Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 817 din 3 iulie 2003  privind modificarea si completarea   Hotararii Guvernului nr. 1.588/2002 pentru stabilirea speciilor si a ajutorului financiar pentru productia interna de seminte, certificata oficial, destinata pentru insamantare in campaniile agricole din primavara si toamna anului 2003 si din primavara anului 2004, si pentru aprobarea normelor metodologice    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 817 din 3 iulie 2003 privind modificarea si completarea Hotararii Guvernului nr. 1.588/2002 pentru stabilirea speciilor si a ajutorului financiar pentru productia interna de seminte, certificata oficial, destinata pentru insamantare in campaniile agricole din primavara si toamna anului 2003 si din primavara anului 2004, si pentru aprobarea normelor metodologice

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 506 din 14 iulie 2003

În temeiul art. 107 din Constituţie,

Guvernul României adopta prezenta hotãrâre.

ARTICOL UNIC
<>Hotãrârea Guvernului nr. 1.588/2002 pentru stabilirea speciilor şi a ajutorului financiar pentru producţia interna de seminţe, certificatã oficial, destinatã pentru insamantare în campaniile agricole din primavara şi toamna anului 2003 şi din primavara anului 2004, şi pentru aprobarea normelor metodologice, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 46 din 28 ianuarie 2003, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, se modifica şi se completeazã dupã cum urmeazã:
1. Dupã articolul 5 se introduce un nou articol, articolul 5^1, cu urmãtorul cuprins:
"Art. 5^1. - (1) Pentru campania agricolã din toamna anului 2003 se aproba acordarea în avans a 25% din suma reprezentând ajutorul financiar pentru producţia de seminţe de grâu, destinatã pentru insamantare, certificatã oficial, ca samanta de prebaza, de baza sau certificatã, în vederea comercializãrii.
(2) Avansul prevãzut la alin. (1) se poate acorda beneficiarilor ajutorului financiar pe baza contractelor de vânzare-cumpãrare pentru samanta de grâu, a declaraţiei de certificare şi a documentului de recepţie cu calculul randamentului semintei brute intrate în statia de condiţionare şi ambalare.
(3) Sumele reprezentând ajutorul financiar, acordate în avans, se vor regulariza o data cu depunerea cererii pentru acordarea ajutorului financiar."
2. Alineatele (3) şi (5) ale articolului 7 vor avea urmãtorul cuprins:
"(3) Dacã o cerere de ajutor financiar pentru producţia de seminţe destinatã insamantarii se referã la seminţe care nu sunt certificate oficial sau care nu au fost produse în ţara, solicitantului nu i se acorda ajutorul financiar pentru producţia de seminţe.
...............................................................
(5) În cazul în care încãlcarea dispoziţiilor alin. (1) - (4), precum şi a dispoziţiilor art. 6^1 şi 6^2 a fost constatatã dupã acordarea ajutorului financiar, beneficiarii sumelor respective sunt obligaţi sa le restituie, actualizate în funcţie de nivelul indicelui ratei inflaţiei, direcţiilor pentru agricultura şi dezvoltare ruralã, în vederea redistribuirii sau virarii acestora cãtre bugetul de stat, dupã caz. În cazul refuzului de a returna sumele necuvenite, încasate anterior ca ajutor financiar, beneficiarilor acestor sume le va fi retrasã autorizaţia acordatã în urma înregistrãrii agentului economic respectiv pentru producerea, prelucrarea şi/sau comercializarea seminţelor pe o perioada de 5 ani, iar sumele respective vor fi recuperate în condiţiile legii de cãtre Ministerul Agriculturii, Pãdurilor, Apelor şi Mediului."
3. Anexa nr. 2 se înlocuieşte cu anexa nr. 1 la prezenta hotãrâre.
4. Articolul 2 din anexa nr. 4 se abroga.
5. Articolul 3 din anexa nr. 4 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 3. - Producãtorii de seminţe, beneficiari ai ajutorului financiar pentru producţia interna de seminţe, certificatã oficial, destinatã insamantarii, care comercializeazã seminţele, sunt obligaţi sa înscrie pe facturi, la rubrica <<denumirea produselor şi serviciilor>>, specia, soiul, categoria biologica, produsul de uz fitosanitar folosit pentru tratarea seminţelor, grupa de toxicitate şi numãrul de lot al seminţelor şi, în continuare, în funcţie de rubricile ce urmeazã: cantitatea, preţul de vânzare integral, suma reprezentând ajutorul de stat, stabilitã prin prezenta hotãrâre, suma suportatã de cumpãrãtor atât pe unitatea de mãsura, cat şi pe cantitatea vândutã."
6. Articolul 4 din anexa nr. 4 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 4. - (1) Beneficiarii ajutorului financiar pentru producţia interna de seminţe întocmesc Cererea pentru acordarea avansului din suma reprezentând ajutorul financiar pentru producţia de samanta de grâu, certificatã oficial, destinatã insamantarii în toamna anului 2003, conform modelului prevãzut în anexa nr. 1, pe care o înainteazã la direcţia pentru agricultura şi dezvoltare ruralã pe raza cãreia este certificatã oficial samanta.
(2) Cererea prevãzutã la alin. (1) va fi însoţitã de: contractul de vânzare-cumpãrare pentru samanta de grâu şi declaraţia de certificare a loturilor semincere, prevãzutã în <>Ordinul ministrului agriculturii, alimentaţiei şi pãdurilor nr. 350/2002 pentru aprobarea Regulilor şi normelor tehnice privind producerea în vederea comercializãrii, prelucrarea, controlul şi certificarea calitãţii, precum şi comercializarea seminţelor de cereale, oleaginoase şi textile, plante furajere, sfecla, cartof şi legume, şi documentul de recepţie cantitativã a semintei la statia de condiţionare şi ambalare.
(3) Beneficiarii sumelor reprezentând ajutorul financiar pentru producţia interna de seminţe, certificatã oficial, destinatã insamantarii, întocmesc Cererea pentru acordarea ajutorului financiar pentru producţia interna de seminţe, certificatã oficial, destinatã insamantarii, conform modelului prevãzut în anexa nr. 2, pe care o adreseazã direcţiei pentru agricultura şi dezvoltare ruralã pe raza cãreia a fost certificatã oficial samanta.
(4) Cererea pentru acordarea ajutorului financiar pentru producţia interna de seminţe, certificatã oficial, destinatã insamantarii, se întocmeşte separat pentru cantitãţile de seminţe vândute şi separat pentru cantitãţile de seminţe utilizate pentru insamantare proprie, în limita normei maxime de 220 kg/ha."
7. Dupã articolul 6 din anexa nr. 4 se introduce un nou articol, articolul 6^1, cu urmãtorul cuprins:
"Art. 6^1. - Termenul limita pentru depunerea Cererii pentru acordarea în avans a sumei reprezentând ajutorul financiar pentru producţia de samanta de grâu, certificatã oficial, destinatã insamantarii în toamna anului 2003, şi a documentelor insotitoare este de 10 zile de la data recepţiei cantitãţilor de grâu de samanta în statia de condiţionare şi ambalare, dar nu mai târziu de 15 august 2003."
8. Dupã articolul 7 din anexa nr. 4 se introduce un nou articol, articolul 7^1, cu urmãtorul cuprins:
"Art. 7^1. - (1) Direcţiile pentru agricultura şi dezvoltare ruralã verifica şi aproba cererile pentru acordarea avansului în termen de 10 zile de la depunerea acestora.
(2) Dupã aprobarea Cererii pentru acordarea în avans a sumei reprezentând ajutorul financiar pentru producţia de samanta de grâu, certificatã oficial, destinatã insamantarii în toamna anului 2003, în termen de 3 zile, direcţiile pentru agricultura şi dezvoltare ruralã întocmesc situaţia centralizatoare conform modelului prevãzut în anexa nr. 3.
(3) În baza situaţiei centralizatoare prevãzute la alin. (2), direcţiile pentru agricultura şi dezvoltare ruralã întocmesc centralizatorul sumelor conform modelului prevãzut în anexa nr. 4 şi îl transmit la Ministerul Agriculturii, Pãdurilor, Apelor şi Mediului - Direcţia generalã buget finanţe, pana la data de 5 septembrie 2003.
(4) Derularea şi decontarea fondurilor alocate ca avans cãtre beneficiarii ajutorului financiar, în conformitate cu prevederile prezentei hotãrâri, se fac prin direcţiile pentru agricultura şi dezvoltare ruralã.
(5) În baza centralizatorului sumelor, întocmit şi transmis de direcţiile pentru agricultura şi dezvoltare ruralã, Ministerul Agriculturii, Pãdurilor, Apelor şi Mediului Direcţia generalã buget finanţe va întocmi Situaţia centralizatoare privind acordarea de la bugetul de stat a sumelor reprezentând ajutorul financiar pentru seminţele certificate oficial, utilizate pentru insamantare, conform modelului prevãzut în anexa nr. 5, situaţie ce va sta la baza cererii pentru deschiderea creditelor bugetare.
(6) Avansurile acordate ca sume reprezentând ajutorul financiar pentru cantitãţile de grâu de samanta, certificate oficial, vor fi justificate de agenţii economici beneficiari, pana la data de 30 noiembrie 2003, pe baza de deconturi justificative definitive şi documente care sa ateste valorificarea cantitãţilor de seminţe pentru care au solicitat avansul."
9. Anexele nr. 1-5 la normele metodologice se modifica şi se înlocuiesc cu anexele nr. 2-6 la prezenta hotãrâre.

PRIM-MINISTRU
ADRIAN NASTASE

Contrasemneazã:


──────────────
Ministrul agriculturii,
pãdurilor, apelor şi mediului,
Ilie Sarbu

Ministrul finanţelor publice,
Mihai Nicolae Tanasescu

Bucureşti, 3 iulie 2003.
Nr. 817.





ANEXA 1
────────
(Anexa nr. 2 la <>Hotãrârea Guvernului nr. 1.588/2002 )
────────────────────────────────────────────────────

SUMELE FIXE
reprezentând ajutorul financiar pentru seminţele certificate oficial
din producţia interna, vândute sau utilizate pentru insamantare în
campania agricolã din toamna anului 2003
┌──┬──────────────────────┬────────────┬──────────┬───────────┬────────────────┐
│Nr│ │ Categoria │ │Suma fixa │ Din care 25% │
│c │ Seminţe │ biologica │ U.M. │(mii lei/ │ în avans │
│r │ │ │ │ 100 kg) │(mii lei/100 kg)│
│t │ │ │ │ │ │
├──┼──────────────────────┼────────────┼──────────┼───────────┼────────────────┤
│1.│Grâu de toamna │Prebaza │ 100 kg │ 480,0 │ 120,0 │
│ │ ├────────────┼──────────┼───────────┼────────────────┤
│ │ │Baza │ 100 kg │ 440,0 │ 110,0 │
│ │ ├────────────┼──────────┼───────────┼────────────────┤
│ │ │Certificatã │ 100 kg │ 400,0 │ 100,0 │
├──┼──────────────────────┼────────────┼──────────┼───────────┼────────────────┤
│2.│Orz pentru fabricarea │Prebaza │ 100 kg │ 328,0 │ - │
│ │berii*) │ │ │ │ │
│ │ ├────────────┼──────────┼───────────┼────────────────┤
│ │ │Baza │ 100 kg │ 304,0 │ - │
│ │ ├────────────┼──────────┼───────────┼────────────────┤
│ │ │Certificatã │ 100 kg │ 264,0 │ - │
│ │ │ │ │ │ │
└──┴──────────────────────┴────────────┴──────────┴───────────┴────────────────┘






────────────────
*) Soiurile de orz pentru fabricarea berii, ce beneficiazã de ajutor financiar, sunt urmãtoarele: Andra, Angora, Clarine, Kelibia, Ladoga, Lambic, Laura, Leonie, Plaisant, Sunrise, Tiffany, Trasco, Vanessa.

ANEXA 2
────────
(Anexa nr. 1 la normele metodologice)
──────────────────────────────────────

Judeţul .............................................................
Beneficiarul ajutorului financiar ...................................
Adresa/Sediul .......................................................
Telefon/Fax .........................................................
codul fiscal ........................................................
Numãrul de înregistrare la Registrul comerţului .....................
Banca (Trezoreria) ..................................................
Contul nr. ..........................................................

Verificat şi aprobat pentru suma de .... mii lei.
────────────────────────────────────────────────
Direcţia pentru agricultura şi dezvoltare ruralã

Director,
.....................

Avizam,
────────
I.T.C.S.M.S., L.C.C.S.M.S.

CERERE
pentru acordarea avansului din suma reprezentând ajutorul financiar
pentru producţia de samanta de grâu, certificatã oficial,
destinatã insamantarii în toamna anului 2003

Solicit acordarea în avans a 25% din ajutorul financiar pentru:
Cantitatea de samanta contractatã





┌─────┬─────────────────┬──────────────┬───────────────────────────────────────┐
│ │ │ Cantitatea │ Valoarea ajutorului financiar │
│Nr. │ Beneficiarul │ contractatã ├──────────────────┬────────────────────┤
│crt. │ semintei │ (kg) │ Total │ din care avans │
│ │ │ │ (mii lei) │ (mii lei) │
├─────┼─────────────────┼──────────────┼──────────────────┼────────────────────┤
├─────┼─────────────────┼──────────────┼──────────────────┼────────────────────┤
└─────┴─────────────────┴──────────────┴──────────────────┴────────────────────┘



Rãspund pentru realitatea şi legalitatea datelor.

Beneficiarul ajutorului financiar
Agentul economic ................

Director, Contabil-şef,
.................. ......................



ANEXA 3
────────
(Anexa nr. 2 la normele metodologice)
──────────────────────────────────────

Judeţul .............................................................
Beneficiarul ajutorului financiar ...................................
Adresa/Sediul .......................................................
Telefon/Fax .........................................................
codul fiscal ........................................................
Numãrul de înregistrare la Registrul comerţului .....................
Banca (Trezoreria) ..................................................
Contul nr. ..........................................................

Verificat şi aprobat pentru suma de .... mii lei.
──────────────────────────────────────────────────
Direcţia pentru agricultura şi dezvoltare ruralã
Director,


Avizam Atestam
──────── ─────────
cantitatea şi calitatea semintei efectuarea tratamentului
şi calitatea de producãtor de samanta la seminţele de ........
a agentului economic Unitatea fitosanitara
I.T.C.S.M.S., L.C.C.S.M.S.


CERERE
pentru acordarea ajutorului financiar pentru producţia interna
de seminţe, certificatã oficial, destinatã insamantarii,
în conformitate cu prevederile
<>Hotãrârii Guvernului nr. 1.588/2002
┌───┬───────────┬───────────┬─────────┬───────────┬────────────────────────────┐
│ │ │ │ Suma │Cantitatea │ Ajutor financiar │
│ │ Seminţe │ Categoria │repre- │vândutã/ ├──────┬─────────────────────┤
│Nr.│certificate│ biologica │zentand │utilizata │Total │ din care: │
│c │ oficial │ │ajutorul │pentru │(mii ├─────┬───────────────┤
│r │- cultura -│ │financiar│insamantare│lei) │Avans│ Rest de primit│
│t │ │ │(mii lei/│ (kg) │ │(mii │ de la bugetul│
│ │ │ │100 kg) │ │ │lei) │ de stat │
│ │ │ │ │ │ │ │ (mii lei) │
├───┼───────────┼───────────┼─────────┼───────────┼──────┼─────┼───────────────┤
│1. │Grâu de │Prebaza │ │ │ │ │ │
│ │toamna │Baza │ │ │ │ │ │
│ │ │Certificatã│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼───────────┼───────────┼─────────┼───────────┼──────┼─────┼───────────────┤
└───┴───────────┴───────────┴─────────┴───────────┴──────┴─────┴───────────────┘



Rãspund pentru realitatea şi legalitatea datelor.

Beneficiarul ajutorului financiar,
Agentul economic .................

Director, Contabil-şef,
............... ..................



ANEXA 4
────────
(Anexa nr. 3 la normele metodologice)
──────────────────────────────────────

Direcţia pentru agricultura şi dezvoltare ruralã judeţul) ...............

SITUAŢIA CENTRALIZATOARE
privind cererile pentru acordarea ajutorului financiar pentru seminţele
certificate oficial din producţia interna, folosite la insamantare în
conformitate cu prevederile <>Hotãrârii Guverului nr. 1.588/2002
┌────┬────────────┬──────────┬──────┬─────────┬──────────┬────────────────────┐
│Nr. │Beneficiarul│ Cerere │Specia│Categoria│Cantitatea│ Ajutorul financiar │
│crt.│ ajutorului │nr. ......│ │biologica│ (kg) ├─────────┬──────────┤
│ │ financiar │din ......│ │ │ │(mii lei/│ Total │
│ │ │ │ │ │ │100 kg) │(mii lei) │
├────┼────────────┼──────────┼──────┼─────────┼──────────┼────────────────────┤
├────┼────────────┼──────────┼──────┼─────────┼──────────┼────────────────────┤
├────┼────────────┼──────────┼──────┼─────────┼──────────┼────────────────────┤
├────┼────────────┼──────────┼──────┼─────────┼──────────┼────────────────────┤
├────┼────────────┼──────────┼──────┼─────────┼──────────┼────────────────────┤
└────┴────────────┴──────────┴──────┴─────────┴──────────┴────────────────────┘



NOTA: Situaţia centralizatoare se va întocmi separat pentru seminţele vândute şi separat pentru seminţele utilizate pentru insamantare proprie.

Director, Contabil-şef,
............. ................




ANEXA 5
────────
(Anexa nr. 4 la normele metodologice)
──────────────────────────────────────


Direcţia pentru agricultura şi dezvoltare ruralã (judeţul) ...............

CENTRALIZATORUL
sumelor privind ajutorul financiar acordat pentru seminţele certificate
oficial din producţia interna, folosite la insamantare, în conformitate cu
prevederile <>Hotãrârii Guvernului nr. 1.588/2002
┌────┬──────────────┬───────────┬───────────────┬──────────────────────────────┐
│Nr. │ │Categoria │ Cantitatea │ Ajutor financiar │
│crt.│ Cultura │biologica │ (kg) ├─────────┬────────────────────┤
│ │ │ │ │ Total │ din care: │
│ │ │ │ │(mii lei)├─────────┬──────────┤
│ │ │ │ │ │ Avans │Rest de │
│ │ │ │ │ │(mii lei)│primit de │
│ │ │ │ │ │ │la bugetul│
│ │ │ │ │ │ │de stat │
│ │ │ │ │ │ │(mii lei) │
├────┼──────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┼─────────┼──────────┤
│1. │Grâu de toamna│Prebaza │ │ │ │ │
│ │ │Baza │ │ │ │ │
│ │ │Certificatã│ │ │ │ │
├────┼──────────────┼───────────┼───────────────┼─────────┼─────────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │
└────┴──────────────┴───────────┴───────────────┴─────────┴─────────┴──────────┘



Director, Contabil-şef,
............... ...............



ANEXA 6
────────
(Anexa nr. 5 la normele metodologice)
──────────────────────────────────────

MINISTERUL AGRICULTURII, PĂDURILOR, APELOR ŞI MEDIULUI
Direcţia generalã buget finanţe

SITUAŢIA CENTRALIZATOARE
privind acordarea de la bugetul de stat a sumelor reprezentând ajutorul
financiar pentru seminţele certificate oficial, utilizate pentruinsamantare,
conform prevederilor <>Hotãrârii Guvernului nr. 1.588/2002
┌────┬─────┬──────────────┬───────────┬───────┬────────────────────────────────┐
│Nr. │ │ │Categoria │Canti- │ Ajutor financiar │
│crt.│Jude-│ Cultura │biologica │tatea ├─────────┬──────────────────────┤
│ │tul │ │ │ (kg) │ Total │ din care: │
│ │ │ │ │ │(mii lei)├─────────┬────────────┤
│ │ │ │ │ │ │ Avans │Rest de │
│ │ │ │ │ │ │(mii lei)│primit de │
│ │ │ │ │ │ │ │la bugetul │
│ │ │ │ │ │ │ │de stat │
│ │ │ │ │ │ │ │(mii lei) │
├────┼─────┼──────────────┼───────────┼───────┼─────────┼─────────┼────────────┤
│1. │ │Grâu de toamna│Total │ │ │ │ │
│ │ │ │Prebaza │ │ │ │ │
│ │ │ │Baza │ │ │ │ │
│ │ │ │Certificatã│ │ │ │ │
├────┼─────┼──────────────┼───────────┼───────┼─────────┼─────────┼────────────┤
│2. │ │Porumb │Certificatã│ │ │ X │ │
├────┼─────┼──────────────┼───────────┼───────┼─────────┼─────────┼────────────┤
│3. │ │Orz pentru │Total │ │ │ │ │
│ │ │fabricarea │Prebaza │ │ │ │ │
│ │ │berii │Baza │ │ │ │ │
│ │ │ │Certificatã│ │ │ X │ │
├────┼─────┼──────────────┼───────────┼───────┼─────────┼─────────┼────────────┤
│4. │ │Orez │Total │ │ │ │ │
│ │ │ │Prebaza │ │ │ │ │
│ │ │ │Baza │ │ │ │ │
│ │ │ │Certificatã│ │ │ X │ │
├────┼─────┼──────────────┼───────────┼───────┼─────────┼─────────┼────────────┤
│5. │ │Floarea- │ │ │ │ │ │
│ │ │soarelui │Certificatã│ │ │ X │ │
├────┼─────┼──────────────┼───────────┼───────┼─────────┼─────────┼────────────┤
│6. │ │etc. │ │ │ │ X │ │
└────┴─────┴──────────────┴───────────┴───────┴─────────┴─────────┴────────────┘

Ordonator principal de credite,
...................................





──────────────────
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016