltuieli de editare
  3. Cheltuieli de distribuire a revistelor şi
         materialelor de specialitate
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
        TOTAL:
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
                               Avizat
                               ------
               Direcţia pregătire şi perfecţionare personal,
                   consultanţă şi propagandă agricolă
                                Director,


    ANEXA 2
    la normele metodologice

DIRECŢIA GENERALĂ PENTRU MINISTERUL AGRICULTURII SI ALIMENTAŢIEI
AGRICULTURA ŞI ALIMENTAŢIE A
JUDEŢULUI/MUNICIPIULUI BUCUREŞTI ... Verificat şi avizat pentru suma
  Nr. ..... din ziua ........ de ........... lei
  luna ........... anul ..... Direcţia generală sinteze economice
                                             şi financiare
                                              Director general,
                                              Data ......../.......

                        DECONT JUSTIFICATIV
     privind fondurile alocate de la bugetul de stat pentru
   organizarea şi desfăşurarea cursurilor gratuite de instruire,
  perfecţionare şi atestare a agricultorilor, inclusiv de întreţinere,
         reparare şi exploatare a tractoarelor şi maşinilor
      agricole, conform art. 13 alin. (2) din Legea nr. 83/1993

──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. crt. Specificaţie Costul cursului
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
   1. Cheltuieli legate de închirierea spaţiilor
   2. Cheltuieli cu materiale didactice şi rechizite
   3. Cheltuieli legate de publicitatea cursurilor
   4. Prestări servicii
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
       TOTAL:
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Direcţia generală pentru agricultură Unitatea organizatoare,
şi alimentaţie a judeţului/a municipiului
Bucureşti

       Director, Contabil-şef,

                           Avizat
                           ------
             Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei
          Direcţia pregătire şi perfecţionare personal,
             consultanţă şi propagandă agricolă
                        Director,


    ANEXA 3
    la normele metodologice

               NOTA DE FUNDAMENTARE
        a costului acţiunii de organizare a ..........

 1. Denumirea manifestării:
 2. Data şi locul de desfăşurare:
 3. Numărul participanţilor:
 4. Cheltuieli totale:
              - din care, alte sponsorizări
 5. Cheltuieli ce se suportă de Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei
             - total
              din care: 5.1. Cheltuieli legate de redactarea şi expedierea
                              corespondenţei;
                         5.2. Cheltuieli de publicitate;
                         5.3. Cheltuieli cu editarea programelor, afişelor,
                              conferinţelor;
                         5.4. Cheltuieli legate de redactarea şi tipărirea
                              materialelor tehnice şi ştiinţifice;
                         5.5. Cheltuieli legate de închirierea şi amenajarea
                              spaţiilor necesare şi de realizare a loturilor
                              demonstrative.

 (T.V.A. este inclusă în structura cheltuielilor).

                  Executant, Beneficiar,
                  Director, Contabil-şef,


    ANEXA 4
    la normele metodologice

DIRECŢIA GENERALĂ PENTRU AGRICULTURĂ MINISTERUL AGRICULTURII ŞI ALIMENTAŢIEI
ŞI ALIMENTAŢIE A JUDEŢULUI/ Direcţia generală sinteze economice
A MUNICIPIULUI BUCUREŞTI şi financiare
UNITATEA ORGANIZATOARE .............
Nr.....din ziua....luna....anul... Verificat şi avizat pentru suma
                                            de .......... lei
                                                Director general,
                                             Data.......ziua.....luna.....

                    DECONT JUSTIFICATIV
    privind fondurile alocate de la bugetul de stat pentru
    organizarea anuală de târguri, loturi demonstrative şi
    expoziţii cu specific agricol şi de industrie alimentară,
        conform art. 13 alin. (3) din Legea nr. 83/1993

───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. SPECIFICAŢIE Credit Costul final Regularizarea
crt. (Denumirea acţiunii întreprinse) acordat al acţiunii costurilor
                                         iniţial acţiunii
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
 1. Cheltuieli legate de redactarea şi
     expedierea corespondenţei
 2. Cheltuieli de publicitate
 3. Cheltuieli cu editarea programelor,
     afiselor, conferinţelor
 4. Cheltuieli legate de redactarea şi
     tipărirea materialelor
 5. Cheltuieli legate de închirierea şi
     amenajarea spaţiilor necesare şi
     de realizarea loturilor demonstrative
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
     TOTAL:
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

Direcţia generală pentru agricultură Unitatea organizatoare
şi alimentaţie a judeţului/a municipiului
Bucureşti

       Director, Contabil-şef, Director, Contabil-şef,

                                 Avizat:
                                 --------
                 Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei
                 Direcţia pregătire şi perfecţionare personal,
                 consultanţa şi propaganda agricolă
                               Director,


    ANEXA 5
    la normele metodologice

    MINISTERUL AGRICULTURII ŞI ALIMENTAŢIEI
    Direcţia generală sinteze
    economice şi financiare

                         SITUAŢIA
    centralizatoarelor privind fondurile solicitate pentru
   activităţile şi acţiunile privind aplicarea prevederilor
      art. 13 din Legea nr. 83/1993, privind sprijinul
          acordat de stat producătorilor agricoli

───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
    Denumirea acţiunii şi direcţiile generale pentru Suma solicitată pe
    agricultura şi alimentaţie judeţene şi a baza deconturilor
    municipiului Bucureşti (mii lei)
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
 1. Acţiunea (activitatea)
    din care:
    - Direcţia generală pentru agricultură şi
      alimentaţie a judeţului/a municipiului
      Bucureşti
 2. Acţiunea (activitatea)
    din care:
    - Direcţia generală pentru agricultură şi
      alimentaţie a judeţului/a municipiului
      Bucureşti
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
     TOTAL:
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

                          Director general,


                          -----------------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016