Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 708 din 14 iulie 2010  pentru aprobarea Programului Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 708 din 14 iulie 2010 pentru aprobarea Programului "Case de locuit in zonele afectate de calamitatile naturale din anul 2010"

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 489 din 15 iulie 2010
HOTĂ?RÂRE nr. 708 din 14 iulie 2010
pentru aprobarea Programului "Case de locuit în zonele afectate de calamitãţile naturale din anul 2010"
EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT ÎN: MONITORUL OFICIAL nr. 489 din 15 iulie 2010

În temeiul <>art. 108 din Constituţia României, republicatã , al <>art. 2 alin. (1) lit. c) din Legea nr. 152/1998 privind înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare,

Guvernul României adoptã prezenta hotãrâre.

ART. 1
Se aprobã Programul "Case de locuit în zonele afectate de calamitãţile naturale din anul 2010", prevãzut în anexa nr. 1, denumit în continuare Program, care se va realiza în condiţiile legii.
ART. 2
Pentru anul 2010 finanţarea Programului se asigurã de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Dezvoltãrii Regionale şi Turismului, pentru achiziţionarea în mod centralizat a materialelor destinate reconstruirii sau reparãrii caselor de locuit distruse sau afectate de calamitãţile naturale.
ART. 3
(1) Se aprobã Lista principalelor materiale de construcţii necesare pentru reconstrucţia caselor distruse de calamitãţile naturale din anul 2010, prevãzutã în anexa nr. 2.
(2) Lista prevãzutã la alin. (1) este stabilitã pe baza unui proiect tehnic, aprobat de Ministerul Dezvoltãrii Regionale şi Turismului.
ART. 4
Proiectul tehnic va fi pus la dispoziţia autoritãţilor administraţiei publice locale cu titlu gratuit de cãtre Ministerul Dezvoltãrii Regionale şi Turismului.
ART. 5
Anexele nr. 1 şi 2 fac parte integrantã din prezenta hotãrâre.

PRIM-MINISTRU
EMIL BOC

Contrasemneazã:
---------------
Ministrul dezvoltãrii regionale şi turismului,
Elena Gabriela Udrea

p. Ministrul administraţiei şi internelor,
Mihai Caprã,
secretar de stat

Ministrul finanţelor publice,
Sebastian Teodor Gheorghe Vlãdescu


Bucureşti, 14 iulie 2010.
Nr. 708.


ANEXA 1

PROGRAMUL
"Case de locuit în zonele afectate de calamitãţile naturale din anul 2010"

ART. 1
(1) Programul "Case de locuit în zonele afectate de calamitãţile naturale din anul 2010", denumit în continuare Program, are drept scop achiziţia de materiale cu finanţare de la bugetul de stat, pentru reconstrucţia sau repararea în regie proprie de cãtre proprietari ori prin prestatori de servicii şi executanţi specializaţi a caselor distruse sau afectate de calamitãţile naturale, în condiţiile legii.
(2) Caracteristicile caselor de locuit în zonele afectate de calamitãţile naturale din anul 2010 sunt: numãr de camere - 2, regim de înãlţime - parter, suprafaţã construitã - 60,50 m² şi suprafaţã utilã - 47,50 m².
(3) Programul se realizeazã prin achiziţionarea în mod centralizat prin Agenţia Naţionalã pentru Locuinţe, aflatã sub autoritatea Ministerului Dezvoltãrii Regionale şi Turismului, a materialelor destinate reconstruirii sau reparãrii caselor de locuit distruse sau avariate de calamitãţile naturale, conform abilitãrii date prin <>Legea nr. 152/1998 privind înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
(4) Ministerul Dezvoltãrii Regionale şi Turismului, în baza solicitãrilor transmise de instituţiile prefectului, va stabili sumele necesare pentru sprijinirea acţiunilor prevãzute la alin. (2) şi la art. 2 alin. (5).
ART. 2
(1) Instituţiile prefectului monitorizeazã inventarierea caselor de locuit distruse sau afectate, situate în raza administrativ-teritorialã în care îşi exercitã autoritatea, şi fac propuneri pentru reconstrucţia sau repararea acestora, pe care le transmit Ministerului Dezvoltãrii Regionale şi Turismului în vederea stabilirii sumelor necesare a fi alocate de la bugetul de stat pentru achiziţionarea de materiale, pentru fiecare zonã de autoritate a consiliilor locale din judeţ.
(2) Pentru efectuarea propunerilor prevãzute la alin. (1), se va constitui, prin ordin al prefectului, o comisie de inventariere din care sã facã parte primarul sau viceprimarul unitãţii administrativ-teritoriale, un reprezentant al instituţiei prefectului, un reprezentant al inspectoratului judeţean în construcţii sau al direcţiei de urbanism judeţene şi, dupã caz, experţi sau specialişti în construcţii ori în economia construcţiilor.
(3) În cazul în care o persoanã sau o familie afectatã de calamitãţile naturale considerã cã nu îi este necesar sprijinul statului, în sensul prezentului Program, şi îl refuzã, va da o declaraţie pe propria rãspundere comisiei de inventariere prevãzute la alin. (2).
(4) Comisia de inventariere prevãzutã la alin. (2) va prezenta instituţiei prefectului inventarul şi procesul-verbal cu starea tehnicã a caselor distruse sau avariate, precum şi necesarul de materiale pentru casele ce urmeazã a fi reparate, defalcat pentru fiecare casã şi unitate administrativ-teritorialã.
(5) Propunerile instituţiilor prefectului, prevãzute la alin. (1), se întocmesc în baza inventarelor efectuate în condiţiile alin. (4).
(6) Consiliile locale, cu sprijinul direcţiilor de urbanism judeţene şi al oficiilor de cadastru, asigurã întocmirea planurilor de urbanism pentru amplasamente nou-propuse, în cazul strãmutãrii gospodãriilor afectate, stabilind, conform legii, şi regimul juridic cu privire la dreptul de proprietate şi/sau de folosinţã asupra terenurilor de construcţie din noile amplasamente, în conformitate cu legislaţia în vigoare.
ART. 3
(1) Achiziţia materialelor principale de construcţii prevãzutã la art. 1 alin. (2) şi repartizarea acestora pe judeţe şi localitãţi se fac pe baza necesarului stabilit în anexa nr. 2 la hotãrâre şi în urma propunerilor primite de la instituţiile prefectului conform art. 2 alin. (5).
(2) Materialele principale de construcţii se achiziţioneazã, în condiţiile legii, de cãtre Agenţia Naţionalã pentru Locuinţe şi se predau pe bazã de proces-verbal primarilor unitãţilor administrativ-teritoriale, potrivit repartizãrii stabilite în condiţiile alin. (1), în depozite centralizate la nivel local, stabilite şi comunicate Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe de cãtre primãrii.
(3) Primarii unitãţilor administrativ-teritoriale rãspund de depozitarea, gestionarea şi predarea cãtre persoanele şi familiile sinistrate a materialelor preluate de la Agenţia Naţionalã pentru Locuinţe în condiţiile alin. (2) în scopul reconstruirii sau reparãrii caselor distruse sau avariate de calamitãţile naturale.
ART. 4
Prefecţii coordoneazã acţiunile primarilor privind reconstruirea sau repararea caselor de locuit distruse sau avariate, în vederea utilizãrii cu eficienţã şi în scopul pentru care au fost alocate materialele necesare, pe judeţe, potrivit prezentului program.
ART. 5
(1) Instituţiile prefectului monitorizeazã realizarea alimentãrii cu apã, a reţelelor de alimentare cu energie electricã şi, dupã caz, a celor de alimentare cu gaze naturale, precum şi a branşãrii la acestea a caselor de locuit reconstruite, în concordanţã cu programul de finalizare şi punere în funcţiune a construcţiilor.
(2) Consiliile locale asigurã folosinţa gratuitã a unor terenuri de cãtre antreprenorii generali prin care se executã lucrãrile de reconstrucţie sau reparare a caselor de locuit, în vederea realizãrii organizãrii de şantier, şi vor asigura prin obiective de investiţii proprii realizarea drumurilor şi a cãilor de acces pentru amplasamentele noi, în cazul strãmutãrii gospodãriilor afectate de calamitãţile naturale, în conformitate cu legislaţia în vigoare.

ANEXA 2

LISTA
principalelor materiale de construcţii necesare pentru
reconstrucţia caselor distruse de calamitãţile naturale
din anul 2010



┌────┬──────────────────────────────┬────┬───────────┬──────────┬──────────────┐
│Nr. │ Denumire produs │U.M.│Preţ unitar│Cantitate/│ Preţ total │
│crt.│ │ │ estimat │ casã │ estimat/casã │
├────┼──────────────────────────────┼────┼───────────┼──────────┼──────────────┤
│ 1 │Ciment │ Kg │ 0,400│ 7.500,000│ 3.000,00│
├────┼──────────────────────────────┼────┼───────────┼──────────┼──────────────┤
│ 2 │Armãturã │ Kg │ │ 800,000│ 2.000,00│
├────┼──────────────────────────────┼────┼───────────┼──────────┼──────────────┤
│ │ - Ø? 6 mm │ Kg │ 2,500│ 230,000│ 575,00│
├────┼──────────────────────────────┼────┼───────────┼──────────┼──────────────┤
│ │ - Ø? 12 mm │ Kg │ 2,500│ 570,000│ 1.425,00│
├────┼──────────────────────────────┼────┼───────────┼──────────┼──────────────┤
│ 3 │Elemente de zidãrie │ mc │ 260,000│ 21,000│ 5.460,00│
├────┼──────────────────────────────┼────┼───────────┼──────────┼──────────────┤
│ 4 │Lemn, din care: │ mc │ 550,000│ 10,363│ 5.699,54│
├────┼──────────────────────────────┼────┼───────────┼──────────┼──────────────┤
│ │- lemn ecarisat │ │ │ │ │
├────┼──────────────────────────────┼────┼───────────┼──────────┼──────────────┤
│ │ 0,12 x 0,14 x 5 m (20 buc) │ mc │ 550,000│ 1,680│ 924,00│
├────┼──────────────────────────────┼────┼───────────┼──────────┼──────────────┤
│ │ 0,12 x 0,14 x 4 m (24 buc) │ mc │ 550,000│ 1,613│ 887,04│
├────┼──────────────────────────────┼────┼───────────┼──────────┼──────────────┤
│ │ 0,12 x 0,12 x 4 m (20 buc) │ mc │ 550,000│ 1,152│ 663,60│
├────┼──────────────────────────────┼────┼───────────┼──────────┼──────────────┤
│ │ 0,12 x 0,12 x 2 m (10 buc) │ mc │ 550,000│ 0,288│ 158,40│
├────┼──────────────────────────────┼────┼───────────┼──────────┼──────────────┤
│ │ 0,08 x 0,12 x 5 m (34 buc) │ mc │ 550,000│ 1,630│ 896,50│
├────┼──────────────────────────────┼────┼───────────┼──────────┼──────────────┤
│ │- cherestea 0,024 x │ │ │ │ │
├────┼──────────────────────────────┼────┼───────────┼──────────┼──────────────┤
│ │ 0,08-0,2 x 2-4 m │ mc │ 550,000│ 4,000│ 2.200,00│
├────┼──────────────────────────────┼────┼───────────┼──────────┼──────────────┤
│ 5 │Tablã cutatã/ondulatã 0,4 mm │ mp │ 30,000│ 96,000│ 2.880,00│
├────┼──────────────────────────────┼────┼───────────┼──────────┼──────────────┤
│ 6 │Uşi din lemn │ buc│ │ │ 1.290,00│
├────┼──────────────────────────────┼────┼───────────┼──────────┼──────────────┤
│ │ - interior 70 x 210 │ buc│ 200,000│ 1,000│ 200,00│
├────┼──────────────────────────────┼────┼───────────┼──────────┼──────────────┤
│ │ - interior 90 x 210 │ buc│ 230,000│ 3,000│ 690,00│
├────┼──────────────────────────────┼────┼───────────┼──────────┼──────────────┤
│ │ - exterior 90 x 230 │ buc│ 400,000│ 1,000│ 400,00│
├────┼──────────────────────────────┼────┼───────────┼──────────┼──────────────┤
│ 7 │Ferestre PVC │ mp │ │ 6,660│ 1.665,00│
├────┼──────────────────────────────┼────┼───────────┼──────────┼──────────────┤
│ │ - 140 x 150 (3 buc) │ mp │ 250,000│ 6,300│ 1.575,00│
├────┼──────────────────────────────┼────┼───────────┼──────────┼──────────────┤
│ │ - 60 x 60 (1 buc) │ mp │ 250,000│ 0,360│ 90,00│
├────┼──────────────────────────────┼────┼───────────┼──────────┼──────────────┤
│ 8 │Agregate de balastierã │ mc │ │ 50,000│ 3.000,00│
├────┼──────────────────────────────┼────┼───────────┼──────────┼──────────────┤
│ │ - nisip │ mc │ 60,000│ 20,000│ 1.200,00│
├────┼──────────────────────────────┼────┼───────────┼──────────┼──────────────┤
│ │ - balast │ mc │ 60,000│ 30,000│ 1.800,00│
├────┼──────────────────────────────┼────┼───────────┼──────────┼──────────────┤
│ 9 │Cãrãmidã plinã coş de fum │ buc│ 1,100│ 608,000│ 668,80│
├────┼──────────────────────────────┼────┼───────────┼──────────┼──────────────┤
│ 10 │Var │ Kg │ 0,500│ 547,000│ 273,50│
├────┼──────────────────────────────┼────┼───────────┼──────────┼──────────────┤
│ 11 │Polistiren expandat 5 cm │ mc │ 190,000│ 4,000│ 760,00│
├────┼──────────────────────────────┼────┼───────────┼──────────┼──────────────┤
│ 12 │Polistiren expandat 10 cm │ mc │ 400,000│ 6,400│ 2.560,00│
├────┼──────────────────────────────┼────┼───────────┼──────────┼──────────────┤
│ 13 │Vatã mineralã │ mp │ 6,000│ 64,000│ 384,00│
├────┼──────────────────────────────┼────┼───────────┼──────────┼──────────────┤
│ 14 │Plãci OSB │ mp │ 15,000│ 64,000│ 960,00│
├────┼──────────────────────────────┼────┼───────────┼──────────┼──────────────┤
│ 15 │Ţeavã PE │ ml │ 5,437│ 30,000│ 163,11│
├────┴──────────────────────────────┴────┴───────────┴──────────┼──────────────┤
│ TOTAL (lei, exclusiv TVA) │ 30.763,95│
├───────────────────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│ TVA 24% │ 7.383,35│
├───────────────────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│ TOTAL (lei, inclusiv TVA) │ 38.147,30│
└───────────────────────────────────────────────────────────────┴──────────────┘



---------


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016