Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 675 din 23 august 1999  pentru aprobarea Normelor metodologice privind modul de acordare a primei de export la carnea de porc si de pasare    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 675 din 23 august 1999 pentru aprobarea Normelor metodologice privind modul de acordare a primei de export la carnea de porc si de pasare

EMITENT: GUVERN
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 411 din 27 august 1999
În temeiul prevederilor <>art. 4 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 19/1999 privind aprobarea primei de export la carnea de porc şi de pasare,

Guvernul României hotãrãşte:

ARTICOL UNIC
Se aproba Normele metodologice privind modul de acordare a primei de export la carnea de porc şi de pasare, prevãzute în anexa care face parte integrantã din prezenta hotãrâre.

PRIM-MINISTRU
RADU VASILE

Contrasemneazã:
----------------
Ministrul agriculturii
şi alimentaţiei,
Ioan Avram Muresan

Ministrul finanţelor,
Decebal Traian Remes

ANEXA 1

NORME METODOLOGICE
privind modul de acordare a primei de export la carnea de porc şi de pasare

1. Se acorda prima de export de 4.300 mii lei/tona în limita cantitãţii de 20.000 tone carne de porc şi prima de 5.500 mii lei/tona în limita cantitãţii de 10.000 tone carne de pasare.
2. Beneficiarii primei de export la carnea de porc şi de pasare sunt agenţii economici care produc şi industrializeaza carne de porc şi/sau de pasare, o livreaza la export şi care au încasat prin bãncile comerciale din România contravaloarea în valuta a exportului.
3. Prin agenţii economici, beneficiari ai primei de export pentru carnea de porc şi de pasare, se înţelege persoanele juridice romane care produc şi industrializeaza carne de porc şi/sau de pasare, livreaza aceste produse la export şi care au încasat prin bãncile comerciale din România contravaloarea în valuta a exportului.
4. Decontarea primei de export pentru carnea de porc şi de pasare se face pe baza decontului justificativ, potrivit modelului prezentat în anexa nr. 1.
5. Beneficiarii primei de export prevãzuţi la pct. 2 vor prezenta Ministerului Agriculturii şi Alimentaţiei decontul justificativ însoţit de:
a) copie de pe actul constitutiv, certificatul de înmatriculare şi codul fiscal;
b) licenta pentru industrializarea carnii de porc şi/sau de pasare;
c) avizul sanitar-veterinar de export;
d) copie de pe factura externa şi de pe declaraţia vamalã de export;
e) declaraţie pe propria rãspundere, confirmatã de banca comercialã din România la care agentul economic are cont deschis, din care sa rezulte ca acesta a încasat contravaloarea în valuta a exportului de carne de porc şi/sau de pasare, potrivit modelului prezentat în anexa nr. 2, însoţitã de o copie de pe declaraţia de încasare valutarã, cu confirmarea bãncii.
6. Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei verifica deconturile justificative şi documentele-anexa, primite de la agenţii economici prevãzuţi la pct. 2, în ordinea înregistrãrii.
În situaţia în care documentaţia prezentatã de agentul economic nu se încadreazã în prevederile <>Ordonanţei de urgenta a Guvernului nr. 19/1999 şi ale prezentelor norme metodologice, Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei va restitui documentaţia acestuia în termen de 15 zile de la data depunerii, precizând şi motivele care au determinat restituirea.
7. Pentru documentaţiile aprobate Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei întocmeşte cererea de deschidere de credite de la cap. 67.01 "Agricultura şi silvicultura", titlul "Prime", pe care o trimite Ministerului Finanţelor.
Cererea de deschidere de credite va fi însoţitã de un centralizator al deconturilor justificative, aprobat de ordonatorul principal de credite, potrivit modelului prezentat în anexa nr. 3.
Dupã alimentarea contului de cãtre Ministerul Finanţelor, Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei efectueazã plãţile cãtre agenţii economici exportatori pana la limita cantitãţii de 20.000 tone carne de porc şi 10.000 tone carne de pasare exportate, a cãror contravaloare în valuta a fost încasatã prin bãncile comerciale din România.
8. Anexele nr. 1-3 fac parte integrantã din prezentele norme metodologice.

ANEXA 1
--------
la normele metodologice
------------------------

Denumirea agentului economic ............................
Sediul...................................................
codul fiscal ............................................
Numãrul de înmatriculare în registrul comerţului.........
Contul ..................................................
Banca ...................................................

DECONT JUSTIFICATIV
pentru încasarea de la bugetul Ministerului Agriculturii şi Alimentaţiei a primei de export la carnea de porc şi de pasare în conformitate cu prevederile <>Ordonanţei de urgenta a Guvernului nr. 19/1999 şi ale Hotãrârii Guvernului nr. 675/1999



Nr. Canti-
crt. Specificarea U.M. tatea
--------------------------------------------------------------------------------
0 1 2 3
--------------------------------------------------------------------------------
1. Export
1.1. Carne de porc - total
a) - Factura externa nr. ..... din data de .......
- Declaraţia vamalã nr. ... din data de .......
b) - Factura externa nr. ..... din data de .......
- Declaraţia vamalã nr. ... din data de .......
c) - Factura externa nr. ..... din data de .......
- Declaraţia vamalã nr. ... din data de .......
1.2. Carne de pasare - total
a) - Factura externa nr. ..... din data de .......
- Declaraţia vamalã nr. ... din data de .......
b) - Factura externa nr. ..... din data de .......
- Declaraţia vamalã nr. ... din data de .......
c) - Factura externa nr. ..... din data de .......
- Declaraţia vamalã nr. ... din data de .......

2. Export pentru care s-a încasat contravaloarea în valuta
2.1. Carne de porc - total
a) Declaraţia de încasare valutarã seria ........ nr. ......... din
data de ...... pentru factura externa nr. .... din data de ......
b) Declaraţia de încasare valutarã seria ........ nr. ......... din
data de ...... pentru factura externa nr. .... din data de ......
c) Declaraţia de încasare valutarã seria ........ nr. ......... din
data de ...... pentru factura externa nr. .... din data de ......

2.2. Carne de pasare - total
a) Declaraţia de încasare valutarã seria ........ nr. ......... din
data de ...... pentru factura externa nr. .... din data de ......
b) Declaraţia de încasare valutarã seria ........ nr. ......... din
data de ...... pentru factura externa nr. .... din data de ......
c) Declaraţia de încasare valutarã seria ........ nr. ......... din
data de ...... pentru factura externa nr. .... din data de ......

3. Prima unitarã la export
3.1. Carne de porc mii lei/
tona 4.300
3.2. Carne de pasare mii lei/
tona 5.500
4. Prima cuvenitã - total mii lei
4.1. Carne de porc
(rd. 4.1 = rd. 2.1 x 3.1) mii lei
4.2. Carne de pasare
(rd. 4.2 = rd. 2.2 x 3.2) mii lei
--------------------------------------------------------------------------------


Manager (director general), Director economic (contabil-şef),
......................... ..............................
(numele şi prenumele) (numele şi prenumele)


ANEXA 2
-------
la normele metodologice
------------------------


Denumirea agentului economic ............................
(fãrã prescurtãri)
Sediul...................................................
codul fiscal ............................................
Numãrul de înmatriculare în registrul comerţului.........
Contul ..................................................
Banca ...................................................

BANCA COMERCIALĂ .............
Certificam exactitatea datelor
pentru DIV nr. .... seria ....
din data de ..................

Preşedinte,
L.S.


DECLARAŢIE
Declaram pe propria rãspundere, sub sancţiunea legilor din România, ca, potrivit evidentelor noastre pana la data prezentei solicitãri de prime de export la carnea de porc şi/sau de pasare, în conformitate cu prevederile <>Ordonanţei de urgenta a Guvernului nr. 19/1999 , am încasat şi am repatriat în totalitate, respectând prevederile <>Ordonanţei Guvernului nr. 18/1994 , aprobatã şi modificatã prin <>Legea nr. 12/1995 , cu modificãrile ulterioare, şi ale <>Ordonanţei Guvernului nr. 15/1996 , aprobatã şi modificatã prin <>Legea nr. 131/1996 , cu modificãrile ulterioare, valuta aferentã exporturilor de carne de porc şi/sau de pasare, prevãzutã în anexa nr. 1, numãrul curent 2, la normele metodologice aprobate prin Hotãrârea Guvernului nr. 675/1999, pentru care solicitam prima de export.
Am luat cunostinta de faptul ca, dacã, în urma verificãrilor efectuate de organele abilitate, prezenta declaraţie nu corespunde cu realitatea, aceasta atrage, în condiţiile legii, rãspunderea civilã, contravenţionalã sau penalã, dupã caz, a celor vinovaţi.
De asemenea, prima de export la carnea de porc şi/sau de pasare, primitã nejustificat, va fi recuperatã şi vãrsatã la bugetul de stat conform regimului de urmãrire a sumelor datorate acestuia.
Declaram ca derularea încasãrii exportului de carne de porc şi/sau de pasare pana la data prezentei solicitãri s-a fãcut prin Banca Comercialã ............, care certifica încasarea contravalorii în valuta a exportului, dupã cum urmeazã:
Declaraţia de încasare valutarã (anexatã în copie)

--------------------------------------------------------------------------------
Nr. Seria şi Data Cantitatea Valoarea în valuta a contractului
crt. numãrul -------------------------------------------------------
DIV Carne de Carne de Carne de Carne de
porc pasare porc pasare
--------------------------------------------------------------------------------
1.
2.
3.
.
.
.
--------------------------------------------------------------------------------
TOTAL:
--------------------------------------------------------------------------------

Manager (director general), Director economic (contabil-şef),
....................... ...........................
(numele şi prenumele) (numele şi prenumele)


ANEXA 3
--------
la normele metodologice
-----------------------

MINISTERUL AGRICULTURII
ŞI ALIMENTAŢIEI

CENTRALIZATOR
cuprinzând agenţii economici solicitanti de prima de la bugetul de stat
pentru exportul de carne de porc şi/sau de pasare potrivit prevederilor
<>Ordonanţei de urgenta a Guvernului nr. 19/1999 şi ale Hotãrârii Guvernului nr. 675/1999



Prima solicitatã de la
Cantitatea Prima unitarã bugetul de stat
Nr. Agentul (tone) (mii lei/tona) (lei)
crt. economic -------------- ---------------- ------------------------
Carne Carne Carne Carne Carne Carne
de de de de de de TOTAL
porc pasare porc pasare porc pasare
--------------------------------------------------------------------------------
0 1 2 3 4 5 6 7 8
--------------------------------------------------------------------------------
1.
2.
3.
.
.
.
--------------------------------------------------------------------------------
TOTAL GENERAL:
--------------------------------------------------------------------------------

Ordonator principal de credite, Director general,
......................... ..................

------------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016