Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 695 din 5 mai 2004  pentru aprobarea amendamentelor convenite prin scrisoarea semnata la Zagreb la 4 februarie 2004 si la Bucuresti la 8 martie 2004 intre Guvernul Romaniei si Banca Internationala pentru Reconstructie si Dezvoltare la Acordul de imprumut (Proiectul privind dezvoltarea sectorului social) dintre Romania si Banca Internationala pentru Reconstructie si Dezvoltare, semnat la Bucuresti la 6 iulie 2001    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 695 din 5 mai 2004 pentru aprobarea amendamentelor convenite prin scrisoarea semnata la Zagreb la 4 februarie 2004 si la Bucuresti la 8 martie 2004 intre Guvernul Romaniei si Banca Internationala pentru Reconstructie si Dezvoltare la Acordul de imprumut (Proiectul privind dezvoltarea sectorului social) dintre Romania si Banca Internationala pentru Reconstructie si Dezvoltare, semnat la Bucuresti la 6 iulie 2001

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 432 din 13 mai 2004

În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicatã, şi al <>art. 4 din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 111/2001 pentru ratificarea Acordului de împrumut dintre România şi Banca Internaţionalã pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, semnat la Bucureşti la 6 iulie 2001, aprobatã prin <>Legea nr. 582/2001 ,

Guvernul României adoptã prezenta hotãrâre.

ARTICOL UNIC
Se aprobã amendamentele convenite prin scrisoarea semnatã la Zagreb la 4 februarie 2004 şi la Bucureşti la 8 martie 2004 între Guvernul României, prin Ministerul Finanţelor Publice, şi Banca Internaţionalã pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare la Acordul de împrumut (Proiectul privind dezvoltarea sectorului social) dintre România şi Banca Internaţionalã pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, semnat la Bucureşti la 6 iulie 2001, dupã cum urmeazã:
I. Secţiunea 1.02 a articolului I "Condiţii generale; definiţii" din acordul de împrumut se modificã şi se completeazã astfel:
1.1. Litera q) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"q) M.M.S.S.F. înseamnã Ministerul Muncii, Solidaritãţii Sociale şi Familiei al Împrumutatului sau orice succesor legal al acestuia."
1.2. Litera s) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"s) U.M.P. înseamnã Unitatea de management al Proiectului înfiinţatã în cadrul M.M.S.S.F. sau orice succesor legal al acesteia;"
1.3. Dupã litera w) se introduc trei litere noi, literele x), y) şi z), cu urmãtorul cuprins:
"x) <>Ordonanţa Guvernului nr. 68/2003 înseamnã <>Ordonanţa Guvernului nr. 68 din 28 august 2003 privind serviciile sociale;
y) Manual operaţional pentru servicii sociale înseamnã manualul prin care se stabilesc procedurile operaţionale şi administrative, principiile şi criteriile pentru furnizarea serviciilor sociale, conform pãrţii D.4 a Proiectului, dupã cum acest manual poate fi amendat periodic cu acordul Bãncii;
z) furnizor de servicii sociale înseamnã o entitate eligibilã, în conformitate cu prevederile <>Ordonanţei Guvernului nr. 68/2003 şi ale Manualului operaţional pentru servicii sociale, care va furniza servicii sociale specializate beneficiarilor eligibili, conform pãrţii D.4 a Proiectului."
2. În secţiunea 2.03 a articolului II "Împrumutul" din acordul de împrumut, data limitã de tragere menţionatã se înlocuieşte cu data "30 iunie 2007".
3. Anexa nr. 1 "Tragerea sumelor împrumutului" la acordul de împrumut se modificã şi se completeazã astfel:
3.1. Tabelul prevãzut la paragraful 1 al pãrţii A se modificã şi va avea cuprinsul prezentat în anexa care face parte integrantã din prezenta hotãrâre.
3.2. Dupã litera c) a paragrafului 2 al pãrţii A se introduce o nouã literã, litera d), cu urmãtorul cuprins:
"d) termenul servicii sociale înseamnã servicii sociale specializate care vor fi furnizate, conform pãrţii D.4 a Proiectului, grupurilor sociale vulnerabile."
3.3. Dupã litera c) a paragrafului 3 al pãrţii A se introduce o nouã literã, litera d), cu urmãtorul cuprins:
"d) pentru cheltuielile efectuate în cadrul categoriei (5), dacã Manualul operaţional pentru servicii sociale, satisfãcãtor pentru Bancã, nu a fost aprobat de cãtre Împrumutat."
3.4. Dupã paragraful 4 al pãrţii A se introduce un nou paragraf, paragraful 5, cu urmãtorul cuprins:
"5. Fãrã a contraveni prevederilor prezentului acord, cheltuielile pentru bunurile şi serviciile furnizate Împrumutatului de contractori, dupã data de 30 septembrie 2003, conform contractelor care au fost aprobate de Bancã şi care au fost încheiate între Împrumutat şi respectivii contractori în cadrul Proiectului, forţa de muncã şi protecţia socialã (Împrumut 3849-RO), incluzând un contract pentru sistemul informatic al Casei Naţionale de Pensii şi Alte Drepturi de Asigurãri Sociale (M1231033), un contract de asistenţã tehnicã pentru centrele de pregãtire a adulţilor (M1123475) şi contractele individuale pentru monitorizarea serviciilor de redistribuire a forţei de muncã, vor fi eligibile pentru finanţare din sumele acestui împrumut, pentru partea care nu a fost finanţatã în cadrul Împrumutului 3849-RO."
4. Anexa nr. 2 "Descrierea Proiectului" la acordul de împrumut se modificã şi se completeazã astfel:
4.1. Paragraful 4 al pãrţii B se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"4. Crearea sistemului de asigurãri pentru accidente de muncã şi boli profesionale, incluzând: a) furnizarea de mobilier, vehicule, echipamente de birou, software şi hardware; b) furnizarea de asistenţã tehnicã şi instruire; şi c) realizarea unei campanii informaţionale privind serviciile asigurate prin acest sistem."
4.2. Dupã paragraful 2 al pãrţii C se introduc trei noi paragrafe, paragrafele 3, 4 şi 5, cu urmãtorul cuprins:
"3. Dezvoltarea capacitãţii A.N.O.F.M. pentru a furniza servicii de ocupare a forţei de muncã prin modernizarea centrelor de pregãtire existente şi crearea de noi centre de pregãtire a adulţilor.
4. Întãrirea capacitãţii instituţionale a A.N.O.F.M. prin: a) instruirea personalului; b) furnizarea de asistenţã tehnicã şi servicii de informare şi consiliere privind cariera; şi c) realizarea unor studii privind piaţa forţei de muncã.
5. Înfiinţarea a 8 centre-pilot ale A.N.O.F.M. pentru furnizarea de servicii de consiliere şi instruire persoanelor cu handicap."
4.3. Dupã paragraful 3 al pãrţii D se introduce un nou paragraf, paragraful 4, cu urmãtorul cuprins:
"4. Furnizarea de servicii sociale specializate grupurilor de populaţie vulnerabile."
5. Anexa nr. 4 "Achiziţii" la acordul de împrumut se modificã şi se completeazã astfel:
5.1. Litera a) a paragrafului 2 al pãrţii B "Licitaţie internaţionalã competitivã" din cadrul secţiunii 1 "Achiziţii de bunuri" se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"a) Gruparea contractelor
În limita posibilitãţilor, contractele pentru bunuri vor fi grupate în pachete de licitaţie estimate sã coste fiecare 200.000 dolari S.U.A. echivalent sau mai mult."
5.2. Partea C "Alte proceduri de achiziţie" din cadrul secţiunii 1 "Achiziţii de bunuri" se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"1. Licitaţie naţionalã competitivã
Contractele pentru bunuri estimate sã coste mai puţin de 200.000 dolari S.U.A., dar mai mult de 50.000 dolari S.U.A. pe contract, pot fi achiziţionate în cadrul contractelor adjudecate în conformitate cu prevederile paragrafelor 3.3 şi 3.4 din Liniile directoare.
2. Cumpãrare internaţionalã
Bunurile, altele decât mobilierul, estimate sã coste mai puţin de 100.000 dolari S.U.A. echivalent pe contract, pot fi achiziţionate în cadrul contractelor adjudecate pe baza procedurilor de cumpãrare internaţionalã conform prevederilor paragrafelor 3.5 şi 3.6 din Liniile directoare.
3. Cumpãrare localã
Bunurile estimate sã coste mai puţin de 50.000 dolari S.U.A. echivalent pe contract pot fi achiziţionate în cadrul contractelor adjudecate pe baza procedurilor de cumpãrare localã în conformitate cu prevederile paragrafelor 3.5 şi 3.6 din Liniile directoare."
5.3. Litera a) a paragrafului 2 al pãrţii D "Analiza Bãncii privind decizia de achiziţie" din cadrul secţiunii I "Achiziţii de bunuri" se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"a) În ceea ce priveşte: (i) fiecare contract pentru bunurile care depãşesc echivalentul a 200.000 dolari S.U.A. pe contract şi (ii) primele trei contracte pentru mobilierul achiziţionat în conformitate cu prevederile pãrţii C.1 a acestei secţiuni se vor aplica procedurile stabilite în paragrafele 2 şi 3 din anexa nr. 1 la Liniile directoare;"
5.4. Dupã paragraful 5 al pãrţii C "Alte proceduri pentru selecţia consultanţilor" din cadrul secţiunii a II-a "Angajarea consultanţilor" se introduce un nou paragraf, paragraful 6, cu urmãtorul cuprins:
"6 Servicii sociale
Serviciile sociale asigurate de cãtre furnizorii de servicii sociale în cadrul pãrţii D.4 a Proiectului pot fi achiziţionate în conformitate cu procedurile stabilite în Manualul operaţional pentru servicii sociale."
6. Anexa nr. 5 "Programul de implementare" la acordul de împrumut se modificã şi se completeazã astfel:
6.1. La litera b) a paragrafului 1, data "31 ianuarie 2002" se înlocuieşte cu data "31 ianuarie 2004".
6.2. La litera c) a paragrafului 1, data "30 octombrie 2003" se înlocuieşte cu data "31 octombrie 2004".
6.3. La litera d) a paragrafului 1, data "31 decembrie 2003" se înlocuieşte cu data "31 decembrie 2004".
6.4. La litera b) a paragrafului 2 şi la paragraful 10, sintagma "Ministerul Administraţiei Publice" se va înlocui cu sintagma "Ministerul Administraţiei şi Internelor".
6.5. La paragraful 4, data "31 decembrie 2002" se înlocuieşte cu data "31 iulie 2004".
6.6. Paragraful 6 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"6. Împrumutatul nu va amenda, suspenda, abroga, revoca sau anula Manualul operaţional pentru PRFM, Liniile directoare pentru microcredite sau Manualul operaţional pentru servicii sociale, fãrã acordul prealabil al Bãncii."
6.7. Dupã paragraful 10 se introduce un nou paragraf, paragraful 11, cu urmãtorul cuprins:
"11. În scopul realizãrii pãrţii D.4 a Proiectului, Împrumutatul, prin M.M.S.S.F.:
a) va selecta furnizorii de servicii sociale, în conformitate cu criteriile de eligibilitate stabilite în Manualul operaţional pentru servicii sociale, şi va achiziţiona serviciile acestora în conformitate cu prevederile pãrţii C.6 a secţiunii a II-a din anexa nr. 4 la prezentul acord;
b) va încheia un contract cu fiecare furnizor de servicii sociale, în termeni şi condiţii conforme cu prevederile <>Ordonanţei Guvernului nr. 68/2003 şi cu criteriile şi procedurile stabilite în Manualul operaţional pentru servicii sociale; şi
c) va determina fiecare furnizor de servicii sociale sã realizeze partea D.4 a Proiectului în conformitate cu prevederile <>Ordonanţei Guvernului nr. 68/2003 , ale Manualului operaţional pentru servicii sociale şi cu prevederile prezentei anexe."
7. În tot cuprinsul acordului de împrumut abrevierea "M.M.S.S." se înlocuieşte cu "M.M.S.S.F.", iar abrevierea "U.C.P." se înlocuieşte cu "U.M.P.".

PRIM-MINISTRU
ADRIAN NĂSTASE

Contrasemneazã:


────────────────

p. Ministrul finanţelor publice,
Gheorghe Gherghina,
secretar de stat

Ministrul muncii,
solidaritãţii sociale şi familiei,
Elena Dumitru

Bucureşti, 5 mai 2004.
Nr. 695.

ANEXĂ

1. Tabelul de mai jos stabileşte categoriile de poziţii care vor fi finanţate din sumele împrumutului, alocarea sumelor împrumutului pe fiecare categorie şi procentul cheltuielilor pentru poziţiile care vor fi astfel finanţate din fiecare categorie:





───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Suma alocatã Procentul
Categoria din împrumut din cheltuieli care va fi
(exprimatã în finanţat
dolari S.U.A.)
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
(1) Bunuri:
a) pentru partea B.2 a 1.200.000 100% din cheltuieli externe
Proiectului
b) pentru alte pãrţi ale 21.000.000 100% din cheltuieli locale
Proiectului (costuri franco-uzinã) şi
84% din cheltuieli locale
pentru alte articole
procurate pe plan local
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
(2) Servicii de consultanţã şi 8.500.000 100%
instruire, inclusiv servicii
pentru administrarea
microcreditelor
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
(3) Servicii de redistribuire a 5.200.000 100%
forţei de muncã
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
(4) Microcredite 10.000.000 100%
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
(5) Servicii sociale 3.000.000 100%
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
(6) Nealocate 1.100.000
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
TOTAL: 50.000.000
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



_______________
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016