Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 851 din 18 octombrie 1999  pentru aprobarea Normelor metodologice privind modul de acordare si decontare a primei de 300 lei/kg producatorilor agricoli pentru graul de panificatie livrat din recolta anului 1999, destinat consumului intern    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 851 din 18 octombrie 1999 pentru aprobarea Normelor metodologice privind modul de acordare si decontare a primei de 300 lei/kg producatorilor agricoli pentru graul de panificatie livrat din recolta anului 1999, destinat consumului intern

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 512 din 22 octombrie 1999
În temeiul prevederilor <>art. 5 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 149/1999 privind aprobarea primei de 300 lei/kg producãtorilor agricoli pentru graul de panificatie livrat din recolta anului 1999, destinat consumului intern,

Guvernul României hotãrãşte:

ARTICOL UNIC
Se aproba Normele metodologice privind modul de acordare şi decontare a primei de 300 lei/kg producãtorilor agricoli pentru graul de panificatie livrat din recolta anului 1999, destinat consumului intern, prevãzute în anexa care face parte integrantã din prezenta hotãrâre.

PRIM-MINISTRU
RADU VASILE

Contrasemneazã:
---------------
p. Ministrul agriculturii şi alimentaţiei,
Ştefan Pete,
secretar de stat

Ministrul finanţelor,
Decebal Traian Remes



ANEXA 1

NORME METODOLOGICE
privind modul de acordare şi decontare a primei de 300 lei/kg producãtorilor agricoli pentru graul de panificatie livrat din recolta anului 1999, destinat consumului intern

1. Potrivit <>art. 1 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 149/1999 privind aprobarea primei de 300 lei/kg producãtorilor agricoli pentru graul de panificatie livrat din recolta anului 1999, destinat consumului intern, beneficiazã de o prima de 300 lei/kg grâu STAS producãtorii agricoli care au livrat grâu de panificatie din recolta anului 1999, începând cu data de 20 iunie 1999, agenţilor economici cu activitate de morarit şi/sau de panificatie şi agenţilor economici de tip "Comcereal", "Cerealcom" şi "Romcereal", în vederea folosirii acestuia pentru consumul intern.
2. Prima de 300 lei/kg se acorda pentru cantitãţile de grâu livrate de producãtorii agricoli, recalculate în echivalent STAS-813-1968, respectiv greutate hectolitrica 75 kg, umiditate 14% şi corpuri strãine 3% .
3. Plata primei de 300 lei/kg se acorda în limita cantitãţii de 2.000 mii tone grâu de panificatie STAS livrat din recolta anului 1999.
4. Prima de 300 lei/kg grâu STAS se acorda producãtorilor agricoli de cãtre direcţiile generale pentru agricultura şi industrie alimentara judeţene şi a municipiului Bucureşti prin bãncile comerciale pentru producãtorii agricoli, persoane fizice sau juridice, care au cont deschis la bãnci, sau prin oficiile poştale pentru producãtorii agricoli persoane fizice care nu au cont deschis la bãnci.
5. Calitatea de producãtor agricol se probeazã prin înscrisuri justificative care atesta încadrarea producãtorilor agricoli prevãzuţi la <>art. 2 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 149/1999 .
6. Decontarea primei de 300 lei/kg producãtorilor agricoli care au livrat grâu de panificatie din recolta anului 1999 se face pe baza unei cereri pentru încasarea primei întocmite de aceştia, potrivit modelelor prezentate în anexele nr. 1 şi 2.
7. Cererea pentru încasarea primei de 300 lei/kg de la bugetul de stat va fi înaintatã direcţiilor generale pentru agricultura şi industrie alimentara judeţene şi a municipiului Bucureşti în vederea verificãrii şi aprobãrii şi va fi însoţitã de înscrisuri justificative care sa ateste:
a) calitatea de producãtor agricol;
b) adeverinta eliberata de primãrie, prin care sa facã dovada ca a cultivat o suprafata de teren de pe care a fost recoltata cantitatea livrata;
c) copia de pe factura sau borderoul de achiziţie;
d) adeverinta eliberata de agentul economic cãruia i-a fost livrat graul, din care sa rezulte ca acesta este destinat consumului intern.
8. Direcţiile generale pentru agricultura şi industrie alimentara judeţene şi a municipiului Bucureşti, dupã verificarea şi aprobarea cererilor pentru încasarea primei, centralizeazã datele în situaţia centralizatoare, potrivit modelului prevãzut în anexa nr. 3, pe care o transmite în termen de doua zile Ministerului Agriculturii şi Alimentaţiei, în vederea alimentarii conturilor.
9. În baza situaţiei centralizatoare transmise de direcţiile generale pentru agricultura şi industrie alimentara judeţene şi a municipiului Bucureşti, Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei întocmeşte cererea de deschidere de credite bugetare cãtre Ministerul Finanţelor la capitolul 67.01 "Agricultura şi silvicultura", titlul "Prime".
Cererea de deschidere de credite va fi însoţitã de situaţia centralizata la nivelul judeţelor şi al municipiului Bucureşti a cererilor privind încasarea de la bugetul de stat a primei pentru graul de panificatie, acordatã conform <>Ordonanţei de urgenta a Guvernului nr. 149/1999 , potrivit modelului prezentat în anexa nr. 4.
10. Dupã aprobarea cererii pentru deschiderea de credite de cãtre Ministerul Finanţelor, din bugetul Ministerului Agriculturii şi Alimentaţiei se alimenteazã conturile direcţiilor generale pentru agricultura şi industrie alimentara judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, care, pe baza cererilor de încasare a primei aprobate de acestea, efectueazã plata primei de 300 lei/kg astfel:
a) producãtorilor agricoli, persoane fizice sau juridice, care au cont deschis la bãncile comerciale, prin virament în conturile acestora;
b) producãtorilor agricoli, persoane fizice, care nu au cont deschis la bãncile comerciale, prin mandat poştal. Contravaloarea mandatului poştal este suportatã de beneficiarul primei.
11. Anexele nr. 1-4 fac parte integrantã din prezentele norme metodologice.


ANEXA 1
-------
la normele metodologice
-----------------------





Denumirea agentului economic ...................................
Sediul .........................................................
codul fiscal ...................................................
Numãrul de înregistrare în registrul comerţului ................
Contul nr. .....................................................
Banca ..........................................................


DIRECŢIA GENERALĂ PENTRU AGRICULTURA ŞI
INDUSTRIE ALIMENTARA A JUDEŢULUI ........./
MUNICIPIULUI BUCUREŞTI

Verificat şi aprobat,


Pentru suma de ............. lei
la data de .............

Director general, Contabil-şef,
................. .............


CERERE
pentru încasarea de la bugetul de stat de cãtre producãtorii agricoli, persoane juridice, a primei pentru graul de panificatie livrat în perioada ..........., acordatã conform <>Ordonanţei de urgenta a Guvernului nr. 149/1999

--------------------------------------------------------------------------------
Denumirea Documentul Cantitatea Prima unitarã Valoarea primei
Nr. agentului pentru STAS de primit de de încasat de la
crt. economic justificarea (kg) la bugetul bugetul de stat
care a livrãrii de stat - lei -
cumpãrat graului nr. .... (lei/kg STAS) (col. 3 x col. 4)
graul de din data de ....
panificatie
în perioada ....
-------------------------------------------------------------------------------
0 1 2 3 4 5
--------------------------------------------------------------------------------
1.
2.
3.
.
.
.
-------------------------------------------------------------------------------
TOTAL:
-------------------------------------------------------------------------------

Declaram pe propria rãspundere, sub sancţiunea legii, ca pana în prezent nu am încasat de la bugetul de stat prima de 300 lei/kg grâu STAS, conform <>Ordonanţei de urgenta a Guvernului nr. 149/1999 , şi am luat cunostinta de faptul ca, dacã, în urma verificãrilor efectuate de organele abilitate, datele din prezenta cerere nu corespund realitãţii, aceasta atrage, în condiţiile legii, restituirea primei încasate nejustificat de la bugetul de stat, rãspunderea civilã, contravenţionalã sau penalã, dupã caz.


Manager (Director general), Director economic (Contabil-şef),
............................. .................................
(numele şi prenumele) (numele şi prenumele)





ANEXA 2
-------
la normele metodologice
------------------------




DIRECŢIA GENERALĂ PENTRU AGRICULTURA ŞI
INDUSTRIE ALIMENTARA A JUDEŢULUI ........./
MUNICIPIULUI BUCUREŞTI

Verificat şi aprobat,


Pentru suma de ............. lei
la data de .............

Director general, Contabil-şef,
................. .............


CERERE
pentru încasarea de la bugetul de stat de cãtre producãtorii agricoli, persoane fizice, a primei pentru graul de panificatie livrat în perioada .............., acordatã conform <>Ordonanţei de urgenta a Guvernului nr. 149/1999

Subsemnatul ........... /(numele, iniţialã tatãlui, prenumele)/..........., legitimat cu actul de identitate seria ........ nr. ..............., eliberat de poliţia ......................, cu domiciliul în .............................,
(comuna, oraş, judeţ) (comuna, oraşul, municipiul)
str. ............................ nr. ......, judeţul ....................., în calitate de producãtor agricol, am cultivat şi am recoltat în anul 1999 o suprafata de ......... ha cu grâu, suprafata ce se afla amplasata în raza localitãţii ..................................., judeţul .....................
(oraşul, comuna)
Din aceasta cantitate am livrat urmãtorilor agenţi economici, conform <>Ordonanţei de urgenta a Guvernului nr. 149/1999 , urmãtoarele cantitãţi de grâu:

--------------------------------------------------------------------------------
Denumirea Documentul Cantitatea Prima unitarã Valoarea primei
Nr. agentului pentru STAS de primit de de încasat de la
crt. economic justificarea (kg) la bugetul bugetul de stat
care a livrãrii de stat - lei -
cumpãrat graului nr. .... (lei/kg STAS) (col. 3 x col. 4)
graul de din data de ....
panificatie
în perioada ....
-------------------------------------------------------------------------------
0 1 2 3 4 5
--------------------------------------------------------------------------------
1.
2.
3.
.
.
.
-------------------------------------------------------------------------------
TOTAL:
-------------------------------------------------------------------------------

Declaram pe propria rãspundere, sub sancţiunea legii, ca pana în prezent nu am încasat de la bugetul de stat prima de 300 lei/kg grâu STAS, conform <>Ordonanţei de urgenta a Guvernului nr. 149/1999 , şi am luat cunostinta de faptul ca, dacã, în urma verificãrilor efectuate de organele abilitate, datele din prezenta cerere nu corespund realitãţii, aceasta atrage, în condiţiile legii, restituirea primei încasate nejustificat de la bugetul de stat, rãspunderea civilã, contravenţionalã sau penalã, dupã caz.


Data ......... Semnatura ..........





ANEXA 3
-------
la normele metodologice
------------------------





DIRECŢIA GENERALĂ PENTRU AGRICULTURA
ŞI INDUSTRIE ALIMENTARA
A JUDEŢULUI ......../MUNICIPIULUI BUCUREŞTI



SITUAŢIA CENTRALIZATOARE
a cererilor pentru încasarea de la bugetul de stat a primei de 300 lei/kg grâu de panificatie de cãtre producãtorii agricoli, persoane fizice şi juridice, în perioada ..............., conform <>Ordonanţei de urgenta a Guvernului nr. 149/1999


Cantitatea Prima unitarã Valoarea primei
pentru care de primit de la de primit de la
Nr. s-a aprobat bugetul de stat bugetul de stat
crt. Specificare acordarea (lei/kg STAS) - lei -
primei de (col. 2 x col. 3)
300 lei/kg
grâu STAS
(kg)
-------------------------------------------------------------------------------
0 1 2 3 4
-------------------------------------------------------------------------------
1. Producãtori agricoli,
persoane juridice -
total
2. Producãtori agricoli,
persoane fizice -
total
-------------------------------------------------------------------------------
TOTAL:
-------------------------------------------------------------------------------


Director general, Contabil-şef,
................... ................





ANEXA 4
-------
la normele metodologice
------------------------





MINISTERUL AGRICULTURII ŞI ALIMENTAŢIEI


SITUAŢIA
centralizata la nivelul judeţelor şi al municipiului Bucureşti a cererilor privind încasarea de la bugetul de stat a primei pentru graul de panificatie, acordatã conform <>Ordonanţei de urgenta a Guvernului nr. 149/1999


Nr. Cantitatea livrata Prima de la Valoarea primei
crt. Judeţul şi încasatã bugetul de stat - lei -
(kg STAS) (lei/kg) (col. 2 x col. 3)
-------------------------------------------------------------------------------
0 1 2 3 4
-------------------------------------------------------------------------------
1. 300
2. 300
3. 300
. .
. .
. .
-------------------------------------------------------------------------------
TOTAL:
-------------------------------------------------------------------------------


Ordonator principal de credite,
................................



----------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016