Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 737 din 14 mai 2004  pentru aprobarea Protocolului de cooperare dintre Inspectoratul General al Politiei Romane din Ministerul Administratiei si Internelor din Romania si Departamentul Sigurantei Publice din Ministerul de Interne din Republica Italiana, semnat la Roma la 7 octombrie 2003    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 737 din 14 mai 2004 pentru aprobarea Protocolului de cooperare dintre Inspectoratul General al Politiei Romane din Ministerul Administratiei si Internelor din Romania si Departamentul Sigurantei Publice din Ministerul de Interne din Republica Italiana, semnat la Roma la 7 octombrie 2003

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 476 din 27 mai 2004
În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicatã, şi al <>art. 20 din Legea nr. 590/2003 privind tratatele,

Guvernul României adoptã prezenta hotãrâre.

ARTICOL UNIC
Se aprobã Protocolul de cooperare dintre Inspectoratul General al Poliţiei Române din Ministerul Administraţiei şi Internelor din România şi Departamentul Siguranţei Publice din Ministerul de Interne din Republica Italianã, semnat la Roma la 7 octombrie 2003.

PRIM-MINISTRU
ADRIAN NĂSTASE

Contrasemneazã:
---------------
p. Ministrul de stat, ministrul administraţiei şi internelor,
Florin Zamfir Sandu,
secretar de stat

p. Ministrul afacerilor externe,
Bogdan Lucian Aurescu,
secretar de stat

Ministrul finanţelor publice,
Mihai Nicolae Tãnãsescu

Bucureşti, 14 mai 2004.
Nr. 737.


PROTOCOL DE COOPERARE
între Inspectoratul General al Poliţiei Române din
Ministerul Administraţiei şi Internelor din România
şi Departamentul Siguranţei Publice din
Ministerul de Interne din Republica Italianã

Inspectoratul General al Poliţiei Române din Ministerul Administraţiei şi Internelor din România şi Departamentul Siguranţei Publice din Ministerul de Interne din Republica Italianã, denumite în continuare pãrţi şi reprezentate de inspectorul general al Poliţiei Române, chestor principal de poliţie, prof. dr. Florin Sandu, şi, respectiv, directorul general al Departamentului Siguranţei Publice din Ministerul de Interne din Republica Italianã, prefect, dr. Giovanni De Gennaro,
în vederea concretizãrii celor convenite la Bucureşti în zilele de 20 şi 21 ianuarie 2003 şi identificãrii şi a altor domenii de colaborare,
recunoscând necesitatea întãririi cooperãrii poliţieneşti la nivel tehnico-operativ pentru planificarea şi dezvoltarea politicilor de securitate materializate în prevenirea şi combaterea criminalitãţii organizate, în special în ceea ce priveşte lupta împotriva imigraţiei clandestine, a traficului cu fiinţe umane, a spãlãrii banilor, a traficului de droguri şi de autovehicule furate, precum şi a infracţiunilor conexe,
luând în considerare Acordul de cooperare dintre Ministerul de Interne al României şi Ministerul de Interne al Republicii Italiene privind lupta împotriva traficului ilicit de substanţe stupefiante şi psihotrope şi a criminalitãţii organizate, semnat la Roma la 28 mai 1993,
cu respectarea legislaţiilor naţionale din ambele state,
convin urmãtoarele:
1. În scopul prevenirii şi combaterii imigraţiei ilegale, a traficului de fiinţe umane şi infracţiunilor conexe, structurile competente ale pãrţilor vor proceda la schimbul de informaţii referitoare la:
- fluxurile de imigraţie clandestinã;
- modalitãţile de cãlãtorie şi itinerariile utilizate;
- producerea şi utilizarea documentelor de cãlãtorie/vize false;
- compoziţia, activitatea, strategia şi modus operandi ale grupurilor criminale implicate în favorizarea imigraţiei clandestine şi a traficului de fiinţe umane, în special în ceea ce priveşte traficul de femei şi minori.
2. Pentru optimizarea şi facilitarea schimbului de informaţii, prevãzut la pct. 1, în contexte operative care necesitã rapiditate şi reacţie imediatã în circulaţia informaţiilor şi pentru a asigura omogenitatea analizelor, va putea fi utilizat un formular-tip pe care structurile competente ale celor douã pãrţi îl vor elabora conform criteriilor pe care le vor considera cele mai potrivite.
3. Pentru lupta împotriva spãlãrii banilor de provenienţã ilicitã, a traficului ilicit de substanţe stupefiante şi psihotrope, a celui de autovehicule furate şi a infracţiunilor conexe, structurile competente ale pãrţilor vor proceda la schimbul de informaţii în mod analog celui prevãzut pentru traficul de migranţi şi traficul de fiinţe umane.
4. Pentru combaterea fenomenelor menţionate mai sus, pãrţile îşi vor comunica în regim de urgenţã orice informaţie prin canalul Interpol, identificând puncte de contact specifice în cadrul respectivelor structuri centrale, competente pentru gestionarea operativã a informaţiilor referitoare la sectoarele ilicite menţionate.
Prin intermediul reuniunilor de experţi, care se vor organiza semestrial, se va proceda la evaluarea tehnicã a fiecãrei iniţiative de cooperare, precum şi la elaborarea de strategii operative în domeniile vizate.
Va fi instituit un grup permanent bilateral de lucru la nivel central, care va rãspunde de monitorizare şi de schimbul de informaţii privind traficul ilicit de migranţi, de substanţe stupefiante şi psihotrope, de arme şi de autovehicule furate, spãlarea banilor, precum şi cu privire la traficul de fiinţe umane şi infracţiunile conexe.
Grupul permanent bilateral de lucru se va întâlni o datã pe an, alternativ la Bucureşti şi la Roma.
Atunci când este impus de cazuri speciale, pentru realizarea unei derulãri coordonate a cercetãrilor, vor putea fi stabilite, prin intermediul Biroului ataşatului pentru afaceri interne român la Roma şi al Oficiului de legãturã italian la Bucureşti, întâlniri între structurile judiciare române şi cele italiene.
5. O atenţie specialã va fi acordatã tematicii minorilor români neînsoţiţi, prezenţi în Italia, victime ale exploatãrii şi implicaţi în activitãţi infracţionale, pentru a sprijini soluţionarea problematicilor conexe.
6. Serviciul competent din Departamentul Siguranţei Publice italian va acorda asistenţã autoritãţilor române în scopul elaborãrii unui registru naţional al armelor de foc. Pentru aceasta, se vor organiza schimburi de delegaţii de experţi români şi italieni în acest domeniu, în scopul de a elabora criteriile de adaptare, chiar şi din punct de vedere normativ, necesare pentru atingerea obiectivului.
7. Serviciul competent din Departamentul Siguranţei Publice italian va acorda asistenţã autoritãţilor române în elaborarea unui cadru organizatoric şi funcţional referitor la structurile administrative însãrcinate cu protecţia martorilor. În acest scop se va organiza un schimb de delegaţii, prin trimiterea la Bucureşti a unor experţi italieni şi, ulterior, a unor experţi români la Roma, pentru realizarea de cursuri de pregãtire profesionalã în domeniul specific protecţiei martorilor.
8. Un ofiţer din cadrul Poliţiei Române va fi invitat sã participe la cursul de înaltã formare care se organizeazã anual la Roma în cadrul Şcolii de Perfecţionare pentru Forţele de Poliţie.
9. Fiecare parte, pe teritoriul statului sãu, preia cheltuielile conexe aplicãrii prezentului protocol, cu excepţia cazurilor punctuale în care se agreeazã alte modalitãţi.
10. Datele personale, necesare aplicãrii prezentului protocol, schimbate între pãrţi vor fi prelucrate şi protejate în conformitate cu prevederile respectivelor legislaţii naţionale şi ale Convenţiei Consiliului Europei în domeniu, semnatã la Strasbourg în anul 1981.
11. Inspectorul general al Poliţiei Române din Ministerul Administraţiei şi Internelor din România şi directorul general al Departamentului Siguranţei Publice din Ministerul de Interne din Republica Italianã convin sã se întâlneascã atunci când considerã necesar, pentru a proceda la verificarea modului de îndeplinire a prezentului protocol.
12. În termen de 30 de zile de la data intrãrii în vigoare a prezentului protocol, conform procedurilor prevãzute de respectivele legislaţii naţionale, pãrţile îşi vor comunica reciproc coordonatele respectivelor puncte naţionale de contact.
13. Prezentul protocol va intra în vigoare la data primirii ultimei notificãri transmise prin intermediul Biroului ataşatului pentru afaceri interne român la Roma, respectiv al Oficiului de legãturã italian la Bucureşti, prin care pãrţile îşi comunicã îndeplinirea procedurilor interne pentru intrarea sa în vigoare, şi va putea fi modificat de comun acord în orice moment. Modificãrile vor produce efecte dupã îndeplinirea procedurilor menţionate anterior. Prezentul protocol îşi înceteazã valabilitatea şi nu mai produce efecte la iniţiativa oricãreia dintre pãrţi, transmisã prin notificare scrisã tot prin intermediul Biroului ataşatului pentru afaceri interne român la Roma şi al Oficiului de legãturã italian la Bucureşti, dupã 3 luni de la data primirii notificãrii, fãrã a prejudicia activitãţile aflate în curs de desfãşurare.
Prezentul protocol, semnat la Roma la 7 octombrie 2003, a fost redactat în douã exemplare originale, fiecare în limbile românã şi italianã, toate textele fiind egal autentice.

Pentru Inspectoratul General al Poliţiei Române
din Ministerul Administraţiei şi Internelor din România,
prof. dr. Florin Sandu,
chestor principal de poliţie

Pentru Departamentul Siguranţei Publice din Ministerul
de Interne din Republica Italianã,
dr. Giovanni De Gennaro,
prefect

-----
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016