Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 72 din 24 februarie 1994  privind declararea produselor agricole de importanta nationala, stabilirea primelor ce se acorda producatorilor agricoli, a organismelor de stat mandatate sa le acorde, precum si a normelor de acordare, utilizare si control al acestora    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 72 din 24 februarie 1994 privind declararea produselor agricole de importanta nationala, stabilirea primelor ce se acorda producatorilor agricoli, a organismelor de stat mandatate sa le acorde, precum si a normelor de acordare, utilizare si control al acestora

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 53 din 1 martie 1994
    Guvernul României hotărăşte:

    ART. 1
    În temeiul art. 1 din Legea nr. 83/1993 privind sprijinul acordat de stat producătorilor agricoli se declară ca fiind de importanţă naţională, pentru anul 1994, următoarele produse:
    a) grâu pentru panificaţie;
    b) lapte de vacă cu 3,5% grăsime.
    ART. 2
    În temeiul art. 8 din Legea nr. 83/1993, pentru produsele de importanţă naţională prevăzute la art. 1, cât şi pentru viţeii obţinuţi de la vacile şi junincile însămânţate artificial sau prin montă cu reproducătorii atestaţi, producătorii agricoli beneficiază de prime.
    Cuantumul primelor este prevăzut în anexa nr. I la prezenta hotărâre.
    ART. 3
    Se aprobă normele de acordare, utilizare şi control al primelor de la bugetul de stat pentru grâul pentru panificaţie, laptele de vacă cu 3,5% grăsime şi pentru viţeii obţinuţi de la vacile şi junincile însămânţate artificial sau prin montă cu reproducători atestaţi, prevăzute în anexa nr. II.
    ART. 4
    Pentru acordarea primelor cuvenite producătorilor agricoli se mandatează direcţiile generale pentru agricultură şi alimentaţie judeţene.
    ART. 5
    Anexele nr. I şi II fac parte integrantă din prezenta hotărâre.
    ART. 6
    Se abrogă Hotărârea Guvernului nr. 536/1993 privind majorarea primelor de producţie la unele produse agricole şi alimentare, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 243 din 12 octombrie 1993, cu excepţia art. 2 şi a poziţiilor 4 şi 5 *) din anexa, Hotărârea Guvernului nr. 331/1993 cu privire la acordarea de la bugetul de stat a primei pentru grâul preluat la fondul de consum, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 170 din 21 iulie 1993, precum şi orice alte dispoziţii contrare.
--------
    *) Poziţia 5 din anexa la Hotărârea Guvernului nr. 536/1993 a fost modificată prin Hotărârea Guvernului nr. 40/1994, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 48 din 24 februarie 1994.


                PRIM-MINISTRU
               NICOLAE VĂCĂROIU

                         Contrasemnează:
                        -----------------
                Ministru de stat, ministrul finanţelor,
                         Florin Georgescu

                Ministrul agriculturii şi alimentaţiei,
                           Ioan Oancea

    Bucureşti, 24 februarie 1994.
    Nr. 72.

    ANEXA I

                          NIVELUL
    primelor acordate de stat producătorilor agricoli pentru
  produsele agricole vegetale şi animale de importanta naţională
    livrate la fondul de consum, precum şi pentru viţeii de la
        vacile şi junincile insamintate artificial sau
             prin montă cu reproducători atestaţi

-------------------------------------------------------------------------------
Nr. Prima de la
crt. Produsul U.M. bugetul de stat
                                                          - lei/U.M. -
-------------------------------------------------------------------------------
  1. Grâu pentru panificaţie tone 40.000
  2. Lapte de vacă cu 3,5% grăsime hl 10.000
  3. Viţei obţinuţi de la vaci şi juninci
     însămânţate artificial capete 75.000
  4. Viţei obţinuţi de la vaci şi juninci
     prin montă cu reproducători atestaţi capete 50.000
-------------------------------------------------------------------------------


    ANEXA II

                           NORME
  de acordare, utilizare şi control al primelor de la bugetul
  de stat pentru griul pentru panificatie, laptele de vacă cu
   3,5% grasime, cât şi pentru viteii obţinuţi de la vacile şi
        junincile însămânţate artificial sau prin
             monta cu reproducători atestaţi

    Pentru acordarea primelor cuvenite producătorilor agricoli pentru grâu şi lapte de vacă, livrate la fondul de consum la preţurile de contractare şi de achiziţie garantate de stat, precum şi pentru viteii obţinuţi de la vacile şi junincile însâmânţate artificial sau prin montă cu reproducători atestaţi, se emit următoarele norme:
    ART. 1
    (1) Primele de la bugetul de stat pentru grâul pentru panificaţie se acordă producătorilor agricoli pentru cantităţile STAS preluate la fondul de consum de către Regia Autonomă "Romcereal" prin sucursalele sale judeţene, de către societăţile comerciale de morărit şi panificaţie cu capital majoritar de stat din coordonarea Ministerului Agriculturii şi Alimentaţiei şi de către unităţi ale CENTROCOOP.
    (2) Primele cuvenite de la bugetul de stat achitate direct producătorilor agricoli, aşa cum sunt definiţi în Legea nr. 83/1993, de către unităţile achizitoare prevăzute la alin. (1), la primirea cantităţilor de grâu.
    La predarea cantităţilor de grâu producătorii agricoli vor încasa atât prima de 40 lei/kg STAS, cât şi preţul de contractare şi achiziţie.
    (3) Unităţile achizitoare, respectiv sucursalele Regiei Autonome "Romcereal", societăţile comerciale de morarit şi panificatie cu capital majoritar de stat din coordonarea Ministerului Agriculturii şi Alimentaţiei şi unităţile CENTROCOOP, vor întocmi, decadal, deconturile justificative (model anexa nr. 1) pe care le transmit spre verificare şi avizare direcţiilor generale ale finanţelor publice şi controlului financiar de stat judeţene.
    Direcţiile generale ale finanţelor publice şi controlului financiar de stat judeţene vor verifica la unităţile achizitoare, în termen de 2 zile lucrătoare de la data primirii deconturilor justificative, realitatea şi legalitatea primelor solicitate de la bugetul de stat.
    (4) Unităţile achizitoare vor transmite, prin direcţiile generale pentru agricultura şi alimentaţie judeţene, în termen de o zi de la primirea avizului direcţiei generale a finanţelor publice şi controlului financiar de stat judeţeana, deconturile justificative (model anexa nr. 1) în doua exemplare, la Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei.
    Unităţile achizitoare sunt obligate să organizeze şi să conducă corect şi la zi evidenţele privind primele ce se cuvin de la bugetul de stat pentru grâul preluat de la producătorii agricoli şi răspund de realitatea şi legalitatea primelor solicitate prin deconturile justificative.
    (5) Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei, după analiza şi verificarea deconturilor justificative, va solicita Ministerului Finanţelor, în termen de 2 zile lucrătoare, deschiderea creditelor bugetare prevăzute la cap. 76.1. "Agricultura", silvicultura, ape, mediu înconjurător".
    (6) În cel mult 3 zile lucrătoare. Ministerul Finanţelor va aproba cererile de credite bugetare, iar Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei va vira imediat primele cuvenite într-un cont special deschis de fiecare unitate achizitoare la banca.
    (7) Sumele virate de Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei în aceste conturi vor fi utilizate de unităţile achizitoare numai pentru plata primelor ce se cuvin producătorilor agricoli pentru cantităţile de grâu predate.
    ART. 2
    (1) Prima pentru laptele de vacă cu 3,5% grasime livrat la fondul de consum se acordă producătorilor agricoli, indiferent de forma de organizare şi natura proprietăţii lor.
    (2) Agenţii economici, indiferent de forma de proprietate, care achiziţionează lapte de vacă - materie prima -, în vederea industrializării, vor plăti producătorilor agricoli la preluarea cantităţilor de lapte atât preţul de contractare şi achiziţie, cât şi prima de 10.000 lei/hl de lapte.
    (3) Industrializarea laptelui de vacă reprezintă prelucrarea acestuia ca materie primă (3,5% grasime) în secţiile de producţie în care se obţin lapte de consum, unt şi alte produse lactate.
    (4) Primele de la bugetul de stat se acordă cu condiţia respectării de către agenţii economici a preţurilor de contractare şi achiziţie garantate de către stat, precum şi a preţurilor de livrare cu ridicată al produsele din lapte, rezultate din industrializare, negociate de Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei sub supravegherea organelor Ministerului Finanţelor.
    (5) Agenţii economici care achiziţionează lapte de vacă pentru industrializare şi pentru care au dreptul la încasarea primelor de la bugetul de stat au obligaţia de a organiza şi de a conduce evidenta tehnico-operativă a operaţiunilor de achiziţii şi industrializare a cantităţilor de lapte de vacă, în vederea asigurării posibilităţii verificării calculului primelor cuvenite.
    (6) Agenţii economici care achiziţionează lapte de vacă pentru industrializare de la producătorii agricoli, aşa cum sunt în Legea nr. 83/1993, vor întocmi, decadal, deconturile justificative (model anexa nr. 2), pe care le transmit spre verificare şi avizare direcţiilor generale ale finanţelor publice şi controlului financiar de stat judeţene.
    Direcţiile generale ale finanţelor publice şi controlului financiar de stat judeţene vor verifica la unităţile achizitoare, în termen de 2 zile lucrătoare de la data primirii deconturilor justificative, realitatea şi legalitatea primelor solicitate de la bugetul de stat.
    (7) Unităţile achizitoare vor transmite, prin direcţiile generale pentru agricultura şi alimentaţie judeţene, la Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei în termen de o zi de la primirea avizului direcţiei generale a finanţelor publice şi controlului financiar de stat judeţeană deconturile justificative (model anexa nr. 2) în două exemplare.
    (8) Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei, după analiza şi verificarea deconturilor justificative, va solicita Ministerului Finanţelor, în termen de 2 zile lucrătoare, deschiderea creditelor bugetare prevăzute la cap. 76.1. "Agricultura, silvicultura, ape, mediu înconjurător".
    (9) În cel mult 3 zile lucrătoare, Ministerul Finanţelor va aproba cererile de credite bugetare, iar Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei va vira imediat primele cuvenite într-un cont special deschis de fiecare unitate achizitoare.
    (10). Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei va lua măsuri ca unităţile achizitoare să-şi deschidă conturi separate la banca pentru derularea primelor de la bugetul de stat.
    Sumele virate de Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei în aceste conturi vor fi utilizate de unităţile achizitoare numai pentru plata primelor ce se cuvin producătorilor agricoli pentru cantităţile de lapte predate.
    ART. 3
    (1) Primele acordate de la bugetul de stat producătorilor agricoli pentru viţeii obţinuţi după data de 1 ianuarie 1994 de la vacile şi junincile însămânţate artificial sau prin montă cu reproducatori atestaţi sunt condiţionate de păstrarea şi creşterea produşilor până la vârsta de 6 luni.
    (2) Primele ce se acordă începând cu 1 iulie 1994 pentru viţeii obţinuţi din însămânţări artificiale sunt de 75.000 lei/cap, iar pentru viţeii obţinuţi prin montă cu reproducători atestaţi, de 50.000 lei/cap.
    (3) Primele pentru viţei se acordă producătorilor agricoli prin direcţiile generale pentru agricultură şi alimentaţie judeţene, cu respectarea prevederilor Legii nr. 83/1993 şi ale prezentelor norme.
    (4) În acest scop, direcţiile generale pentru agricultură şi alimentaţie judeţene vor organiza sistemul de evidenţă, urmărire şi acordare a primelor de la bugetul de stat prin oficiile de reproducţie şi selecţie a animalelor, urmărind:
    a) evidenţa producătorilor agricoli care vor beneficia de prime de la bugetul de stat pentru viţeii obţinuţi de la vacile şi junincile pe care le deţin şi care au fost însămânţate artificial sau prin montă cu reproducători atestaţi, dacă monta a fost înregistrată în registrul unic de însămânţări artificiale sau în registrul unic de montă naturală;
    b) înregistrările în registrul unic de insamintari artificiale şi registrul unic de montă naturală se efectuează de către oficiile judeţene de reproducţie şi selecţie a animalelor prin punctele comunale de însămânţări şi de către agenţii economici care au organizate puncte de însămânţări artificiale sau care deţin reproducători atestaţi.
    (5) Oficiile judeţene de reproducţie şi selecţie a animalelor şi agenţii economici în cauză răspund, potrivit legii, de realitatea şi corectitudinea datelor înregistrate în registrul unic de însămânţări artificiale şi în registrul unic de monta naturală.
    (6) Reproducătorii atestaţi se stabilesc de către oficiile judeţene de reproducţie şi selecţie a animalelor.
    (7) La fătare, producătorii agricoli individuali au obligaţia înregistrării în Registrul agricol comunal a viţeilor obţinuţi.
    (8) În vederea obţinerii primei de la bugetul de stat pentru viţei, producătorii agricoli vor solicita în scris aceasta direcţiei generale pentru agricultură şi alimentaţie judeţeană, prin centrul agricol comunal, făcând precizarea pe proprie răspundere că se încadrează în prevederile legale.
    (9) Confirmarea obţinerii viţeilor de la vaci şi juninci însămânţate artificial sau prin monta cu reproducători atestaţi, precum şi dovada creşterii şi păstrării acestora până la vârsta de 6 luni se fac de către centru agricol comunal, Oficiul judeţean de reproducţie şi selecţie a animalelor, prin punctele comunale de însămânţări artificiale, şi de către primarul comunei, pe baza evidenţelor şi a constatărilor faptice.
    (10) Primele de la bugetul de stat pentru viţei se acordă în luna următoare implinirii vârstei de 6 luni.
    (11) Centrele agricole comunale vor întocmi lunar listele cu producătorii agricoli (model anexa nr. 3) care au solicitat prime şi care îndeplinesc condiţiile legale de primire a acestora de la bugetul de stat, liste care vor fi verificate de Oficiul judeţean de reproducţie şi selecţie a animalelor şi vor fi supuse aprobării direcţiei generale pentru agricultura şi alimentaţie judeţeană.
    Cererile scrise de producătorii agricoli, confirmate de organele stabilite mai sus, vor fi anexate la listele depuse la Direcţia generală pentru agricultura şi alimentaţie judeţeană.
    (12) Situaţia viteilor, întocmită potrivit prevederilor legale în vederea obţinerii primelor de la bugetul de stat, se prezintă lunar oficiilor judeţene de reproducţie şi selecţie a animalelor, care o verifică sub aspectul legalităţii acesteia şi o înaintează direcţiei generale pentru agricultura şi alimentaţie judeţeană, spre aprobare.
    (13) Direcţiile generale pentru agricultură şi alimentaţie judeţene vor centraliza lunar listele (model anexa nr. 3) primite de la oficiile judeţene de reproducţie şi selecţie a animalelor şi vor întocmi decontul justificativ (model anexa nr. 4) pe care-l prezintă direcţiilor generale ale finanţelor publice şi controlului financiar de stat judeţene, spre verificare.
    (14) Direcţiile generale ale finanţelor publice şi controlului financiar de stat judeţene vor verifica şi vor aviza deconturile justificative prezentate de direcţiile generale pentru agricultură şi alimentaţie judeţene, sub aspectul legalităţii şi realităţii sumelor solicitate a fi acoperite de la bugetul de stat.
    (15) Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei, prin organele proprii de control, va verifica permanent modul de stabilire şi de acordare a primelor de la bugetul de stat pentru viţei, precum şi modul de organizare şi ţinere a evidentei insamintarilor, a viteilor obţinuţi şi a calculului sumelor acordate de la bugetul de stat.
    (16) Direcţiile generale pentru agricultura şi alimentaţie judeţene vor trimite lunar Ministerului Agriculturii şi Alimentaţiei, în doua exemplare, decontul justificativ (model anexa nr. 4).
    (17) Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei, în urma verificării şi analizei decontului justificativ (model anexa nr. 4) primit de la direcţiile generale pentru agricultura şi alimentaţie judeţene, va solicita Ministerului Finanţelor deschiderea creditelor bugetare prevăzute la cap. 76.1. "Agricultura, silvicultura, ape, mediu înconjurător". Cererile de credite bugetare trimise Ministerului Finanţelor vor fi însoţite de un exemplar din decontul justificativ (model anexa nr. 4).
    (18) Sumele vizate de Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei în contul direcţiilor generale pentru agricultura şi alimentaţie judeţene pentru acordarea primelor pentru viţei vor fi plătite de către acestea, pe baza documentelor justificative, direct producătorilor agricoli, pe baza de liste de plata pentru producătorii individuali şi prin virament pentru agenţii economici.
    ART. 4
    Direcţiile generale pentru agricultură şi alimentaţie judeţene răspund potrivit legii de manipularea, păstrarea şi gestionarea sumelor primite de la bugetul de stat, precum şi a documentelor care au stat la baza subvenţiilor acordate.
    ART. 5
    Achitarea primelor de la bugetul de stat, în mod necuvenit, prin înscrierea sau atestarea, pe documentele de acordare, de date sau situaţii nereale, atrage obligarea beneficiarului la restituirea primelor, precum şi aplicarea sancţiunilor prevăzute de lege.
    Salariaţii cărora le revin obligaţii de serviciu în legătura cu acordarea primelor răspund disciplinar, material, civil sau penal, după caz.

    ANEXA 1 la norme

  AGENTUL ECONOMIC..........................
  Nr. ............Data............... DIRECŢIA GENERALĂ A FINANŢELOR
                                         PUBLICE SI CONTROLULUI FINANCIAR DE
                                                STAT JUDEŢEANA
                                         Verificat şi avizat pentru suma
                                         de ................lei.
                                                  Director,
                                                 (data avizării)

                 DECONT JUSTIFICATIV
     privind încasarea de la bugetul de stat a primelor pentru
      grâul pentru panificaţie preluat la fondul de consum în
  perioada.....................conform Hotărârii Guvernului nr. 72/1994
-------------------------------------------------------------------------------
                        Cantitatea Primă de la Valoarea totală Sumă de
 Produsul U.M. achiziţionată bugetul de stat a primei încasat de
                      - kg STAS - - lei/U.M. - (col. 3x4) la bugetul
                                                     - lei - de stat
                                                                   - lei -
-------------------------------------------------------------------------------
    1 2 3 4 5 6
-------------------------------------------------------------------------------
Grâu pentru
panificaţie kg 40
-------------------------------------------------------------------------------
         Director, Contabil şef,


    ANEXA 2 la norme

  AGENTUL ECONOMIC..................... DIRECŢIA GENERALĂ A FINANŢELOR
  Nr. ............Data................. PUBLICE ŞI CONTROLULUI FINANCIAR DE
                                                      STAT
                                        Verificat şi avizat pentru suma de
                                         ..........lei (cifre şi litere)
                                                  Director,
                                              (data avizării)

                 DECONT JUSTIFICATIV
     privind primele ce se cuvin de la bugetul de stat
  conform Hotărârii Guvernului nr. 72/1994 pe luna.................
-------------------------------------------------------------------------------
                         Cantitatea totală Primă de la Valoarea Suma de
   Produsul U.M. preluată şi bugetul de totală a încasat de
                         industrializată stat primei la bugetul
                                           - lei/U.M. - (col. 3x4) de stat
                                                         - mii lei - mii lei -
-------------------------------------------------------------------------------
     1 2 3 4 5 6
-------------------------------------------------------------------------------
Lapte de vacă cu 3,5%
grăsime, livrat la
fondul de consum litru 100
                     ----------------------------------------------------------
   TOTAL 100
-------------------------------------------------------------------------------
         Director, Contabil şef,


    ANEXA 3 la norme

  CENTRUL AGRICOL COMUNAL.................. DIRECŢIA GENERALĂ PENTRU
  Nr. .......... Data ................ AGRICULTURA ŞI ALIMENTAŢIE A
                                               JUDEŢULUI....................
                                                  Director general,
                                                       Verificat,
                                              OFICIUL JUDEŢEAN DE REPRODUCŢIE
                                               ŞI SELECŢIE A ANIMALELOR
                                                      Director,

                     LISTA
  producătorilor agricoli care deţin viţei obţinuţi de la vacile şi
  junincile însămânţate artificial sau prin montă cu reproducători
    atestaţi şi care îndeplinesc condiţiile legale de primire a
       primei de la bugetul de stat în luna............
-------------------------------------------------------------------------------
                                           Numărul viteilor Prima (lei/cap)
                       Nr. de înregistrare ------------------------------
Nr. Producătorul agricol la Registrul Din însă- Din Pentru Pentru Total
crt. (individual sau comerţului sau mânţări montă însă- însă- prime
     agent economic) nr. şi seria artificiale mânţări mânţări (col.
                         buletinului de artifi- naturale 3x4+
                         identitate ciale (col.
                                                                          4x6)
                                                                         -lei-
-------------------------------------------------------------------------------
0 1 2 3 4 5 6 7
-------------------------------------------------------------------------------
...............................................................................
-------------------------------------------------------------------------------
   PRIMĂRIA COMUNALĂ, PUNCTUL DE ÎNSĂMÂNŢĂRI ARTIFICIALE,

                   CENTRUL AGRICOL COMUNAL,


    ANEXA 4 la norme

  DIRECŢIA GENERALĂ PENTRU AGRICULTURĂ DIRECŢIA GENERALĂ A FINANŢELOR
ŞI ALIMENTAŢIE A JUDEŢULUI............. PUBLICE ŞI CONTROLULUI FINANCIAR
Nr. ........... Data ............... DE STAT
                                            Verificat şi avizat pentru
                                            suma de .............. lei.
                                                     Director,
                                                  (data avizării)

                 DECONT JUSTIFICATIV
privind primele ce se acordă de la bugetul de stat pentru viţeii obţinuţi
de la vacile şi junincile însămânţate artificial sau prin montă cu
reproducători atestaţi, conform, art. 8 din Legea nr. 83/1993 pe luna .........
-------------------------------------------------------------------------------
                              Număr de capete Prima de la Total sume de
                            care se încadrează bugetul de primit de la
Nr. Explicaţii U.M. în prevederile le- stat bugetul de
crt. gale pentru primi- - lei/cap - stat (col. 3x4)
                            rea primei de la - lei -
                            bugetul de stat
-------------------------------------------------------------------------------
 0 1 2 3 4 5
-------------------------------------------------------------------------------
 1. Viţei obţinuţi de
   la vacile şi juninci-
   le însămânţate arti-
   ficial capete 75.000
 2. Viţei obţinuţi de
   la vaci şi juninci
   prin montă cu re-
   producători atestaţi capete 50.000
                        -------------------------------------------------------
        TOTAL capete X
-------------------------------------------------------------------------------

  DIRECŢIA GENERALĂ PENTRU AGRICULTURĂ OFICIUL JUDEŢEAN DE REPRODUCŢIE
           ŞI ALIMENTAŢIE, ŞI SELECŢIE A ANIMALELOR,
       Director general, Director,

                            -----------------------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016