Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 684 din 3 iulie 2002  privind alocarea de la bugetul de stat a sumelor necesare acoperirii cheltuielilor pentru receptionarea, depozitarea si pastrarea cantitatii de 1.500 mii tone grau pentru panificatie din recolta anului 2002    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 684 din 3 iulie 2002 privind alocarea de la bugetul de stat a sumelor necesare acoperirii cheltuielilor pentru receptionarea, depozitarea si pastrarea cantitatii de 1.500 mii tone grau pentru panificatie din recolta anului 2002

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 495 din 10 iulie 2002
În temeiul prevederilor art. 107 din Constituţia României, ale <>art. 7 alin. (1) şi (3) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 108/2001 privind exploatatiile agricole, aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 166/2002 , precum şi ale <>art. 11 alin. (1) lit. a) din Legea nr. 73/2002 privind organizarea şi funcţionarea pieţelor produselor agricole şi alimentare în România, cu modificãrile ulterioare,

Guvernul României adopta prezenta hotãrâre.

ART. 1
(1) Sumele necesare acoperirii cheltuielilor pentru receptionarea, depozitarea şi pãstrarea cantitãţii de 1.500 mii tone grâu pentru panificatie din recolta anului 2002 pentru consum intern, proprietate a producãtorilor agricoli şi a societãţilor comerciale de morarit şi panificatie, în spaţii specializate pentru depozitarea cerealelor se suporta din bugetul Ministerului Agriculturii, Alimentaţiei şi Pãdurilor pe anii 2002 şi 2003.
(2) Perioada de depozitare este de maximum 8 luni, dar nu mai târziu de data de 31 martie 2003.
ART. 2
Volumul cheltuielilor aferente receptionarii, depozitarii şi pãstrãrii graului pentru panificatie din recolta anului 2002 este de 400 miliarde lei şi se va aloca astfel:
a) 310 miliarde lei din bugetul Ministerului Agriculturii, Alimentaţiei şi Pãdurilor, pentru anul 2002;
b) 90 miliarde lei din bugetul Ministerului Agriculturii, Alimentaţiei şi Pãdurilor, pentru anul 2003.
ART. 3
Decontarea cheltuielilor prevãzute la art. 1 alin. (1) se face lunar, la tarife negociate de Ministerul Agriculturii, Alimentaţiei şi Pãdurilor, prin direcţiile generale pentru agricultura şi industrie alimentara judeţene şi a municipiului Bucureşti, cu societãţile comerciale ce deţin spaţii specializate pentru depozitarea cerealelor. Preţurile negociate nu pot depãşi în prima luna contravaloarea de schimb a 2 dolari S.U.A./tona, urmând ca depozitarea lunarã sa nu depãşeascã contravaloarea de schimb a 1 dolar S.U.A./tona.
ART. 4
Modul de decontare a cheltuielilor de receptionare, depozitare şi pãstrare este reglementat prin normele metodologice prevãzute în anexa care face parte integrantã din prezenta hotãrâre.

PRIM-MINISTRU
ADRIAN NASTASE

Contrasemneazã:
---------------
p. Ministrul agriculturii,
alimentaţiei şi pãdurilor,
Petre Daea,
secretar de stat

Ministrul finanţelor publice,
Mihai Nicolae Tanasescu


ANEXA 1

NORME METODOLOGICE
privind modul de decontare a cheltuielilor de receptionare,
depozitare şi pãstrare a graului din recolta anului 2002,
proprietate a producãtorilor agricoli care
deţin şi administreazã exploataţii agricole conform
prevederilor Ordonanţei de urgenta a
Guvernului nr. 108/2001, aprobatã cu modificãri
şi completãri prin <>Legea nr. 166/2002

ART. 1
Receptionarea, depozitarea şi pãstrarea graului din recolta anului 2002 se fac în spaţii specializate pentru depozitarea cerealelor.
ART. 2
Sunt considerate spaţii specializate pentru depozitarea graului urmãtoarele:
a) silozurile;
b) magaziile.
ART. 3
(1) Beneficiarii receptionarii, depozitarii şi pãstrãrii graului sunt:
a) producãtorii agricoli, persoane fizice sau juridice, care deţin şi administreazã exploataţii agricole conform prevederilor <>Ordonanţei de urgenta a Guvernului nr. 108/2001 ;
b) societãţile comerciale de morarit şi panificatie care cumpara o cantitate mai mare de grâu decât capacitatea de macinis pe o luna, pentru perioada în care depoziteaza graul în depozitele societãţilor comerciale specializate pentru depozitarea cerealelor.
(2) Criteriul de atribuire este "primul venit, primul servit" pana la acoperirea cotei repartizate judeţului respectiv.
ART. 4
Cheltuielile de receptionare, depozitare şi pãstrare a graului reprezintã cheltuielile unitãţii care deţine spaţii specializate pentru depozitarea cerealelor, în vederea asigurãrii integritãţii cantitative şi calitative.
ART. 5
Beneficiarilor prevãzuţi la art. 3 li se asigura receptionarea, depozitarea şi pãstrarea cantitãţilor de grâu din recolta anului 2002, pentru o perioada de maximum 8 luni, dar nu mai târziu de data de 31 martie 2003.
ART. 6
(1) Pentru stabilirea tarifelor de receptionare, depozitare şi pãstrare, în lei/tona/luna, pe tipuri de spaţii de depozitare, Ministerul Agriculturii, Alimentaţiei şi Pãdurilor, prin direcţiile generale pentru agricultura şi industrie alimentara judeţene şi a municipiului Bucureşti, ca unitãţi din subordinea sa, va asigura la nivel judeţean şi al municipiului Bucureşti negocierea tarifelor de receptionare, depozitare şi pãstrare cu societãţile comerciale prevãzute la art. 7.
(2) Rezultatele negocierilor tarifelor de receptionare, depozitare şi pãstrare se materializeaza în note de negociere semnate de ambele pãrţi.
(3) În cazul în care în structura tarifului de receptionare, depozitare şi pãstrare intervin modificãri substanţiale ale unor elemente de cost, care fac ca tariful iniţial sa nu mai acopere costurile, tarifele pot fi renegociate.
ART. 7
Unitãţile care beneficiazã de alocaţii de la bugetul de stat pentru acoperirea cheltuielilor de receptionare, depozitare şi pãstrare a graului din recolta anului 2002 sunt societãţile comerciale care deţin spaţii specializate pentru depozitarea cerealelor, de tipul celor prezentate la art. 2.
ART. 8
Decontarea cheltuielilor de receptionare, depozitare şi pãstrare a graului din recolta anului 2002 se face lunar, pe baza deconturilor justificative, conform modelului prezentat în anexa nr. 1.
ART. 9
Deconturile justificative întocmite de cãtre societãţile comerciale menţionate la art. 7 se depun la direcţiile generale pentru agricultura şi industrie alimentara judeţene şi a municipiului Bucureşti pana la data de 10 a lunii curente pentru luna precedenta.
ART. 10
(1) Ministerul Agriculturii, Alimentaţiei şi Pãdurilor, pe baza necesarului de fonduri comunicat de direcţiile generale pentru agricultura şi industrie alimentara judeţene şi a municipiului Bucureşti, conform anexei nr. 2, va repartiza sumele necesare, astfel încât sa asigure plata lunarã a cheltuielilor de receptionare, depozitare şi pãstrare a graului din recolta anului 2002.
(2) Ministerul Agriculturii, Alimentaţiei şi Pãdurilor va prezenta Ministerului Finanţelor Publice, în timp util, cererile de deschidere a creditelor bugetare, însoţite de decontul justificativ prevãzut în anexa nr. 3, pe baza cãrora se va asigura repartizarea creditelor direcţiilor generale pentru agricultura şi industrie alimentara judeţene şi a municipiului Bucureşti.
ART. 11
Unitãţile care beneficiazã de alocaţii de la bugetul de stat, necesare acoperirii cheltuielilor pentru receptionarea, depozitarea şi pãstrarea graului din recolta anului 2002, au obligaţia de a tine o evidenta distinctã a clienţilor şi a cheltuielilor care se deconteazã de la bugetul de stat şi rãspund conform legilor în vigoare de realitatea şi corectitudinea datelor înscrise în deconturile justificative.
ART. 12
Direcţiile generale pentru agricultura şi industrie alimentara judeţene şi a municipiului Bucureşti au obligaţia de a verifica permanent stocurile de grâu depozitate, pentru care se solicita alocaţii de la bugetul de stat, de a verifica şi de a aviza deconturile justificative prezentate de beneficiarii de alocaţii.
ART. 13
Anexele nr. 1-3 fac parte integrantã din prezentele norme metodologice.



ANEXA 1


la normele metodologice
-----------------------



┌────────────────────────────────────┬────────────────────────────────────────┐
│ Societatea Comercialã │Verificat şi avizat, │
├────────────────────────────────────┼────────────────────────────────────────┤
│ ● Denumirea │Direcţia generalã pentru agricultura şi │
│ ● Adresa/sediul .................. │industrie alimentara a judeţului ...... │
│ ● Numãrul contului, societatea │ │
│ bancarã ........................ │Director general, │
└────────────────────────────────────┴────────────────────────────────────────┘

DECONT JUSTIFICATIV
privind decontarea cheltuielilor pentru receptionarea, depozitarea şi
pãstrarea graului din recolta anului 2002 conform Hotãrârii
Guvernului nr. 684/2002 în perioada ...........................
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Tipul spaţiului Cantitatea Numãrul Tariful de Suma de
crt. de depozitare de grâu de zile depozitare acordat de la
depozitata de depozitare negociat la bugetul de stat
- tone - nivelul - mii lei -
judeţului sau
al municipiului
Bucureşti
- lei/tona/zi -
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
0 1 2 3 4 5=(2x3x4)
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Siloz
Total siloz
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Magazie
Total magazie
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
TOTAL GENERAL:
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

Manager general,





ANEXA 2


la normele metodologice
------------------------

MINISTERUL AGRICULTURII, ALIMENTAŢIEI ŞI PĂDURILOR
Direcţia generalã pentru agricultura şi industrie
alimentara a judeţului ........../municipiului Bucureşti


DECONT JUSTIFICATIV
privind decontarea cheltuielilor pentru receptionarea,
depozitarea şi pãstrarea graului din recolta anului 2002
conform Hotãrârii Guvernului nr. 684/2002 în perioada .............


───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Tipul spaţiului Cantitatea Numãrul Tariful de Suma de
crt. de depozitare de grâu de zile depozitare acordat de la
depozitata de depozitare negociat la bugetul de stat
nivelul - mii lei -
judeţului sau
al municipiului
Bucureşti
- lei/tona/zi -
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
0 1 2 3 4 5=(2x3)
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Siloz
Siloz
TOTAL SILOZ:
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

Magazie
Magazie
TOTAL MAGAZIE:
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
TOTAL GENERAL:
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

Director general,

Întocmit,





ANEXA 3


la normele metodologice
------------------------

MINISTERUL AGRICULTURII, ALIMENTAŢIEI ŞI PĂDURILOR
Direcţia generalã de patrimoniu public şi
de gestiune a mijloacelor financiare Avizat,
-------
Ordonator principal de credite


DECONT JUSTIFICATIV
privind decontarea cheltuielilor pentru receptionarea,
depozitarea şi pãstrarea graului din recolta anului 2002
conform Hotãrârii Guvernului nr. 684/2002 în perioada .........


───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Judeţul Suma ce se solicita Suma acordatã anterior TOTAL
crt. de la buget
- mii lei - - mii lei - - mii lei -
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
0 1 2 3 4=(2+3)
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────





───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Director general,

Întocmit,




------------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016