Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 79 din 11 februarie 1999  pentru aprobarea Acordului privind cooperarea economica si tehnico-stiintifica dintre Ministerul Agriculturii si Alimentatiei din Romania si Ministerul Agriculturii, Silviculturii si Reformei Agrare din Republica Bulgaria, semnat la Bucuresti la 10 noiembrie 1998    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 79 din 11 februarie 1999 pentru aprobarea Acordului privind cooperarea economica si tehnico-stiintifica dintre Ministerul Agriculturii si Alimentatiei din Romania si Ministerul Agriculturii, Silviculturii si Reformei Agrare din Republica Bulgaria, semnat la Bucuresti la 10 noiembrie 1998

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 64 din 16 februarie 1999
Guvernul României hotãrãşte:

ART. 1
Se aproba Acordul privind cooperarea economicã şi tehnico-ştiinţificã dintre Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei din România şi Ministerul Agriculturii, Silviculturii şi Reformei Agrare din Republica Bulgaria, semnat la Bucureşti la 10 noiembrie 1998.
ART. 2
Cheltuielile necesare pentru aducerea la îndeplinire a prevederilor acordului vor fi efectuate în conformitate cu reglementãrile legale în vigoare, în limita prevederilor bugetului Ministerului Agriculturii şi Alimentaţiei, aprobat.

PRIM-MINISTRU
RADU VASILE

Contrasemneazã:
---------------
Ministrul agriculturii şi alimentaţiei,
Ioan Avram Muresan

Ministrul afacerilor externe,
Andrei Plesu

p. Ministrul finanţelor,
Iosefina Morosan,
secretar de stat

ACORD
privind cooperarea economicã şi tehnico-ştiinţificã dintre Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei din România şi Ministerul Agriculturii, Silviculturii şi Reformei Agrare din Republica Bulgaria

Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei din România şi Ministerul Agriculturii, Silviculturii şi Reformei Agrare din Republica Bulgaria, denumite în continuare pãrţi contractante,
având în vedere condiţiile similare de dezvoltare a sectorului lor agricol, inclusiv reforma structuralã şi privatizarea,
dorind sa stimuleze cooperarea în domeniul agriculturii, alimentaţiei şi pisciculturii pentru o dezvoltare durabila a acestor sectoare foarte importante,
preocupate sa contribuie la restructurarea şi realizarea unei activitãţi eficiente în acest domeniu, precum şi la crearea şi dezvoltarea de relaţii reciproc avantajoase între autoritãţi şi instituţii de stat, institute de cercetare, firme, societãţi, ferme agricole şi alte unitãţi legal constituite din acest domeniu,

au convenit urmãtoarele:

ART. 1
În cadrul competentei lor şi în conformitate cu reglementãrile în vigoare în cele doua tari, pãrţile contractante vor acorda sprijin şi asistenta participanţilor din ambele tari la cooperarea economicã şi tehnico-ştiinţificã activa.
ART. 2
Cooperarea economicã şi tehnico-ştiinţificã dintre cele doua pãrţi contractante se va realiza în urmãtoarele direcţii principale ale producţiei vegetale şi ale zootehniei:
1. Producţie vegetala:
- schimb reciproc de informaţii şi de material genetic, în vederea ameliorãrii sau creãrii, în comun, a unor noi soiuri şi hibrizi de plante de cultura cu însuşiri superioare;
- schimb de seminţe şi de material sãditor, precum şi de tehnologii de producere şi prelucrare a acestora;
- cooperare în vederea perfecţionãrii metodelor de lucru pentru obţinerea unor produse agricole ecologice.
2. Zootehnie:
- aplicarea tehnologiilor moderne de inalta productivitate de creştere a animalelor;
- îmbunãtãţirea activitãţii de reproducţie şi selecţie a animalelor;
- sprijinirea infiintarii de societãţi mixte;
- testarea oficialã de soiuri în vederea omologãrii unor soiuri româneşti de plante furajere în Republica Bulgaria, respectiv a unor soiuri bulgaresti în România;
- oferte de tehnologii de producere de seminţe de plante furajere, ca de exemplu, lucerna şi iarba de Sudan.
3. Cercetare agricolã:
- coordonarea programelor de cercetare de interes comun;
- schimb de specialişti, de informaţii şi de materiale ştiinţifice.
ART. 3
Cooperarea economicã şi tehnico-ştiinţificã, colaborarea şi schimbul de experienta dintre cele doua pãrţi contractante în domeniul subsectoarelor şi activitãţilor de piscicultura, pescuit şi acvacultura se vor desfasura dupã cum urmeazã:
1. Piscicultura de apa dulce: producerea unor specii de peşti importante pentru ambele pãrţi şi a altor organisme acvatice, hrana pentru peşti şi produse din peste; schimb de material de reproducere pentru unele linii pure de specii acvatice/de peşti, inclusiv icre, larve, alevini şi reproducatori, precum şi de experienta tehnologicã, tehnica şi de cercetare în acest domeniu.
2. Pescuitul în Marea Neagra, Dunare şi în alte ape interioare (lacuri naturale şi lacuri de acumulare): managementul pescuitului şi acvaculturii, inclusiv pescuitul intern, de coasta şi în largul marii; dezvoltarea durabila a resurselor de peste şi a altor resurse acvatice, inclusiv mãsuri relevante privind conservarea şi reproductia acestora, interzicerea pescuitului lor şi controlul activitãţilor de pescuit; cooperarea în domeniul managementului stocurilor de sturioni din Marea Neagra şi din bazinul inferior al Dunãrii.
3. Legislaţia pescuitului şi acvaculturii: reînnoirea legislaţiei pescuitului existente în ambele tari şi armonizarea ei cu cea internationala, ţinându-se seama de cerinţele Politicii Comune a Pescuitului (PCP) şi ale Codului de Conduita FAO pentru un Pescuit Responsabil (CCPR) şi de nevoile unei dezvoltãri durabile a sectorului de pescuit şi acvacultura.
4. Colaborarea în domeniul prelucrãrii pestelui şi al comerţului cu peste şi produse din peste.
5. Introducerea unui sistem cuprinzator de licenţe pentru activitãţi piscicole; activizarea cooperãrii multilaterale a ţãrilor de la Marea Neagra şi Dunare în domeniul pescuitului şi al conservãrii pestelui şi a altor resurse acvatice şi reînnoirea convenţiilor de pescuit în Marea Neagra şi în Dunare din anul 1958; dezvoltarea sistemelor naţionale şi regionale statistice şi de informare, în colaborare cu organizaţii, programe şi proiecte internaţionale.
6. Cooperarea în domeniul activitãţilor ştiinţifice şi de cercetare ale instituţiilor şi institutelor competente din ambele tari; coordonarea unor programe de cercetare de interes reciproc, schimb de experţi, de informaţii şi de materiale ştiinţifice.
ART. 4
Pãrţile contractante vor realiza periodic consultaţii reciproce, schimb de experienta şi informaţii privind politicile de dezvoltare a agriculturii, legislaţia adoptatã în cele doua tari, inclusiv aspecte legate de problemele privatizãrii şi restructurãrii în condiţiile trecerii la economia de piata.
ART. 5
Pentru realizarea drepturilor şi obligaţiilor ce decurg din implementarea prezentului acord, pãrţile contractante vor sprijini:
- stabilirea de contacte directe între persoane fizice şi legale implicate în cooperarea bilaterala din acest domeniu;
- înfiinţarea de societãţi mixte de producţie şi comerţ în domenii de interes reciproc;
- autoritãţile sanitare veterinare şi fitosanitare competente pentru a coopera în conformitate cu convenţiile bilaterale în vigoare în aceste domenii;
- institutele de cercetare, pentru promovarea de cercetãri în comun şi organizarea de seminarii, simpozioane, consultãri etc.
ART. 6
În vederea unei analize periodice a stadiului cooperãrii şi identificarii de noi acţiuni, obiective şi forme de cooperare în domeniul agriculturii, pãrţile contractante vor infiinta câte un grup permanent de lucru (GPL), format din experţi ai celor doua ministere şi condus de un secretar de stat sau de un alt reprezentant autorizat oficial.
Grupul permanent de lucru se va intalni o data pe an, funcţionând ca grup mixt de lucru, alternativ în România şi în Republica Bulgaria.
Cu doua luni înainte de fiecare intalnire a grupurilor de lucru, pãrţile contractante vor comunica reciproc, în scris, sugestiile lor pentru ordinea de zi a intalnirii.
Concluziile rezultate în cadrul fiecãrei intalniri vor fi înregistrate într-un protocol semnat de reprezentanţii ambelor pãrţi contractante.
ART. 7
Cheltuielile ocazionate de participarea la aplicarea prezentului acord vor fi suportate de fiecare parte contractantã pentru delegaţia proprie, în conformitate cu legislaţia sa interna.
ART. 8
Fiecare parte contractantã are obligaţia de a nu publica informaţiile economice, ştiinţifice şi tehnice şi nici rezultatele obţinute din activitãţi comune, cu excepţia cazurilor în care partea care le publica a primit, în prealabil, acordul scris al celeilalte pãrţi contractante în acest sens.
ART. 9
Acordul va intra în vigoare la data ultimei notificãri asupra îndeplinirii procedurii cerute de legislaţia interna a statelor celor doua pãrţi contractante.
ART. 10
Prezentul acord se încheie pe o perioada de 5 ani. Valabilitatea sa se va prelungi automat cu noi perioade de 5 ani, dacã nici una dintre pãrţile contractante nu notifica celeilalte pãrţi contractante, cu cel puţin 6 luni înainte de expirarea perioadei respective, intenţia sa de a-l denunta.
Semnat la Bucureşti la 10 noiembrie 1998, în doua exemplare originale, fiecare în limbile romana, bulgara şi engleza, toate textele fiind egal autentice.
În caz de divergenţe de interpretare, textul în limba engleza va prevala.

Pentru Ministerul Agriculturii
şi Alimentaţiei din România,
Dinu Gavrilescu

Pentru Ministerul Agriculturii,
Silviculturii şi Reformei Agrare
din Republica Bulgaria,
Venteslav Varbanov

-------------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016