Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 799 din 14 iulie 2005  pentru aprobarea Acordului dintre Guvernul Romaniei si Consiliul de Ministri al Serbiei si Muntenegrului privind conditiile de calatorie a cetatenilor si a Acordului dintre Guvernul Romaniei si Consiliul de Ministri al Serbiei si Muntenegrului cu privire la eliminarea obligativitatii vizelor pentru titularii de pasapoarte diplomatice si oficiale/de serviciu, semnate la Bucuresti la 14 iulie 2004    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 799 din 14 iulie 2005 pentru aprobarea Acordului dintre Guvernul Romaniei si Consiliul de Ministri al Serbiei si Muntenegrului privind conditiile de calatorie a cetatenilor si a Acordului dintre Guvernul Romaniei si Consiliul de Ministri al Serbiei si Muntenegrului cu privire la eliminarea obligativitatii vizelor pentru titularii de pasapoarte diplomatice si oficiale/de serviciu, semnate la Bucuresti la 14 iulie 2004

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 700 din 3 august 2005
În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicatã, al <>art. 19 alin. (1) din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 194/2002 privind regimul strãinilor în România, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, şi al <>art. 20 din Legea nr. 590/2003 privind tratatele,

Guvernul României adoptã prezenta hotãrâre.

ART. 1
Se aprobã Acordul dintre Guvernul României şi Consiliul de Miniştri al Serbiei şi Muntenegrului privind condiţiile de cãlãtorie a cetãţenilor, semnat la Bucureşti la 14 iulie 2004.
ART. 2
Se aprobã Acordul dintre Guvernul României şi Consiliul de Miniştri al Serbiei şi Muntenegrului cu privire la eliminarea obligativitãţii vizelor pentru titularii de paşapoarte diplomatice şi oficiale/de serviciu, semnat la Bucureşti la 14 iulie 2004.
ART. 3
Pe data intrãrii în vigoare a prezentei hotãrâri se abrogã <>Hotãrârea Guvernului nr. 979/2004 privind regimul cãlãtoriilor în România ale cetãţenilor Serbiei şi Muntenegrului, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 592 din 1 iulie 2004.

PRIM-MINISTRU
CĂLIN POPESCU-TĂRICEANU

Contrasemneazã:
---------------
p. Ministrul afacerilor externe,
Anton Niculescu,
secretar de stat

p. Ministrul administraţiei şi internelor,
Anghel Andreescu,
secretar de stat

Bucureşti, 14 iulie 2005.
Nr. 799.

ACORD
între Guvernul României şi Consiliul de Miniştri al Serbiei
şi Muntenegrului privind condiţiile de cãlãtorie a cetãţenilor

Guvernul României şi Consiliul de Miniştri al Serbiei şi Muntenegrului, denumite în continuare pãrţi contractante,
în dorinţa de a promova relaţiile bilaterale şi de a facilita circulaţia cetãţenilor statelor pãrţilor contractante, titulari de documente de cãlãtorie valabile,
au convenit dupã cum urmeazã:

ART. 1
(1) Cetãţenii statului uneia dintre pãrţile contractante pot intra şi rãmâne pe teritoriul statului celeilalte pãrţi contractante numai pe baza documentelor prevãzute în anexa la prezentul acord.
(2) Pãrţile contractante vor face schimb de specimene ale documentelor de cãlãtorie valabile, cât de curând posibil, pe canale diplomatice, dar nu mai târziu de 30 de zile de la data intrãrii în vigoare a prezentului acord.
(3) În cazul introducerii unor noi tipuri de documente de cãlãtorie sau în cazul înlocuirii celor existente, pãrţile contractante vor face schimb de specimene, pe canale diplomatice, cu 30 de zile înainte de introducerea acestora.
ART. 2
Cetãţenii statului uneia dintre pãrţile contractante, membri ai echipajelor civile ale navelor, aeronavelor şi cãilor ferate, care efectueazã transporturi internaţionale, titulari de documente de cãlãtorie valabile, pot intra şi rãmâne fãrã vizã pe teritoriul statului celeilalte pãrţi contractante, pânã la încheierea îndatoririlor profesionale.
ART. 3
Cetãţenii statelor pãrţilor contractante, membri ai echipajelor şi însoţitori de zbor care participã la misiuni de asistenţã sau de salvare, precum şi personalul care participã la misiuni de intervenţie în cazul catastrofelor şi accidentelor pot intra fãrã vizã pe teritoriul statului celeilalte pãrţi contractante, pânã la încheierea misiunii.
ART. 4
Cetãţenii statului uneia dintre pãrţile contractante pot tranzita fãrã vizã teritoriul statului celeilalte pãrţi contractante, pentru o perioadã care sã nu depãşeascã 5 zile de la data intrãrii, dacã sunt în posesia unui permis de şedere valabil, emis de un stat membru al Uniunii Europene sau de Elveţia, Norvegia, Islanda, Canada, Statele Unite ale Americii, Japonia sau Australia, cu condiţia ca durata tranzitului sã nu depãşeascã termenul de valabilitate a permisului de şedere.
ART. 5
Cetãţenii statelor pãrţilor contractante, care participã la evenimente sportive, culturale şi ştiinţifice, precum şi grupurile organizate de studenţi, care participã la excursii şcolare sau iau parte la evenimente cu caracter ştiinţific, sportiv sau cultural, pot obţine viza prin intermediul unei proceduri accelerate, pe bazã de reciprocitate.
ART. 6
Cetãţenii statelor pãrţilor contractante, cu excepţia persoanelor menţionate la art. 2-4, vor obţine viza de la una dintre misiunile diplomatice şi/sau oficiile consulare ale celeilalte pãrţi contractante, cu perceperea taxelor consulare.
ART. 7
(1) În vederea facilitãrii cooperãrii economice dintre entitãţile comerciale din cele douã state, pãrţile contractante vor elibera vize cu intrãri multiple, valabile pe o perioadã de pânã la un an, reprezentanţilor economici, oamenilor de afaceri cu activitãţi deja stabilite pe teritoriul statului celeilalte pãrţi contractante, precum şi transportatorilor, cu condiţia prezentãrii documentelor corespunzãtoare.
(2) Vizele pentru persoanele menţionate la paragraful (1) vor fi emise prin intermediul unei proceduri accelerate.
ART. 8
Persoanele cãrora li s-au permis intrarea şi şederea pe teritoriul statului uneia dintre pãrţile contractante sunt obligate sã respecte legislaţia statului pãrţii contractante respective.
ART. 9
Modificãri ale prezentului acord pot fi efectuate cu acordul ambelor pãrţi contractante, prin schimb de note verbale, pe canale diplomatice.
ART. 10
Oricare parte contractantã poate suspenda temporar, în totalitate sau parţial, aplicarea prezentului acord din motive de siguranţã naţionalã, sãnãtate şi ordine publicã. Suspendarea temporarã a prezentului acord sau încetarea suspendãrii va intra în vigoare de la data la care cealaltã parte contractantã primeşte notificarea de suspendare sau de încetare a suspendãrii, pe canale diplomatice.
ART. 11
Oricare parte contractantã poate denunţa prezentul acord dacã notificã în scris cealaltã parte contractantã, pe canale diplomatice. În acest caz prezentul acord va înceta sã se aplice la 90 de zile de la primirea de cãtre cealaltã parte contractantã a notificãrii de denunţare.
ART. 12
(1) Prezentul acord se încheie pe duratã nelimitatã.
(2) Prezentul acord intrã în vigoare în a 15-a zi de la data primirii ultimei note verbale prin care pãrţile contractante se informeazã reciproc cu privire la îndeplinirea procedurilor prevãzute de legislaţia lor internã pentru intrarea în vigoare a prezentului acord.
(3) Prezentul acord se aplicã provizoriu de la data semnãrii.
Semnat la Bucureşti la 14 iulie 2004, în douã exemplare originale, fiecare în limbile românã, sârbã şi englezã, toate textele fiind egal autentice. În cazul unor diferenţe de interpretare, va prevala textul în limba englezã.

Pentru Guvernul României,
Mircea Geoanã

Pentru Consiliul de Miniştri
al Serbiei şi Muntenegrului,
Vuk Draskovic

ANEXĂ
Lista documentelor de cãlãtorie utilizate de cãtre cetãţenii României:
a) paşaport simplu;
b) paşaport diplomatic;
c) paşaport de serviciu;
d) paşaport consular/titlu de cãlãtorie;
e) carnet de marinar.

Lista documentelor de cãlãtorie utilizate de cãtre cetãţenii Serbiei şi Muntenegrului:
a) paşaport diplomatic;
b) paşaport oficial;
c) paşaport civil/simplu;
d) titlu de cãlãtorie;
e) carnet de marinar.

ACORD

între Guvernul României şi Consiliul de Miniştri al Serbiei şi
Muntenegrului cu privire la eliminarea obligativitãţii vizelor
pentru titularii de paşapoarte diplomatice şi oficiale/de serviciu

Guvernul României şi Consiliul de Miniştri al Serbiei şi Muntenegrului, denumite în continuare pãrţi contractante,
în dorinţa de a promova relaţiile bilaterale,
cu scopul de a facilita circulaţia cetãţenilor statelor pãrţilor contractante, titulari de paşapoarte diplomatice şi oficiale/de serviciu,
au convenit dupã cum urmeazã:

ART. 1
Cetãţenii statului unei pãrţi contractante, titulari de paşapoarte diplomatice sau oficiale/de serviciu valabile, pot intra pe teritoriul statului celeilalte pãrţi contractante şi pot rãmâne acolo pentru o perioadã maximã de 90 de zile, fãrã vizã.
ART. 2
(1) Membrii misiunilor diplomatice şi ai oficiilor consulare ale statului unei pãrţi contractante de pe teritoriul statului celeilalte pãrţi contractante, titulari de paşapoarte diplomatice sau oficiale/de serviciu valabile, sunt scutiţi de la obligativitatea vizei pe toatã durata misiunii, dacã numirea lor este notificatã, pe canale diplomatice, cu 30 de zile înainte de începerea funcţiilor oficiale.
(2) Prevederile paragrafului (1) se aplicã şi membrilor de familie ori altor persoane aflate în întreţinerea acestora, care deţin paşapoarte diplomatice sau de serviciu/oficiale valabile.
(3) Persoanele la care se face referire în paragrafele (1) şi (2) vor respecta legile statului gazdã fãrã ca aceastã obligaţie sã aducã atingere privilegiilor şi imunitãţilor garantate prin convenţiile internaţionale la care pãrţile contractante sunt pãrţi.
ART. 3
(1) Pãrţile contractante vor face schimb de specimene ale paşapoartelor lor diplomatice sau oficiale/de serviciu valabile, cât de curând posibil, pe canale diplomatice, dar nu mai târziu de 30 de zile de la data intrãrii în vigoare a prezentului acord.
(2) În cazul introducerii unor noi tipuri de paşapoarte diplomatice sau de serviciu/oficiale ori în cazul înlocuirii celor existente, pãrţile contractante vor face schimb de specimene, pe canale diplomatice, cu 30 de zile înainte de introducerea acestora.
ART. 4
Oricare parte contractantã poate suspenda temporar, în totalitate sau parţial, aplicarea prezentului acord din motive de siguranţã naţionalã, ordine publicã şi sãnãtate publicã. Suspendarea temporarã a prezentului acord sau încetarea suspendãrii va intra în vigoare la data la care cealaltã parte contractantã primeşte notificarea de suspendare sau de încetare a suspendãrii pe canale diplomatice.
ART. 5
Oricare parte contractantã poate denunţa prezentul acord dacã notificã în scris cealaltã parte contractantã pe canale diplomatice. Prezentul acord va înceta sã se mai aplice la 90 de zile de la primirea de cãtre cealaltã parte contractantã a notificãrii de denunţare.
ART. 6
(1) Prezentul acord se încheie pe duratã nelimitatã.
(2) Prezentul acord intrã în vigoare în a 15-a zi de la data primirii ultimei note verbale prin care pãrţile contractante se informeazã reciproc cu privire la îndeplinirea procedurilor prevãzute de legislaţia lor internã pentru intrarea în vigoare a prezentului acord.
(3) Prezentul acord se aplicã provizoriu de la data semnãrii.
Semnat la Bucureşti la 14 iulie 2004, în douã exemplare originale, fiecare în limbile românã, sârbã şi englezã, toate textele fiind egal autentice. În cazul unor diferenţe de interpretare, va prevala textul în limba englezã.

Pentru Guvernul României,
Mircea Geoanã

Pentru Consiliul de Miniştri
al Serbiei şi Muntenegrului,
Vuk Draskovic

-----------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016