Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 759 din 3 iulie 2003  privind organizarea si functionarea Agentiei Nationale pentru Sport    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 759 din 3 iulie 2003 privind organizarea si functionarea Agentiei Nationale pentru Sport

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 497 din 9 iulie 2003
Având în vedere <>art. XVI din titlul III al cãrţii a II-a din Legea nr. 161/2003 privind unele mãsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnitatilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea coruptiei,
în temeiul art. 107 din Constituţie şi al <>art. 1 alin. (4) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 64/2003 pentru stabilirea unor mãsuri privind înfiinţarea, organizarea, reorganizarea sau funcţionarea unor structuri din cadrul aparatului de lucru al Guvernului, a ministerelor, a altor organe de specialitate ale administraţiei publice centrale şi a unor instituţii publice,

Guvernul României adopta prezenta hotãrâre.

ART. 1
(1) Agenţia Nationala pentru Sport, denumita în continuare Agenţia, se organizeazã şi funcţioneazã ca organ de specialitate al administraţiei publice centrale, cu personalitate juridicã, în subordinea Guvernului şi în coordonarea directa a primului-ministru.
(2) Agenţia asigura aplicarea strategiei şi Programului de guvernare în domeniul sportului.
ART. 2
Agenţia are sediul în municipiul Bucureşti, str. Vasile Conta nr. 16, sectorul 2.
ART. 3
Agenţia îndeplineşte atribuţiile prevãzute la <>art. 18 din Legea educaţiei fizice şi sportului nr. 69/2000 .
ART. 4
Agenţia îndeplineşte orice alte atribuţii stabilite prin lege sau prin alte acte normative.
ART. 5
(1) Structura organizatoricã a Agenţiei este prevãzutã în anexa nr. 1. În cadrul acesteia, prin ordin al preşedintelui Agenţiei se pot organiza servicii, birouri şi alte compartimente.
(2) Numãrul maxim de posturi pentru aparatul propriu al Agenţiei este de 114, exclusiv demnitarii.
ART. 6
(1) Agenţia este condusã de un preşedinte, numit prin decizie a primului-ministru, a cãrui funcţie este asimilatã, din punct de vedere al drepturilor cuvenite potrivit legii, cu funcţia de secretar de stat.
(2) Preşedintele reprezintã Agenţia în raporturile cu ministerele şi cu celelalte autoritãţi publice, cu persoane fizice şi juridice din ţara şi din strãinãtate, precum şi în justiţie.
(3) Preşedintele Agenţiei îndeplineşte şi alte atribuţii specifice stabilite prin acte normative.
(4) Preşedintele Agenţiei este ordonator secundar de credite.
(5) În exercitarea atribuţiilor ce îi revin preşedintele Agenţiei emite ordine şi instrucţiuni în condiţiile legii.
ART. 7
(1) În activitatea de conducere a Agenţiei preşedintele este ajutat de un vicepreşedinte, numit prin decizie a primului-ministru, a cãrui funcţie este asimilatã, din punct de vedere al drepturilor cuvenite potrivit legii, cu funcţia de subsecretar de stat.
(2) Vicepreşedintele exercita atribuţiile delegate de cãtre preşedintele Agenţiei.
(3) Rãspunderile şi atribuţiile vicepreşedintelui se stabilesc prin ordin al preşedintelui Agenţiei.
ART. 8
(1) Secretarul general al Agenţiei este înalt funcţionar public, numit în condiţiile legii.
(2) Principalele atribuţii şi responsabilitãţi ale secretarului general sunt urmãtoarele:
a) coordoneazã buna funcţionare a compartimentelor şi activitãţilor cu caracter funcţional din cadrul Agenţiei şi asigura legatura operativã dintre preşedinte şi conducãtorii tuturor compartimentelor din cadrul Agenţiei şi unitãţile subordonate;
b) colaboreazã cu compartimentele de specialitate din cadrul Secretariatului General al Guvernului, cu secretarii generali din ministere şi alte organe de specialitate ale administraţiei publice centrale, precum şi cu secretarii judeţelor şi cu directorii generali de prefectura, în problemele de interes comun;
c) primeşte şi transmite spre avizare ministerelor proiectele de acte normative iniţiate de Agenţie şi asigura avizarea actelor normative primite de la alţi initiatori;
d) transmite Secretariatului General al Guvernului proiectele de acte normative iniţiate de Agenţie;
e) urmãreşte şi asigura finalizarea actelor normative aprobate de Guvern, care au fost iniţiate de Agenţie;
f) monitorizeazã şi controleazã elaborarea raportarilor periodice prevãzute de reglementãrile în vigoare;
g) coordoneazã întregul personal al Agenţiei, activitatea de elaborare a politicilor de personal şi principiile directoare pentru managementul de personal din cadrul compartimentelor.
(3) Secretarul general al Agenţiei poate îndeplini şi alte însãrcinãri prevãzute de regulamentul de organizare şi funcţionare a Agenţiei ori încredinţate de preşedinte.
ART. 9
Atribuţiile, sarcinile şi rãspunderile aparatului propriu al Agenţiei se stabilesc, în conformitate cu structura organizatoricã prevãzutã în anexa nr. 1, prin Regulamentul de organizare şi funcţionare a Agenţiei, aprobat prin ordin al preşedintelui.
ART. 10
(1) Pe lângã preşedintele Agenţiei funcţioneazã ca organ consultativ, prezidat de preşedinte, Colegiul Agenţiei Naţionale pentru Sport.
(2) Componenta şi regulamentul de funcţionare ale Colegiului Agenţiei se aproba prin ordin al preşedintelui.
(3) Colegiul Agenţiei se întruneşte lunar sau ori de câte ori este necesar pentru dezbaterea unor probleme privind activitatea acesteia.
ART. 11
Finanţarea activitãţii Agenţiei şi a unitãţilor din subordinea acesteia se realizeazã prin bugetul Secretariatului General al Guvernului.
ART. 12
(1) Unitãţile din subordinea Agenţiei şi sursele de finanţare ale acestora sunt prevãzute în anexa nr. 2.
(2) Atribuţiile, sarcinile şi rãspunderile unitãţilor subordonate Agenţiei se stabilesc prin regulamentele de organizare şi funcţionare.
(3) Structura organizatoricã, numãrul maxim de posturi, statele de funcţii şi regulamentele de organizare şi funcţionare ale unitãţilor din subordinea Agenţiei se aproba prin ordin al preşedintelui acesteia.
ART. 13
(1) Direcţiile pentru sport judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, sunt servicii publice descentralizate ale Agenţiei, cu personalitate juridicã, înfiinţate în condiţiile legii.
(2) Conducãtorii serviciilor publice descentralizate ale Agenţiei se numesc şi se elibereazã din funcţie de cãtre preşedinte, cu avizul consultativ al prefectului.
(3) Direcţiile pentru sport judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, sunt finanţate din venituri proprii şi subvenţii acordate de la bugetul de stat.
ART. 14
(1) Direcţiile pentru sport judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, îndeplinesc atribuţiile prevãzute la <>art. 20 din Legea nr. 69/2000 .
(2) Direcţiile pentru sport judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, îndeplinesc şi alte atribuţii stabilite prin acte normative şi prin regulamentele aprobate de preşedintele Agenţiei.
ART. 15
În subordinea direcţiilor pentru sport judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, funcţioneazã unitãţi de administrare a bazelor sportive, fãrã personalitate juridicã, care au ca obiect de activitate administrarea şi întreţinerea bazelor sportive de interes naţional de pe teritoriul judeţului, respectiv al municipiului Bucureşti, precum şi prestarea de servicii pentru activitatea sportiva.
ART. 16
(1) Cluburile sportive din subordinea Agenţiei sunt instituţii publice finanţate din venituri proprii şi subvenţii acordate de la bugetul de stat.
(2) Obiectul de activitate al cluburilor sportive din subordinea Agenţiei consta în:
a) realizarea performantei, selecţia, pregãtirea şi participarea la competitii interne şi internaţionale;
b) promovarea spiritului de fairplay, combaterea şi prevenirea violenţei şi dopajului în activitatea sportiva;
c) promovarea uneia sau mai multor discipline sportive;
d) administrarea bazei materiale sportive proprii;
e) organizarea de competitii sportive în conformitate cu statutele şi regulamentele federaţiilor sportive naţionale.
(3) Cluburile sportive din subordinea Agenţiei pot desfasura şi alte activitãţi în vederea realizãrii scopului şi obiectului de activitate, în condiţiile legii.
ART. 17
Complexurile sportive naţionale sunt instituţii publice în subordinea Agenţiei, finanţate din venituri proprii şi subvenţii acordate de la bugetul de stat. Obiectul de activitate al acestora consta în administrarea bazelor sportive de interes naţional şi internaţional, destinate cu prioritate pregãtirii loturilor naţionale şi olimpice, precum şi organizãrii competiţiilor de nivel naţional şi internaţional.
ART. 18
(1) Centrul Naţional de Formare şi Perfecţionare a Antrenorilor este instituţie publica cu personalitate juridicã, în subordinea Agenţiei, cu sediul în municipiul Bucureşti, bd. Basarabia nr. 37-39, sectorul 2, finanţatã din venituri proprii şi subvenţii acordate de la bugetul de stat.
(2) Obiectul de activitate al instituţiei prevãzute la alin. (1) îl constituie formarea, promovarea şi perfecţionarea antrenorilor, în conformitate cu Statutul antrenorului şi cu celelalte dispoziţii legale în vigoare.
ART. 19
Institutul Naţional de Cercetare pentru Sport, instituţie publica cu personalitate juridicã, în subordinea Agenţiei, se organizeazã şi funcţioneazã potrivit dispoziţiilor legale în vigoare.
ART. 20
(1) Muzeul Sportului este instituţie publica cu personalitate juridicã, în subordinea Agenţiei, cu sediul în municipiul Bucureşti, Calea Victoriei nr. 12, sectorul 3, finanţatã din venituri proprii şi subvenţii acordate de la bugetul de stat.
(2) Obiectul de activitate al Muzeului Sportului consta în achiziţionarea, conservarea, cercetarea şi expunerea colectiilor de bunuri din domeniul educaţiei fizice şi sportului.
ART. 21
Agenţia utilizeazã un parc auto propriu de transport pentru aparatul acesteia, stabilit potrivit prevederilor legale în vigoare.
ART. 22
Pe data intrãrii în vigoare a prezentei hotãrâri se abroga <>Hotãrârea Guvernului nr. 6/2001 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Tineretului şi Sportului, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 14 din 10 ianuarie 2001, cu modificãrile ulterioare, precum şi orice alte dispoziţii contrare.
ART. 23
Anexele nr. 1 şi 2 fac parte integrantã din prezenta hotãrâre.

PRIM-MINISTRU
ADRIAN NASTASE

Contrasemneazã:
----------------
Ministrul pentru coordonarea Secretariatului
General al Guvernului,
Petru Şerban Mihailescu

Ministrul administraţiei şi internelor,
Ioan Rus

Ministrul integrãrii europene,
Hildegard Carola Puwak

Ministrul muncii, solidaritãţii
sociale şi familiei,
Elena Dumitru

Ministrul finanţelor publice,
Mihai Nicolae Tanasescu

Bucureşti, 3 iulie 2003.
Nr. 759.



ANEXA 1

Numãrul maxim de posturi = 114
(exclusiv demnitarii)

STRUCTURA ORGANIZATORICĂ
a Agenţiei Naţionale pentru Sport


┌──────────────────┐ ┌───────────┐
│COLEGIUL AGENŢIEI ├───────┤PREŞEDINTE │
└──────────────────┘ └────┬──────┘

│ ┌──────────────────┐
│ ┌────┤Purtãtor de cuvânt│
│ │ └──────────────────┘
├─────┤ ┌────────────────┐
│ │ │Serviciul audit │
│ └────┤public intern │
┌──────────────┐ │ └────────────────┘
│VICEPREŞEDINTE│ │
└──────┬───────┘ │ ┌────────────────┐
│ └───────────┤SECRETAR GENERAL│
│ └────────┬───────┘
│ │
│ .......................................│
│ : │
│ : │
┌───────┴──────────┐ ┌──────┴──────────┐
│ DIRECŢIA GENERALĂ│ │DIRECŢIA GENERALĂ│
│ PROGRAME SPORTIVE│ │ ECONOMICĂ │
└──────────┬───────┘ └─────────┬───────┘
│ │
│ │
│ │
┌─────┴──────────┐ ┌───────┴──────────┐
│ │ │ │
┌─────┴──────┐ ┌──────┴─────┐ ┌─────┴───────┐ ┌──────┴──────┐
│Direcţia │ │Direcţia │ │Direcţia │ │Direcţia │
│programe ale│ │programe ale│ │patrimoniu, │ │buget, │
│instituţii- │ │structurilor│ │investiţii │ │financiar şi │
│lor publice │ │sportive │ │şi achiziţii │ │contabilitate│
│pentru sport│ └────────────┘ │publice, │ └─────────────┘
└────────────┘ │administrativ│
└─────────────┘







ANEXA 2


UNITĂŢILE
care funcţioneazã în subordinea Agenţiei Naţionale
pentru Sport şi sursele de finanţare ale acestora

──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Numãr
crt. Denumirea unitãţii Sursa de finanţare maxim
de
posturi
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
A. Unitãţi în subordinea Agenţiei Naţionale pentru Sport
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
I. Direcţiile pentru sport judeţene, Venituri proprii şi
respectiv a municipiului Bucureşti - servicii subvenţii de la
publice descentralizate bugetul de stat 267
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
II. Cluburi sportive Venituri proprii şi
subvenţii de la
bugetul de stat 1.458
1. Clubul Sportiv "Unirea" Alba Iulia
2. Clubul Sportiv Municipal Arad
3. Clubul Sportiv Municipal Pitesti
4. Clubul Sportiv "Muscel" Campulung
5. Sport Club Municipal Bacau
6. Clubul Sportiv Municipal Onesti
7. Clubul Sportiv "Crisul" Oradea
8. Clubul Sportiv Municipal Bistrita
9. Clubul Sportiv Botosani
10. Clubul Sportiv Municipal Braşov
11. Clubul Sportiv Municipal Brãila
12. Clubul Sportiv Municipal Buzau
13. Clubul Sportiv Municipal Resita
14. Clubul Sportiv Municipal Calarasi
15. Clubul Sportiv Municipal Cluj-Napoca
16. Clubul Sportiv "Farul" Constanta
17. Clubul Sportiv Municipal Sfantu Gheorghe
18. Clubul Sportiv Targoviste
19. Clubul Sportiv Municipal Craiova
20. Clubul Sportiv Municipal "Dunarea" Galaţi
21. Clubul Sportiv Municipal Giurgiu
22. Clubul Sportiv "Pandurii" Targu Jiu
23. Sport Club Miercurea-Ciuc
24. Clubul Sportiv Municipal Iaşi
25. Clubul Sportiv Municipal Baia Mare
26. Clubul Sportiv "Muresul" Targu Mures
27. Clubul Sportiv "Ceahlaul" Piatra-Neamt
28. Clubul Atletic Roman
29. Clubul Sportiv "Petrolul" Ploiesti
30. Clubul Sportiv Orasenesc Sinaia
31. Clubul Sportiv Satu Mare
32. Clubul Sportiv Municipal "Armatura" Zalau
33. Clubul Sportiv Municipal Sibiu
34. Clubul Sportiv Municipal Suceava
35. Clubul Sporturilor Tehnico-Aplicative Suceava
36. Clubul Sportiv "Teleorman" Alexandria
37. Clubul Sportiv Municipal Timişoara
38. Clubul Sportiv Municipal "Danubiu" Tulcea
39. Clubul Sportiv "Viitorul" Vaslui
40. Clubul Sportiv "Chimia" Ramnicu Valcea
41. Clubul Sportiv "Unirea" Focsani
42. Clubul Sportiv "Olimpia" Bucureşti
43. Clubul Sportiv Şcolar "Triumf" Bucureşti
44. Clubul Central de Sah Bucureşti
45. Clubul Sporturilor Tehnico-Aplicative Bucureşti
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
III. Complexuri sportive naţionale Venituri proprii şi
subvenţii de la
bugetul de stat 713
1. Complexul Sportiv Naţional
"Lia Manoliu" Bucureşti
2. Complexul Sportiv Naţional Snagov
3. Complexul Sportiv Naţional "Nicolae
Navasart" Snagov
4. Complexul Sportiv Naţional Poiana Braşov
5. Complexul Sportiv Naţional Bascov
6. Complexul Sportiv Naţional Orşova
7. Complexul Sportiv Naţional Piatra Arsa
8. Complexul Sportiv Naţional "Sala
Polivalenta" Bucureşti
9. Complexul Sportiv Naţional "Izvoru Muresului"
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
IV. Institutul Naţional de Cercetare Venituri proprii şi
pentru Sport subvenţii de la
bugetul de stat 73
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
V. Centrul Naţional de Formare şi Venituri proprii
Perfecţionare a Antrenorilor şi subvenţii de la
bugetul de stat 10
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
VI. Muzeul Sportului Venituri proprii
şi subvenţii de la
bugetul de stat 6
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
B. Unitãţi care funcţioneazã în subordinea direcţiilor pentru
sport judeţene, respectiv a municipului Bucureşti.
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
VII. Unitãţi de administrare a bazelor sportive, Venituri proprii şi
fãrã personalitate juridicã subvenţii de la
bugetul de stat 798
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



-------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016