Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 755 din 18 iulie 2002  pentru stabilirea ajutorului financiar pentru productia interna de seminte certificate oficial, destinata pentru insamantare in campania agricola din toamna anului 2002, si pentru aprobarea Normelor metodologice privind acordarea, utilizarea si controlul utilizarii sumelor reprezentand ajutorul financiar pentru productia de seminte certificate, folosita pentru insamantare in campania agricola din toamna anului 2002    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 755 din 18 iulie 2002 pentru stabilirea ajutorului financiar pentru productia interna de seminte certificate oficial, destinata pentru insamantare in campania agricola din toamna anului 2002, si pentru aprobarea Normelor metodologice privind acordarea, utilizarea si controlul utilizarii sumelor reprezentand ajutorul financiar pentru productia de seminte certificate, folosita pentru insamantare in campania agricola din toamna anului 2002

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 540 din 24 iulie 2002

În temeiul prevederilor art. 107 din Constituţia României şi ale <>art. 26 din Legea nr. 266/2002 privind producerea, prelucrarea, controlul şi certificarea calitãţii, comercializarea seminţelor şi a materialului sãditor, precum şi înregistrarea soiurilor de plante,

Guvernul României adopta prezenta hotãrâre.

ART. 1
Se aproba sumele maxime reprezentând ajutorul financiar pentru seminţele certificate din producţia interna, vândute sau utilizate pentru insamantare în campania agricolã din toamna anului 2002, pentru judeţele afectate de seceta şi pentru judeţele neafectate de seceta, prevãzute în anexele nr. 1 şi 2.
ART. 2
Pe raza judeţelor afectate de seceta se ia în calcul cantitatea de samanta certificatã vândutã şi/sau folositã la insamantare de utilizatorii care sunt înregistraţi la direcţiile generale pentru agricultura şi industrie alimentara judeţene şi a municipiului Bucureşti cu suprafeţe calamitate în proporţie de peste 50%.
ART. 3
Termenul maxim pana la care se vand seminţele sau se insamanteaza, dupã caz, în funcţie de speciile ce fac obiectul prezentei hotãrâri, este 31 octombrie 2002.
ART. 4
Suma necesarã pentru acordarea ajutorului financiar pentru seminţele certificate folosite la insamantarile din toamna anului 2002 este suportatã din alocaţiile prevãzute în bugetul Ministerului Agriculturii, Alimentaţiei şi Pãdurilor.
ART. 5
Beneficiarii ajutorului financiar pentru producţia de samanta certificatã destinatã insamantarii sunt agenţii economici, persoane fizice sau juridice, înregistraţi pentru producerea de seminţe, care au produs samanta pe baza declaraţiei de multiplicare sau a contractului de multiplicare, înregistrat la autoritatea desemnatã în condiţiile legii, şi care:
a) comercializeazã samanta, în vederea insamantarii, societãţilor comerciale cu profil agricol, societãţilor agricole, asociaţiilor agricole fãrã personalitate juridicã, producãtorilor agricoli individuali, precum şi altor proprietari şi deţinãtori legali de terenuri agricole;
b) utilizeazã samanta pentru insamantare în vederea multiplicãrii şi/sau pentru producţia de consum.
ART. 6
(1) Cantitãţile de seminţe certificate care se livreaza sau se utilizeazã potrivit prevederilor prezentei hotãrâri se trateazã cu produse de uz fitosanitar specifice, conform tehnologiilor de cultura.
(2) Seminţele certificate destinate infiintarii culturilor agricole ecologice nu se trateazã cu produse de uz fitosanitar specifice.
(3) Direcţiile fitosanitare judeţene şi a municipiului Bucureşti au obligaţia sa verifice înainte de aprobarea cererii de ajutor financiar dacã achiziţionarea produselor de uz fitosanitar necesare tratarii seminţelor certificate s-a efectuat în condiţii legale.
ART. 7
(1) Dacã o cerere de ajutor financiar pentru producţia de samanta certificatã destinatã insamantarii se referã la seminţe care nu sunt destinate insamantarii sau care nu au fost produse în ţara, solicitantului nu i se acorda ajutor financiar pentru producţia de samanta.
(2) În cazul în care preţurile de vânzare a semintei certificate depãşesc preţurile de referinta fata de care s-a calculat ajutorul financiar prevãzut în anexele nr. 1 şi 2, solicitantului nu i se acorda ajutor financiar.
(3) În cazul în care situaţiile prezentate la alin. (1) şi (2) au fost constatate dupã acordarea ajutorului financiar, beneficiarii sumelor respective sunt obligaţi sa le returneze la bugetul de stat, cu calculare de penalitãţi.
ART. 8
În cazul în care preţul de vânzare al semintei certificate este sub preţul de referinta prevãzut în anexa nr. 1 la normele metodologice, ajutorul financiar pentru producţia de samanta certificatã destinatã insamantarii se calculeazã procentual din preţul de vânzare practicat.
ART. 9
Organele de control ale Ministerului Agriculturii, Alimentaţiei şi Pãdurilor verifica modul de acordare şi utilizare a alocaţiilor de la bugetul de stat reprezentând ajutorul financiar pentru producţia de samanta certificatã destinatã insamantarii.
ART. 10
Curtea de Conturi controleazã modul de acordare a ajutorului financiar pentru samanta certificatã destinatã insamantarii, în conformitate cu prevederile prezentei hotãrâri.
ART. 11
Se aproba Normele metodologice privind acordarea, utilizarea şi controlul utilizãrii sumelor reprezentând ajutorul financiar pentru producţia de seminţe certificate, folositã pentru insamantare în campania agricolã din toamna anului 2002, prevãzute în anexa nr. 3.
ART. 12
Anexele nr. 1-3 fac parte integrantã din prezenta hotãrâre.


PRIM-MINISTRU
ADRIAN NASTASE

Contrasemneazã:


───────────────
p. Ministrul agriculturii,
alimentaţiei şi pãdurilor,
Petre Daea,
secretar de stat

Ministrul finanţelor publice,
Mihai Nicolae Tanasescu





ANEXA 1

SUMELE MAXIME
reprezentând ajutorul financiar pentru seminţele certificate
din producţia interna, vândute sau utilizate pentru insamantare în
campania agricolã din toamna anului 2002, pentru judeţele afectate de seceta
┌──┬────────────────────────────────────────┬─────────────┬────────────────────┐
│N │ │ │ Suma maxima │
│r │ Seminţe │ │ - mii lei/100 kg - │
│c │ │ ├────────────────────┤
│r │ │ U.M. │Categoria biologica │
│t │ │ ├────────────────────┤
│ │ │ │ Certificatã │
├──┼────────────────────────────────────────┴─────────────┴────────────────────┤
│ │Producãtori agricoli, persoane fizice şi juridice, ale cãror suprafeţe │
│ │cultivate cu grâu au fost afectate de seceta în proporţie de 100% │
├──┼────────────────────────────────────────┬─────────────┬────────────────────┤
│1.│Grâu de toamna │ 100 kg │ 650,0 │
├──┼────────────────────────────────────────┴─────────────┴────────────────────┤
│ │Producãtori agricoli, persoane fizice şi juridice, ale cãror suprafeţe │
│ │cultivate cu grâu au fost afectate de seceta în proporţie de peste 50% │
├──┼────────────────────────────────────────┬─────────────┬────────────────────┤
│2.│Grâu de toamna │ 100 kg │ 390,0 │
├──┼────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────────────────┤
│3.│Grâu de toamna - cultura ecologica │ 100 kg │ 330,0 │
├──┼────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────────────────┤
│4.│Orzoaica de toamna │ 100 kg │ 378,0 │
├──┼────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────────────────┤
│5.│Orzoaica de toamna - cultura ecologica │ 100 kg │ 282,0 │
└──┴────────────────────────────────────────┴─────────────┴────────────────────┘


● Judeţele afectate de seceta: Arges, Brãila, Buzau, Calarasi, Dolj, Dambovita, Giurgiu, Gorj, Ialomita, Ilfov, Mehedinti, Olt, Prahova, Teleorman, Valcea şi Vrancea.
● Sumele maxime reprezintã 100% şi, respectiv, 60% din preţul de referinta al semintei pentru fiecare specie şi categorie biologica.



ANEXA 2

SUMELE MAXIME
reprezentând ajutorul financiar pentru seminţele certificate
din producţia interna, vândute sau utilizate pentru insamantare
în campania agricolã din toamna anului 2002,
pentru judeţele neafectate de seceta
┌──┬───────────────────────────────────┬──────┬───────────────────────────────┐
│N │ │ │ Suma maxima │
│r │ │ │ - mii lei/100 kg - │
│c │ │ ├───────────────────────────────┤
│r │ Seminţe │ U.M. │ Categoria biologica │
│t │ │ │ │
│ │ │ ├────────┬───────┬──────────────┤
│ │ │ │Prebaza │ Baza │ Certificatã │
├──┼───────────────────────────────────┼──────┼────────┼───────┼──────────────┤
│1.│Grâu de toamna │100 kg│ 262,8 │251,9 │ 237,3 │
│2.│Grâu de toamna - cultura ecologica │100 kg│ - │ - │ 200,8 │
│3.│Orzoaica de toamna │100 kg│ 234,5 │227,5 │ 220,5 │
│4.│Orzoaica de toamna - cultura │ │ │ │ │
│ │ecologica │100 kg│ - │ - │ 164,5 │
└──┴───────────────────────────────────┴──────┴────────┴───────┴──────────────┘


● Sumele maxime reprezintã 36,5% din preţul de referinta al semintei pentru fiecare specie şi categorie biologica.

ANEXA 3

NORME METODOLOGICE
privind acordarea, utilizarea şi controlul utilizãrii sumelor reprezentând ajutorul financiar pentru producţia de seminţe certificate, folositã pentru insamantare în campania agricolã din toamna anului 2002

ART. 1
În sensul prezentelor norme metodologice, agenţii economici, persoane fizice sau juridice, înregistraţi pentru producerea de seminţe, beneficiazã de ajutorul financiar pentru producţia de samanta certificatã, destinatã insamantarii, prin comercializare sau prin insamantare proprie în vederea multiplicãrii şi/sau pentru producţia de consum.
ART. 2
Preţul de referinta al semintei, prevãzut în anexa nr. 1, luat în calcul pentru obţinerea ajutorului financiar, este preţul pentru samanta ambalata, inclusiv pentru necesarul propriu, şi cuprinde valoarea tratamentului cu produse de uz fitosanitar specifice, exclusiv ambalajul şi taxa pe valoarea adãugatã.
ART. 3
Producãtorii de seminţe, beneficiari ai ajutorului financiar pentru producţia de seminţe certificate, destinatã insamantarii, care comercializeazã seminţele, sunt obligaţi sa înscrie pe facturi la rubrica "Denumirea produselor şi serviciilor" specia, soiul, categoria biologica şi numãrul de lot al seminţelor, cantitatea, preţul de vânzare integral, suma reprezentând ajutorul de stat, stabilitã prin prezenta hotãrâre, suma suportatã de cumpãrãtor, atât pe unitatea de mãsura, cat şi pe cantitatea vândutã.
ART. 4
(1) Beneficiarii sumelor reprezentând ajutorul financiar pentru producţia de samanta certificatã, destinatã insamantarii, întocmesc cererea pentru acordarea ajutorului financiar pentru producţia de seminţe certificate oficial, destinatã insamantarii, conform modelului prezentat în anexa nr. 2, pe care o adreseazã direcţiei generale pentru agricultura şi industrie alimentara judeţene şi a municipiului Bucureşti în a carei raza a multiplicat samanta.
(2) Cererea pentru ajutorul financiar pentru producţia de samanta certificatã, destinatã insamantarii, se întocmeşte separat pentru cantitãţile de seminţe vândute şi/sau utilizate pe raza judeţelor afectate de seceta.
ART. 5
Cererile înaintate de beneficiarii ajutorului financiar pentru producţia de samanta certificatã, destinatã insamantarii, la direcţiile generale pentru agricultura şi industrie alimentara judeţene şi a municipiului Bucureşti trebuie sa fie însoţite de urmãtoarele documente:
a) autorizaţiile agentului economic, persoana fizica sau juridicã, înregistrat pentru producerea, prelucrarea şi comercializarea seminţelor, vizate pe anul în curs. În condiţiile în care agentul economic nu este înregistrat pentru desfãşurarea activitãţii de prelucrare, va prezenta contractul de prestãri de servicii încheiat cu agentul economic prestator şi autorizaţia de prelucrare a acestuia;
b) declaraţia de multiplicare a semintei destinate pentru utilizare proprie sau declaraţia de multiplicare însoţitã, dacã este cazul, de contractul de multiplicare în baza cãruia a fost produsã samanta, înregistratã la inspectoratele teritoriale pentru calitatea seminţelor şi materialului sãditor sau la Laboratorul Central pentru Calitatea Seminţelor şi a Materialului Sãditor;
c) situaţia privind provenienta seminţelor care fac obiectul cererii pentru ajutor financiar pentru producţia de samanta certificatã, destinatã insamantarii, va cuprinde: denumirea producãtorului, specia, soiul, categoria biologica, numãrul de lot, cantitatea de seminţe vândutã sau insamantata, exprimatã în kilograme, numãrul şi data documentului de intrare, destinaţia producţiei (vânzare şi/sau insamantare), certificatele de valoare biologica şi culturalã;
d) beneficiarii ajutorului financiar pentru producţia de samanta certificatã, destinatã insamantarii, care comercializeazã samanta, trebuie sa prezinte şi lista cuprinzând cumpãrãtorii de seminţe certificate, care conţine: numele şi prenumele cumpãrãtorului, adresa, numãrul şi data facturii, specia, soiul, categoria biologica, numãrul de lot, cantitatea de samanta vândutã, preţul de vânzare, suma suportatã de cumpãrãtor, suma stabilitã ca ajutor financiar la 100 kg samanta, valoarea ajutorului financiar, modul de efectuare a plãţii;
e) beneficiarii ajutorului financiar pentru producţia de samanta certificatã, destinatã insamantarii, care folosesc samanta proprie pentru insamantare, trebuie sa facã dovada infiintarii culturii printr-un document avizat de reprezentantul teritorial al direcţiei generale pentru agricultura şi industrie alimentara judeţene şi a municipiului Bucureşti, din care sa reiasã: specia, soiul, categoria biologica, numãrul de lot, suprafata insamantata, norma de samanta la hectar, cantitatea de samanta certificatã folositã. Separat vor furniza date cu privire la specie, soi, categoria biologica, numãrul de lot, cantitatea de samanta folositã pentru insamantare, preţul de referinta al semintei, suma stabilitã ca ajutor financiar la 100 kg samanta şi valoarea ajutorului financiar, suma suportatã de utilizator.
ART. 6
Rãspunderea pentru realitatea şi legalitatea datelor înscrise în cererea pentru ajutorul financiar pentru producţia de samanta certificatã, destinatã insamantarii, revine beneficiarului ajutorului.
ART. 7
Termenul limita pentru depunerea cererii şi a documentelor insotitoare este data de 10 noiembrie 2002.
ART. 8
(1) Direcţiile generale pentru agricultura şi industrie alimentara judeţene şi a municipiului Bucureşti verifica şi aproba cererile pentru ajutorul financiar.
(2) Dupã aprobarea cererilor pentru ajutorul financiar pentru producţia de samanta certificatã, destinatã insamantarii, direcţiile generale pentru agricultura şi industrie alimentara judeţene şi a municipiului Bucureşti întocmesc situaţia centralizatoare privind cererile pentru încasarea ajutorului financiar pentru seminţele certificate din producţia interna, folosite la insamantari în toamna anului 2002, conform modelului prezentat în anexa nr. 3.
(3) În baza situaţiei centralizatoare privind cererile pentru încasarea ajutorului financiar pentru seminţele certificate din producţia interna, folosite la insamantari în toamna anului 2002, direcţiile generale pentru agricultura şi industrie alimentara judeţene şi a municipiului Bucureşti întocmesc centralizatorul sumelor privind ajutorul financiar acordat pentru seminţele certificate din producţia interna, folosite la insamantare în toamna anului 2002, conform modelului prezentat în anexa nr. 4, şi îl transmit Ministerului Agriculturii, Alimentaţiei şi Pãdurilor - Direcţia generalã de patrimoniu public şi de gestiune a mijloacelor financiare, pana la data de 20 noiembrie 2002.
ART. 9
Derularea şi decontarea fondurilor alocate ca ajutor financiar pentru producţia de samanta certificatã, destinatã insamantarii, agenţilor economici, persoane fizice sau juridice, înregistraţi pentru producerea de seminţe, în conformitate cu prevederile prezentei hotãrâri, se fac prin direcţiile generale pentru agricultura şi industrie alimentara judeţene şi a municipiului Bucureşti.
ART. 10
(1) Pe baza situaţiei centralizatoare privind cererile formulate pentru încasarea ajutorului financiar, transmisã de direcţiile generale pentru agricultura şi industrie alimentara judeţene şi a municipiului Bucureşti, Ministerul Agriculturii, Alimentaţiei şi Pãdurilor transmite Ministerului Finanţelor Publice cererea pentru deschiderea creditelor bugetare.
(2) Cererea pentru deschiderea creditelor bugetare, însoţitã de situaţia centralizata pe judeţe, se întocmeşte conform modelului prezentat în anexa nr. 5.
ART. 11
Dupã aprobarea de Ministerul Finanţelor Publice a cererii pentru deschiderea creditelor bugetare Ministerul Agriculturii, Alimentaţiei şi Pãdurilor alimenteazã conturile direcţiilor generale pentru agricultura şi industrie alimentara judeţene şi a municipiului Bucureşti, care, pe baza cererilor aprobate pentru încasarea sumelor alocate de la bugetul de stat, întocmite de beneficiarii ajutorului financiar pentru producţia de samanta certificatã, destinatã insamantarii, efectueazã plata cãtre aceştia.
ART. 12
Anexele nr. 1-5 fac parte integrantã din prezentele norme metodologice.



ANEXA 1
────────
la normele metodologice
────────────────────────

PREŢUL DE REFERINTA
luat în calcul la stabilirea ajutorului financiar ca suma maxima pentru
seminţele certificate din producţia interna, vândute sau utilizate pentru
insamantarile din campania agricolã din toamna anului 2002
┌────┬───────────────────────────────────────┬────────────┬────────────────────┐
│Nr. │ Specificare │ Categoria │Preţul de referinta │
│crt.│ │ biologica │ - mii lei/100 kg - │
├────┼───────────────────────────────────────┼────────────┼────────────────────┤
│ 1. │Grâu de toamna │Prebaza │ 720,0 │
│ │ ├────────────┼────────────────────┤
│ │ │Baza │ 690,0 │
│ │ ├────────────┼────────────────────┤
│ │ │Certificatã │ 650,0 │
├────┼───────────────────────────────────────┼────────────┼────────────────────┤
│ 2. │Grâu de toamna - cultura ecologica │Certificatã │ 550,0 │
├────┼───────────────────────────────────────┼────────────┼────────────────────┤
│ 3. │Orzoaica de toamna │Prebaza │ 670,0 │
│ │ ├────────────┼────────────────────┤
│ │ │Baza │ 650,0 │
│ │ ├────────────┼────────────────────┤
│ │ │Certificatã │ 630,0 │
├────┼───────────────────────────────────────┼────────────┼────────────────────┤
│ 4. │Orzoaica de toamna - cultura ecologica │Certificatã │ 470,0 │
└────┴───────────────────────────────────────┴────────────┴────────────────────┘





ANEXA 2
────────
la normele metodologice
────────────────────────

JUDEŢUL .....................................................
Beneficiarul ajutorului financiar ...........................
Adresa/sediul ...............................................
Telefon/fax ............... Direcţia generalã pentru agricultura
Codul unic de înregistrare ..... şi industrie alimentara a judeţului ......

Nr. de înregistrare la registrul comerţului ......... Nr. ....../..........
Banca (Trezoreria) ..................................
Contul nr. ..........................................

CERERE
pentru acordarea ajutorului financiar pentru producţia de seminţe,
certificatã oficial, destinatã insamantarii, în conformitate cu
Hotãrârea Guvernului nr. 755/2002
┌──┬────────────┬───────────┬──────┬────────┬────────────┬──────────┬─────────┐
│ │ │ │ │ │ Suma │Cantitatea│Ajutorul │
│N │ Seminţe │Categoria │ │ Preţul │reprezentând│vândutã/ │financiar│
│r │certificate │biologica │U.M. │de van- │ajutorul │utilizata ├───┬─────┤
│ │ │ │ │zare │financiar │pentru │mii│Total│
│c │ │ │ │mii lei/│-mii lei/ │insaman- │lei│mii/ │
│r │ │ │ │100 kg │100 kg - │tare │100│lei │
│t │ │ │ │ │ │ - tone - │kg-│ │
├──┼────────────┼───────────┼──────┼────────┼────────────┼──────────┼───┼─────┤
│ 0│ Total │Prebaza │100 kg│ │ │ │ │ │
│ │ │Baza │ │ │ │ │ │ │
│ │ │Certificatã│ │ │ │ │ │ │
├──┼────────────┼───────────┼──────┼────────┼────────────┼──────────┼───┼─────┤
│ 1│ Grâu de │Prebaza │100 kg│ │ │ │ │ │
│ │ toamna │Baza │ │ │ │ │ │ │
│ │ │Certificatã│ │ │ │ │ │ │
├──┼────────────┼───────────┼──────┼────────┼────────────┼──────────┼───┼─────┤
│ 2│ Orzoaica │Prebaza │100 kg│ │ │ │ │ │
│ │ de toamna │Baza │ │ │ │ │ │ │
│ │ │Certificatã│ │ │ │ │ │ │
└──┴────────────┴───────────┴──────┴────────┴────────────┴──────────┴───┴─────┘



NOTA:
Pentru samanta folositã la înfiinţarea culturilor ecologice menţiunea se va face la specia respectiva.

Rãspund de realitatea şi legalitatea datelor.

Verificat Verificat


───────── ──────────
ITCSMS, LCCSMS, Direcţia fitosanitara
................... .........................

Beneficiarul ajutorului financiar,
......................................





ANEXA 3
────────
la normele metodologice
────────────────────────

DIRECŢIA GENERALĂ PENTRU AGRICULTURA
ŞI INDUSTRIE ALIMENTARA A JUDEŢULUI ............

SITUAŢIE CENTRALIZATOARE
privind cererile pentru încasarea ajutorului financiar pentru seminţele
certificate din producţia interna,
folosite la insamantari în toamna anului 2002
┌─┬────────────┬───────┬──────┬─────────┬──────────┬──────────┬────────────────┐
│N│Beneficiarul│Cerere │ │ │ Preţul │ │ Ajutorul │
│r│ajutorului │nr. ...│Specia│Categoria│de vânzare│Cantitatea│ financiar │
│ │financiar │din ...│ │biologica│mii lei/ │ ├───────┬────────┤
│c│ │ │ │ │100 kg - │ │mii lei│ Total │
│r│ │ │ │ │ │ │100 kg │mii lei │
│t│ │ │ │ │ │ │ │ │
├─┼────────────┼───────┼──────┼─────────┼──────────┼──────────┼───────┼────────┤
├─┼────────────┼───────┼──────┼─────────┼──────────┼──────────┼───────┼────────┤
├─┼────────────┼───────┼──────┼─────────┼──────────┼──────────┼───────┼────────┤
├─┼────────────┼───────┼──────┼─────────┼──────────┼──────────┼───────┼────────┤
├─┼────────────┼───────┼──────┼─────────┼──────────┼──────────┼───────┼────────┤
├─┼────────────┼───────┼──────┼─────────┼──────────┼──────────┼───────┼────────┤
└─┴────────────┴───────┴──────┴─────────┴──────────┴──────────┴───────┴────────┘



NOTA:
Situaţia centralizatoare se va întocmi separat pentru seminţele vândute/folosite la utilizatorii aflaţi în evidentele direcţiei generale pentru agricultura şi industrie alimentara cu suprafeţe calamitate în proporţie de peste 50% şi, separat, pentru seminţele folosite la înfiinţarea de culturi ecologice.

Director general, Contabil-şef,
..................... ....................


ANEXA 4
────────
la normele metodologice
────────────────────────

DIRECŢIA GENERALĂ PENTRU AGRICULTURA
ŞI INDUSTRIE ALIMENTARA A JUDEŢULUI ............

CENTRALIZATORUL
sumelor privind ajutorul financiar acordat pentru seminţele certificate
din producţia interna, folosite la insamantare în toamna anului 2002
┌────┬──────────┬───────────┬──────┬──────────┬────────────┬───────────────────┐
│Nr. │ │ Categoria │ │ Preţul │ Cantitatea │Ajutorul financiar │
│crt.│ Specia │ biologica │ U.M. │de vânzare│ - tone - │ Total │
│ │ │ │ │- mii lei/│ │ - mii lei - │
├────┼──────────┼───────────┼──────┼──────────┼────────────┼───────────────────┤
│ │ TOTAL: │ │ │100 kg - │ │ │
├────┼──────────┼───────────┼──────┼──────────┼────────────┼───────────────────┤
│ 1. │Grâu de │Total │ │ │ │ │
│ │toamna │Prebaza │100 kg│ │ │ │
│ │ │Baza │ │ │ │ │
│ │ │Certificatã│ │ │ │ │
├────┼──────────┼───────────┼──────┼──────────┼────────────┼───────────────────┤
│ 2. │Orzoaica │Total │ │ │ │ │
│ │de toamna │Prebaza │100 kg│ │ │ │
│ │ │Baza │ │ │ │ │
│ │ │Certificatã│ │ │ │ │
└────┴──────────┴───────────┴──────┴──────────┴────────────┴───────────────────┘



NOTA:
Centralizatorul se va întocmi separat pentru seminţele vândute/folosite la utilizatorii aflaţi în evidentele direcţiei generale pentru agricultura şi industrie alimentara cu suprafeţe calamitate în proporţie de peste 50% şi, separat, pentru seminţele folosite la înfiinţarea de culturi ecologice.

Director general, Contabil-şef,
..................... .....................



ANEXA 5
──────────
la normele metodologice
────────────────────────

DIRECŢIA GENERALĂ PENTRU AGRICULTURA
ŞI INDUSTRIE ALIMENTARA A JUDEŢULUI ............

SITUAŢIE CENTRALIZATOARE
privind acordarea de la bugetul de stat a sumelor reprezentând
ajutorul financiar pentru seminţele certificate,
conform Hotãrârii Guvernului nr. 755/2002
┌─┬───────┬──────────┬───────────┬──────┬──────────┬──────────┬────────────────┐
│N│ │ │Categoria │ │ Preţul │Cantitatea│ Ajutorul │
│r│Judeţul│ Specia │biologica │ U.M. │de vânzare│ - tone - │ financiar │
│ │ │ │ │ │- mii lei/│ │ Total │
│c│ │ │ │ │100 kg - │ │ - mii lei - │
│r│ │ │ │ │ │ │ │
│t│ │ │ │ │ │ │ │
├─┼───────┼──────────┼───────────┼──────┼──────────┼──────────┼────────────────┤
│ │ TOTAL:│ │ │ │ │ │ │
├─┼───────┼──────────┼───────────┼──────┼──────────┼──────────┼────────────────┤
│1│ │ Grâu │Total │ │ │ │ │
│ │ │ de toamna│Prebaza │100 kg│ │ │ │
│ │ │ │Baza │ │ │ │ │
│ │ │ │Certificatã│ │ │ │ │
├─┼───────┼──────────┼───────────┼──────┼──────────┼──────────┼────────────────┤
│2│ │ Orzoaica │Total │ │ │ │ │
│ │ │ de toamna│Prebaza │100 kg│ │ │ │
│ │ │ │Baza │ │ │ │ │
│ │ │ │Certificatã│ │ │ │ │
└─┴───────┴──────────┴───────────┴──────┴──────────┴──────────┴────────────────┘



NOTA:
Situaţia centralizatoare se va întocmi separat pentru seminţele vândute/folosite la utilizatorii aflaţi în evidentele direcţiei generale pentru agricultura şi industrie alimentara cu suprafeţe calamitate în proporţie de peste 50% şi, separat, pentru seminţele folosite la înfiinţarea de culturi ecologice.

Ordonator principal de credite,
.....................................



──────────────────
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016