Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 861 din 22 iulie 2009  pentru aprobarea Normelor metodologice de acordare, utilizare si control al sumelor anuale destinate gestionarii durabile a fondului forestier proprietate privata a persoanelor fizice si juridice si a celui proprietate publica si privata a unitatilor administrativ-teritoriale si pentru aprobarea Procedurii de realizare a serviciilor silvice si de efectuare a controalelor de fond    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 861 din 22 iulie 2009 pentru aprobarea Normelor metodologice de acordare, utilizare si control al sumelor anuale destinate gestionarii durabile a fondului forestier proprietate privata a persoanelor fizice si juridice si a celui proprietate publica si privata a unitatilor administrativ-teritoriale si pentru aprobarea Procedurii de realizare a serviciilor silvice si de efectuare a controalelor de fond

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 573 din 18 august 2009
HOTĂ?RÂRE nr. 861 din 22 iulie 2009
pentru aprobarea Normelor metodologice de acordare, utilizare şi control al sumelor anuale destinate gestionãrii durabile a fondului forestier proprietate privatã a persoanelor fizice şi juridice şi a celui proprietate publicã şi privatã a unitãţilor administrativ-teritoriale şi pentru aprobarea Procedurii de realizare a serviciilor silvice şi de efectuare a controalelor de fond
EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT ÎN: MONITORUL OFICIAL nr. 573 din 18 august 2009


În temeiul <>art. 108 din Constituţia României, republicatã , şi al <>art. 99 din Legea nr. 46/2008 - <>Codul silvic , cu modificãrile şi completãrile ulterioare,

Guvernul României adoptã prezenta hotãrâre.

ART. 1
Se aprobã Normele metodologice de acordare, utilizare şi control al sumelor anuale destinate gestionãrii durabile a fondului forestier proprietate privatã a persoanelor fizice şi juridice şi a celui proprietate publicã şi privatã a unitãţilor administrativ-teritoriale, prevãzute în anexa nr. 1.
ART. 2
Se aprobã Procedura de realizare a serviciilor silvice şi de efectuare a controalelor de fond, prevãzutã în anexa nr. 2.
ART. 3
(1) Folosirea alocaţiilor în alte scopuri decât cele prevãzute la art. 4 alin. (1) din anexa nr. 1 constituie contravenţie şi se sancţioneazã cu amendã de la 2.500 lei la 5.000 lei.
(2) Constatarea contravenţiei prevãzute la alin. (1) şi aplicarea sancţiunii se fac de cãtre personalul silvic cu atribuţii de control din cadrul structurilor teritoriale de specialitate din subordinea autoritãţii publice centrale care rãspunde de silviculturã.
ART. 4
Prevederile art. 3 referitoare la contravenţii se completeazã cu dispoziţiile <>Ordonanţei Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor, aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 180/2002 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
ART. 5
Anexele nr. 1 şi 2 fac parte integrantã din prezenta hotãrâre.
ART. 6
(1) Formele de sprijin prevãzute la <>art. 97 alin. (1) lit. a) , la <>art. 97 alin. (1) lit. b) pentru persoane juridice şi la <>art. 97 alin. (1) lit. c) din Legea nr. 46/2008 - <>Codul silvic , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, se vor finanţa numai dupã primirea deciziei favorabile a Comisiei Europene privind ajutoarele de stat.
(2) Toate formele de sprijin prevãzute în <>Legea nr. 46/2008 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, vor fi continuate dupã data de 1 ianuarie 2010 numai dupã primirea deciziei favorabile a Comisiei Europene privind ajutoarele de stat.
ART. 7
La data intrãrii în vigoare a prezentei hotãrâri se abrogã <>Hotãrârea Guvernului nr. 1.071/2006 privind aprobarea <>Normelor metodologice pentru acordarea, utilizarea şi controlul sumelor destinate proprietarilor de pãduri pentru gestionarea durabilã a acestora, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 723 din 23 august 2006.

PRIM-MINISTRU
EMIL BOC

Contrasemneazã:
---------------
Ministrul agriculturii,
pãdurilor şi dezvoltãrii rurale,
Ilie Sârbu

p. Viceprim-ministru, ministrul
administraţiei şi internelor,
Cristian Fãinişi,
secretar de stat

p. Ministrul finanţelor publice,
Gheorghe Gherghina,
secretar de stat

Bucureşti, 22 iulie 2009.
Nr. 861.


ANEXA 1

NORME METODOLOGICE
de acordare, utilizare şi control al sumelor anuale
destinate gestionãrii durabile a fondului forestier
proprietate privatã a persoanelor fizice şi juridice
şi a celui proprietate publicã şi privatã
a unitãţilor administrativ-teritoriale

ART. 1
Fundamentarea anualã a necesarului de fonduri pentru lucrãrile şi/sau acţiunile prevãzute la <>art. 97 alin. (1) din Legea nr. 46/2008 - <>Codul silvic , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, se face de cãtre autoritatea publicã centralã care rãspunde de silviculturã, la propunerea structurilor teritoriale de specialitate din subordine, cu respectarea reglementãrilor în vigoare privind elaborarea, aprobarea şi finanţarea acţiunilor din fondurile bugetare.
ART. 2
(1) Consiliul tehnico-economic al autoritãţii publice centrale care rãspunde de silviculturã analizeazã şi avizeazã propunerea de defalcare a alocaţiei bugetare destinate proprietarilor de pãduri, pentru gestionarea durabilã a acestora, întocmitã de direcţiile de specialitate din cadrul autoritãţii publice centrale care rãspunde de silviculturã.
(2) Propunerea de defalcare se face în raport cu importanţa şi prioritatea lucrãrilor sau acţiunilor necesare de realizat.
(3) Defalcarea alocaţiilor bugetare, avizate în conformitate cu prevederile alin. (1), se aprobã prin ordin al conducãtorului autoritãţii publice centrale care rãspunde de silviculturã.
ART. 3
(1) Administrarea sau serviciile silvice, dupã caz, pentru proprietarii de fond forestier proprietate privatã a persoanelor fizice şi juridice cu suprafeţe mai mici sau egale cu 30 ha se realizeazã de cãtre ocoalele silvice, la cerere, cu respectarea principiului teritorialitãţii.
(2) Calculul alocaţiilor bugetare destinate administrãrii sau serviciilor silvice, dupã caz, pentru proprietarii prevãzuţi la alin. (1) se face conform metodologiei de calcul prevãzute în anexa nr. 1, plata acestora fãcându-se lunar în contul ocolului silvic care asigurã administrarea sau serviciile silvice, dupã caz.
(3) Calculul drepturilor financiare cuvenite drept compensaţii reprezentând contravaloarea produselor pe care proprietarii nu le recolteazã, datoritã funcţiilor de protecţie stabilite prin amenajamente silvice care determinã restricţii în recoltarea de masã lemnoasã pentru proprietarii prevãzuţi la alin. (1) se face conform metodologiei de calcul prevãzute în anexa nr. 2.
(4) Sumele destinate acţiunilor de regenerare a pãdurilor, prevãzute la <>art. 97 alin. (1) lit. c) din Legea nr. 46/2008 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, se stabilesc ca diferenţã între sumele necesare pentru finanţarea integralã a lucrãrilor prevãzute la art. 33 alin. (3) lit. a)-d) din acest act normativ, stabilite pe bazã de deviz, şi cele calculate la nivelul maxim pentru fondul de conservare şi regenerare a pãdurilor, conform prevederilor legale.
(5) Devizele pentru sumele prevãzute la alin. (4) se întocmesc de cãtre ocoalele silvice care asigurã serviciile silvice şi se aprobã de structurile teritoriale de specialitate din subordinea autoritãţii publice centrale care rãspunde de silviculturã, care au şi obligaţia verificãrii modului de calcul pe baza cãruia s-a stabilit nivelul maxim al fondului de conservare şi regenerare a pãdurilor.
(6) Acordarea sumelor prevãzute la alin. (4) se face numai dupã utilizarea integralã a bugetului din fondul de conservare şi regenerare a pãdurilor.
(7) Programarea, promovarea, urmãrirea derulãrii în timp şi recepţia serviciilor şi lucrãrilor efectuate, pentru acţiunile prevãzute la <>art. 97 alin. (1) lit. e) din Legea nr. 46/2008 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, se fac potrivit reglementãrilor legale privind prevenirea, constatarea, evaluarea şi aprobarea pierderilor provocate de fenomene meteorologice periculoase şi celor privind investiţiile publice, de structurile teritoriale de specialitate din subordinea autoritãţii publice centrale care rãspunde de silviculturã, în colaborare cu direcţiile de specialitate din cadrul autoritãţii publice centrale care rãspunde de silviculturã, conform competenţelor legale, în baza solicitãrilor ocoalelor silvice care asigurã serviciile silvice.
(8) Atribuirea contractelor de servicii şi lucrãri pentru acţiunile prevãzute la <>art. 97 alin. (1) lit. e) din Legea nr. 46/2008 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, se face potrivit procedurilor legale privind achiziţiile publice, de cãtre ocoalele silvice care asigurã serviciile silvice.
(9) Sumele prevãzute anual în bugetul de stat destinate refacerii pãdurilor şi a cãilor forestiere de transport afectate de calamitãţi naturale sau de incendii se alocã numai dacã sumele constituite la nivel maxim în fondul de conservare şi regenerare a pãdurilor sunt insuficiente.
(10) Documentaţiile tehnico-economice pentru acţiunile prevãzute la <>art. 97 alin. (1) lit. e) din Legea nr. 46/2008 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, se elaboreazã şi se aprobã conform prevederilor legale în vigoare privind aprobarea conţinutului-cadru al documentaţiei tehnico-economice aferente investiţiilor publice, precum şi a structurii şi metodologiei de elaborare a devizului general pentru obiective de investiţii şi lucrãri de intervenţii.
(11) Lucrãrile de combatere a bolilor şi dãunãtorilor din pãdurile proprietate privatã a persoanelor fizice şi juridice, prevãzute la <>art. 97 alin. (1) lit. d) din Legea nr. 46/2008 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, se executã în baza procedurilor de achiziţie publicã organizate de ocoalele silvice care asigurã administrarea sau serviciile silvice, dupã caz, pe bazã de comenzi date de structurile teritoriale de specialitate din subordinea autoritãţii publice centrale care rãspunde de silviculturã, sub coordonarea autoritãţii publice centrale care rãspunde de silviculturã.
ART. 4
(1) În scopul sprijinirii înfiinţãrii asociaţiilor de proprietari de pãduri şi dezvoltãrii acestora prin achiziţia de logisticã necesarã administrãrii şi gospodãririi eficiente a pãdurilor, se acordã de la bugetul de stat urmãtoarele alocaţii:
a) asociere de minimum 100 ha - 500 lei;
b) asociere de peste 100 ha şi pânã la 200 ha inclusiv - 1.500 lei;
c) asociere de peste 200 ha şi pânã la 500 ha inclusiv - 2.500 lei;
d) asociere de peste 500 ha - 3.500 lei.
(2) Alocaţiile bugetare prevãzute la alin. (1) se acordã o singurã datã dupã înscrierea asociaţiei în Registrul asociaţiilor şi fundaţiilor aflat la grefa judecãtoriei în a cãrei circumscripţie teritorialã aceasta îşi are sediul.
ART. 5
Documentaţia pentru acordarea alocaţiilor bugetare prevãzute la <>art. 97 alin. (1) lit. a) din Legea nr. 46/2008 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, se transmite de cãtre structurile teritoriale de specialitate din subordinea autoritãţii publice centrale care rãspunde de silviculturã cãtre direcţia care gestioneazã bugetul din cadrul acestei autoritãţi şi cuprinde:
a) cererea de decontare semnatã de şeful structurii teritoriale de specialitate din subordinea autoritãţii publice centrale care rãspunde de silviculturã;
b) formularul de decont, întocmit potrivit modelului prevãzut în anexa nr. 3;
c) fişa de calcul al sumelor pentru asigurarea administrãrii sau serviciilor silvice, dupã caz, întocmitã de ocolul silvic care efectueazã administrarea sau serviciile silvice, dupã caz, şi avizatã de structurile teritoriale de specialitate din subordinea autoritãţii publice centrale care rãspunde de silviculturã.
ART. 6
Documentaţia pentru acordarea alocaţiilor bugetare prevãzute la <>art. 97 alin. (1) lit. b) din Legea nr. 46/2008 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, se transmite de cãtre structurile teritoriale de specialitate din subordinea autoritãţii publice centrale care rãspunde de silviculturã cãtre direcţia care gestioneazã bugetul din cadrul acestei autoritãţi şi cuprinde:
a) cererea de decontare semnatã de şeful structurii teritoriale de specialitate din subordinea autoritãţii publice centrale care rãspunde de silviculturã;
b) formularul de decont, întocmit potrivit modelului prevãzut în anexa nr. 4;
c) copie de pe documentul de proprietate;
d) copie de pe contractul de administrare sau de servicii silvice, dupã caz, valabil pe perioada pentru care se solicitã alocaţia bugetarã;
e) fişa de calcul al drepturilor financiare cuvenite pentru compensaţii, prevãzute la art. 3 alin. (3), întocmitã de ocolul silvic care efectueazã administrarea sau serviciile silvice, dupã caz, şi avizatã de structurile teritoriale de specialitate din subordinea autoritãţii publice centrale care rãspunde de silviculturã;
f) copie de pe descrierea parcelarã din amenajamentul silvic în vigoare, certificatã de ocolul silvic care efectueazã administrarea sau serviciile silvice, dupã caz.
ART. 7
Documentaţia pentru acordarea alocaţiilor bugetare prevãzute la <>art. 97 alin. (1) lit. c) din Legea nr. 46/2008 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, se transmite de cãtre structurile teritoriale de specialitate din subordinea autoritãţii publice centrale care rãspunde de silviculturã cãtre direcţia care gestioneazã bugetul din cadrul acestei autoritãţi şi cuprinde:
a) cererea de decontare semnatã de şeful structurii teritoriale de specialitate din subordinea autoritãţii publice centrale care rãspunde de silviculturã;
b) formularul de decont, întocmit potrivit modelului prevãzut în anexa nr. 5;
c) copie de pe documentul de proprietate;
d) copie de pe contractul de administrare sau de servicii silvice, dupã caz;
e) situaţia de lucrãri întocmitã de ocolul silvic care asigurã administrarea sau serviciile silvice, dupã caz, însuşitã de reprezentantul structurii teritoriale de specialitate din subordinea autoritãţii publice centrale care rãspunde de silviculturã;
f) procesul-verbal de recepţie a lucrãrilor executate;
g) copie de pe factura fiscalã emisã de persoana juridicã care a executat lucrarea;
h) nota de constatare a reprezentantului structurii teritoriale de specialitate din subordinea autoritãţii publice centrale care rãspunde de silviculturã, din care sã rezulte clar respectarea prevederilor art. 3 alin. (9) şi (10).
ART. 8
Documentaţia pentru acordarea alocaţiilor bugetare prevãzute la <>art. 97 alin. (1) lit. d) din Legea nr. 46/2008 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, se transmite de cãtre structurile teritoriale de specialitate din subordinea autoritãţii publice centrale care rãspunde de silviculturã cãtre direcţia care gestioneazã bugetul din cadrul acestei autoritãţi şi cuprinde:
a) cererea de decontare semnatã de şeful structurii teritoriale de specialitate din subordinea autoritãţii publice centrale care rãspunde de silviculturã;
b) formularul de decont, întocmit potrivit modelului prevãzut în anexa nr. 6;
c) copie de pe documentul de proprietate;
d) copie de pe contractul de administrare sau de servicii silvice, dupã caz;
e) situaţia de lucrãri întocmitã de persoana juridicã care a executat lucrarea însuşitã de ocolul silvic care asigurã administrarea sau serviciile silvice, dupã caz, şi de reprezentantul structurii teritoriale de specialitate din subordinea autoritãţii publice centrale care rãspunde de silviculturã;
f) copie de pe factura fiscalã emisã de persoana juridicã care a executat lucrarea.
ART. 9
Documentaţia pentru acordarea alocaţiilor bugetare prevãzute la <>art. 97 alin. (1) lit. e) din Legea nr. 46/2008 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, se transmite de cãtre structurile teritoriale de specialitate din subordinea autoritãţii publice centrale care rãspunde de silviculturã cãtre direcţia care gestioneazã bugetul din cadrul acestei autoritãţi şi cuprinde:
a) cererea de decontare semnatã de şeful structurii teritoriale de specialitate din subordinea autoritãţii publice centrale care rãspunde de silviculturã;
b) formularul de decont, întocmit potrivit modelului prevãzut în anexa nr. 7, respectiv modelului prevãzut în anexa nr. 8, dupã caz;
c) copie de pe documentul de proprietate;
d) copie de pe contractul de administrare sau de servicii silvice, dupã caz;
e) situaţia de lucrãri întocmitã de persoana juridicã care a executat lucrarea însuşitã de ocolul silvic care asigurã administrarea sau serviciile silvice, dupã caz, şi de reprezentantul structurii teritoriale de specialitate din subordinea autoritãţii publice centrale care rãspunde de silviculturã;
f) borderoul situaţiilor de lucrãri;
g) procese-verbale de recepţie a lucrãrilor executate pentru refacerea pãdurilor;
h) copie de pe factura fiscalã emisã de persoana juridicã care a executat lucrarea;
i) proces-verbal de recepţie la terminarea lucrãrilor;
j) proces-verbal de recepţie a serviciilor de proiectare şi de verificare a proiectelor tehnice;
k) copie a contractului pentru diriginţii de şantier pentru refacerea cãilor forestiere de transport.
ART. 10
Documentaţia pentru acordarea alocaţiilor bugetare prevãzute la <>art. 97 alin. (1) lit. f) din Legea nr. 46/2008 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, se transmite de cãtre structurile teritoriale de specialitate din subordinea autoritãţii publice centrale care rãspunde de silviculturã cãtre direcţia care gestioneazã bugetul din cadrul acestei autoritãţi şi cuprinde:
a) cererea de decontare semnatã de şeful structurii teritoriale de specialitate din subordinea autoritãţii publice centrale care rãspunde de silviculturã;
b) formularul de decont, întocmit potrivit modelului prevãzut în anexa nr. 9;
c) copie de pe factura fiscalã;
d) copie de pe certificatul de înscriere în Registrul asociaţiilor şi fundaţiilor;
e) copie de pe actul constitutiv al asociaţiei din care sã rezulte suprafaţa de pãdure inclusã în asociaţie.
ART. 11
Decontarea cheltuielilor aferente lucrãrilor prevãzute la <>art. 97 alin. (1) lit. g) din Legea nr. 46/2008 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, se face pe bazã de facturã fiscalã, numai în baza avizului Comisiei tehnice de avizare pentru silviculturã din cadrul autoritãţii publice centrale care rãspunde de silviculturã, potrivit anexei nr. 10.
ART. 12
(1) Documentele primare, actele de decontare şi de evidenţã a cheltuielilor efectuate din alocaţiile bugetare aprobate se îndosariazã distinct şi se înregistreazã în conturi, separat de orice alte cheltuieli.
(2) Sumele necesare decontãrii se transmit de cãtre direcţia care gestioneazã bugetul din cadrul autoritãţii publice centrale care rãspunde de silviculturã, în termen de 30 de zile, cãtre structurile teritoriale de specialitate din subordinea autoritãţii publice centrale care rãspunde de silviculturã sau ocoalele silvice care asigurã administrarea sau serviciile silvice, dupã caz, în limita fondurilor alocate autoritãţii publice centrale care rãspunde de silviculturã cu aceastã destinaţie.
(3) Plãţile efectuate din alocaţiile bugetare sunt supuse controlului financiar preventiv, potrivit reglementãrilor legale în vigoare.
ART. 13
Anexele nr. 1-10 fac parte integrantã din prezentele norme metodologice.


ANEXA 1
-------
la normele metodologice
-----------------------

METODOLOGIE
de calcul al cheltuielilor destinate administrãrii
sau serviciilor silvice, dupã caz, pentru proprietarii
de fond forestier proprietate privatã a persoanelor fizice
şi juridice cu suprafeţe mai mici sau egale cu 30 ha

A. Valoarea sumelor destinate administrãrii fondului forestier se calculeazã cu formula:
Vta = Va * Sp
Sp - suprafaţa aflatã în proprietate (ha)
Va = [(Smbe*12/Sc) + Ca*12/Sc] * 115%
Va - contravaloarea administrãrii pe an şi pe hectar (lei)
Smbe - salariul mediu brut pe economie comunicat de Institutul Naţional de Statisticã pentru luna iunie a anului precedent efectuãrii administrãrii (lei)
Sc - suprafaţa medie a unui canton silvic, respectiv:
- 300 ha în zona de câmpie
- 600 ha în zona de deal
- 1.000 ha în zona de munte
Ca - valoare cote angajator aferente Smbe (lei)
15% - cheltuieli indirecte
B. Valoarea sumelor destinate serviciilor silvice se calculeazã cu formula:
Vta = Va * Sp
Sp - suprafaţa aflatã în proprietate (ha)
Va = [(Smbe*12/Sc) + Ca*12/Sc] * 110%
Va - contravaloarea administrãrii pe an şi pe hectar (lei)
Smbe - salariul mediu brut pe economie comunicat de Institutul Naţional de Statisticã pentru luna iunie a anului precedent efectuãrii administrãrii (lei)
Sc - suprafaţa medie a unui canton silvic, respectiv:
- 300 ha în zona de câmpie
- 600 ha în zona de deal
- 1.000 ha în zona de munte
Ca - valoare cote angajator aferente Smbe (lei)
10% - cheltuieli indirecte


ANEXA 2
-------
la normele metodologice
-----------------------

METODOLOGIE
de calcul al compensaţiilor cuvenite proprietarilor
persoane fizice şi juridice, reprezentând contravaloarea
produselor pe care proprietarii nu le recolteazã datoritã
funcţiilor de protecţie stabilite prin amenajamente silvice
care determinã restricţii în recoltarea de masã lemnoasã

ART. 1
Prezenta metodologie reglementeazã modul de calcul al compensaţiilor care se acordã de cãtre stat persoanelor fizice şi juridice pentru funcţiile de protecţie asigurate de pãdurile proprietate privatã încadrate la tipurile funcţionale T(1) şi T(2), respectiv tipurile funcţionale pentru care nu se reglementeazã procesul de producţie.
ART. 2
(1) Pentru calculul compensaţiilor se foloseşte urmãtoarea relaţie:
C = S x P(ml) x C(r) x f(i) x k(j)
(2) În relaţia prevãzutã la alin. (1), simbolurile folosite au urmãtoarele semnificaţii:
a) C - valoarea compensaţiei care se acordã, exprimatã în lei/an;
b) S - suprafaţa terenului pentru care s-a solicitat acordarea de compensaţii pentru funcţiile de protecţie, exprimatã în hectare;
c) P(ml) - preţul mediu al unui metru cub de masã lemnoasã pe picior, exprimat în lei/mc;
d) C(r) - creşterea medie la exploatabilitate a speciei principale majoritare din compoziţia arboretului existent la clasa de producţie realã a acesteia, exprimatã în mc/an/ha;
e) f(i) - factorul de corecţie al P(ml), stabilit în funcţie de specia principalã majoritarã astfel:
e1) rãşinoase: f(1) = 0,95;
e2) fag: f(2) = 1,00;
e3) cvercinee şi frasin: f(3) = 1,65;
e4) specii moi şi salcâm: f(4) = 0,40;
e5)specii tari, altele decât cele prevãzute la lit. e2 şi e3: f(3) = 0,75;
f) k(j) - coeficientul de corecţie a valorii compensaţiei, stabilit în funcţie de tipul funcţional de pãdure şi de vârsta arboretului astfel:
f1) pentru tipul funcţional T(1) şi pentru tipul funcţional T(2), cu excepţia arboretelor încadrate în categoriile funcţionale prevãzute în anexa nr. 1 la prezenta metodologie, k(1) = 1,0;
f2) pentru tipul funcţional T(2), numai pentru arboretele încadrate în categoriile funcţionale prevãzute în anexa nr. 1 la prezenta metodologie se aplicã dupã cum urmeazã:
a) pentru arboretele cu vârste între 3/4 şi vârsta exploatabilitãţii tehnice, k(2) = 0,7;
b) pentru arboretele care depãşesc vârsta exploatabilitãţii tehnice, k(2) = 0,3.
ART. 3
Pentru pãdurile încadrate în tipul funcţional 2 - T(2) - se acordã compensaţii numai pentru arboretele a cãror vârstã este mai mare sau egalã cu 3/4 din vârsta exploatabilitãţii tehnice, stabilitã conform normelor tehnice pentru amenajarea pãdurilor, pentru specia principalã sau majoritarã, dupã caz.
ART. 4
(1) Creşterea medie la exploatabilitate C(r), prevãzutã la art. 2 alin. (1) lit. d), se stabileşte în funcţie de compoziţia arboretului.
(2) Dacã în compoziţia arboretului este o singurã specie principalã, C(r) se stabileşte pentru aceasta.
(3) Dacã în compoziţia arboretului sunt douã sau mai multe specii principale, C(r) se stabileşte dupã cum urmeazã:
a) dacã este o specie principalã majoritarã, C(r) se stabileşte conform prevederilor alin. (2);
b) dacã sunt douã sau mai multe specii principale care participã în aceeaşi proporţie, C(r) se stabileşte pentru specia principalã corespunzãtoare tipului natural fundamental de pãdure.
(4) Dacã în compoziţia arboretului nu este o specie principalã, C(r) se stabileşte prin asimilare cu alte specii dupã cum urmeazã:
a) mesteacãn - în etajul forestier montan [FM(1)-FM(3)];
b) carpen - în etajul forestier deluros [FD(1)-FD(4)];
c) plop alb şi negru - în etajul forestier de câmpie, silvostepã şi stepã deluros (CF-SS).
ART. 5
Creşterea medie anualã la exploatabilitate a arboretului pentru principalele specii forestiere, pe specii şi clase de producţie, sunt prevãzute în anexa nr. 2 la prezenta metodologie.
ART. 6
Anexele nr. 1 şi 2 fac parte integrantã din prezenta metodologie.


ANEXA 1
-------
la metodologie
--------------

CATEGORIILE FUNCŢIONALE DIN TIPUL FUNCŢIONAL 2 [T(2)]
în care se încadreazã arboretele pentru care la calculul
compensaţiilor se aplicã coeficientul de corecţie k(2)



┌────┬──────────────────────┬─────────────────────────────────────────────────┐
│Nr. │Norma tehnicã în baza │ │
│crt.│cãreia a fost elaborat│ Grupa şi categoria de folosinţe │
│ │amenajamentul silvic │ │
│ │ în vigoare │ │
├────┼──────────────────────┼────┬────┬────┬────┬────┬────┬────┬────┬────┬────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10 │ 11 │
├────┼──────────────────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ 1 │Norme tehnice pentru │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │amenajarea pãdurilor, │I-2A│I-2C│I-2E│I-2F│I-2H│I-2I│I-3B│I-3C│I-3F│I-3K│
│ │ediţia 1986 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ 2 │Norme tehnice pentru │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │amenajarea pãdurilor, │I-2A│I-3K│I-2E│I-2F│I-2H│I-2I│I-3B│I-3C│I-3F│ - │
│ │ediţia 2000 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└────┴──────────────────────┴────┴────┴────┴────┴────┴────┴────┴────┴────┴────┘




ANEXA 2
-------
la metodologie
--------------

CREŞTEREA MEDIE ANUALÃ LA EXPLOATABILITATEA ARBORETULUI
pentru principalele specii forestiere, pe specii
şi clase de producţie (mc/an/ha)



┌────┬────────────────────────────┬────────────────────────────────────────────┐
│Nr. │ Specii forestiere │ Clasa de producţie │
│crt.│ ├────────┬────────┬────────┬────────┬────────┤
│ │ │ I │ II │ III │ IV │ V │
├────┼────────────────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┤
│ 1 │Molid │ 13,8 │ 12,2 │ 10,5 │ 8,1 │ 5,7 │
├────┼────────────────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┤
│ 2 │Brad │ 12,7 │ 10,8 │ 9,4 │ 7,8 │ 5,9 │
├────┼────────────────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┤
│ 3 │Pin silvestru │ 12,1 │ 9,4 │ 7,4 │ 5,2 │ 3,0 │
├────┼────────────────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┤
│ 4 │Pin negru │ 10,9 │ 8,6 │ 6,6 │ 4,6 │ 2,8 │
├────┼────────────────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┤
│ 5 │Larice │ 10,5 │ 8,9 │ 7,5 │ 5,7 │ 3,6 │
├────┼────────────────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┤
│ 6 │Fag │ 11,0 │ 9,1 │ 7,6 │ 6,0 │ 4,4 │
├────┼────────────────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┤
│ 7 │Gorun din sãmânţã │ 7,5 │ 7,0 │ 5,5 │ 4,7 │ 3,3 │
├────┼────────────────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┤
│ 8 │Gorun din lãstari │ 8,6 │ 7,2 │ 5,7 │ 4,4 │ 3,1 │
├────┼────────────────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┤
│ 9 │Stejar din sãmânţã │ 10,6 │ 8,8 │ 7,6 │ 6,2 │ 4,7 │
├────┼────────────────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┤
│ 10 │Stejar din lãstari │ 9,2 │ 7,5 │ 5,9 │ 4,9 │ 3,9 │
├────┼────────────────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┤
│ 11 │Cer │ 8,8 │ 7,8 │ 6,3 │ 4,9 │ 3,9 │
├────┼────────────────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┤
│ 12 │Gârniţã │ 6,8 │ 5,9 │ 5,2 │ 4,4 │ 3,5 │
├────┼────────────────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┤
│ 13 │Carpen │ 10,2 │ 8,8 │ 7,5 │ 5,9 │ 4,6 │
├────┼────────────────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┤
│ 14 │Mesteacãn │ 9,4 │ 7,9 │ 6,4 │ 4,8 │ 3,2 │
├────┼────────────────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┤
│ 15 │Tei │ 12,7 │ 10,8 │ 9,1 │ 7,2 │ 5,2 │
├────┼────────────────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┤
│ 16 │Salcâm (plantaţii) │ 18,7 │ 14,7 │ 10,3 │ 6,4 │ 3,3 │
├────┼────────────────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┤
│ 17 │Salcâm (lãstari) │ 16,5 │ 13,2 │ 9,3 │ 5,7 │ 3,1 │
├────┼────────────────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┤
│ 18 │Plop alb şi negru │ 19,5 │ 15,0 │ 11,6 │ 7,8 │ 4,8 │
├────┼────────────────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┤
│ 19 │Plop selecţionat │ 30,1 │ 23,7 │ 18,0 │ 13,0 │ 8,2 │
├────┼────────────────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┤
│ 20 │Salcie din sãmânţã │ 27,5 │ 23,9 │ 19,2 │ 14,2 │ 9,5 │
├────┼────────────────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┤
│ 21 │Salcie din sulinari │ 20,8 │ 18,9 │ 16,5 │ 12,4 │ 8,2 │
└────┴────────────────────────────┴────────┴────────┴────────┴────────┴────────┘




ANEXA 3
-------
la normele metodologice
-----------------------

DECONT JUSTIFICATIV*)
privind acordarea alocaţiilor bugetare proprietarilor de
pãduri în vederea gestionãrii durabile a fondului forestier,
conform prevederilor <>art. 97 alin. (1) lit. a) din Legea
nr. 46/2008 - <>Codul silvic , cu modificãrile şi completãrile
ulterioare, pentru: Administrarea sau serviciile silvice,
dupã caz, pentru fondul forestier proprietate privatã a
persoanelor fizice şi juridice, dacã suprafaţa proprietãţii
forestiere este mai micã sau egalã cu 30 ha,
pe luna .........., anul ........

- model -

MINISTERUL AGRICULTURII, PÃDURILOR ŞI DEZVOLTÃRII RURALE
Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic şi de Vânãtoare .........

Avizat
Direcţia Generalã a Finanţelor Publice
.....................

1. Amplasamentul suprafeţei pentru care se asigurã administrarea sau serviciile silvice, dupã caz: judeţul ............., localitatea ................., Ocolul Silvic ...............
2. Beneficiarii lucrãrii:


┌────┬────────────┬───────┬──────────────────────────┬────┬────┬──────┬────────┐
│Nr. │ Numele şi │C.N.P./│ Nr. şi data actului │ UP │ ua │Supra-│Valoarea│
│crt.│ prenumele/ │C.U.I. │ de proprietate/ │ │ │ faţa │- lei - │
│ │ denumirea │ │ Nr. şi data contractului │ │ │- ha -│ │
│ │ persoanei │ │ de administrare sau de │ │ │ │ │
│ │ juridice │ │servicii silvice, dupã caz│ │ │ │ │
├────┼────────────┼───────┼──────────────────────────┼────┼────┼──────┼────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │
├────┼────────────┼───────┼──────────────────────────┼────┼────┼──────┼────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────┼───────┼──────────────────────────┼────┼────┼──────┼────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │
└────┴────────────┴───────┴──────────────────────────┴────┴────┴──────┴────────┘



Persoane fizice şi juridice pentru care administrarea sau serviciile silvice, dupã caz, este/sunt asiguratã/asigurate de ocolul silvic: .....................................
3. Descrierea lucrãrii: ...............................................
4. Valoarea totalã (inclusiv TVA): ................................ lei
5. Ocolul silvic care realizeazã administrarea sau serviciile silvice, dupã caz:
Denumirea .............................................................
Sediul: Comuna/Oraşul .............., str. ............ nr. ...........
Numãrul de înmatriculare în registrul comerţului/numãrul de înregistrare în Registrul asociaţiilor şi fundaţiilor ..............
Numãrul unic de înregistrare fiscalã ..................................

Şeful ocolului silvic care asigurã administrarea
sau serviciile silvice, dupã caz,
...........................
(numele şi prenumele)
L.S./S.S.


Inspector-şef, Contabil-şef,
................. ...............

------------
*) Se întocmeşte un singur decont pentru toate persoanele fizice şi juridice ale cãror pãduri sunt administrate sau au asigurate serviciile silvice, dupã caz, de acelaşi ocol silvic.


ANEXA 4
-------
la normele metodologice
-----------------------

DECONT JUSTIFICATIV
privind acordarea alocaţiilor bugetare proprietarilor
de pãduri în vederea gestionãrii durabile a fondului
forestier naţional, conform prevederilor art. 97
alin. (1) lit. b) din <>Legea nr. 46/2008 - <>Codul silvic ,
cu modificãrile şi completãrile ulterioare, prin:
Acordarea unor compensaţii reprezentând contravaloarea
produselor pe care proprietarii nu le recolteazã,
datoritã funcţiilor de protecţie stabilite prin
amenajamentele silvice care determinã restricţii
în recoltarea de masã lemnoasã, pentru anul .....

- model -

MINISTERUL AGRICULTURII, PÃDURILOR ŞI DEZVOLTÃRII RURALE
Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic şi de Vânãtoare .........

Avizat
Direcţia Generalã a Finanţelor Publice
.....................

1. Amplasamentul suprafeţei pentru care se acordã compensaţii: judeţul .........., localitatea ..........., Ocolul Silvic ...............
2. Beneficiarii lucrãrii*):


┌────┬────────────┬───────┬──────────────────────────┬────┬────┬──────┬────────┐
│Nr. │ Numele şi │C.N.P./│ Nr. şi data actului │ UP │ ua │Supra-│Valoarea│
│crt.│ prenumele/ │C.U.I. │ de proprietate/ │ │ │ faţa │- lei - │
│ │ denumirea │ │ Nr. şi data contractului │ │ │- ha -│ │
│ │ persoanei │ │ de administrare sau de │ │ │ │ │
│ │ juridice │ │servicii silvice, dupã caz│ │ │ │ │
├────┼────────────┼───────┼──────────────────────────┼────┼────┼──────┼────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │
├────┼────────────┼───────┼──────────────────────────┼────┼────┼──────┼────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────┼───────┼──────────────────────────┼────┼────┼──────┼────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │
└────┴────────────┴───────┴──────────────────────────┴────┴────┴──────┴────────┘



3. Funcţia pentru care se acordã compensaţii: ...........................
4. Valoarea totalã: ................................................. lei

Inspector-şef, Contabil-şef,
................... ................

-------------
*) Se vor înscrie toţi solicitanţii, indiferent de localitate sau judeţ, din perioada pentru care se întocmeşte decontul.


ANEXA 5
-------
la normele metodologice
-----------------------

DECONT JUSTIFICATIV*)
privind acordarea alocaţiilor bugetare proprietarilor de pãduri
în vederea gestionãrii durabile a fondului forestier naţional,
conform prevederilor <>art. 97 alin. (1) lit. c) din Legea nr .
46/2008 - <>Codul silvic , cu modificãrile şi completãrile
ulterioare, pentru: Asigurarea diferenţei dintre sumele
necesare pentru finanţarea integralã a lucrãrilor prevãzute
la <>art. 33 alin. (3) lit. a)-d) din Legea nr. 46/2008 ,
cu modificãrile şi completãrile ulterioare, şi sumele
calculate la nivel maxim în fondul de
conservare şi regenerare a pãdurilor

- model -

MINISTERUL AGRICULTURII, PÃDURILOR ŞI DEZVOLTÃRII RURALE
Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic şi de Vânãtoare .......

Avizat
Direcţia Generalã a Finanţelor Publice
....................

1. Amplasamentul terenului pe care se executã lucrãrile: judeţul ............, comuna .............., localitatea .................., Ocolul Silvic ............
2. Beneficiarii lucrãrii:


┌────┬────────────┬───────┬──────────────────────────┬────┬────┬──────┬────────┐
│Nr. │ Numele şi │C.N.P./│ Nr. şi data actului │ UP │ ua │Supra-│Valoarea│
│crt.│ prenumele/ │C.U.I. │ de proprietate/ │ │ │ faţa │- lei - │
│ │ denumirea │ │ Nr. şi data contractului │ │ │- ha -│ │
│ │ persoanei │ │ de administrare sau de │ │ │ │ │
│ │ juridice │ │servicii silvice, dupã caz│ │ │ │ │
├────┼────────────┼───────┼──────────────────────────┼────┼────┼──────┼────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │
├────┼────────────┼───────┼──────────────────────────┼────┼────┼──────┼────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────┼───────┼──────────────────────────┼────┼────┼──────┼────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │
└────┴────────────┴───────┴──────────────────────────┴────┴────┴──────┴────────┘



3. Descrierea lucrãrii: ................................................
4. Valoarea stabilitã pe bazã de deviz: ............................ lei
5. Contribuţia beneficiarului (valoarea constituitã în fondul de conservare şi regenerare) ........... lei
6. Alocaţiile bugetare de acordat (pct. 4 şi pct. 5 din prezenta anexã) ............ lei
7. Ocolul silvic care asigurã administrarea sau serviciile silvice, dupã caz:
Denumirea ..............................................................
Oraşul/Comuna ............, str. ......... nr. ......., judeţul ........
8. Executantul:
Denumirea ..............................................................
Comuna/Oraşul ....................., str. ................. nr. ........
Numãrul de înmatriculare în registrul comerţului .......................
codul fiscal ...........................................................

Şeful ocolului silvic care asigurã administrarea
sau serviciile silvice, dupã caz,
...........................
(numele şi prenumele)
L.S./S.S.


Inspector-şef, Contabil-şef,
................. ...............

------------
*) Se întocmeşte un singur decont pentru toate persoanele fizice şi juridice ale cãror pãduri sunt administrate sau au asigurate serviciile silvice, dupã caz, de acelaşi ocol silvic.


ANEXA 6
-------
la normele metodologice
-----------------------

DECONT JUSTIFICATIV*)
privind acordarea alocaţiilor bugetare proprietarilor
de pãduri în vederea gestionãrii durabile a fondului forestier
naţional, conform prevederilor art. 97 alin. (1) lit. d) din
<>Legea nr. 46/2008 - <>Codul silvic , cu modificãrile şi
completãrile ulterioare, pentru lucrarea:
Combaterea bolilor şi dãunãtorilor din fondul
forestier proprietate privatã

- model -

MINISTERUL AGRICULTURII, PÃDURILOR ŞI DEZVOLTÃRII RURALE
Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic şi de Vânãtoare ........

Avizat
Direcţia Generalã a Finanţelor Publice
.....................

1. Amplasamentul suprafeţei pe care se executã lucrãrile: judeţul ............, comuna ..........., localitatea ................, Ocolul Silvic ..........., denumirea locului ............
2. Beneficiarii lucrãrii:
Persoane fizice şi juridice ale cãror pãduri sunt administrate ori au asigurate serviciile silvice, dupã caz, de cãtre ocolul silvic: ......................................
3. Descrierea lucrãrii: ................................................
4. Valoarea totalã (inclusiv TVA): ................................. lei
5. Executantul:
Denumirea ..............................................................
Comuna/Oraşul ..............., str. ................. nr. ..............
Numãrul de înmatriculare în registrul comerţului .......................
codul fiscal ...........................................................

Şeful ocolului silvic care asigurã administrarea
sau serviciile silvice, dupã caz,
...........................
(numele şi prenumele)
L.S./S.S.


Inspector-şef, Contabil-şef,
................. ...............

------------
*) Se întocmeşte un singur decont pentru toate persoanele fizice şi juridice ale cãror pãduri sunt administrate sau au asigurate serviciile silvice, dupã caz, de acelaşi ocol silvic.


ANEXA 7
-------
la normele metodologice
-----------------------

DECONT JUSTIFICATIV
privind acordarea alocaţiilor bugetare proprietarilor
de pãduri în vederea gestionãrii durabile a fondului
forestier naţional, conform prevederilor art. 97
alin. (1) lit. e) din <>Legea nr. 46/2008 - <>Codul silvic ,
cu modificãrile şi completãrile ulterioare,
pentru lucrarea:
Refacerea cãilor forestiere de transport
afectate de calamitãţi naturale

- model -

MINISTERUL AGRICULTURII, PÃDURILOR ŞI DEZVOLTÃRII RURALE
Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic şi de Vânãtoare .......

Avizat
Direcţia Generalã a Finanţelor Publice
...................

1. Amplasamentul cãii forestiere de transport pe care se executã lucrãrile: judeţul .........., comuna ............, localitatea ............., Ocolul Silvic ............, unitatea de producţie ..........., unitatea amenajisticã ................., denumirea .................
2. Beneficiarii lucrãrii:
a) Persoana juridicã:
Denumirea ................................................................
Sediul ...................................................................
Numãrul de înmatriculare în registrul comerţului .........................
codul fiscal .............................................................
b) Persoana fizicã:
Numele şi prenumele ......................................................
Adresa: judeţul ........., comuna ........, localitatea ......., str. ....... nr. ......
Buletinul/Cartea de identitate ...........................................
Codul numeric personal ...................................................
3. Descrierea lucrãrii: ..................................................
4. Valoarea (inclusiv TVA): .......................................... lei
5. Ocolul silvic care asigurã administrarea sau serviciile silvice, dupã caz:
Denumirea ................................................................
Oraşul/Comuna ............, str. .............nr. ......., judeţul........
6. Executantul:
Denumirea ................................................................
Comuna/Oraşul .................., str. ....................... nr. .......
Numãrul de înmatriculare în registrul comerţului .........................
codul fiscal .............................................................



┌─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ Şeful ocolului silvic care asigurã administrarea │
│ sau serviciile silvice, dupã caz, │
│ ........................... │
│ (numele şi prenumele) │
│ L.S./S.S. │
├─────────────────────────────────────┬───────────────────────────────────────┤
│ Inspector-şef, │ Contabil-şef, │
│ ................. │ ............... │
└─────────────────────────────────────┴───────────────────────────────────────┘




ANEXA 8
-------
la normele metodologice
-----------------------

DECONT JUSTIFICATIV*)
privind acordarea alocaţiilor bugetare proprietarilor
de pãduri în vederea gestionãrii durabile a fondului
forestier naţional, conform prevederilor art. 97
alin. (1) lit. e) din <>Legea nr. 46/2008 - <>Codul silvic ,
cu modificãrile şi completãrile ulterioare,
pentru lucrarea:
Refacerea pãdurilor afectate de calamitãţi naturale
sau de incendii cu autor necunoscut

- model -

MINISTERUL AGRICULTURII, PÃDURILOR ŞI DEZVOLTÃRII RURALE
Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic şi de Vânãtoare .......

Avizat
Direcţia Generalã a Finanţelor Publice
....................

1. Amplasamentul terenului pe care se executã lucrãrile: judeţul ..........., localitatea ............., Ocolul Silvic ..............
2. Beneficiarii lucrãrii:


┌────┬────────────┬───────┬──────────────────────────┬────┬────┬──────┬────────┐
│Nr. │ Numele şi │C.N.P./│ Nr. şi data actului │ UP │ ua │Supra-│Valoarea│
│crt.│ prenumele/ │C.U.I. │ de proprietate/ │ │ │ faţa │- lei - │
│ │ denumirea │ │ Nr. şi data contractului │ │ │- ha -│ │
│ │ persoanei │ │ de administrare sau de │ │ │ │ │
│ │ juridice │ │servicii silvice, dupã caz│ │ │ │ │
├────┼────────────┼───────┼──────────────────────────┼────┼────┼──────┼────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │
├────┼────────────┼───────┼──────────────────────────┼────┼────┼──────┼────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────┼───────┼──────────────────────────┼────┼────┼──────┼────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │
└────┴────────────┴───────┴──────────────────────────┴────┴────┴──────┴────────┘



Persoane fizice şi juridice pentru care administrarea sau serviciile silvice, dupã caz, este/sunt asiguratã/asigurate de ocolul silvic: ...................................
3. Descrierea lucrãrii: .............................................
4. Valoarea (inclusiv TVA): ..................................... lei
5. Ocolul silvic care asigurã administrarea sau serviciile silvice, dupã caz:
Denumirea ...........................................................
Oraşul/Comuna ........, str. .......... nr. ......., judeţul ........
6. Executantul:
Denumirea ...........................................................
Comuna/Oraşul .........., str. ........ nr. ......, judeţul .........
Numãrul de înmatriculare în registrul comerţului ....................
Numãrul unic de înregistrare fiscalã ................................

Şeful ocolului silvic care asigurã administrarea
sau serviciile silvice, dupã caz,
...........................
(numele şi prenumele)
L.S./S.S.


Inspector-şef, Contabil-şef,
................. ...............

------------
*) Se întocmeşte un singur decont pentru toate persoanele fizice şi juridice ale cãror pãduri sunt administrate sau au asigurate serviciile silvice, dupã caz, de acelaşi ocol silvic.


ANEXA 9
-------
la normele metodologice
-----------------------

DECONT JUSTIFICATIV
privind acordarea alocaţiilor bugetare proprietarilor
de pãduri în vederea gestionãrii durabile a fondului
forestier naţional, conform prevederilor art. 97
alin. (1) lit. f) din <>Legea nr. 46/2008 - <>Codul silvic ,
cu modificãrile şi completãrile ulterioare,
pentru lucrarea:
Sprijinirea înfiinţãrii şi dezvoltãrii
asociaţiilor de proprietari de pãduri

- model -

MINISTERUL AGRICULTURII, PÃDURILOR ŞI DEZVOLTÃRII RURALE
Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic şi de Vânãtoare .......

Avizat
Direcţia Generalã a Finanţelor Publice
.................

1. Beneficiarul lucrãrii:
Persoana juridicã:
Denumirea ...............................................................
Sediul ..................................................................
Numãrul de înmatriculare în Registrul asociaţiilor şi fundaţiilor .......
codul fiscal ............................................................
2. Descrierea lucrãrii: .................................................
3. Valoarea (cuantum fix): .......................................... lei

Inspector-şef, Contabil-şef,
................. ...............


ANEXA 10
--------
la normele metodologice
-----------------------

DECONT JUSTIFICATIV
privind acordarea alocaţiilor bugetare proprietarilor
de pãduri în vederea efectuãrii unor lucrãri în scopul
asigurãrii integritãţii fondului forestier naţional,
conform prevederilor art. 97 alin. (1) lit. g) din
<>Legea nr. 46/2008 - <>Codul silvic , cu modificãrile
şi completãrile ulterioare, pentru lucrarea:
Punerea la dispoziţie proprietarilor de pãduri
a materialelor de educaţie forestierã privind
ocrotirea şi conservarea pãdurilor

- model -

MINISTERUL AGRICULTURII, PÃDURILOR ŞI DEZVOLTÃRII RURALE
Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic şi de Vânãtoare ........

Avizat
Direcţia Generalã a Finanţelor Publice
.....................

1. Beneficiarii lucrãrii:


┌────┬────────────────────┬────────┬────────┬─────────────┬─────────┬──────────┐
│Nr. │Numele şi prenumele/│ C.N.P. │ C.U.I. │ Localitatea │ Judeţul │ Valoarea │
│crt.│denumirea persoanei │ │ │ │ │ - lei - │
│ │ juridice │ │ │ │ │ │
├────┼────────────────────┼────────┼────────┼─────────────┼─────────┼──────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │
├────┼────────────────────┼────────┼────────┼─────────────┼─────────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────────────┼────────┼────────┼─────────────┼─────────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │
└────┴────────────────────┴────────┴────────┴─────────────┴─────────┴──────────┘



2. Denumirea lucrãrii: ...................................................
3. Valoarea (inclusiv TVA): .......................................... lei
4. Alocaţii bugetare de acordat ...................................... lei

Inspector-şef, Contabil-şef,
................. ...............


ANEXA 2

PROCEDURA
de realizare a serviciilor silvice
şi de efectuare a controalelor de fond

ART. 1
În scopul gestionãrii durabile a pãdurilor, indiferent de forma de proprietate, proprietarii de pãduri din România sunt obligaţi sã asigure, prin ocoale silvice care se înfiinţeazã şi funcţioneazã în condiţiile legii, administrarea sau serviciile silvice, dupã caz, pentru pãdurile pe care le au în proprietate.
ART. 2
(1) Ocoalele silvice constituite în condiţiile legii sunt obligate, la cerere, sã asigure pe baze contractuale administrarea sau asigurarea serviciilor silvice, dupã caz, pentru proprietarii de pãduri, cu respectarea principiului teritorialitãţii şi cu adaptarea corespunzãtoare a statutului de funcţionare.
(2) Pentru suprafeţele de fond forestier mai mici sau egale cu 30 ha, decontarea costurilor administrãrii sau serviciilor silvice se realizeazã în conformitate cu prevederile anexei nr. 1 la normele metodologice.
(3) Pentru suprafeţele de fond forestier mai mari de 30 ha, ocoalele silvice sunt obligate ca în termen de 30 de zile de la data intrãrii în vigoare a prezentei hotãrâri sã facã publice limitele minime şi maxime ale valorii tarifelor de administrare sau asigurarea serviciilor silvice, dupã caz.
(4) Ofertele de tarife prevãzute la alin. (3) se publicã de fiecare ocol silvic care are activitate pe raza unei unitãţi administrativ-teritoriale, la locul de afişaj al primãriei unitãţii administrativ-teritoriale respective, cu obligaţia actualizãrii anuale şi urmãririi existenţei acestora.
(5) Tarifele prevãzute la alin. (2) şi (3) se fundamenteazã de cãtre ocolul silvic şi se aprobã de cãtre structurile teritoriale de specialitate din subordinea autoritãţii publice centrale care rãspunde de silviculturã.
(6) În tarifele prevãzute la alin. (2) şi (3) nu se includ:
a) cheltuielile necesare pentru aprovizionarea materialã în vederea realizãrii lucrãrilor de împãduriri, a lucrãrilor de combatere a dãunãtorilor forestieri şi a unor lucrãri a cãror necesitate rezultã din apariţia unor situaţii excepţionale;
b) cheltuielile necesare pentru realizarea lucrãrilor silvice.
(7) Cheltuielile prevãzute la alin. (6) se suportã de cãtre proprietar.
ART. 3
Ocolul silvic care asigurã administrarea sau serviciile silvice este obligat sã realizeze lucrãrile tehnice necesare pentru a asigura managementul corespunzãtor al proprietãţii forestiere respective, cu aplicarea regulilor regimului silvic.
ART. 4
(1) Ocolul silvic este obligat sã comunice structurii teritoriale de specialitate din subordinea autoritãţii publice centrale care rãspunde de silviculturã, care are competenţã teritorialã, situaţia contractelor încheiate, pe tipuri, şi anume servicii silvice sau de administrare, pe proprietari şi pe unitãţile administrativ-teritoriale unde se gãsesc pãdurile pentru care au fost încheiate contracte.
(2) Comunicarea prevãzutã la alin. (1) se face în termen de 60 de zile de la intrarea în vigoare a prezentei hotãrâri.
(3) Dupã îndeplinirea obligaţiei prevãzute la alin. (2), comunicarea se face în termen de 30 de zile de la data încheierii unui contract.
ART. 5
Ocolul silvic este obligat sã întocmeascã evidenţa constituirii şi utilizãrii fondului de conservare şi regenerare a pãdurilor pentru fiecare proprietar.
ART. 6
Obligaţiile proprietarilor de pãduri, prevãzute la <>art. 17 din Legea nr. 46/2008 - <>Codul silvic , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, indiferent de mãrimea proprietãţii şi de forma de proprietate, sunt preluate de ocolul silvic înfiinţat de proprietar sau de ocolul silvic cu care acesta are încheiat contract de administrare sau de servicii silvice.
ART. 7
Preluarea unei suprafeţe de fond forestier pentru care nu este încheiat contract de administrare sau de servicii silvice ori contractul a încetat din orice motive, şi anume prin reziliere, prin expirarea termenului şi altele asemenea sau dacã ocolului silvic i s-a retras autorizaţia de funcţionare, se face la solicitarea proprietarului, prin control de fond.
ART. 8
Contractul de administrare sau de servicii silvice se semneazã odatã cu procesul-verbal de predare-primire încheiat în baza controlului de fond.
ART. 9
Controlul de fond se va efectua, în cel mult 30 de zile de la data solicitãrii, de cãtre un reprezentant al structurii teritoriale de specialitate din subordinea autoritãţii publice care rãspunde de silviculturã, în prezenţa proprietarului sau a unui împuternicit al acestuia, a unui delegat al ocolului silvic care urmeazã sã asigure administrarea sau serviciile silvice, împuternicit de cãtre şeful de ocol, a pãdurarului care preia şi, dupã caz, a pãdurarului care predã suprafaţa de fond forestier.
ART. 10
Controlul de fond prevãzut la art. 7 urmãreşte urmãtoarele aspecte:
a) limitele fondului forestier pentru a stabili eventualele încãlcãri de hotar;
b) starea bornelor de hotar şi a limitelor amenajistice;
c) identificarea arborilor, puieţilor sau lãstarilor tãiaţi, rupţi ori scoşi din rãdãcini, fãrã drept, prin parcurgerea întregii suprafeţe, evaluarea prejudiciilor şi calculul pagubelor;
d) modul de delimitare pe teren a zonelor şi traseelor autorizate pentru pãşunat, adãpat şi adãpostire, dupã caz.

----------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016