Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 695 din 16 august 1996  pentru stabilirea cantitatilor de ingrasaminte chimice ce se acorda producatorilor agricoli, sub forma de alocatii, in toamna anului 1996, pentru recolta anului 1997    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 695 din 16 august 1996 pentru stabilirea cantitatilor de ingrasaminte chimice ce se acorda producatorilor agricoli, sub forma de alocatii, in toamna anului 1996, pentru recolta anului 1997

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 196 din 22 august 1996

    În temeiul prevederilor art. 3 din Legea nr. 83/1993 privind sprijinul acordat de stat producătorilor agricoli,

    Guvernul României hotărăşte:

    ART. 1
    Culturile agricole şi nivelul alocaţiei acordate de la bugetul de stat producătorilor agricoli pentru toamna anului 1996, indiferent de tipul de proprietate şi forma de exploatare a terenurilor agricole, sub formă de îngrăşăminte chimice, sunt cele prevăzute în anexa nr. 1.
    ART. 2
    Cantităţile de îngrăşăminte chimice substanţă activă prevăzute în anexa nr. 1 se acordă producătorilor agricoli, astfel cum aceştia sunt definiţi la art. 2 din Legea nr. 83/1993, inclusiv arendaşilor, care contractează cu agenţii economici mandataţi de stat livrarea următoarelor cantităţi minime de produse agricole:

    a) la grâu pentru panificaţie - 1.500 kg/ha
    b) la grâu pentru sămânţă - 2.000 kg/ha
    c) la sfeclă de zahăr - 25.000 kg/ha.

    ART. 3
    Beneficiază de alocaţii sub formă de îngrăşăminte chimice şi producătorii agricoli autorizaţi conform Legii nr. 75/1995, care produc sămânţă pentru nevoi proprii sau pentru comercializare directă producătorilor agricoli.
    ART. 4
    Agenţii economici mandataţi de stat pentru contractarea produselor agricole prevăzute la art. 2 şi pentru acordarea alocaţiilor sunt:
    a) Agenţia Naţională a Produselor Agricole - R.A., societăţile comerciale pe acţiuni "Comcereal" - S.A. şi societăţile comerciale pe acţiuni de morărit şi panificaţie, pentru grâu pentru panificaţie;
    b) societăţile comerciale pe acţiuni "Semrom" - S.A., societăţile comerciale pe acţiuni "Comcereal" - S.A., Agenţia Naţională a Produselor Agricole - R.A. şi societăţile comerciale pentru producerea şi comercializarea seminţelor, autorizate pentru prelucrarea şi comercializarea seminţelor, conform Legii nr. 75/1995, pentru grâul pentru sămânţă;
    c) societăţile comerciale pe acţiuni pentru industrializarea sfeclei de zahăr, pentru sfecla de zahăr.
    ART. 5
    Cantităţile de grâu pentru panificaţie preluate de către agenţii economici mandataţi de stat, pentru care s-au acordat alocaţii sub formă de îngrăşăminte chimice, se vor livra de către aceştia potrivit destinaţiilor stabilite pentru fiecare de către Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei.
    ART. 6
    Încălcarea prevederilor prezentei hotărâri atrage răspunderea penală, civilă sau materială, după caz, a persoanelor vinovate, potrivit legii.
    ART. 7
    Agenţii economici mandataţi de stat vor controla modul de utilizare a îngrăşămintelor chimice de către producătorii agricoli, beneficiari ai alocaţiilor, şi vor lua măsuri de recuperare a contravalorii acestora, pe calea răspunderii civile, în următoarele situaţii:
    a) nelivrarea cantităţilor minime de produse agricole contractate;
    b) folosirea îngrăşămintelor chimice pentru alte culturi sau în alte scopuri;
    c) degradarea sau neutilizarea acestora, potrivit normelor de utilizare a îngrăşămintelor chimice, de către producătorii agricoli.
    Sumele recuperate se vor vărsa la bugetul de stat.
    ART. 8
    Se aprobă Normele metodologice privind acordarea, utilizarea şi controlul utilizării alocaţiilor destinate producătorilor agricoli pentru îngrăşăminte chimice, cuprinse în anexa nr. 2.
    ART. 9
    Anexele nr. 1 şi 2 fac parte integrantă din prezenta hotărâre.


                                 PRIM-MINISTRU
                                NICOLAE VĂCĂROIU

                                Contrasemnează:
                                ---------------
                    Ministrul agriculturii şi alimentaţiei,
                                Valeriu Tabără,

                   p. Ministru de stat, ministrul finanţelor,
                            Nicolae Constantinescu,
                                secretar de stat

    Bucureşti, 16 august 1996.
    Nr. 695.


    ANEXA 1

                         CULTURILE ŞI NIVELUL ALOCAŢIEI
        ce se acordă producătorilor agricoli de către stat, sub formă de
     îngrăşăminte chimice, în toamna anului 1996 pentru recolta anului 1997

 ──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
                                                          Cantitatea de azot si
                         Cultura fosfor (kg substanţă
                                                             activă/ha)
 ──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
  Grâu pentru panificaţie, recolta anului 1997 40
  Grâu pentru sămânţă, recolta anului 1997 60
  Sfeclă de zahăr 60
 ──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



    ANEXA 2

                               NORME METODOLOGICE
             privind acordarea, utilizarea şi controlul utilizării
   alocaţiilor destinate producătorilor agricoli pentru îngrăşăminte chimice

    1. În conformitate cu prevederile art. 3 alin. 1 din Legea nr. 83/1993 privind sprijinul acordat de stat producătorilor agricoli, se acordă acestora alocaţii destinate ameliorării fertilităţii terenurilor sub formă de îngrăşăminte chimice şi amendamente, corespunzător suprafeţelor deţinute.
    2. Alocaţiile pentru îngrăşăminte chimice se acordă tuturor categoriilor de producători agricoli, la solicitarea acestora, indiferent de forma de exploatare a terenurilor, pentru suprafaţa de pe care s-a contractat producţia cu agenţii economici mandataţi de stat, în următoarele cantităţi minime:

    - grâu pentru consum 1.500 kg/ha
    - grâu pentru sămânţă 2.000 kg/ha
    - sfeclă de zahăr 25.000 kg/ha.

    În cazul în care unele culturi au fost afectate de calamităţi naturale, producţia stabilită a se livra este de minimum 50% din recolta efectiv realizată. În acest caz, specialiştii agenţilor economici mandataţi de stat şi ai centrelor agricole vor încheia documentaţiile necesare prin care vor stabili şi confirmă cauzele şi suprafeţele afectate şi nivelul real al producţiilor realizate.
    De asemenea, beneficiază de alocaţii şi producătorii agricoli autorizaţi conform Legii nr. 75/1995, care produc sămânţă de grâu pentru nevoi proprii sau pentru comercializarea directă producătorilor agricoli.
    3. Cantităţile de îngrăşăminte chimice ce se acordă sub formă de alocaţie, pentru toamna anului 1996, la culturile şi în condiţiile menţionate, sunt:
    - Grâu pentru panificaţie - recolta anului 1997
    Azot şi fosfor: 40 kg substanţă activă la hectar
    - Grâu pentru sămânţă - recolta anului 1997
    Azot şi fosfor: 60 kg substanţă activă la hectar
    - Sfeclă de zahăr
    Azot şi fosfor: 60 kg substanţă activă la hectar.
    4. Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei prezintă Ministerului Finanţelor cererile de deschidere a creditelor bugetare, însoţite de fundamentările corespunzătoare, în vederea achiziţionării cantităţilor de îngrăşăminte chimice necesare conform prevederilor anexei nr. 1 la prezentele norme metodologice.
    5. Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei pune la dispoziţia agenţilor economici mandataţi de stat şi producătorilor agricoli autorizaţi, pe bază de convenţii încheiate cu fiecare în parte, sumele stabilite, corespunzător cantităţilor de îngrăşăminte chimice exprimate în substanţă activă, raportate la hectar şi la total suprafaţă, destinate culturilor aprobate şi în limita creditelor bugetare aprobate.
    Sumele de la bugetul de stat se vor vira într-un cont distinct al agentului economic, deschis la banca finanţatoare a acestuia.
    6. Sumele de la bugetul de stat pentru îngrăşămintele chimice cu azot şi fosfor, acordate sub formă de alocaţie, reprezintă contravaloarea acestora loco furnizor.
    7. Contravaloarea cantităţilor de îngrăşăminte chimice utilizate peste nivelurile acordate sub formă de alocaţie, precum şi contravaloarea potasiului din îngrăşămintele care conţin acest element se achită integral de către fiecare producător agricol.
    8. Pentru fiecare cultură şi hectar în parte, producătorii agricoli pot opta pentru o normă mai mare sau mai mică de azot sau fosfor, fără a depăşi cantitatea totală de îngrăşăminte chimice acordată sub formă de alocaţie.
    9. Îngrăşămintele chimice acordate sub formă de alocaţie nu pot fi utilizate la o altă cultură decât la cea pentru care s-au acordat.
    10. Justificarea sumelor acordate de la bugetul de stat ca alocaţie pentru îngrăşămintele chimice se face de către agenţii economici mandataţi de stat şi producătorii agricoli autorizaţi, pe deconturile-model prezentate în anexele nr. 2-4 la prezentele norme metodologice, şi se va prezenta Ministerului Agriculturii şi Alimentaţiei.
    După verificare, Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei prezintă un exemplar din anexele nr. 3 şi 4 la prezentele norme metodologice, pe mandataţi, culturi şi total minister, Ministerului Finanţelor, în vederea acordării în continuare a alocaţiilor necesare pentru achiziţionarea de îngrăşăminte chimice, precum şi decontării sumelor datorate furnizorilor, potrivit anexelor nr. 1, 3 şi 4 la aceste norme.
    11. În cazul în care agenţii economici mandataţi de stat şi producătorii agricoli autorizaţi au sume rămase disponibile în cont după perioada optimă de aplicare a îngrăşămintelor chimice, rezultate din practicarea unor preţuri mai mici decât cele fundamentate sau din nerespectarea de către furnizori a termenelor de livrare a îngrăşămintelor chimice, acestea pot fi utilizate pentru aprovizionarea cantităţilor necesare la culturile şi în condiţiile cuprinse în prezenta hotărâre.
    12. Îngrăşămintele chimice acordate sub formă de alocaţie în prima parte a anului 1996 şi rămase în stoc pot fi utilizate la fertilizarea culturilor pentru recolta anului 1997, aprobate prin prezenta hotărâre, numai în următoarele situaţii:
    a) întârzierea în aprovizionarea cu îngrăşăminte chimice, independent de voinţa agentului economic mandatat de stat sau a producătorilor agricoli;
    b) calamitarea culturilor de pe suprafeţele ale căror producţii au fost contractate cu agenţii economici mandataţi de stat;
    c) condiţii nefavorabile de aplicarea a îngrăşămintelor chimice în perioada optimă.
    13. Stocurile de îngrăşăminte chimice neutilizate din motivele menţionate la pct. 12 vor fi evidenţiate distinct, printr-un document încheiat de agenţii economici mandataţi de stat cu producătorii agricoli şi cu reprezentantul centrului agricol.
    14. Aprovizionarea cu îngrăşăminte chimice se face direct de către agenţii economici mandataţi de stat, de către producătorul agricol pe baza împuternicirii date de agentul economic mandatat de stat sau direct de către producătorul agricol autorizat, în condiţiile respectării prevederilor din prezentele norme metodologice.
    15. Cheltuielile de transport, manipulare şi depozitare temporară se suportă de către agentul economic mandatat de stat şi se recuperează de la producătorul agricol beneficiar al alocaţiilor.
    Volumul cheltuielilor menţionate la alin. 1, care se suportă de către agentul economic mandatat de stat, se evidenţiază în mod distinct de celelalte cheltuieli efectuate pentru alte activităţi.
    În cazul aprovizionării directe, aceste cheltuieli vor fi suportate de producătorii agricoli.
    16. Direcţiile generale pentru agricultură şi alimentaţie şi agenţii economici mandataţi de stat vor împuternici în scris, atât la nivelul judeţului cât şi al fiecărui centru agricol, pe specialiştii care vor controla şi vor răspunde de modul de aplicare a îngrăşămintelor chimice acordate sub formă de alocaţie.
    17. Direcţiile generale pentru agricultură şi alimentaţie, centrele agricole şi agenţii economici mandataţi de stat vor ţine o evidenţă distinctă, pe fiecare cultură şi producător agricol, a suprafeţelor fertilizate, a cantităţilor de îngrăşăminte chimice utilizate sub formă de alocaţie şi a valorii aferente acestora.
    18. Asistenţa tehnică şi consultaţiile de specialitate privind utilizarea raţională şi cu randament maxim a îngrăşămintelor chimice se acordă gratuit, atât prin personalul de specialitate salarizat de stat, cât şi prin cel al agenţilor economici mandataţi de stat.
    19. În cazul neutilizării din culpă, de către producătorul agricol, a îngrăşămintelor chimice acordate sub formă de alocaţie, acesta nu este scutit de obligaţiile contractuale faţă de agentul economic mandatat de stat.
    20. Agenţii economici mandataţi de stat pot efectua redistribuirea între judeţe a sumelor acordate ca alocaţie, precum şi a unor cantităţi de îngrăşăminte chimice acordate sub formă de alocaţie, ţinând seama de posibilităţile de cultivare a suprafeţelor şi de contractare a producţiei, cu respectarea nivelului alocaţiilor bugetare anuale.
    21. Direcţiile generale pentru agricultură şi alimentaţie vor abilita, conform prevederilor art. 3 din Legea nr. 83/1993, pe specialiştii agricoli pentru elaborarea programelor de ameliorare şi fertilizare a terenurilor agricole.
    22. Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei, direcţiile generale pentru agricultură şi alimentaţie, agenţii economici mandataţi de stat şi producătorii agricoli autorizaţi vor lua măsuri pentru cunoaşterea şi aplicarea întocmai a prevederilor prezentelor norme.


    ANEXA 1
    -------
la normele metodologice
-----------------------

    MINISTERUL AGRICULTURII ŞI ALIMENTAŢIEI

                                 FUNDAMENTAREA
               acordării alocaţiilor de la bugetul de stat pentru
         procurarea îngrăşămintelor chimice, conform Legii nr. 83/1993

┌───────────────┬─────┬────────────────────────────────────────────────────────┐
│ │ │ din care: │
│ │ ├───────────┬───────────┬──────────┬──────────┬──────────┤
│ │ │ Agenţia │ Societăţi │Societăţi │Societăţi │Societăţi │
│ │ │Naţională a│comerciale │comerciale│comerciale│comerciale│
│ │TOTAL│Produselor │"Comcereal"│de morărit│pentru in-│ "Semrom" │
│ Specificaţie │agri-│ Agricole -│ - S.A. │şi panifi-│dustriali-│ - S.A. │
│ │cul- │ R.A. │ │ caţie │ zarea │ │
│ │tură │ │ │ │sfeclei de│ │
│ │ │ │ │ │ zahăr │ │
│ │ ├───┬───────┼───────────┼──────────┼──────────┼───┬──────┤
│ │ │TO-│ grâu │ grâu │ grâu │ sfeclă │TO-│ grâu │
│ │ │TAL│pentru │ pentru │ pentru │ de │TAL│pentru│
│ │ │ │consum │ consum │ consum │ zahăr │ │ să- │
│ │ │ │ │ │ │ │ │mânţă │
├───────────────┼─────┼───┼───────┼───────────┼──────────┼──────────┼───┼──────┤
│1. Suprafaţa │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ contractată │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ (ha) │ │ │ │ │ │ │ │ │
│2. Îngrăşăminte│ │ │ │ │ │ │ │ │
│ chimice (kg │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ substanţă │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ activă/ha) │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ - Total azot│ │ │ │ │ │ │ │ │
│ şi fosfor, │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ din care: │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ - azot │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ - fosfor │ │ │ │ │ │ │ │ │
│3. Cantitatea │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ totală-tone │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ substanţă │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ activă, │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ din care: │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ - azot │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ - fosfor │ │ │ │ │ │ │ │ │
│4. Valoarea │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ totală a │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ îngrăşămin- │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ telor │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ (mil. lei), │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ din care: │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────────┼─────┼───┼───────┼───────────┼──────────┼──────────┼───┼──────┤
│ TOTAL SUMĂ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ DE ALOCAT │ │ │ │ │ │ │ │ │
└───────────────┴─────┴───┴───────┴───────────┴──────────┴──────────┴───┴──────┘

                       Ordonatorul principal de credite,



 ┌────────────────────────────────┬─────────────────┬────────────┬─────────────┐
 │ │ Agenţia │ Societăţi │ Producători │
 │ │ Naţională a │ comerciale │ agricoli │
 │ │ Produselor │ "Comcereal"│ autorizaţi │
 │ │ Agricole │ - S.A. │ conform │
 │ │ - R.A. │ │ Legii nr. │
 │ Specificare │ │ │ 75/1995 │
 │ ├─────────────────┼────────────┼─────────────┤
 │ │ Grâu │ Grâu │ Grâu │
 │ │ pentru │ pentru │ pentru │
 │ │ sămânţă │ sămânţă │ sămânţă │
 ├────────────────────────────────┼─────────────────┼────────────┼─────────────┤
 │1. Suprafaţa contractată (ha) │ │ │ │
 │2. Îngrăşăminte chimice │ │ │ │
 │ (kg substanţă activă/ha) │ │ │ │
 │ - Total azot şi fosfor, │ │ │ │
 │ din care: │ │ │ │
 │ - azot │ │ │ │
 │ - fosfor │ │ │ │
 │3. Cantitatea totală-tone │ │ │ │
 │ substanţă activă, │ │ │ │
 │ din care: │ │ │ │
 │ - azot │ │ │ │
 │ - fosfor │ │ │ │
 │4. Valoarea totală a │ │ │ │
 │ îngrăşămintelor │ │ │ │
 │ (mil. lei), din care: │ │ │ │
 ├────────────────────────────────┼─────────────────┼────────────┼─────────────┤
 │ TOTAL SUMĂ DE ALOCAT │ │ │ │
 └────────────────────────────────┴─────────────────┴────────────┴─────────────┘

           Ordonatorul principal de credite,



    ANEXA 2
    -------
la normele metodologice
-----------------------

    AGENTUL ECONOMIC MANDATAT DE STAT
    .................................
    Subunitatea ....................

                                  JUSTIFICAREA
               cantităţilor de îngrăşăminte chimice acordate sub
           formă de alocaţie, conform prevederilor Legii nr. 83/1993

              Cultura ......... Producţia..........................

 ┌────┬────────────────┬────────────┬──────────────┬──────────────┬─────┬──────┐
 │ │ │ Suprafaţa │ Cantitatea │ Cantitatea │ │ │
 │Nr. │ Producătorul │pentru care │ acordată │ totală │ │ │
 │crt.│ agricol │s-au acordat│ - kg │ acordată │Peri-│Semnă-│
 │ │ │alocaţii sub│ substanţă │ - tone │oada │tura │
 │ │ │ formă de │ activă/ha - │ substanţă │fer- │produ-│
 │ │ │îngrăşăminte│ │ activă - │tili-│căto- │
 │ │ │ chimice ├───┬──────────┼───┬──────────┤zării│rului │
 │ │ │ - ha - │TO-│ din care:│TO-│ din care:│ │ │
 │ │ │ │TAL├─┬────────┤TAL├─┬────────┤ │ │
 │ │ │ │ │N│P(2)O(5)│ │N│P(2)O(5)│ │ │
 ├────┼────────────────┼────────────┼───┼─┼────────┼───┼─┼────────┼─────┼──────┤
 │1. │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │2. │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │3. │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │4. │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │5. │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 ├────┴────────────────┴────────────┴───┴─┴────────┴───┴─┴────────┴─────┴──────┤
 │ TOTAL: x x x │
 └─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

       DIRECŢIA GENERALĂ CENTRUL AGRICOL, AGENTUL ECONOMIC
      PENTRU AGRICULTURĂ MANDATAT DE STAT,
        ŞI ALIMENTAŢIE,



    ANEXA 3
    -------
la normele metodologice
-----------------------

    AGENTUL ECONOMIC MANDATAT DE STAT
    .................................
    Subunitatea .....................

                                  JUSTIFICAREA
   privind cantitatea de îngrăşăminte chimice acordată sub formă de alocaţie,
 conform prevederilor Legii nr. 83/1993, şi rămase în stoc la agentul economic

               Cultura .......... Producţia ...........

┌────┬────────┬────────────┬──────┬──────┬──────┬─────────────────┬──────┬─────┐
│ │ │ Suprafaţa │Canti-│Canti-│Dife- │ Valoarea │ Sume │Sume │
│Nr. │ │pentru care │tatea │tatea │renţa │ (mii lei) la: │rămase│de │
│crt.│Judeţul │s-au acordat│achi- │utili-│(stoc)├─────┬─────┬─────┤ în │pri- │
│ │ │alocaţii sub│ziţi- │zată │- tone│Can- │Can- │Can- │contul│mit │
│ │ │ formă de │onată │- tone│sub- │tita-│tita-│tita-│agen- │de la│
│ │ │îngrăşăminte│- tone│sub- │stanţă│tea │tea │tea │tului │buge-│
│ │ │ chimice │sub- │stan- │activă│achi-│uti- │în │econo-│tul │
│ │ │ │stanţă│ţă │ │ziţi-│li- │stoc │ mic │de │
│ │ │ │activă│activă│ │onată│zată │ │ │stat │
├────┼────────┼────────────┼──────┼──────┼──────┼─────┼─────┼─────┼──────┼─────┤
│ │ TOTAL │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ JUDEŢ, │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │din care│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │1. .... │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │2. .... │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ .... │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└────┴────────┴────────────┴──────┴──────┴──────┴─────┴─────┴─────┴──────┴─────┘

            DIRECŢIA GENERALĂ AGENTUL ECONOMIC
           PENTRU AGRICULTURĂ MANDATAT DE STAT,
             ŞI ALIMENTAŢIE,

           Director general, Director,



    ANEXA 4
    -------
la normele metodologice
-----------------------

    AGENTUL ECONOMIC MANDATAT DE STAT
    .................................
                                                      Data .............

                                    SITUAŢIE
        privind justificarea alocaţiilor la îngrăşăminte chimice pentru
  recolta anului 1997 şi utilizate în campania agricolă din toamna anului 1996

──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Total din care, pe culturi:
crt. Specificaţie U.M. îngră- ───────────────────────
                                              şăminte Grâu
                                              chimice 1997
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
  0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
  1. Suprafaţa contractată mii ha
  2. Cantităţile de îngrăşăminte
     chimice la hectar kg/ha
  3. Cantităţile de îngrăşăminte
     chimice aferente cantităţii
     contractate tone
  4. Valoarea îngrăşămintelor
     chimice aferente suprafeţei
     contractate mil. lei
  5. Suprafaţa realizată mii ha
  6. Cantităţile de îngrăşăminte
     chimice aferente suprafeţei
     realizate tone
  7. Cantităţile de îngrăşăminte
     chimice existente în stoc tone
  8. Sumele efectiv acordate de la
     bugetul de stat mil. lei
  9. Cantităţile de îngrăşăminte
     chimice achiziţionate tone
 10. Valoarea îngrăşămintelor
     chimice achiziţionate (13+15) mil. lei
 11. Sumele rămase în cont (8-10) mil. lei
 12. Cantităţile de îngrăşăminte
     chimice utilizate tone
 13. Valoarea îngrăşămintelor
     chimice utilizate mil. lei
 14. Cantităţile de îngrăşăminte
     chimice rămase în stoc tone'95
 15. Valoarea îngrăşămintelor
     chimice rămase în stoc (10-13) mil. lei
 16. Cantităţile de îngrăşăminte
     chimice ce urmează a se
     aproviziona (3-8) tone
 17. Valoarea cantităţilor de
     îngrăşăminte chimice ce urmează
     a se aproviziona mil. lei
 18. Sumele ce urmează a se
     acorda de la bugetul de stat mil. lei
 19. Sumele ce urmează a se
     redistribui din:
     - contravaloarea îngrăşă-
       mintelor chimice aflate în
       stoc
     - sume în contul agentului
       economic mandatat de stat
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


                                     ------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016