Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 74 din 27 ianuarie 2005  privind infiintarea Societatii Comerciale Filiala de Intretinere si Servicii Energetice Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 74 din 27 ianuarie 2005 privind infiintarea Societatii Comerciale Filiala de Intretinere si Servicii Energetice "Electrica Serv" - S.A. prin reorganizarea activitatii din cadrul Societatii Comerciale de Distributie si Furnizare a Energiei Electrice "Electrica" - S.A.

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 111 din 3 februarie 2005
În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicatã,

Guvernul României adoptã prezenta hotãrâre.

ART. 1
(1) Se înfiinţeazã Societatea Comercialã Filiala de Întreţinere şi Servicii Energetice "Electrica Serv" - S.A., denumitã în continuare "Electrica Serv" - S.A., cu sediul în municipiul Bucureşti, şos. Ştefan cel Mare nr. 1A, sectorul 1, ca filialã a Societãţii Comerciale de Distribuţie şi Furnizare a Energiei Electrice "Electrica" - S.A., prin divizarea acestei societãţi comerciale.
(2) Societatea comercialã prevãzutã la alin. (1) este persoanã juridicã românã care se organizeazã ca societate comercialã pe acţiuni şi funcţioneazã potrivit legii şi statutului prevãzut în anexa nr. 1.
(3) "Electrica Serv" - S.A. are în componenţa sa 8 sucursale de întreţinere şi servicii energetice, denumite în continuare SISE, fãrã personalitate juridicã, ale cãror denumiri şi sedii sunt prevãzute în anexa nr. 2, care vor efectua operaţiuni contabile pânã la nivelul balanţei de verificare, în condiţiile <>Legii contabilitãţii nr. 82/1991 , republicatã, cu 42 de agenţii de întreţinere şi servicii energetice, denumite în continuare AISE, ale cãror denumiri şi sedii sunt prevãzute în anexa nr. 3.
ART. 2
(1) "Electrica Serv" - S.A. are ca obiect principal de activitate realizarea lucrãrilor de întreţinere şi reparaţii la instalaţiile de distribuţie, alte activitãţi de prestãri de servicii, precum şi executarea de lucrãri de investiţii pentru filialele de distribuţie şi furnizare a energiei electrice, la care Societatea Comercialã de Distribuţie şi Furnizare a Energiei Electrice "Electrica" - S.A. este acţionar.
(2) "Electrica Serv" - S.A. poate desfãşura complementar şi alte activitãţi conexe, în conformitate cu legislaţia în vigoare şi cu statutul propriu.
ART. 3
(1) Capitalul social iniţial al "Electrica Serv" - S.A. este de 2.638.583.600 mii lei, împãrţit în 2.638.583,6 acţiuni nominative, şi se constituie prin preluarea unei pãrţi din patrimoniul Societãţii Comerciale de Distribuţie şi Furnizare a Energiei Electrice "Electrica" - S.A., prin aport în naturã şi în numerar, în baza balanţei de la 31 octombrie 2004, care va fi actualizat conform prevederilor legale.
(2) Capitalul social al filialei "Electrica Serv" - S.A. este deţinut în întregime de Societatea Comercialã de Distribuţie şi Furnizare a Energiei Electrice "Electrica" - S.A., în calitate de acţionar unic, iar acţiunile deţinute la aceastã filialã constituie proprietatea sa.
ART. 4
(1) "Electrica Serv" - S.A. va prelua toate drepturile, îşi va asuma toate obligaţiile corespunzãtoare, parte din patrimoniul preluat de la Societatea Comercialã de Distribuţie şi Furnizare a Energiei Electrice "Electrica" - S.A., şi se subrogã în drepturile şi obligaţiile ce decurg din acestea pentru sucursalele de întreţinere şi servicii energetice în relaţiile cu terţii, inclusiv în litigiile în curs.
(2) Predarea-preluarea activului şi pasivului se face pe bazã de protocol de predare-preluare încheiat în termen de 60 de zile de la data intrãrii în vigoare a prezentei hotãrâri.
ART. 5
(1) Personalul existent în cadrul Diviziei de întreţinere şi servicii energetice, al sucursalelor de întreţinere şi servicii energetice din cadrul Societãţii Comerciale de Distribuţie şi Furnizare a Energiei Electrice "Electrica" - S.A., precum şi cel al entitãţilor din cadrul acestora, la data constituirii noii societãţi, se preia de cãtre societatea comercialã prevãzutã la art. 1 şi va avea toate drepturile de continuitate în aceeaşi unitate.
(2) Contractul colectiv de muncã existent la Societatea Comercialã de Distribuţie şi Furnizare a Energiei Electrice "Electrica" - S.A. va fi aplicat şi în noua societate comercialã pânã la încheierea unui nou contract colectiv de muncã.
ART. 6
(1) "Electrica Serv" - S.A. este condusã de adunarea generalã a acţionarilor, constituitã din reprezentanţii acţionarului, şi este administratã de consiliul de administraţie.
(2) Adunarea generalã a acţionarilor la înfiinţare este formatã din 3 membri, care sunt numiţi de Adunarea Generalã a Acţionarilor a Societãţii Comerciale de Distribuţie şi Furnizare a Energiei Electrice "Electrica" - S.A., în baza mandatului emis de ministrul economiei şi comerţului.
(3) Consiliul de administraţie al "Electrica Serv" - S.A. este format din 5 membri, din care unul este directorul general al filialei, numiţi şi revocaţi de adunarea generalã a acţionarilor a noii societãţi comerciale, pe baza hotãrârii Adunãrii generale a acţionarilor a Societãţii Comerciale de Distribuţie şi Furnizare a Energiei Electrice "Electrica" - S.A. adoptate în baza mandatului emis de ministrul economiei şi comerţului. Societatea Comercialã de Distribuţie şi Furnizare a Energiei Electrice "Electrica" - S.A. are reprezentanţi în consiliul de administraţie al filialei, dintre care unul este preşedintele consiliului de administraţie.
ART. 7
Contractele de servicii în vigoare, încheiate între filialele de distribuţie şi furnizare a energiei electrice şi Societatea Comercialã de Distribuţie şi Furnizare a Energiei Electrice "Electrica" - S.A., prin sucursalele sale de întreţinere şi servicii energetice, se cesioneazã societãţii comerciale nou-înfiinţate.
ART. 8
Prevederile <>Hotãrârii Guvernului nr. 627/2000 privind reorganizarea Companiei Naţionale de Electricitate - S.A., publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 357 din 31 iulie 2000, cu modificãrile ulterioare, şi ale <>Hotãrârii Guvernului nr. 1.342/2001 privind reorganizarea Societãţii Comerciale de Distribuţie şi Furnizare a Energiei Electrice "Electrica" - S.A., publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 47 din 23 ianuarie 2002, se modificã în mod corespunzãtor.
ART. 9
Anexele nr. 1-3 fac parte integrantã din prezenta hotãrâre.

PRIM-MINISTRU
CĂLIN POPESCU-TĂRICEANU

Contrasemneazã:
---------------
p. Ministrul economiei şi comerţului,
Attila Demeter,
secretar de stat

Ministrul finanţelor publice,
Ionel Popescu

Bucureşti, 27 ianuarie 2005.
Nr. 74.

ANEXA 1

STATUTUL
Societãţii Comerciale Filiala de Întreţinere
şi Servicii Energetice "Electrica Serv" - S.A.

CAP. I
Denumirea, forma juridicã, sediul, durata

ART. 1
Denumirea
(1) Denumirea societãţii comerciale este Societatea Comercialã Filiala de Întreţinere şi Servicii Energetice "Electrica Serv" - S.A., filialã a Societãţii Comerciale de Distribuţie şi Furnizare a Energiei Electrice "Electrica" - S.A., denumitã în continuare "Electrica Serv" - S.A.
(2) În toate actele, facturile, anunţurile, publicaţiile ori în alte acte emanând de la "Electrica Serv" - S.A. denumirea societãţii comerciale va fi precedatã de cuvintele "societate comercialã" sau de iniţialele "S.C." şi va fi urmatã de cuvintele "societate pe acţiuni" sau de iniţialele "S.A.", de capitalul social, din care cel efectiv vãrsat potrivit ultimei situaţii financiare anuale aprobate, de sediul social, de numãrul de înmatriculare şi de codul unic de înregistrare la oficiul registrului comerţului.
ART. 2
Forma juridicã
"Electrica Serv" - S.A. este persoanã juridicã românã având forma juridicã de societate comercialã pe acţiuni şi îşi desfãşoarã activitatea în conformitate cu legile române şi cu prezentul statut.
ART. 3
Sediul
(1) "Electrica Serv" - S.A. are sediul principal în municipiul Bucureşti, şos. Ştefan cel Mare nr. 1A, sectorul 1.
(2) La data înfiinţãrii "Electrica Serv" - S.A. are în componenţã sedii secundare, denumite sucursale şi agenţii de întreţinere şi servicii energetice, împreunã cu punctele de lucru aferente, fãrã personalitate juridicã, prevãzute în anexele nr. 2 şi 3 la hotãrâre.
ART. 4
Durata
Durata "Electrica Serv" - S.A. este nelimitatã, activitatea acesteia urmând sã se desfãşoare de la data înmatriculãrii în registrul comerţului.

CAP. II
Scopul şi obiectul de activitate

ART. 5
Scopul
"Electrica Serv" - S.A. are ca scop asigurarea de servicii de întreţinere a reţelelor de distribuţie şi utilizare a energiei electrice şi alte servicii energetice, prin efectuarea de acte de comerţ corespunzãtoare obiectului de activitate aprobat prin prezentul statut, precum şi prestãri de servicii.
ART. 6
Obiectul de activitate
"Electrica Serv" - S.A. are ca obiect de activitate, conform codurilor CAEN, urmãtoarele:


4013 - Revizii, reparaţii şi modernizãri în instalaţii
energetice de distribuţie şi la alte echipamente
energetice - obiectul principal de activitate
4531 - Lucrãri de instalaţii electrice
2010 - Tãierea şi rindeluirea lemnului
2030 - Fabricarea de elemente de dulgherie şi
tâmplãrie pentru construcţii
2040 - Fabricarea ambalajelor din lemn
2051 - Fabricarea altor produse din lemn
2121 - Fabricarea hârtiei şi cartonului ondulat şi
ambalajelor din hârtie sau carton
2125 - Fabricarea altor articole din hârtie şi carton,
n.c.a.
2211 - Editarea cãrţilor, broşurilor, pliantelor şi
materialelor similare
2212 - Editarea ziarelor
2213 - Editarea revistelor şi periodicelor
2214 - Editarea înregistrãrilor sonore
2215 - Alte activitãţi de editare
2222 - Alte activitãţi de tipãrire n.c.a.
2223 - Legãtorie
2224 - Servicii pregãtitoare pentru pretipãrire
2225 - Alte lucrãri de tipografie
2231 - Reproducerea înregistrãrilor audio
2232 - Reproducerea înregistrãrilor video
2233 - Reproducerea înregistrãrilor informatice
2521 - Fabricarea plãcilor, foliilor, tuburilor şi profilelor
din material plastic
2522 - Fabricarea articolelor de ambalaj din material plastic
2523 - Fabricarea articolelor din material plastic pentru construcţii
2524 - Fabricarea altor produse din material plastic
2722 - Producţia de tuburi(ţevi) de oţel
2811 - Fabricarea de construcţii metalice şi pãrţi
componente ale structurilor metalice
2812 - Fabricarea de elemente de dulgherie şi tâmplãrie metalicã
2821 - Producţia de rezervoare, cisterne şi containere metalice
2840 - Fabricarea produselor metalice obţinute prin deformare plasticã
2851 - Tratarea şi acoperirea metalelor
2852 - Operaţiuni de mecanicã generalã
2863 - Fabricarea articolelor de feronerie
2871 - Fabricarea de recipienţi, containere şi alte produse
similare din oţel
2872 - Fabricarea ambalajelor din metale uşoare
2911 - Reparare motoare şi turbine
2912 - Reparare, întreţinere pompe, compresoare şi pãrţile lor
3110 - Producţia de motoare, generatoare şi transformatoare electrice
3120 - Producţia de aparate de distribuţie şi comanda electricitãţii
3150 - Producţia de lãmpi electrice şi echipamente de iluminat
3220 - Instalarea echipamentelor de telecomunicaţii
3330 - Proiectarea şi asamblarea echipamentelor de
mãsurã, reglare şi control pentru procesele
industriale, inclusiv instalaţiile automatizate
3420 - Producţia de caroserii, remorci şi semiremorci
3550 - Producţia altor mijloace de transport, n.c.a.,
include şi reparaţiile
3611 - Producţia de scaune
3612 - Producţia mobilierului pentru birou şi magazine
3614 - Producţia altor tipuri de mobilier
3710 - Recuperarea deşeurilor şi resturilor metalice reciclabile
3720 - Recuperarea deşeurilor şi resturilor nemetalice reciclabile
4011 - Producţia de energie electricã
4511 - Demolarea construcţiilor, terasamente şi organizare de şantier
4512 - Lucrãri de foraj şi sondaj pentru construcţii
4521 - Construcţii de clãdiri şi lucrãri de geniu
4522 - Lucrãri de învelitori, şarpante şi terase la construcţii
4525 - Alte lucrãri speciale de construcţii
4531 - Lucrãri de instalaţii electrice
4532 - Lucrãri de izolaţii şi protecţie anticorozivã
4533 - Lucrãri de instalaţii tehnico-sanitare
4534 - Alte lucrãri de instalaţii
4542 - Lucrãri de tâmplãrie şi dulgherie
4543 - Lucrãri de pardosire şi placare a pereţilor
4544 - Lucrãri de vopsitorie, zugrãveli şi montãri de geamuri
4545 - Alte lucrãri de finisare
4550 - Închirierea utilajelor de construcţii şi demolare,
cu personal de deservire aferent
5010 - Comerţ cu autovehicule
5020 - Întreţinerea şi repararea autovehiculelor
5030 - Comerţ cu piese şi accesorii pentru autovehicule
5113 - Intermedieri în comerţul cu material lemnos şi materiale
de construcţii
5115 - Intermedieri în comerţul cu mobilã, articole de
menaj şi de fierãrie
5116 - Intermedieri în comerţul cu textile, confecţii,
încãlţãminte şi articole din piele
5118 - Intermedieri în comerţul specializat în
vânzarea produselor cu caracter specific, n.c.a.
5119 - Intermedieri în comerţul cu produse diverse
5143 - Comerţ cu ridicata al aparatelor electrice şi de uz gospodãresc
5151 - Comerţ cu ridicata al combustibililor solizi,
lichizi şi gazoşi şi al produselor derivate
5152 - Comerţ cu ridicata al metalelor şi minereurilor metalice
5153 - Comerţ cu ridicata al materialului lemnos şi al
materialelor de construcţii
5154 - Comerţ cu ridicata al echipamentelor şi furniturilor
de fierãrie pentru instalaţii sanitare şi de încãlzire
5155 - Comerţ cu ridicata al produselor chimice
5156 - Comerţ cu ridicata al altor produse intermediare
5157 - Comerţ cu ridicata al deşeurilor şi resturilor
5181 - Comerţ cu ridicata al maşinilor unelte
5184 - Comerţ cu ridicata al calculatoarelor,
echipamentelor periferice şi software-ului
5185 - Comerţ cu ridicata al altor maşini şi echipamente de birou
5186 - Comerţ cu ridicata al altor componente şi echipamente electronice
5187 - Comerţ cu ridicata al altor aparaturi utilizate
în industrie, comerţ şi transporturi
5190 - Comerţ cu ridicata al altor produse
5212 - Comerţ cu amãnuntul în magazine nespecializate, cu
vânzare predominantã de produse nealimentare
5244 - Comerţ cu amãnuntul al mobilei, al articolelor
de iluminat şi al altor articole de uz casnic
5245 - Comerţ cu amãnuntul al articolelor şi aparatelor electromagnetice,
al aparatelor de radio şi televizoarelor
5272 - Reparaţii de articole electrice de uz gospodãresc
5523 - Alte mijloace de cazare
5551 - Cantine
6022 - Închirieri de autovehicule cu operator
6023 - Transporturi terestre de cãlãtori, ocazionale
6024 - Transporturi rutiere de mãrfuri
6110 - Transporturi maritime şi de coastã
6120 - Transporturi pe cãi navigabile interioare
6311 - Manipulãri
6312 - Depozitãri
6330 - Activitãţi de asistenţã turisticã, n.c.a.
6420 - Telecomunicaţii
7012 - Cumpãrarea şi vânzarea de bunuri imobiliare proprii
7020 - Închirierea şi subînchirierea bunurilor imobiliare
proprii sau închiriate
7032 - Administrarea imobilelor pe baze de tarife sau contracte
7110 - Închirierea autoturismelor şi utilajelor de capacitate micã
7121 - Închirierea altor mijloace de transport terestru
7132 - Închirierea maşinilor şi echipamentelor pentru
construcţii, fãrã personal de deservire aferent
7134 - Închirierea altor maşini şi echipamente n.c.a.
7221 - Editare de programe
7230 - Prelucrarea informaticã a datelor
7240 - Activitãţi legate de bazele de date
7260 - Alte activitãţi legate de informaticã
7413 - Activitãţi de studiere a pieţei şi de sondaj
7414 - Activitãţi de consultanţã pentru afaceri şi management
7420 - Activitãţi de arhitecturã, inginerie şi servicii de
consultanţã tehnicã legatã de aceasta
7430 - Activitãţi de testãri şi analizã tehnicã
7440 - Activitãţi de publicitate
7450 - Selecţia şi plasarea forţei de muncã
7460 - Activitãţi de investigaţie şi protecţie
7481 - Activitãţi fotografice
7485 - Activitãţi de secretariat şi traducere
7486 - Activitãţi ale centrelor de intermediere telefonicã
7487 - Alte activitãţi de servicii prestate în principal întreprinderilor
8042 - Alte forme de învãţãmânt
8512 - Activitãţi de asistenţã medicalã ambulatorie
8514 - Alte activitãţi referitoare la sãnãtatea umanã
9003 - Salubritate, depoluare şi activitãţi similare
9251 - Activitãţi ale bibliotecilor şi arhivelor
9252 - Activitãţi ale muzeelor, conservarea monumentelor şi clãdirilor
9261 - Activitãţi ale bazelor sportive


Orice alte activitãţi pentru realizarea obiectului sãu de activitate, în condiţiile legii.

CAP. III
Capitalul social, acţiunile

ART. 7
Capitalul social
(1) Capitalul social al "Electrica Serv" - S.A. este de 2.638.583.600 mii lei, vãrsat integral la data înfiinţãrii, şi este împãrţit în 2.638.583,6 acţiuni nominative, fiecare acţiune cu valoare nominalã de 100.000 lei, şi se constituie prin aportul în naturã şi în numerar al Societãţii Comerciale de Distribuţie şi Furnizare a Energiei Electrice "Electrica" - S.A., denumitã în continuare "Electrica" - S.A., pe baza balanţei întocmite la data de 31 octombrie 2004, care va fi actualizat conform prevederilor legale.
(2) Capitalul social este în întregime deţinut de "Electrica" - S.A. şi este vãrsat integral la data constituirii "Electrica Serv" - S.A.
(3) "Electrica" - S.A. este acţionar unic al "Electrica Serv" - S.A., îşi exercitã toate drepturile şi îşi asumã toate obligaţiile ce decurg din aceastã calitate, în condiţiile legii.
ART. 8
Majorarea sau reducerea capitalului social
(1) Majorarea capitalului social se face în condiţiile legii.
(2) Adunarea generalã extraordinarã a acţionarilor sau, în situaţia prevãzutã la art. 15 alin. (6), consiliul de administraţie va putea decide majorarea capitalului social, cu respectarea dispoziţiilor legale în vigoare la data majorãrii lui.
(3) Capitalul social va putea fi majorat prin:
a) noi aporturi în numerar şi/sau în naturã;
b) încorporarea rezervelor potrivit legii (în care vor putea fi incluse diferenţele favorabile rezultate din actualizarea valorii imobilizãrilor societãţii comerciale, cu excepţia rezervelor legale, precum şi a beneficiilor sau a primelor de emisiune;
c) conversia unor creanţe lichide sau exigibile asupra "Electrica Serv" - S.A. cu acţiuni la aceasta;
d) alte surse stabilite de adunarea generalã a acţionarilor ori de consiliul de administraţie, dupã caz, potrivit legii.
(4) Hotãrârea adunãrii generale extraordinare a acţionarilor pentru majorarea capitalului social se va publica în Monitorul Oficial al României, Partea a IV-a, acordându-se pentru exerciţiul dreptului de preferinţã un termen de cel puţin o lunã, cu începere din ziua publicãrii.
(5) Reducerea capitalului social se face în condiţiile legii.
(6) Capitalul social poate fi redus prin:
a) micşorarea numãrului de acţiuni;
b) reducerea valorii nominale a acţiunilor;
c) dobândirea propriilor acţiuni, urmatã de anularea lor;
d) alte procedee prevãzute de lege.
(7) Dacã administratorii constatã pierderea a jumãtate din capitalul social, sunt obligaţi sã convoace de îndatã adunarea generalã extraordinarã a acţionarilor pentru a hotãrî fie reconstituirea capitalului social, fie reducerea lui la valoarea rãmasã, fie dizolvarea "Electrica Serv" - S.A.
(8) Reducerea capitalului social se va putea face numai dupã douã luni de la data publicãrii în Monitorul Oficial al României, Partea a IV-a, a hotãrârii adunãrii generale extraordinare a acţionarilor ori, în situaţia prevãzutã la art. 15 alin. (6), a consiliului de administraţie, potrivit prevederilor legale.
ART. 9
Acţiunile
(1) Drepturile şi obligaţiile aferente acţiunilor aflate în proprietatea statului sunt exercitate de "Electrica" - S.A.
(2) Acţiunile nominative ale "Electrica Serv" - S.A. vor cuprinde toate elementele prevãzute de lege.
(3) Înstrãinarea acţiunilor se va putea realiza în condiţiile stabilite de adunarea generalã a acţionarilor, cu respectarea prevederilor legale. În condiţiile legii, prin hotãrârea adunãrii generale a acţionarilor vor putea fi emise acţiuni preferenţiale, cu dividend prioritar, fãrã drept de vot.
(4) Evidenţa acţiunilor se va ţine într-un registru numerotat, sigilat şi parafat de preşedintele consiliului de administraţie, registru care se pãstreazã la sediul "Electrica Serv" - S.A. sub îngrijirea secretarului consiliului de administraţie.
(5) Modificãrile care se opereazã în registru vor respecta prevederile legislaţiei în vigoare.
(6) Acţiunile emise de "Electrica Serv" - S.A. pot fi grevate de un drept de uzufruct sau pot fi gajate, în condiţiile legii.
(8) Persoanele fizice sau juridice, române ori strãine, vor putea deţine acţiuni ale "Electrica Serv" - S.A. potrivit reglementãrilor în vigoare.
ART. 10
Obligaţiuni
"Electrica Serv" - S.A. este autorizatã sã emitã obligaţiuni în condiţiile legii.
ART. 11
Drepturi şi obligaţii decurgând din acţiuni
(1) Fiecare acţiune subscrisã şi vãrsatã de acţionari, potrivit legii, conferã acestora dreptul la un vot în adunarea generalã a acţionarilor, dreptul de a alege şi de a fi aleşi în organele de conducere, dreptul de a participa la distribuirea profitului conform prevederilor prezentului statut şi dispoziţiilor legale, respectiv alte drepturi prevãzute în statut.
(2) Deţinerea acţiunii certificã adeziunea de drept la statut.
(3) Drepturile şi obligaţiile legate de acţiuni urmeazã acţiunile în cazul trecerii lor în proprietatea altor persoane.
(4) În cazul în care o acţiune nominativã devine proprietatea mai multor persoane, nu se va înscrie transmiterea decât în condiţiile în care acestea desemneazã un reprezentant unic pentru exercitarea drepturilor rezultând din acţiuni.
(5) Obligaţiile "Electrica Serv" - S.A. sunt garantate cu capitalul social al acesteia, iar acţionarii rãspund în limita acţiunilor pe care le deţin.
(6) Patrimoniul "Electrica Serv" - S.A. nu poate fi grevat de datorii sau de alte obligaţii personale ale acţionarilor.
ART. 12
Cesiunea acţiunilor
(1) Acţiunile sunt indivizibile cu privire la "Electrica Serv" - S.A., care nu recunoaşte decât un singur proprietar pentru fiecare acţiune.
(2) Cesiunea acţiunilor între acţionari sau cãtre terţi se efectueazã în condiţiile şi cu procedura prevãzute de lege.
(3) Transmiterea dreptului de proprietate asupra acţiunilor nominative emise de "Electrica Serv" - S.A. se realizeazã prin declaraţie fãcutã în registrul acţionarilor, subscrisã de cedent şi de cesionar sau de mandatarii lor. De asemenea, transmiterea se mai poate realiza şi prin act autentic, cu efectuarea menţiunilor corespunzãtoare în registrul acţionarilor.
ART. 13
Pierderea acţiunilor
(1) În cazul pierderii unor acţiuni, proprietarul va trebui sã anunţe consiliul de administraţie şi sã facã public faptul prin presã, în cel puţin douã ziare de largã circulaţie din localitatea în care se aflã sediul principal al "Electrica Serv" - S.A. Acţiunile pierdute se anuleazã.
(2) Anularea lor se va publica în Monitorul Oficial al României, Partea a IV-a. Dupã 6 luni acţionarul va putea obţine un duplicat al acţiunilor pierdute.

CAP. IV
Adunarea generalã a acţionarilor

ART. 14
Reprezentarea
(1) În perioada în care "Electrica" - S.A. este acţionar unic la "Electrica Serv" - S.A. interesele acesteia în adunarea generalã a acţionarilor vor fi reprezentate de "Electrica" - S.A.
(2) Reprezentanţii în adunarea generalã a acţionarilor sunt numiţi şi sunt revocaţi prin hotãrâre a Adunãrii generale a acţionarilor "Electrica" - S.A., în baza unui mandat emis de organul care i-a numit.
ART. 15
Atribuţiile adunãrii generale a acţionarilor
(1) Adunarea generalã a acţionarilor "Electrica Serv" - S.A. este organul de conducere al acesteia, care decide asupra activitãţii şi asupra politicii ei economice şi de afaceri.
(2) Adunãrile generale ale acţionarilor sunt ordinare şi extraordinare.
(3) Adunarea generalã ordinarã a acţionarilor are urmãtoarele atribuţii principale:
a) aprobã propunerile privind strategia globalã de dezvoltare, retehnologizare, modernizare, restructurare economico-financiarã a "Electrica Serv" - S.A.;
b) discutã, aprobã sau modificã situaţiile financiare anuale, pe baza rapoartelor administratorilor şi ale auditorilor financiari;
c) se pronunţã asupra gestiunii administratorilor;
d) stabileşte nivelul remuneraţiei lunare cuvenite membrilor consiliului de administraţie;
e) stabileşte bugetul de venituri şi cheltuieli şi, dupã caz, programul de activitate pe exerciţiul financiar urmãtor;
f) numeşte directorul general al "Electrica Serv" - S.A. şi îi stabileşte nivelul remuneraţiei, precum şi premierea acestuia;
g) aprobã repartizarea profitului conform legii;
h) hotãrãşte cu privire la folosirea dividendelor aferente acţiunilor gestionate, pentru restructurare şi dezvoltare;
i) hotãrãşte cu privire la contractarea de împrumuturi bancare pe termen lung, inclusiv a celor externe; stabileşte competenţele şi nivelul de contractare a împrumuturilor bancare de pe piaţa internã şi externã, a creditelor comerciale şi a garanţiilor, inclusiv prin gajarea acţiunilor, potrivit legii;
j) analizeazã rapoartele consiliului de administraţie privind stadiul şi perspectivele referitoare la profit şi dividende, poziţia pe piaţa internã şi internaţionalã, nivelul tehnic, calitatea, forţa de muncã, protecţia mediului, relaţiile cu clienţii;
k) se pronunţã asupra gestiunii administratorilor şi asupra modului de recuperare a prejudiciilor produse "Electrica Serv" - S.A. de cãtre aceştia;
l) aprobã regulamentul de organizare şi funcţionare a consiliului de administraţie;
m) aprobã delegãrile de competenţã pentru consiliul de administraţie, dupã caz;
n) reglementeazã dreptul de preemţiune al acţionarilor şi al salariaţilor "Electrica Serv" - S.A. cu privire la atribuirea acţiunilor şi aprobã limitele şi condiţiile pentru cesionarea cãtre salariaţii sãi a unui numãr de acţiuni proprii;
o) îndeplineşte orice alte atribuţii stabilite de lege în sarcina sa.
(4) Pentru atribuţiile menţionate la lit. i) şi j) adunarea generalã a acţionarilor nu va putea lua hotãrâri decât în urma obţinerii de cãtre fiecare reprezentant a unui mandat special prealabil de la organul care l-a numit.
(5) Adunarea generalã extraordinarã a acţionarilor se întruneşte pentru a hotãrî urmãtoarele:
a) schimbarea formei juridice;
b) mutarea sediului;
c) schimbarea obiectului principal de activitate;
d) majorarea capitalului social, precum şi reducerea sau reîntregirea lui, în condiţiile legii;
e) fuziunea cu alte societãţi comerciale sau divizarea;
f) dizolvarea anticipatã;
g) emisiunea de obligaţiuni;
h) modificarea numãrului de acţiuni sau a valorii nominale a acestora, precum şi cesiunea acţiunilor;
i) orice altã modificare a actului constitutiv sau orice altã hotãrâre pentru care este cerutã aprobarea adunãrii generale extraordinare a acţionarilor;
j) aprobã conversia acţiunilor nominative emise în formã dematerializatã în acţiuni nominative emise în formã materializatã şi invers;
k) aprobã conversia acţiunilor preferenţiale şi nominative dintr-o categorie în alta, în condiţiile legii;
l) aprobã încheierea actelor juridice, încuviinţate de cãtre consiliul de administraţie, prin care "Electrica Serv" - S.A. dobândeşte, înstrãineazã sau constituie garanţie bunuri aflate în patrimoniul societãţii comerciale, a cãror valoare depãşeşte 50% din valoarea contabilã a activului societãţii la data încheierii actului juridic respectiv;
m) hotãrãşte cu privire la înfiinţarea sau la desfiinţarea subunitãţilor, la fuziunea, divizarea şi la participarea la constituirea de noi persoane juridice din ţarã sau din strãinãtate.
(6) Pentru toate atribuţiile adunãrii generale extraordinare a acţionarilor fiecare reprezentant trebuie sã obţinã un mandat special prealabil de la organul care l-a numit.
ART. 16
Convocarea adunãrii generale a acţionarilor
(1) Adunarea generalã a acţionarilor se convoacã de cãtre preşedintele consiliului de administraţie sau de cãtre un membru al acestuia, pe baza împuternicirii date de preşedinte.
(2) Adunãrile generale ordinare ale acţionarilor au loc cel puţin o datã pe an, în cel mult 4 luni de la încheierea exerciţiului financiar, pentru examinarea situaţiei financiare anuale precedente şi pentru stabilirea programului de activitate şi a bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul în curs.
(3) Adunarea generalã a acţionarilor va fi convocatã ori de câte ori va fi necesar, în conformitate cu prevederile legale în vigoare şi cu dispoziţiile din statut, cu cel puţin 15 zile înainte de data stabilitã.
(4) Convocarea va cuprinde locul şi data ţinerii adunãrii generale a acţionarilor, precum şi ordinea de zi, cu menţionarea explicitã a tuturor problemelor care vor face obiectul dezbaterilor acesteia.
(5) Când pe ordinea de zi figureazã propuneri pentru modificarea statutului, convocarea va trebui sã cuprindã textul integral al propunerilor.
(6) Adunarea generalã a acţionarilor se întruneşte la sediul "Electrica Serv" - S.A. sau în alt loc indicat în convocare.
(7) Adunarea generalã extraordinarã a acţionarilor va fi convocatã ori de câte ori este cazul, la solicitarea acţionarului unic sau la cererea consiliului de administraţie.
ART. 17
Organizarea adunãrii generale a acţionarilor
(1) Pentru validitatea deliberãrilor adunãrii generale ordinare a acţionarilor este necesarã prezenţa acţionarilor care sã reprezinte cel puţin jumãtate din capitalul social, iar hotãrârile sã fie luate de acţionarii ce deţin majoritatea absolutã din capitalul social, reprezentaţi în adunare.
(2) Pentru validitatea deliberãrilor adunãrii generale extraordinare a acţionarilor sunt necesare:
a) la prima convocare, prezenţa acţionarilor reprezentând trei pãtrimi din capitalul social, iar hotãrârile sã fie luate cu votul unui numãr de acţionari care sã reprezinte cel puţin jumãtate din capitalul social;
b) la convocãrile urmãtoare, prezenţa acţionarilor reprezentând jumãtate din capitalul social, iar hotãrârile sã fie luate cu votul unui numãr de acţionari care sã reprezinte cel puţin o treime din capitalul social.
(3) În ziua şi la ora stabilite în convocare şedinţa adunãrii generale a acţionarilor va fi deschisã de preşedintele consiliului de administraţie sau, în lipsa acestuia, de cel care îi ţine locul.
(4) Adunarea generalã a acţionarilor va alege dintre acţionarii prezenţi un secretar, care va verifica lista de prezenţã a acţionarilor, indicând capitalul social pe care îl reprezintã fiecare şi îndeplinirea tuturor formalitãţilor cerute de lege şi de statut pentru ţinerea şedinţei, şi care va încheia procesul-verbal al adunãrii generale a acţionarilor.
(5) Procesul-verbal al adunãrii generale a acţionarilor va fi semnat de reprezentanţii "Electrica" - S.A. desemnaţi sã reprezinte interesele acesteia şi de secretarul care l-a întocmit.
(6) Procesul-verbal al adunãrii generale a acţionarilor se va ţine într-un registru sigilat şi parafat.
(7) La fiecare proces-verbal se vor anexa actele referitoare la convocare, listele de prezenţã a acţionarilor, precum şi, dupã caz, mandatele speciale ale reprezentanţilor mandataţi de directorul general al "Electrica" - S.A.
(8) La şedinţele ordinare şi extraordinare ale adunãrii generale a acţionarilor în care se dezbat problemele referitoare la raporturile de muncã cu personalul "Electrica Serv" - S.A. pot fi invitaţi şi reprezentanţii sindicatului şi/sau reprezentanţii salariaţilor care nu sunt membri de sindicat şi care nu vor avea drept de vot.
ART. 18
Exercitarea dreptului de vot în adunarea generalã a acţionarilor
(1) Hotãrârile adunãrii generale a acţionarilor se iau prin vot deschis.
(2) Votul va fi nominal în cazul hotãrârilor a cãror valabilitate este condiţionatã de existenţa mandatelor speciale.
(3) Hotãrârile se vor putea lua în condiţiile şi cu majoritatea prevãzute de lege pentru adunãrile generale ordinare sau, dupã caz, pentru cele extraordinare.
(4) La propunerea persoanei care prezideazã adunarea generalã a acţionarilor sau a unui grup de acţionari prezenţi ori reprezentaţi se va putea decide ca votul sã fie secret şi în alte cazuri, cu excepţia situaţiei în care este necesar votul nominal.
(5) Votul secret este obligatoriu pentru alegerea membrilor consiliului de administraţie, pentru revocarea lor şi pentru luarea hotãrârilor referitoare la rãspunderea administratorilor.
(6) Pentru a fi opozabile terţilor, hotãrârile adunãrii generale a acţionarilor vor fi depuse în termen de 15 zile la oficiul registrului comerţului, pentru a fi menţionate în extras în registru şi publicate în Monitorul Oficial al României, Partea a IV-a.
(7) Hotãrârile adunãrii generale a acţionarilor nu vor putea fi executate înainte de ducerea la îndeplinire a acestor formalitãţi.
(8) Hotãrârile luate de adunãrile generale ale acţionarilor în limitele legii şi ale prezentului statut sunt obligatorii chiar şi pentru acţionarii care nu au luat parte la adunare sau care au votat împotrivã.
(9) Acţionarii care nu sunt de acord cu hotãrârile luate de adunãrile generale ale acţionarilor cu privire la schimbarea obiectului de activitate, mutarea sediului sau schimbarea formei juridice au dreptul de a se retrage din "Electrica Serv" - S.A. şi de a recupera contravaloarea acţiunilor pe care le posedã, conform prevederilor legale.

CAP. V
Consiliul de administraţie

ART. 19
Organizare
(1) "Electrica Serv" - S.A. este administratã de un consiliu de administraţie compus din 5 membri, dintre care unul este directorul general al filialei, numiţi şi revocaţi de adunarea generalã a acţionarilor.
(2) "Electrica" - S.A. are reprezentanţi în consiliul de administraţie, dintre care unul este preşedintele acestuia.
(3) În situaţia în care se creeazã un loc vacant în consiliul de administraţie, adunarea generalã a acţionarilor propune un nou administrator în vederea ocupãrii acestuia. Durata pentru care este ales noul administrator pentru a ocupa locul vacant va fi egalã cu perioada care a rãmas pânã la expirarea mandatului predecesorului sãu.
(4) Consiliul de administraţie se întruneşte lunar la sediul "Electrica Serv" - S.A. sau ori de câte ori este necesar, la convocarea preşedintelui ori a unei treimi din numãrul membrilor sãi.
(5) Consiliul de administraţie îşi desfãşoarã activitatea în baza propriului regulament şi a reglementãrilor legale în vigoare.
(6) Consiliul de administraţie este prezidat de preşedinte, iar în lipsa acestuia, de cãtre un membru, în baza mandatului preşedintelui.
(7) Preşedintele numeşte un secretar.
(8) Conducerea "Electrica Serv" - S.A. se asigurã de cãtre un director general, care nu este şi preşedintele consiliului de administraţie, dar este membru al consiliului de administraţie. Directorul general al "Electrica Serv" - S.A. este numit de adunarea generalã a acţionarilor.
(9) Pentru valabilitatea hotãrârilor este necesarã prezenţa a cel puţin jumãtate din numãrul membrilor consiliului de administraţie, iar acestea se iau cu majoritatea simplã a membrilor prezenţi.
(10) Dezbaterile consiliului de administraţie au loc conform ordinii de zi stabilite şi comunicate de preşedinte cu cel puţin 7 zile înainte de data ţinerii şedinţei. Dezbaterile se consemneazã în procesul-verbal al şedinţei, care se scrie într-un registru sigilat şi parafat de preşedintele consiliului de administraţie.
(11) Procesul-verbal se semneazã de toţi membrii consiliului de administraţie şi de secretar.
(12) Pe baza procesului-verbal, secretarul consiliului de administraţie redacteazã hotãrârea acestuia, care se semneazã de cãtre preşedinte.
(13) Consiliul de administraţie poate delega, prin regulamentul de organizare şi funcţionare, o parte din atribuţiile sale directorului general al "Electrica Serv" - S.A. şi poate recurge, de asemenea, la experţi, pentru soluţionarea anumitor probleme.
(14) În relaţiile cu terţii "Electrica Serv" - S.A. este reprezentatã de directorul general, pe baza şi în limitele împuternicirilor date de consiliul de administraţie, care semneazã actele de angajare faţã de aceştia.
(15) Preşedintele consiliului de administraţie este obligat sã punã la dispoziţie acţionarilor şi auditorilor financiari, la cererea lor, toate documentele "Electrica Serv" - S.A. care privesc activitatea acestora.
(16) Membrii consiliului de administraţie vor depune o garanţie conform prevederilor legale.
(17) Membrii consiliului de administraţie rãspund individual sau solidar, dupã caz, faţã de "Electrica Serv" - S.A. pentru prejudiciile rezultate din infracţiuni sau abateri de la prevederile legale, pentru abateri de la statut sau pentru greşeli în administrarea acesteia. În astfel de situaţii ei vor putea fi revocaţi.
(18) Sunt incompatibile cu calitatea de membru în consiliul de administraţie persoanele prevãzute în <>Legea nr. 31/1990 privind societãţile comerciale, republicatã.
(19) Nu pot fi directori ai "Electrica Serv" - S.A., ai sucursalelor sau conducãtori ai agenţiilor acesteia persoanele care sunt incompatibile potrivit <>Legii nr. 31/1990 , republicatã.
ART. 20
Atribuţiile consiliului de administraţie, ale directorului general şi ale directorilor executivi
A. Consiliul de administraţie are, în principal, urmãtoarele atribuţii:
a) aprobã structura organizatoricã şi regulamentul de organizare şi funcţionare ale "Electrica Serv" - S.A.;
b) aprobã nivelul garanţiilor şi modul de constituire a acestora pentru directorul general şi directorii executivi ai "Electrica Serv" - S.A., pentru directorii din cadrul sucursalelor, inginerii-şefi ai agenţiilor şi pentru persoanele care au calitatea de gestionar;
c) încheie acte juridice prin care sã dobândeascã, sã înstrãineze, sã închirieze, sã schimbe sau sã constituie în garanţie bunuri aflate în patrimoniul "Electrica Serv" - S.A., cu aprobarea adunãrii generale a acţionarilor, atunci când legea impune aceastã condiţie;
d) aprobã delegãrile de competenţã pentru directorul general şi pentru persoanele din conducerea "Electrica Serv" - S.A., în vederea executãrii operaţiunilor din competenţa sa;
e) aprobã competenţele sucursalelor şi agenţiilor pe domenii de activitate (economic, comercial, tehnic, administrativ, financiar, juridic etc.), în vederea realizãrii obiectului de activitate al "Electrica Serv" - S.A., în situaţia în care nu a delegat aceastã atribuţie directorului general.
f) aprobã încheierea contractelor de asociere, în vederea participãrii la achiziţii de lucrãri/servicii şi a oricãror contracte pentru care nu a delegat competenţã directorului general al "Electrica Serv" - S.A.;
g) supune anual adunãrii generale a acţionarilor, în termen de 60 de zile de la încheierea exerciţiului financiar, raportul cu privire la activitatea "Electrica Serv" - S.A., situaţia financiarã anualã şi contul de profit şi pierdere pe anul precedent, precum şi proiectul programului de activitate şi proiectul bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul în curs;
h) convoacã adunarea generalã extraordinarã a acţionarilor ori de câte ori este nevoie;
i) aprobã încheierea contractelor de import-export pânã la limita a maximum 50% din valoarea contabilã a activelor societãţii comerciale la data încheierii actului juridic respectiv, cu aprobarea adunãrii generale a acţionarilor;
j) stabileşte drepturile, obligaţiile şi responsabilitãţile personalului "Electrica Serv" - S.A., conform structurii organizatorice aprobate;
k) stabileşte competenţele şi nivelul de contractare a împrumuturilor bancare curente, a creditelor comerciale pe termen scurt şi mediu şi aprobã eliberarea garanţiilor;
l) aprobã numãrul de posturi şi normativul de constituire a compartimentelor funcţionale şi de producţie;
m) aprobã programele de producţie, cercetare, dezvoltare, investiţii, informatizare şi telecomunicaţii;
n) stabileşte şi aprobã politici pentru protecţia mediului, securitatea muncii, potrivit reglementãrilor legale în vigoare;
o) stabileşte şi aprobã, în limita bugetului de venituri şi cheltuieli aprobat de adunarea generalã a acţionarilor, modificãri în structura acestuia, în limita competenţelor pentru care a primit mandat;
p) negociazã contractul colectiv de muncã prin mandatarea directorului general şi aprobã statutul personalului.
r) stabileşte şi aprobã nivelul indemnizaţiei pentru secretarul consiliului de administraţie;
s) rezolvã orice alte probleme stabilite de adunarea generalã a acţionarilor sau care sunt prevãzute de legislaţia în vigoare.
B. 1. Directorul general reprezintã "Electrica Serv" - S.A. în raporturile cu terţii.
2. Directorul general are, în principal, urmãtoarele atribuţii:
a) aplicã strategia şi politicile de dezvoltare ale "Electrica Serv" - S.A., stabilite de consiliul de administraţie;
b) numeşte, suspendã şi elibereazã din funcţie directorii executivi, directorii din cadrul sucursalelor şi agenţiilor, cu aprobarea consiliului de administraţie;
c) angajeazã, promoveazã, suspendã şi concediazã personalul salariat, în condiţiile legii;
d) participã la negocierea contractului colectiv de muncã, ale cãrui negociere şi încheiere se desfãşoarã în condiţiile legii, în limita mandatului dat de consiliul de administraţie;
e) reprezintã "Electrica Serv" - S.A. şi asigurã relaţiile acesteia cu instituţiile, autoritãţile publice şi cu organismele naţionale şi internaţionale;
f) negociazã, în condiţiile legii, contractele individuale de muncã;
g) încheie acte juridice, în numele şi pe seama "Electrica Serv" - S.A., în limitele împuternicirilor acordate de consiliul de administraţie;
h) stabileşte îndatoririle şi responsabilitãţile personalului "Electrica Serv" - S.A.;
i) aprobã operaţiunile de încasãri şi plãţi, potrivit competenţelor legale şi prezentului statut;
j) aprobã operaţiunile de vânzare şi cumpãrare de bunuri, potrivit competenţelor legale şi prezentului statut;
k) împuterniceşte directorii executivi, directorii din cadrul sucursalelor şi agenţiilor sau orice altã persoanã sã exercite orice atribuţii din sfera sa de competenţã;
l) stabileşte tactica şi strategia de marketing;
m) rezolvã orice altã problemã pe care consiliul de administraţie a stabilit-o în sarcina sa.
C. 1. Directorii executivi, directorii din cadrul sucursalelor şi agenţiilor sunt numiţi de cãtre directorul general şi se aflã în subordinea acestuia, sunt funcţionari ai "Electrica Serv" - S.A., executã operaţiunile acesteia şi sunt rãspunzãtori faţã de aceasta pentru îndeplinirea îndatoririlor lor, în aceleaşi condiţii ca şi membrii consiliului de administraţie.
2. Atribuţiile directorilor executivi, ale directorilor din cadrul sucursalelor şi agenţiilor sunt stabilite prin regulamentul de organizare şi funcţionare a "Electrica Serv" - S.A.

CAP. VI
Comitetul de direcţie

ART. 21
(1) Consiliul de administraţie poate delega o parte din atribuţiile sale unui comitet de direcţie, în condiţiile legii.
(2) Deciziile comitetului de direcţie se iau cu majoritatea absolutã a voturilor membrilor sãi.
(3) Comitetul de direcţie prezintã raportul sãu de activitate consiliului de administraţie.

CAP. VII
Auditul financiar şi auditul intern

ART. 22
Situaţiile financiare ale societãţii comerciale vor fi auditate de cãtre auditori financiari, persoane fizice sau juridice, în condiţiile prevãzute de lege.
ART. 23
Societatea comercialã va organiza auditul intern potrivit normelor elaborate de Camera Auditorilor Financiari din România în acest scop.

CAP. VIII
Activitatea

ART. 24
Finanţarea activitãţii proprii
Pentru îndeplinirea obiectului de activitate şi în conformitate cu atribuţiile stabilite, "Electrica Serv" - S.A. utilizeazã sursele de finanţare constituite conform legii, credite bancare şi alte surse financiare.
ART. 25
Exerciţiul financiar
Exerciţiul financiar începe la data de 1 ianuarie şi se încheie la data de 31 decembrie ale fiecãrui an. Primul exerciţiu financiar începe la data înmatriculãrii "Electrica Serv" - S.A. în registrul comerţului.
ART. 26
Personalul
(1) Directorii executivi din cadrul "Electrica Serv" - S.A., din cadrul aparatului propriu, din sucursalele şi agenţiile sale sunt numiţi sau angajaţi de cãtre directorul general al acesteia, cu avizul Consiliului de cãtre administraţie.
(2) Angajarea şi concedierea personalului din cadrul aparatului propriu se face de cãtre directorul general.
Angajarea şi concedierea personalului din cadrul sucursalelor "Electrica Serv" - S.A. se pot face de cãtre conducãtorul sucursalei, în limita delegãrii de competenţa care i-a fost acordatã de filialã.
(3) Angajarea şi concedierea personalului din cadrul agenţiilor "Electrica Serv" - S.A. se pot face de cãtre conducãtorul agenţiei, în limita delegãrii de competenţa care i-a fost acordatã de filialã.
(4) Plata salariilor şi a impozitelor aferente, a cotelor de asigurãri sociale, precum şi a altor obligaţii faţã de bugetul de stat se va face potrivit legii.
(5) Drepturile şi obligaţiile personalului "Electrica Serv" - S.A. se stabilesc prin regulamentul de organizare şi funcţionare, prin contractul colectiv de muncã şi prin reglementãri proprii.
(6) Drepturile de salarizare şi celelalte drepturi ale personalului angajat se stabilesc prin contractul colectiv de muncã pentru personalul de execuţie şi de consiliul de administraţie pentru personalul numit de acesta.
ART. 27
Amortizarea mijloacelor fixe
Amortizarea activelor corporale şi necorporale din patrimoniul "Electrica Serv" - S.A. se va calcula potrivit modului de amortizare stabilit de consiliul de administraţie în conformitate cu prevederile legale.
ART. 28
Evidenţa contabilã şi situaţia financiarã anualã
(1) "Electrica Serv" - S.A. va ţine evidenţa contabilã în lei, va întocmi situaţia financiarã anualã, având în vedere normele metodologice elaborate de Ministerul Finanţelor Publice.
(2) Situaţia financiarã anualã va fi publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea a IV-a, conform prevederilor legale.
ART. 29
Calculul şi repartizarea profitului
(1) Profitul "Electrica Serv" - S.A. se stabileşte pe baza situaţiei financiare anuale şi este aprobat de adunarea generalã a acţionarilor. Profitul impozabil se stabileşte în condiţiile legii.
(2) Profitul "Electrica Serv" - S.A., rãmas dupã plata impozitului pe profit, se va repartiza conform hotãrârii adunãrii generale a acţionarilor şi dispoziţiilor legale în vigoare.
(3) "Electrica Serv" - S.A. îşi constituie fond de rezervã şi alte fonduri, în condiţiile legii.
(4) Plata dividendelor cuvenite acţionarilor se face de "Electrica Serv" - S.A., în condiţiile legii, dupã aprobarea situaţiei financiare anuale de adunarea generalã a acţionarilor.
(5) În cazul înregistrãrii de pierderi, adunarea generalã a acţionarilor va analiza cauzele şi va hotãrî în consecinţã, potrivit legii.
ART. 30
Registrele
"Electrica Serv" - S.A. va ţine, prin grija membrilor consiliului de administraţie şi, respectiv, a cenzorilor, toate registrele prevãzute de lege.

CAP. IX
Asocierea, schimbarea formei juridice, dizolvarea şi lichidarea, litigii

ART. 31
Asocierea
(1) "Electrica Serv" - S.A. poate constitui, singurã ori împreunã cu alte persoane juridice sau fizice, române ori strãine, alte societãţi comerciale sau alte persoane juridice, în condiţiile prevãzute de lege şi de prezentul statut.
(2) "Electrica Serv" - S.A. poate încheia contracte de asociere cu alte persoane juridice sau fizice fãrã constituirea de noi persoane juridice, dacã asocierea este destinatã realizãrii scopului şi obiectului sãu de activitate.
(3) Condiţiile de participare a "Electrica Serv" - S.A. la constituirea de noi persoane juridice se vor stabili prin actele constitutive care vor fi aprobate de adunarea generalã extraordinarã a acţionarilor.
ART. 32
Schimbarea formei juridice
(1) Schimbarea formei juridice a "Electrica Serv" - S.A. se va putea face numai în temeiul hotãrârii adunãrii generale extraordinare a acţionarilor şi cu îndeplinirea tuturor formalitãţilor prevãzute de lege.
(2) În perioada în care "Electrica" - S.A. este acţionar unic, transformarea formei juridice a "Electrica Serv" - S.A. se va putea face numai cu aprobarea "Electrica" - S.A., prin reprezentanţii sãi mandataţi sã reprezinte interesele acesteia.
ART. 33
Dizolvarea
(1) Dizolvarea "Electrica Serv" - S.A. va avea loc în urmãtoarele situaţii:
a) imposibilitatea realizãrii obiectului sãu de activitate;
b) declararea nulitãţii;
c) hotãrârea adunãrii generale a acţionarilor;
d) pierderea unei jumãtãţi din capitalul social dupã ce s-a consumat fondul de rezervã pentru motive ce nu atrag rãspunderi de orice naturã, dacã adunarea generalã a acţionarilor nu decide reconstituirea capitalului social sau reducerea lui la suma rãmasã;
e) deschiderea procedurii privind falimentul;
f) când numãrul acţionarilor scade sub minimul legal;
g) alte cauze prevãzute de lege sau de prezentul statut.
(2) Hotãrârea de dizolvare a "Electrica Serv" - S.A. trebuie sã fie înscrisã la oficiul registrului comerţului şi publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea a IV-a.
ART. 34
Lichidarea
(1) Dizolvarea "Electrica Serv" - S.A. are ca efect deschiderea procedurii de lichidare.
(2) Lichidarea "Electrica Serv" - S.A. şi repartizarea produsului net al lichidãrii se fac în condiţiile legii şi cu respectarea procedurii prevãzute de lege.
ART. 35
Litigiile
(1) Litigiile de orice fel apãrute între "Electrica Serv" - S.A. şi persoane fizice sau juridice, române ori strãine, sunt de competenţa instanţelor judecãtoreşti de drept comun.
(2) Litigiile nãscute din raporturile contractuale dintre "Electrica Serv" - S.A. şi persoanele juridice române sau strãine pot fi soluţionate şi prin arbitraj, potrivit legii.

CAP. X
Dispoziţii finale

ART. 36
Prevederile prezentului statut se completeazã cu dispoziţiile legale referitoare la societãţile comerciale cu capital de stat, cu cele ale <>Legii nr. 31/1990 privind societãţile comerciale, republicatã, cu cele ale Codului comercial şi cu celelalte reglementãri legale în vigoare.

ANEXA 2

DENUMIREA
şi sediile SISE ale S.C. "Electrica Serv" - S.A.

1. S.C. "Electrica Serv" - S.A. - Sucursala de Întreţinere şi Servicii Energetice "Electrica Muntenia Sud", municipiul Bucureşti, bd. Ion Mihalache nr. 41-43, sectorul 1
2. S.C. "Electrica Serv" - S.A. - Sucursala de Întreţinere şi Servicii Energetice "Electrica Muntenia Nord", municipiul Ploieşti, str. Mãrsãseşti nr. 44, judeţul Prahova
3. S.C. "Electrica Serv" - S.A. - Sucursala de Întreţinere şi Servicii Energetice "Electrica Moldova", municipiul Bacãu, str. Ştefan cel Mare nr. 22, judeţul Bacãu
4. S.C. "Electrica Serv" - S.A. - Sucursala de Întreţinere şi Servicii Energetice "Electrica Banat", municipiul Timişoara, str. Pestalozzi nr. 3-5, judeţul Timiş
5. S.C. "Electrica Serv" - S.A. - Sucursala de Întreţinere şi Servicii Energetice "Electrica Dobrogea", municipiul Constanţa, str. General Manu nr. 77, judeţul Constanţa
6. S.C. "Electrica Serv" - S.A. - Sucursala de Întreţinere şi Servicii Energetice "Electrica Transilvania Nord", municipiul Cluj-Napoca, Str. Taberei nr. 20, judeţul Cluj
7. S.C. "Electrica Serv" - S.A. - Sucursala de Întreţinere şi Servicii Energetice "Electrica Transilvania Sud", municipiul Braşov, Str. 13 Decembrie nr. 17A, judeţul Braşov
8. S.C. "Electrica Serv" - S.A. - Sucursala de Întreţinere şi Servicii Energetice "Electrica Oltenia", municipiul Craiova, Str. Brestei nr. 5, judeţul Dolj

ANEXA 3

DENUMIREA ŞI SEDIILE AISE

1. S.C. "Electrica Serv" - S.A. - Sucursala de Întreţinere şi Servicii Energetice "Electrica Dobrogea"
Agenţia de Întreţinere şi Servicii Energetice "Cãlãraşi", municipiul Cãlãraşi, Str. Dobrogei nr. 50, judeţul Cãlãraşi
2. S.C. "Electrica Serv" - S.A. - Sucursala de Întreţinere şi Servicii Energetice "Electrica Dobrogea"
Agenţia de Întreţinere şi Servicii Energetice "Constanţa", municipiul Constanţa, bd. Mamaia nr. 271, judeţul Constanţa
3. S.C. "Electrica Serv" - S.A. - Sucursala de Întreţinere şi Servicii Energetice "Electrica Dobrogea"
Agenţia de Întreţinere şi Servicii Energetice "Tulcea", municipiul Tulcea, Str. Griviţei nr. 70 bis, bl. 27, parter, judeţul Tulcea
4. S.C. "Electrica Serv" - S.A. - Sucursala de Întreţinere şi Servicii Energetice "Electrica Dobrogea"
Agenţia de Întreţinere şi Servicii Energetice "Slobozia", municipiul Slobozia, str. Amara nr. 4, judeţul Ialomiţa
5. S.C. "Electrica Serv" - S.A. - Sucursala de Întreţinere şi Servicii Energetice "Electrica Muntenia Sud"
Agenţia de Întreţinere şi Servicii Energetice "Bucureşti", municipiul Bucureşti, bd. Ion Mihalache nr. 41-43, sectorul 1
6. S.C. "Electrica Serv" - S.A. - Sucursala de Întreţinere şi Servicii Energetice "Electrica Muntenia Sud"
Agenţia de Întreţinere şi Servicii Energetice "Ilfov", municipiul Bucureşti, bd. Lacul Tei nr. 1, sectorul 2
7. S.C. "Electrica Serv" - S.A. - Sucursala de Întreţinere şi Servicii Energetice "Electrica Muntenia Sud"
Agenţia de Întreţinere şi Servicii Energetice "Giurgiu", municipiul Giurgiu, Str. Frumoasei nr. 2, judeţul Giurgiu
8. S.C. "Electrica Serv" - S.A. - Sucursala de Întreţinere şi Servicii Energetice "Electrica Moldova"
Agenţia de Întreţinere şi Servicii Energetice "Bacãu", municipiul Bacãu, str. Ştefan cel Mare nr. 22 B, judeţul Bacãu
9. S.C. "Electrica Serv" - S.A. - Sucursala de Întreţinere şi Servicii Energetice "Electrica Moldova"
Agenţia de Întreţinere şi Servicii Energetice "Piatra-Neamţ", municipiul Piatra-Neamţ, str. Alecu Russo nr. 12, judeţul Neamţ
10. S.C. "Electrica Serv" - S.A. - Sucursala de Întreţinere şi Servicii Energetice "Electrica Moldova"
Agenţia de Întreţinere şi Servicii Energetice "Suceava", municipiul Suceava, Str. Parcului nr. 2, judeţul Suceava
11. S.C. "Electrica Serv" - S.A. - Sucursala de Întreţinere şi Servicii Energetice "Electrica Moldova"
Agenţia de Întreţinere şi Servicii Energetice "Botoşani", municipiul Botoşani, bd. Mihai Eminescu nr. 1, judeţul Botoşani
12. S.C. "Electrica Serv" - S.A. - Sucursala de Întreţinere şi Servicii Energetice "Electrica Moldova"
Agenţia de Întreţinere şi Servicii Energetice "Iaşi", municipiul Iaşi, Str. Uzinei nr. 38, judeţul Iaşi
13. S.C. "Electrica Serv" - S.A. - Sucursala de Întreţinere şi Servicii Energetice "Electrica Moldova"
Agenţia de Întreţinere şi Servicii Energetice "Vaslui", municipiul Vaslui, str. Cãlugãreni nr. 102, judeţul Vaslui
14. S.C. "Electrica Serv" - S.A. - Sucursala de Întreţinere şi Servicii Energetice "Electrica Muntenia Nord"
Agenţia de Întreţinere şi Servicii Energetice "Buzãu", municipiul Buzãu, bd. Mareşal Al. Averescu nr. 3, judeţul Buzãu
15. S.C. "Electrica Serv" - S.A. - Sucursala de Întreţinere şi Servicii Energetice "Electrica Muntenia Nord"
Agenţia de Întreţinere şi Servicii Energetice "Brãila", municipiul Brãila, calea Cãlãraşi nr. 48, judeţul Brãila
16. S.C. "Electrica Serv" - S.A. - Sucursala de Întreţinere şi Servicii Energetice "Electrica Muntenia Nord"
Agenţia de Întreţinere şi Servicii Energetice "Focşani", municipiul Focşani, Bd. Independenţei nr. 2-4, judeţul Vrancea
17. S.C. "Electrica Serv" - S.A. - Sucursala de Întreţinere şi Servicii Energetice "Electrica Muntenia Nord"
Agenţia de Întreţinere şi Servicii Energetice "Galaţi", municipiul Galaţi, str. Nicolae Bãlcescu nr. 35A, judeţul Galaţi
18. S.C. "Electrica Serv" - S.A. - Sucursala de Întreţinere şi Servicii Energetice "Electrica Muntenia Nord"
Agenţia de Întreţinere şi Servicii Energetice "Ploieşti", municipiul Ploieşti, str. Gheorghe Doja nr. 45, bl. F1 F2, judeţul Prahova
19. S.C. "Electrica Serv" - S.A. - Sucursala de Întreţinere şi Servicii Energetice "Electrica Muntenia Nord"
Agenţia de Întreţinere şi Servicii Energetice "Târgovişte", municipiul Târgovişte, Calea Domneascã nr. 236, judeţul Dâmboviţa
20. S.C. "Electrica Serv" - S.A. - Sucursala de Întreţinere şi Servicii Energetice "Electrica Oltenia"
Agenţia de Întreţinere şi Servicii Energetice "Alexandria", municipiul Alexandria, str. Tudor Vladimirescu nr. 43-47, judeţul Teleorman
21. S.C. "Electrica Serv" - S.A. - Sucursala de Întreţinere şi Servicii Energetice "Electrica Oltenia"
Agenţia de Întreţinere şi Servicii Energetice "Craiova", municipiul Craiova, str. Nicolae Titulescu nr. 187, judeţul Dolj
22. S.C. "Electrica Serv" - S.A. - Sucursala de Întreţinere şi Servicii Energetice "Electrica Oltenia"
Agenţia de Întreţinere şi Servicii Energetice "Drobeta-Turnu Severin", municipiul Drobeta-Turnu Severin, Str. Plevnei nr. 37, judeţul Mehedinţi
23. S.C. "Electrica Serv" - S.A. - Sucursala de Întreţinere şi Servicii Energetice "Electrica Oltenia"
Agenţia de Întreţinere şi Servicii Energetice "Piteşti", municipiul Piteşti, Bd. Republicii nr. 148, judeţul Argeş
24. S.C. "Electrica Serv" - S.A. - Sucursala de Întreţinere şi Servicii Energetice "Electrica Oltenia"
Agenţia de Întreţinere şi Servicii Energetice "Râmnicu Vâlcea", municipiul Râmnicu Vâlcea, str. Ştirbei Vodã nr. 7, judeţul Vâlcea
25. S.C. "Electrica Serv" - S.A. - Sucursala de Întreţinere şi Servicii Energetice "Electrica Oltenia"
Agenţia de Întreţinere şi Servicii Energetice "Slatina", municipiul Slatina, Str. Primãverii nr. 18 B, judeţul Olt
26. S.C. "Electrica Serv" - S.A. - Sucursala de Întreţinere şi Servicii Energetice "Electrica Oltenia"
Agenţia de Întreţinere şi Servicii Energetice "Târgu Jiu", municipiul Târgu Jiu, Str. Republicii nr. 17, judeţul Gorj
27. S.C. "Electrica Serv" - S.A. - Sucursala de Întreţinere şi Servicii Energetice "Electrica Transilvania Nord"
Agenţia de Întreţinere şi Servicii Energetice "Baia Mare", municipiul Baia Mare, Str. Victoriei nr. 64, judeţul Maramureş
28. S.C. "Electrica Serv" - S.A. - Sucursala de Întreţinere şi Servicii Energetice "Electrica Transilvania Nord"
Agenţia de Întreţinere şi Servicii Energetice "Bistriţa", municipiul Bistriţa-Nãsãud, str. Vasile Conta nr. 11, judeţul Bistriţa
29. S.C. "Electrica Serv" - S.A. - Sucursala de Întreţinere şi Servicii Energetice "Electrica Transilvania Nord"
Agenţia de Întreţinere şi Servicii Energetice "Cluj", municipiul Cluj-Napoca, Str. Taberei nr. 30, judeţul Cluj
30. S.C. "Electrica Serv" - S.A. - Sucursala de Întreţinere şi Servicii Energetice "Electrica Transilvania Nord"
Agenţia de Întreţinere şi Servicii Energetice "Oradea", municipiul Oradea, Str. Griviţei nr. 32, judeţul Bihor
31. S.C. "Electrica Serv" - S.A. - Sucursala de Întreţinere şi Servicii Energetice "Electrica Transilvania Nord"
Agenţia de Întreţinere şi Servicii Energetice "Satu Mare", municipiul Satu Mare, Str. Magnoliei nr. 37A, judeţul Satu Mare
32. S.C. "Electrica Serv" - S.A. - Sucursala de Întreţinere şi Servicii Energetice "Electrica Transilvania Nord"
Agenţia de Întreţinere şi Servicii Energetice "Zalãu", municipiul Zalãu, str. Mihai Viteazul nr. 79, judeţul Sãlaj
33. S.C. "Electrica Serv" - S.A. - Sucursala de Întreţinere şi Servicii Energetice "Electrica Transilvania Sud"
Agenţia de Întreţinere şi Servicii Energetice "Alba Iulia", municipiul Alba Iulia, Piaţa Consiliului Europei nr. 1, judeţul Alba
34. S.C. "Electrica Serv" - S.A. - Sucursala de Întreţinere şi Servicii Energetice "Electrica Transilvania Sud"
Agenţia de Întreţinere şi Servicii Energetice "Braşov", municipiul Braşov, Str. 13 Decembrie nr. 17A, judeţul Braşov
35. S.C. "Electrica Serv" - S.A. - Sucursala de Întreţinere şi Servicii Energetice "Electrica Transilvania Sud"
Agenţia de Întreţinere şi Servicii Energetice "Miercurea-Ciuc", municipiul MiercureaCiuc, Str. Florilor nr. 1, judeţul Harghita
36. S.C. "Electrica Serv" - S.A. - Sucursala de Întreţinere şi Servicii Energetice "Electrica Transilvania Sud"
Agenţia de Întreţinere şi Servicii Energetice "Sfântu Gheorghe", municipiul Sfântu Gheorghe, str. Daczo nr. 2, judeţul Covasna
37. S.C. "Electrica Serv" - S.A. - Sucursala de Întreţinere şi Servicii Energetice "Electrica Transilvania Sud"
Agenţia de Întreţinere şi Servicii Energetice "Sibiu", municipiul Sibiu, Str. Uzinei nr. 1-7, judeţul Sibiu
38. S.C. "Electrica Serv" - S.A. - Sucursala de Întreţinere şi Servicii Energetice "Electrica Transilvania Sud"
Agenţia de Întreţinere şi Servicii Energetice "Târgu Mureş", municipiul Târgu Mureş, Str. Cãlãraşilor nr. 103, judeţul Mureş
39. S.C. "Electrica Serv" - S.A. - Sucursala de Întreţinere şi Servicii Energetice "Electrica Banat"
Agenţia de Întreţinere şi Servicii Energetice "Arad", municipiul Arad, str. Iuliu Maniu nr. 65, judeţul Arad
40. S.C. "Electrica Serv" - S.A. - Sucursala de Întreţinere şi Servicii Energetice "Electrica Banat"
Agenţia de Întreţinere şi Servicii Energetice "Deva", municipiul Deva, str. George Enescu nr. 39, judeţul Hunedoara
41. S.C. "Electrica Serv" - S.A. - Sucursala de Întreţinere şi Servicii Energetice "Electrica Banat"
Agenţia de Întreţinere şi Servicii Energetice "Reşiţa", municipiul Reşiţa, str. Alexandru Ioan Cuza nr. 42, judeţul Caraş-Severin
42. S.C. "Electrica Serv" - S.A. - Sucursala de Întreţinere şi Servicii Energetice "Electrica Banat"
Agenţia de Întreţinere şi Servicii Energetice "Timişoara", municipiul Timişoara, str. Pestalozzi nr. 3-5, judeţul Timiş

------------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016