Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 778 din 7 septembrie 2000  privind cheltuielile pentru organizarea si desfasurarea alegerii Camerei Deputatilor, a Senatului si a Presedintelui Romaniei din anul 2000    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 778 din 7 septembrie 2000 privind cheltuielile pentru organizarea si desfasurarea alegerii Camerei Deputatilor, a Senatului si a Presedintelui Romaniei din anul 2000

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 458 din 18 septembrie 2000
În temeiul prevederilor art. 107 din Constituţia României, ale <>art. 83 şi 84 din Legea nr. 68/1992 pentru alegerea Camerei Deputaţilor şi a Senatului, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, precum şi ale <>art. 28 alin. (1) şi (2) din Legea nr. 69/1992 pentru alegerea Preşedintelui României, cu modificãrile ulterioare,

Guvernul României adopta prezenta hotãrâre.

ART. 1
Cheltuielile pentru organizarea şi desfãşurarea alegerilor pentru Camera Deputaţilor, Senat şi Preşedintele României din anul 2000 se asigura de la bugetul de stat.
ART. 2
(1) Pentru efectuarea cheltuielilor necesare în vederea pregãtirii, organizãrii şi desfãşurãrii alegerilor pentru Camera Deputaţilor, Senat şi Preşedintele României din anul 2000 se suplimenteaza bugetul Ministerului Funcţiei Publice din Fondul de rezerva bugetarã la dispoziţia Guvernului cu suma de 550 miliarde lei, din care 299,9 miliarde lei pentru cheltuieli materiale şi servicii, 40 miliarde lei pentru cheltuieli de capital şi 210,1 miliarde lei pentru cheltuieli de personal.
(2) Cheltuielile pentru organizarea, dotarea şi funcţionarea Biroului Electoral Central se vor suporta de Ministerul Funcţiei Publice din bugetul suplimentat conform prevederilor alin. (1).
(3) Asigurarea sediului şi achiziţionarea bunurilor necesare pentru organizarea, dotarea şi funcţionarea Biroului Electoral Central se vor face dintr-o singura sursa, cu respectarea prevederilor legale în vigoare privind achiziţiile publice. Sediul Biroului Electoral Central va fi asigurat de Ministerul Funcţiei Publice prin închiriere de la Regia Autonomã "Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat".
(4) Ministerul Funcţiei Publice va repartiza, pe prefecturi, sumele cu care se majoreazã alocaţiile bugetare ale acestora, necesare pentru organizarea şi desfãşurarea alegerilor pentru Camera Deputaţilor, Senat şi Preşedintele României din anul 2000.
(5) Pentru acoperirea cheltuielilor necesare privind proiectarea şi elaborarea programelor de prelucrare şi centralizare a rezultatelor alegerilor pentru Camera Deputaţilor, Senat şi Preşedintele României, pentru realizarea operaţiunilor de centralizare şi prelucrare a rezultatelor alegerilor pentru Camera Deputaţilor, Senat şi Preşedintele României, precum şi pentru dotarea corespunzãtoare a birourilor electorale de circumscripţie, a oficiilor electorale şi a Biroului Electoral Central cu echipamente şi tehnica de calcul se suplimenteaza bugetul Institutului Naţional de Statistica şi Studii Economice, din Fondul de rezerva bugetarã la dispoziţia Guvernului, cu suma de 7,5 miliarde lei, din care 4,5 miliarde lei pentru cheltuieli de capital, 0,5 miliarde lei pentru cheltuieli de personal şi 2,5 miliarde lei pentru cheltuieli materiale şi servicii.
(6) Achiziţionarea echipamentelor de calcul, precum şi a materialelor şi serviciilor prevãzute la alin. (5) se face dintr-o singura sursa, cu aplicarea prevederilor legale în vigoare privind achiziţiile publice.
(7) Cheltuielile pentru realizarea copiilor de pe listele electorale permanente actualizate se asigura de cãtre prefecturi prin suplimentarea alocaţiilor bugetare de cãtre Ministerul Funcţiei Publice, folosindu-se metoda achiziţiei dintr-o singura sursa, cu aplicarea prevederilor legale în vigoare privind achiziţiile publice.
(8) Prefecturile vor asigura imprimarea buletinelor de vot în vederea garantarii securitãţii acestor documente, precum şi tipãrirea machetei proceselor-verbale pentru constatarea rezultatelor alegerilor, folosindu-se metoda achiziţiei dintr-o singura sursa, cu aplicarea prevederilor legale în vigoare privind achiziţiile publice.
ART. 3
Pentru reducerea cheltuielilor necesare în vederea organizãrii şi desfãşurãrii procesului electoral consiliile locale, consiliile judeţene, precum şi prefecturile vor utiliza bunurile materiale aflate în stare buna, recuperate de la alegerile anterioare.
ART. 4
(1) Pe toatã perioada exercitãrii atribuţiilor privind organizarea şi desfãşurarea alegerilor pentru Camera Deputaţilor, Senat şi Preşedintele României instituţiile la care sunt angajaţi membrii birourilor şi oficiilor electorale, informaticienii, statisticienii şi personalul tehnic auxiliar le asigura acestora drepturile salariale cuvenite, potrivit legii.
(2) Pentru membrii Biroului Electoral Central, începând cu data constituirii acestuia se acorda o indemnizaţie de 150.000 lei pe zi de activitate, care se suporta de Ministerul Funcţiei Publice din bugetul suplimentat conform art. 2 alin. (1).
(3) Informaticienii, statisticienii şi personalul tehnic auxiliar care participa la executarea operaţiunilor generate de procesul electoral la Biroul Electoral Central vor primi o indemnizaţie de 100.000 lei pe zi de activitate, care se suporta de Ministerul Funcţiei Publice din bugetul suplimentat conform art. 2 alin. (1).
(4) Membrii birourilor electorale de circumscripţie beneficiazã de o indemnizaţie de 130.000 lei pe zi de activitate, începând cu data constituirii acestora.
(5) Membrii celorlalte birouri electorale, precum şi ai oficiilor electorale vor primi o indemnizaţie de 110.000 lei pe zi de activitate, începând cu data constituirii acestora.
(6) Informaticienii, statisticienii şi personalul tehnic auxiliar care participa la executarea operaţiunilor generate de procesul electoral pe lângã birourile şi oficiile electorale prevãzute la alin. (4) şi (5) vor primi o indemnizaţie de 100.000 lei pe zi de activitate.
(7) Membrilor birourilor şi oficiilor electorale, informaticienilor, statisticienilor şi personalului tehnic auxiliar care participa la realizarea operaţiunilor legate de alegerile pentru Camera Deputaţilor, Senat şi Preşedintele României li se vor asigura în ziua votarii bãuturi racoritoare, cafea şi gustari, în limita sumei de 40.000 lei de persoana.
(8) Plata indemnizaţiilor prevãzute la alin. (4), (5) şi (6) se face de cãtre prefecturi, din sumele repartizate conform art. 2 alin. (4), pe baza listelor de prezenta avizate de preşedinţii birourilor şi oficiilor electorale.
(9) Veniturile din indemnizaţiile mai sus menţionate se impoziteazã conform prevederilor <>art. 43 din Ordonanta Guvernului nr. 73/1999 privind impozitul pe venit.
(10) Prin zi de activitate se înţelege munca desfasurata pe parcursul unei zile calendaristice, indiferent de numãrul de ore prestate, dar nu mai puţin de 6 ore pe zi.
(11) Ministerul Funcţiei Publice asigura cheltuielile de protocol prevãzute la alin. (7) pentru membrii Biroului Electoral Central, precum şi pentru informaticienii, statisticienii şi personalul tehnic auxiliar care participa la realizarea activitãţilor acestui birou, pe intreaga durata a desfãşurãrii acestora, din bugetul suplimentat conform art. 2 alin. (1).
(12) Prefecturile asigura cheltuielile de protocol prevãzute la alin. (7) pentru membrii birourilor electorale de circumscripţie, precum şi pentru informaticienii, statisticienii şi personalul tehnic auxiliar care participa la realizarea activitãţilor acestor birouri, pe intreaga durata a desfãşurãrii acestora, din sumele repartizate conform art. 2 alin. (4).
(13) Pe lângã drepturile prevãzute la alin. (4) şi (5) membrii birourilor şi oficiilor electorale care domiciliazã în alte localitãţi beneficiazã de indemnizaţia de delegare, precum şi de decontarea cheltuielilor de transport şi cazare, potrivit reglementãrilor în vigoare care stabilesc aceste drepturi pentru personalul din instituţiile publice.
ART. 5
(1) Cheltuielile necesare pentru transportul buletinelor de vot, al listelor electorale, al proceselor-verbale şi al altor documente prevãzute de lege se asigura de prefecturi din sumele repartizate conform prevederilor art. 2 alin. (4).
(2) Consumul de carburanţi care se efectueazã de cãtre instituţiile publice pentru activitãţi legate de alegerile pentru Camera Deputaţilor, Senat şi Preşedintele României se excepteazã de la normativele prevãzute de reglementãrile legale în vigoare.
(3) Pentru buna desfãşurare a procesului electoral, la propunerea prefecturilor Ministerul Funcţiei Publice va putea deconta şi alte cheltuieli efectuate pentru materiale specifice şi necesare activitãţilor electorale.
ART. 6
(1) Ştampila Biroului Electoral Central şi stampilele cu menţiunea "Votat" se confectioneaza de Ministerul Funcţiei Publice.
(2) Stampilele birourilor electorale de circumscripţie, ale oficiilor electorale ale sectoarelor municipiului Bucureşti, precum şi cele de control ale secţiilor de votare se asigura de prefecturi.
(3) Achiziţionarea materialelor prevãzute la alin. (1) şi (2) se va face prin încredinţare directa, în conformitate cu prevederile legale în vigoare privind achiziţiile publice.
ART. 7
Sediile şi dotarea birourilor electorale de circumscripţie se asigura de cãtre prefecţi şi preşedinţii consiliilor judeţene, iar ale secţiilor de votare şi ale oficiilor electorale, de cãtre primari împreunã cu prefectii, potrivit prevederilor <>art. 83 alin. (2) din Legea nr. 68/1992 pentru alegerea Camerei Deputaţilor şi a Senatului, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
ART. 8
Sumele puse la dispoziţie Ministerului Funcţiei Publice şi Institutului Naţional de Statistica şi Studii Economice, rãmase neutilizate, se vor restitui în vederea reintregirii Fondului de rezerva bugetarã la dispoziţia Guvernului, în termen de 30 de zile de la data publicãrii rezultatelor alegerilor în Monitorul Oficial al României, dar nu mai târziu de 31 decembrie 2000.
ART. 9
Ministerul Finanţelor va introduce modificãrile ce decurg din aplicarea prevederilor prezentei hotãrâri în bugetul de stat, bugetul Ministerului Funcţiei Publice şi bugetul Institutului Naţional de Statistica şi Studii Economice pe anul 2000.

PRIM-MINISTRU
MUGUR CONSTANTIN ISARESCU

Contrasemneazã:
---------------
Ministrul funcţiei
publice,
Vlad Rosca

Preşedintele Institutului
Naţional de Statistica
şi Studii Economice,
Victor Dinculescu

Ministrul finanţelor,
Decebal Traian Remes
-----
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016