Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 755 din 21 iulie 2010  privind schema de ajutor specific acordat producatorilor de lapte de vaca din zonele defavorizate    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 755 din 21 iulie 2010 privind schema de ajutor specific acordat producatorilor de lapte de vaca din zonele defavorizate

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 543 din 3 august 2010
HOTĂ?RÂRE nr. 755 din 21 iulie 2010
privind schema de ajutor specific acordat producãtorilor de lapte de vacã din zonele defavorizate
EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT ÎN: MONITORUL OFICIAL nr. 543 din 3 august 2010


În temeiul <>art. 108 din Constituţia României, republicatã , şi având în vedere prevederile art. 68 alin. (1) lit. (b) din Regulamentul (CE) nr. 73/2009 al Consiliului din 19 ianuarie 2009 de stabilire a unor norme comune pentru sistemele de ajutor direct pentru agricultori în cadrul politicii agricole comune şi de instituire a anumitor sisteme de ajutor pentru agricultori, de modificare a regulamentelor (CE) nr. 1.290/2005 , (CE) nr. 247/2006 , (CE) nr. 378/2007 şi de abrogare a Regulamentului (CE) nr. 1.782/2003 , precum şi ale Regulamentului Consiliului (CE) nr. 1.122/2009 din 30 noiembrie 2009 de stabilire a normelor de aplicare a Regulamentului (CE) nr. 73/2009 al Consiliului în ceea ce priveşte ecocondiţionalitatea, modularea şi sistemul integrat de administrare şi control în cadrul schemelor de ajutor direct pentru agricultori prevãzute de regulamentul respectiv, precum şi de aplicare a Regulamentului (CE) nr. 1.234/2007 al Consiliului în ceea ce priveşte ecocondiţionalitatea în cadrul schemei de ajutoare prevãzute pentru sectorul vitivinicol,

Guvernul României adoptã prezenta hotãrâre.

ART. 1
(1) Producãtorii agricoli, persoane juridice şi/sau persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale ori întreprinderi familiale constituite potrivit <>Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 44/2008 privind desfãşurarea activitãţilor economice de cãtre persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale, cu modificãrile ulterioare, crescãtori de vaci de lapte, denumiţi în continuare beneficiari, înregistraţi în sistemul de administrare a cotelor de lapte pentru livrãri şi/sau vânzãri directe şi cu exploataţii localizate în zonele defavorizate din România, identificate în anexa nr. 4 A la Programul Naţional de Dezvoltare Ruralã 2007-2013, beneficiazã de un ajutor specific pe exploataţie pentru a compensa dezavantajele specifice zonei, sub forma unei plãţi suplimentare, calculatã şi acordatã anual, în funcţie de efectivul de vaci de lapte deţinut.
(2) În sensul prevederilor prezentei hotãrâri, vaca de lapte se defineşte ca fiind femela din categoria bovine care a fãtat cel puţin o datã pânã la termenul-limitã de depunere a cererilor.
(3) Termenul-limitã de depunere a cererilor este data de 31 august a anului pentru care se face solicitarea ajutorului specific.
(4) Beneficiarii a cãror formã de organizare se modificã, pânã la data de 25 octombrie 2010, fac dovada actualizãrii datelor în sistemul de administrare a cotelor de lapte din cadrul Agenţiei de Plãţi şi Intervenţie pentru Agriculturã şi în Registrul Naţional al Exploataţiilor al Autoritãţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor şi anexeazã la cererea depusã documentele justificative corespunzãtoare.
(5) Persoanele fizice neautorizate potrivit <>Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 44/2008 , cu modificãrile ulterioare, pot depune cererea, cu obligaţia sã se autorizeze şi sã depunã copie de pe certificatul de înregistrare la registrul comerţului pânã la data de 25 octombrie 2010.
ART. 2
(1) Beneficiarii trebuie sã deţinã un efectiv cuprins între douã şi 15 capete de vaci de lapte, inclusiv, pe exploataţie, la termenul-limitã de depunere a cererilor.
(2) Beneficiarii cu un efectiv mai mare de 15 capete de vaci de lapte pe exploataţie beneficiazã de ajutorul specific calculat la nivelul a maximum 15 capete de vaci de lapte.
ART. 3
Beneficiarii trebuie sã îndeplineascã cumulativ urmãtoarele condiţii:
a) sunt înregistraţi în sistemul de administrare a cotelor de lapte al Serviciului de Administrare a Cotelor de Lapte din cadrul Agenţiei de Plãţi şi Intervenţie pentru Agriculturã cu cotã de lapte pentru livrãri şi/sau vânzãri directe;
b) efectivul de vaci de lapte din exploataţie pentru care beneficiarul solicitã ajutor specific este înscris în Registrul Naţional al Exploataţiilor - RNE la termenul-limitã de depunere a cererilor;
c) efectivul de vaci de lapte pentru care se solicitã ajutor specific anual trebuie menţinut în exploataţie pe perioada derulãrii schemei de sprijin.
ART. 4
(1) Valoarea ajutorului financiar specific se calculeazã anual, în lei, la cursul euro-leu stabilit de Banca Centralã Europeanã la ultima cotaţie a lunii septembrie, care este publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, pentru un plafon maxim de 22.447.205 euro.
(2) Cuantumul ajutorului specific pe cap de vacã de lapte se calculeazã de cãtre Agenţia de Plãţi şi Intervenţie pentru Agriculturã, dupã finalizarea verificãrilor, prin raportarea plafonului maxim la efectivul de vaci de lapte eligibile, fãrã a depãşi 100 euro/cap de vacã de lapte.
ART. 5
Ajutorul specific pe exploataţie, aşa cum este definit la art. 1, reprezintã un sprijin financiar aferent Fondului European de Garantare Agricolã, care se acordã temporar de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltãrii Rurale.
ART. 6
Plãţile pentru ajutorul specific anual, prevãzut la art. 1 alin. (1), se efectueazã începând cu data de 1 decembrie a fiecãrui an, pânã la sfârşitul primului trimestru al anului urmãtor.
ART. 7
Modelul cererii se elaboreazã de Agenţia de Plãţi şi Intervenţie pentru Agriculturã şi cuprinde date de identificare pentru beneficiar şi exploataţie, lista animalelor, coordonate bancare, angajamente şi declaraţii.
ART. 8
(1) Agenţia de Plãţi şi Intervenţie pentru Agriculturã pune la dispoziţia beneficiarilor, prin centrele locale/judeţene, formularele de cereri care se completeazã, se depun, se înregistreazã, se verificã, se aprobã şi se centralizeazã la centrele judeţene, conform procedurilor interne.
(2) Pentru a beneficia de ajutorul specific prevãzut la art. 1 alin. (1), solicitanţii trebuie sã depunã cererea aferentã fiecãrei exploataţii la centrul judeţean al Agenţiei de Plãţi şi Intervenţie pentru Agriculturã, respectiv al municipiului Bucureşti, pe a cãrui razã teritorialã se aflã exploataţia, însoţitã de urmãtoarele documente:
a) copie a certificatului de înregistrare de la oficiul registrului comerţului/a certificatului de înregistrare fiscalã, dupã caz;
b) copie de pe paşaportul fiecãrei vaci de lapte, emis de Autoritatea Naţionalã Sanitarã Veterinarã şi pentru Siguranţa Alimentelor;
c) copie document coordonate bancare.
ART. 9
(1) Agenţia de Plãţi şi Intervenţie pentru Agriculturã efectueazã un control la faţa locului la 5% din totalul beneficiarilor care au depus cerere pentru ajutor specific.
(2) Controlul la faţa locului se efectueazã pânã la data de 25 octombrie a fiecãrui an, conform manualului de proceduri elaborat de Agenţia de Plãţi şi Intervenţie pentru Agriculturã.
(3) Pentru fiecare control efectuat la faţa locului se întocmeşte un raport de control, conform manualului de proceduri elaborat de Agenţia de Plãţi şi Intervenţie pentru Agriculturã.
(4) În cazul în care, între data depunerii cererii şi data de 25 octombrie a aceluiaşi an au intervenit modificãri ale informaţiilor declarate în cerere, în termen de 7 zile lucrãtoare de la data apariţiei acestora, beneficiarul va notifica în scris aceste modificãri centrului judeţean al Agenţiei de Plãţi şi Intervenţie pentru Agriculturã, respectiv al municipiului Bucureşti, anexând documentele justificative.
ART. 10
(1) Reducerile şi excluderile aplicabile cererilor de ajutor specific se calculeazã în conformitate cu prevederile art. 69 coroborate cu cele ale art. 65 din Regulamentul Consiliului (CE) nr. 1.122/2009 din 30 noiembrie 2009 de stabilire a normelor de aplicare a Regulamentului (CE) nr. 73/2009 al Consiliului în ceea ce priveşte ecocondiţionalitatea, modularea şi sistemul integrat de administrare şi control în cadrul schemelor de ajutor direct pentru agricultori prevãzute de regulamentul respectiv, precum şi de aplicare a Regulamentului (CE) nr. 1.234/2007 al Consiliului în ceea ce priveşte ecocondiţionalitatea în cadrul schemei de ajutoare prevãzute pentru sectorul vitivinicol.
(2) Prevederile alin. (1) nu se aplicã situaţiilor prevãzute la art. 67 şi 73 din Regulamentul Consiliului (CE) nr. 1.122/2009 , iar pentru cazurile de forţã majorã se aplicã prevederile art. 75 din acelaşi regulament.
ART. 11
Pentru recuperarea sumelor necuvenite se aplicã prevederile art. 80 din Regulamentul Consiliului (CE) nr. 1.122/2009 .
ART. 12
În aplicarea prezentei hotãrâri, Agenţia de Plãţi şi Intervenţie pentru Agriculturã elaboreazã proceduri detaliate de verificare şi control al cererilor şi al condiţiilor de eligibilitate, proceduri care sunt aduse la cunoştinţa beneficiarilor prin afişare la sediile Agenţiei de Plãţi şi Intervenţie pentru Agriculturã şi pe site-ul oficial al instituţiei.

PRIM-MINISTRU
EMIL BOC

Contrasemneazã:
--------------
Ministrul agriculturii şi dezvoltãrii rurale,
Mihail Dumitru

Ministrul finanţelor publice,
Sebastian Teodor Gheorghe Vlãdescu

Şeful Departamentului pentru Afaceri Europene,
Bogdan Mãnoiu

Bucureşti, 21 iulie 2010.
Nr. 755.

-------


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016