Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 691 din 24 iunie 2008  pentru modificarea si completarea anexei la   Hotararea Guvernului nr. 643/2007 privind aprobarea Strategiei de selectare a investitorilor pentru realizarea unitatilor 3 si 4 de la CNE Cernavoda    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 691 din 24 iunie 2008 pentru modificarea si completarea anexei la Hotararea Guvernului nr. 643/2007 privind aprobarea Strategiei de selectare a investitorilor pentru realizarea unitatilor 3 si 4 de la CNE Cernavoda

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 594 din 7 august 2008

În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicatã,

Guvernul României adoptã prezenta hotãrâre.

ART. I
Anexa la <>Hotãrârea Guvernului nr. 643/2007 privind aprobarea Strategiei de selectare a investitorilor pentru realizarea unitãţilor 3 şi 4 de la CNE Cernavodã, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 433 din 28 iunie 2007, se modificã şi se completeazã dupã cum urmeazã:
1. La capitolul 1 "Generalitãţi", punctul 1.2 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"1.2. Pentru România energia nuclearã reprezintã o alternativã durabilã de dezvoltare a sectorului energetic, având în vedere resursele limitate de materii prime energetice, precum şi nevoia obţinerii unei energii la un preţ competitiv şi care nu produce gaze cu efect de serã. În acest context, finalizarea unitãţilor 3 şi 4 de la CNE Cernavodã reprezintã un obiectiv prioritar al strategiei pe termen scurt şi mediu de dezvoltare a sectorului energetic prevãzut în Strategia energeticã a României 2007-2020, aprobatã prin <>Hotãrârea Guvernului nr. 1.069/2007 ."
2. La capitolul 2 "Principalele obiective avute în vedere", punctele 2.1, 2.2, 2.6 şi 2.7 se modificã şi vor avea urmãtorul cuprins:
"2.1. Finanţarea finalizãrii unitãţilor 3 şi 4 de la CNE Cernavodã se realizeazã de cãtre societatea comercialã înfiinţatã în acest scop, inclusiv prin aport la capitalul social şi alte forme de participare financiarã.
2.2. Promovarea unei structuri de acţionariat în societatea comercialã care se va înfiinţa pentru finalizarea unitãţilor 3 şi 4 de la CNE Cernavodã, în care SNN - S.A. sã deţinã o cotã de participare de 51% din capitalul social. În acest scop, statul român va participa la majorarea capitalului social al SNN - S.A., prin alocarea de sume din Fondul naţional de dezvoltare, cu respectarea dreptului de subscriere/preferinţã al celorlalţi acţionari, în mod proporţional cu cota de capital social deţinutã de aceştia, şi va acorda, dacã este cazul, SNN - S.A. credite atrase cu garanţie de stat, în condiţiile legii.
........................................................
2.6. Inventarul de apã grea şi prima încãrcãturã de combustibil nuclear se vor asigura din România, de cãtre SNN - S.A.
2.7. Realizarea obiectivului şi punerea lui în funcţiune trebuie sã rãspundã tuturor cerinţelor şi reglementãrilor în vigoare."
3. La capitolul 3 "Prezentarea modelului de realizare a unitãţilor 3 şi 4 de la CNE Cernavodã", punctele 3.1.3, 3.1.4 şi 3.1.7 se modificã şi vor avea urmãtorul cuprins:
"3.1.3. În structura acţionariatului viitoarei societãţi comerciale vor fi prezenţi mai mulţi acţionari, SNN - S.A. urmând sã deţinã pachetul majoritar de acţiuni de 51%. În acest scop, statul român va participa la majorarea capitalului social al SNN - S.A. prin alocarea de sume din Fondul naţional de dezvoltare, cu respectarea dreptului de subscriere/preferinţã al celorlalţi acţionari, în mod proporţional cu cota de capital social deţinutã de aceştia, şi va acorda, dacã este cazul, SNN - S.A. credite atrase cu garanţie de stat, în condiţiile legii.
3.1.4. SNN - S.A. va fi acţionarul majoritar, cu 51% din acţiuni, contribuind la capitalul social atât prin aport în naturã, cu activele existente şi contravaloarea lucrãrilor şi serviciilor pregãtitoare (studii, documentaţii, autorizaţii, licenţe etc.), cât şi prin aport în numerar, provenit din operaţiuni de majorare a capitalului sãu social, statul român urmând sã subscrie la majorarea de capital social al SNN - S.A. cu sume provenite din Fondul naţional de dezvoltare, surse proprii, credite atrase cu garanţie de stat, fonduri provenite din listarea la bursã, conform anexei la prezenta strategie, precum şi prin alte forme de participare financiarã, în condiţiile legii.
...........................................................
3.1.7. Statul român nu are niciun fel de obligaţii de preluare a energiei electrice produse."
4. La capitolul 3 "Prezentarea modelului de realizare a unitãţilor 3 şi 4 de la CNE Cernavodã", punctul 3.1.5 se abrogã.
5. La capitolul 4 "Proceduri în vederea finalizãrii" punctul 4.7, literele a) şi c) se modificã şi vor avea urmãtorul cuprins:
"a) participarea SNN - S.A. la societatea comercialã, cu activele existente şi contravaloarea lucrãrilor şi serviciilor pregãtitoare, cu aport în numerar, provenit din operaţiuni de majorare a capitalului sãu social - statul român urmând sã subscrie la majorarea de capital social al SNN - S.A. cu sume provenite din Fondul naţional de dezvoltare -, cu surse proprii, cu credite atrase cu garanţie de stat, în condiţiile cap. 2 pct. 2.1, precum şi cu fonduri provenite din listarea la bursã;
........................................................
c) societatea comercialã care se va înfiinţa prin acordul acţionarilor va fi persoanã juridicã românã de drept privat, iar contribuţiile acţionarilor la capitalul social al acesteia se vor face în douã etape, dupã cum urmeazã:
c.1) la înfiinţare, societatea va avea un capital social iniţial subscris şi vãrsat exclusiv prin aport în numerar, corespunzãtor cotelor de participare a acţionarilor, aşa cum acestea au fost convenite prin actul constitutiv;
c.2) la finalizarea activitãţilor pregãtitoare, cu o duratã totalã de 18 luni de la data înfiinţãrii, acţionarii vor proceda la majorarea capitalului social al societãţii, în conformitate cu volumul investiţiilor care rezultã ca fiind necesare pentru finalizarea celor douã unitãţi nucleare, prin aporturi în naturã şi numerar, corespunzãtor cotei fiecãruia de participare la capitalul social, aşa cum acestea au fost stabilite prin actul constitutiv."
6. La capitolul 4 "Proceduri în vederea finalizãrii" punctul 4.7, dupã litera e) se introduce o nouã literã, litera f), cu urmãtorul cuprins:
"f) modul de organizare a serviciilor de operare şi mentenanţã se va stabili de comun acord cu investitorii."
ART. II
Strategia se completeazã cu anexa care face parte integrantã din prezenta hotãrâre.
ART. III
(1) Comisia de negociere pentru derularea procesului de selectare a investitorilor şi negocierea condiţiilor pentru înfiinţarea societãţii comerciale va continua negocierile cu investitorii selectaţi, în condiţiile prezentei hotãrâri.
(2) Finalizarea negocierilor cu investitorii selectaţi prin convenirea proiectului de act constitutiv al noii societãţi se va realiza în maximum 120 de zile de la data intrãrii în vigoare a prezentei hotãrâri.

PRIM-MINISTRU
CĂLIN POPESCU-TĂRICEANU

Contrasemneazã:
---------------
p. Ministrul economiei şi finanţelor,
Eugen Teodorovici,
secretar de stat

Bucureşti, 24 iunie 2008.
Nr. 691.


ANEXĂ
------
la strategie
-------------



NECESARUL
estimat de cheltuieli pentru investiţii şi sursele de
finanţare preconizate în vederea participãrii
S.N. Nuclearelectrica - S.A. (SNN) la proiectul unitãţilor
3 şi 4 de la CNE Cernavodã cu o cotã de 51%

- milioane euro -
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1. Necesarul de cheltuieli pentru investiţii 4.000
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2. Cuantumul necesar al participãrii SNN 2.040
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
3. Sursele de finanţare preconizate pentru susţinerea
participãrii SNN, din care: 2.040
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
3.1. Contribuţia în naturã prin activele existente 350
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
3.2. Apa grea - 245 tone, cantitatea produsã şi cea pentru care
este asiguratã finanţare pânã în luna iunie 2008, consideratã
la preţul reglementat 100
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
3.3. Surse proprii SNN*) 120
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
3.4. Împrumuturi atrase de cãtre SNN cu garanţia statului român**) 220
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
3.5. Fonduri rezultate din listarea SNN la bursã***) 100
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
3.6. Fonduri bugetare pentru finanţarea producţiei de apã grea la
ROMAG în perioada 2009-2012 pentru diferenţa de 855 tone,
consideratã la preţul reglementat actual 350
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
3.7. Fondul naţional de dezvoltare****) 800
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


------------
*) Profit reinvestit şi amortizare.
**) Împrumutul va fi garantat suveran începând cu anul 2012.
***) Începând cu anul 2011.
****) În anul 2009 se vor aloca 20 milioane euro, iar diferenţa va fi eşalonatã pe perioada 2010-2016.

---------------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016