Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 852 din 24 august 2011  privind modificarea si completarea Hotararii Guvernului nr. 1.864/2006 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 102/2005 privind libera circulatie pe teritoriul Romaniei a cetatenilor statelor membre ale Uniunii Europene si Spatiului Economic European si pentru stabilirea formei si continutului documentelor care se elibereaza cetatenilor Uniunii Europene si membrilor lor de familie    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 852 din 24 august 2011 privind modificarea si completarea Hotararii Guvernului nr. 1.864/2006 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 102/2005 privind libera circulatie pe teritoriul Romaniei a cetatenilor statelor membre ale Uniunii Europene si Spatiului Economic European si pentru stabilirea formei si continutului documentelor care se elibereaza cetatenilor Uniunii Europene si membrilor lor de familie

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 665 din 19 septembrie 2011

    În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicatã,

    Guvernul României adoptã prezenta hotãrâre.

    ART. I
    Hotãrârea Guvernului nr. 1.864/2006 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 102/2005 privind libera circulaţie pe teritoriul României a cetãţenilor statelor membre ale Uniunii Europene şi Spaţiului Economic European şi pentru stabilirea formei şi conţinutului documentelor care se elibereazã cetãţenilor Uniunii Europene şi membrilor lor de familie, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 1.051 din 29 decembrie 2006, se modificã şi se completeazã dupã cum urmeazã:
    1. Titlul se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "HOTÃRÂRE
    pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 102/2005 privind libera circulaţie pe teritoriul României a cetãţenilor statelor membre ale Uniunii Europene, Spaţiului Economic European şi a cetãţenilor Confederaţiei Elveţiene şi pentru stabilirea formei şi conţinutului documentelor care se elibereazã cetãţenilor statelor membre ale Uniunii Europene, Spaţiului Economic European şi cetãţenilor Confederaţiei Elveţiene şi membrilor lor de familie"
    2. Articolul 1 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "Art. 1. - (1) Se aprobã Normele metodologice de aplicare a Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 102/2005 privind libera circulaţie pe teritoriul României a cetãţenilor statelor membre ale Uniunii Europene, Spaţiului Economic European şi a cetãţenilor Confederaţiei Elveţiene, prevãzute în anexa nr. 1.
    (2) Se aprobã forma şi conţinutul certificatului de înregistrare şi ale cãrţii de rezidenţã permanentã care se elibereazã cetãţenilor statelor membre ale Uniunii Europene, Spaţiului Economic European şi cetãţenilor Confederaţiei Elveţiene, precum şi ale cãrţii de rezidenţã şi ale cãrţii de rezidenţã permanentã care se elibereazã membrilor de familie ai acestora, cetãţeni ai unor state terţe, prevãzute în anexele nr. 2-6."
    3. La articolul 3, alineatele (2)-(4) se modificã şi vor avea urmãtorul cuprins:
    "(2) Materialele necesare producerii cãrţilor de rezidenţã şi cãrţilor de rezidenţã permanentã prevãzute la art. 1 alin. (2) se achiziţioneazã de cãtre Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date şi se distribuie cu titlu gratuit Oficiului Român pentru Imigrãri.
    (3) Confecţionarea cãrţilor de rezidenţã şi cãrţilor de rezidenţã permanentã prevãzute la art. 1 alin. (2) se realizeazã de cãtre Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date.
    (4) Contravaloarea cãrţilor de rezidenţã şi cãrţilor de rezidenţã permanentã prevãzute la art. 1 alin. (2) se constituie venit la bugetul de stat."
    4. La anexa nr. 1, titlul se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "NORME METODOLOGICE
    de aplicare a Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 102/2005 privind libera circulaţie pe teritoriul României a cetãţenilor statelor membre ale Uniunii Europene, Spaţiului Economic European şi a cetãţenilor Confederaţiei Elveţiene"
    5. La anexa nr. 1, la articolul 1 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "Art. 1. - Prezentele norme metodologice reglementeazã modul de punere în aplicare a prevederilor Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 102/2005 privind libera circulaţie pe teritoriul României a cetãţenilor statelor membre ale Uniunii Europene, Spaţiului Economic European şi a cetãţenilor Confederaţiei Elveţiene, aprobatã cu modificãri şi completãri prin Legea nr. 260/2005, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, denumitã în continuare ordonanţã de urgenţã."
    6. La anexa nr. 1, la articolul 2, alineatul (1) se abrogã.
    7. La anexa nr. 1, la articolul 2, partea introductivã a alineatului (2) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "(2) În vederea obţinerii vizei de intrare în România, membrii de familie care nu sunt cetãţeni ai Uniunii Europene trebuie sã prezinte:".
    8. La anexa nr. 1, la articolul 2 alineatul (2), litera c) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "c) paşaportul sau cartea de identitate a cetãţeanului Uniunii Europene, în copie şi în original, sau copia unuia dintre aceste documente în situaţia în care cetãţeanul Uniunii Europene se aflã deja pe teritoriul României."
    9. La anexa nr. 1, la articolul 2 alineatul (2), dupã litera c) se introduce o nouã literã, litera c^1), cu urmãtorul cuprins:
    "c^1) documente din care rezultã cã solicitantul de vizã urmeazã sã îl însoţeascã pe cetãţeanul Uniunii Europene al cãrui membru de familie este sau sã se alãture acestuia, pe teritoriul României. În cazul în care cetãţeanul Uniunii Europene este înregistrat cu rezidenţã pe teritoriul României, este suficientã prezentarea copiei documentului care atestã acest lucru;".
    10. La anexa nr. 1, la articolul 2, dupã alineatul (2) se introduce un nou alineat, alineatul (2^1), cu urmãtorul cuprins:
    "(2^1) Refuzul eliberãrii vizei se comunicã solicitantului în scris, iar comunicarea trebuie sã conţinã prezentarea motivelor care au stat la baza refuzului, informaţii privind autoritatea unde poate fi contestatã decizia şi termenul de depunere a contestaţiei."
    11. La anexa nr. 1, la articolul 3, alineatul (4) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "(4) Membrul de familie care nu este cetãţean al Uniunii Europene şi nu deţine viza de intrare pe teritoriul României, deşi existã obligativitatea deţinerii acesteia, trebuie sã prezinte organelor poliţiei de frontierã, dupã caz, documentele prevãzute la art. 2 alin. (2). Nu este necesarã prezentarea documentelor prevãzute la art. 2 alin. (2) lit. c^1) în situaţia în care strãinul este însoţit de cetãţeanul Uniunii Europene al cãrui membru de familie este. Dupã prezentarea acestora, organele poliţiei de frontierã acordã, potrivit legislaţiei în vigoare, fãrã platã, viza de intrare pe teritoriul României."
    12. La anexa nr. 1, articolul 4 se abrogã.
    13. La anexa nr. 1, articolul 5 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "Art. 5. - (1) În scopul obţinerii documentelor care atestã rezidenţa pe teritoriul României, cetãţenii Uniunii Europene şi membrii de familie ai acestora vor depune, la formaţiunea competentã teritorial a Oficiului Român pentru Imigrãri, urmãtoarele:
    a) o cerere tip, conform modelului stabilit prin dispoziţie a directorului general al Oficiului Român pentru Imigrãri;
    b) paşaportul valabil sau cartea de identitate valabilã, în cazul cetãţeanului Uniunii Europene;
    c) copia cãrţii de identitate/documentului de cãlãtorie şi copia documentului care atestã rezidenţa pe teritoriul naţional a cetãţeanului Uniunii Europene, în cazul membrilor de familie ai acestora;
    d) documente prin care sã dovedeascã scopul pentru care solicitã luarea în evidenţã;
    e) dovada achitãrii taxelor.
    (2) În aplicarea prevederilor ordonanţei de urgenţã, cetãţenii Uniunii Europene pot face dovada cã sunt în cãutarea unui loc de muncã prin orice mijloc de probã care atestã neechivoc situaţii ca de exemplu:
    a) sunt înscrişi la o agenţie teritorialã pentru ocuparea forţei de muncã;
    b) au încheiat o înţelegere privind medierea muncii cu un furnizor de servicii specializate în acest domeniu;
    c) au susţinut sau urmeazã sã susţinã un interviu pentru ocuparea unui loc de muncã;
    d) şi-au exprimat, prin utilizarea mijloacelor de comunicare în masã, intenţia de a gãsi un loc de muncã."
    14. La anexa nr. 1, la articolul 6, dupã alineatul (1) se introduc trei noi alineate, alineatele (1^1)-(1^3), cu urmãtorul cuprins:
    "(1^1) În aplicarea art. 15 lit. a) din ordonanţa de urgenţã, dovada statutului de lucrãtor poate fi fãcutã prin prezentarea urmãtoarelor documente, dupã caz:
    a) pentru angajare - contractul de muncã sau adeverinţã eliberatã de angajator în original şi în copie;
    b) pentru detaşare - contractul de detaşare, adresã de detaşare traduse şi legalizate în condiţiile legii şi adresã din partea filialei/societãţii din România prin care sã confirme faptul cã este detaşat pe perioada stipulatã în contractul de detaşare;
    c) pentru activitãţi comerciale - certificatul constatator eliberat de Oficiul Naţional al Registrului Comerţului, denumit în continuare ONRC;
    d) pentru activitãţi economice - certificat constatator eliberat de ONRC din care sã rezulte cã solicitantul poate desfãşura activitatea economicã;
    e) pentru activitãţi profesionale - autorizaţie sau aviz în original şi copie eliberat conform legii speciale;
    f) pentru activitãţi în cadrul unor programe de voluntariat - contract de voluntariat încheiat cu organizaţia-gazdã, în conformitate cu dispoziţiile legii speciale;
    g) pentru activitãţi religioase - avizul Secretariatului de Stat pentru Culte, în original, şi adresã din partea organizaţiei-gazdã prin care se confirmã cã persoana în cauzã desfãşoarã activitãţi religioase în cadrul acesteia, dacã avizul nu cuprinde aceastã precizare;
    h) alte documente care sã ateste statutul de lucrãtor în condiţiile legii, în alte situaţii decât cele prevãzute la lit. a)-g).
    (1^2) În situaţia în care la momentul solicitãrii înregistrãrii rezidenţei, cetãţeanul Uniunii Europene nu poate face dovada mijloacelor de întreţinere la nivelul venitului minim garantat, potrivit alin. (1), se analizeazã situaţia personalã a acestuia, luându-se în considerare şi alte aspecte, precum: mijloace de întreţinere oferite de o altã persoanã, bunuri deţinute de cãtre acesta care pot produce mijloace de întreţinere ori alte situaţii de fapt care dovedesc neechivoc faptul cã cetãţeanul Uniunii Europene are asigurat traiul zilnic.
    (1^3) În aplicarea art. 15 lit. b) şi c) şi art. 16 alin. (2) şi (2^1) din ordonanţa de urgenţã, dovada asigurãrii de sãnãtate poate fi fãcutã prin:
    a) documente care atestã calitatea de asigurat în sistemul naţional de asigurãri de sãnãtate din România, respectiv card european de sãnãtate, carnet de asigurat, alte documente care atestã aceastã calitate;
    b) documente care atestã calitatea de asigurat în sistemele naţionale de asigurãri de sãnãtate din alte state membre, respectiv cardul european de asigurãri sociale de sãnãtate sau orice alt formular care deschide dreptul la asistenţã medicalã, emis în aplicarea Regulamentului (CE) nr. 883/2004 al Parlamentului European şi al Consiliului din 29 aprilie 2004 privind coordonarea sistemelor de securitate socialã, publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene seria L nr. 166 din 30 aprilie 2004, cu modificãrile şi completãrile ulterioare;
    c) asigurãri de sãnãtate încheiate cu societãţile de asigurãri private care acoperã, pe teritoriul României, cel puţin riscurile acoperite de asigurãrile de sãnãtate în sistemul asigurãrilor sociale de sãnãtate din România. Nu sunt acceptate asigurãrile de sãnãtate încheiate în scop turistic."
    15. La anexa nr. 1, la articolul 6, dupã alineatul (3) se introduce un nou alineat, alineatul (4), cu urmãtorul cuprins:
    "(4) În cazul parteneriatului neînregistrat, cetãţeanul Uniunii Europene va da o declaraţie pe propria rãspundere cu privire la existenţa parteneriatului la care va anexa documente sau alte dovezi care sã ateste relaţia de convieţuire. În declaraţia pe propria rãspundere vor fi fãcute menţiuni cu privire la faptul cã partenerii locuiesc împreunã şi cã niciunul dintre aceştia nu este cãsãtorit."
    16. La anexa nr. 1, la articolul 8, alineatul (2) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "(2) În cazul în care nici dupã expirarea termenului stabilit potrivit alin. (1) nu sunt îndeplinite condiţiile legale pentru înregistrarea dreptului de rezidenţã, formaţiunea competentã a Oficiului Român pentru Imigrãri comunicã solicitantului, în scris, refuzul eliberãrii certificatului de înregistrare. Comunicarea trebuie sã conţinã prezentarea precisã şi completã a tuturor motivelor de fapt şi de drept care au stat la baza dispunerii unei astfel de mãsuri, implicaţiile acesteia pentru persoana în cauzã, informaţii privind instanţa unde poate fi atacatã decizia şi termenul de introducere a acţiunii."
    17. La anexa nr. 1, la articolul 9 alineatul (1), dupã litera a) se introduce o nouã literã, litera a^1), cu urmãtorul cuprins:
    "a^1) paşaportul valabil sau cartea de identitate valabilã, în cazul cetãţeanului Uniunii Europene;".
    18. La anexa nr. 1, la articolul 9 alineatul (1), dupã litera d) se introduce o nouã literã, litera e), cu urmãtorul cuprins:
    "e) dovada achitãrii taxei de eliberare a documentului."
    19. La anexa nr. 1, la articolul 9, alineatul (2) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "(2) La preschimbarea cãrţii de rezidenţã permanentã, solicitantul trebuie sã depunã urmãtoarele:
    a) cerere-tip;
    b) paşaportul valabil sau cartea de identitate valabilã, în cazul cetãţeanului Uniunii Europene;
    c) cartea de rezidenţã permanentã;
    d) dovada achitãrii taxei pentru eliberarea unui nou document."
    20. La anexa nr. 1, articolul 10 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "Art. 10. - În cazul în care nu sunt îndeplinite condiţiile legale pentru acordarea rezidenţei permanente, refuzul eliberãrii cãrţii de rezidenţã permanentã se comunicã solicitantului în scris, de cãtre formaţiunea teritorialã a Oficiului Român pentru Imigrãri care a soluţionat cererea. Comunicarea trebuie sã conţinã prezentarea precisã şi completã a tuturor motivelor de fapt şi de drept care au stat la baza dispunerii unei astfel de mãsuri, implicaţiile acesteia pentru persoana în cauzã, informaţii privind instanţa unde poate fi atacatã decizia şi termenul de introducere a acţiunii."
    21. La anexa nr. 1, articolul 11 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "Art. 11. - (1) Decizia de pãrãsire a teritoriului României se emite numai dupã analizarea amãnunţitã a situaţiei persoanei în cauzã şi numai în cazul în care aceasta nu se încadreazã în niciuna dintre situaţiile prevãzute la art. 13, 21 sau 21^1 din ordonanţa de urgenţã.
    (2) Decizia de pãrãsire a teritoriului României se redacteazã în douã exemplare, în limba românã şi într-o altã limbã oficialã a Uniunii Europene, şi va conţine prezentarea precisã şi completã a tuturor motivelor de fapt şi de drept care au stat la baza dispunerii unei astfel de mãsuri, implicaţiile acesteia pentru persoana în cauzã, informaţii privind instanţa unde poate fi atacatã decizia, termenul de introducere a acţiunii şi termenul în care cetãţeanul Uniunii Europene sau membrul de familie al acestuia trebuie sã pãrãseascã teritoriul României.
    (3) Comunicarea deciziei de pãrãsire a teritoriului se realizeazã de cãtre Oficiul Român pentru Imigrãri sau de formaţiunile sale teritoriale prin remiterea unui exemplar al acesteia. Remiterea se poate face prin înmânarea exemplarului, sub semnãturã, atunci când persoana este prezentã, sau prin trimiterea prin poştã, cu confirmare de primire, la adresa la care aceasta a declarat cã locuieşte, atunci când persoana nu este prezentã.
    (4) În cazul în care remiterea nu este posibilã, comunicarea deciziei de pãrãsire a teritoriului se face prin afişarea unui exemplar al acesteia la sediul Oficiului Român pentru Imigrãri sau al formaţiunilor sale teritoriale. Se prezumã cã remiterea nu este posibilã în urmãtoarele situaţii:
    a) persoana refuzã sã primeascã exemplarul înmânat sau trimis prin poştã;
    b) persoana nu mai locuieşte la adresa declaratã;
    c) persoana nu a fãcut cunoscutã adresa la care locuieşte."
    22. La anexa nr. 1, articolul 12 se abrogã.
    23. La anexa nr. 1, la articolul 13, alineatul (3) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "(3) În situaţiile în care în momentul depistãrii persoana în cauzã nu posedã document de cãlãtorie, precum şi în situaţia în care escortarea nu se poate executa imediat din motive obiective se aplicã prevederile art. 24^2 alin. (6) din ordonanţa de urgenţã."
    24. La anexa nr. 1, la articolul 17, alineatul (2) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "(2) În situaţiile în care în momentul depistãrii persoana în cauzã nu posedã document de cãlãtorie, precum şi în situaţia în care escortarea nu se poate executa imediat din motive obiective, se aplicã, dupã caz, prevederile art. 25^1 alin. (2) din ordonanţa de urgenţã."
    25. La anexa nr. 1, articolul 20 se abrogã.
    26. La anexa nr. 1, articolul 21 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "Art. 21. - Oficiul Român pentru Imigrãri, prin formaţiunile sale teritoriale, elibereazã, la cerere, urmãtoarele tipuri de documente:
    a) certificat de înregistrare - cetãţenilor statelor membre ale Uniunii Europene sau ale Spaţiului Economic European şi cetãţenilor Confederaţiei Elveţiene care au drept de rezidenţã în România pentru o perioadã mai mare de 3 luni;
    b) carte de rezidenţã pentru membrul de familie al unui cetãţean al Uniunii - strãinilor, membri de familie ai cetãţenilor statelor membre ale Uniunii Europene sau ale Spaţiului Economic European, care au drept de rezidenţã în România pentru o perioadã mai mare de 3 luni;
    c) carte de rezidenţã pentru membrul de familie al unui cetãţean al Confederaţiei Elveţiene - strãinilor, membri de familie ai cetãţenilor Confederaţiei Elveţiene, care au drept de rezidenţã în România pentru o perioadã mai mare de 3 luni;
    d) carte de rezidenţã permanentã - cetãţenilor statelor membre ale Uniunii Europene sau ale Spaţiului Economic European şi cetãţenilor Confederaţiei Elveţiene care au drept de rezidenţã permanentã în România;
    e) carte de rezidenţã permanentã pentru membrul de familie al unui cetãţean al Uniunii - strãinilor, membri de familie ai cetãţenilor statelor membre ale Uniunii Europene sau ale Spaţiului Economic European, care au drept de rezidenţã permanentã în România;
    f) carte de rezidenţã permanentã pentru membrul de familie al unui cetãţean al Confederaţiei Elveţiene - strãinilor, membri de familie ai cetãţenilor Confederaţiei Elveţiene, care au drept de rezidenţã permanentã în România."
    27. La anexa nr. 1, articolul 24 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "Art. 24. - (1) În situaţiile prevãzute la art. 10 alin. (1) lit. a) şi alin. (2^1) din ordonanţa de urgenţã şi în situaţia furtului documentelor eliberate de autoritãţile române în baza prevederilor ordonanţei de urgenţã, formaţiunea competentã teritorial a Oficiului Român pentru Imigrãri efectueazã modificãrile necesare în evidenţe şi elibereazã persoanei în cauzã un nou document de rezidenţã.
    (2) Pentru eliberarea unui nou document de rezidenţã, solicitantul trebuie sã depunã urmãtoarele:
    a) cerere tip;
    b) paşaportul valabil sau cartea de identitate valabilã, în cazul cetãţeanului Uniunii Europene;
    c) în situaţiile prevãzute la art. 10 alin. (1) lit. a) din ordonanţa de urgenţã, dovada modificãrii survenite;
    d) în situaţia furtului documentelor eliberate de autoritãţile române în baza prevederilor ordonanţei de urgenţã, dovada declarãrii furtului la organul de poliţie competent teritorial;
    e) în situaţiile prevãzute la art. 10 alin. (2^1) din ordonanţa de urgenţã, declaraţia pe propria rãspundere datã la formaţiunea competentã teritorial a Oficiului Român pentru Imigrãri;
    f) alte documente care sã ateste îndeplinirea condiţiilor de rezidenţã pe teritoriul României, dacã au intervenit schimbãri în ceea ce priveşte scopul rezidenţei faţã de cererea anterioarã;
    g) dovada achitãrii taxei pentru eliberarea unui nou document."
    28. La anexa nr. 1, articolul 25 se abrogã.
    29. La anexa nr. 1, dupã articolul 25 se introduce un nou articol, articolul 26, cu urmãtorul cuprins:
    "Art. 26. - Dispoziţiile prezentelor norme metodologice cu privire la cetãţenii Uniunii Europene şi la membrii de familie ai acestora se aplicã şi cetãţenilor statelor membre ale Spaţiului Economic European şi ai Confederaţiei Elveţiene, respectiv membrilor de familie ai acestora."
    30. La anexa nr. 2, alineatul (1) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "(1) Certificatul de înregistrare - Conţinutul documentului Certificatul de înregistrare cuprinde urmãtoarele date:
    a) codul ţãrii (ROU);
    b) denumirea documentului (CERTIFICAT DE ÎNREGISTRARE);
    c) codul numeric personal;
    d) seria - pretipãritã;
    e) numele şi prenumele;
    f) data şi locul naşterii;
    g) cetãţenia;
    h) adresa din România;
    i) formaţiunea teritorialã a Oficiului Român pentru Imigrãri care a emis documentul;
    j) numãrul de înregistrare al documentului;
    k) valabilitatea documentului;
    l) ştampila autoritãţii emitente."
    31. La anexa nr. 3, alineatul (1) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "(1) Cartea de rezidenţã pentru membrul de familie al unui cetãţean al Uniunii - Conţinutul documentului
    Cartea de rezidenţã pentru membrul de familie al unui cetãţean al Uniunii cuprinde urmãtoarele date:
    a) codul ţãrii (ROU);
    b) denumirea documentului (CARTE DE REZIDENŢÃ PENTRU MEMBRUL DE FAMILIE AL UNUI CETÃŢEAN AL UNIUNII);
    c) codul numeric personal;
    d) seria şi numãrul documentului;
    e) numele şi prenumele;
    f) sexul;
    g) data şi locul naşterii;
    h) cetãţenia;
    i) adresa din România;
    j) formaţiunea teritorialã a Oficiului Român pentru Imigrãri care a emis documentul;
    k) valabilitatea documentului;
    l) fotografia titularului."
    32. La anexa nr. 3, la alineatul (2), liniuţa a doua se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "- Fotografia: color, având dimensiunile 25 x 32,5 mm, executatã cu mijloace informatice direct pe suportul cãrţii de rezidenţã."
    33. La anexa nr. 3, la alineatul (2), partea introductivã a liniuţei a treia se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "- Elemente de particularizare a cãrţii de rezidenţã:".
    34. Dupã anexa nr. 3 se introduce o nouã anexã, anexa nr. 3^1, prevãzutã în anexa nr. 1, care face parte integrantã din prezenta hotãrâre.
    35. La anexa nr. 4, alineatul (1) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "(1) Cartea de rezidenţã permanentã - Conţinutul documentului Cartea de rezidenţã permanentã cuprinde urmãtoarele date:
    a) codul ţãrii (ROU);
    b) denumirea documentului (CARTE DE REZIDENŢÃ PERMANENTÃ);
    c) codul numeric personal;
    d) seria şi numãrul documentului;
    e) numele şi prenumele;
    f) sexul;
    g) data şi locul naşterii;
    h) statul membru de origine;
    i) adresa din România;
    j) formaţiunea teritorialã a Oficiului Român pentru Imigrãri care a emis documentul;
    k) valabilitatea documentului;
    l) fotografia titularului."
    36. La anexa nr. 5, alineatul (1) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "(1) Cartea de rezidenţã permanentã pentru membrul de familie al unui cetãţean al Uniunii - Conţinutul documentului
    Cartea de rezidenţã permanentã pentru membrul de familie al unui cetãţean al Uniunii cuprinde urmãtoarele date:
    a) codul ţãrii (ROU);
    b) denumirea documentului (CARTE DE REZIDENŢÃ PERMANENTÃ PENTRU MEMBRUL DE FAMILIE AL UNUI CETÃŢEAN AL UNIUNII);
    c) codul numeric personal;
    d) seria şi numãrul documentului;
    e) numele şi prenumele;
    f) sexul;
    g) data şi locul naşterii;
    h) cetãţenia;
    i) adresa din România;
    j) formaţiunea teritorialã a Oficiului Român pentru Imigrãri care a emis documentul;
    k) valabilitatea documentului;
    l) fotografia titularului."
    37. Dupã anexa nr. 5 se introduce o nouã anexã, anexa nr. 6, prevãzutã în anexa nr. 2, care face parte integrantã din prezenta hotãrâre.
    ART. II
    Hotãrârea Guvernului nr. 1.864/2006 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 102/2005 privind libera circulaţie pe teritoriul României a cetãţenilor statelor membre ale Uniunii Europene şi Spaţiului Economic European şi pentru stabilirea formei şi conţinutului documentelor care se elibereazã cetãţenilor Uniunii Europene şi membrilor lor de familie, publicatã în Monitorul Oficial al României Partea I, nr. 1.051 din 29 decembrie 2006, cu modificãrile şi completãrile aduse prin prezenta hotãrâre, se va republica, dându-se textelor o nouã numerotare.

                                 PRIM-MINISTRU
                                    EMIL BOC

                                Contrasemneazã:
                    Ministrul administraţiei şi internelor,
                             Constantin-Traian Igaş

                           Ministrul muncii, familiei
                             şi protecţiei sociale,
                          Laurenţiu Sebastian Lãzãroiu

                        p. Ministrul afacerilor externe,
                             Bogdan Lucian Aurescu,
                                secretar de stat

                              Ministrul sãnãtãţii,
                                 Ritli Ladislau

                         Ministrul finanţelor publice,
                              Gheorghe Ialomiţianu

    Bucureşti, 24 august 2011.
    Nr. 852.


    ANEXA 1
    (Anexa nr. 3^1 la Hotãrârea Guvernului nr. 1.864/2006)


    (1) Cartea de rezidenţã pentru membrul de familie al unui cetãţean al Confederaţiei Elveţiene - Conţinutul documentului
    Cartea de rezidenţã pentru membrul de familie al unui cetãţean al Confederaţiei Elveţiene cuprinde urmãtoarele date:
    a) codul ţãrii (ROU);
    b) denumirea documentului (CARTE DE REZIDENŢÃ PENTRU MEMBRUL DE FAMILIE AL UNUI CETÃŢEAN AL CONFEDERAŢIEI ELVEŢIENE);
    c) codul numeric personal;
    d) seria şi numãrul documentului;
    e) numele şi prenumele;
    f) sexul;
    g) data şi locul naşterii;
    h) cetãţenia;
    i) adresa din România;
    j) formaţiunea teritorialã a Oficiului Român pentru Imigrãri care a emis documentul;
    k) valabilitatea documentului;
    l) fotografia titularului.
    (2) Forma şi dimensiunile documentului:
    - Format tip cartelã, tipãritã pe o singurã faţã, cu dimensiunile: 105 mm lungime, 74 mm lãţime, 0,7 mm grosime şi structura formatã din douã straturi transparente, între care se introduce suportul pentru fotografie, text şi alte inscripţionãri; cele 3 straturi sunt asamblate tehnologic, formând un tot unitar.
    - Fotografia: color, având dimensiunile 25 x 32,5 mm, executatã cu mijloace informatice direct pe suportul cãrţii de rezidenţã.
    - Elemente de particularizare a cãrţii de rezidenţã:
    - drapelul Uniunii Europene având dimensiunile 33 x 22 mm, poziţionat în zona medianã a documentului;
    - stema României, realizatã color, conform prevederilor Legii nr. 102/1992 privind stema ţãrii şi sigiliul statului, având dimensiunile 16 x 22 mm, poziţionatã în dreapta drapelului Uniunii Europene în zona medianã a documentului.
    - Fond - fonta de siguranţã, asemãnãtoare celei aplicate pe bancnote, constând dintr-un desen complex de culoare verde.
    - Zona de citire automatã cu caractere identificabile optic:
    - poziţionare: partea inferioarã a documentului;
    - dimensiuni: lungime: 102 mm; lãţime 17 mm.
    - Textul tipãrit la imprimantã laser color, cu caracterele alfabetului latin, în 3 limbi: românã, englezã şi francezã.
    Caracteristicile, rubricaţia, numãrul şi tipul elementelor de siguranţã vor putea fi adaptate în funcţie de dinamica reglementãrilor Uniunii Europene în domeniu.


    ANEXA 2
    (Anexa nr. 6 la Hotãrârea Guvernului nr. 1.864/2006)

    (1) Cartea de rezidenţã permanentã pentru membrul de familie al unui cetãţean al Confederaţiei Elveţiene - Conţinutul documentului
    Cartea de rezidenţã permanentã pentru membrul de familie al unui cetãţean al Confederaţiei Elveţiene cuprinde urmãtoarele date:
    a) codul ţãrii (ROU);
    b) denumirea documentului (CARTE DE REZIDENŢÃ PERMANENTÃ PENTRU MEMBRUL DE FAMILIE AL UNUI CETÃŢEAN AL CONFEDERAŢIEI ELVEŢIENE);
    c) codul numeric personal;
    d) seria şi numãrul documentului;
    e) numele şi prenumele;
    f) sexul;
    g) data şi locul naşterii;
    h) cetãţenia;
    i) adresa din România;
    j) formaţiunea teritorialã a Oficiului Român pentru Imigrãri care a emis documentul;
    k) valabilitatea documentului;
    l) fotografia titularului.
    (2) Forma şi dimensiunile documentului
    - Format tip cartelã, tipãritã pe o singurã faţã, cu dimensiunile: 105 mm lungime, 74 mm lãţime, 0,7 mm grosime şi structura formatã din douã straturi transparente, între care se introduce suportul pentru fotografie, text şi alte inscripţionãri; cele 3 straturi sunt asamblate tehnologic, formând un tot unitar.
    - Fotografia: color, având dimensiunile 25 x 32,5 mm, executatã cu mijloace informatice direct pe suportul cãrţii de rezidenţã permanentã.
    - Elemente de particularizare a cãrţii de rezidenţã permanentã:
    - drapelul Uniunii Europene având dimensiunile 33 x 22 mm, poziţionat în zona medianã a documentului;
    - stema României, realizatã color, conform prevederilor Legii nr. 102/1992 privind stema ţãrii şi sigiliul statului, având dimensiunile 16 x 22 mm, poziţionatã în dreapta drapelului Uniunii Europene în zona medianã a documentului.
    - Fond - fonta de siguranţã, asemãnãtoare celei aplicate pe bancnote, constând dintr-un desen complex de culoare verde.
    - Zona de citire automatã cu caractere identificabile optic:
    - poziţionare: partea inferioarã a documentului;
    - dimensiuni: lungime: 102 mm; lãţime 17 mm.
    - Textul tipãrit la imprimantã laser color, cu caracterele alfabetului latin, în 3 limbi: românã, englezã şi francezã.
    Caracteristicile, rubricaţia, numãrul şi tipul elementelor de siguranţã vor putea fi adaptate în funcţie de dinamica reglementãrilor Uniunii Europene în domeniu.

                                     -----



Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016