Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 850 din 26 noiembrie 1998  privind organizarea si functionarea Centrului National de Formare Continua pentru Administratia Publica Locala si a centrelor teritoriale de formare continua pentru administratia publica locala    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 850 din 26 noiembrie 1998 privind organizarea si functionarea Centrului National de Formare Continua pentru Administratia Publica Locala si a centrelor teritoriale de formare continua pentru administratia publica locala

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 461 din 2 decembrie 1998
Guvernul României hotãrãşte:

ART. 1
(1) Se înfiinţeazã Centrul Naţional de Formare Continua pentru Administraţia Publica Localã, instituţie publica cu personalitate juridicã în subordinea Ministerului Educaţiei Naţionale, prin reorganizarea Centrului de Perfecţionare a Funcţionarilor Publici din Administraţia Centrala Localã.
(2) Centrul Naţional de Formare Continua pentru Administraţia Publica Localã are sediul în municipiul Bucureşti, Str. Occidentului nr. 14, sectorul 1.
ART. 2
Centrul Naţional de Formare Continua pentru Administraţia Publica Localã asigura perfecţionarea profesionalã specializatã pentru alesii locali, prefecţi, subprefecţi şi pentru functionarii publici din structurile administraţiei publice locale, precum şi din aparatul propriu al prefecturilor.
ART. 3
(1) Centrul Naţional de Formare Continua pentru Administraţia Publica Localã este condus de un consiliu de administraţie format din 7 membri, dintre care: 4 cadre didactice universitare desemnate de cãtre Ministerul Educaţiei Naţionale şi 3 reprezentanţi ai Departamentului pentru Administraţie Publica Localã, numiţi prin ordin comun al ministrului educaţiei naţionale şi al şefului Departamentului pentru Administraţie Publica Localã, secretar de stat.
(2) Conducerea executivã a Centrului Naţional de Formare Continua pentru Administraţia Publica Localã este asigurata de un director general, numit pe baza de concurs de cãtre Consiliul de administraţie al Centrului Naţional de Formare Continua pentru Administraţie Publica Localã.
(3) Criteriile de organizare a concursului pentru ocuparea postului de director general şi atribuţiile acestuia vor fi prevãzute în regulamentul de organizare şi funcţionare a Centrului Naţional de Formare Continua pentru Administraţie Publica Localã.
ART. 4
(1) Consiliul de administraţie al Centrului Naţional de Formare Continua pentru Administraţia Publica Localã este condus de un preşedinte ales dintre membrii sãi şi are urmãtoarele atribuţii principale:
a) aproba bugetul de venituri şi cheltuieli şi darea de seama financiar-contabila;
b) aproba organigrama, statul de funcţii şi nivelul de salarizare a personalului propriu, în condiţiile legii;
c) aproba graficele de programare a cursurilor şi programele anuale de perfecţionare profesionalã;
d) aproba regulamentul de organizare şi funcţionare a Centrului Naţional de Formare Continua pentru Administraţia Publica Localã;
e) stabileşte structura seriilor şi perioadele de perfecţionare profesionalã, pe baza propunerilor elaborate de cãtre Departamentul pentru Administraţie Publica Localã, precum şi de cãtre autoritãţile administraţiei publice locale;
f) rãspunde de asigurarea informaţiilor solicitate, în scris, de preşedintele Comisiei ştiinţifice de strategie şi evaluare metodologicã a centrelor de formare continua pentru administraţia publica localã;
g) rãspunde de organizarea şi de desfãşurarea concursului de ocupare a postului de director general al Centrului Naţional de Formare Continua pentru Administraţia Publica Localã. Concursul se va organiza în termen de 6 luni de la data intrãrii în vigoare a prezentei hotãrâri.
ART. 5
Finanţarea Centrului Naţional de Formare Continua pentru Administraţia Publica Localã se face din venituri extrabugetare.
ART. 6
(1) Centrele teritoriale de perfecţionare profesionalã a reprezentanţilor aleşi şi a funcţionarilor din administraţia publica localã se reorganizeazã ca instituţii publice cu personalitate juridicã în subordinea Ministerului Educaţiei Naţionale, sub denumirea de centre teritoriale de formare continua pentru administraţia publica localã.
(2) Centrele teritoriale de formare continua pentru administraţia publica localã au sediul în municipiile Bucureşti, Craiova, Calarasi, Cluj-Napoca, Iaşi şi Sibiu.
(3) Arondarea judeţelor şi a municipiului Bucureşti la centrele teritoriale de formare continua pentru administraţia publica localã este prevãzutã în anexa.
ART. 7
Centrele teritoriale de formare continua pentru administraţia publica localã asigura pregãtirea şi perfecţionarea profesionalã pentru alesii locali şi pentru functionarii publici din structurile administraţiei publice locale.
ART. 8
(1) Centrele teritoriale de formare continua pentru administraţia publica localã sunt conduse de câte un consiliu de administraţie format din:
- 1 membru, desemnat prin ordin al ministrului educaţiei naţionale;
- 1-2 membri, desemnaţi prin dispoziţie a şefului Departamentului pentru Administraţie Publica Localã, secretar de stat;
- preşedinţii consiliilor judeţene din judeţele arondate centrului teritorial de formare continua pentru administraţia publica localã respectiv.
(2) Conducerea executivã a centrelor teritoriale de formare continua pentru administraţia publica localã este asigurata de un director general, numit pe baza de concurs şi eliberat din funcţie de cãtre consiliul de administraţie al centrului teritorial de formare continua pentru administraţia publica localã.
(3) Criteriile de organizare a concursului pentru ocuparea postului de director general şi atribuţiile acestuia vor fi prevãzute în regulamentul de organizare şi funcţionare a centrului teritorial de formare continua pentru administraţia publica localã.
ART. 9
Consiliile de administraţie ale centrelor teritoriale de formare continua pentru administraţia publica localã sunt conduse de câte un preşedinte, ales dintre membrii acestora, şi au urmãtoarele atribuţii principale:
a) aproba bugetul de venituri şi cheltuieli şi darea de seama financiar-contabila;
b) aproba organigrama, statul de funcţii şi nivelul de salarizare a personalului propriu, în condiţiile legii;
c) aproba graficele de programare a cursurilor şi programele anuale de perfecţionare profesionalã;
d) aproba regulamentele de organizare şi funcţionare a centrelor teritoriale de formare continua pentru administraţia publica localã;
e) stabilesc structura seriilor şi perioadele de perfecţionare profesionalã specializatã, pe baza propunerilor elaborate de Departamentul pentru Administraţie Publica Localã, precum şi de autoritãţile administraţiei publice locale;
f) rãspund de asigurarea informaţiilor solicitate, în scris, de preşedintele Comisiei ştiinţifice de strategie şi evaluare metodologicã a centrelor de formare continua pentru administraţia publica localã;
g) rãspund de organizarea şi de desfãşurarea concursului de ocupare a postului de director general al centrului. Concursul se va organiza în termen de 6 luni de la data intrãrii în vigoare a prezentei hotãrâri.
ART. 10
(1) Pentru coordonarea activitãţii didactice şi metodologice a Centrului Naţional de Formare Continua pentru Administraţia Publica Localã şi a centrelor teritoriale de formare continua pentru administraţia publica localã se înfiinţeazã Comisia ştiinţificã de strategie şi evaluare metodologicã a centrelor de formare continua pentru administraţia publica localã.
(2) Comisia ştiinţificã de strategie şi evaluare metodologicã a centrelor de formare continua pentru administraţia, publica localã este un organism fãrã personalitate juridicã format din 11 membri, dintre care: 6 cadre didactice universitare, desemnate de Ministerul Educaţiei Naţionale, şi 5 reprezentanţi desemnaţi de Departamentul pentru Administraţie Publica Localã, numiţi prin ordin comun al ministrului educaţiei naţionale şi de şeful Departamentului pentru Administraţie Publica Localã, secretar de stat.
(3) Comisia ştiinţificã de strategie şi evaluare metodologicã a centrelor de formare continua pentru administraţia publica localã îşi alege, cu majoritate de voturi, un preşedinte pe o perioada de 2 ani. Mandatul preşedintelui poate fi reînnoit pentru o perioada de încã 2 ani.
(4) Comisia ştiinţificã de strategie şi evaluare metodologicã a centrelor de formare continua pentru administraţia publica localã are urmãtoarele atribuţii principale:
a) avizeazã tematica şi structura minimala obligatorie a programelor de instruire, pe categorii de personal şi pe niveluri de pregãtire;
b) avizeazã programa anuala de pregãtire profesionalã şi de specializare a aleşilor locali şi funcţionarilor publici din structurile administraţiei publice locale, elaborata de cãtre fiecare centru de pregãtire;
c) evalueaza anual, din punct de vedere ştiinţific şi metodologic, activitatea Centrului Naţional de Formare Continua pentru Administraţia Publica Localã şi a centrelor teritoriale de formare continua pentru administraţia publica localã şi elaboreazã propuneri pentru optimizarea perfecţionãrii profesionale pentru alesii locali şi pentru functionarii publici din structurile administraţiei publice locale, precum şi din aparatul propriu al prefecturilor;
d) stabileşte condiţiile de acordare a diplomelor, certificatelor şi atestatelor de absolvire a cursurilor de perfecţionare şi de specializare;
e) aproba indicatorii manageriali-educationali specifici de evaluare periodicã a activitãţilor centrelor de pregãtire profesionalã, structura şi modalitatea de cuantificare a acestora.
ART. 11
(1) Comisia ştiinţificã de strategie şi evaluare metodologicã a centrelor de formare continua pentru administraţia publica localã se întruneşte semestrial în şedinţe ordinare şi, ori de câte ori este nevoie, în şedinţe extraordinare, la convocarea preşedintelui.
(2) Lucrãrile de secretariat ale Comisiei ştiinţifice de strategie şi evaluare metodologicã a centrelor de formare continua pentru administraţia publica localã sunt asigurate de un secretariat tehnic, desemnat din cadrul personalului permanent al Centrului Naţional de Formare Continua pentru Administraţie Publica Localã.
ART. 12
(1) Membrii Comisiei ştiinţifice de strategie şi evaluare metodologicã a centrelor de formare continua pentru administraţia publica localã primesc pentru participarea la şedinţe o indemnizaţie, în limitele bugetelor anuale ale centrelor, dar nu mai mica de jumãtate din salariul brut al directorului general al Centrului Naţional de Formare Continua pentru Administraţia Publica Localã.
(2) Fondurile necesare acoperirii indemnizaţiilor prevãzute la alin. (1) vor fi prevãzute în bugetele proprii anuale ale Centrului Naţional de Formare Continua pentru Administraţia Publica Localã şi ale centrelor teritoriale care vor contribui, în pãrţi egale, la plata acestora.
ART. 13
(1) Atestarea pregãtirii se face prin diplome, certificate şi atestate de absolvire, recunoscute de cãtre Ministerul Educaţiei Naţionale şi de Departamentul pentru Administraţie Publica Localã, în condiţiile legii, înmânate de cãtre centre la absolvirea programelor de specializare.
(2) Formatul diplomelor, certificatelor şi atestatelor de absolvire va fi elaborat de cãtre Comisia ştiinţificã de strategie şi evaluare metodologicã a centrelor de formare continua pentru administraţia publica localã şi va fi avizat de Ministerul Educaţiei Naţionale şi Departamentul pentru Administraţie Publica Localã.
ART. 14
(1) Bunurile mobile şi imobile existente în sediul din Bucureşti, Str. Occidentului nr. 14, sectorul 1, proprietate publica a statului, aflate în administrarea Ministerului Educaţiei Naţionale, se transmit în administrarea Centrului Naţional de Formare Continua pentru Administraţia Publica Localã.
(2) Predarea şi, respectiv, primirea bunurilor prevãzute la art. 14 alin. (1) se fac pe baza de protocol încheiat între Şcoala Nationala de Studii Politice şi Administrative şi Centrul Naţional de Formare Continua pentru Administraţia Publica Localã, în termen de 30 de zile de la data intrãrii în vigoare a prezentei hotãrâri, potrivit inventarierii bunurilor şi înregistrãrilor contabile.
(3) Autoritãţile administraţiei publice locale din municipiile Bucureşti, Calarasi, Craiova, Cluj-Napoca, Iaşi şi Sibiu asigura spaţiile necesare desfãşurãrii în bune condiţii a activitãţilor centrelor teritoriale de formare continua pentru administraţia publica localã.
ART. 15
Personalul Centrului de Perfecţionare a Funcţionarilor Publici din Administraţia Centrala şi Localã se considera transferat în interesul serviciului la Centrul Naţional de Formare Continua pentru Administraţia Publica Localã.
ART. 16
(1) Autoritãţile administraţiei publice locale vor prevedea anual în bugetele locale sumele necesare pentru participarea la programele de perfecţionare profesionalã a personalului propriu, în conformitate cu graficele de programare a cursurilor şi cu programele anuale de perfecţionare profesionalã.
(2) Cheltuielile ocazionate de participarea la programele de perfecţionare profesionalã specializatã a personalului propriu cuprind: taxele de şcolarizare, cheltuielile de transport, cazare, diurna, plata lunarã a indemnizaţiei sau salariul brut de baza, dupã caz, pentru alesii locali, prefecţi, subprefecţi şi pentru functionarii publici din structurile administraţiei publice locale, precum şi din aparatul propriu al prefecturilor.
ART. 17
(1) Anexa face parte integrantã din prezenta hotãrâre.
(2) Pe data intrãrii în vigoare a prezentei hotãrâri se abroga orice dispoziţii contrare.

PRIM-MINISTRU
RADU-VASILE

Contrasemneazã:
---------------
Secretar de stat,
şeful Departamentului
pentru Administraţie Publica
Localã,
Vlad Rosca

Ministrul educaţiei naţionale,
Andrei Marga

Ministrul finanţelor,
Decebal Traian Remes

Ministrul muncii şi
protecţiei sociale,
Alexandru Athanasiu

Ministrul lucrãrilor publice
şi amenajãrii teritoriului,
Nicolae Noica


ANEXA 1

ARONDAREA
judeţelor şi a municipiului Bucureşti la centrele teritoriale de formare continua pentru administraţia publica localã




Centrul de Formare Centrul de Formare Centru de Formare
Continua pentru Continua pentru Continua pentru
Administraţia Publica Administraţia Publica Administraţia Publica
Localã Bucureşti Localã Craiova Localã Calarasi
--------------------------------------------------------------------------------
1. Municipiul Bucureşti 1. Caras-Severin 1. Brãila
2. Arges 2. Dolj 2. Calarasi
3. Buzau 3. Gorj 3. Constanta
4. Dambovita 4. Mehedinti 4. Giurgiu
5. Galaţi 5. Olt 5. Ialomita
6. Ilfov 6. Teleorman
7. Prahova 7. Timis
8. Tulcea
--------------------------------------------------------------------------------
Centrul de Formare Centrul de Formare Centru de Formare
Continua pentru Continua pentru Continua pentru
Administraţia Publica Administraţia Publica Administraţia Publica
Localã Iaşi Localã Cluj-Napoca Localã Sibiu
--------------------------------------------------------------------------------
1. Bacau 1. Arad 1. Alba
2. Botosani 2. Bihor 3. Braşov
3. Iaşi 3. Bistrita-Nasaud 3. Covasna
4. Neamt 4. Cluj 4. Harghita
5. Suceava 5. Maramures 5. Hunedoara
6. Vaslui 6. Satu Mare 6. Mures
7. Vrancea 7. Salaj 7. Sibiu
8. Valcea
--------------------------------------------------------------------------------


--------------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016