Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 668 din 4 iulie 2012  pentru modificarea si completarea Hotararii Guvernului nr. 1.570/2007 privind infiintarea Sistemului national pentru estimarea nivelului emisiilor antropice de gaze cu efect de sera rezultate din surse sau din retinerea prin sechestrare a dioxidului de carbon, reglementate prin Protocolul de la Kyoto    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 668 din 4 iulie 2012 pentru modificarea si completarea Hotararii Guvernului nr. 1.570/2007 privind infiintarea Sistemului national pentru estimarea nivelului emisiilor antropice de gaze cu efect de sera rezultate din surse sau din retinerea prin sechestrare a dioxidului de carbon, reglementate prin Protocolul de la Kyoto

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 468 din 10 iulie 2012
    În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicatã,

    Guvernul României adoptã prezenta hotãrâre.

    ART. I
    Hotãrârea Guvernului nr. 1.570/2007 privind înfiinţarea Sistemului naţional pentru estimarea nivelului emisiilor antropice de gaze cu efect de serã rezultate din surse sau din reţinerea prin sechestrare a dioxidului de carbon, reglementate prin Protocolul de la Kyoto, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 26 din 14 ianuarie 2008, se modificã şi se completeazã dupã cum urmeazã:

    1. Titlul se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "HOTĂRÂRE
    privind înfiinţarea Sistemului naţional pentru estimarea nivelului emisiilor antropice din surse sau al reţinerilor prin sechestrare a tuturor gazelor cu efect de serã, reglementate prin Protocolul de la Kyoto"

    2. La articolul 2, literele a), b), e) şi f) se modificã şi vor avea urmãtorul cuprins:
    "a) asigurarea calitãţii (QA) - activitãţi care includ un sistem planificat de proceduri de analizã efectuate de persoane fizice sau juridice care nu sunt direct implicate în procesul de elaborare a inventarului, pentru a verifica dacã obiectivele de calitate a datelor au fost îndeplinite, pentru a asigura cã inventarul reprezintã cea mai bunã estimare posibilã a emisiilor şi a reţinerilor prin sechestrare în raport cu cunoştinţele ştiinţifice şi cu datele disponibile şi pentru a susţine eficienţa programului de control al calitãţii (QC).
    b) autoritatea competentã - Agenţia Naţionalã pentru Protecţia Mediului, instituţie publicã cu personalitate juridicã, în subordinea autoritãţii publice centrale pentru protecţia mediului;
    ..................................................................
    e) categoria-cheie - categoria de sursã sau sechestrare prioritizatã în cadrul inventarului naţional al emisiilor de gaze cu efect de serã din punctul de vedere al emisiilor absolute, al tendinţelor privind emisiile şi/sau considerând criteriul calitativ;
    f) controlul calitãţii (QC) - sistemul de activitãţi tehnice de rutinã pentru determinarea şi controlul calitãţii inventarului pe parcursul elaborãrii acestuia. Sistemul QC trebuie sã asigure: verificarea constantã şi temeinicã a inventarului, pentru a confirma faptul cã datele sunt integre, corecte şi complete, identificarea şi corectarea erorilor sau omisiunilor şi documentarea şi arhivarea tuturor informaţiilor ce stau la baza elaborãrii inventarului, precum şi înregistrarea tuturor activitãţilor de control al calitãţii. Controlul calitãţii include metode generale, cum ar fi controlul acurateţei cu privire la obţinerea şi calcularea datelor şi utilizarea procedurilor standardizate aprobate pentru calcularea emisiilor, mãsurãri, estimarea incertitudinilor, arhivarea informaţiilor şi raportare. Activitãţile QC pentru nivele superioare includ, de asemenea, analize tehnice ale categoriilor-sursã, ale datelor de activitate, ale factorilor de emisie şi ale metodelor;".

    3. La articolul 2, dupã litera m) se introduc douã noi litere, literele n) şi o), cu urmãtorul cuprins:
    "n) arborele decizional - o schemã ce descrie în ordine paşii specifici care trebuie urmaţi pentru a elabora un inventar sau o componentã a unui inventar, potrivit principiilor bunelor practici;
    o) COP, respectiv COP/CMP - Conferinţa pãrţilor la UNFCCC, respectiv Conferinţa pãrţilor la UNFCCC ce serveşte ca reuniune a pãrţilor la Protocolul de la Kyoto."

    4. La articolul 3, alineatul (1) al se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "Art. 3. - (1) SNEEGES se referã la colectarea, procesarea şi prezentarea corespunzãtoare a datelor şi informaţiilor necesare elaborãrii inventarului naţional al emisiilor de gaze cu efect de serã reglementate prin Protocolul de la Kyoto. SNEEGES este astfel realizat şi administrat de cãtre autoritatea competentã încât sã asigure transparenţa, consistenţa, comparabilitatea, caracterul complet şi acurateţea inventarului, astfel cum sunt definite în Liniile directoare IPCC privind elaborarea inventarelor naţionale de GES, revizuite în 1996, IPCC GPG 2000, IPCC LULUCF 2003, în conformitate cu UNFCCC, cu Protocolul de la Kyoto şi cu deciziile subsecvente relevante."

    5. Articolul 4 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "Art. 4. - (1) Autoritatea competentã este instituţia responsabilã cu privire la administrarea Sistemului naţional pentru estimarea nivelului emisiilor antropice din surse sau al reţinerilor prin sechestrare a tuturor gazelor cu efect de serã, reglementate prin Protocolul de la Kyoto, şi a Inventarului naţional al emisiilor de gaze cu efect de serã.
    (2) Autoritãţile şi instituţiile publice care au obligaţia sã furnizeze autoritãţii competente datele privind activitatea, elementele privind factorii de emisie şi informaţiile asociate, elemente prevãzute în anexele nr. 1-4, şi factorii de emisie necesari estimãrii emisiilor antropice de gaze cu efect de serã reglementate prin Protocolul de la Kyoto, precum şi gradul de incertitudine a datelor privind activitatea şi a factorilor de emisie, dupã caz, sunt urmãtoarele:
    a) autoritãţile publice teritoriale pentru protecţia mediului şi silviculturã;
    b) autoritatea publicã centralã pentru economie;
    c) autoritatea publicã centralã pentru agriculturã şi dezvoltare ruralã;
    d) autoritatea publicã centralã pentru transporturi;
    e) autoritatea publicã centralã pentru sãnãtate publicã;
    f) autoritatea publicã centralã pentru dezvoltare regionalã şi turism;
    g) autoritatea publicã centralã în domeniul asigurãrii ordinii publice;
    h) organul de specialitate al administraţiei publice centrale responsabil pentru aplicarea politicii vamale a statului;
    i) organul de specialitate al administraţiei publice centrale responsabil pentru organizarea şi coordonarea statisticii oficiale în România;
    j) organul de specialitate al administraţiei publice centrale responsabil pentru cadastru şi publicitate imobiliarã;
    k) autoritãţi şi instituţii publice, institute de cercetare şi dezvoltare, precum şi alte organisme publice aflate sub autoritatea, în subordinea sau în coordonarea autoritãţilor prevãzute la lit. a)-g);
    l) alte autoritãţi, instituţii, institute sau organisme publice, dupã caz, identificate de cãtre autoritatea competentã.
    (3) Categoriile de unitãţi şi instituţii de drept privat prevãzute la art. 8 lit. b)-f) din Ordonanţa Guvernului nr. 57/2002 privind cercetarea ştiinţificã şi dezvoltarea tehnologicã, aprobatã cu modificãri şi completãri prin Legea nr. 324/2003, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, sunt obligate sã furnizeze, la cererea autoritãţii competente sau a altor autoritãţi/instituţii prevãzute la alin. (2), dupã caz, date şi informaţii elaborate anterior momentului solicitãrii, atunci când acestea au fost dezvoltate prin folosirea de fonduri/resurse financiare publice.
    (4) Transmiterea cãtre autoritatea competentã, în condiţiile alin. (2), a datelor şi informaţiilor colectate, prelucrate, dupã caz, şi asumate de cãtre furnizorii acestora se realizeazã la cererea autoritãţii competente, în termenele stabilite în cuprinsul prezentei hotãrâri.
    (5) Datele şi informaţiile prevãzute la alin. (4) pot fi incluse în Programul statistic naţional anual, potrivit prevederilor Legii organizãrii şi funcţionãrii statisticii oficiale în România nr. 226/2009, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, în condiţiile în care autoritatea competentã şi autoritãţile şi instituţiile publice prevãzute la alin. (2) considerã necesar.
    (6) Pentru datele şi/sau informaţiile prevãzute la alin. (2) şi (8) necesare evaluãrii şi estimãrii nivelului emisiilor de gaze cu efect de serã şi care nu sunt disponibile, autoritatea competentã şi/sau autoritãţile şi instituţiile publice prevãzute la alin. (2) stabilesc şi implementeazã procedurile de includere a acestora în Programul statistic naţional anual potrivit prevederilor Legii nr. 226/2009, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, sau stabilesc proceduri de elaborare a studiilor specifice şi responsabilitãţile pentru acestea, dupã caz.
    (7) Operatorii economici, asociaţiile patronale/profesionale, precum şi alte organizaţii identificate de cãtre autoritatea competentã ca potenţiali furnizori de date şi/sau informaţii relevante pentru administrarea SNEEGES au obligaţia sã furnizeze date şi/sau informaţii potrivit specificaţiilor prevãzute în anexele nr. 1-4, precum şi alte date şi/sau informaţii specifice Inventarului naţional al emisiilor de gaze cu efect de serã, potrivit solicitãrilor autoritãţii competente sau altor autoritãţi/instituţii prevãzute la alin. (2); datele şi/sau informaţiile vor fi colectate, prelucrate, dupã caz, şi asumate de cãtre furnizorii acestora.
    (8) Furnizorii de date/informaţii care transmit date şi/sau informaţii similare cãtre beneficiari diferiţi sunt obligaţi sã asigure corelarea datelor/informaţiilor transmise."

    6. La articolul 5, alineatul (2) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "(2) În implementarea SNEEGES, atât autoritatea competentã, cât şi celelalte entitãţi/organizaţii implicate în realizarea funcţiilor SNEEGES au urmãtoarele obligaţii generale:
    a) asigurarea capacitãţii instituţionale suficiente pentru îndeplinirea la timp a funcţiilor aferente SNEEGES, definite prin prezenta hotãrâre, inclusiv pentru colectarea datelor pentru estimarea emisiilor antropice de GES şi a reţinerilor prin sechestrare;
    b) luarea mãsurilor necesare pentru asigurarea competenţei tehnice a personalului implicat în procesul de elaborare a inventarului;
    c) pregãtirea şi furnizarea la termenele stabilite a contribuţiilor la realizarea inventarelor naţionale şi a informaţiilor suplimentare stabilite potrivit art. 5 şi art. 7 paragrafele (1) şi (2) din Protocolul de la Kyoto şi prin deciziile relevante COP şi/sau COP/CMP;
    d) pregãtirea contribuţiilor la realizarea inventarelor naţionale şi a informaţiilor suplimentare potrivit deciziilor relevante COP şi/sau COP/MOP, potrivit Deciziei nr. 280/2004/CE a Parlamentului European şi a Consiliului din 11 februarie 2004 privind un mecanism de monitorizare a emisiilor de gaze cu efect de serã în cadrul Comuni tãţii şi de punere în aplicare a Protocolului de la Kyoto şi Deciziei nr. 166/2005 /CE a Comisiei din 10 februarie 2005 de stabilire a normelor de aplicare a Deciziei nr. 280/2004/CE a Parlamentului European şi a Consiliului privind un mecanism de monitorizare a emisiilor de gaze cu efect de serã în cadrul Comunitãţii şi de punere în aplicare a Protocolului de la Kyoto."

    7. La articolul 6 alineatul (1), dupã litera e) se introduc douã noi litere, literele f) şi g), cu urmãtorul cuprins:
    "f) sã defineascã şi sã aloce responsabilitãţi specifice în procesul de elaborare a inventarului, inclusiv cele legate de: alegerea metodelor, colectarea datelor - în mod particular a datelor de activitate şi a factorilor de emisie de la organul de specialitate al administraţiei publice centrale responsabil pentru organizarea şi coordonarea statisticii oficiale în România şi de la alte organizaţii, procesare/arhivare şi QA/QC. Aceastã definire a responsabilitãţilor trebuie sã specifice rolurile şi cooperarea dintre agenţiile/organismele guvernamentale şi alte organizaţii implicate în pregãtirea inventarului, precum şi aranjamentele instituţionale, legale şi procedurale fãcute pentru elaborarea inventarului;
    g) sã stabileascã modalitatea pentru însuşirea şi aprobarea oficialã a inventarului, inclusiv a oricãror recalculãri, înainte de transmiterea acestora."

    8. La articolul 8 se introduce un nou alineat, alineatul (2), cu urmãtorul cuprins:
    "(2) Ca parte a managementului inventarului, autoritatea competentã va face accesibile informaţiile arhivate prin colectarea şi strângerea lor într-o singurã locaţie."

    9. La articolul 10, alineatul (2) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "(2) Pânã la data de 15 martie, respectiv 15 aprilie a fiecãrui an (an X), autoritatea publicã centralã pentru protecţia mediului transmite Comisiei Europene/Agenţiei Europene de Mediu, respectiv Secretariatului UNFCCC, pe baza datelor furnizate de autoritatea competentã, inventarul naţional complet pentru perioada cuprinsã între anul de referinţã (1989) şi anul X - 2."

    10. La articolul 12, alineatul (3) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "(3) Furnizarea de date şi/sau informaţii în contextul art. 4 alin. (2) se efectueazã gratuit şi la termenele prevãzute în prezenta hotãrâre şi/sau indicate de cãtre solicitant. Autoritãţii competente şi autoritãţilor/instituţiilor prevãzute în cadrul art. 4 alin. (2) le revine obligaţia asigurãrii confidenţialitãţii în condiţiile în care furnizorul datelor şi/sau informaţiilor solicitã acest lucru, în condiţiile legii."

    11. Anexele nr. 1-4 se modificã şi se înlocuiesc cu anexele nr. 1-4, care fac parte integrantã din prezenta hotãrâre.
    ART. II
    În cuprinsul Hotãrârii Guvernului 1.570/2007 privind înfiinţarea Sistemului naţional pentru estimarea nivelului emisiilor antropice de gaze cu efect de serã rezultate din surse sau din reţinerea prin sechestrare a dioxidului de carbon, reglementate prin Protocolul de la Kyoto, sintagma "Sistemul naţional pentru estimarea nivelului emisiilor antropice de gaze cu efect de serã rezultate din surse sau din reţinerea prin sechestrare a dioxidului de carbon" se înlocuieşte cu sintagma "Sistemul naţional pentru estimarea nivelului emisiilor antropice din surse sau al reţinerilor prin sechestrare a tuturor gazelor cu efect de serã", iar termenii "antropogenic", "GHG" şi "SNEEGHG" se înlocuiesc cu termenii "antropic", "GES" şi, respectiv, "SNEEGES
    ART. III
    Hotãrârea Guvernului nr. 1.570/2007 privind înfiinţarea Sistemului naţional pentru estimarea nivelului emisiilor antropice de gaze cu efect de serã rezultate din surse sau din reţinerea prin sechestrare a dioxidului de carbon, reglementate prin Protocolul de la Kyoto, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 26 din 14 ianuarie 2008, cu modificãrile şi completãrile aduse prin prezenta hotãrâre, se va republica, dându-se textelor o nouã numerotare.

                                 PRIM-MINISTRU
                              VICTOR-VIOREL PONTA

                                Contrasemneazã:
                                ---------------
                        Ministrul mediului şi pãdurilor,
                                  Rovana Plumb

                 Ministrul agriculturii şi dezvoltãrii rurale,
                               Daniel Constantin

            Ministrul economiei, comerţului şi mediului de afaceri,
                                 Daniel Chiţoiu

                 Ministrul dezvoltãrii regionale şi turismului,
                                 Eduard Hellvig

                 Ministrul transporturilor şi infrastructurii,
                              Ovidiu Ioan Silaghi

                              Ministrul sãnãtãţii,
                                  Vasile Cepoi

                         Ministrul afacerilor europene,
                                 Leonard Orban

                               Viceprim-ministru,
                         ministrul finanţelor publice,
                                Florin Georgescu


    Bucureşti, 4 iulie 2012.
    Nr. 668.


    ANEXA 1
    (Anexa nr. 1 la Hotãrârea Guvernului nr. 1.570/2007)

                   Date privind activitatea, elemente privind
      factorii de emisie şi/sau informaţii asociate acestora, necesare
           întocmirii inventarului naţional al emisiilor de gaze cu
                        efect de serã - sectorul energie


┌────┬───────────────────────────────────────────────┬───────────────┬───────────────┬─────────────────────────────────────────┐
│Nr. │ │ Unitatea de │ │ │
│crt.│ Parametrul solicitat │mãsurã aferentã│ Termen │ Autoritatea sau instituţia │
│ │ │ parametrului │ │ publicã responsabilã cu │
│ │ │ │ │ furnizarea datelor │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┼─────────────────────────────────────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │
├────┴───────────────────────────────────────────────┴───────────────┴───────────────┴─────────────────────────────────────────┤
│Sectorul: Energie │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Subsectorul: Emisii CO(2) din energie (IPCC 1A1) │
├────┬───────────────────────────────────────────────┬───────────────┬───────────────┬─────────────────────────────────────────┤
│ 1.│Producţie, import, export, stoc la 1 ianuarie, │ tone şi GJ │ 19.11 anul n │Organul de specialitate al administraţiei│
│ │stoc la 31 decembrie, consum neenergetic, │ │pentru anul n-1│publice centrale responsabil pentru │
│ │pentru urmãtorii combustibili: │ │ │organizarea şi coordonarea statisticii │
│ │a) ţiţei, fracţii lichide din gazele naturale │ │ │oficiale în România │
│ │(gazolinã şi etan din schelele de extracţie); │ │ │ │
│ │b) benzinã pentru motoare cu ardere internã, │ │ │ │
│ │benzinã pentru motoare de aviaţie, benzinã │ │ │ │
│ │pentru reactoare, benzinã NAFTA, petrol (excl. │ │ │ │
│ │pt. reactoare), kerosen jet fuel, white-spirit │ │ │ │
│ │şi alte benzine speciale, motorinã, pãcurã cu │ │ │ │
│ │mai puţin de 1%S, pãcurã cu 1%S şi peste, CLU, │ │ │ │
│ │cocs de petrol, bitum de petrol, uleiurimine- │ │ │ │
│ │rale, unsori consistente, parafinã, GPL, gaze │ │ │ │
│ │de rafinãrie, alte produse petroliere; │ │ │ │
│ │c) huilã sortatã, huilã energeticã, huilã │ │ │ │
│ │bituminoasã pentru cocs, huile mixte + şlam, │ │ │ │
│ │cãrbune brun, lignit, antracit, turbã, brichete│ │ │ │
│ │din huilã şi lignit, cocs metalurgic şi │ │ │ │
│ │semicocs; │ │ │ │
│ │d) gaz natural, gaze de cocs, de semicocs şi │ │ │ │
│ │de fluidizare, gaze de furnal; │ │ │ │
│ │e) lemn de foc (incl. rãmãşiţe pentru │ │ │ │
│ │combustibil de la prelucrarea lemnului), │ │ │ │
│ │deşeuri combustibile lemnoase agricole şi │ │ │ │
│ │industriale (incl. leşii negre de la fabricarea│ │ │ │
│ │celulozei şi celuligninã), biogas. │ │ │ │
├────┴───────────────────────────────────────────────┴───────────────┴───────────────┴─────────────────────────────────────────┤
│Subsectorul: Emisii CO(2) rezultat din arderea combustibililor pe tipuri de surse (IPCC 1A) │
├────┬───────────────────────────────────────────────┬───────────────┬───────────────┬─────────────────────────────────────────┤
│ 1.│Cantitãţile de combustibil utilizat în │ tone şi GJ │ 19.11 anul n │Organul de specialitate al administraţiei│
│ │industria energeticã pe tip de centrale │ │pentru anul n-1│publice centrale responsabil pentru │
│ │(excluzând autoproducãtorii), specificând │ │ │organizarea şi coordonarea statisticii │
│ │distinct cantitãţile utilizate neenergetic, │ │ │oficiale în România │
│ │structurate pe urmãtoarele tipuri de │ │ │Operatorii economici sunt obligaţi sã │
│ │combustibili: │ │ │raporteze cãtre organul de specialitate │
│ │a) ţiţei, fracţii lichide din gazele naturale; │ │ │al administraţiei publice centrale │
│ │b) benzinã, alte tipuri de kerosen, motorinã, │ │ │responsabil pentru organizarea şi coordo-│
│ │pãcurã, gaz petrolier lichefiat, etan, benzinã │ │ │narea statisticii oficiale în România. │
│ │grea, lubrifianţi, cocs de petrol, gaz de │ │ │ │
│ │rafinãrie, antracit, cãrbune cocsificabil, alţi│ │ │ │
│ │cãrbuni bituminoşi, cãrbune subbituminos, │ │ │ │
│ │lignit, turbã, combustibil brichetat; │ │ │ │
│ │c) brichete de cãrbune brun, cocs de cocserie/ │ │ │ │
│ │cocs metalurgic, cocs de gaz, gaz de cocserie, │ │ │ │
│ │gaz de furnal, deşeuri solide municipale, │ │ │ │
│ │deşeuri industriale; │ │ │ │
│ │d) gaz natural; │ │ │ │
│ │e) deşeuri de lemn, mangal, peleţi; │ │ │ │
│ │f) alte forme de biomasã solidã, biomasã │ │ │ │
│ │lichidã, biomasã sub formã de gaz. │ │ │ │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┼─────────────────────────────────────────┤
│ 2.│Cantitãţi de combustibili utilizate de auto- │ tone şi GJ │ 19.11 anul n │Organul de specialitate al administraţiei│
│ │producãtori, detaliate pe categorii de activi- │ │pentru anul n-1│publice centrale responsabil pentru │
│ │tate asociate autoproducãtorilor în domeniul │ │ │organizarea şi coordonarea statisticii │
│ │industriei de prelucrare şi construcţiilor, │ │ │oficiale în România │
│ │specificând distinct cantitãţile utilizate │ │ │Operatorii economici sunt obligaţi sã │
│ │neenergetic, structurate pe urmãtoarele tipuri │ │ │raporteze cãtre organul de specialitate │
│ │de combustibili: │ │ │al administraţiei publice centrale │
│ │a) ţiţei, fracţii lichide din gazele naturale; │ │ │responsabil pentru organizarea şi coordo-│
│ │b) benzinã, alte tipuri de kerosen, motorinã, │ │ │narea statisticii oficiale în România. │
│ │pãcurã, gaz petrolier lichefiat, etan, benzinã │ │ │ │
│ │grea, lubrifianţi, cocs de petrol, gaz de │ │ │ │
│ │rafinãrie, antracit, alţi cãrbuni bituminoşi, │ │ │ │
│ │cãrbune subbituminos, lignit, turbã, │ │ │ │
│ │combustibil brichetat; │ │ │ │
│ │c) brichete de cãrbune brun, cocs de cocserie/ │ │ │ │
│ │cocs metalurgic, cocs de gaz, gaz de cocserie, │ │ │ │
│ │gaz de furnal, deşeuri solide municipale, │ │ │ │
│ │deşeuri industriale; │ │ │ │
│ │d) gaz natural; │ │ │ │
│ │e) deşeuri de lemn, mangal, peleţi; │ │ │ │
│ │f) alte forme de biomasã solidã, biomasã │ │ │ │
│ │lichidã, biomasã sub formã de gaz. │ │ │ │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┼─────────────────────────────────────────┤
│ 3.│Cantitãţi de combustibili utilizate în cadrul │ tone şi GJ │ 19.11 anul n │Organul de specialitate al administraţiei│
│ │procesului, detaliate pe categorii de activi- │ │pentru anul n-1│publice centrale responsabil pentru │
│ │tate, în domeniul industriei de prelucrare şi │ │ │organizarea şi coordonarea statisticii │
│ │construcţiilor, specificând distinct cantitã- │ │ │oficiale în România │
│ │ţile utilizate neenergetic, structurate pe │ │ │Operatorii economici sunt obligaţi sã │
│ │urmãtoarele tipuri de combustibili: │ │ │raporteze cãtre organul de specialitate │
│ │a) ţiţei, fracţii lichide din gazele naturale; │ │ │al administraţiei publice centrale │
│ │b) benzinã, motorinã, pãcurã, gaz petrolier │ │ │responsabil pentru organizarea şi coordo-│
│ │lichefiat, etan, benzinã grea, lubrifianţi, │ │ │narea statisticii oficiale în România. │
│ │cocs de petrol, gaz de rafinãrie, antracit, │ │ │ │
│ │cãrbune cocsificabil, alţi cãrbuni bituminoşi, │ │ │ │
│ │cãrbune subbituminos, lignit, turbã, │ │ │ │
│ │combustibil brichetat; │ │ │ │
│ │c) brichete de cãrbune brun, cocs de cocserie/ │ │ │ │
│ │cocs metalurgic, cocs de gaz, gaz de cocserie, │ │ │ │
│ │gaz de furnal, deşeuri solide municipale, │ │ │ │
│ │deşeuri industriale; │ │ │ │
│ │d) gaz natural; │ │ │ │
│ │e) deşeuride lemn, mangal, peleţi; │ │ │ │
│ │f) alte forme de biomasã solidã, biomasã │ │ │ │
│ │lichidã, biomasã sub formã de gaz. │ │ │ │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┼─────────────────────────────────────────┤
│ 4.│Cantitãţi de combustibili utilizate în │ tone şi GJ │ 19.11 anul n │ │
│ │transport, specificând distinct cantitãţile │ │pentru anul n-1│ │
│ │utilizate neenergetic, structurate dupã cum │ │ │ │
│ │urmeazã: │ │ │ │
│ ├───────────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┼─────────────────────────────────────────┤
│ │a) aviaţie internã: benzinã, kerosen; │ │ │Organul de specialitate al administraţiei│
│ ├───────────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┤publice centrale responsabil pentru │
│ │b) rutier: gaz natural, gaz petrolier │ │ │organizarea şi coordonarea statisticii │
│ │lichefiat, benzinã, motorinã; │ │ │oficiale în România │
│ ├───────────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┤Operatorii economici sunt obligaţi sã │
│ │c) feroviar: motorinã, pãcurã, antracit, alţi │ │ │raporteze cãtre organul de specialitate │
│ │cãrbuni bituminoşi, cocs de cocserie; │ │ │al administraţiei publice centrale │
│ ├───────────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┤responsabil pentru organizarea şi coordo-│
│ │d) navigaţie internã maritimã şi fluvialã: │ │ │narea statisticii oficiale în România. │
│ │benzinã, motorinã, pãcurã, lubrifianţi, cãrbune│ │ │Operatorii economici sunt obligaţi sã │
│ │subbituminos; │ │ │raporteze cãtre autoritatea publicã │
│ ├───────────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┤centralã pentru transporturi, cãtre │
│ │e) alte tipuri de transport: consumul de │ │ │autoritatea publicã centralã pentru │
│ │combustibil utilizat pentru operarea şi între- │ │ │economie şi cãtre alte autoritãţi, │
│ │ţinerea conductelor care transportã gaze, │ │ │instituţii, institute sau organisme │
│ │lichide şi alte produse, incluzând consumul de │ │ │publice, dupã caz, identificate de cãtre │
│ │combustibil utilizat pentru staţiile de pompare│ │ │autoritatea competentã. │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┼─────────────────────────────────────────┤
│ 5.│Cantitãţi de combustibili utilizate pentru │ tone şi GJ │ 19.11 anul n │Alte autoritãţi, instituţii, institute │
│ │transportul internaţional, specificând distinct│ │pentru anul n-1│sau organisme publice, dupã caz, identi- │
│ │cantitãţile utilizate neenergetic, pentru │ │ │ficate de cãtre autoritatea competentã │
│ │sectorul aviaţie internaţionalã, pentru urmã- │ │ │Organul de specialitate al administraţiei│
│ │toarele tipuri de combustibili: benzinã, │ │ │publice centrale responsabil pentru │
│ │kerosen. │ │ │organizarea şi coordonarea statisticii │
│ │ │ │ │oficiale în România şi autoritatea │
│ │ │ │ │publicã centralã pentru transporturi │
│ ├───────────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┼─────────────────────────────────────────┤
│ │Cantitãţi de combustibili/carburanţi utilizate │ tone şi GJ │ │Organul de specialitate al administraţiei│
│ │pentru transportul internaţional, specificând │ │ │publice centrale responsabil pentru │
│ │distinct cantitãţile utilizate neenergetic │ │ │organizarea şi coordonarea statisticii │
│ │pentru sectorul navigaţie internaţionalã │ │ │oficiale în România │
│ │maritimã şi fluvialã, pentru urmãtoarele tipuri│ │ │Operatorii economici sunt obligaţi sã │
│ │de combustibili: benzinã, motorinã, pãcurã, │ │ │raporteze cãtre alte autoritãţi, │
│ │lubrifianţi, cãrbune subbituminos. │ │ │instituţii, institute sau organisme │
│ │ │ │ │publice, dupã caz, identificate de cãtre │
│ │ │ │ │autoritatea competentã, care la rândul │
│ │ │ │ │sãu raporteazã cãtre autoritatea publicã │
│ │ │ │ │centralã pentru transporturi. │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┼─────────────────────────────────────────┤
│ 6.│Cantitãţi de combustibili utilizate de auto- │ tone şi GJ │ 19.11 anul n │Organul de specialitate al administraţiei│
│ │producãtori, detaliate pe categorii de activi- │ │pentru anul n-1│publice centrale responsabil pentru │
│ │tate asociate autoproducãtorilor în sectorul │ │ │organizarea şi coordonarea statisticii │
│ │comercial/instituţional, specificând distinct │ │ │oficiale în România │
│ │cantitãţile utilizate neenergetic, structurate │ │ │Operatorii economici sunt obligaţi sã │
│ │pe urmãtoarele tipuri de combustibili: │ │ │raporteze cãtre organul de specialitate │
│ │a) benzinã, kerosen utilizat în domeniul │ │ │al administraţiei publice centrale │
│ │aviaţiei, alte tipuri de kerosen, motorinã, │ │ │responsabil pentru organizarea şi coordo-│
│ │pãcurã, gaz petrolier lichefiat, antracit, alţi│ │ │narea statisticii oficiale în România. │
│ │cãrbuni bituminoşi, lignit; │ │ │ │
│ │b) brichete de cãrbune brun, cocs de cocserie, │ │ │ │
│ │gaz de cocserie; │ │ │ │
│ │c) gaz natural; │ │ │ │
│ │d) deşeuri de lemn, mangal, peleţi; │ │ │ │
│ │e) alte forme de biomasã solidã, biomasã │ │ │ │
│ │lichidã, biomasã sub formã de gaz. │ │ │ │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┼─────────────────────────────────────────┤
│ 7.│Cantitãţi de combustibili utilizate în cadrul │ tone şi GJ │ 19.11 anul n │Organul de specialitate al administraţiei│
│ │procesului, detaliate pe categorii de activi- │ │pentru anul n-1│publice centrale responsabil pentru │
│ │tate, în sectorul comercial/instituţional, │ │ │organizarea şi coordonarea statisticii │
│ │specificând distinct cantitãţile utilizate │ │ │oficiale în România │
│ │neenergetic, structurate pe urmãtoarele tipuri │ │ │Operatorii economici sunt obligaţi sã │
│ │de combustibili: │ │ │raporteze cãtre organul de specialitate │
│ │a) benzinã, kerosen utilizat în domeniul │ │ │al administraţiei publice centrale │
│ │aviaţiei, alte tipuri de kerosen, motorinã, │ │ │responsabil pentru organizarea şi coordo-│
│ │pãcurã, gaz petrolier lichefiat, antracit, alţi│ │ │narea statisticii oficiale în România şi │
│ │cãrbuni bituminoşi, lignit; │ │ │autoritatea publicã centralã pentru │
│ │b) brichete de cãrbune brun, cocs de cocserie, │ │ │transporturi. │
│ │gaz de cocserie; │ │ │ │
│ │c) gaz natural; │ │ │ │
│ │d) deşeuri de lemn, mangal, peleţi; │ │ │ │
│ │e) alte forme de biomasã solidã, biomasã │ │ │ │
│ │lichidã, biomasã sub formã de gaz. │ │ │ │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┼─────────────────────────────────────────┤
│ 8.│Cantitãţi de combustibili utilizate în sectorul│ tone şi GJ │ 19.11 anul n │Organul de specialitate al administraţiei│
│ │rezidenţial, specificând distinct cantitãţile │ │pentru anul n-1│publice centrale responsabil pentru │
│ │utilizate neenergetic, structurate pe urmã- │ │ │organizarea şi coordonarea statisticii │
│ │toarele tipuri de combustibili: │ │ │oficiale în România │
│ │a) benzinã, alte tipuri de kerosen, motorinã, │ │ │ │
│ │pãcurã, gaz petrolier lichefiat, antracit, alţi│ │ │ │
│ │cãrbuni bituminoşi, cãrbune subbituminos, │ │ │ │
│ │lignit, turbã, combustibil brichetat; │ │ │ │
│ │b) brichete de cãrbune brun, cocs de cocserie; │ │ │ │
│ │c) gaz natural; │ │ │ │
│ │d) deşeuri de lemn, mangal, peleţi; │ │ │ │
│ │e) alte forme de biomasã solidã, biomasã │ │ │ │
│ │lichidã, biomasã sub formã de gaz. │ │ │ │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┼─────────────────────────────────────────┤
│ 9.│Cantitãţi de combustibili utilizate în agri- │ tone şi GJ │ 19.11 anul n │Organul de specialitate al administraţiei│
│ │culturã/silviculturã/pisciculturã, specificând │ │pentru anul n-1│publice centrale responsabil pentru │
│ │distinct cantitãţile utilizate neenergetic, │ │ │organizarea şi coordonarea statisticii │
│ │structurate pe urmãtoarele tipuri de │ │ │oficiale în România │
│ │combustibili: │ │ │Operatorii economici sunt obligaţi sã │
│ │a) surse mobile: benzinã, kerosen utilizat în │ │ │raporteze cãtre organul de specialitate │
│ │domeniul aviaţiei, alte tipuri de kerosen, │ │ │al administraţiei publice centrale │
│ │motorinã, pãcurã, gaz petrolier lichefiat, │ │ │responsabil pentru organizarea şi coordo-│
│ │biomasã lichidã; │ │ │narea statisticii oficiale în România. │
│ │b) surse staţionare: benzinã, alte tipuri de │ │ │ │
│ │kerosen, motorinã, pãcurã, gaz petrolier │ │ │ │
│ │lichefiat, antracit, alţi cãrbuni bituminoşi, │ │ │ │
│ │cãrbune cocsificabil, alţi cãrbuni bituminoşi, │ │ │ │
│ │lignit, combustibil brichetat, brichete de │ │ │ │
│ │cãrbune brun, cocs de cocserie; │ │ │ │
│ │c) gaz natural, deşeuri de lemn, mangal,peleţi,│ │ │ │
│ │alte forme de biomasã solidã, biomasã lichidã, │ │ │ │
│ │biomasã sub formã de gaz. │ │ │ │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┼─────────────────────────────────────────┤
│ 10.│Cantitãţi de combustibili utilizate de auto- │ tone şi GJ │ 19.11 anul n │Organul de specialitate al administraţiei│
│ │producãtori, detaliate pe categorii de activi- │ │pentru anul n-1│publice centrale responsabil pentru │
│ │tate asociate autoproducãtorilor în alte │ │ │organizarea şi coordonarea statisticii │
│ │categorii de activitate, neincluse în cele │ │ │oficiale în România │
│ │enumerate anterior, specificând distinct │ │ │Operatorii economici sunt obligaţi sã │
│ │cantitãţile utilizate neenergetic, structurate │ │ │raporteze cãtre organul de specialitate │
│ │pe urmãtoarele tipuri de combustibili: │ │ │al administraţiei publice centrale │
│ │a) ţiţei, fracţii lichide din gazele naturale; │ │ │responsabil pentru organizarea şi coordo-│
│ │b) benzinã, kerosen utilizat în domeniul │ │ │narea statisticii oficiale în România. │
│ │aviaţiei, alte tipuri de kerosen, motorinã, │ │ │ │
│ │pãcurã, gaz petrolier lichefiat, etan, benzinã │ │ │ │
│ │grea, lubrifianţi, cocs de petrol, gaz de │ │ │ │
│ │rafinãrie, antracit, cãrbune cocsificabil, alţi│ │ │ │
│ │cãrbuni bituminoşi, cãrbune subbituminos, │ │ │ │
│ │lignit, turbã, combustibil brichetat; │ │ │ │
│ │c) brichete de cãrbune brun, cocs de cocserie, │ │ │ │
│ │cocs de gaz, gaz de cocserie, gaz de furnal, │ │ │ │
│ │deşeuri solide municipale, deşeuri industriale;│ │ │ │
│ │d) gaz natural, deşeuri de lemn, mangal,peleţi,│ │ │ │
│ │alte forme de biomasã solidã, biomasã lichidã, │ │ │ │
│ │biomasã sub formã de gaz. │ │ │ │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┼─────────────────────────────────────────┤
│ 11.│Cantitãţi de combustibili utilizate în cadrul │ tone şi GJ │ 19.11 anul n │Organul de specialitate al administraţiei│
│ │procesului, detaliate pe categorii de activi- │ │pentru anul n-1│publice centrale responsabil pentru │
│ │tate, în alte categorii de activitate, │ │ │organizarea şi coordonarea statisticii │
│ │neincluse în cele enumerate anterior, speci- │ │ │oficiale în România │
│ │ficând distinct cantitãţile utilizate │ │ │Operatorii economici sunt obligaţi sã │
│ │neenergetic, structurate pe urmãtoarele tipuri │ │ │raporteze cãtre organul de specialitate │
│ │de combustibili: │ │ │al administraţiei publice centrale │
│ │a) ţiţei, fracţii lichide din gazele naturale; │ │ │responsabil pentru organizarea şi coordo-│
│ │b) benzinã, kerosen utilizat în domeniul │ │ │narea statisticii oficiale în România. │
│ │aviaţiei, alte tipuri de kerosen, motorinã, │ │ │ │
│ │pãcurã, gaz petrolier lichefiat, etan, benzinã │ │ │ │
│ │grea, lubrifianţi, cocs de petrol, gaz de │ │ │ │
│ │rafinãrie, antracit, cãrbune cocsificabil, alţi│ │ │ │
│ │cãrbuni bituminoşi, cãrbune subbituminos, │ │ │ │
│ │lignit, turbã, combustibil brichetat; │ │ │ │
│ │c) brichete de cãrbune brun, cocs de cocserie, │ │ │ │
│ │cocs de gaz, gaz de cocserie, gaz de furnal, │ │ │ │
│ │deşeuri solide municipale, deşeuri industriale;│ │ │ │
│ │d) gaz natural, deşeuri de lemn, mangal,peleţi,│ │ │ │
│ │alte forme de biomasã solidã, biomasã lichidã, │ │ │ │
│ │biomasã sub formã de gaz. │ │ │ │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┼─────────────────────────────────────────┤
│ 12.│Chestionarele IEA - EUROSTAT - UNECE (chestio- │ │octombrie 2012 │Organul de specialitate al administraţiei│
│ │narele anuale din domeniul energiei), în tone │ │ │publice centrale responsabil pentru │
│ │(pentru produsele/indicatorii raportaţi în │ │ │organizarea şi coordonarea statisticii │
│ │unitãţi de mãsurã pentru masã), şi raportarea │ │ │oficiale în România │
│ │valorilor puterii calorifice pentru fiecare an │ │ │ │
│ │al seriei de timp 1990 - anul curent pentru: │ │ │ │
│ │a) perioada 1990-2010; │ │ 15.01 anul n │ │
│ │b) 2011 şi urmãtorii. │ │pentru anul n-2│ │
├────┴───────────────────────────────────────────────┴───────────────┴───────────────┴─────────────────────────────────────────┤
│Subsectorul: Emisii SO(2) din arderea combustibililor pe tipuri de surse (IPCC 1A) │
├────┬───────────────────────────────────────────────┬───────────────┬───────────────┬─────────────────────────────────────────┤
│ 1.│Pentru industria energeticã, industria de │ TJ, %, TJ/mc, │ │Organul de specialitate al administraţiei│
│ │prelucrare/construcţii, transport, alte │ TJ/t sau kt, │ │publice centrale responsabil pentru │
│ │sectoare (comercial/instituţional, rezidenţial,│ dupã caz │ │organizarea şi coordonarea statisticii │
│ │agriculturã, altele), consum de combustibil, │ │ │oficiale în România │
│ │conţinut de sulf, gradul de reţinere a sulfului│ │ │Operatorii economici sunt obligaţi sã │
│ │în cenuşã, putere calorificã netã, eficienţa │ │ │raporteze cãtre autoritatea publicã │
│ │reducerii sulfului pentru urmãtoarele tipuri │ │ │centralã pentru economie şi organul de │
│ │de combustibili: │ │ │specialitate al administraţiei publice │
│ │a) cãrbune, pãcurã (cu conţinut scãzut, mediu, │ │ │centrale responsabil pentru organizarea │
│ │respectiv ridicat de sulf); │ │ │şi coordonarea statisticii oficiale în │
│ │b) motorinã (cu conţinut scãzut, respectiv │ │ │România. │
│ │ridicat de sulf); │ │ │ │
│ │c) motorinã (rutier); │ │ │ │
│ │d) benzinã (rutier); │ │ │ │
│ │e) şist bituminos; │ │ │ │
│ │f) alte produse petroliere; │ │ │ │
│ │g) gaz natural; │ │ │ │
│ ├───────────────────────────────────────────────┤ │ ├─────────────────────────────────────────┤
│ │h) deşeuri municipale; │ │ │Autoritatea competentã pentru protecţia │
│ │i) deşeuri industriale; │ │ │mediului - direcţia de specialitate │
│ ├───────────────────────────────────────────────┤ │ ├─────────────────────────────────────────┤
│ │j) leşie neagrã; │ │ │Autoritatea publicã centralã pentru │
│ │k) lemn de foc; │ │ │agriculturã şi dezvoltare ruralã │
│ │l) alte tipuri de biomasã; │ │ │ │
│ ├───────────────────────────────────────────────┤ │ ├─────────────────────────────────────────┤
│ │m) kerosen utilizat în domeniul aviaţiei; │ │ │Operatorii economici sunt obligaţi sã │
│ │n) combustibili/carburanţi pentru transportul │ │ │raporteze cãtre alte autoritãţi, │
│ │internaţional: │ │ │instituţii, institute sau organisme │
│ │o) navigaţie maritimã şi fluvialã; │ │ │publice, dupã caz, identificate de │
│ │p) aviaţie. │ │ │cãtre autoritatea competentã, care la │
│ │ │ │ │rândul lor raporteazã cãtre autoritatea │
│ │ │ │ │publicã centralã pentru transporturi. │
├────┴───────────────────────────────────────────────┴───────────────┴───────────────┴─────────────────────────────────────────┤
│Subsectorul: Emisii de metan din minerit şi prelucrarea minereului (IPCC - 1.B.1.) │
├────┬───────────────────────────────────────────────┬───────────────┬───────────────┬─────────────────────────────────────────┤
│ 1.│Cantitatea de cãrbune extras în funcţie de │ milioane tone │ 30.11 anul n │Organul de specialitate al administraţiei│
│ │tipul minei: │ │pentru anul n-1│publice centrale responsabil pentru │
│ │a) de suprafaţã; │ │ │organizarea şi coordonarea statisticii │
│ │b) subteranã. │ │ │oficiale în România │
│ ├───────────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┼─────────────────────────────────────────┤
│ │Cantitatea de cãrbune prelucrat în funcţie de │ milioane tone │ │Autoritatea publicã centralã pentru │
│ │tipul minei: │ │ │economie, alte autoritãţi, instituţii, │
│ │a) de suprafaţã; │ │ │institute sau organisme publice, dupã │
│ │b) subteranã. │ │ │caz, identificate de cãtre autoritatea │
│ │Cariere (exploatare de suprafaţã) │ │ │competentã şi organul de specialitate al │
│ │Mine (exploatare subteranã) │ │ │administraţiei publice centrale respon- │
│ │Numãrul de mine închise (subterane şi de │ │ │sabil pentru organizarea şi coordonarea │
│ │suprafaţã) │ numãr │ │statisticii oficiale în România │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┼─────────────────────────────────────────┤
│ 2.│Cantitatea de metan recuperat sau ars la faclã │ milioane mc │ │Organul de specialitate al administraţiei│
│ │din prelucrarea cãrbunelui, pe urmãtoarele │ │ │publice centrale responsabil pentru │
│ │categorii de activitãţi: │ │ │organizarea şi coordonarea statisticii │
│ │a) mine de suprafaţã din procesul de extracţie │ │ │oficiale în România │
│ │şi din procese postextracţie; │ │ │Operatorii economici sunt obligaţi sã │
│ │b) mine subterane din procesul de extracţie şi │ │ │raporteze cãtre alte autoritãţi, insti- │
│ │din procese postextracţie; │ │ │tuţii, institute sau organisme publice, │
│ │c) activitatea care foloseşte metanul recuperat│ │ │dupã caz, identificate de cãtre autori- │
│ │d) cantitatea de metan utilizat pe tip de │ │ │tatea competentã; autoritatea publicã │
│ │activitate. │ │ │centralã pentru economie şi organul de │
│ │ │ │ │specialitate al administraţiei publice │
│ │ │ │ │centrale responsabil pentru organizarea │
│ │ │ │ │şi coordonarea statisticii oficiale în │
│ │ │ │ │România │
├────┴───────────────────────────────────────────────┴───────────────┴───────────────┴─────────────────────────────────────────┤
│Subsectorul: Emisii de metan din domeniul petrol şi gaze naturale (IPCC - 1.B.2.) │
├────┬───────────────────────────────────────────────┬───────────────┬───────────────┬─────────────────────────────────────────┤
│ 1.│Petrol: │ │ │Operatorii economici sunt obligaţi sã │
│ │a) puţuri noi forate anual; │ numãr │ │raporteze cãtre autoritatea publicã │
│ │b) lungime puţuri forate. │ m │ │centralã pentru economie. │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┼─────────────────────────────────────────┤
│ 2.│Cantitãţi de ţiţei pentru urmãtoarele │ PJ │ │Alte autoritãţi, instituţii, institute │
│ │categorii: │ │ │sau organisme publice, dupã caz, identi- │
│ │a) producţie; │ │ │ficate de cãtre autoritatea competentã │
│ │b) furnizat/transportat; │ │ │ │
│ │c) rafinare; │ │ │ │
│ │d) depozitare (stoc la sfârşitul anului); │ │ │ │
│ │e) rafinãrii pe teritoriul României. │ numãr │ │ │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┼─────────────────────────────────────────┤
│ 3.│Gaze naturale: │ mc │ │Alte autoritãţi, instituţii, institute │
│ │Cantitãţi de gaz natural pentru urmãtoarele │ │ │sau organisme publice, dupã caz, identi- │
│ │categorii: │ │ │ficate de cãtre autoritatea competentã, │
│ │a) producţie/procesare; │ │ │Societatea Naţionalã de Transport Gaze │
│ │b) transport; │ │ │Naturale "Transgaz" - S.A. (transport, │
│ │c) livrat (cantitate totalã); │ │ │tranzit gaze naturale), operatorii eco- │
│ │d) cantitate livratã în sector rezidenţial │ │ │nomici (distribuţie gaze naturale) sunt │
│ │(inclusiv pentru sectorul comercial/ │ │ │obligaţi sã raporteze cãtre alte autori- │
│ │instituţional); │ │ │tãţi, instituţii, institute sau organisme│
│ │e) cantitate livratã în sector nerezidenţial; │ │ │publice, producãtori de gaze naturale, │
│ │f) cantitatea de gaz natural tranzitat pe │ │ │dupã caz, identificate de cãtre autori- │
│ │teritoriul României; │ │ │tatea competentã şi autoritatea publicã │
│ │g) cantitatea de gaz natural distribuitã la │ │ │centralã pentru economie. │
│ │consumatori pe teritoriul României; │ km │ │ │
│ │h) lungime conducte transport gaz natural; │ │ │ │
│ │i) lungime conducte distribuţie gaz natural; │ │ │ │
│ │j) lungime conducte tranzit; │ │ │ │
│ │k) lungime conducte de aducţiune (de la sondã │ m │ │ │
│ │la grupul de sonde); │ │ │ │
│ │l) lungime conducte colectoare în amonte de │ │ │ │
│ │panourile de mãsurare şi predare. │ │ │ │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┼─────────────────────────────────────────┤
│ 4.│Cantitãţi de petrol, gaze naturale ventilate │ mc │ │Alte autoritãţi, instituţii, institute │
│ │sau arse la faclã din rafinarea/prelucrarea │ │ │sau organisme publice, dupã caz, identi- │
│ │petrolului şi a gazelor naturale │ │ │ficate de cãtre autoritatea competentã, │
│ │ │ │ │autoritatea publicã centralã pentru │
│ │ │ │ │economie │
│ │ │ │ │Operatorii economici sunt obligaţi sã │
│ │ │ │ │raporteze cãtre alte autoritãţi, insti- │
│ │ │ │ │tuţii, institute sau organisme publice, │
│ │ │ │ │dupã caz, identificate de cãtre autori- │
│ │ │ │ │tatea competentã şi autoritatea publicã │
│ │ │ │ │centralã pentru economie. │
├────┴───────────────────────────────────────────────┴───────────────┴───────────────┴─────────────────────────────────────────┤
│Subsectorul: Emisii de precursori ai ozonului şi SO(2) din rafinarea petrolului (IPCC 1A1) │
├────┬───────────────────────────────────────────────┬───────────────┬───────────────┬─────────────────────────────────────────┤
│ 1.│Cantitatea totalã de ţiţei supusã procesului │ kt │ 30.11 anul n │Organul de specialitate al administraţiei│
│ │de rafinare │ │pentru anul n-1│publice centrale responsabil pentru │
│ │ │ │ │organizarea şi coordonarea statisticii │
│ │ │ │ │oficiale în România │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┼─────────────────────────────────────────┤
│ 2.│Cantitatea totalã de ţiţei/materie primã │ kt │ │Operatorii economici sunt obligaţi sã │
│ │introdusã în procesul de cracare cataliticã │ │ │raporteze cãtre autoritatea publicã │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┤centralã pentru economie. │
│ 3.│Cantitatea de sulf recuperat din instalaţii de │ tone │ │ │
│ │desulfurare │ │ │ │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┤ │
│ 4.│Cantitãţile de ţiţei depozitat: │ kt │ │ │
│ │a) cu etanşare secundarã/dublã; │ │ │ │
│ │b) cu etanşare primarã/simplã; │ │ │ │
│ │c) cu capac fix. │ │ │ │
├────┴───────────────────────────────────────────────┴───────────────┴───────────────┴─────────────────────────────────────────┤
│PARAMETRII SOLICITAŢI │
├────┬───────────────────────────────────────────────┬───────────────┬───────────────┬─────────────────────────────────────────┤
│ 1.│Produsul intern brut la preţuri de referinţã │ milioane euro │primul semestru│Organul de specialitate al administraţiei│
│ │din anul 1995 │ │ 2013 │publice centrale responsabil pentru │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┤organizarea şi coordonarea statisticii │
│ 2.│Valoarea adãugatã brutã la nivelul constant al │ milioane euro │primul semestru│oficiale în România │
│ │preţurilor din anul 1995 în sectoarele: │ │ 2013 │ │
│ │industrie, construcţii şi industria extractivã │ │pentru anul n-2│ │
│ │[diviziunile (05-09) din CAEN Rev. 2] │ │ │ │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┤ │
│ 3.│Valoarea adãugatã brutã la nivelul constant al │ milioane euro │primul semestru│ │
│ │preţurilor din anul 1995 în sectorul │ │ 2013 │ │
│ │serviciilor │ │pentru anul n-2│ │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┼─────────────────────────────────────────┤
│ 4.│Numãrul de locuinţe ocupate în mod permanent │ locuinţe │ │Organul de specialitate al administraţiei│
│ │ │ (multiplu de │ │publice centrale responsabil pentru │
│ │ │ 1.000) │ │organizarea şi coordonarea statisticii │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┤oficiale în România │
│ 5.│Producţia brutã de electricitate şi cãldurã │ MWh │ │ │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┤ │
│ 6.│Numãrul de pasageri care utilizeazã transportul│ pasageri │ │ │
│ │aerian │ │ │ │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┤ │
│ 7.│Consum total de energie în transport │ MWh │ │ │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┤ │
│ 8.│Consum total de energie în sectorul rezidenţial│ │ │ │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┼─────────────────────────────────────────┤
│ 9.│Preţuri internaţionale şi/sau naţionale ale │ euro/tonã sau │ │Alte autoritãţi, instituţii, institute │
│ │cãrbunelui │ euro/GJ │ │sau organisme publice, dupã caz, identi- │
├────┼───────────────────────────────────────────────┤ ├───────────────┤ficate de cãtre autoritatea competentã │
│ 10.│Preţuri internaţionale şi/sau naţionale ale │ │ │ │
│ │petrolului │ │ │ │
├────┼───────────────────────────────────────────────┤ ├───────────────┤ │
│ 11.│Preţuri internaţionale şi/sau naţionale ale │ │ │ │
│ │gazului natural │ │ │ │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┼─────────────────────────────────────────┤
│ 12.│Balanţa energeticã, consum intern brut de │ PJ │ 19.11 anul n │Organul de specialitate al administraţiei│
│ │energie, împãrţit pe tipuri de combustibil: │ │pentru anul n-1│publice centrale responsabil pentru │
│ │petrol, gaze, cãrbune, regenerabile, nuclear │ │ │organizarea şi coordonarea statisticii │
│ │şi altele │ │ │oficiale în România │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┼─────────────────────────────────────────┤
│ 13.│Producţia de energie electricã şi termicã pe │ TJ │ 15.12 anul n │Organul de specialitate al administraţiei│
│ │tipuri de combustibil: │ │pentru anul n-1│publice centrale responsabil pentru │
│ │a) cãrbune (din care: huilã, lignit, cãrbune │ │ │organizarea şi coordonarea statisticii │
│ │brun); │ │ │oficiale în România │
│ │b) hidrocarburi lichide; │ │ │ │
│ │c) hidrocarburi gazoase; │ │ │ │
│ │d) resurse energetice refolosibile, energie din│ │ │ │
│ │surse neconvenţionale şi alţi combustibili │ │ │ │
│ │(din care: gaze de rafinãrie, gaze de cocs, │ │ │ │
│ │semicocs şi fluidizare, gaze de furnal); │ │ │ │
│ │e) energie nuclearã. │ │ │ │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┼─────────────────────────────────────────┤
│ 14.│Cererea de energie electricã şi de energie │ MWh │ │Operatorii economici sunt obligaţi sã │
│ │termicã împãrţitã pe sectoare de activitate: │ │ │raporteze cãtre autoritatea publicã │
│ │energeticã, industrie, comercial, rezidenţial │ │ │centralã pentru economie. │
│ │şi transport şi pe tipuri de combustibil │ │ │ │
│ │(livrat) în sectoarele enumerate mai sus │ │ │ │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┼─────────────────────────────────────────┤
│ 15.│Numãr de kilometri parcurşi de autovehicule │ km │ 15.04 anul n │Organul de specialitate al administraţiei│
│ │pentru transport de pasageri (pentru transpor- │ │pentru anul n-1│publice centrale responsabil pentru │
│ │tul public local, transportul intern şi │ │ │organizarea şi coordonarea statisticii │
│ │transportul internaţional) │ │ │oficiale în România │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┼─────────────────────────────────────────┤
│ 16.│Valoarea adãugatã brutã la nivelul constant al │milioane euro │primul semestru│Organul de specialitate al administraţiei│
│ │preţurilor din anul 1995 în sectoarele: │ │2013 pentru │publice centrale responsabil pentru │
│ │a) producerea de fontã şi oţel; │ │anul n-2 │organizarea şi coordonarea statisticii │
│ │b) producerea feroaliajelor; │ │ │oficiale în România │
│ │c) producerea de ţevi, conducte; │ │ │ │
│ │d) alte forme de prelucrare primarã a fontei │ │ │ │
│ │şi a oţelului; │ │ │ │
│ │e) turnarea în forme a oţelului; │ │ │ │
│ │f) turnarea în forme a fontei. │ │ │ │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┼─────────────────────────────────────────┤
│ 17.│Valoarea adãugatã brutã la nivelul constant al │milioane euro │primul semestru│Organul de specialitate al administraţiei│
│ │preţurilor din anul 1995 în sectorul: │ │2013 pentru │publice centrale responsabil pentru │
│ │fabricarea substanţelor şi a produselor chimice│ │anul n-2 │organizarea şi coordonarea statisticii │
│ │(Div. 20 din CAEN Rev. 2) │ │ │oficiale în România │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┤ │
│ 18.│Valoarea adãugatã brutã la nivelul constant al │milioane euro │rimul semestru │ │
│ │preţurilor din anul 1995 în sectorul: │ │013 pentru anul│ │
│ │fabricarea altor produse din minerale │ │-2 │ │
│ │nemetalice (Div. 23 din CAEN Rev. 2) │ │ │ │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┤ │
│ 19.│Cantitatea de combustibili (pe tipuri de │tone │30.11 anul n │ │
│ │combustibili) utilizatã pentru producţia de │ │pentru anul n-1│ │
│ │ciment │ │ │ │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┤ │
│ 20.│Valoarea adãugatã brutã la nivelul constant al │milioane euro │primul semestru│ │
│ │preţurilor din anul 1995 în sectoarele: │ │2013 pentru │ │
│ │industria alimentarã, fabricarea bãuturilor şi │ │anul n-2 │ │
│ │a produselor din tutun [diviziunile (10-12) din│ │ │ │
│ │CAEN Rev. 2] │ │ │ │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┤ │
│ 21.│Valoarea adãugatã brutã la nivelul constant al │milioane euro │primul semestru│ │
│ │preţurilor din anul 1995 în sectoarele: │ │2013 │ │
│ │a) fabricarea hârtiei şi a produselor din │ │ │ │
│ │hârtie (Div. 17 din CAEN Rev. 2); │ │ │ │
│ │b) tipãrirea şi reproducerea pe suporturi a │ │ │ │
│ │înregistrãrilor (Div. 18 din CAEN Rev. 2). │ │ │ │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┤ │
│ 22.│Suprafaţa construitã a locuinţelor terminate │ mý │30.04 anul n │ │
│ │ │ │pentru anul n-1│ │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┤ │
│ 23.│Cantitatea de combustibili (pe tipuri de │ tone │30.11 anul n │ │
│ │combustibili) utilizatã pentru producţia de │ │pentru anul n-1│ │
│ │hârtie şi hârtie de tipar │ │ │ │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┤ │
│ 24.│Cantitatea de energie electricã produsã │ MWh │ │ │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┤ │
│ 25.│Cantitatea de energie termicã produsã │ Gcal, GJ │ │ │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┼─────────────────────────────────────────┤
│ 26.│Consum de combustibil pentru fiecare tip de │ tone, mc │ │Operatorii economici transmit datele │
│ │combustibil utilizat pentru producerea de │ │ │cãtre organul de specialitate al │
│ │energie electricã │ │ │administraţiei publice centrale │
│ │ │ │ │responsabil pentru organizarea şi │
│ │ │ │ │coordonarea statisticii oficiale în │
│ │ │ │ │România. │
│ │ │ │ │ │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┤ │
│ 27.│Consum de combustibil pentru fiecare tip de │ │ │ │
│ │combustibil utilizat pentru producerea de │ │ │ │
│ │energie termicã │ tone, mc │ │ │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┤ │
│ 28.│Puterea calorificã netã pentru fiecare tip de │ │ │ │
│ │combustibil utilizat │ kJ/kg │ │ │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┤ │
│ 29.│Tehnologia de ardere utilizatã │ - │ │ │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┤ │
│ 30.│Factori de emisie pentru emisiile de CO(2), │ │ │ │
│ │CH(4) şi N(2)O │ t CO(2)/TJ │ │ │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┤ │
│ 31.│Fracţia de oxidare aferentã tehnologiei de │ │ │ │
│ │ardere │ │ │ │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┤ │
│ 32.│Emisiile de CO(2), CH(4) şi N(2)O generate │ kt │ │ │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┤ │
│ 33.│Consum de combustibil pentru ciclurile de zbor │ │ │ │
│ │(LTO/CRUISE) în aviaţie │ tone │ │ │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┤ │
│ 34.│Numãr de cicluri de zbor (LTO/CRUISE)/tipuri de│ │ │ │
│ │aeronave │ numãr │ │ │
│ │ │ │ │ │
└────┴───────────────────────────────────────────────┴───────────────┴───────────────┴─────────────────────────────────────────┘


    INFORMAŢII DE BAZĂ
    a) Unitãţi de mãsurã

┌─────────────────────────────────┬────────────────────────────────────────────┐
│ Denumire │ Simbol │
├─────────────────────────────────┼────────────────────────────────────────────┤
│ metru │ m │
├─────────────────────────────────┼────────────────────────────────────────────┤
│ metru pãtrat │ mý │
├─────────────────────────────────┼────────────────────────────────────────────┤
│ metru cub │ mc │
├─────────────────────────────────┼────────────────────────────────────────────┤
│ tonã │ t │
├─────────────────────────────────┼────────────────────────────────────────────┤
│ joule │ J │
├─────────────────────────────────┼────────────────────────────────────────────┤
│ megawatt orã │ MWh │
└─────────────────────────────────┴────────────────────────────────────────────┘


    b) Multipli utilizaţi

┌──────────────────┬───────────────┬───────────────────────────────────────────┐
│ Denumire │ Simbol │ Factor de multiplicare │
├──────────────────┼───────────────┼───────────────────────────────────────────┤
│ peta │ P │ 10^15 │
├──────────────────┼───────────────┼───────────────────────────────────────────┤
│ tera │ T │ 10^12 │
├──────────────────┼───────────────┼───────────────────────────────────────────┤
│ giga │ G │ 10^9 │
├──────────────────┼───────────────┼───────────────────────────────────────────┤
│ mega │ M │ 10^6 │
├──────────────────┼───────────────┼───────────────────────────────────────────┤
│ kilo │ k │ 10^3 │
└──────────────────┴───────────────┴───────────────────────────────────────────┘



    ANEXA 2
    (Anexa nr. 2 la Hotãrârea Guvernului nr. 1.570/2007)

        Date privind activitatea, elemente privind factorii de emisie şi/sau
        informaţii asociate acestora, necesare întocmirii inventarului
             naţional al emisiilor de gaze cu efect de serã -
           sectorul procese industriale şi utilizarea solvenţilor


┌────┬───────────────────────────────────────────────┬───────────────┬───────────────┬─────────────────────────────────────────┐
│Nr. │ │ │ │ Autoritatea sau instituţia │
│crt.│ Parametrul solicitat │ U.M. │ Termen │ care furnizeazã informaţiile │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┼─────────────────────────────────────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │
├────┴───────────────────────────────────────────────┴───────────────┴───────────────┴─────────────────────────────────────────┤
│Subsectorul: Producţia de ciment (IPCC - 2A.1) │
├────┬───────────────────────────────────────────────┬───────────────┬───────────────┬─────────────────────────────────────────┤
│ 1.│Cantitatea de ciment produsã │ t/an │ 30.11 anul n │Organul de specialitate al administraţiei│
│ │ │ │pentru anul n-1│publice centrale responsabil pentru │
│ │ │ │ │organizarea şi coordonarea statisticii │
│ │ │ │ │oficiale în România │
│ │ │ │ │Operatorii sunt obligaţi sã raporteze │
│ │ │ │ │cãtre autoritatea competentã pentru │
│ │ │ │ │protecţia mediului. │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┼─────────────────────────────────────────┤
│ 2.│Cantitatea de clincher produsã │ t/an │30.11 anul n │Organul de specialitate al administraţiei│
│ │ │ │pentru anul n-1│publice centrale responsabil pentru │
│ │ │ │ │organizarea şi coordonarea statisticii │
│ │ │ │ │oficiale în România │
│ │ │ │ │Operatorii sunt obligaţi sã raporteze │
│ │ │ │ │cãtre autoritatea competentã pentru │
│ │ │ │ │protecţia mediului. │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┼─────────────────────────────────────────┤
│ 3.│Praful de electrofiltru din cuptorul de ciment │ kg/an │30.11 anul n │Organul de specialitate al administraţiei│
│ │(CKD)*) │ │pentru anul n-1│publice centrale responsabil pentru │
│ │ │ │ │organizarea şi coordonarea statisticii │
│ │ │ │ │oficiale în România │
│ │ │ │ │Operatorii sunt obligaţi sã raporteze │
│ │ │ │ │cãtre autoritatea competentã pentru │
│ │ │ │ │protecţia mediului. │
│ │___________________ │ │ │ │
│ │*) CKD - praful din cuptorul de ciment care nu │ │ │ │
│ │este reintrodus în sistem. │ │ │ │
├────┴───────────────────────────────────────────────┴───────────────┴───────────────┴─────────────────────────────────────────┤
│Subsectorul: Producţia de var (IPCC - 2A.2) │
├────┬───────────────────────────────────────────────┬───────────────┬───────────────┬─────────────────────────────────────────┤
│ 1.│Cantitatea produsã de var nestins │ t/an │30.11 anul n │Organul de specialitate al administraţiei│
│ │ │ │pentru anul n-1│publice centrale responsabil pentru │
│ │ │ │ │organizarea şi coordonarea statisticii │
│ │ │ │ │oficiale în România │
│ │ │ │ │Operatorii sunt obligaţi sã raporteze │
│ │ │ │ │cãtre autoritatea competentã pentru │
│ │ │ │ │protecţia mediului. │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┼─────────────────────────────────────────┤
│ 2.│Cantitatea produsã de var dolomitic │ t/an │ │Organul de specialitate al administraţiei│
│ │ │ │ │publice centrale responsabil pentru │
│ │ │ │ │organizarea şi coordonarea statisticii │
│ │ │ │ │oficiale în România │
│ │ │ │ │Operatorii sunt obligaţi sã raporteze │
│ │ │ │ │cãtre autoritatea competentã pentru │
│ │ │ │ │protecţia mediului. │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┼─────────────────────────────────────────┤
│ 3.│Cantitatea produsã de var hidraulic │ t/an │ │Organul de specialitate al administraţiei│
│ │ │ │ │publice centrale responsabil pentru │
│ │ │ │ │organizarea şi coordonarea statisticii │
│ │ │ │ │oficiale în România │
│ │ │ │ │Operatorii sunt obligaţi sã raporteze │
│ │ │ │ │cãtre autoritatea competentã pentru │
│ │ │ │ │protecţia mediului. │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┼─────────────────────────────────────────┤
│ 4.│Conţinutul de CaO şi CaO●MgO din ieşiri produse│ % │ │Operatorii sunt obligaţi sã raporteze │
│ │ │ │ │cãtre autoritatea competentã pentru │
│ │ │ │ │protecţia mediului. │
├────┴───────────────────────────────────────────────┴───────────────┴───────────────┴─────────────────────────────────────────┤
│Subsectorul: Utilizarea calcarului şi dolomitei (IPCC - 2A.3) │
├────┬───────────────────────────────────────────────┬───────────────┬───────────────┬─────────────────────────────────────────┤
│ 1.│Cantitate de calcar utilizat pentru producerea │ t/an │ │Operatorii economici sunt obligaţi sã │
│ │varului │ │ │raporteze cãtre autoritatea competentã │
│ │ │ │ │pentru protecţia mediului. │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┤ │
│ 2.│Cantitate de dolomitã crudã utilizatã pentru │ │ │ │
│ │producerea varului dolomitic │ t/an │ │ │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┤ │
│ 3.│Cantitate de calcar utilizat direct în │ │ │ │
│ │procesele tehnologice │ t/an │ │ │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┤ │
│ 4.│Cantitate de dolomitã crudã utilizatã direct │ │ │ │
│ │în procesele tehnologice │ t/an │ │ │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┼─────────────────────────────────────────┤
│ 5.│Cantitatea extrasã/produsã de calcar │ t/an │30.11 anul n │Organul de specialitate al administraţiei│
│ │ │ │pentru anul n-1│publice centrale responsabil pentru │
│ │ │ │ │organizarea şi coordonarea statisticii │
│ │ │ │ │oficiale în România │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┤ │
│ 6.│Cantitatea extrasã/produsã de dolomitã crudã │ t/an │30.11 anul n │ │
│ │ │ │pentru anul n-1│ │
├────┴───────────────────────────────────────────────┴───────────────┴───────────────┴─────────────────────────────────────────┤
│Subsectorul: Producţia şi consumul de sodã calcinatã (IPCC - 2A.4) │
├────┬───────────────────────────────────────────────┬───────────────┬───────────────┬─────────────────────────────────────────┤
│ 1.│Cantitatea de sodã calcinatã produsã │ t/an │ │Organul de specialitate al administraţiei│
│ │ │ │ │publice centrale responsabil pentru │
│ │ │ │ │organizarea şi coordonarea statisticii │
│ │ │ │ │oficiale în România │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┼─────────────────────────────────────────┤
│ 2.│Cantitatea de sodã calcinatã utilizatã │ t/an │ │Operatorii economici sunt obligaţi sã │
│ │ │ │ │raporteze cãtre autoritatea competentã │
│ │ │ │ │pentru protecţia mediului. │
├────┴───────────────────────────────────────────────┴───────────────┴───────────────┴─────────────────────────────────────────┤
│Subsectorul: Producţia şi consumul altor produse minerale (IPCC - 2A.5; IPCC - 2A.6; IPCC - 2A.7) │
├────┬───────────────────────────────────────────────┬───────────────┬───────────────┬─────────────────────────────────────────┤
│ 1.│Cantitatea produsã de bitum utilizatã la │ t/an │30.11 anul n │Organul de specialitate al administraţiei│
│ │fabricarea materialelor izolatoare (în │ │pentru anul n-1│publice centrale responsabil pentru │
│ │construcţii) │ │ │organizarea şi coordonarea statisticii │
│ │ │ │ │oficiale în România │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┼─────────────────────────────────────────┤
│ 2.│Cantitatea de asfalt folositã pentru pavarea │ t/an │30.11 anul n │Organul de specialitate al administraţiei│
│ │drumurilor │ │pentru anul n-1│publice centrale responsabil pentru │
│ │ │ │ │organizarea şi coordonarea statisticii │
│ │ │ │ │oficiale în România │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┼─────────────────────────────────────────┤
│ 3.│Cantitatea de sticlã produsã │ t/an │30.11 anul n │Organul de specialitate al administraţiei│
│ │ │ │pentru anul n-1│publice centrale responsabil pentru │
│ │ │ │ │organizarea şi coordonarea statisticii │
│ │ │ │ │oficiale în România │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┼─────────────────────────────────────────┤
│ 4.│Cantitatea de geam produsã │ t/an │30.11 anul n │Organul de specialitate al administraţiei│
│ │ │ │pentru anul n-1│publice centrale responsabil pentru │
│ │ │ │ │organizarea şi coordonarea statisticii │
│ │ │ │ │oficiale în România │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┼─────────────────────────────────────────┤
│ 5.│Suprafaţa drumurilor asfaltate la nivel │ mý/an │ │Alte autoritãţi, instituţii, institute │
│ │naţional │ │ │sau organisme publice, dupã caz, │
│ │ │ │ │identificate de cãtre autoritatea │
│ │ │ │ │competentã │
├────┴───────────────────────────────────────────────┴───────────────┴───────────────┴─────────────────────────────────────────┤
│Subsectorul: Producţia de amoniac (IPCC - 2B.1) │
├────┬───────────────────────────────────────────────┬───────────────┬───────────────┬─────────────────────────────────────────┤
│ 1.│Cantitatea de amoniac produsã │ t/an │30.11 anul n │Organul de specialitate al administraţiei│
│ │ │ │pentru anul n-1│publice centrale responsabil pentru │
│ │ │ │ │organizarea şi coordonarea statisticii │
│ │ │ │ │oficiale în România │
│ │ │ │ │Operatorii economici sunt obligaţi sã │
│ │ │ │ │raporteze cãtre autoritatea competentã │
│ │ │ │ │pentru protecţia mediului │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┼─────────────────────────────────────────┤
│ 2.│Cantitatea de gaz consumatã în procesul de │ mc /an │ │Operatorii economici sunt obligaţi sã │
│ │obţinere a amoniacului │ │ │raporteze cãtre autoritatea competentã │
│ │ │ │ │pentru protecţia mediului. │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┼─────────────────────────────────────────┤
│ 3.│Conţinutulde carbon în gaz │kg carbon/ mc │ │Operatorii economici sunt obligaţi sã │
│ │ │de gaz │ │raporteze cãtre autoritatea competentã │
│ │ │ │ │pentru protecţia mediului. │
├────┴───────────────────────────────────────────────┴───────────────┴───────────────┴─────────────────────────────────────────┤
│Subsectorul: Producţia de acid azotic (IPCC - 2B.2) │
├────┬───────────────────────────────────────────────┬───────────────┬───────────────┬─────────────────────────────────────────┤
│ 1.│Cantitatea de acid azotic produsã │ kg N │30.11 anul n │Organul de specialitate al administraţiei│
│ │ │ │entru anul n-1 │publice centrale responsabil pentru │
│ │ │ │ │organizarea şi coordonarea statisticii │
│ │ │ │ │oficiale în România │
│ │ │ │ │Operatorii economici sunt obligaţi sã │
│ │ │ │ │raporteze cãtre autoritatea competentã │
│ │ │ │ │pentru protecţia mediului. │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┼─────────────────────────────────────────┤
│ 2.│Tipul procesului tehnologic │ - │ │Operatorii economici sunt obligaţi sã │
│ │ │ │ │raporteze cãtre autoritatea competentã │
│ │ │ │ │pentru protecţia mediului. │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┤ │
│ 3.│Tipul sistemului de reducere a emisiilor de │ │ │ │
│ │NO(x)/N(2)O │ - │ │ │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┤ │
│ 4.│Eficienţa sistemului de reducere a emisiilor de│ │ │ │
│ │NO(x)/N(2)O │ % │ │ │
├────┴───────────────────────────────────────────────┴───────────────┴───────────────┴─────────────────────────────────────────┤
│Subsectorul: Producţia de acid adipic (IPCC - 2B.3) │
├────┬───────────────────────────────────────────────┬───────────────┬───────────────┬─────────────────────────────────────────┤
│ 1.│Producţia de acid adipic │ t/an │30.11 anul n │Organul de specialitate al administraţiei│
│ │ │ │pentru anul n-1│publice centrale responsabil pentru │
│ │ │ │ │organizarea şi coordonarea statisticii │
│ │ │ │ │oficiale în România │
│ │ │ │ │Operatorii economici sunt obligaţi sã │
│ │ │ │ │raporteze cãtre autoritatea competentã │
│ │ │ │ │pentru protecţia mediului. │
├────┴───────────────────────────────────────────────┴───────────────┴───────────────┴─────────────────────────────────────────┤
│Subsectorul: Producţia de carbid (IPCC - 2B.4) │
├────┬───────────────────────────────────────────────┬───────────────┬───────────────┬─────────────────────────────────────────┤
│ 1.│Cantitatea de carburã de siliciu produsã │ t/an │30.11 anul n │Organul de specialitate al administraţiei│
│ │ │ │pentru anul n-1│publice centrale responsabil pentru │
│ │ │ │ │organizarea şi coordonarea statisticii │
│ │ │ │ │oficiale în România │
│ │ │ │ │Operatorii economici sunt obligaţi sã │
│ │ │ │ │raporteze cãtre autoritatea competentã │
│ │ │ │ │pentru protecţia mediului. │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┼─────────────────────────────────────────┤
│ 2.│Cantitatea de cocs consumatã în proces │ t/an │ │Operatorii economici sunt obligaţi sã │
│ │ │ │ │raporteze cãtre autoritatea competentã │
│ │ │ │ │pentru protecţia mediului. │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┤ │
│ 3.│Conţinutul de carbon din cocs │ % │ │ │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┤ │
│ 4.│Conţinutul de carbon în produsul final │ t/an │ │ │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┤ │
│ 5.│Cantitatea de cocs de petrol consumatã în │ │ │ │
│ │proces │ │ │ │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┼─────────────────────────────────────────┤
│ 6.│Cantitatea de carburã de calciu produsã │ t/an │30.11 anul n │Organul de specialitate al administraţiei│
│ │ │ │pentru anul n-1│publice centrale responsabil pentru │
│ │ │ │ │organizarea şi coordonarea statisticii │
│ │ │ │ │oficiale în România │
│ │ │ │ │Operatorii economici sunt obligaţi sã │
│ │ │ │ │raporteze cãtre autoritatea competentã │
│ │ │ │ │pentru protecţia mediului. │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┼─────────────────────────────────────────┤
│ 7│ Cantitatea de carbonat de calciu [CaCO(3)] │ t/an │ │Operatorii economici sunt obligaţi sã │
│ │ utilizatã în proces │ │ │raporteze cãtre autoritatea competentã │
│ │ │ │ │pentru protecţia mediului. │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┼─────────────────────────────────────────┤
│ 8.│Cantitatea de oxid de calciu (CaO) utilizatã │ t/an │ │Operatorii economici sunt obligaţi sã │
│ │în proces │ │ │raporteze cãtre autoritatea competentã │
│ │ │ │ │pentru protecţia mediului. │
├────┴───────────────────────────────────────────────┴───────────────┴───────────────┴─────────────────────────────────────────┤
│Subsectorul: Producţia de substanţe chimice (IPCC - 2B.5) │
├────┬───────────────────────────────────────────────┬───────────────┬───────────────┬─────────────────────────────────────────┤
│ 1.│Cantitatea de substanţe chimice produsã: │ t/an │30.11 anul n │Organul de specialitate al administraţiei│
│ │a) negru de fum; │ │pentru anul n-1│publice centrale responsabil pentru │
│ │b) etilenã; │ │ │organizarea şi coordonarea statisticii │
│ │c) propilenã; │ │ │oficiale în România │
│ │d) dicloretilenã; │ │ │ │
│ │e) stiren; │ │ │ │
│ │f) metanol; │ │ │ │
│ │g) cocs; │ │ │ │
│ │h) acrilonitril; │ │ │ │
│ │i) etilbenzen; │ │ │ │
│ │j) formaldehidã; │ │ │ │
│ │k) polipropilenã; │ │ │ │
│ │l) polistiren; │ │ │ │
│ │m) polietenã cu densitate joasã; │ │ │ │
│ │n) polietenã cu densitate crescutã; │ │ │ │
│ │o) policlorurã de vinil; │ │ │ │
│ │p) 1,2 dicloretan; │ │ │ │
│ │q) acid sulfuric; │ │ │ │
│ │r) dioxid de titan. │ │ │ │
├────┴───────────────────────────────────────────────┴───────────────┴───────────────┴─────────────────────────────────────────┤
│Subsectorul: Producţia metalelor - Producerea fontei şi oţelului pe fluxul integrat (IPCC - 2C.1) │
├────┬───────────────────────────────────────────────┬───────────────┬───────────────┬─────────────────────────────────────────┤
│ 1.│Cantitatea de agent de reducere utilizat pentru│ t/an │ │Operatorii economici sunt obligaţi sã │
│ │producerea fontei (cocs metalurgic, cocs petrol│ │ │raporteze cãtre autoritatea competentã │
│ │praf de cãrbune, alţii) │ │ │pentru protecţia mediului. │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┤ │
│ 2.│Conţinutul mediu de carbon din agentul de │ │ │ │
│ │reducere │ % │ │ │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┼─────────────────────────────────────────┤
│ 3.│Cantitatea de minereu utilizatã pentru │ t/an │ │Operatorii economici sunt obligaţi │
│ │producerea fontei în furnale │ │ │sã raporteze cãtre autoritatea competentã│
│ │ │ │ │pentru protecţia mediului. │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┤ │
│ 4.│Conţinutul mediu de carbon din minereul │ │ │ │
│ │utilizat pentru producerea fontei în furnale │ % │ │ │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┼─────────────────────────────────────────┤
│ 5.│Cantitatea de fontã produsã în furnale │ t/an │30.11 anul n │Organul de specialitate al administraţiei│
│ │ │ │pentru anul n-1│publice centrale responsabil pentru │
│ │ │ │ │organizarea şi coordonarea statisticii │
│ │ │ │ │oficiale în România │
│ │ │ │ │Operatorii economici sunt obligaţi sã │
│ │ │ │ │raporteze cãtre autoritatea competentã │
│ │ │ │ │pentru protecţia mediului. │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┼─────────────────────────────────────────┤
│ 6.│Conţinutul mediu de carbon din fonta produsã │ % │ │Operatorii economici sunt obligaţi sã │
│ │în furnale │ │ │raporteze cãtre autoritatea competentã │
│ │ │ │ │pentru protecţia mediului. │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┼─────────────────────────────────────────┤
│ 7.│Cantitatea de fontã utilizatã pentru │ t/an │ │Operatorii economici sunt obligaţi sã │
│ │producerea oţelului brut în convertizor │ │ │raporteze cãtre autoritatea competentã │
│ │ │ │ │pentru protecţia mediului. │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┼─────────────────────────────────────────┤
│ 8.│Cantitatea de oţel brut produs în convertizor │ t/an │30.11 anul n │Organul de specialitate al administraţiei│
│ │ │ │pentru anul n-1│publice centrale responsabil pentru │
│ │ │ │ │organizarea şi coordonarea statisticii │
│ │ │ │ │oficiale în România │
│ │ │ │ │Operatorii economici sunt obligaţi sã │
│ │ │ │ │raporteze cãtre autoritatea competentã │
│ │ │ │ │pentru protecţia mediului. │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┼─────────────────────────────────────────┤
│ 9.│Conţinutul mediu de carbon din oţelul brut │ % │ │Operatorii economici sunt obligaţi sã │
│ │produs în convertizor │ │ │raporteze cãtre autoritatea competentã │
│ │ │ │ │pentru protecţia mediului. │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┤ │
│ 10.│Cantitatea de fier vechi utilizatã în │ t/an │ │ │
│ │convertizoare pentru producţia oţelului brut │ │ │ │
│ │de convertizor │ │ │ │
├────┴───────────────────────────────────────────────┴───────────────┴───────────────┼─────────────────────────────────────────┤
│Subsectorul: Producţia metalelor - Producerea fontei şi oţelului pe fluxul cu cuptor│Operatorii economici sunt obligaţi sã │
│cu arc electric (IPCC - 2C.1) │raporteze cãtre autoritatea competentã │
├────┬───────────────────────────────────────────────┬───────────────┬───────────────┤pentru protecţia mediului. │
│ 1.│Cantitatea de fier vechi utilizatã în │ t/an │ │ │
│ │cuptoarele electrice pentru producţia oţelului │ │ │ │
│ │brut electric │ │ │ │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┼─────────────────────────────────────────┤
│ 2.│Cantitatea de oţel brut produsã în cuptorul cu │ t/an │30.11 anul n │Organul de specialitate al administraţiei│
│ │arc electric │ │pentru anul n-1│publice centrale responsabil pentru │
│ │ │ │ │organizarea şi coordonarea statisticii │
│ │ │ │ │oficiale în România │
│ │ │ │ │Operatorii economici sunt obligaţi sã │
│ │ │ │ │raporteze cãtre autoritatea competentã │
│ │ │ │ │pentru protecţia mediului. │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┼─────────────────────────────────────────┤
│ 3.│Conţinutul mediu de carbon din oţelul brut │ % │ │Operatorii economici sunt obligaţi sã │
│ │ │ │ │raporteze cãtre autoritatea competentã │
│ │ │ │ │pentru protecţia mediului. │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┼─────────────────────────────────────────┤
│ 4.│Consumul de electrozi la elaborarea oţelului în│ t/an │ │Operatorii economici sunt obligaţi sã │
│ │cuptorul cu arc electric │ │ │raporteze cãtre autoritatea competentã │
│ │ │ │ │pentru protecţia mediului. │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┤ │
│ 5.│Conţinutul mediu de carbon din electrozi │ % │ │ │
├────┴───────────────────────────────────────────────┴───────────────┴───────────────┼─────────────────────────────────────────┤
│Subsectorul: Producţia metalelor - Producerea fontei sau oţelului în cuptoare cu │Operatorii economici sunt obligaţi sã │
│inducţie electricã (IPCC - 2C.1) │raporteze cãtre autoritatea competentã │
├────┬───────────────────────────────────────────────┬───────────────┬───────────────┤pentru protecţia mediului │
│ 1.│ Cantitatea de agent de reducere utilizat │ t/an │ │ │
│ │ pentru producerea fontei (cocs metalurgic, │ │ │ │
│ │ cocs petrol, praf de cãrbune, alţii) │ │ │ │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┼─────────────────────────────────────────┤
│ 2.│Conţinutul mediu de carbon din agentul de │ % │ │Operatorii economici sunt obligaţi sã │
│ │reducere │ │ │raporteze cãtre autoritatea competentã │
│ │ │ │ │pentru protecţia mediului. │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┤ │
│ 3.│Cantitatea de fontã utilizatã pentru producerea│ t/an │ │ │
│ │oţelului brut în cuptorul cu inducţie │ │ │ │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┼─────────────────────────────────────────┤
│ 4.│Conţinutul mediu de carbon din fonta utilizatã │ % │ │Operatorii economici sunt obligaţi sã │
│ │pentru producerea oţelului brut în cuptorul cu │ │ │raporteze cãtre autoritatea competentã │
│ │inducţie │ │ │pentru protecţia mediului. │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┤ │
│ 5.│Cantitatea de oţel brut produs în cuptorul cu │ t/an │ │ │
│ │inducţie │ │ │ │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┼─────────────────────────────────────────┤
│ 6.│Conţinutul mediu de carbon din oţelul brut │ % │ │Operatorii economici sunt obligaţi sã │
│ │obţinut din fontã produs cuptorul cu inducţie │ │ │raporteze cãtre autoritatea competentã │
│ │ │ │ │pentru protecţia mediului. │
├────┴───────────────────────────────────────────────┴───────────────┴───────────────┤ │
│Subsectorul: Producţia metalelor - Producerea fontei sau oţelului în cubilouri │ │
│(IPCC - 2C.1) │ │
├────┬───────────────────────────────────────────────┬───────────────┬───────────────┼─────────────────────────────────────────┤
│ 1.│Cantitatea de agent de reducere utilizat pentru│ t/an │ │Operatorii economici sunt obligaţi sã │
│ │producerea fontei (cocs metalurgic, cocs │ │ │raporteze cãtre autoritatea competentã │
│ │petrol, praf de cãrbune, alţii) │ │ │pentru protecţia mediului. │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┤ │
│ 2.│Conţinutul mediu de carbon din agentul de │ % │ │ │
│ │reducere │ │ │ │
├────┴───────────────────────────────────────────────┴───────────────┴───────────────┴─────────────────────────────────────────┤
│Subsectorul: Producţia metalelor - Producţia de feroaliaje (IPCC - 2C.2) │
├────┬───────────────────────────────────────────────┬───────────────┬───────────────┬─────────────────────────────────────────┤
│ 1.│Cantitatea de feroaliaje produsã │ t/an │30.11 anul n │Organul de specialitate al administraţiei│
│ │ │ │pentru anul n-1│publice centrale responsabil pentru │
│ │ │ │ │organizarea şi coordonarea statisticii │
│ │ │ │ │oficiale în România │
│ │ │ │ │Operatorii economici sunt obligaţi sã │
│ │ │ │ │raporteze cãtre autoritatea competentã │
│ │ │ │ │pentru protecţia mediului. │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┼─────────────────────────────────────────┤
│ 2.│Cantitatea de agent de reducere utilizat pentru│ t/an │ │Operatorii economici sunt obligaţi sã │
│ │producerea feroaliajelor (cocs metalurgic, │ │ │raporteze cãtre autoritatea competentã │
│ │cocs petrol, praf de cãrbune, alţii) │ │ │pentru protecţia mediului. │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┤ │
│ 3.│Conţinutul mediu de carbon din agentul de │ % │ │ │
│ │reducere │ │ │ │
├────┴───────────────────────────────────────────────┴───────────────┴───────────────┴─────────────────────────────────────────┤
│Subsectorul: Producţia metalelor - Producţia de aluminiu (IPCC - 2C.3) │
├────┬───────────────────────────────────────────────┬───────────────┬───────────────┬─────────────────────────────────────────┤
│ 1.│Cantitatea de aluminiu primar produsã │ t/an │30.11 anul n │Organul de specialitate al administraţiei│
│ │ │ │pentru anul n-1│publice centrale responsabil pentru │
│ │ │ │ │organizarea şi coordonarea statisticii │
│ │ │ │ │oficiale în România │
│ │ │ │ │Operatorii economici sunt obligaţi sã │
│ │ │ │ │raporteze cãtre autoritatea competentã │
│ │ │ │ │pentru protecţia mediului. │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼───────────────┤ ├─────────────────────────────────────────┤
│ 2.│Tipul tehnologiei utilizate la producerea │ - │ │Operatorii economici sunt obligaţi sã │
│ │aluminiului primar │ │ │raporteze cãtre autoritatea competentã │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼───────────────┤ │pentru protecţia mediului. │
│ 3.│Consum specific de anozi │ t anozi/t Al │ │ │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼───────────────┤ │ │
│ 4.│Conţinutul de sulf în anozii copţi │ % │ │ │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼───────────────┤ │ │
│ 5.│Conţinutul de cenuşã din anozii copţi │ % │ │ │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼───────────────┤ │ │
│ 6.│Greutatea anozilor copţi produşi │ t/an │ │ │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼───────────────┤ │ │
│ 7.│Greutatea anozilor cruzi │ t/an │ │ │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼───────────────┤ │ │
│ 8.│Conţinutul de hidrogen din anozii cruzi │ % │ │ │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼───────────────┤ │ │
│ 9.│Cantitatea de gudron recuperat │ t/an │ │ │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼───────────────┤ │ │
│ 10.│Consum de cocs de împachetare pe tona de anod │ t cocs/t anozi│ │ │
│ │copt │ │ │ │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼───────────────┤ │ │
│ 11.│Conţinut de cenuşã în cocsul de împachetare │ % │ │ │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼───────────────┤ │ │
│ 12.│Conţinut de sulf în cocsul de împachetare │ % │ │ │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼───────────────┤ │ │
│ 13.│Supratensiunea efectului anodic per cuva AEO │ mV per celulã │ │ │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼───────────────┤ │ │
│ 14.│Randament de curent │ % │ │ │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼───────────────┤ │ │
│ 15.│Coeficientul de supratensiune │ kg CF(4)/t Al │ │ │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼───────────────┤ │ │
│ 16.│Raport C(2)F(6)/CF(4) │ - │ │ │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼───────────────┤ │ │
│ 17.│Emisii CF(4) rezultate din fabricarea │ t/an │ │ │
│ │aluminiului │ │ │ │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼───────────────┤ │ │
│ 18.│Emisii C(2)F(6) rezultate din fabricarea │ t/an │ │ │
│ │aluminiului │ │ │ │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼───────────────┤ │ │
│ 19.│Emisii CO(2) rezultate din fabricarea │ t/an │ │ │
│ │aluminiului │ │ │ │
├────┴───────────────────────────────────────────────┴───────────────┴───────────────┴─────────────────────────────────────────┤
│Subsectorul: Celulozã şi hârtie (IPCC - 2D.1) │
├────┬───────────────────────────────────────────────┬───────────────┬───────────────┬─────────────────────────────────────────┤
│ 1.│Cantitatea de celuloza produsã: │ t 100% S.U. │30.11 anul n │Organul de specialitate al administraţiei│
│ │a) procedeu Kraft (sulfat); │ │pentru anul n-1│publice centrale responsabil pentru │
│ │b) procedeu sulfit. │ │ │organizarea şi coordonarea statisticii │
│ │ │ │ │oficiale în România │
│ │ │ │ │Operatorii economici sunt obligaţi sã │
│ │ │ │ │raporteze cãtre autoritatea competentã │
│ │ │ │ │pentru protecţia mediului. │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┼─────────────────────────────────────────┤
│ 2.│Cantitatea de hârtie produsã │ t/an │30.11 anul n │Organul de specialitate al administraţiei│
│ │ │ │pentru anul n-1│publice centrale responsabil pentru │
│ │ │ │ │organizarea şi coordonarea statisticii │
│ │ │ │ │oficiale în România │
│ │ │ │ │Operatorii economici sunt obligaţi sã │
│ │ │ │ │raporteze cãtre autoritatea competentã │
│ │ │ │ │pentru protecţia mediului. │
├────┴───────────────────────────────────────────────┴───────────────┴───────────────┴─────────────────────────────────────────┤
│Subsectorul: Agroalimentare (IPCC - 2D.2) │
├────┬───────────────────────────────────────────────┬───────────────┬───────────────┬─────────────────────────────────────────┤
│ 1.│Producţie de bãuturi alcoolice: │ hl │30.11 anul n │Organul de specialitate al administraţiei│
│ │a) vin; │ hl 100% alcool│pentru anul n-1│publice centrale responsabil pentru │
│ │b) bere; │ │ │organizarea şi coordonarea statisticii │
│ │c) whisky; │ │ │oficiale în România │
│ │d) brandy - distilat de vin; │ │ │ │
│ │e) alte bãuturi alcoolice nespecificate. │ │ │ │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┤ │
│ 2.│Producţie de produse de panificaţie şi alte │ t/an │30.11 anul n │ │
│ │produse alimentare: │ │pentru anul n-1│ │
│ │a) pâine şi alte produse de panificaţie; │ │ │ │
│ │b) carne şi alte preparate de carne; │ │ │ │
│ │c) zahãr; │ │ │ │
│ │d) hranã/preparate/alimente pentru animale; │ │ │ │
│ │e) cafea prãjitã; │ │ │ │
│ │f) produse zaharoase de cofetãrie şi patiserie │ │ │ │
│ │ şi cereale pentru micul dejun; │ │ │ │
│ │g) margarinã, unt. │ │ │ │
├────┴───────────────────────────────────────────────┴───────────────┴───────────────┴─────────────────────────────────────────┤
│Subsectorul: Producţia şi consumul de halocarburi şi hexafluorurã de sulf (IPCC - 2E; IPCC - 2F) │
├────┬───────────────────────────────────────────────┬───────────────┬───────────────┬─────────────────────────────────────────┤
│ 1.│Producţia de halocarburi [HFC-23; HFC-32; │ kg/an │ │Organul de specialitate al administraţiei│
│ │HFC-41; HFC-43-10; HFC-125; HFC-134; HFC-134a; │ │ │publice centrale responsabil pentru │
│ │HFC-152a; HFC-143; HFC-143a; HFC-227ea; │ │ │organizarea şi coordonarea statisticii │
│ │HFC-236fa; HFC-245ca; CF(4); C(2)F(6); │ │ │oficiale în România │
│ │C(3)F(8); C(4)F(10); c-C(4)F(8); C(5)F(12); │ │ │Operatorii economici sunt obligaţi sã │
│ │C(6)F(14)] şi hexaflorurã de sulf [SF(6)] │ │ │raporteze cãtre autoritatea competentã │
│ │ │ │ │pentru protecţia mediului. │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┼─────────────────────────────────────────┤
│ 2.│Cantitatea consumatã de halocarburi [HFC-23; │ kg/an │ │Organul de specialitate al administraţiei│
│ │HFC-32; HFC-41; HFC-43-10; HFC-125; HFC-134; │ │ │publice centrale responsabil pentru │
│ │HFC-134a; HFC-152a; HFC-143; HFC-143a; │ │ │organizarea şi coordonarea statisticii │
│ │HFC-227ea; HFC-236fa; HFC-245ca; CF(4); │ │ │oficiale în România │
│ │C(2)F(6); C(3)F(8); C(4)F(10); c-C(4)F(8); │ │ │Operatorii economici sunt obligaţi sã │
│ │C(5)F(12); C(6)F(14)] şi hexaflorurã de sulf │ │ │raporteze cãtre autoritatea competentã │
│ │[SF(6)] în urmãtoarele sectoare: │ │ │pentru protecţia mediului. │
│ │2.1. sector refrigerare şi echipamente de aer │ │ │ │
│ │condiţionat: │ │ │ │
│ │a) frigidere - sector domestic; │ │ │ │
│ │b) frigidere - sector comercial; │ │ │ │
│ │c) frigidere - sector transporturi (camioane, │ │ │ │
│ │trenuri, vapoare, cu compartimente │ │ │ │
│ │frigorifice); │ │ │ │
│ │d) frigidere - sector industrial; │ │ │ │
│ │e) aparate de aer condiţionat staţionare │ │ │ │
│ │(rezidenţiale, comerciale, instituţionale); │ │ │ │
│ │f) aparate de aer condiţionat mobile │ │ │ │
│ │(autoturisme, autobuze, trenuri şi altele │ │ │ │
│ │asemenea); │ │ │ │
│ │2.2. sector spume: │ │ │ │
│ │a) celule deschise; │ │ │ │
│ │b) celule închise; │ │ │ │
│ │2.3. extinctoare: │ │ │ │
│ │a) portabile; │ │ │ │
│ │b) fixe; │ │ │ │
│ │2.4. aerosoli; │ │ │ │
│ │2.5. solvenţi; │ │ │ │
│ │2.6. alte activitãţi unde se folosesc │ │ │ │
│ │substituenţi ODS (substituenţi ai substanţelor │ │ │ │
│ │care degradeazã stratul de ozon); │ │ │ │
│ │2.7. semiconductori; │ │ │ │
│ │2.8. echipamente electrice; │ │ │ │
│ │2.9. alte utilizãri. │ │ │ │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┼─────────────────────────────────────────┤
│ 3.│Cantitatea importatã de substituenţi ODS │ kg/an │ │Agenţia Naţionalã de Administrare fiscalã│
│ │(substituenţi ai substanţelor care degradeazã │ │ │- Autoritatea Naţionalã a Vãmilor │
│ │stratul de ozon): halocarburi [HFC-23; HFC-32; │ │ │Operatorii economici sunt obligaţi sã │
│ │HFC-41; HFC-43-10; HFC-125; HFC-134; HFC-134a; │ │ │raporteze cãtre autoritatea competentã │
│ │HFC-152a; HFC-143; HFC-143a; HFC-227ea; │ │ │pentru protecţia mediului. │
│ │HFC-236fa; HFC-245ca; CF(4); C(2)F(6); │ │ │ │
│ │C(3)F(8); C(4)F(10); c-C(4)F(8); C(5)F(12); │ │ │ │
│ │C(6)F(14)] şi hexaflorurã de sulf [SF(6)]: │ │ │ │
│ │a) vrac; │ │ │ │
│ │b) alte produse. │ │ │ │
├────┼───────────────────────────────────────────────┤ │ │ │
│ 4.│Cantitatea exportatã de halocarburi [HFC-23; │ │ │ │
│ │HFC-32; HFC-41; HFC-43-10; HFC-125; HFC-134; │ │ │ │
│ │HFC-134a; HFC-152a; HFC-143; HFC-143a; │ │ │ │
│ │HFC-227ea; HFC-236fa; HFC-245ca; CF(4); │ │ │ │
│ │C(2)F(6); C(3)F(8); C(4)F(10); c-C(4)F(8); │ │ │ │
│ │C(5)F(12); C(6)F(14)] şi hexaflorurã de sulf │ │ │ │
│ │[SF(6 )]: │ │ │ │
│ │a) vrac; │ │ │ │
│ │b) alte produse. │ │ │ │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┼─────────────────────────────────────────┤
│ 5.│Producţia de aluminiu │ kg/an │30.11 anul n │Organul de specialitate al administraţiei│
│ │ │ │pentru anul n-1│publice centrale responsabil pentru │
│ │ │ │ │organizarea şi coordonarea statisticii │
│ │ │ │ │oficiale în România │
│ │ │ │ │Operatorii economici sunt obligaţi sã │
│ │ │ │ │raporteze cãtre autoritatea competentã │
│ │ │ │ │pentru protecţia mediului. │
│ ├───────────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┼─────────────────────────────────────────┤
│ │Eficienţa procesului de producţie a aluminiului│ % │ │Operatorii economici sunt obligaţi sã │
│ ├───────────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┤raporteze cãtre autoritatea competentã │
│ │Durata efectului anodic │ min │ │pentru protecţia mediului. │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┼─────────────────────────────────────────┤
│ 6.│Producţia de magneziu │ kg/an │30.11 anul n │Organul de specialitate al administraţiei│
│ │ │ │pentru anul n-1│publice centrale responsabil pentru │
│ │ │ │ │organizarea şi coordonarea statisticii │
│ │ │ │ │oficiale în România │
│ │ │ │ │Operatorii economici sunt obligaţi sã │
│ │ │ │ │raporteze cãtre autoritatea competentã │
│ │ │ │ │pentru protecţia mediului. │
│ ├───────────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┼─────────────────────────────────────────┤
│ │Consumul de SF(6) în topitorii şi furnale │ kg/an │ │Operatorii economici sunt obligaţi sã │
│ │ │ │ │raporteze cãtre autoritatea competentã │
│ │ │ │ │pentru protecţia mediului. │
├────┼───────────────────────────────────────────────┴───────────────┴───────────────┴─────────────────────────────────────────┤
│ 7.│Echipamente electrice şi alte surse │
│ ├───────────────────────────────────────────────┬───────────────┬───────────────┬─────────────────────────────────────────┤
│ │Cantitatea de substanţã introdusã în │ kg/an │ │Operatorii economici sunt obligaţi sã │
│ │echipamente │ │ │raporteze cãtre autoritatea competentã │
│ ├───────────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┤pentru protecţia mediului. │
│ │Cantitatea de SF(6) prevãzutã în documentaţia │ kg/an │ │ │
│ │tehnicã a echipamentului │ │ │ │
├────┼───────────────────────────────────────────────┴───────────────┴───────────────┴─────────────────────────────────────────┤
│ 8.│Semiconductori │
│ ├───────────────────────────────────────────────┬───────────────┬───────────────┬─────────────────────────────────────────┤
│ │Tipul procesului de fabricare │ - │ │Operatorii economici sunt obligaţi sã │
│ ├───────────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┤raporteze cãtre autoritatea competentã │
│ │Cantitatea de gaze F folositã în proces │ kg/an │ │pentru protecţia mediului. │
│ ├───────────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┤ │
│ │Fracţia de gaz F rãmasã în containerul de │ % │ │ │
│ │transport dupã utilizare │ │ │ │
│ ├───────────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┤ │
│ │Tehnologia de reducere a emisiilor atmosferice │ - │ │ │
├────┴───────────────────────────────────────────────┴───────────────┴───────────────┴─────────────────────────────────────────┤
│Sectorul: Solvenţi (IPCC - 3A; IPCC - 3B; IPCC - 3C; IPCC - 3D) │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Subsectorul: Consumul de solvenţi în urmãtoarele procese: │
├────┬───────────────────────────────────────────────┬───────────────┬───────────────┬─────────────────────────────────────────┤
│ 1.│Aplicarea vopselelor: │ t/an │ │Autoritatea competentã pentru protecţia │
│ │a) construcţii de automobile; │ │ │mediului - direcţia de specialitate │
│ │b) reparaţii de maşini; │ │ │Operatorii economici sunt obligaţi sã │
│ │c) construcţii şi clãdiri; │ │ │raporteze cãtre autoritatea competentã │
│ │d) utilizare casnicã; │ │ │pentru protecţia mediului. │
│ │e) lemn; │ │ │ │
│ │f) strat protector bobine; │ │ │ │
│ │g) construcţia ambarcaţiunilor; │ │ │ │
│ │h) în alte industrii; │ │ │ │
│ │i) în activitãţi nonindustriale. │ │ │ │
├────┼───────────────────────────────────────────────┤ │ │ │
│ 2.│Spãlare, degresare, curãţare uscatã: │ │ │ │
│ │a) degresarea suprafeţelor metalice; │ │ │ │
│ │b) curãţare uscatã; │ │ │ │
│ │c) alte curãţãri industriale. │ │ │ │
├────┼───────────────────────────────────────────────┤ │ │ │
│ 3.│Fabricarea, procesarea produselor chimice: │ │ │ │
│ │a) prelucrarea poliesterilor; │ │ │ │
│ │b) prelucrarea policlorurii de vinil; │ │ │ │
│ │c) prelucrarea poliuretanilor; │ │ │ │
│ │d) prelucrarea spumei polistirenice; │ │ │ │
│ │e) prelucrarea cauciucului; │ │ │ │
│ │f) fabricarea produselor farmaceutice; │ │ │ │
│ │g) fabricarea vopselelor; │ │ │ │
│ │h) fabricarea cernelurilor; │ │ │ │
│ │i) fabricarea cleiurilor; │ │ │ │
│ │j) turnarea asfaltului; │ │ │ │
│ │k) fabricarea benzilor adezive, casetelor │ │ │ │
│ │magnetice, benzilor de filme şi fotografice; │ │ │ │
│ │l) finisarea produselor textile; │ │ │ │
│ │m) tãbãcirea pielii; │ │ │ │
│ │n) fabricarea şi prelucrarea altor produse │ │ │ │
│ │chimice. │ │ │ │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┼─────────────────────────────────────────┤
│ 4.│Alte activitãţi de utilizare a solvenţilor şi │ │ │ │
│ │activitãţi conexe: │ │ │ │
│ │a) mineralizarea lemnului; │ │ │ │
│ │b) industria tipograficã; │ │ │ │
│ │c) extracţia grãsimilor din uleiuri │ │ │ │
│ │comestibile şi necomestibile; │ │ │ │
│ │d) aplicarea cleiurilor şi a adezivilor; │ │ │ │
│ │e) conservarea lemnului; │ │ │ │
│ │f) folosirea casnicã a solvenţilor; │ │ │ │
│ │g) fabricarea produselor farmaceutice; │ │ │ │
│ │h) utilizarea casnicã a produselor │ │ │ │
│ │farmaceutice; │ │ │ │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┼─────────────────────────────────────────┤
│ │i) utilizarea de N(2)O pentru anestezie; │ │ │ │
│ │j) N(2)O de la aerosolii din tuburile de spray;│ │ │ │
│ │k) alte utilizãri ale N(2)O; │ │ │ │
│ │l) extinctoare; │ │ │ │
│ │m) deceruirea vehiculelor; │ │ │ │
│ │n) activitãţi de terosonare şi izolare a │ │ │ │
│ │vehiculelor. │ │ │ │
└────┴───────────────────────────────────────────────┴───────────────┴───────────────┴─────────────────────────────────────────┘



    ANEXA 3
    (Anexa nr. 3 la Hotãrârea Guvernului nr. 1.570/2007)


                   Date privind activitatea, elemente privind
            factorii de emisie şi/sau informaţii asociate acestora,
         necesare întocmirii inventarului naţional al emisiilor de gaze cu
      efect de serã - sectorul agriculturã şi sectorul folosinţa terenurilor,
         schimbarea categoriei de folosinţã a terenurilor şi silviculturã


┌────┬───────────────────────────────────────────────┬───────────────┬───────────────┬─────────────────────────────────────────┐
│Nr. │ │ Unitatea de │ │ │
│crt.│ Parametrul solicitat │mãsurã aferentã│ Termen │ Autoritatea sau instituţia │
│ │ │ parametrului │ │ publicã responsabilã care │
│ │ │ │ │ furnizeazã informaţiile │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┼─────────────────────────────────────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │
├────┴───────────────────────────────────────────────┴───────────────┴───────────────┴─────────────────────────────────────────┤
│Sectorul: Agriculturã │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Subsectorul: Fermentaţia entericã şi gestionarea gunoiului de grajd (IPCC- 4A) │
├────┬───────────────────────────────────────────────┬───────────────┬───────────────┬─────────────────────────────────────────┤
│ 1.│Efective de animale (mai, iunie, decembrie, │ capete │ 15.10 anul n │Organul de specialitate al administraţiei│
│ │dupã caz), diferenţiate conform urmãtoarelor │ │ pentru anul n │publice centrale responsabil pentru │
│ │categorii: │ │la porci pentru│organizarea şi coordonarea statisticii │
│ │a) vaci de lapte, alte bovine, bubaline; │ │ cercetarea │oficiale în România │
│ │b) oi; │ │ statisticã │ │
│ │c) capre; │ │ din luna mai │ │
│ │d) cabaline; │ │ 15.10 anul n │ │
│ │e) catâri şi mãgari; │ │ pentru anul n │ │
│ │f) porcine; │ │ la bovine │ │
│ │g) pãsãri. │ │ pentru │ │
│ │Notã: │ │ cercetarea │ │
│ │I.N.S. va furniza datele privind efectivele de │ │ statisticã │ │
│ │animale în acord cu structura utilizatã pentru │ │ din iunie; │ │
│ │transmiterea acestora la Eurostat. │ │ │ │
│ ├───────────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┼─────────────────────────────────────────┤
│ │Pentru catâri şi mãgari datele sunt obţinute la│ │15.5 anul n │ │
│ │Recensãmântul general agricol (RGA) sau Ancheta│ │pentru anul n-1│ │
│ │structuralã din agriculturã (ASA) în perioada │ │la efectivele │ │
│ │intercensitarã. │ │de animale │ │
│ │ │ │pentru │ │
│ │ │ │cercetarea │ │
│ │ │ │statisticã din │ │
│ │ │ │decembrie; │ │
│ │ │ │datele de la │ │
│ │ │ │RGA vor fi │ │
│ │ │ │disponibile în │ │
│ │ │ │iulie 2012, iar│ │
│ │ │ │datele de la │ │
│ │ │ │ASA 2013 vor fi│ │
│ │ │ │disponibile în │ │
│ │ │ │2014 │ │
│ ├───────────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┼─────────────────────────────────────────┤
│ │Efective de animale (aprilie, mai-iunie, │capete │ │Autoritatea publicã centralã pentru │
│ │decembrie, dupã caz), diferenţiate conform │ │ │agriculturã şi dezvoltare ruralã │
│ │urmãtoarelor categorii: │ │ │ │
│ │a) vaci de lapte, alte bovine, bubaline; │ │ │ │
│ │b) oi; │ │ │ │
│ │c) capre; │ │ │ │
│ │d) cabaline; │ │ │ │
│ │e) catâri şi mãgari; │ │ │ │
│ │f) porcine; │ │ │ │
│ │g) pãsãri. │ │ │ │
│ │Notã: │ │ │ │
│ │Efectivele de animale se vor prezenta, în │ │ │ │
│ │funcţie de caz, separat, dupã urmãtoarele │ │ │ │
│ │caracteristici: tipul de exploataţie, │ │ │ │
│ │destinaţia - lapte, carne, mixtã, vârsta, │ │ │ │
│ │greutatea, date despre sistemul de furajare │ │ │ │
│ │(pe zi/lunã/anotimp): sortimentul de furaje, │ │ │ │
│ │cantitatea de apã şi standard minim de furajare│ │ │ │
│ │şi întreţinere. │ │ │ │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┼─────────────────────────────────────────┤
│ 2.│Date şi informaţii necesare calculului energiei│ │ │Autoritatea publicã centralã pentru │
│ │brute necesare în acord cu prevederile la │ │ │agriculturã şi dezvoltare ruralã │
│ │nivelul secţiunii 4.1 a IPCC GPG 2000: │ kg │ │ │
│ │a) greutatea animalului; │ kg │ │ │
│ │b) greutatea animalelor adulte; │ g/zi │ │ │
│ │c) spor mediu zilnic pe categorii exploatate; │ l/zi │ │ │
│ │d) cantitatea de lapte zilnicã; │ % │ │ │
│ │e) procentul de grãsimi din lapte; │ kg/an │ │ │
│ │f) producţia de lânã; │ kgm (lucru │ │ │
│ │g) regimul de muncã. │ mecanic)/zi │ │ │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┼─────────────────────────────────────────┤
│ 3.│Date şi informaţii necesare calculului energiei│ │ │Autoritatea publicã centralã pentru │
│ │brute necesare utilizând elementele asociate │ │ │agriculturã şi dezvoltare ruralã │
│ │raţiilor furajere: │ │ │ │
│ │a) valoarea nutritivã a furajului, valori medii│ │ │ │
│ │ce pot fi valabile la nivel naţional; │ │ │ │
│ │b) standard minim de furajare pe specii şi │ │ │ │
│ │categorii de exploatare, ce trebuie respectat │ │ │ │
│ │de toţi fermierii, indiferent de tipul de │ │ │ │
│ │exploataţii. │ │ │ │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┼─────────────────────────────────────────┤
│ 4.│Date şi informaţii asupra energiei digestibile │ │ │Autoritatea publicã centralã pentru │
│ │şi ratei de conversie a metanului: │ % │ │agriculturã şi dezvoltare ruralã │
│ │a) cantitatea de excreţii zilnice; │ kg/zi │ │ │
│ │b) energia digestibilã; │ % │ │ │
│ │c) rata de conversie a metanului. │ │ │ │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┼─────────────────────────────────────────┤
│ 5.│Date asupra conţinutului de cenuşã în gunoiul │ % │ │Autoritatea publicã centralã pentru │
│ │de grajd (%) şi capacitãţii maxime de producere│kg/zi şi MJ/zi │ │agriculturã şi dezvoltare ruralã │
│ │a metanului pentru gunoiul de grajd produs: │ % │ │ │
│ │a) tipul şi cantitatea de furaje consumate; │ │ │ │
│ │b) conţinutul în cenuşã al gunoiului de grajd. │ │ │ │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┼─────────────────────────────────────────┤
│ 6.│Informaţii privind tipurile sistemelor de │ % │ │Autoritatea publicã centralã pentru │
│ │gestionare a gunoiului de grajd (AWMS) │ │ │agriculturã şi dezvoltare ruralã │
│ │utilizate pentru fiecare subcategorie de │ │ │ │
│ │animale; procentajul producţiilor de gunoi de │ │ │ │
│ │grajd, valori asociate fiecãrei subcategorii de│ │ │ │
│ │animale şi fiecãrui AWMS, astfel: │ │ │ │
│ │a) depozitare în lagune, în condiţii anaerobe; │ │ │ │
│ │b) sistem lichid; │ │ │ │
│ │c) rãspândit zilnic; │ │ │ │
│ │d) depozitat în stare solidã; │ │ │ │
│ │e) depozitat în urma pãşunatului; │ │ │ │
│ │f) folosit ca şi combustibil; │ │ │ │
│ │g) alte sisteme. │ │ │ │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┼─────────────────────────────────────────┤
│ 7.│Date asupra factorului de conversie a metanului│ % │ │Autoritatea publicã centralã pentru │
│ │pentru fiecare AWMS │ │ │agriculturã şi dezvoltare ruralã │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┼─────────────────────────────────────────┤
│ 8.│Cantitatea totalã de gunoi de grajd generatã │ t │ 15.07 anul n │Organul de specialitate al administraţiei│
│ │ │ │pentru anul n-1│publice centrale responsabil pentru │
│ │ │ │ │organizarea şi coordonarea statisticii │
│ │ │ │ │oficiale în România │
│ │ │ │ │Autoritatea publicã centralã pentru │
│ │ │ │ │agriculturã şi dezvoltare ruralã │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┼─────────────────────────────────────────┤
│ 9.│Date asupra cantitãţii medii de azot excretate │kg N/animal/an │ │Autoritatea publicã centralã pentru │
│ │anual (kg N/animal/an): │ │ │agriculturã şi dezvoltare ruralã │
│ │a) cantitatea medie de azot excretatã azot pe │ │ │ │
│ │cap de animal/an; │ │ │ │
│ │b) structura pe rase, la fiecare specie, │ │ │ │
│ │standard minim de furajare, tip de exploataţie.│ │ │ │
│ │Observaţie: Datele/Informaţiile menţionate la │ │ │ │
│ │pct. 1-5 vor fi furnizate pentru fiecare │ │ │ │
│ │subcategorie de animale, considerând structura │ │ │ │
│ │utilizatã de cãtre I.N.S. pentru transmiterea │ │ │ │
│ │datelor privind efectivele de animale la │ │ │ │
│ │Eurostat. │ │ │ │
├────┴───────────────────────────────────────────────┴───────────────┴───────────────┴─────────────────────────────────────────┤
│Subsectorul: Cultivarea orezului (IPCC - 4C) │
├────┬───────────────────────────────────────────────┬───────────────┬───────────────┬─────────────────────────────────────────┤
│ 1.│Suprafaţa cultivatã cu orez, diferenţiatã │ ha │ │Autoritatea publicã centralã pentru │
│ │conform urmãtoarelor categorii: │ │ │agriculturã şi dezvoltare ruralã │
│ │a) irigatã - continuu inundatã; │ │ │ │
│ │b) irigatã - intermitent inundatã - cu o │ │ │ │
│ │singurã aerare; │ │ │ │
│ │c) irigatã - intermitent inundatã - cu aerãri │ │ │ │
│ │multiple; │ │ │ │
│ │d) cu aport de apã din ploi - predispusã │ │ │ │
│ │inundãrii; │ │ │ │
│ │e) cu aport de apã din ploi - predispusã │ │ │ │
│ │secetei; │ │ │ │
│ │f) cu regim de apã adâncã - adâncimea apei │ │ │ │
│ │între 50 - 100 cm; │ │ │ │
│ │g) cu regim de apã adâncã - adâncimea │ │ │ │
│ │apei > 100 cm. │ │ │ │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┼─────────────────────────────────────────┤
│ 2.│Numãrul anual de recolte │ numãr │ │Autoritatea publicã centralã pentru │
│ │ │ │ │agriculturã şi dezvoltare ruralã │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┼─────────────────────────────────────────┤
│ 3.│Suprafaţa pe care se aplicã amendamente │ ha │ │Autoritatea publicã centralã pentru │
│ │Suprafaţa pe care se aplicã fertilizanţi │ │ │agriculturã şi dezvoltare ruralã │
│ │organici (gunoi de grajd, compost şi altele │ │ │ │
│ │asemenea) │ │ │ │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┼─────────────────────────────────────────┤
│ 4.│Cantitatea medie de fertilizanţi organici │ t substanţã │ │Autoritatea publicã centralã pentru │
│ │aplicatã suprafeţelor cultivate cu orez │ uscatã/ha │ │agriculturã şi dezvoltare ruralã │
│ │(t substanţã uscatã/ha) │ │ │ │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┼─────────────────────────────────────────┤
│ 5.│Date şi informaţii asupra solurilor pe care se │ ha │ │Institute de cercetare şi dezvoltare │
│ │cultivã orezul: │ │ │aflate sub autoritatea, în subordinea şi │
│ │Suprafaţa cultivatã pe diferite tipuri de sol. │ │ │în coordonarea autoritãţilor menţionate │
│ │Observaţie: Datele şi informaţiile menţionate │ │ │la art. 4 alin. (2) lit. b)-g) din │
│ │la pct. 2-5 vor fi diferenţiate conform │ │ │hotãrâre, precum şi din domeniile │
│ │categoriilor menţionate la pct. 1. │ │ │pajişti, viticulturã şi pomiculturã │
│ │ │ │ │Autoritatea publicã centralã pentru │
│ │ │ │ │agriculturã şi dezvoltare ruralã │
├────┴───────────────────────────────────────────────┴───────────────┴───────────────┴─────────────────────────────────────────┤
│Subsectoarele: Soluri agricole şi Arderea în câmp a deşeurilor agricole vegetale (IPCC - 4D; IPCC - 4F) │
├────┬───────────────────────────────────────────────┬───────────────┬───────────────┬─────────────────────────────────────────┤
│ 1.│Producţiile agricole vegetale diferenţiate pe │ t │1.06 anul n │Organul de specialitate al administraţiei│
│ │urmãtoarele categorii şi subcategorii: │ │pentru anul n-1│publice centrale responsabil pentru │
│ │1.1. Cereale pentru boabe: │ │ │organizarea şi coordonarea statisticii │
│ │a) Grâu; │ │ │oficiale în România │
│ │b) Secarã; │ │ │Autoritatea publicã centralã pentru │
│ │c) Orz şi orzoaicã; │ │ │agriculturã şi dezvoltare ruralã │
│ │d) Ovãz; │ │ │ │
│ │e) Porumb; │ │ │ │
│ │f) Sorg; │ │ │ │
│ │g) Orez; │ │ │ │
│ │h) Alte cereale. │ │ │ │
│ │1.2. Leguminoase pentru boabe: │ │ │ │
│ │a) Mazãre; │ │ │ │
│ │b) Fasole; │ │ │ │
│ │c) Alte leguminoase pentru boabe uscate. │ │ │ │
│ │1.3. Rãdãcinoase: │ │ │ │
│ │a) Cartof de toamnã; │ │ │ │
│ │b) Cartof timpuriu, semitimpuriu şi de varã; │ │ │ │
│ │c) Sfeclã pentru zahãr; │ │ │ │
│ │d) Rãdãcinoase furajere. │ │ │ │
│ │1.4. Plante industriale: │ │ │ │
│ │ 1.4.1. Textile: │ │ │ │
│ │ a) in pentru fibrã; │ │ │ │
│ │ b) cânepã pentru fibrã; │ │ │ │
│ │ c) alte plante textile. │ │ │ │
│ │ 1.4.2. Uleioase: │ │ │ │
│ │ a) Floarea-soarelui; │ │ │ │
│ │ b) Rapiţã; │ │ │ │
│ │ c) Soia boabe; │ │ │ │
│ │ d) In pentru ulei. │ │ │ │
│ │ 1.4.2.1. Alte plante uleioase (ricin, │ │ │ │
│ │ mac, şofrãnel, camelina, susan şi altele│ │ │ │
│ │ asemenea) │ │ │ │
│ │ 1.4.2.2. Alte plante industriale (sorg │ │ │ │
│ │ pentru mãturi): │ │ │ │
│ │ a) Tutun; │ │ │ │
│ │ b) Hamei; │ │ │ │
│ │ c) Plante medicinale, aromatice/ │ │ │ │
│ │ condimente cultivate. │ │ │ │
│ │1.5. Legume: │ │ │ │
│ │a) Tomate; │ │ │ │
│ │b) Vinete; │ │ │ │
│ │c) Ceapã uscatã; │ │ │ │
│ │d) Usturoi uscat; │ │ │ │
│ │e) Varzã; │ │ │ │
│ │f) Ardei. │ │ │ │
│ │ 1.5.1. Legume cultivate pentru frunze │ │ │ │
│ │ (salatã verde, spanac, andive, sparanghel şi│ │ │ │
│ │ altele asemenea) │ │ │ │
│ │ 1.5.2. Ciuperci cultivate │ │ │ │
│ │ 1.5.3. Rãdãcinoase comestibile (morcov, │ │ │ │
│ │ pãstârnac, ridiche şi altele asemenea) │ │ │ │
│ │ 1.5.4. Pepeni verzi şi galbeni │ │ │ │
│ │ 1.5.5. Alte legume │ │ │ │
│ │1.6. Furaje verzi din teren arabil │ │ │ │
│ │1.7. Furaje verzi anuale: │ │ │ │
│ │a) Graminee anuale pentru masã verde/ │ │ │ │
│ │însilozare; │ │ │ │
│ │b) Leguminoase anuale pentru masã verde/ │ │ │ │
│ │însilozare; │ │ │ │
│ │c) Plante pentru însilozare: │ │ │ │
│ │d) Porumb masã verde/însilozare; │ │ │ │
│ │e) Alte plante anuale pentru fân şi masã verde.│ │ │ │
│ │1.8. Plante furajere perene: │ │ │ │
│ │a) Lucernã; │ │ │ │
│ │b) Trifoi; │ │ │ │
│ │c) Alte plante furajere perene; │ │ │ │
│ │d) Alte plante graminee perene (culturi simple │ │ │ │
│ │şi/sau amestecuri); │ │ │ │
│ │e) Alte plante leguminoase perene; │ │ │ │
│ │f) Alte producţii agricole vegetale. │ │ │ │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┼─────────────────────────────────────────┤
│ 2.│Suprafeţele cultivate, diferenţiate pe │ ha │ 1.06 anul n │Organul de specialitate al administraţiei│
│ │categoriile şi subcategoriile de la pct. 1 │ │pentru anul n-1│publice centrale responsabil pentru │
│ │Notã: Datele culese trebuie sã cuprindã toate │ │ │organizarea şi coordonarea statisticii │
│ │tipurile de ferme şi gospodãriile populaţiei. │ │ │oficiale în România │
│ │ │ │ │Este necesar ca inclusiv autoritatea │
│ │ │ │ │publicã centralã pentru agriculturã şi │
│ │ │ │ │dezvoltare ruralã sã fie furnizor al │
│ │ │ │ │datelor în cauzã. │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┼─────────────────────────────────────────┤
│ 3.│Conţinutul de apã al producţiilor agricole │ % │ │Autoritatea publicã centralã pentru │
│ │vegetale diferenţiat şi conţinutul de apã al │ │ │agriculturã şi dezvoltare ruralã │
│ │deşeurilor vegetale, conform categoriilor şi │ │ │ │
│ │subcategoriilor menţionate la pct. 1. │ │ │ │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┼─────────────────────────────────────────┤
│ 4.│Urmãtoarele fracţii asociate subcategoriilor de│ fracţie │ │Autoritatea publicã centralã pentru │
│ │producţii agricole vegetale menţionate la │ │ │agriculturã şi dezvoltare ruralã │
│ │pct. 1 │ │ │ │
│ │Raportul reziduuri agricole vegetale/recoltã; │ │ │ │
│ │Fracţia de substanţã uscatã în biomasã; │ │ │ │
│ │Fracţia de azot; │ │ │ │
│ │Fracţia arsã în câmp; │ │ │ │
│ │Fracţia arsã drept combustibil; │ │ │ │
│ │Fracţia utilizatã pentru construcţii; │ │ │ │
│ │Fracţia utilizatã ca furaj; │ │ │ │
│ │Fracţiile utilizate în alte scopuri; │ │ │ │
│ │- Fracţia oxidatã; │ │ │ │
│ │Fracţia de carbon din reziduurile agricole │ │ │ │
│ │vegetale; │ │ │ │
│ │Fracţia sau raportul carbon/azot (C/N) pentru │ │ │ │
│ │fiecare dintre categoriile şi subcategoriile │ │ │ │
│ │enumerate la punctul 1. │ │ │ │
│ │Notã: Parametrii menţionaţi anterior sunt │ │ │ │
│ │relevanţi biomasei de deasupra solului. │ │ │ │
├────┴───────────────────────────────────────────────┴───────────────┴───────────────┴─────────────────────────────────────────┤
│Subsectorul: Soluri agricole (IPCC - 4D) │
├────┬───────────────────────────────────────────────┬───────────────┬───────────────┬─────────────────────────────────────────┤
│ 1.│Cantitatea totalã de fertilizanţi sintetici pe │ t │ │Organul de specialitate al administraţiei│
│ │bazã de azot utilizatã şi cantitãţile de │ │ │publice centrale responsabil pentru │
│ │fertilizanţi sintetici pe bazã de azot pe │ │ │organizarea şi coordonarea statisticii │
│ │categorii. │ │ │oficiale în România │
│ │ │ │ │Autoritatea publicã centralã pentru │
│ │ │ │ │agriculturã şi dezvoltare ruralã │
│ │ │ │ │Institute de cercetare şi dezvoltare │
│ │ │ │ │aflate sub autoritatea, în subordinea şi │
│ │ │ │ │în coordonarea autoritãţilor menţionate │
│ │ │ │ │la art. 4 alin. (2) lit. b)-g) din │
│ │ │ │ │hotãrâre, precum şi din domeniile │
│ │ │ │ │pajişti, viticulturã şi pomiculturã. │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┼─────────────────────────────────────────┤
│ 2.│Suprafeţele de soluri organice cultivate │ ha │ │Organul de specialitate al administraţiei│
│ │ │ │ │publice centrale responsabil pentru │
│ │ │ │ │organizarea şi coordonarea statisticii │
│ │ │ │ │oficiale în România │
│ │ │ │ │Autoritatea publicã centralã pentru │
│ │ │ │ │agriculturã şi dezvoltare ruralã; │
│ │ │ │ │Alte autoritãţi, instituţii, institute │
│ │ │ │ │sau organisme publice, dupã caz, │
│ │ │ │ │identificate de cãtre autoritatea │
│ │ │ │ │competentã │
│ │ │ │ │Institute de cercetare şi dezvoltare │
│ │ │ │ │aflate sub autoritatea, în subordinea şi │
│ │ │ │ │în coordonarea autoritãţilor menţionate │
│ │ │ │ │la art. 4 alin. (2) lit. b)-g) din │
│ │ │ │ │hotãrâre, precum şi din domeniile │
│ │ │ │ │pajişti, viticulturã şi pomiculturã │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┼─────────────────────────────────────────┤
│ 3.│Zone umede drenate: soluri organice drenate şi │ ha │ │Autoritatea publicã centralã pentru │
│ │soluri minerale drenate │ │ │agriculturã şi dezvoltare ruralã │
│ │ │ │ │Institute de cercetare şi dezvoltare │
│ │ │ │ │aflate sub autoritatea, în subordinea şi │
│ │ │ │ │în coordonarea autoritãţilor menţionate │
│ │ │ │ │la art. 4 alin. (2) lit. b)-g) din │
│ │ │ │ │hotãrâre, precum şi din domeniile │
│ │ │ │ │pajişti, viticulturã şi pomiculturã │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┼─────────────────────────────────────────┤
│ 4.│Cantitãţi de calcar şi dolomitã aplicate pentru│ t │ │Autoritatea publicã centralã pentru │
│ │amendarea solurilor agricole │ │ │agriculturã şi dezvoltare ruralã │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┼─────────────────────────────────────────┤
│ 5.│Cantitatea de azot din aplicarea pe soluri a │ kg │ │Autoritatea competentã pentru protecţia │
│ │nãmolurilor din tratarea apelor uzate │ │ │mediului - direcţia de specialitate │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┼─────────────────────────────────────────┤
│ 6.│Alte fracţii: │ fracţie │ │Autoritatea competentã pentru protecţia │
│ │a) Fracţia de azot din sol care este pierdut │ │ │mediului - direcţia de specialitate │
│ │prin scurgere şi şiroire. N este provenit din │ │ │ │
│ │aplicarea pe soluri a fertilizanţilor sintetici│ │ │ │
│ │şi gunoiului de grajd; │ │ │ │
│ │b) Fracţia de azot care se volatilizeazã ca │ │ │ │
│ │NH(3) şi NOx în urma aplicãrii fertilizanţilor │ │ │ │
│ │sintetici; │ │ │ │
│ │c) Fracţia de azot care se volatilizeazã ca │ │ │ │
│ │NH(3) şi NOx în urma aplicãrii gunoiului de │ │ │ │
│ │grajd; │ │ │ │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┼─────────────────────────────────────────┤
│ │d) Fracţia de azot excretat şi depozitat pe sol│ fracţie │ │Autoritatea publicã centralã pentru │
│ │în timpul pãşunãrii. │ │ │agriculturã şi dezvoltare ruralã │
├────┴───────────────────────────────────────────────┴───────────────┴───────────────┴─────────────────────────────────────────┤
│Sectorul: Folosinţa terenurilor, schimbarea categoriei de folosinţã a terenurilor şi silviculturã │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Subsectorul: Folosinţa terenurilor şi schimbarea categoriei de folosinţã a terenurilor (IPCC - 5) │
├────┬───────────────────────────────────────────────┬───────────────┬───────────────┬─────────────────────────────────────────┤
│ 1.│Fondul funciar, structurat pe urmãtoarele │ ha │ │Autoritatea publicã centralã pentru │
│ │categorii şi subcategorii: suprafaţã agricolã: │ │ │agriculturã şi dezvoltare ruralã; │
│ │arabil, pãşuni, fâneţe, vii şi pepiniere │ │ │Autoritatea publicã centralã pentru │
│ │viticole, livezi şi pepiniere pomicole; pãduri │ │ │protecţia mediului şi silviculturã; │
│ │şi alte terenuri cu vegetaţie forestierã: │ │ │organul de specialitate al administraţiei│
│ │pãduri de folosinţã forestierã, pãduri de │ │ │publice centrale responsabil pentru │
│ │folosinţã silvo-pastoralã, alte terenuri cu │ │ │organizarea şi coordonarea statisticii │
│ │vegetaţie forestierã; construcţii; drumuri şi │ │ │oficiale în România │
│ │cãi ferate; ape şi bãlţi; alte suprafeţe. │ │ │ │
│ │Pãduri şi alte terenuri cu vegetaţie │ │ │ │
│ │forestierã, structurate pe urmãtoarele │ │ │ │
│ │categorii de specii: rãşinoase; fag; stejar; │ │ │ │
│ │diverse specii tari; diverse specii moi. │ │ │ │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┼─────────────────────────────────────────┤
│ 2.│Schimbarea folosinţei terenurilor de la un an │ ha (care trec │ │Autoritatea publicã centralã pentru │
│ │la altul, între categoriile menţionate la │ de la o │ │agriculturã şi dezvoltare ruralã; │
│ │pct. 1, cu precizarea suprafeţelor care trec de│subcategorie la│ │autoritatea publicã centralã pentru │
│ │la o subcategorie la fiecare din celelalte │ alta, cu │ │protecţia mediului şi silviculturã; │
│ │subcategorii │ specificarea │ │organul de specialitate al administraţiei│
│ │Observaţie: Se precizeazã elementele de │ tipurilor de │ │publice centrale responsabilã pentru │
│ │producţie şi productivitate pe fiecare tip de │ folosinţã: │ │organizarea şi coordonarea statisticii │
│ │vegetaţie asociat folosinţei anterioare, │ anterior │ │oficiale în România │
│ │respectiv ulterioare schimbãrii categoriei de │ şi ulterior) │ │ │
│ │folosinţã │ │ │ │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┼─────────────────────────────────────────┤
│ 3.│Numãrul de titluri de proprietate eliberate şi │ nr/ha │ │Organul de specialitate al administraţiei│
│ │suprafaţa pe care o acoperã │ │ │publice centrale responsabil pentru │
│ │ │ │ │cadastru şi publicitate imobiliarã; │
│ │ │ │ │autoritatea publicã centralã pentru │
│ │ │ │ │protecţia mediului şi silviculturã │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┼─────────────────────────────────────────┤
│ 4.│Suprafeţe împãdurite (includ numai suprafeţe │ ha │ │Autoritatea publicã centralã pentru │
│ │provenind de la o altã folosinţã), pe fiecare │ │ │protecţia mediului şi silviculturã; │
│ │subcategorie specificatã la pct. 2, respectiv │ │ │autoritatea publicã centralã pentru │
│ │în sensul art. 3 alin. (3) al Protocolului de │ │ │agriculturã şi dezvoltare ruralã │
│ │la Kyoto cu deciziile subsecvente: │ │ │ │
│ │a) suprafaţã împãduritã - terenuri care nu au │ │ │ │
│ │avut vegetaţie forestierã timp de minimum │ │ │ │
│ │50 de ani; │ │ │ │
│ │b) suprafaţã reîmpãduritã - terenuri fãrã │ │ │ │
│ │vegetaţie forestierã, care au avut pãdure în │ │ │ │
│ │ultimii 50 de ani, dar erau despãdurite/ │ │ │ │
│ │defrişate la data de 31 decembrie 1989. │ │ │ │
│ │Observaţie: Se precizeazã şi urmãtoarele date: │ │ │ │
│ │a) tipul de folosinţã anterior; │ │ │ │
│ │b) compoziţia pe specii; │ │ │ │
│ │c) clasa de producţie; │ │ │ │
│ │d) vârsta actualã a arboretului; │ │ │ │
│ │e) elementele precise de localizare şi identi- │ │ │ │
│ │ficare a acestor categorii: direcţia silvicã, │ │ │ │
│ │ocolul silvic, unitate de producţie/bazã, │ │ │ │
│ │unitate administrativ-teritorialã, parcelã │ │ │ │
│ │cadastralã, parcelã silvicã, subparcelã │ │ │ │
│ │cadastralã, subparcelã silvicã, proprietar şi │ │ │ │
│ │deţinãtor cu orice titlu, localitate, judeţ, │ │ │ │
│ │dupã caz; acolo unde sunt disponibile, coordo- │ │ │ │
│ │natele geografice ale perimetrului: latitudine,│ │ │ │
│ │longitudine. │ │ │ │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┼─────────────────────────────────────────┤
│ 5.│Suprafeţe despãdurite/defrişate (includ numai │ ha │ │Autoritatea publicã centralã pentru │
│ │suprafeţe care trec la altã folosinţã), în │ │ │protecţia mediului şi silviculturã │
│ │sensul art. 3 alin. (3) al Protocolului de la │ │ │ │
│ │Kyoto şi al deciziilor subsecvente. │ │ │ │
│ │Observaţie: Se precizeazã şi urmãtoarele date: │ │ │ │
│ │a) tipul de folosinţã ulterior despãduririi/ │ │ │ │
│ │defrişãrii; │ │ │ │
│ │b) datele specifice folosinţei vechi: │ │ │ │
│ │c) compoziţia pe specii; │ │ │ │
│ │d) volumul la hectar; │ │ │ │
│ │e) diametrul mediu al arboretului defrişat şi │ │ │ │
│ │înãlţimea; │ │ │ │
│ │f) vârsta arboretului; tipul de sol; │ │ │ │
│ │g) elementele precise de localizare şi identi- │ │ │ │
│ │ficare a acestor categorii: direcţia silvicã, │ │ │ │
│ │ocolul silvic, unitate de producţie/bazã, │ │ │ │
│ │unitate administrativ-teritorialã, parcelã │ │ │ │
│ │cadastralã, parcelã silvicã, subparcelã cadas- │ │ │ │
│ │tralã, subparcelã silvicã, proprietar şi │ │ │ │
│ │deţinãtor cu orice titlu, localitate, judeţ, │ │ │ │
│ │dupã caz; acolo unde sunt disponibile, coordo- │ │ │ │
│ │natele geografice ale perimetrului: latitudine,│ │ │ │
│ │longitudine. │ │ │ │
├────┴───────────────────────────────────────────────┴───────────────┴───────────────┴─────────────────────────────────────────┤
│Subsectorul: Silviculturã (IPCC - 5A) │
├────┬───────────────────────────────────────────────┬───────────────┬───────────────┬─────────────────────────────────────────┤
│ 1.│Creşterea netã anualã în volum a pãdurilor în │ mc/an/ha │ │Autoritãţi şi instituţii publice, │
│ │total şi pe specii │ │ │institute de cercetare şi dezvoltare, │
│ │Densitatea medie a lemnului, în total şi pe │ kg/mc │ │precum şi alte organisme publice aflate │
│ │specii │ │ │sub autoritatea, în subordinea şi în │
│ │Factorii de expansiune ai biomasei, în total │ adimensional │ │coordonarea autoritãţii publice centrale │
│ │şi pe specii │ │ │pentru protecţia mediului; autoritatea │
│ │Alocarea creşterii în rãdãcini relativ la │ adimensional │ │publicã centralã pentru protecţia │
│ │tulpinã, în total şi pe specii │ │ │mediului şi silviculturã │
│ │Conţinutul mediu de carbon în lemn. │ % │ │ │
│ │Raportul C/N pentru soluri │ adimensional │ │ │
│ │Procentul de biomasã lemnoasã rãmas în pãduri │ % │ │ │
│ │pentru fiecare dintre speciile menţionate în │ │ │ │
│ │subsectorul: Folosinţa terenurilor şi │ │ │ │
│ │schimbarea categoriei de folosinţã a │ │ │ │
│ │terenurilor, pct. 2 │ │ │ │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┼─────────────────────────────────────────┤
│ 2.│Volumul de lemn recoltat pentru fiecare dintre │ mc │ │Organisme publice aflate sub autoritatea,│
│ │speciile menţionate în subsectorul: Folosinţa │ │ │în subordinea şi în coordonarea autori- │
│ │terenurilor şi schimbarea categoriei de │ │ │tãţii publice centrale pentru protecţia │
│ │folosinţã a terenurilor, la pct. 2, cu preci- │ │ │mediului; autoritatea publicã centralã │
│ │zarea pe specii a componentelor recoltate: │ │ │pentru protecţia mediului şi silviculturã│
│ │a) tulpinã - ax principal; │ │ │ │
│ │b) ramuri integral; │ │ │ │
│ │c) ramuri pânã la anumite dimensiuni şi altele │ │ │ │
│ │asemenea. │ │ │ │
│ ├───────────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┼─────────────────────────────────────────┤
│ │Volumul de lemn recoltat pe specii (rãşinoase, │ mii mc │ 30.07 anul n │Organul de specialitate al administraţiei│
│ │fag, stejar, diverse specii tari, diverse │ │pentru anul n-1│publice centrale responsabil pentru │
│ │specii moi) │ │ │organizarea şi coordonarea statisticii │
│ │ │ │ │oficiale în România │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┼─────────────────────────────────────────┤
│ 3.│Volumul de lemn recoltat ilegal pentru fiecare │ mc │ │Organisme publice aflate sub autoritatea,│
│ │dintre speciile menţionate în subsectorul: │ │ │în subordinea şi în coordonarea autori- │
│ │Folosinţa terenurilor şi schimbarea categoriei │ │ │tãţii publice centrale pentru protecţia │
│ │de folosinţã a terenurilor, pct. 2. │ │ │mediului; autoritatea publicã centralã │
│ │ │ │ │pentru protecţia mediului şi silviculturã│
├────┼───────────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┼─────────────────────────────────────────┤
│ 4.│Suprafaţa de pãdure afectatã de incendii pe │ ha │ │Organisme publice aflate sub autoritatea,│
│ │fiecare specie menţionatã în subsectorul: │ │ │în subordinea şi în coordonarea autori- │
│ │Folosinţa terenurilor şi schimbarea categoriei │ │ │tãţii publice centrale pentru protecţia │
│ │de folosinţã a terenurilor, pct. 2. │ │ │mediului; autoritatea publicã centralã │
│ │ │ │ │în domeniul asigurãrii ordinii publice; │
│ │ │ │ │autoritatea publicã centralã pentru │
│ │ │ │ │protecţia mediului şi silviculturã │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┼─────────────────────────────────────────┤
│ 5.│Cantitatea de fertilizanţi pe bazã de azot │ t │ │Autoritatea publicã centralã pentru │
│ │aplicatã în pãdure şi pe alte suprafeţe │ │ │protecţia mediului şi silviculturã; │
│ │aferente altor folosinţe convertite cãtre │ │ │autoritatea publicã centralã pentru │
│ │pãdure │ │ │agriculturã şi dezvoltare ruralã │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┼─────────────────────────────────────────┤
│ 6.│Suprafeţe împãdurite drenate: soluri organice │ ha │ │Institute de cercetare şi dezvoltare │
│ │drenate şi soluri minerale drenate │ │ │aflate sub autoritatea, în subordinea şi │
│ │ │ │ │în coordonarea autoritãţilor menţionate │
│ │ │ │ │la art. 4 alin. (2) lit. b)-g) din │
│ │ │ │ │hotãrâre, precum şi din domeniile │
│ │ │ │ │pajişti, viticulturã şi pomiculturã; │
│ │ │ │ │autoritatea publicã centralã pentru │
│ │ │ │ │protecţia mediului şi silviculturã; │
│ │ │ │ │autoritatea publicã centralã pentru │
│ │ │ │ │agriculturã şi dezvoltare ruralã │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┼─────────────────────────────────────────┤
│ 7.│Cantitãţi de calcar şi cantitãţi de dolomitã │ t │ │Autoritatea publicã centralã pentru │
│ │aplicate pentru amendarea pãdurilor şi terenu- │ │ │protecţia mediului şi silviculturã │
│ │rilor cu vegetaţie forestierã │ │ │ │
└────┴───────────────────────────────────────────────┴───────────────┴───────────────┴─────────────────────────────────────────┘



    ANEXA 4
    (Anexa nr. 4 la Hotãrârea Guvernului nr. 1.570/2007)

             Date privind activitatea, elemente privind factorii
                de emisie şi/sau informaţii asociate acestora,
            necesare întocmirii inventarului naţional al emisiilor
                 de gaze cu efect de serã - sectorul deşeuri


┌────┬───────────────────────────────────────────────┬───────────────┬───────────────┬─────────────────────────────────────────┐
│Nr. │ │ Unitatea de │ │ Autoritatea sau instituţia │
│crt.│ Parametrul solicitat │mãsurã aferentã│ Termen │ responsabilã care furnizeazã │
│ │ │ parametrului │ │ informaţiile │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┼─────────────────────────────────────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │
├────┴───────────────────────────────────────────────┴───────────────┴───────────────┴─────────────────────────────────────────┤
│Sectorul: Deşeuri │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Subsectorul: Deşeuri solide depozitate (IPCC - 6A) │
├────┬───────────────────────────────────────────────┬───────────────┬───────────────┬─────────────────────────────────────────┤
│ 1.│Populaţia totalã a României │ locuitori │ 30.11.2012 │Organul de specialitate al administraţiei│
│ │ │ │pentru anul n-2│publice centrale responsabil pentru │
│ │ │ │ │organizarea şi coordonarea statisticii │
│ │ │ │ │oficiale în România │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┼─────────────────────────────────────────┤
│ 2.│Populaţia din mediul urban │ locuitori │ 30.11.2012 │Organul de specialitate al administraţiei│
│ │ │ │pentru anul n-2│publice centrale responsabil pentru │
│ │ │ │ │organizarea şi coordonarea statisticii │
│ │ │ │ │oficiale în România │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┼─────────────────────────────────────────┤
│ 3.│Populaţia din mediul rural │ locuitori │ 30.11.2012 │Organul de specialitate al administraţiei│
│ │ │ │pentru anul n-2│publice centrale responsabil pentru │
│ │ │ │ │organizarea şi coordonarea statisticii │
│ │ │ │ │oficiale în România │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┼─────────────────────────────────────────┤
│ 4.│Cantitatea de deşeuri municipale generate │ t │ │Autoritatea competentã pentru protecţia │
│ │ │ │ │mediului - direcţia de specialitate │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┼─────────────────────────────────────────┤
│ 5.│Valoarea medie de generare a deşeurilor │ kg/locuitor/zi│ │Autoritatea competentã pentru protecţia │
│ │municipale în mediul urban │ │ │mediului - direcţia de specialitate │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┼─────────────────────────────────────────┤
│ 6.│Valoarea medie de generare a deşeurilor │ kg/locuitor/zi│ │Autoritatea competentã pentru protecţia │
│ │municipale în mediul rural │ │ │mediului - direcţia de specialitate │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┼─────────────────────────────────────────┤
│ 7.│Cantitatea totalã de deşeuri municipale │ t │ │Autoritatea competentã pentru protecţia │
│ │depozitate │ │ │mediului - direcţia de specialitate │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┼─────────────────────────────────────────┤
│ 8.│Cantitatea totalã de deşeuri municipale │ t │ │Autoritatea competentã pentru protecţia │
│ │depozitate în depozite conforme │ │ │mediului - direcţia de specialitate │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┼─────────────────────────────────────────┤
│ 9.│Cantitatea totalã de deşeuri municipale │ t │ │Autoritatea competentã pentru protecţia │
│ │depozitate în depozite neconforme cu adâncimi │ │ │mediului - direcţia de specialitate │
│ │mai mari sau egale cu 5 m │ │ │ │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┼─────────────────────────────────────────┤
│ 10.│Cantitatea totalã de deşeuri municipale │ t │ │Autoritatea competentã pentru protecţia │
│ │depozitate în depozite neconforme cu adâncimi │ │ │mediului - direcţia de specialitate │
│ │mai mici de 5 m │ │ │ │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┼─────────────────────────────────────────┤
│ 11.│Cantitatea anualã de deşeuri municipale │ t │ │Operatorii de depozite conforme │
│ │depozitate în depozitele conforme, pe fiecare │ │ │ │
│ │depozit în parte │ │ │ │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┼─────────────────────────────────────────┤
│ 12.│Cantitatea anualã de deşeuri municipale │ t │ │Operatorii de depozite neconforme │
│ │depozitate în depozitele neconforme cu adâncimi│ │ │ │
│ │mai mari sau egale cu 5 m, pe fiecare depozit │ │ │ │
│ │în parte │ │ │ │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┼─────────────────────────────────────────┤
│ 13.│Cantitatea anualã de deşeuri municipale │ t │ │Operatorii de depozite neconforme │
│ │depozitate în depozitele neconforme cu adâncimi│ │ │ │
│ │mai mici de 5 m, pe fiecare depozit în parte │ │ │ │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┼─────────────────────────────────────────┤
│ 14.│Compoziţia procentualã a deşeurilor municipale │ % │ │Autoritatea competentã pentru protecţia │
│ │depozitate: │ │ │mediului - direcţia de specialitate; │
│ │a) hârtie şi textile; │ │ │operatorii de depozite │
│ │b) deşeuri provenite din grãdinãrit, amenajarea│ │ │ │
│ │parcurilor, precum şi alte deşeuri organice │ │ │ │
│ │biodegradabile, cu excepţia celor alimentare; │ │ │ │
│ │c) deşeuri alimentare; │ │ │ │
│ │d) lemne şi paie. │ │ │ │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┼─────────────────────────────────────────┤
│ 15.│Cantitatea de metan recuperatã din depozitele │ t │ │Autoritãţile publice teritoriale pentru │
│ │de deşeuri conforme │ │ │protecţia mediului şi silviculturã; │
│ │ │ │ │operatorii de depozite conforme │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┼─────────────────────────────────────────┤
│ 16.│Cantitatea de metan recuperatã din depozitele │ t │ │Autoritãţile publice teritoriale pentru │
│ │de deşeuri neconforme cu adâncimi mai mari sau │ │ │protecţia mediului şi silviculturã; │
│ │egale cu 5 m │ │ │operatorii de depozite conforme │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┼─────────────────────────────────────────┤
│ 17.│Cantitatea de metan recuperatã din depozitele │ t │ │Autoritãţile publice teritoriale pentru │
│ │de deşeuri neconforme cu adâncimi mai mici de │ │ │protecţia mediului şi silviculturã; │
│ │5 m │ │ │operatorii de depozite conforme │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┼─────────────────────────────────────────┤
│ 18.│Procentul de deşeuri municipale care se │ % │ │Autoritatea competentã pentru protecţia │
│ │depoziteazã din cantitatea totalã de deşeuri │ │ │mediului - direcţia de specialitate │
│ │municipale generate │ │ │ │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┼─────────────────────────────────────────┤
│ 19.│Cantitatea de deşeuri municipale valorificate, │ t │ │Autoritatea competentã pentru protecţia │
│ │pe fracţii de deşeuri │ │ │mediului - direcţia de specialitate │
├────┴───────────────────────────────────────────────┴───────────────┴───────────────┴─────────────────────────────────────────┤
│Subsectorul: Tratarea apelor uzate (IPCC - 6B) │
├────┬───────────────────────────────────────────────┬───────────────┬───────────────┬─────────────────────────────────────────┤
│ 1.│Volumul total anual de ape uzate generate: │ mii mc │ 30.11 anul n │Organul de specialitate al administraţiei│
│ │a) menajere; │ │pentru anul n-1│publice centrale responsabil pentru │
│ │b) industriale. │ │ │organizarea şi coordonarea statisticii │
│ │ │ │ │oficiale în România │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┼─────────────────────────────────────────┤
│ 2.│Volumul de ape uzate tratate din volumul total │ % │ │Alte autoritãţi, instituţii, institute │
│ │de ape uzate: │ │ │sau organisme publice, dupã caz, identi- │
│ │a) menajere: │ │ │ficate de cãtre autoritatea competentã; │
│ │- tratate aerob; │ │ │operatorii staţiilor de epurare │
│ │- tratate anaerob; │ │ │ │
│ │b) industriale: │ │ │ │
│ │- tratate aerob; │ │ │ │
│ │- tratate anaerob. │ │ │ │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┼─────────────────────────────────────────┤
│ 3.│Cantitatea de nãmoluri rezultatã în urma │ t │ │Autoritatea competentã pentru protecţia │
│ │epurãrii apelor uzate: │ │ │mediului - direcţia de specialitate; alte│
│ │a) menajere; │ │ │autoritãţi, instituţii, institute sau │
│ │b) industriale. │ │ │organisme publice, dupã caz, identificate│
│ │ │ │ │de cãtre autoritatea competentã; │
│ │ │ │ │operatorii staţiilor de epurare │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┼─────────────────────────────────────────┤
│ 4.│Producţiile anuale pentru urmãtoarele sectoare │ hl, t, mý │ 30.11 anul n │Organul de specialitate al administraţiei│
│ │şi subsectoare industriale: │ │pentru anul n-1│publice centrale responsabil pentru │
│ │a) producţia de bere; │ │ │organizarea şi coordonarea statisticii │
│ │b) producţia de vinuri; │ │ │oficiale în România │
│ │c) producţia de bãuturi rãcoritoare; │ │ │ │
│ │d) producţia de uleiuri comestibile; │ │ │ │
│ │e) producţia de lactate; │ │ │ │
│ │f) preparate din carne de pasãre; │ │ │ │
│ │g) preparate din peşte; │ │ │ │
│ │h) producţia de celulozã şi hârtie; │ │ │ │
│ │i) producţia de materiale textile naturale; │ │ │ │
│ │j) producţia de ţiţei. │ │ │ │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┼─────────────────────────────────────────┤
│ 5.│Componenta organicã degradabilã îndepãrtatã sub│ % │ │Alte autoritãţi, instituţii, institute │
│ │formã de nãmol │ │ │sau organisme publice, dupã caz, identi- │
│ │ │ │ │ficate de cãtre autoritatea competentã; │
│ │ │ │ │operatorii staţiilor de epurare │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┼─────────────────────────────────────────┤
│ 6.│Cantitatea de metan recuperatã în procesul de │ t │ │Alte autoritãţi, instituţii, institute │
│ │tratare a nãmolului: │ │ │sau organisme publice, dupã caz, identi- │
│ │a) menajer; │ │ │ficate de cãtre autoritatea competentã; │
│ │b) industrial. │ │ │operatorii staţiilor de epurare │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┼─────────────────────────────────────────┤
│ 7.│Cantitatea de apã uzatã generatã pe unitatea │ mc/t │ │Alte autoritãţi, instituţii, institute │
│ │de produs, pentru ramurile industriale: bere, │ │ │sau organisme publice, dupã caz, identi- │
│ │vin, uleiuri comestibile, produse lactate, │ │ │ficate de cãtre autoritatea competentã; │
│ │celulozã şi hârtie, rafinarea petrolului │ │ │autoritãţile publice teritoriale pentru │
│ │ │ │ │protecţia mediului şi silviculturã; │
│ │ │ │ │operatorii economici │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┼─────────────────────────────────────────┤
│ 8.│Încãrcarea organicã specificã pentru fiecare │ kg CCO-Cr/mc │ │Alte autoritãţi, instituţii, institute │
│ │tip de apã uzatã din industriile: bere, vin, │ apã uzatã │ │sau organisme publice, dupã caz, identi- │
│ │uleiuri comestibile, produse lactate, celulozã │ │ │ficate de cãtre autoritatea competentã; │
│ │şi hârtie, rafinarea petrolului │ │ │autoritãţile publice teritoriale pentru │
│ │ │ │ │protecţia mediului şi silviculturã; │
│ │ │ │ │operatorii economici │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┼─────────────────────────────────────────┤
│ 9.│Volumul anual de ape uzate generate, pentru │ mc/an │ │Alte autoritãţi, instituţii, institute │
│ │industriile: bere, vin, uleiuri comestibile, │ │ │sau organisme publice, dupã caz, identi- │
│ │produse lactate, celulozã şi hârtie, rafinarea │ │ │ficate de cãtre autoritatea competentã; │
│ │petrolului │ │ │autoritãţile publice teritoriale pentru │
│ │ │ │ │protecţia mediului şi silviculturã; │
│ │ │ │ │operatorii economici. │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┼─────────────────────────────────────────┤
│ 10.│Încãrcarea organicã totalã a apelor uzate │ t │ CCO-Cr/an │Alte autoritãţi, instituţii, institute │
│ │generate, pentru industriile: bere, vin, │ │ │sau organisme publice, dupã caz, identi- │
│ │uleiuri comestibile, produse lactate, celulozã │ │ │ficate de cãtre autoritatea competentã; │
│ │şi hârtie, rafinarea petrolului │ │ │autoritãţile publice teritoriale pentru │
│ │ │ │ │protecţia mediului şi silviculturã; │
│ │ │ │ │operatorii economici. │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┼─────────────────────────────────────────┤
│ 11.│Schemele staţiilor de tratare a apelor uzate │ │ │Autoritãţile publice teritoriale pentru │
│ │industriale pentru industriile: bere, vin, │ │ │protecţia mediului şi silviculturã; │
│ │uleiuri comestibile, produse lactate, celulozã │ │ │operatorii economici │
│ │şi hârtie, rafinarea petrolului, cu eviden- │ │ │ │
│ │ţierea zonelor cu emisii majore de gaz metan │ │ │ │
│ │(zonele cu tratare anaerobã) │ │ │ │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┼─────────────────────────────────────────┤
│ 12.│Componenta organicã degradabilã îndepãrtatã sub│ % │ │Autoritãţile publice teritoriale pentru │
│ │formã de nãmol din apa uzatã, pentru indus- │ │ │protecţia mediului şi silviculturã; │
│ │triile: bere, vin, uleiuri comestibile, produse│ │ │operatorii economici │
│ │lactate, celulozã şi hârtie, rafinarea │ │ │ │
│ │petrolului │ │ │ │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┼─────────────────────────────────────────┤
│ 13.│Schema instalaţiilor de tratare a nãmolului │ │ │Autoritãţile publice teritoriale pentru │
│ │provenit din tratarea apelor uzate din indus- │ │ │protecţia mediului şi silviculturã; │
│ │triile: bere, vin, uleiuri comestibile, produse│ │ │operatorii economici. │
│ │lactate, celulozã şi hârtie, rafinarea │ │ │ │
│ │petrolului │ │ │ │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┼─────────────────────────────────────────┤
│ 14.│Populaţia totalã racordatã la reţeaua de │ locuitori │ 17.07 anul n │Organul de specialitate al administraţiei│
│ │canalizare, cu tratarea apei în staţii de │ │pentru anul n-1│publice centrale responsabil pentru │
│ │tratare orãşeneşti │ │ │organizarea şi coordonarea statisticii │
│ │ │ │ │oficiale în România │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┼─────────────────────────────────────────┤
│ 15.│Populaţia neracordatã la reţeaua de canalizare │ locuitori │ 17.07 anul n │Organul de specialitate al administraţiei│
│ │ │ │pentru anul n-1│publice centrale responsabil pentru │
│ │ │ │ │organizarea şi coordonarea statisticii │
│ │ │ │ │oficiale în România │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┼─────────────────────────────────────────┤
│ 16.│Populaţia totalã cu staţii de tratare │ locuitori │ 17.07 anul n │Organul de specialitate al administraţiei│
│ │independente │ │pentru anul n-1│publice centrale responsabil pentru │
│ │ │ │ │organizarea şi coordonarea statisticii │
│ │ │ │ │oficiale în România │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┼─────────────────────────────────────────┤
│ 17.│Populaţia din zona ruralã cu staţii de tratare │ locuitori │ │Organul de specialitate al administraţiei│
│ │proprii │ │ │publice centrale responsabil pentru │
│ │ │ │ │organizarea şi coordonarea statisticii │
│ │ │ │ │oficiale în România │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┼─────────────────────────────────────────┤
│ 18.│Volumul total anual de ape uzate evacuate pe │ mii mc/an │ 30.11 anul n │Organul de specialitate al administraţiei│
│ │tipuri de evacuãri - tratãri (staţii de epurare│ │pentru anul n-1│publice centrale responsabil pentru │
│ │orãşeneşti, staţii de epurare independente) │ │ │organizarea şi coordonarea statisticii │
│ │ │ │ │oficiale în România │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┼─────────────────────────────────────────┤
│ 19.│Emisia de materie organicã CBO5, în total ape │ t O(2)/zi │ 30.11 anul n │Organul de specialitate al administraţiei│
│ │uzate exprimatã în t O(2)/zi │ │pentru anul n-1│publice centrale responsabil pentru │
│ │ │ │ │organizarea şi coordonarea statisticii │
│ │ │ │ │oficiale în România │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┼─────────────────────────────────────────┤
│ 20.│Schemele staţiilor de tratare a apelor uzate │ │ │Autoritãţile publice teritoriale pentru │
│ │menajere, cu evidenţierea zonelor cu emisii │ │ │protecţia mediului şi silviculturã │
│ │majore de gaz metan(zonele cu tratare anaerobã)│ │ │ │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┼─────────────────────────────────────────┤
│ 21.│Schemele staţiilor de tratare a apelor uzate │ │ │Autoritãţile publice teritoriale pentru │
│ │menajere proprii, cu evidenţierea zonelor cu │ │ │protecţia mediului şi silviculturã │
│ │emisii majore de gaz metan (zonele cu tratare │ │ │ │
│ │anaerobã) │ │ │ │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┼─────────────────────────────────────────┤
│ 22.│CBO5 colectat, pe tipuri de sisteme de │ t O(2)/zi │ 30.11 anul n │Organul de specialitate al administraţiei│
│ │canalizare │ │pentru anul n-1│publice centrale responsabil pentru │
│ │ │ │ │organizarea şi coordonarea statisticii │
│ │ │ │ │oficiale în România │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┼─────────────────────────────────────────┤
│ 23.│Schema instalaţiilor de tratare a nãmolului │ │ │Autoritãţile publice teritoriale pentru │
│ │ │ │ │protecţia mediului şi silviculturã │
├────┴───────────────────────────────────────────────┴───────────────┴───────────────┴─────────────────────────────────────────┤
│Subsectorul: Incinerarea deşeurilor (IPCC - 6C) │
├────┬───────────────────────────────────────────────┬───────────────┬───────────────┬─────────────────────────────────────────┤
│ 1.│Cantitatea de deşeuri medicale periculoase │ t │ │Autoritatea publicã centralã pentru │
│ │generate │ │ │sãnãtate publicã │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┼─────────────────────────────────────────┤
│ 2.│Cantitatea de deşeuri medicale periculoase │ t │ │Autoritatea publicã centralã pentru │
│ │incinerate │ │ │sãnãtate publicã │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┼─────────────────────────────────────────┤
│ 3.│Cantitatea de deşeuri medicale periculoase │ % │ │Autoritatea publicã centralã pentru │
│ │incinerate din cantitatea de deşeuri medicale │ │ │sãnãtate publicã │
│ │periculoase generate │ │ │ │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┼─────────────────────────────────────────┤
│ 4.│Cantitatea de deşeuri industriale periculoase │ t │ │Autoritatea competentã pentru protecţia │
│ │incinerate │ │ │mediului - direcţia de specialitate │
└────┴───────────────────────────────────────────────┴───────────────┴───────────────┴─────────────────────────────────────────┘


    NOTĂ:
    Organul de specialitate al administraţiei publice centrale responsabil pentru organizarea şi coordonarea statisticii oficiale în România are deja date referitoare la evacuarea apelor uzate în cadrul gospodãriilor, colectate la recensãmântul din anul 2011. Aceste date sunt necesare pentru calcularea emisiilor de metan din apele uzate eliminate în gospodãriile neracordate la canalizare. Estimarea acestor emisii a fost cerutã prin ultimul raport echipei de experţi revizuitori asupra Inventarului naţional de gaze cu efect de serã transmis de cãtre România în anul 2011.

                               ----------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016