Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 79 din 23 ianuarie 2008  pentru modificarea si completarea   Hotararii Guvernului nr. 860/2004 privind recunoasterea calificarii de medic veterinar si reglementarea unor aspecte referitoare la exercitarea profesiei de medic veterinar    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 79 din 23 ianuarie 2008 pentru modificarea si completarea Hotararii Guvernului nr. 860/2004 privind recunoasterea calificarii de medic veterinar si reglementarea unor aspecte referitoare la exercitarea profesiei de medic veterinar

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 65 din 28 ianuarie 2008
HOTĂ?RÂRE nr. 79 din 23 ianuarie 2008
pentru modificarea şi completarea <>Hotãrârii Guvernului nr. 860/2004 privind recunoaşterea calificãrii de medic veterinar şi reglementarea unor aspecte referitoare la exercitarea profesiei de medic veterinar
EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT ÎN: MONITORUL OFICIAL nr. 65 din 28 ianuarie 2008

În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicatã,

Guvernul României adoptã prezenta hotãrâre.

ARTICOL UNIC
<>Hotãrârea Guvernului nr. 860/2004 privind recunoaşterea calificãrii de medic veterinar şi reglementarea unor aspecte referitoare la exercitarea profesiei de medic veterinar, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 529 din 11 iunie 2004, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, se modificã şi se completeazã dupã cum urmeazã:
1. Articolul 1 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 1. - (1) Prezenta hotãrâre se aplicã medicilor veterinari cetãţeni ai statelor membre ale Uniunii Europene, ai celorlalte state aparţinând Spaţiului Economic European sau ai Confederaţiei Elveţiene, denumite în continuare state membre, care exercitã profesia de medic veterinar în România în regim salarial şi/sau independent.
(2) Prevederile prezentei hotãrâri se aplicã cetãţenilor prevãzuţi la alin. (1) care doresc sã exercite profesia de medic veterinar pe teritoriul României şi sunt titulari ai unui titlu oficial de calificare care a fost obţinut pe teritoriul unui stat care nu este membru al Uniunii Europene, al Spaţiului Economic European sau al Confederaţiei Elveţiene, denumit în continuare stat terţ, dacã au o experienţã de cel puţin 3 ani pe teritoriul unui stat membru, certificatã de cãtre acest stat.
(3) În condiţiile prevãzute la <>art. 1 alin. (4) din Legea nr. 200/2004 privind recunoaşterea diplomelor şi calificãrilor profesionale pentru profesiile reglementate din România, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, regimul general de recunoaştere se aplicã şi profesiei de medic veterinar."
2. Articolul 2 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 2. - (1) Autoritatea competentã pentru recunoaşterea titlurilor oficiale de calificare pentru profesia de medic veterinar este Colegiul Medicilor Veterinari.
(2) Recunoaşterea titlurilor oficiale de calificare permite accesul în România la aceeaşi profesie cu cea pentru care persoana solicitantã este calificatã în statul membru de origine, precum şi exercitarea activitãţilor profesionale pe teritoriul României în condiţiile prevãzute de lege pentru cetãţenii români deţinãtori ai titlurilor oficiale de calificare în profesia de medic veterinar eliberate de autoritãţile române competente.
(3) Colegiul Medicilor Veterinari elibereazã certificate de conformitate în scopuri profesionale, în vederea recunoaşterii în unul dintre statele membre prevãzute la art. 1 alin. (1) a titlurilor oficiale de calificare în profesia de medic veterinar, eliberate de instituţii de învãţãmânt superior acreditate din România."
3. Articolul 3 se abrogã.
4. Articolul 4 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 4. - (1) În scopul exercitãrii profesiei de medic veterinar pe teritoriul României, Colegiul Medicilor Veterinari recunoaşte diplomele, certificatele şi alte titluri de medic veterinar, eliberate de autoritãţile competente din statele membre cetãţenilor acestora, precum şi titlul oficial de calificare prevãzut la art. 1 alin. (2), acordând acestor titluri oficiale de calificare acelaşi efect juridic ca şi diplomelor, certificatelor sau titlurilor eliberate de autoritãţile române competente; aceste titluri oficiale de calificare sunt prevãzute în anexa care face parte integrantã din prezenta hotãrâre.
(2) Fãrã a aduce atingere drepturilor câştigate, conform prevederilor prezentei hotãrâri, se recunosc titlurile oficiale de calificare de medic veterinar care permit accesul la exercitarea activitãţilor profesionale de medic veterinar, astfel cum este prevãzut în anexã, dacã sunt emise de un alt stat membru şi sunt îndeplinite condiţiile minime de formare prevãzute de <>Hotãrârea Guvernului nr. 1.477/2003 pentru aprobarea criteriilor minime obligatorii de autorizare şi acreditare pentru instituţiile de învãţãmânt superior din domeniile: medicinã, medicinã dentarã, farmacie, asistenţi medicali, moaşe, medicinã veterinarã, arhitecturã, precum şi pentru colegiile de asistenţi medicali generalişti, pentru formarea de bazã.
(3) Titlurile oficiale de calificare în profesia de medic veterinar eliberate de statele terţe persoanelor prevãzute la art. 1 alin. (2) şi recunoscute de autoritãţile competente ale unuia din statele membre se asimileazã titlurilor oficiale de calificare prevãzute la alin. (1), dacã aceastã primã recunoaştere s-a realizat cu respectarea condiţiilor minime de formare profesionalã prevãzute de Directiva Parlamentului European şi a Consiliului 2005/36/CE privind recunoaşterea calificãrilor profesionale, publicatã în Jurnalul Oficial L 255 din 30 septembrie 2005."
5. La articolul 5, alineatul (3) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"(3) Recunoaşterea diplomelor, certificatelor şi titlurilor de medic veterinar prevãzute la alin. (1) se efectueazã dacã acestea sunt însoţite de un certificat eliberat de autoritãţile competente din statul emitent, prevãzut la art. 18 alin. (1) lit. e), care atestã cã diploma, certificatul sau titlul oficial de calificare în cauzã respectã condiţiile minime de formare în vederea recunoaşterii automate."
6. La articolul 6, alineatul (1) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 6 - (1) Se recunosc diplomele, certificatele şi alte titluri de medic veterinar eliberate de un stat membru cetãţenilor acestora, care nu îndeplinesc criteriile minime de formare profesionalã în medicina veterinarã, prevãzute de <>Hotãrârea Guvernului nr. 1.477/2003 , dacã au fost eliberate anterior datelor prevãzute la alin. (2) sau dacã au fost eliberate ulterior acestor date, dar pentru o formare începutã anterior."
7. La articolul 7, alineatul (2) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"(2) Diplomele, certificatele şi titlurile prevãzute la alin. (1) trebuie sã fie însoţite de un certificat eliberat de autoritãţile competente, prevãzut la art. 18 alin. (1) lit. e), prin care sã se ateste cã aceste documente au fost eliberate pe baza unei formãri profesionale desfãşurate în conformitate cu normele legale şi sunt asimilate de cãtre statul membru emitent calificãrilor şi denumirilor prevãzute în anexã."
8. Articolul 8 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 8. - Se recunosc diplomele, certificatele şi alte titluri de medic veterinar eliberate cetãţenilor unui stat membru, care atestã o formare profesionalã însuşitã pe teritoriul fostei Republici Democrate Germane şi care nu întrunesc toate cerinţele minime de formare profesionalã prevãzute de <>Hotãrârea Guvernului nr. 1.477/2003 , dacã:
a) atestã o formare profesionalã începutã înainte de unificarea Germaniei;
b) dau dreptul posesorului sã exercite activitãţile specifice profesiei de medic veterinar pe întregul teritoriu al Germaniei, în aceleaşi condiţii ca şi titlurile eliberate de cãtre autoritãţile competente din Germania, prevãzute în anexã; şi
c) sunt însoţite de un certificat emis de cãtre autoritãţile competente din Germania, care atestã cã posesorul a exercitat efectiv şi legal activitãţile de medic veterinar în Germania timp de cel puţin 3 ani consecutivi în cursul celor 5 ani care precedã data eliberãrii acestui certificat."
9. Articolul 16 se abrogã.
10. Articolul 18 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 18. - (1) În vederea obţinerii dreptului de exercitare a profesiei de medic veterinar, Colegiul Medicilor Veterinari solicitã urmãtoarele documente:
a) dovada naţionalitãţii solicitantului;
b) copie de pe diplome, certificate sau de pe titlul oficial de calificare care atestã calificarea de medic veterinar şi, dupã caz, atestarea experienţei profesionale a persoanei respective, în situaţiile prevãzute la art. 6 alin. (3), art. 8 lit. c), art. 9, art. 10 alin. (2), art. 11 alin. (2), art. 12 alin. (2), art. 13 alin. (2), art. 14 alin. (2) şi art. 15 alin. (2);
c) documente eliberate de cãtre autoritãţile competente ale statului membru de origine sau de provenienţã privind: caracterul moral al persoanei în cauzã, absenţa unei situaţii de faliment, absenţa unui caz de eroare profesionalã gravã sau de infracţiune care determinã suspendarea ori interzicerea exercitãrii profesiei; în cazul în care astfel de documente nu sunt eliberate de cãtre autoritãţile competente ale statului membru de origine sau de provenienţã, acestea se înlocuiesc cu o declaraţie pe propria rãspundere sau cu o declaraţie solemnã, care îndeplinesc condiţiile de validitate prevãzute în statul membru de origine sau de provenienţã în care au fost eliberate;
d) un document privind sãnãtatea fizicã sau psihicã, solicitat în statul membru de origine; în cazul în care un astfel de document nu este solicitat în statul membru de origine, se acceptã un certificat de sãnãtate eliberat de autoritatea competentã a respectivului stat;
e) un certificat eliberat de autoritãţile competente ale statului membru de origine, care atestã cã titlurile oficiale de calificare pentru accesul la profesia de medic veterinar sunt cele prevãzute în anexã.
(2) Colegiul Medicilor Veterinari poate solicita cetãţenilor statelor membre care doresc sã exercite profesia de medic veterinar pe teritoriul României un certificat eliberat de bãncile şi societãţile de asigurare dintr-un alt stat membru privind situaţia financiarã sau dovada cã aceştia sunt asiguraţi împotriva riscurilor pecuniare care decurg din rãspunderea profesionalã, în cazul în care aceste documente sunt solicitate şi cetãţenilor români.
(3) În cazul în care România este stat de origine sau de provenienţã, autoritãţile competente române elibereazã documente prevãzute la alin. (1) lit. c) şi d), în termen de douã luni."
11. Articolul 20 se abrogã.
12. Articolul 21 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 21. - Documentele prevãzute la art. 18 alin. (1) lit. c) şi d) şi la alin. (2), precum şi la art. 19 sunt valabile timp de 3 luni de la data eliberãrii acestora."
13. Articolul 22 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 22. - (1) Cererea unui medic veterinar cetãţean al unui stat membru, cu privire la accesul în România la activitãţile veterinare, se soluţioneazã de Colegiul Medicilor Veterinari, în termen de 3 luni de la data depunerii dosarului care cuprinde documentele prevãzute la art. 18.
(2) Colegiul Medicilor Veterinari confirmã primirea dosarului persoanei solicitante, în termen de o lunã de la data înregistrãrii acestuia, şi o informeazã, dacã este cazul, cu privire la lipsa oricãrui document.
(3) În situaţiile prevãzute la art. 19 alin. (1) şi (3), cererea de reexaminare suspendã termenul legal de soluţionare."
14. Articolul 24 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 24. - (1) Dispoziţiile prezentului articol se aplicã numai în cazul în care prestatorul se deplaseazã în România în scopul exercitãrii profesiei de medic veterinar în mod temporar şi ocazional; caracterul temporar şi ocazional al prestãrii de servicii veterinare se evalueazã de la caz la caz, în special în funcţie de durata, frecvenţa, periodicitatea şi continuitatea prestãrii.
(2) Fãrã a aduce atingere dispoziţiilor legale speciale şi prezentului articol, Colegiul Medicilor Veterinari nu poate restrânge, din motive legate de calificãrile profesionale, libertatea de a presta servicii veterinare pe teritoriul României, în cazul în care prestatorul este stabilit în mod legal într-un stat membru în scopul exercitãrii profesiei de medic veterinar, denumit în continuare stat membru de stabilire.
(3) În cazul deplasãrii prestatorului în România, acesta trebuie sã respecte prevederile legislaţiei în vigoare referitoare la organizarea şi exercitarea profesiei de medic veterinar, normele cu caracter administrativ din domeniul sanitar-veterinar, precum şi Statutul medicului veterinar, Codul de deontologie medical-veterinarã şi Regulamentul de organizare şi funcţionare a Colegiului Medicilor Veterinari.
(4) Medicii veterinari cetãţeni ai unui stat membru, stabiliţi în unul din statele membre, sunt exceptaţi de la obligaţia înscrierii în Colegiul Medicilor Veterinari, atunci când solicitã accesul la activitãţile de medic veterinar sau exercitarea acestora, în vederea prestãrii temporare de servicii veterinare în România.
(5) Medicii veterinari prevãzuţi la alin. (4) sunt înregistraţi în registrul ţinut de Colegiul Medicilor Veterinari în acest scop, pe durata prestãrii temporare de servicii veterinare, în vederea aplicãrii prevederilor referitoare la conduita profesionalã.
(6) În situaţia în care pe durata prestãrii temporare de servicii în România persoanele prevãzute la alin. (4) încalcã dispoziţiile profesionale cu caracter disciplinar sau administrativ prevãzute de lege, Colegiul Medicilor Veterinari informeazã statul membru în care cei în cauzã sunt stabiliţi.
(7) În cazul în care prestatorul se deplaseazã pentru prima datã în România dintr-un alt stat membru pentru a presta servicii veterinare, Colegiul Medicilor Veterinari poate solicita sã fie informat în acest sens, în prealabil, printr-o declaraţie scrisã care sã cuprindã informaţiile privind acoperirea asigurãrii sau alte mijloace de protecţie personalã ori colectivã privind rãspunderea profesionalã; declaraţia se reînnoieşte o datã pe an în cazul în care prestatorul intenţioneazã sã furnizeze servicii veterinare, temporar sau ocazional, în România, în decursul anului respectiv; prestatorul poate prezenta aceastã declaraţie prin orice mijloace.
(8) Pentru prima prestare de servicii veterinare sau în cazul unei schimbãri materiale privind situaţia stabilitã în documente, Colegiul Medicilor Veterinari poate solicita ca declaraţia sã fie însoţitã de urmãtoarele documente:
a) dovada cetãţeniei prestatorului;
b) documentul care sã certifice cã prestatorul în cauzã este stabilit legal într-un stat membru în scopul exercitãrii profesiei de medic veterinar şi cã nu îi este interzisã exercitarea acesteia, nici chiar temporar, la momentul eliberãrii acestuia;
c) dovada calificãrii profesionale.
(9) Colegiul Medicilor Veterinari va retrage, dupã caz, temporar sau definitiv, documentul prevãzut la alin. (8) lit. b), eliberat unui medic veterinar cetãţean român ori cetãţean al unui stat membru, stabilit în România, în cazul în care acestei persoane i se aplicã sancţiunile prevãzute de lege cu suspendarea sau ridicarea dreptului de liberã practicã a profesiei."
15. Dupã articolul 24 se introduce un nou articol, articolul 24^1, cu urmãtorul cuprins:
"Art. 24^1. - (1) Colegiul Medicilor Veterinari poate solicita autoritãţilor competente din statul membru de stabilire, pentru fiecare prestare de servicii veterinare, orice informaţii relevante privind legalitatea stabilirii şi buna conduitã a prestatorului, precum şi absenţa unor sancţiuni disciplinare sau penale.
(2) În situaţia în care România este stat membru de origine, Colegiul Medicilor Veterinari comunicã autoritãţilor competente ale statului membru gazdã informaţiile solicitate cu privire la legalitatea stabilirii şi buna conduitã a prestatorului, precum şi absenţa unor sancţiuni disciplinare sau penale, în conformitate cu art. 19.
(3) Autoritãţile competente asigurã schimbul tuturor informaţiilor necesare pentru ca plângerea unui beneficiar al unui serviciu formulatã împotriva unui prestator de servicii veterinare sã fie tratatã în mod corect; beneficiarul este informat cu privire la rezultatul plângerii."
16. Articolul 27 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 27. - (1) Recunoaşterea în România a diplomelor, certificatelor şi a altor titluri eliberate de statele membre se efectueazã şi în condiţiile în care titlul oficial de calificare a fost eliberat de cãtre autoritãţile competente din unul din aceste state membre, iar formarea profesionalã de medic veterinar a fost dobânditã în totalitate sau parţial pe teritoriul unui alt stat membru.
(2) În cazul existenţei unor suspiciuni privind legalitatea emiterii diplomei, identitatea titularului, statutul instituţiei de învãţãmânt superior emitente şi nivelul studiilor absolvite, atunci când o autoritate competentã a unui stat membru a eliberat un titlu oficial de calificare, care include o formare urmatã în totalitate sau parţial într-o instituţie legal situatã pe teritoriul unui alt stat membru, în cazul în care România este stat membru gazdã, Colegiul Medicilor Veterinari are dreptul sã solicite organismului competent al statului membru de origine în care a fost eliberat titlul oficial de calificare sã verifice:
a) dacã formarea asiguratã de instituţia în cauzã a fost certificatã în mod oficial de instituţia de învãţãmânt din statul membru de origine în care a fost eliberat titlul oficial de calificare;
b) dacã titlul oficial de calificare eliberat este acelaşi cu cel care ar fi fost eliberat în cazul în care ciclul de formare s-ar fi derulat în întregime în statul membru de origine în care a fost eliberat titlul oficial de calificare; şi
c) dacã titlul oficial de calificare eliberat conferã aceleaşi drepturi de acces la profesie pe teritoriul statului membru de origine în care a fost eliberat titlul oficial de calificare."
17. Articolul 28 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 28. - În cazul existenţei unor motive întemeiate de suspiciune privind legalitatea emiterii diplomei, identitatea titularului, statutul instituţiei de învãţãmânt superior emitente şi nivelul studiilor absolvite, Colegiul Medicilor Veterinari poate solicita autoritãţilor competente ale unui stat membru confirmarea autenticitãţii diplomelor, certificatelor şi titlurilor care atestã calificarea de medic veterinar eliberate în acel stat, precum şi, dupã caz, confirmarea faptului cã posesorul acestora îndeplineşte condiţiile minime de formare profesionalã prevãzute de Directiva Parlamentului European şi a Consiliului 2005/36/CE."
18. Articolul 29 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 29. - Prevederile prezentei hotãrâri se aplicã şi urmãtoarelor persoane fizice posesoare ale unui titlu oficial de calificare în medicina veterinarã:
a) soţului/soţiei unui cetãţean român, precum şi descendenţii şi ascendenţii în linie directã aflaţi în întreţinerea unui cetãţean român, indiferent de cetãţenia acestora;
b) persoanelor prevãzute la <>art. 2 alin. (1) pct. 3, 6 şi 7 din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 102/2005 privind libera circulaţie pe teritoriul României a cetãţenilor statelor membre ale Uniunii Europene şi Spaţiului Economic European, aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 260/2005 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare;
c) cetãţenilor statelor terţe beneficiari ai statutului de rezident permanent în România, conform dispoziţiilor legale în vigoare;
d) beneficiarilor statutului de rezident acordat de cãtre unul dintre statele membre, în conformitate cu prevederile Directivei Consiliului 2003/109/CE privind statutul resortisanţilor ţãrilor terţe care sunt rezidenţi pe termen lung, publicatã în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene L 016 din 23 ianuarie 2004."
19. Articolul 31 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 31. - (1) Ministerul Educaţiei, Cercetãrii şi Tineretului notificã, spre informare, Comisiei Europene dispoziţiile legislative, regulamentare şi administrative adoptate cu privire la eliberarea diplomelor, certificatelor sau a altor titluri oficiale care atestã calificarea în profesia de medic veterinar.
(2) Pe baza datelor furnizate de Autoritatea Naţionalã Sanitarã Veterinarã şi pentru Siguranţa Alimentelor şi de Colegiul Medicilor Veterinari, Ministerul Educaţiei, Cercetãrii şi Tineretului notificã Comisiei Europene orice informaţie necesarã privind recunoaşterea diplomelor, certificatelor sau a altor titluri oficiale care atestã calificarea în profesia de medic veterinar.".
20. Articolul 37 se abrogã.
21. Articolul 38 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 38. - Prezenta hotãrâre transpune dispoziţiile art. 2 alin. (1) şi (2), ale art. 3 alin. (1) lit. d) şi alin. (3), ale art. 4, 5, 6, ale art. 7 alin. (1)-(3), ale art. 8, ale art. 10 lit. b), d) şi g), ale art. 12, 14, art. 21 alin. (1), (6) şi (7), ale art. 23, 39, 50-54 şi ale art. 56 pct. 5.4.2 din anexa V şi anexa VII din Directiva Parlamentului European şi a Consiliului 2005/36/CE privind recunoaşterea calificãrilor profesionale, publicatã în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene L 255 din 30 septembrie 2005."
22. În cuprinsul hotãrârii, urmãtoarele sintagme se înlocuiesc dupã cum urmeazã:
a) "Colegiul Medicilor Veterinari din România" cu "Colegiul Medicilor Veterinari";
b) "statele membre ale Uniunii Europene, alt stat aparţinând Spaţiului Economic European sau Confederaţia Elveţianã" cu "statele membre".

PRIM-MINISTRU
CÃLIN POPESCU-TÃRICEANU

Contrasemneazã:
----------------
Ministrul agriculturii şi dezvoltãrii rurale,
Dacian Cioloş

p. Preşedintele Autoritãţii Naţionale Sanitare Veterinare şi
pentru Siguranţa Alimentelor,
Csutak-Nagy Laszlo

p. Ministrul educaţiei, cercetãrii şi tineretului,
Zvetlana Preoteasa,
secretar de stat

Departamentul pentru Afaceri Europene,
Adrian Ciocãnea,
secretar de stat

Bucureşti, 23 ianuarie 2008.
Nr. 79.
----



Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016