Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 803 din 4 august 2011  privind alocarea pe ordonatori principali de credite a unor sume prevazute prin dispozitiile art. 71 din Ordonanta Guvernului nr. 10/2011 cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2011 si unele masuri financiare, precum si pentru aprobarea modului de gestionare a acestora    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 803 din 4 august 2011 privind alocarea pe ordonatori principali de credite a unor sume prevazute prin dispozitiile art. 71 din Ordonanta Guvernului nr. 10/2011 cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2011 si unele masuri financiare, precum si pentru aprobarea modului de gestionare a acestora

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 570 din 10 august 2011

    În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicatã, şi al art. 71 alin. (1) din Ordonanţa Guvernului nr. 10/2011 cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2011 şi unele mãsuri financiare,

    Guvernul României adoptã prezenta hotãrâre.

    ART. 1
    În scopul asigurãrii necesarului de finanţare al autoritãţilor de management pentru anul 2011, pentru proiectele finanţate prin intermediul programelor operaţionale aferente obiectivului convergenţã, ordonatorii principali de credite cu rol de Autoritate de management care pot beneficia de alocarea prevãzutã la art. 71 alin. (1) din Ordonanţa Guvernului nr. 10/2011 cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2011 şi unele mãsuri financiare sunt Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii şi cei prevãzuţi în anexa care face parte integrantã din prezenta hotãrâre.
    ART. 2
    (1) Ministerul Finanţelor Publice, prin Direcţia generalã de trezorerie şi datorie publicã, efectueazã transferul în tranşe, în limita sumei alocate conform art. 1, Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, ordonatorilor principali de credite prevãzuţi în anexã şi Autoritãţii de certificare şi platã, din contul 65.01.01. "Disponibil în lei din vãrsãminte din privatizare" deschis la Trezoreria Operativã Centralã în contul 54.01.03.00. "Disponibil de la bugetul de stat reprezentând prefinanţãri şi fonduri în cazul indisponibilitãţii temporare aferente instrumentelor structurale" deschis la Trezoreria Operativã Centralã şi gestionat de Autoritatea de certificare şi platã, dar nu mai târziu de data de 30 septembrie 2011.
    (2) Autoritatea de certificare şi platã efectueazã transferul în limita sumelor prevãzute în anexã, din contul prevãzut la alin. (1) în conturile de disponibil deschise pe numele ordonatorilor principali de credite cu rol de autoritãţi de management, pe baza solicitãrilor lunare de fonduri transmise conform acordurilor privind managementul financiar şi controlul programelor operaţionale, încheiate de Autoritatea de certificare şi platã cu fiecare Autoritate de management.
    (3) Autoritatea de certificare şi platã efectueazã transferul, în limita sumei de 280.500 mii lei, din contul prevãzut la alin. (1) într-un cont distinct care va fi deschis la Trezoreria Statului pe numele Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, în calitate de Autoritate de management pentru Programul operaţional sectorial transport, şi se pune la dispoziţia acestuia pe bazã de convenţie încheiatã între pãrţi.
    (4) Din suma prevãzutã la alin. (3) se deconteazã doar cheltuielile eligibile din Fondul de coeziune/Fondul European de Dezvoltare Regionalã, conform contractelor de finanţare încheiate între Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, în calitate de Autoritate de management, şi beneficiari, pe baza solicitãrilor lunare de fonduri transmise conform acordului privind managementul financiar şi controlul la nivelul programului operaţional, încheiat de Autoritatea de certificare şi platã cu Autoritatea de management.
    (5) Autoritatea de certificare şi platã efectueazã plata cheltuielilor de rambursare solicitate de autoritãţile de management prin cererile lunare de fonduri din suma prevãzutã la art. 71 alin. (1) din Ordonanţa Guvernului nr. 10/2011, iar plata prefinanţãrii solicitate de acestea va fi efectuatã din Fondul de indisponibilitãţi temporare.
    ART. 3
    (1) Reconstituirea vãrsãmintelor din privatizare se realizeazã de ordonatorii principali de credite cu rol de Autoritate de management, prin intermediul Autoritãţii de certificare şi platã, din sumele primite de la Comisia Europeanã, ca urmare a transmiterii cãtre aceasta a aplicaţiilor de platã aferente programelor operaţionale finanţate din instrumente structurale în cadrul obiectivului convergenţã.
    (2) În scopul aplicãrii prevederilor alin. (1), autoritãţile de management au obligaţia întreprinderii tuturor mãsurilor corective necesare, astfel încât cheltuielile eligibile din declaraţiile aflate la Autoritatea de certificare şi platã sã poatã fi transmise Comisiei Europene pânã la data de 31 octombrie 2011.
    (3) Echivalentul în lei al sumelor primite de la Comisia Europeanã, calculat la cursul valutar comunicat de Banca Naţionalã a României valabil în ziua efectuãrii schimbului valutar, se vireazã de cãtre Autoritatea de certificare şi platã în limita sumei alocate prevãzute la art. 1 în contul 65.01.01. "Disponibil în lei din vãrsãminte din privatizare" deschis la Trezoreria Operativã Centralã, în scopul reconstituirii vãrsãmintelor din privatizare.
    (4) În cazul în care sumele rambursate de Comisia Europeanã, ca urmare a declaraţiilor de cheltuieli transmise de Autoritatea de certificare şi platã în baza declaraţiilor de cheltuieli primite de la autoritãţile de management conform prevederilor alin. (1), nu acoperã integral suma primitã de fiecare ordonator principal de credite cu rol de Autoritate de management, Autoritatea de certificare şi platã transmite o notificare ordonatorilor principali de credite cu rol de Autoritate de management cu sumele de recuperat potrivit art. 71 alin. (5) din Ordonanţa Guvernului nr. 10/2011.
    (5) Recuperarea sumelor prevãzute la alin. (4) se efectueazã prin transferul sumelor menţionate în notificare, în contul prevãzut la alin. (3), în limita disponibilitãţilor de credite bugetare.
    (6) În situaţia prevãzutã la art. 71 alin. (6) din Ordonanţa Guvernului nr. 10/2011, suma reprezentând diferenţa dintre suma primitã şi suma restituitã se suportã din bugetul propriu aferent anului 2012 al ordonatorilor principali de credite cu rol de Autoritate de management.


             PRIM-MINISTRU
               EMIL BOC

                    Contrasemneazã:


                    ───────────────
              Ministrul finanţelor publice,
               Gheorghe Ialomiţianu

              Ministrul transporturilor
                şi infrastructurii,
                Anca Daniela Boagiu

          p. Ministrul dezvoltãrii regionale
                  şi turismului,
                Gheorghe Nastasia,
                 secretar general

            Ministrul administraţiei
                  şi internelor,
              Constantin-Traian Igaş

           Ministrul economiei, comerţului
            şi mediului de afaceri,
                   Ion Ariton

       Şeful Autoritãţii pentru Coordonarea
           Instrumentelor Structurale,
              Teodor Cãtãlin Vãtafu


    Bucureşti, 4 august 2011.
    Nr. 803.

    ANEXĂ

                  Sume alocate ordonatorilor principali de credite






                                                                - mii lei -
┌────────────────────────────────┬────────────────────────────────────────────────────┬───────────────┐
│Ordonatorul principal de credite│ Contul de disponibil deschis pe numele │Limita maximã │
│ cu rol de Autoritate │ordonatorului principal de credite cu rol │alocatã │
│ de management │ de Autoritate de management │ordonatorului │
│ │ │principal de │
│ │ │credite cu rol │
│ │ │de Autoritate │
│ │ │de management │
├────────────────────────────────┼────────────────────────────────────────────────────┼───────────────┤
│Secretariatul General al │54.01.06.01 "Disponibil din fonduri externe │ 19.400│
│Guvernului, Autoritatea │nerambursabile, prefinanţare şi fondul de │ │
│de management pentru Programul │indisponibilitãţi temporare de la bugetul de stat, │ │
│operaţional "Asistenţã tehnicã" │pentru finanţarea proiectelor din cadrul Programului│ │
│ │operaţional «Asistenţã tehnicã»" │ │
├────────────────────────────────┼────────────────────────────────────────────────────┼───────────────┤
│Ministerul Economiei, Comerţului│54.01.06.02 "Disponibil din fonduri externe │ 246.400│
│şi Mediului de Afaceri, │nerambursabile, prefinanţare şi fondul de │ │
│Autoritatea de management pentru│indisponibilitãţi temporare de la bugetul de stat, │ │
│Programul operaţional sectorial │pentru finanţarea proiectelor din cadrul Programului│ │
│"Creşterea competitivitãţii │operaţional sectorial «Creşterea competitivitãţii │ │
│economice" │economice»" │ │
├────────────────────────────────┼────────────────────────────────────────────────────┼───────────────┤
│Ministerul Muncii, Familiei şi │54.01.06.03 "Disponibil din fonduri externe │ 405.600│
│Protecţiei Sociale, Autoritatea │nerambursabile, prefinanţare şi fondul de │ │
│de management pentru Programul │indisponibilitãţi temporare de la bugetul de stat, │ │
│operaţional sectorial │pentru finanţarea proiectelor din cadrul Programului│ │
│"Dezvoltarea resurselor umane" │operaţional sectorial «Dezvoltarea resurselor │ │
│ │umane»" │ │
├────────────────────────────────┼────────────────────────────────────────────────────┼───────────────┤
│Ministerul Administraţiei şi │54.01.06.04 "Disponibil din fonduri externe │ 45.100│
│Internelor, Autoritatea de │nerambursabile, prefinanţare şi fondul de │ │
│management pentru programul │indisponibilitãţi temporare de la bugetul de stat, │ │
│operaţional sectorial │pentru finanţarea proiectelor din cadrul Programului│ │
│"Dezvoltarea capacitãţii │operaţional sectorial «Dezvoltarea capacitãţii │ │
│administrative" │administrative»" │ │
├────────────────────────────────┼────────────────────────────────────────────────────┼───────────────┤
│Ministerul Dezvoltãrii Regionale│54.01.06.05 "Disponibil din fonduri externe │ 980.100│
│şi Turismului, Autoritatea de │nerambursabile, prefinanţare şi fondul de │ │
│management pentru Programul │indisponibilitãţi temporare de la bugetul de stat, │ │
│operaţional regional │pentru finanţarea proiectelor din cadrul Programului│ │
│ │operaţional regional" │ │
├────────────────────────────────┼────────────────────────────────────────────────────┼───────────────┤
│Ministerul Mediului şi Pãdurilor│54.01.06.07 "Disponibil din fonduri externe │ 333.000│
│Autoritatea de management pentru│nerambursabile, prefinanţare şi fondul de │ │
│Programul operaţional sectorial │indisponibilitãţi temporare de la bugetul de stat, │ │
│"Mediu" │pentru finanţarea proiectelor din cadrul Programului│ │
│ │operaţional sectorial «Mediu»" │ │
└────────────────────────────────┴────────────────────────────────────────────────────┴───────────────┘


                      ___________
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016