Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 78 din 23 ianuarie 2008  privind stabilirea uniformei si a insemnelor distinctive pentru personalul militar din Inspectoratul de Aviatie al Ministerului Internelor si Reformei Administrative    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 78 din 23 ianuarie 2008 privind stabilirea uniformei si a insemnelor distinctive pentru personalul militar din Inspectoratul de Aviatie al Ministerului Internelor si Reformei Administrative

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 64 din 28 ianuarie 2008

În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicatã, al art. 9 lit. b) şi al <>art. 109 alin. (1) şi (2) din Legea nr. 80/1995 privind Statutul cadrelor militare, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, al <>art. 1 şi 2 din Ordonanţa Guvernului nr. 51/1994 privind drepturile de echipament şi materiale de resortul echipamentului în timp de pace ale personalului din sectorul apãrare naţionalã, ordine publicã şi siguranţã naţionalã, aprobatã cu modificãri prin <>Legea nr. 143/1994 , cu modificãrile ulterioare, precum şi al <>art. 23 din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 30/2007 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Internelor şi Reformei Administrative,

Guvernul României adoptã prezenta hotãrâre.

ART. 1
(1) Se aprobã modelul noilor uniforme pentru personalul militar din cadrul Inspectoratului de Aviaţie al Ministerului Internelor şi Reformei Administrative.
(2) Uniforma şi echipamentul special şi de protecţie se acordã gratuit, potrivit prevederilor legale în vigoare, în condiţiile prezentei hotãrâri.
ART. 2
(1) Descrierea însemnelor pentru gradele militare şi a culorilor articolelor din compunerea uniformelor personalului militar din Inspectoratul de Aviaţie al Ministerului Internelor şi Reformei Administrative este prevãzutã în anexa nr. 1.
(2) Articolele de echipament din compunerea uniformelor şi accesoriile pentru acestea se asigurã personalului militar prevãzut la alin. (1), în baza normelor de echipare prevãzute în anexa nr. 2.
ART. 3
(1) Valoarea financiarã a articolelor din compunerea uniformelor şi accesoriilor pentru acestea la care are dreptul personalul militar potrivit art. 2 alin. (2) se stabileşte anual în funcţie de preţurile la care se achiziţioneazã articolele prevãzute în norme şi se aprobã de ministrul internelor şi reformei administrative.
(2) Personalul militar care prin natura activitãţii este obligat sã poarte în majoritatea timpului ţinutã civilã poate primi drepturile de echipament şi sub formã bãneascã, integral sau numai o parte din acestea şi diferenţa în articolele de echipament pentru completarea uniformei.
(3) Restanţele de echipament se pot acorda sub formã bãneascã şi dacã nu a fost posibilã acordarea în naturã la termenul legal. Valoarea restanţelor de echipament se calculeazã în funcţie de preţurile la care acestea sunt achiziţionate pentru anul în care se acordã.
(4) La trecerea în rezervã sau în retragere, personalul militar, precum şi urmaşii personalului decedat în timpul serviciului primesc valoarea echipamentului restantã pe ultimii 3 ani, precum şi valoarea cotei-pãrţi anuale din drepturile ce li se cuvin, aferente timpului trecut de la începutul anului pânã inclusiv în luna când sunt trecuţi în rezervã, retragere sau când a intervenit decesul. Dacã valoarea articolelor de echipament primite pânã la data trecerii în rezervã, retragere sau când a intervenit decesul este mai mare decât cota valoricã stabilitã, diferenţa nu se restituie.
(5) La solicitarea urmaşilor decedatului se poate asigura gratuit o uniformã pentru înhumare.
ART. 4
Structura normelor de echipare prevãzute în anexa nr. 2 se poate modifica prin ordin al ministrului internelor şi reformei administrative. Valoarea articolelor prevãzute în norma de echipare nu va depãşi valoarea articolelor scãzute din aceasta.
ART. 5
(1) Inspectoratul de Aviaţie al Ministerului Internelor şi Reformei Administrative poate constitui un stoc de siguranţã la principalele articole de echipament prevãzute în normele de echipare a personalului militar, care nu va depãşi 10% din valoarea integralã a necesarului la articolele prevãzute în acestea, pentru un an calendaristic.
(2) Echipamentul prevãzut de normele de echipare pentru sezonul cald poate fi achiziţionat cu un an înainte, în proporţie de pânã la 50% din necesar.
ART. 6
Regulamentul pentru compunerea şi portul uniformelor, precum şi regulile de aplicare a normelor se aprobã prin ordin al ministrului internelor şi reformei administrative.
ART. 7
Normele de echipare şi de asigurare cu materiale de resortul echipamentului, specifice altor structuri din sistemul de apãrare naţionalã, ordine publicã şi siguranţã naţionalã, pot fi aplicate şi pentru personalul militar al Inspectoratului de Aviaţie al Ministerului Internelor şi Reformei Administrative, dacã au intervenit situaţii similare care nu sunt prevãzute în normele proprii.
ART. 8
Articolele din compunerea uniformei personalului militar al Inspectoratului de Aviaţie al Ministerului Internelor şi Reformei Administrative, echipamentul specific şi de protecţie se achiziţioneazã potrivit prevederilor <>Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 34/2006 privind atribuirea contractelor de achiziţie publicã, a contractelor de concesiune de lucrãri publice şi a contractelor de concesiune de servicii, aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 337/2006 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
ART. 9
(1) Pentru activitãţi culturale şi filmãri, uniforma poate fi închiriatã persoanelor juridice numai cu respectarea reglementãrilor în vigoare.
(2) Sumele încasate din închirieri se varsã la bugetul de stat.
ART. 10
Sumele necesare pentru aplicarea prevederilor prezentei hotãrâri se asigurã de la bugetul de stat, în limita fondurilor bugetare aprobate Ministerului Internelor şi Reformei Administrative.
ART. 11
Trecerea la noile uniforme ale personalului militar din Inspectoratul de Aviaţie al Ministerului Internelor şi Reformei Administrative se va realiza eşalonat pânã la data de 31 decembrie 2011.
ART. 12
Anexele nr. 1 şi 2 fac parte integrantã din prezenta hotãrâre.

PRIM-MINISTRU
CĂLIN POPESCU-TĂRICEANU

Contrasemneazã:
---------------
p. Ministrul internelor
şi reformei administrative,
Paul Victor Dobre,
secretar de stat

Ministrul economiei şi finanţelor,
Varujan Vosganian

Bucureşti, 23 ianuarie 2008.
Nr. 78.

ANEXA 1

DESCRIEREA
însemnelor pentru gradele militare şi a culorilor articolelor din
compunerea uniformelor personalului militar din Inspectoratul de
Aviaţie al Ministerului Internelor şi Reformei Administrative

Însemnul de grad al uniformelor militare are formã dreptunghiularã şi este confecţionat pe suport textil, având brodate stele pentru generali, trese pentru ofiţeri şi galoane pentru maiştri militari şi subofiţeri.
Semnul de armã este realizat prin brodare, reprezentând un vultur de culoare alb-argintiu. Acesta se gãseşte la mijlocul epoletului, pe lãţime, şi la 5 mm de capãtul interior al acestuia.

CAP. I
Aplicarea însemnelor de grad militar şi a semnelor de armã

SECŢIUNEA 1
Generali

Însemnul de grad militar are formã dreptunghiularã şi este confecţionat pe suport textil, din material ţesut cu fir metalizat de culoare alb-argintiu, pe care se brodeazã însemnele specifice gradului (stea în 5 colţuri, încadratã în mãrimea unui cerc imaginar cu diametrul de 22 mm), cu fir metalizat de culoare galben-auriu, conturat cu fir de culoare roşie, astfel:
a) pentru general de brigadã (general de flotilã aerianã) - o stea;
b) pentru general-maior - douã stele;
c) pentru general-locotenent - trei stele;
d) pentru general - patru stele.

SECŢIUNEA a 2-a
Ofiţeri

1. Personal aeronautic
Însemnele de grad militar, umãr şi mânecã, pentru uniformele de ceremonie, de reprezentare şi de serviciu se confecţioneazã pe suport textil de culoare bleumarin, pe care se brodeazã transversal galoane şi romburi din fir metalizat de culoare alb-argintiu, cu lãţimea de 8 mm, astfel:
a) pentru gradul de sublocotenent - un galon cu romb;
b) pentru gradul de locotenent - un galon cu romb şi un galon;
c) pentru gradul de cãpitan - un galon cu romb şi douã galoane;
Pentru ofiţerii superiori se brodeazã transversal galoane cu lãţimea de 20 mm şi galoane cu romb având lãţimea de 8 mm, astfel:
d) pentru gradul de locotenent comandor - un galon cu romb de 8 mm şi un galon de 20 mm;
e) pentru gradul de cãpitan comandor - un galon cu romb de 8 mm, un galon de 8 mm şi un galon de 20 mm;
f) pentru gradul de comandor - un galon cu romb de 8 mm, douã galoane de 8 mm şi un galon de 20 mm;
2. Alte categorii de personal
Însemnele de grad militar pentru uniformele de ceremonie, de reprezentare şi de serviciu se confecţioneazã pe suport textil de culoare bleumarin, pe care se brodeazã transversal trese din fir metalizat de culoare alb-argintiu, cu lãţimea de 8 mm, astfel:
g) pentru gradul de sublocotenent - o tresã;
h) pentru gradul de locotenent - douã trese;
i) pentru gradul de cãpitan - trei trese;
Pentru ofiţerii superiori se mai brodeazã longitudinal cu fir metalizat de culoare alb-argintiu un galon cu lãţimea de 20 mm, astfel:
j) pentru gradul de maior - o tresã şi un galon;
k) pentru gradul de locotenent-colonel - douã trese şi un galon;
l) pentru gradul de colonel - trei trese şi un galon.

SECŢIUNEA a 3-a
Maiştri militari

Însemnul de grad militar pentru uniformele de reprezentare şi de serviciu se confecţioneazã pe suport textil de culoare bleumarin, pe care se brodeazã galoane din fir metalizat de culoare alb-argintiu, cu lãţimea de 8 mm, astfel:
a) maistru militar clasa a IV-a - un galon drept şi un galon în formã de unghi;
b) maistru militar clasa a III-a - douã galoane drepte şi un galon în formã de unghi;
c) maistru militar clasa a II-a - trei galoane drepte şi un galon în formã de unghi;
d) maistru militar clasa I - patru galoane drepte şi un galon în formã de unghi;
e) maistru militar principal - cinci galoane drepte şi un galon în formã de unghi.

SECŢIUNEA a 4-a
Subofiţeri

Însemnul de grad militar pentru uniformele de reprezentare şi de serviciu se confecţioneazã pe suport textil de culoare bleumarin, pe care se brodeazã galoane din fir metalizat de culoare alb-argintiu, cu lãţimea de 16 mm şi 10 mm, astfel:
a) sergent major - un galon cu lãţimea de 16 mm şi unul cu lãţimea de 10 mm;
b) plutonier - douã galoane cu lãţimea de 16 mm;
c) plutonier major - douã galoane cu lãţimea de 16 mm şi unul cu lãţimea de 10 mm;
d) plutonier adjutant - trei galoane cu lãţimea de 16 mm;
e) plutonier adjutant şef - trei galoane cu lãţimea de 16 mm şi unul cu lãţimea de 10 mm.

CAP. II
Embleme pentru coifurã

SECŢIUNEA 1
Generali

Emblema pentru şapca de ceremonie şi de reprezentare, cãciulã, pãlãrie, basc şi şapca de serviciu se brodeazã din fir metalizat alb-argintiu pe suport textil de culoare bleumarin, fiind formatã dintr-o cununã cu câte 4 rânduri de frunze de stejar care încadreazã acvila cruciatã, pe care se fixeazã un scut metalic reprezentând stema României.

SECŢIUNEA a 2-a
Ofiţeri, maiştri militari, subofiţeri

Emblema pentru şapca de ceremonie şi de reprezentare, cãciulã, pãlãrie, basc şi şapca de serviciu se brodeazã din fir metalizat alb-argintiu pe suport textil de culoare bleumarin, fiind formatã dintr-o cununã cu câte 1-3 rânduri de frunze de stejar care încadreazã acvila cruciatã, pe care se fixeazã un scut metalic reprezentând stema României.

TABEL
-----
la anexa nr. 1
--------------

TABEL
cuprinzând culorile principalelor articole de echipament




┌─────────┬───────┬───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┬─────┐
│Categoria│ │ Articole de echipament │ │
│ de │ ├───────┬──────┬──────┬─────┬─────┬──────┬──────┬──────┬──────┬─────┬─────┬─────┤ Ac- │
│personal │ Ţinuta│Şapcã, │Veston│Bluzon│Pan- │Pulo-│Cãmaşã│Cãmaşã│ │Crava-│Manta│Pan- │Cen- │ ce- │
│ │ │basc, │ │bluzã │talon│ ver │ │- │Tricou│ tã │scur-│tofi,│turã,│sorii│
│ │ │cãciulã│ │ │ │ │ │bluzã │ │ │tã, │bo- │curea│ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │par- │canci│ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │desiu│ghete│ │ │
├─────────┴───────┴───────┴──────┴──────┴─────┴─────┴──────┴──────┴──────┴──────┴─────┴─────┴─────┴─────┤
│I. GENERALI, OFIŢERI, MAIŞTRI MILITARI ŞI SUBOFIŢERI │
├─────────┬───────┬───────┬──────┬──────┬─────┬─────┬──────┬──────┬──────┬──────┬─────┬─────┬─────┬─────┤
│ │Ceremo-│bleu- │bleu │ - │bleu-│ - │alb │ - │ - │bleu- │bleu-│negru│alb- │alb/ │
│ │ nie │marin/ │marin/│ │marin│ │ │ │ │marin │marin│/alb │argin│argin│
│ Generali│ │alba │alb │ │/alb │ │ │ │ │ │ │ │tiu │tiu │
│ şi │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ ├───────┼───────┼──────┼──────┼─────┼─────┼──────┼──────┼──────┼──────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
│ ofiţeri │Repre- │bleu- │bleu │bleu- │bleu-│bleu-│bleu/ │bleu │ - │bleu- │bleu-│negru│negru│alb/ │
│ │zentare│marin │marin │marin │marin│marin│alb │ │ │marin │marin│ │ │argin│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │tiu │
│ ├───────┼───────┼──────┼──────┼─────┼─────┼──────┼──────┼──────┼──────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
│ │Servi- │bleu- │ - │bleu- │bleu-│bleu-│bleu- │bleu- │bleu- │ - │bleu-│negru│negru│alb/ │
│ │ciu │marin │ │marin │marin│marin│marin │marin │marin │ │marin│ │ │argin│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │tiu │
├─────────┼───────┼───────┼──────┼──────┼─────┼─────┼──────┼──────┼──────┼──────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
│ │Repre- │bleu- │bleu │bleu- │bleu-│bleu-│bleu/ │bleu │ - │bleu- │bleu-│negru│negru│alb/ │
│Maiştri │zentare│marin │marin │marin │marin│marin│alb │ │ │marin │marin│ │ │argin│
│militari │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │tiu │
│ şi ├───────┼───────┼──────┼──────┼─────┼─────┼──────┼──────┼──────┼──────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
│subofi- │Servi- │bleu- │ - │bleu- │bleu-│bleu-│bleu- │bleu- │bleu- │ - │bleu-│negru│negru│alb/ │
│ ţeri │ciu │marin │ │marin │marin│marin│marin │marin │marin │ │marin│ │ │argin│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │tiu │
└─────────┴───────┴───────┴──────┴──────┴─────┴─────┴──────┴──────┴──────┴──────┴─────┴─────┴─────┴─────┘




ANEXA 2

NORME DE ECHIPARE
a personalului militar din Inspectoratul de Aviaţie

NORMA Nr. 1
pentru echiparea cu uniformã de ceremonie a
generalilor şi ofiţerilor




┌──┬────────────────────────────────────┬───┬──────────┬───────────────────────────────────┐
│Nr│ DENUMIREA ARTICOLELOR DE │ │ PREVEDERI│ │
│c │ ECHIPAMENT │U/M├────┬─────┤ OBSERVAŢII │
│r │ │ │Can-│Du- │ │
│t │ │ │ti- │ratã │ │
│ │ │ │ta- │(ani)│ │
│ │ │ │te │ │ │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼───────────────────────────────────┤
│ 0│ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │
├──┴────────────────────────────────────┴───┴────┴─────┴───────────────────────────────────┘
│ A. Coifurã
├──┬────────────────────────────────────┬───┬────┬─────┬────────────────────────────────────
│1 │Şapcã completã pentru ceremonie │buc│ 2 │ 8 │Se asigurã una de varã şi una de
│ │ │ │ │ │iarnã
├──┴────────────────────────────────────┴───┴────┴─────┴────────────────────────────────────
│ B. Îmbrãcãminte
├──┬────────────────────────────────────┬───┬────┬─────┬────────────────────────────────────
│1 │Costum din stofã pentru ceremonie │buc│ 2 │ 8 │Se asigurã unul de varã şi unul de
│ │(veston cu un palton lung) │ │ │ │iarnã
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼────────────────────────────────────
│2 │Scurtã din stofã │buc│ 1 │ 8 │Se poate substitui cu pardesiu
├──┴────────────────────────────────────┴───┴────┴─────┴────────────────────────────────────
│ C. Lenjerie
├──┬────────────────────────────────────┬───┬────┬─────┬────────────────────────────────────
│ 1│Cãmaşã albã │buc│ 2 │ 4 │
├──┴────────────────────────────────────┴───┴────┴─────┴────────────────────────────────────
│ D. Încãlţãminte
├──┬────────────────────────────────────┬───┬────┬─────┬────────────────────────────────────
│ 1│Pantofi pentru ceremonie │per│ 2 │ 8 │
│ │ │ │ │ │
├──┴────────────────────────────────────┴───┴────┴─────┴────────────────────────────────────
│ E. Echipament divers
├──┬────────────────────────────────────┬───┬────┬─────┬────────────────────────────────────
│ 1│Cravatã pentru ceremonie │buc│ 1 │ 4 │Se poate asigura papion
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼────────────────────────────────────
│ 2│Centurã pentru ceremonie │buc│ 1 │ 8 │Se poate asigura brâu pentru frac
├──┴────────────────────────────────────┴───┴────┴─────┴────────────────────────────────────
│ F. Epoleţi şi accesorii
├──┬────────────────────────────────────┬───┬────┬─────┬────────────────────────────────────
│ 1│Suport cu însemne de grad │per│ 3 │ 4 │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼────────────────────────────────────
│ 2│Suport de grad pentru mânecã │gar│ 3 │ 4 │Numai pentru personalul navigant
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼────────────────────────────────────
│ 3│Eghilet dublu cu accesorii │buc│ 1 │ 4 │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼────────────────────────────────────
│ 4│Petliţe │per│ 2 │ 4 │
└──┴────────────────────────────────────┴───┴────┴─────┴────────────────────────────────────

NOTA:
1. De prevederile normei de echipare beneficiazã generalii şi ofiţerii cu funcţii de
conducere, pânã la şef serviciu, comandant de detaşament (similar) inclusiv;
2. Femeile primesc fustã în loc de pantalon lung şi pãlãrie în loc de şapcã.



NORMA Nr. 2
pentru echiparea cu uniformã de reprezentare a generalilor,
ofiţerilor, maiştrilor militari şi subofiţerilor




┌──┬────────────────────────────────────┬───┬──────────┬───────────────────────────────────┐
│Nr│ DENUMIREA ARTICOLELOR DE │ │ PREVEDERI│ │
│c │ ECHIPAMENT │U/M├────┬─────┤ OBSERVAŢII │
│r │ │ │Can-│Du- │ │
│t │ │ │ti- │ratã │ │
│ │ │ │ta- │(ani)│ │
│ │ │ │te │ │ │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼───────────────────────────────────┤
│ 0│ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │
├──┴────────────────────────────────────┴───┴────┴─────┴───────────────────────────────────┘
│ A. Coifurã
├──┬────────────────────────────────────┬───┬────┬─────┬────────────────────────────────────
│ 1│Şapcã de iarnã, completã │buc│ 1 │ 3 │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼────────────────────────────────────
│ 2│Şapcã de varã, completã │buc│ 1 │ 3 │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼────────────────────────────────────
│ 3│Cãciulã din blanã naturalã │buc│ 1 │ 5 │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼────────────────────────────────────
│ 4│Cãciulã din blanã caracul │buc│ 1 │ 6 │Pentru generali şi colonei
├──┴────────────────────────────────────┴───┴────┴─────┴────────────────────────────────────
│ B. Îmbrãcãminte
├──┬────────────────────────────────────┬───┬────┬─────┬────────────────────────────────────
│1 │Costum din stofã (veston cu doi │buc│ 1 │ 3 │
│ │pantaloni lungi) pentru iarnã │ │ │ │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼────────────────────────────────────
│2 │Costum din stofã (veston cu doi │buc│ 1 │ 3 │
│ │pantaloni lungi) pentru varã │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼────────────────────────────────────
│3 │Scurtã din tercot cu mesadã şi guler│buc│ 1 │ 5 │Pentru generali şi colonei se
│ │din blanã naturalã │ │ │ │asigurã cu guler din blanã caracul
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼────────────────────────────────────
│4 │Bluzon │buc│ 1 │ 3 │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼────────────────────────────────────
│5 │Manta pentru ploaie │buc│ 1 │ 4 │
├──┴────────────────────────────────────┴───┴────┴─────┴────────────────────────────────────
│ C. Lenjerie
├──┬────────────────────────────────────┬───┬────┬─────┬────────────────────────────────────
│1 │Cãmaşã │buc│ 4 │ 2 │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼────────────────────────────────────
│ │ │ │ │ │Se asigurã numai ofiţerilor fãrã
│2 │Cãmaşã albã │buc│ 1 │ 4 │drept de port al uniformei de
│ │ │ │ │ │ceremonie, maiştrilor militari şi
│ │ │ │ │ │subofiţerilor
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼────────────────────────────────────
│3 │Cãmaşã-bluzã cu mânecã lungã │buc│ 2 │ 2 │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼────────────────────────────────────
│4 │Cãmaşã-bluzã cu mânecã scurtã │buc│ 2 │ 2 │
├──┴────────────────────────────────────┴───┴────┴─────┴────────────────────────────────────
│ D. Încãlţãminte
├──┬────────────────────────────────────┬───┬────┬─────┬────────────────────────────────────
│1 │Pantofi de iarnã │per│ 1 │ 2 │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼────────────────────────────────────
│2 │Pantofi de varã │per│ 1 │ 1 │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼────────────────────────────────────
│3 │Ghete îmblãnite │per│ 1 │ 4 │Pentru femei se distribuie cizme
├──┴────────────────────────────────────┴───┴────┴─────┴────────────────────────────────────
│ E. Echipament divers
├──┬────────────────────────────────────┬───┬────┬─────┬────────────────────────────────────
│1 │Cravatã │buc│ 2 │ 4 │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼────────────────────────────────────
│2 │Fular │buc│ 1 │ 5 │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼────────────────────────────────────
│ │ │ │ │ │Se distribuie alternativ o pereche
│3 │Mãnuşi din piele │per│ 1 │ 2 │cãptuşite şi o per. necãptuşite
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼────────────────────────────────────
│4 │Centurã piele │buc│ 1 │ 6 │Se poate asigura tip chingã, în
│ │ │ │ │ │funcţie de nevoi
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼────────────────────────────────────
│5 │Curea pentru pantaloni │buc│ 1 │ 6 │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼────────────────────────────────────
│6 │Pulover │buc│ 1 │ 3 │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼────────────────────────────────────
│7 │Ciorapi │per│ 6 │ 1 │Pt. femei se asigurã 6 per ciorapi
│ │ │ │ │ │dres.
├──┴────────────────────────────────────┴───┴────┴─────┴────────────────────────────────────
│ F. Accesorii
├──┬────────────────────────────────────┬───┬────┬─────┬────────────────────────────────────
│1 │Emblemã pentru coifurã │buc│ 1 │ - │ Pentru fiecare cãciulã
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼────────────────────────────────────
│2 │Suport cu însemne de grad │per│ 7 │ 3 │
│ │şi semne de armã │ │ │ │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼────────────────────────────────────
│3 │Suport de grad pentru mânecã │gar│ 2 │ 3 │Numai pentru personalul navigant
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼────────────────────────────────────
│4 │Petlite │per│ 2 │ 3 │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼────────────────────────────────────
│ │ │ │ │ │Se asigurã numai ofiţerilor fãrã
│5 │Eghilet cu accesorii │buc│ 1 │ 4 │drept de port al uniformei de
│ │ │ │ │ │ceremonie, maiştrilor militari şi
│ │ │ │ │ │subofiterilor
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼────────────────────────────────────
│6 │Ecuson │buc│ 7 │ 3 │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼────────────────────────────────────
│7 │Centura pentru ceremonie │buc│ 1 │ 8 │Se asigurã numai ofiţerilor fãrã
│ │ │ │ │ │drept de port al uniformei de
│ │ │ │ │ │ceremonie.
└──┴────────────────────────────────────┴───┴────┴─────┴────────────────────────────────────

NOTA:
1. La prima acordare a gradului de ofiţer, maistru militar sau subofiţer,
se distribuie o singurã datã, pentru totdeauna: o şapcã din stofã
pentru iarnã, un costum cu doi pantaloni din stofã pentru iarnã, o scurtã
îmblanitã, patru cãmãşi, şase perechi ciorapi, patru cearşafuri, douã feţe
de pernã, o pãturã, o geantã pentru transportul echipamentului şi accesoriile
aferente (suport cu însemne de grad semne de armã, petliţe şi ecusoane).
2. Femeile primesc pãlãrie cu emblemã în loc de şapcã şi fustã în loc de
un pantalon lung.
3. Bluzonul şi scurta se pot confecţiona din piele, în acelaşi model şi se
achiziţioneazã contra cost de cãtre cadrele militare, în afara
prevederilor normei de echipare.



NORMA Nr. 3
pentru echiparea cu uniformã de serviciu a generalilor,
ofiţerilor, maiştrilor militari şi subofiţerilor




┌──┬────────────────────────────────────┬───┬──────────┬───────────────────────────────────┐
│Nr│ DENUMIREA ARTICOLELOR DE │ │ PREVEDERI│ │
│c │ ECHIPAMENT │U/M├────┬─────┤ OBSERVAŢII │
│r │ │ │Can-│Du- │ │
│t │ │ │ti- │ratã │ │
│ │ │ │ta- │(ani)│ │
│ │ │ │te │ │ │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼───────────────────────────────────┤
│ 0│ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │
├──┴────────────────────────────────────┴───┴────┴─────┴───────────────────────────────────┘
│ A. Coifurã
├──┬────────────────────────────────────┬───┬────┬─────┬────────────────────────────────────
│1 │Basc cu emblemã │buc│ 1 │ 1 │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼────────────────────────────────────
│2 │Şapcã completã │buc│ 2 │ 2 │Se asigurã una de varã şi una de
│ │ │ │ │ │iarnã
├──┴────────────────────────────────────┴───┴────┴─────┴────────────────────────────────────
│ B. Îmbrãcãminte
├──┬────────────────────────────────────┬───┬────┬─────┬────────────────────────────────────
│1 │Costum unic cu doi pantaloni │buc│ 1 │ 1 │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼────────────────────────────────────
│2 │Costum izoterm │buc│ 1 │ 3 │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼────────────────────────────────────
│3 │Costum de protecţie contra │ │ │ │
│ │intemperiilor │buc│ 1 │ 4 │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼────────────────────────────────────
│4 │Scurtã cu mesadã detaşabilã │buc│ 1 │ 4 │
├──┴────────────────────────────────────┴───┴────┴─────┴────────────────────────────────────
│ C. Lenjerie
├──┬────────────────────────────────────┬───┬────┬─────┬────────────────────────────────────
│1 │Cãmaşã-bluzã cu mânecã lungã │buc│ 2 │ 3 │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼────────────────────────────────────
│2 │Cãmaşã-bluzã cu mânecã scurtã │buc│ 2 │ 3 │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼────────────────────────────────────
│3 │Lenjerie de corp termicã (bluzã │buc│ 1 │ 2 │
│ │şi pantalon) │ │ │ │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼────────────────────────────────────
│4 │Tricou │buc│ 2 │ 2 │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼────────────────────────────────────
│5 │Ciorapi │per│ 6 │ 1 │
├──┴────────────────────────────────────┴───┴────┴─────┴────────────────────────────────────
│ D. Încãlţãminte
├──┬────────────────────────────────────┬───┬────┬─────┬────────────────────────────────────
│1 │Bocanci unici │per│ 1 │ 1 │Pt.femei se asigurã ghete cu şiret
├──┴────────────────────────────────────┴───┴────┴─────┴────────────────────────────────────
│ E. Accesorii
├──┬────────────────────────────────────┬───┬────┬─────┬────────────────────────────────────
│1 │Suport cu însemne de grad şi semne │per│ 6 │ 3 │
│ │de armã │ │ │ │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼────────────────────────────────────
│2 │Ecuson │buc│ 6 │ 3 │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼────────────────────────────────────
│3 │Ecuson nominal │buc│ 3 │ 4 │
└──┴────────────────────────────────────┴───┴────┴─────┴────────────────────────────────────



Norma nr. 4
pentru echiparea generalilor şi ofiţerilor
în rezervã şi în retragere





┌──┬────────────────────────────────────┬───┬──────────┬───────────────────────────────────┐
│Nr│ DENUMIREA ARTICOLELOR DE │ │ PREVEDERI│ │
│c │ ECHIPAMENT │U/M├────┬─────┤ OBSERVAŢII │
│r │ │ │Can-│Du- │ │
│t │ │ │ti- │ratã │ │
│ │ │ │ta- │(ani)│ │
│ │ │ │te │ │ │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼───────────────────────────────────┤
│ 0│ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼───────────────────────────────────┘
│ │ │ │ │ │Pentru generali şi ofiţerii care au
│1 │Şapcã pentru ceremonie completã │buc│ 1 │ 10 │deţinut funcţii de conducere la
│ │ │ │ │ │data trecerii în rezervã
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼────────────────────────────────────
│2 │Şapcã de iarnã pt. oraş,completã │buc│ 1 │ 10 │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼────────────────────────────────────
│3 │Şapcã de varã pt. oraş,completã │buc│ 1 │ 10 │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼────────────────────────────────────
│4 │Cãciulã │buc│ 1 │ - │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼────────────────────────────────────
│ │ │ │ │ │Pentru generali şi ofiţerii care au
│ │Costum din stofã pentru ceremonie │ │ │ │deţinut funcţii de conducere la data
│5 │veston cu pantalon lung │buc│ 1 │ 10 │trecerii în rezervã
│ │ │ │ │ │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼────────────────────────────────────
│6 │Costum din stofã cu un pantalon │buc│ 1 │ 10 │
│ │lung de iarnã │ │ │ │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼────────────────────────────────────
│7 │Costum stofã cu un pantalon lung │buc│ 1 │ 10 │
│ │de varã │ │ │ │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼────────────────────────────────────
│8 │Scurtã cu mesadã şi guler din blanã │ │ │ │
│ │naturalã │buc│ 1 │ - │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼────────────────────────────────────
│9 │Manta pentru ploaie │buc│ 1 │ 10 │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼────────────────────────────────────
│10│Cãmaşã │buc│ 2 │ 4 │ Se poate distribui şi de culoare
│ │ │ │ │ │ alba
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼────────────────────────────────────
│11│Pantofi negri pentru ceremonie │per│ 1 │ 5 │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼────────────────────────────────────
│12│Pantofi │per│ 1 │ 3 │La cerere se poate asigura o per. de
│ │ │ │ │ │varã
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼────────────────────────────────────
│13│Cravatã pentru ceremonie │buc│ 1 │ 5 │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼────────────────────────────────────
│14│Cravatã │buc│ 1 │ 3 │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼────────────────────────────────────
│15│Fular │buc│ 1 │ 10 │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼────────────────────────────────────
│16│Centurã pentru ceremonie │buc│ 1 │ 10 │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼────────────────────────────────────
│17│Eghilet cu accesorii │buc│ 1 │ 10 │
└──┴────────────────────────────────────┴───┴────┴─────┴────────────────────────────────────

NOTA:
1. Prezenta normã se aplicã pentru echiparea generalilor şi ofiţerilor în
rezervã sau în retragere, cu drept de a purta uniformã - cu asigurarea
gratuitã a articolelor de echipament. Articolele de echipament
prevãzute în prezenta normã se asigurã dupã 8 ani de la trecerea în
rezervã sau în retragere.
2. Odatã cu echipamentul prevãzut de normã se distribuie toate accesoriile
de îmbrãcãminte şi însemnele de grad aferente.
3. Cu ocazia avansãrii în gradul urmãtor celui avut la data trecerii în
rezervã sau retragere se distribuie gratuit accesoriile necesare pentru
2 uniforme. Ofiţerii în rezervã (retragere) avansaţi generali, primesc în
dotare numai o singurã datã urmãtoarele accesorii: 4 per. suporţi
cu însemne de grad şi semne de armã, douã garnituri suporţi de grad pentru
mânecã (numai pentru personalul navigant), o emblemã pentru coifurã, 3 per.
petliţe, paspoal pentru vipuşcã şi lampas pentru 3 costume, 3 şepci complete
(de varã, de iarnã şi de ceremonie).
4. Accesoriile de îmbrãcãminte şi însemnele de grad necesare pentru
înlocuirea celor uzate, precum şi alte articole de echipament se pot
asigura la cerere, contra cost, la preţul de achiziţie. Femeile primesc
pãlãrie în loc de şapcã şi fustã în loc de pantalon.
5. În cazul în care se introduc în dotare noi uniforme, acestea se vor asigura
în anul introducerii lor.




NORMA Nr. 5
pentru asigurarea cu echipament special şi de protecţiã




┌──┬────────────────────────────────────┬───┬──────────┬──────────────────────────────────
│Nr│ DENUMIREA ARTICOLELOR DE │ │ PREVEDERI│
│c │ ECHIPAMENT │U/M├────┬─────┤ OBSERVAŢII
│r │ │ │Can-│Du- │
│t │ │ │ti- │ratã │
│ │ │ │ta- │(ani)│
│ │ │ │te │ │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼──────────────────────────────────
│ 0│ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5
├──┴────────────────────────────────────┴───┴────┴─────┴──────────────────────────────────
│ I. Pentru personalul navigant de aviaţie
├──┬────────────────────────────────────┬───┬────┬─────┬──────────────────────────────────
│1 │Costum (combinezon) de zbor, unic, │buc│ 2 │ 3 │
│ │cu şapcã │ │ │ │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼──────────────────────────────────
│2 │Mãnuşi zbor, unice, din piele │per│ 1 │ 3 │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼──────────────────────────────────
│3 │Ghete zbor, model unic │per│ 1 │ 2 │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼──────────────────────────────────
│4 │Geacã din piele, cu mesadã şi guler │buc│ 1 │ 5 │
│ │detaşabil │ │ │ │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼──────────────────────────────────
│5 │Costum izoterm pentru zbor deasupra │ │ │ │
│ │mãrii │buc│ 1 │ 6 │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼──────────────────────────────────
│6 │Ochelari de protecţie pentru │buc│ 1 │ 3 │
│ │radiaţii solare │ │ │ │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼──────────────────────────────────
│7 │Prosop pluşat │buc│ 2 │ 2 │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼──────────────────────────────────
│8 │Tricou cu mânecã scurtã │buc│ 2 │ 1 │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼──────────────────────────────────
│9 │Lenjerie de corp termicã │buc│ 2 │ 3 │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼──────────────────────────────────
│10│Ciorapi termici │per│ 4 │ 2 │
├──┴────────────────────────────────────┴───┴────┴─────┴──────────────────────────────────
│ II. Pentru personalul tehnic de aviaţie
├──┬────────────────────────────────────┬───┬────┬─────┬──────────────────────────────────
│1 │Costum (combinezon) de protecţie │buc│ 1 │ 3 │
│ │pentru iarnã, cu şapcã │ │ │ │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼──────────────────────────────────
│2 │Costum (combinezon) de protecţie │buc│ 1 │ 2 │
│ │pentru varã, cu şapcã │ │ │ │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼──────────────────────────────────
│3 │Tricou │buc│ 2 │ 1 │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼──────────────────────────────────
│4 │Pantaloni scurţi │buc│ 1 │ 2 │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼──────────────────────────────────
│5 │Mãnuşi de iarnã, din piele │per│ 1 │ 3 │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼──────────────────────────────────
│6 │Mãnuşi de varã, din piele │per│ 1 │ 3 │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼──────────────────────────────────
│7 │Pantofi din piele, cu talpã din │per│ 1 │ 3 │
│ │cauciuc │ │ │ │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼──────────────────────────────────
│8 │Ghete îmblãnite, cu talpã din │per│ 1 │ 3 │
│ │cauciuc │ │ │ │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼──────────────────────────────────
│9 │Şort din pânzã cauciucatã │buc│ 1 │ 2 │Pentru mecanicii de la instala-
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┤ ţiile de oxigen, încãrcare
│10│Halat din pânzã de diferite culori │buc│ 2 │ 2 │acumulatori etc.
└──┴────────────────────────────────────┴───┴────┴─────┴──────────────────────────────────



NOTĂ:
1. Prezenta normã se aplicã militarilor care sunt încadraţi în statele de organizare, precum şi celor care în diverse ocazii executã misiunile respective (cu excepţiile arãtate în dreptul fiecãrei categorii de materiale la coloana observaţii).
2. Pentru specialitãţile neprevãzute în prezenta normã, echipamentul special necesar pentru militari, precum şi durata de folosinţã a acestora se aprobã de ministrul internelor şi reformei administrative.
3. Echipamentul special, distribuit militarilor conform prezentei norme, se acordã în folosinţã temporarã, gratuit, în scopul îndeplinirii activitãţilor pentru care este destinat.
4. În anumite situaţii Direcţia generalã management logistic şi administrativ poate aproba înlocuirea (substituirea) unor materiale de echipament special cu altele asemãnãtoare, care sã asigure aceleaşi condiţii de protecţie.

-----------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016