Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 751 din 21 iulie 2010  privind masurile de reorganizare a directiilor pentru agricultura si dezvoltare rurala judetene si a municipiului Bucuresti, precum si stabilirea numarului de posturi    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 751 din 21 iulie 2010 privind masurile de reorganizare a directiilor pentru agricultura si dezvoltare rurala judetene si a municipiului Bucuresti, precum si stabilirea numarului de posturi

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 552 din 5 august 2010
HOTĂ?RÂRE nr. 751 din 21 iulie 2010
privind mãsurile de reorganizare a direcţiilor pentru agriculturã şi dezvoltare ruralã judeţene şi a municipiului Bucureşti, precum şi stabilirea numãrului de posturi
EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT ÎN: MONITORUL OFICIAL nr. 552 din 5 august 2010


În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicatã, al <>art. 40 alin. (1) din Legea nr. 90/2001 privind organizarea şi funcţionarea Guvernului României şi a ministerelor, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, al <>art. 4 alin. (1) şi al <>art. 17 alin. (1) din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 70/2010 privind unele mãsuri pentru reorganizarea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltãrii Rurale, precum şi a unor instituţii publice aflate în subordinea acestuia,

Guvernul României adoptã prezenta hotãrâre.

ART. 1
Ca urmare a comasãrii prin absorbţie şi a preluãrii activitãţii Oficiului Naţional al Produselor Tradiţionale şi Ecologice Româneşti, care se desfiinţeazã, precum şi a preluãrii activitãţii de dezvoltare ruralã de cãtre Ministerul Agriculturii şi Dezvoltãrii Rurale, direcţiile pentru agriculturã şi dezvoltare ruralã judeţene şi a municipiului Bucureşti se reorganizeazã ca direcţii pentru agriculturã judeţene şi a municipiului Bucureşti, servicii publice deconcentrate, aflate în subordinea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltãrii Rurale, finanţate integral de la bugetul de stat.
ART. 2
(1) Numãrul maxim de posturi prevãzut pentru direcţiile pentru agriculturã judeţene şi a municipiului Bucureşti este de 1.255.
(2) Numãrul maxim de posturi pentru fiecare direcţie pentru agriculturã judeţeanã şi a municipiului Bucureşti se stabileşte prin ordin al ministrului agriculturii şi dezvoltãrii rurale.
(3) Structura organizatoricã, statul de funcţii şi regulamentul de organizare şi funcţionare ale direcţiilor pentru agriculturã judeţene şi a municipiului Bucureşti se aprobã prin ordin al ministrului agriculturii şi dezvoltãrii rurale.
ART. 3
(1) Personalul direcţiilor pentru agriculturã judeţene şi a municipiului Bucureşti este format din personalul fostelor direcţii pentru agriculturã şi dezvoltare ruralã judeţene şi a municipiului Bucureşti, precum şi din cel preluat de la Oficiul Naţional al Produselor Tradiţionale şi Ecologice Româneşti.
(2) Preluarea personalului de la Oficiul Naţional al Produselor Tradiţionale şi Ecologice Româneşti la direcţiile pentru agriculturã judeţene şi a municipiului Bucureşti, organizate conform prevederilor prezentei hotãrâri, se va face în limita numãrului de posturi aprobat.
(3) Încadrarea personalului în numãrul de posturi aprobat şi pe noile funcţii din cadrul direcţiilor pentru agriculturã judeţene şi a municipiului Bucureşti, precum şi stabilirea drepturilor salariale aferente se realizeazã prin decizie a directorului executiv, cu respectarea termenelor şi a procedurii stabilite de legea aplicabilã fiecãrei categorii de funcţii.
ART. 4
Patrimoniul Oficiului Naţional al Produselor Tradiţionale şi Ecologice Româneşti se preia de cãtre direcţiile pentru agriculturã judeţene şi a municipiului Bucureşti, pe baza bilanţului contabil de închidere al instituţiilor care predau, însoţit de balanţa de verificare sinteticã, contul de rezultat patrimonial, situaţia fluxurilor de trezorerie şi celelalte anexe ce se întocmesc la finele anului, împreunã cu protocolul de predare-preluare, încheiat în termen de 10 zile de la intrarea în vigoare a prezentei hotãrâri.
ART. 5
(1) Direcţiile pentru agriculturã judeţene şi a municipiului Bucureşti sunt responsabile cu implementarea la nivel judeţean a strategiei şi a Programului de guvernare în domeniile agriculturii şi producţiei alimentare, îmbunãtãţirilor funciare, precum şi în domeniile conexe: fitosanitar, conservarea şi managementul durabil al solurilor şi al resurselor genetice vegetale şi animale.
(2) Pentru realizarea obiectivelor din domeniile de activitate, direcţiile pentru agriculturã judeţene şi a municipiului Bucureşti exercitã funcţia de autoritate competentã la nivel judeţean prin care Ministerul Agriculturii şi Dezvoltãrii Rurale asigurã implementarea, monitorizarea şi controlul aplicãrii şi respectãrii reglementãrilor în domeniile sale de activitate.
(3) Direcţiile pentru agriculturã judeţene şi a municipiului Bucureşti asigurã colectarea, prelucrarea şi raportarea datelor statistice şi operative din domeniul de activitate, în conformitate cu cerinţele legislaţiei naţionale şi comunitare în domeniu.
(4) Direcţiile pentru agriculturã judeţene şi a municipiului Bucureşti realizeazã inspecţiile tehnice din domeniul de activitate, în conformitate cu cerinţele legislaţiei naţionale şi comunitare în domeniu.
(5) Atribuţiile specifice direcţiilor pentru agriculturã judeţene şi a municipiului Bucureşti se stabilesc prin ordin al ministrului agriculturii şi dezvoltãrii rurale, în termen de 10 zile de la publicarea prezentei hotãrâri în Monitorul Oficial al României, Partea I.
ART. 6
(1) În subordinea direcţiilor pentru agriculturã judeţene şi a municipiului Bucureşti funcţioneazã oficii de studii pedologice şi agrochimice.
(2) Oficiile de studii pedologice şi agrochimice judeţene se organizeazã şi funcţioneazã ca instituţii publice cu personalitate juridicã, în subordinea direcţiilor pentru agriculturã judeţene şi a municipiului Bucureşti, având denumirea prevãzutã în anexa care face parte integrantã din prezenta hotãrâre.
(3) Coordonarea tehnicã a oficiilor de studii pedologice şi agrochimice judeţene se asigurã de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltãrii Rurale, iar cea ştiinţificã, de Institutul de Cercetãri Pedologice şi Agrochimice.
(4) Oficiile de studii pedologice şi agrochimice judeţene sunt instituţii publice finanţate din venituri proprii.
(5) De la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltãrii Rurale, se alocã fonduri pentru finanţarea cheltuielilor anuale necesare elaborãrii studiilor pedologice şi agrochimice şi sistemului naţional şi judeţean de monitorizare sol-teren pentru agriculturã şi sol-vegetaţie forestierã pentru silviculturã, precum şi participãrii la organismele internaţionale de specialitate.
ART. 7
Pe data intrãrii în vigoare a prezentei hotãrâri se abrogã <>Hotãrârea Guvernului nr. 477/1990 privind unele mãsuri pentru îmbunãtãţirea activitãţii direcţiilor generale pentru agriculturã şi industrie alimentarã judeţene şi a municipiului Bucureşti, precum şi a altor unitãţi agricole, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 87 din 8 mai 1992, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.

PRIM-MINISTRU
EMIL BOC

Contrasemneazã:
---------------
Ministrul agriculturii şi dezvoltãrii rurale,
Mihail Dumitru

Ministrul muncii, familiei şi protecţiei sociale,
Mihai Constantin Şeitan

Ministrul finanţelor publice,
Sebastian Teodor Gheorghe Vlãdescu

Bucureşti, 21 iulie 2010.
Nr. 751.


ANEXÃ
LISTA
oficiilor de studii pedologice şi agrochimice

1. Oficiul de Studii Pedologice şi Agrochimice Alba
2. Oficiul de Studii Pedologice şi Agrochimice Arad
3. Oficiul de Studii Pedologice şi Agrochimice Argeş
4. Oficiul de Studii Pedologice şi Agrochimice Bacãu
5. Oficiul de Studii Pedologice şi Agrochimice Bihor
6. Oficiul de Studii Pedologice şi Agrochimice Botoşani
7. Oficiul de Studii Pedologice şi Agrochimice Braşov
8. Oficiul de Studii Pedologice şi Agrochimice Brãila
9. Oficiul de Studii Pedologice şi Agrochimice Buzãu
10. Oficiul de Studii Pedologice şi Agrochimice Cãlãraşi
11. Oficiul de Studii Pedologice şi Agrochimice Cluj
12. Oficiul de Studii Pedologice şi Agrochimice Constanţa
13. Oficiul de Studii Pedologice şi Agrochimice Dâmboviţa
14. Oficiul de Studii Pedologice şi Agrochimice Dolj
15. Oficiul de Studii Pedologice şi Agrochimice Galaţi
16. Oficiul de Studii Pedologice şi Agrochimice Bucureşti
17. Oficiul de Studii Pedologice şi Agrochimice Gorj
18. Oficiul de Studii Pedologice şi Agrochimice Harghita
19. Oficiul de Studii Pedologice şi Agrochimice Hunedoara
20. Oficiul de Studii Pedologice şi Agrochimice Ialomiţa
21. Oficiul de Studii Pedologice şi Agrochimice Iaşi
22. Oficiul de Studii Pedologice şi Agrochimice Maramureş
23. Oficiul de Studii Pedologice şi Agrochimice Mehedinţi
24. Oficiul de Studii Pedologice şi Agrochimice Mureş
25. Oficiul de Studii Pedologice şi Agrochimice Neamţ
26. Oficiul de Studii Pedologice şi Agrochimice Olt
27. Oficiul de Studii Pedologice şi Agrochimice Prahova
28. Oficiul de Studii Pedologice şi Agrochimice Satu Mare
29. Oficiul de Studii Pedologice şi Agrochimice Sãlaj
30. Oficiul de Studii Pedologice şi Agrochimice Sibiu
31. Oficiul de Studii Pedologice şi Agrochimice Suceava
32. Oficiul de Studii Pedologice şi Agrochimice Teleorman
33. Oficiul de Studii Pedologice şi Agrochimice Timiş
34. Oficiul de Studii Pedologice şi Agrochimice Tulcea
35. Oficiul de Studii Pedologice şi Agrochimice Vaslui
36. Oficiul de Studii Pedologice şi Agrochimice Vâlcea
37. Oficiul de Studii Pedologice şi Agrochimice Vrancea

----

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016