Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 668 din 17 august 2000  pentru aprobarea Normelor metodologice privind conditiile si modul de acordare si utilizare, precum si controlul utilizarii sumelor alocate de la bugetul de stat pentru suportarea unor categorii de cheltuieli in domeniul imbunatatirilor funciare    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 668 din 17 august 2000 pentru aprobarea Normelor metodologice privind conditiile si modul de acordare si utilizare, precum si controlul utilizarii sumelor alocate de la bugetul de stat pentru suportarea unor categorii de cheltuieli in domeniul imbunatatirilor funciare

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 386 din 18 august 2000
    In temeiul prevederilor art. 107 din Constituţia României şi ale art. 10 alin. (1) din Ordonanţa de urgenta a Guvernului nr. 23/2000 privind înfiinţarea Societăţii Naţionale "Îmbunătăţiri Funciare" - S.A. prin reorganizarea Regiei Autonome a Imbunatatirilor Funciare,

    Guvernul României adopta prezenta hotărâre.

    ARTICOL UNIC
    (1) Se aproba Normele metodologice privind condiţiile şi modul de acordare şi utilizare, precum şi controlul utilizării sumelor alocate de la bugetul de stat pentru suportarea unor categorii de cheltuieli în domeniul imbunatatirilor funciare, prevăzute în anexa care face parte integrantă din prezenta hotărâre.
    (2) La data intrării în vigoare a prezentei hotărâri se abroga Normele metodologice privind acordarea, utilizarea şi controlul subvenţiilor de la bugetul de stat aferente exploatării şi întreţinerii lucrărilor de îmbunătăţiri funciare, potrivit art. 5 din Legea nr. 50/1994, republicată, aprobate prin Ordinul ministrului agriculturii şi alimentaţiei nr. 29/1997 şi publicate în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 72 bis din 22 aprilie 1997.

                   PRIM-MINISTRU
             MUGUR CONSTANTIN ISARESCU

                          Contrasemnează:
                          ---------------
                     Ministrul agriculturii si
                           alimentaţiei,
                         Ioan Avram Muresan

                       Ministrul finanţelor,
                       Decebal Traian Remes



    Bucureşti, 17 august 2000.
    Nr. 668.


    ANEXĂ


                               NORME METODOLOGICE
                   privind condiţiile şi modul de acordare şi
                         utilizare, precum şi controlul
            utilizării sumelor alocate de la bugetul de stat pentru
                     suportarea unor categorii de cheltuieli
                      în domeniul imbunatatirilor funciare


    CAP. I
    Dispoziţii generale

    ART. 1
    Pentru acordarea subvenţiilor de la bugetul de stat necesare în vederea acoperirii unor categorii de cheltuieli în domeniul imbunatatirilor funciare, în baza art. 10 alin. (1) din Ordonanţa de urgenta a Guvernului nr. 23/2000 privind înfiinţarea Societăţii Naţionale "Îmbunătăţiri Funciare" S.A. prin reorganizarea Regiei Autonome a Imbunatatirilor Funciare, se emit prezentele Norme metodologice privind condiţiile şi modul de acordare şi utilizare, precum şi controlul utilizării sumelor alocate de la bugetul de stat pentru suportarea unor categorii de cheltuieli în domeniul imbunatatirilor funciare.
    ART. 2
    Cheltuielile cu energia electrica necesară pentru pomparea apei de la priza pana la hidrant şi toate cheltuielile cu evacuarea apei din reţeaua de desecare, precum şi cheltuielile de întreţinere şi reparaţii ale lucrărilor de îmbunătăţiri funciare în care se cuprind, potrivit legii, şi digurile, barajele şi construcţiile-anexa din patrimoniul Societăţii Naţionale "Îmbunătăţiri Funciare" - S.A. se suporta de la bugetul de stat, potrivit prevederilor art. 8 alin. (1) din Ordonanţa de urgenta a Guvernului nr. 23/2000.
    ART. 3
    Cheltuielile cu energia electrica necesară pentru pomparea apei de la staţiile de pompare de punere sub presiune pana la hidrant sau vaneta din orezării, cheltuielile cu evacuarea apei din reţelele de desecare şi cheltuielile de întreţinere şi reparaţii din amenajările ce vor fi preluate de asociaţiile utilizatorilor de apa pentru irigaţii nou-înfiinţate se suporta de la bugetul de stat pe o perioada de 5 ani de la înfiinţare, în conformitate cu prevederile art. 8 alin. (2) din Ordonanţa de urgenta a Guvernului nr. 23/2000.
    ART. 4
    Cheltuielile cu energia electrica necesară pentru pomparea apei de la priza pana la hidrant, precum şi cheltuielile cu energia electrica necesară pentru evacuarea apei din sistemele de desecare, în cazul agenţilor economici şi al instituţiilor publice care au sisteme de irigaţii şi sisteme de desecare în afară celor aflate în patrimoniul Societăţii Naţionale "Îmbunătăţiri Funciare" - S.A., se suporta de la bugetul de stat, potrivit prevederilor art. 8 alin. (3) din Ordonanţa de urgenta a Guvernului nr. 23/2000.

    CAP. II
    Acordarea subvenţiilor pentru Societatea Naţionala "Îmbunătăţiri Funciare" - S.A.

    ART. 5
    Societatea Naţionala "Îmbunătăţiri Funciare" - S.A. beneficiază de subvenţii de la bugetul de stat în condiţiile Ordonanţei de urgenta a Guvernului nr. 23/2000 pentru acoperirea:
    a) cheltuielilor cu energia electrica necesară pentru pomparea apei de la priza pana la hidrant;
    b) cheltuielilor cu evacuarea apei din reţeaua de desecare;
    c) cheltuielilor de întreţinere şi reparaţii ale lucrărilor de îmbunătăţiri funciare formate din prize, staţii de pompare de baza, inclusiv cele reversibile, staţii de repompare, canale şi conducte de aductiune şi distribuţie a apei de irigaţii pana la staţiile de pompare de punere sub presiune, canale colectoare principale la lucrările de desecare gravitationala şi cu pompare, inclusiv staţiile de pompare aferente acestora, lucrări de combatere a eroziunii solului, baraje şi diguri de apărare impotriva inundatiilor la Dunare şi pe râurile interioare proprii, la lucrări concesionate, prevăzute la art. 4 alin. (1) din ordonanţa de urgenta a Guvernului citata mai sus.
    ART. 6
    Lucrările de întreţinere şi reparaţii ale amenajărilor de îmbunătăţiri funciare ce se finanţează de la bugetul de stat au drept scop menţinerea în stare de funcţionare, potrivit regulamentelor de exploatare, a următoarelor:
    a) lucrări de irigaţii formate din prize, staţii de pompare de baza, inclusiv cele reversibile, staţii de repompare, canale şi conducte de aductiune şi distribuţie a apei pana la staţiile de pompare de punere sub presiune, canale colectoare principale la lucrările de desecare gravitationala şi cu pompare, inclusiv staţiile de pompare aferente acestora, lucrări de combatere a eroziunii solului, baraje şi diguri de apărare impotriva inundatiilor la Dunare şi pe râurile interioare proprii;
    b) lucrări din amenajările de irigaţii şi orezării, formate din staţii de pompare de punere sub presiune, reţele interioare de irigaţii din conducte şi canale, lucrări de desecare-drenaj formate din staţii de pompare, canale de ordin inferior, drenuri şi colectoare de drenaj care nu sunt în domeniul public şi sunt administrate de Societatea Naţionala "Îmbunătăţiri Funciare" S.A. pana la transferul acestora către asociaţiile utilizatorilor de apa pentru irigaţii;
    c) clădiri de producţie şi administrative cu terenurile aferente, dotări, utilaje şi mijloace de transport din domeniul privat al statului, necesare pentru desfăşurarea activităţii Societăţii Naţionale "Îmbunătăţiri Funciare" - S.A.
    ART. 7
    (1) Prin lucrări de exploatare a amenajărilor de îmbunătăţiri funciare se înţelege preluarea apei din sursa prin staţiile de pompare de baza, repompare şi punere sub presiune, transportul acesteia prin conducte şi canale pana la hidrant, precum şi evacuarea apei prin pompare din reţeaua de desecare.
    (2) Cheltuielile de exploatare a amenajărilor de irigaţii se suporta de beneficiarii prestaţiilor de servicii pe baza de tarife, cu excepţia cheltuielilor cu energia electrica necesară pomparii apei de la priza pana la hidrant.
    ART. 8
    (1) Societatea Naţionala "Îmbunătăţiri Funciare" - S.A. prezintă Ministerului Agriculturii şi Alimentaţiei propuneri fundamentate pentru înscrierea în bugetul de venituri şi cheltuieli a sumelor necesare. După aprobarea bugetului Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei repartizează subvenţiile anual şi pe trimestre, iar Societatea Naţionala "Îmbunătăţiri Funciare" - S.A. repartizează subvenţiile bugetare pe sucursale, pe baza planurilor tehnice de întreţinere şi reparaţii ale amenajărilor de îmbunătăţiri funciare întocmite de acestea şi aprobate de administratorul unic al societăţii naţionale.
    (2) Pana la aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli pentru anul în curs Societatea Naţionala "Îmbunătăţiri Funciare" - S.A. va solicita subvenţii lunare potrivit reglementărilor legale referitoare la cheltuielile bugetare ce se pot efectua pana la aprobarea bugetului de stat prin legea anuala.
    (3) După aprobarea bugetului de stat Societatea Naţionala "Îmbunătăţiri Funciare" - S.A. întocmeşte bugetul de venituri şi cheltuieli propriu pe care îl înaintează spre aprobare Ministerului Agriculturii şi Alimentaţiei.
    (4) Cheltuielile totale din planurile tehnice se actualizează periodic în funcţie de evoluţia preţurilor, tarifelor şi salariilor, potrivit reglementărilor în vigoare, iar cheltuielile directe din planurile tehnice se stabilesc pe baza devizelor pe categorii de lucrări.
    ART. 9
    (1) Cheltuielile aferente energiei electrice necesare pentru pomparea apei de irigaţii de la priza pana la hidrant şi pentru pomparea apei din reţeaua de desecare se acoperă lunar, pe baza de decont justificativ, conform modelelor prevăzute în anexele nr. 2 şi 3, din subvenţii de la bugetul de stat, astfel:
    a) pentru staţiile de pompare a apei aferente amenajărilor de irigaţii aflate în administrare, prin care se efectuează prestaţii de servicii pentru irigaţii;
    b) pentru staţiile de pompare de evacuare a apei din amenajările de desecare aflate în administrare.
    (2) Prin ordin al ministrului agriculturii şi alimentaţiei se aproba staţiile de pompare de irigaţii şi desecări, consumurile specifice de energie electrica şi randamentele sistemelor.
    ART. 10
    (1) Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei prezintă lunar Ministerului Finanţelor, pana la data de 23 a lunii în curs pentru luna următoare, cererea pentru deschiderea creditelor bugetare, la care se anexează situaţia subvenţiilor ce se solicita de la bugetul de stat, conform modelului prevăzut în anexa nr. 6, şi decontul justificativ centralizat al Societăţii Naţionale "Îmbunătăţiri Funciare" - S.A., conform modelului prevăzut în anexa nr. 1, privind utilizarea subvenţiilor alocate de la bugetul de stat pentru luna precedenta.
    (2) Ministerul Finanţelor deschide creditele bugetare pe seama Ministerului Agriculturii şi Alimentaţiei la Direcţia de trezorerie a municipiului Bucureşti, capitolul 67.01 "Agricultura şi silvicultura", subcapitolul "Îmbunătăţiri funciare, irigaţii, desecări şi combaterea eroziunii solului".
    (3) Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei repartizează creditele cu ordin de plata pe seama Societăţii Naţionale "Îmbunătăţiri Funciare" - S.A. la Direcţia de trezorerie a municipiului Bucureşti.
    (4) Din creditele bugetare repartizate lunar Societatea Naţionala "Îmbunătăţiri Funciare" - S.A., pe baza cererilor fundamentate de sucursale, aloca acestora subvenţii. Operaţiunea se efectuează cu ordin de plata din contul Societăţii Naţionale "Îmbunătăţiri Funciare" - S.A. în contul de subvenţii al sucursalelor deschis la trezoreriile judeţene, din care acestea efectuează cheltuielile prevăzute de lege.
    (5) Acordarea subvenţiilor lunare se face prin justificarea sumelor alocate anterior, iar pentru luna decembrie acestea se vor stabili ca diferenţa între cheltuielile preliminate în limita prevederilor bugetare anuale şi subvenţiile primite cumulat la data solicitării.
    (6) Subvenţiile acordate în limita prevederilor bugetare se vor înregistra în evidenta contabila a Societăţii Naţionale "Îmbunătăţiri Funciare" - S.A. în contul 741 - Venituri din subvenţii, analitic distinct 741.01 - cheltuieli pentru întreţinere şi reparaţii şi 741.02 - cheltuieli cu energia electrica.
    (7) In acest cont vor fi înregistrate şi subvenţiile acordate pana la aprobarea bugetului de stat pe exerciţiul financiar în curs.
    ART. 11
    (1) Pana la data de 20 a fiecărei luni sucursalele prezintă Societăţii Naţionale "Îmbunătăţiri Funciare" - S.A. decontul justificativ privind utilizarea subvenţiilor alocate de la bugetul de stat pentru luna precedenta, verificat şi avizat de organele de control financiar de stat teritoriale, conform modelului prevăzut în anexa nr. 1a).
    (2) Subvenţia solicitată lunar de la bugetul de stat reprezintă suma necesară pentru acoperirea cheltuielilor stabilite pe baza planurilor tehnice, corectată cu eventualele diferenţe între subvenţia justificată prin decont şi subvenţia primită conform extrasului de cont bancar, cumulat de la începutul anului.
    (3) Subvenţia aprobată anual, trimestrial şi lunar pentru fiecare sucursala poate fi modificată cu aprobarea administratorului unic, în funcţie de necesităţile obiective de desfăşurare a activităţii de exploatare, întreţinere şi reparaţii ale lucrărilor de îmbunătăţiri funciare şi cu încadrarea în subvenţia anuala a societăţii naţionale. In mod corespunzător se vor modifica şi ceilalţi indicatori aprobaţi prin bugetul de venituri şi cheltuieli pentru sucursalele respective.
    (4) Decontul justificativ de cheltuieli se întocmeşte lunar de fiecare sucursala, pentru perioada raportată, cumulat de la începutul anului, pe baza datelor din evidenta contabila, corelate cu datele din situaţiile de lucrări ce reflecta cantităţile fizice executate, cu încadrarea în planurile tehnice şi devizele de lucrări, şi este verificat şi avizat de organele de control financiar de stat teritoriale.
    ART. 12
    (1) La întocmirea deconturilor justificative pentru întreţinerea şi repararea lucrărilor de îmbunătăţiri funciare se vor avea în vedere următoarele:
    a) programul lunar;
    b) situaţiile de lucrări efectiv realizate şi recepţionate, cheltuielile cu amortizarea imobilizarilor corporale aferente mijloacelor fixe amortizabile, precum şi cheltuielile cu asigurarea integrităţii amenajărilor şi cheltuielile generale;
    c) nivelul cheltuielilor înregistrate în evidenta contabila pentru perioada de întocmire a decontului justificativ.
    (2) La întocmirea deconturilor justificative pentru exploatarea amenajărilor de irigaţii se vor avea în vedere următoarele:
    a) energia şi puterea electrica se stabilesc pe baza proceselor-verbale de consum şi a facturilor întocmite de furnizorul de energie electrica pentru cantităţile efectiv consumate şi acceptate la plata în condiţiile prevăzute la art. 9;
    b) aplicarea tarifelor în vigoare la data furnizarii energiei şi a puterii electrice;
    c) volumul de apa pompat exprimat în mii mc, calculat după orele de funcţionare a agregatelor de pompare evidenţiate în registrele de funcţionare a staţiilor de pompare;
    d) valoarea consumului de energie şi puterea electrica ce se acoperă de la bugetul de stat reprezintă costul energiei şi puterii electrice consumate pentru pomparea apei, diminuat cu influentele valorice ale eventualelor depăşiri ale consumurilor specifice, conform modelului prevăzut în anexa nr. 2a), precum şi ale nerealizarii randamentelor aprobate, conform modelului prevăzut în anexa nr. 2b);
    e) cheltuielile generate de depăşirea consumurilor specifice şi de nerealizarea randamentelor stabilite vor fi suportate de persoanele cu răspundere;
    f) consumurile specifice energetice pentru pomparea apei şi randamentele amenajărilor de irigaţii sunt cele cuprinse în documentaţiile tehnice sau în studiile de specialitate, aprobate prin ordin al ministrului agriculturii şi alimentaţiei;
    g) în calculul randamentului amenajării de irigaţii intra şi volumul de apa necesar pentru umplerea reţelei la începerea campaniei de irigaţii şi ori de câte ori se întrerup irigatiile din cauze obiective, precum precipitatii, reducerea nivelurilor la prize şi în bazinele de aspiraţie ale staţiilor de pompare, întreruperi în furnizarea energiei electrice ca urmare a unor avarii ale sistemului energetic, calamitaţi naturale.
    (3) La întocmirea deconturilor justificative pentru exploatarea amenajărilor de desecare se vor avea în vedere următoarele:
    a) energia şi puterea electrica consumată pentru evacuarea apei se stabilesc pe baza proceselor-verbale de consum şi a facturilor întocmite de furnizorul de energie electrica;
    b) aplicarea tarifelor în vigoare la data furnizarii energiei şi a puterii electrice;
    c) volumul de apa evacuat în emisar, exprimat în mii mc, calculat după orele de funcţionare a staţiilor de pompare de desecare;
    d) valoarea consumului de energie şi putere electrica ce se acoperă de la bugetul de stat trebuie sa fie egala cu costul energiei şi al puterii electrice consumate pentru evacuarea apei diminuat cu influentele valorice ale eventualelor depăşiri ale consumurilor specifice, conform modelelor prevăzute în anexele nr. 3 şi 3a);
    e) consumurile specifice energetice pentru evacuarea apei sunt cele determinate pe baza documentaţiilor tehnice, aprobate prin ordin al ministrului agriculturii şi alimentaţiei.
    ART. 13
    Răspunderea pentru întocmirea decontului justificativ privind utilizarea subventiei alocate de la bugetul de stat, sub aspectul realităţii, oportunităţii şi necesităţii cheltuielilor, revine Societăţii Naţionale "Îmbunătăţiri Funciare" - S.A. şi sucursalelor acesteia.
    ART. 14
    (1) Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei, ca ordonator principal de credite, efectuează controlul asupra realităţii, legalităţii şi eficientei utilizării fondurilor de la bugetul de stat pentru acoperirea cheltuielilor cu energia electrica necesară pentru pomparea apei de la priza pana la hidrant şi pentru pomparea apei din reţeaua de desecare, precum şi a cheltuielilor de întreţinere şi reparaţii ale lucrărilor de îmbunătăţiri funciare aflate în administrarea Societăţii Naţionale "Îmbunătăţiri Funciare" - S.A.
    (2) Societatea Naţionala "Îmbunătăţiri Funciare" - S.A. exercita un control permanent la sucursalele din subordine cu privire la legalitatea şi oportunitatea cheltuielilor efectuate cu întreţinerea, repararea şi exploatarea lucrărilor de îmbunătăţiri funciare şi a deconturilor prezentate.
    ART. 15
    Cheltuielile ocazionate de funcţionarea aparatului propriu al Societăţii Naţionale "Îmbunătăţiri Funciare" - S.A. se acoperă prin încasarea lunară de la sucursale a unei cote aprobate de administratorul unic. Cota aferentă funcţionarii aparatului propriu al Societăţii Naţionale "Îmbunătăţiri Funciare" - S.A. este suportată de sucursale din cheltuielile generale ale acestora, proporţional cu veniturile realizate pe fiecare activitate.
    ART. 16
    Justificarea subvenţiilor alocate de la bugetul de stat la finele anului se verifica de organele de control financiar de stat teritoriale pe baza deconturilor justificative prezentate de fiecare sucursala, sumele constatate ca necuvenite se vărsa la bugetul de stat la termenul şi în contul care se stabilesc în fiecare an prin norme metodologice privind încheierea exerciţiului financiar, elaborate de Ministerul Finanţelor.

    CAP. III
    Acordarea subvenţiilor pentru asociaţiile utilizatorilor de apa pentru irigaţii

    ART. 17
    (1) Asociaţiile utilizatorilor de apa pentru irigaţii pot dobândi drepturi de proprietate asupra lucrărilor de irigaţii şi de desecare, care nu sunt în domeniul public, prin transfer la cerere, fără plata, conform legii, în temeiul prevederilor pct. 2 din anexa nr. 3 la Ordonanţa de urgenta a Guvernului nr. 23/2000 şi ale art. 35 din Ordonanţa de urgenta a Guvernului nr. 147/1999 privind asociaţiile utilizatorilor de apa pentru irigaţii.
    (2) Prin lucrări de irigaţii şi de desecare-drenaj, prevăzute la pct. 2 din anexa nr. 3 la Ordonanţa de urgenta a Guvernului nr. 23/2000, se înţelege lucrările din amenajările de irigaţii şi din orezării, formate din staţii de pompare de punere sub presiune, reţele interioare de irigaţii din conducte şi canale, lucrările de desecare-drenaj, formate din staţii de pompare de evacuare, canale de ordin inferior, drenuri şi colectoare de drenaj.
    (3) Asociaţiile utilizatorilor de apa pentru irigaţii nou-înfiinţate beneficiază de subvenţii de la bugetul de stat pe o perioada de 5 ani pentru acoperirea cheltuielilor cu energia electrica necesară pentru pomparea apei de la staţiile de pompare de punere sub presiune pana la hidrant sau vaneta din orezării, a cheltuielilor cu evacuarea apei din reţelele de desecare şi a cheltuielilor de întreţinere şi reparaţii, pentru:
    a) amenajări independente cu staţii de pompare pentru irigaţii sau cu staţii de pompare pentru evacuarea apei în exces;
    b) ploturi de irigaţii cu staţii de pompare de punere sub presiune, la care alimentarea cu apa este asigurata de staţii de pompare aflate în administrarea Societăţii Naţionale "Îmbunătăţiri Funciare" - S.A.;
    c) amenajări sau ploturi de irigaţii cu staţii de punere sub presiune cu alimentare directa din sursa;
    d) amenajări de desecare-drenaj independente formate din staţii de pompare de evacuare, canale de desecare, drenuri şi colectoare de drenaj;
    e) amenajări de desecare-drenaj la care evacuarea apei se asigura prin staţii de pompare aflate în administrarea Societăţii Naţionale "Îmbunătăţiri Funciare" - S.A.
    (4) Staţiile de pompare ce deservesc amenajările preluate de asociaţiile utilizatorilor de apa pentru irigaţii şi consumurile specifice de energie electrica aferente se aproba prin ordin al ministrului agriculturii şi alimentaţiei.
    (5) Întreţinerea şi repararea lucrărilor din amenajările preluate de asociaţiile utilizatorilor de apa pentru irigaţii constau în menţinerea în stare de funcţionare, potrivit regulamentelor de exploatare, a staţiilor de pompare şi instalaţiilor electrice aferente acestora, a canalelor şi conductelor, precum şi a instalaţiilor şi construcţiilor care condiţionează funcţionarea amenajării.
    ART. 18
    Asociaţiile utilizatorilor de apa pentru irigaţii existente la începutul anului bugetar, care au preluat în condiţiile legii lucrările, beneficiază de subvenţii de la bugetul de stat pentru acoperirea cheltuielilor cu energia electrica şi a cheltuielilor de întreţinere şi reparaţii prin direcţiile generale pentru agricultura şi industrie alimentara judeţene şi a municipiului Bucureşti, cu destinaţia prevăzută în art. 8 alin. (2) din Ordonanţa de urgenta a Guvernului nr. 23/2000.
    ART. 19
    Asociaţiile utilizatorilor de apa pentru irigaţii care preiau prin transfer în condiţiile legii lucrările în cursul anului beneficiază de subvenţii de la bugetul de stat pentru acoperirea cheltuielilor cu energia electrica pentru staţiile de pompare preluate şi pentru întreţinerea şi repararea lucrărilor prin Societatea Naţionala "Îmbunătăţiri Funciare" - S.A. în baza protocolului de transfer al amenajărilor aprobat prin ordin al ministrului agriculturii şi alimentaţiei.
    ART. 20
    Direcţiile generale pentru agricultura şi industrie alimentara judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, ca ordonatori secundari de credite, efectuează controlul asupra realităţii, legalităţii şi eficientei utilizării subvenţiilor de la bugetul de stat pentru acoperirea cheltuielilor cu energia electrica necesară la pomparea apei de la staţiile de punere sub presiune pana la hidrant sau vaneta din orezării, la pomparea apei din reţeaua de desecare şi a cheltuielilor de întreţinere şi reparaţii, efectuate de asociaţiile utilizatorilor de apa pentru irigaţii care au preluat prin transfer amenajări sau ploturi de irigaţii şi amenajării de desecare-drenaj din administrarea Societăţii Naţionale "Îmbunătăţiri Funciare" - S.A.
    ART. 21
    Cheltuielile anuale de întreţinere şi reparaţii se stabilesc de asociaţiile utilizatorilor de apa pentru irigaţii pe baza planului tehnic de întreţinere şi reparaţii ale lucrărilor preluate prin transfer, aprobat de adunarea generală, vizat de organul de specialitate al sucursalei Societăţii Naţionale "Îmbunătăţiri Funciare" - S.A. şi verificat de direcţia generală pentru agricultura şi industrie alimentara judeţeana, respectiv a municipiului Bucureşti.
    ART. 22
    Deconturile cu cheltuielile efective de întreţinere şi reparaţii se întocmesc de fiecare asociaţie a utilizatorilor de apa pentru irigaţii pe baza datelor din evidenta contabila, corelate cu situaţiile de lucrări ce reflecta cantităţile fizice efectiv realizate şi recepţionate şi cu devizele pe categorii de lucrări. Acestea sunt verificate de direcţiile generale pentru agricultura şi industrie alimentara judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, avizate de organele de control financiar de stat teritoriale şi prezentate la Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei, conform modelului prevăzut în anexa nr. 7.

    CAP. IV
    Acordarea subvenţiilor pentru agenţii economici şi instituţiile publice care au amenajări de irigaţii şi de desecare în afară celor aflate în patrimoniul Societăţii Naţionale "Îmbunătăţiri Funciare" - S.A.

    ART. 23
    Prin amenajări de irigaţii şi de desecare, prevăzute la art. 8 alin. (3) din Ordonanţa de urgenta a Guvernului nr. 23/2000, se înţelege lucrările de construcţii, instalaţii şi dotările aferente.
    ART. 24
    Agenţii economici şi instituţiile publice care au amenajări de irigaţii şi de desecare în afară celor aflate în patrimoniul Societăţii Naţionale "Îmbunătăţiri Funciare" - S.A. beneficiază de subvenţii de la bugetul de stat pentru acoperirea cheltuielilor cu energia electrica necesară la pomparea apei de la priza pana la hidrant şi cu energia electrica pentru evacuarea apei, pentru:
    a) amenajări independente cu staţii de pompare de baza, de repompare, staţii de punere sub presiune, după caz;
    b) amenajări cu staţii de pompare de punere sub presiune, la care alimentarea cu apa este asigurata de staţii de pompare aflate în administrarea Societăţii Naţionale "Îmbunătăţiri Funciare" - S.A.;
    c) amenajări cu staţii de pompare de punere sub presiune cu alimentare directa din sursa;
    d) amenajări cu staţii de pompare pentru evacuarea apei.
    ART. 25
    Staţiile de pompare ce deservesc amenajările de irigaţii şi de desecare ale agenţilor economici şi ale instituţiilor publice care au amenajări de irigaţii şi de desecare în afară patrimoniului Societăţii Naţionale "Îmbunătăţiri Funciare" - S.A. şi consumurile specifice de energie electrica aferente se aproba prin ordin al ministrului agriculturii şi alimentaţiei.
    ART. 26
    Pentru agenţii economici şi instituţiile publice menţionate mai sus Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei repartizează direcţiilor generale pentru agricultura şi industrie alimentara judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, subvenţii cu destinaţia prevăzută în art. 8 alin. (3) din Ordonanţa de urgenta a Guvernului nr. 23/2000.
    ART. 27
    Direcţiile generale pentru agricultura şi industrie alimentara judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, ca ordonatori secundari de credite, efectuează controlul asupra realităţii, legalităţii şi eficientei utilizării subvenţiilor de la bugetul de stat pentru acoperirea cheltuielilor cu energia electrica necesară la pomparea apei de la priza pana la hidrant şi la pomparea apei din reţeaua de desecare, efectuate de agenţii economici şi instituţiile publice care au amenajări de irigaţii şi de desecare în afară celor din patrimoniul Societăţii Naţionale "Îmbunătăţiri Funciare" - S.A.

    CAP. V
    Prevederi comune pentru asociaţiile utilizatorilor de apa pentru irigaţii, agenţii economici şi instituţiile publice care au amenajări de irigaţii şi de desecare în afară celor aflate în patrimoniul Societăţii Naţionale "Îmbunătăţiri Funciare" - S.A.

    ART. 28
    Justificarea subvenţiilor de la bugetul de stat pentru acoperirea cheltuielilor cu energia electrica necesară la pomparea apei de la priza pana la hidrant, la pomparea apei din reţeaua de desecare şi a cheltuielilor de întreţinere şi reparaţii se face pe baza de decont justificativ atât pentru asociaţiile utilizatorilor de apa pentru irigaţii existente la începutul anului bugetar, cu lucrările preluate în condiţiile legii, cat şi pentru agenţii economici şi instituţiile publice care au amenajări de irigaţii şi de desecare în afară celor aflate în patrimoniul Societăţii Naţionale "Îmbunătăţiri Funciare" - S.A.
    ART. 29
    Asociaţiile utilizatorilor de apa pentru irigaţii ce se constituie şi preiau prin transfer lucrările în cursul anului calendaristic stabilesc împreună cu sucursalele Societăţii Naţionale "Îmbunătăţiri Funciare" - S.A., pe baza proceselor-verbale de consum, energia şi puterea electrica efectiv consumată, precum şi cheltuielile efective de întreţinere şi reparaţii şi le supun spre acceptare la plata Societăţii Naţionale "Îmbunătăţiri Funciare" - S.A.
    ART. 30
    Pana la data de 15 a fiecărei luni asociaţiile utilizatorilor de apa pentru irigaţii existente la începutul anului bugetar, agenţii economici şi instituţiile publice care au amenajări de irigaţii şi de desecare în afară patrimoniului Societăţii Naţionale "Îmbunătăţiri Funciare" - S.A. depun situaţia justificativă, conform modelelor prevăzute în anexele nr. 4a), 5a) şi 7a), la direcţiile generale pentru agricultura şi industrie alimentara judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, verificata şi avizată de organul de control financiar de stat teritorial.
    ART. 31
    Pana la data de 20 a fiecărei luni direcţiile generale pentru agricultura şi industrie alimentara judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, prezintă la Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei decontul justificativ, conform modelelor prevăzute în anexele nr. 4, 5 şi 7, verificat şi avizat de organul de control financiar de stat teritorial.
    ART. 32
    Pana la data de 23 a fiecărei luni Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei înaintează Ministerului Finanţelor situaţia centralizata, conform modelului prevăzut în anexa nr. 8, pentru asociaţiile utilizatorilor de apa pentru irigaţii, agenţii economici şi instituţiile publice care au amenajări de irigaţii şi de desecare în afară patrimoniului Societăţii Naţionale "Îmbunătăţiri Funciare" - S.A., privind subvenţiile de la bugetul de stat solicitate pentru perioada precedenta.
    ART. 33
    Creditele bugetare se deschid de Ministerul Finanţelor de la capitolul 67.01 "Agricultura şi silvicultura", subcapitolul "Îmbunătăţiri funciare, irigaţii, desecări şi combaterea eroziunii solului".
    ART. 34
    Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei, în limita creditelor bugetare deschise, alimentează conturile direcţiilor generale pentru agricultura şi industrie alimentara judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, care vor vira sumele respective în contul curent al asociaţiilor utilizatorilor de apa pentru irigaţii existente, al agenţilor economici şi al instituţiilor publice, altele decât Societatea Naţionala "Îmbunătăţiri Funciare" - S.A.

    CAP. VI
    Prevederi finale

    ART. 35
    Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei are obligaţia ca, pe baza prevederilor din bugetul de stat anual aprobat, sa repartizeze subvenţiile bugetare aferente Societăţii Naţionale "Îmbunătăţiri Funciare" - S.A. asociaţiilor utilizatorilor de apa pentru irigaţii existente la începutul anului bugetar şi celorlalţi agenţi economici şi instituţii publice pentru finanţarea activităţilor prevăzute în art. 8 din Ordonanţa de urgenta a Guvernului nr. 23/2000.
    ART. 36
    Asociaţiile utilizatorilor de apa pentru irigaţii existente la începutul anului bugetar, agenţii economici şi instituţiile publice care au amenajări de irigaţii şi de desecare în afară patrimoniului Societăţii Naţionale "Îmbunătăţiri Funciare" - S.A. îşi vor prevedea anual în bugetele de venituri şi cheltuieli proprii sumele comunicate de Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei pentru acoperirea cheltuielilor cu energia electrica pentru pomparea apei de irigaţii, a cheltuielilor pentru evacuarea apei din amenajările de desecare şi a cheltuielilor de întreţinere şi reparaţii, în conformitate cu prevederile Legii nr. 72/1996 privind finanţele publice, cu modificările ulterioare, în limita prevederilor bugetare anuale ale Ministerului Agriculturii şi Alimentaţiei cu aceasta destinaţie.
    ART. 37
    Societatea Naţionala "Îmbunătăţiri Funciare" - S.A., asociaţiile utilizatorilor de apa pentru irigaţii existente la începutul anului bugetar, agenţii economici şi instituţiile publice care beneficiază de subvenţii în condiţiile Ordonanţei de urgenta a Guvernului nr. 23/2000 au obligaţia sa încadreze cheltuielile efectuate în prevederile bugetului de stat, aprobate pentru activităţile respective.
    ART. 38
    Anexele nr. 1, 1a), 2, 2a), 2b), 3, 3a), 4, 4a), 5, 5a), 6, 7, 7a) şi 8 fac parte integrantă din prezentele norme metodologice.


    ANEXA 1
    la Norme Metodologice


MINISTERUL AGRICULTURII SI ALIMENTAŢIEI
SOCIETATEA NAŢIONALA "ÎMBUNĂTĂŢIRI FUNCIARE"-S.A.

                                                              Avizat
                                                              ------
                                                     de ordonatorul principal
                                                            de credite

                              DECONT JUSTIFICATIV

         privind utilizarea subvenţiilor de la bugetul de stat pentru
        acoperirea cheltuielilor cu energia electrica necesară pomparii
       apei de irigaţii de la priza pana la hidrant şi pomparii apei din
       reţeaua de desecare, precum şi a cheltuielilor de întreţinere si
             reparaţii ale lucrărilor de îmbunătăţiri funciare,
                           pe perioada ...........

                                                                  - mii lei -
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Indicatori Program Realizat
crt.
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
I. Venituri din exploatare,
         din care:
      - din tarife pentru irigaţii;
      - din alte activităţi.
II. Cheltuieli din exploatare,
         din care:
      1. Cheltuieli de întreţinere şi reparaţii,
         efectiv realizate în limita prevederilor
         bugetare,
         din care:
      - cheltuieli cu materii prime şi materiale;
      - cheltuieli cu lucrări şi servicii executate
        de terţi;
      - cheltuieli cu personalul;
      - amortismente.
      2. Cheltuieli cu energia electrica pentru
         pomparea apei de la sursa pana la hidrant
         şi cu pomparea apei din reţeaua de
         desecare, efectiv realizate în limita
         prevederilor bugetare,
         din care:
      - irigaţii;
      - desecare cu pompare.
      3. Cheltuieli aferente veniturilor din tarife
         pentru irigaţii,
         din care:
      - cheltuieli cu personalul.
      4. Cheltuieli din alte activităţi,
         din care:
      - cheltuieli materiale;
      - cheltuieli cu personalul;
      - amortismente.
III. Subvenţii cuvenite, (II.1 + II.2)
         din care:
      - întreţinere şi reparaţii;
      - pentru energie electrica;
IV. Subvenţii primite
V. Subvenţii de primit (III-IV)
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

             Administrator, Director general adjunct economic,



    ANEXA 1a)
    la Norme Metodologice


MINISTERUL AGRICULTURII SI ALIMENTAŢIEI
SOCIETATEA NAŢIONALA "ÎMBUNĂTĂŢIRI FUNCIARE"-S.A.
Sucursala ...................


                              DECONT JUSTIFICATIV

         privind utilizarea subvenţiilor de la bugetul de stat pentru
        acoperirea cheltuielilor cu energia electrica necesară pomparii
       apei de irigaţii de la priza pana la hidrant şi pomparii apei din
       reţeaua de desecare, precum şi a cheltuielilor de întreţinere si
             reparaţii ale lucrărilor de îmbunătăţiri funciare,
                           pe perioada ...........

                                                                  - mii lei -
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Indicatori Program Realizat
crt.
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
I. Venituri din exploatare,
         din care:
      - din tarife pentru irigaţii;
      - din alte activităţi.
II. Cheltuieli din exploatare,
         din care:
      1. Cheltuieli de întreţinere şi reparaţii,
         efectiv realizate în limita prevederilor
         bugetare,
         din care:
      - cheltuieli cu materii prime şi materiale;
      - cheltuieli cu lucrări şi servicii executate
        de terţi;
      - cheltuieli cu personalul;
      - amortismente.
      2. Cheltuieli cu energia electrica pentru
         pomparea apei de la sursa pana la hidrant
         şi cu pomparea apei din reţeaua de
         desecare, efectiv realizate în limita
         prevederilor bugetare,
         din care:
      - irigaţii;
      - desecare cu pompare.
      3. Cheltuieli aferente veniturilor din tarife
         pentru irigaţii,
         din care:
      - cheltuieli cu personalul.
      4. Cheltuieli din alte activităţi,
         din care:
      - cheltuieli materiale;
      - cheltuieli cu personalul;
      - amortismente.
III. Subvenţii cuvenite, (II.1 + II.2)
         din care:
      - întreţinere şi reparaţii;
      - pentru energie electrica;
IV. Subvenţii primite
V. Subvenţii de primit (III-IV)
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

             Director, Director economic,


                              Verificat,
                              ----------
                Direcţia controlului financiar de stat
                               Director,




    ANEXA 2
    la Norme Metodologice


MINISTERUL AGRICULTURII SI ALIMENTAŢIEI
SOCIETATEA NAŢIONALA "ÎMBUNĂTĂŢIRI FUNCIARE"-S.A.
Sucursala ...................


                              DECONT JUSTIFICATIV

         privind eliberarea subvenţiilor de la bugetul de stat pentru
      acoperirea cheltuielilor cu energia şi puterea electrica consumată
    cu pomparea apei de la priza pana la hidrant în amenajările de irigaţii,
                          în luna ..................

───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Sistemul Energia Valoarea Influente Influente Valoarea
crt. hidroameliorativ electrica energiei valorice valorice consumului
                          consumată şi din din energiei,
                           pentru puterii depăşirea nerealiza- care se
                          pomparea electrice consumului rea acoperă de
                            apei specific randamen- la bugetul
                                                            tului de stat
                                                          sistemului
                           [MWh] [mii lei] [mii lei] [mii lei] [mii lei]
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
 0 1 2=col.3 3=col.5 4=col.11 5=col.11 6=3-(4+5)
                          anexa nr. anexa nr. anexa nr. anexa nr.
                            2a) 2a) 2a) 2b)
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1. Sistemul ...........
a) Pomparea apei de la
   priza la staţia de
   pompare
b) Pomparea apei de la
   staţia de punere sub
   presiune la hidrant
2. Sistemul ...........
a) Pomparea apei de la
   priza la staţia de
   pompare
b) Pomparea apei de la
   staţia de punere sub
   presiune la hidrant
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
   Total sucursala: fără T.V.A.
                     valoarea T.V.A.
                     cu T.V.A.
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

    Director, Director economic, Verificat,
                                                         ----------
                                                Direcţia controlului financiar
                                                           de stat
                                                           Director,



    ANEXA 2a)
    la Norme Metodologice




MINISTERUL AGRICULTURII SI ALIMENTAŢIEI
SOCIETATEA NAŢIONALA "ÎMBUNĂTĂŢIRI FUNCIARE"-S.A.
Sucursala ...................


                                  SITUAŢIA
                consumurilor electrice şi a consumurilor specifice
            realizate cu pomparea apei de la priza la hidrant în amenajările
                       de irigaţii, în luna ..............


──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Sistemul Numarul Energia Valoarea Volumul Consumul specific Influenta
crt. hidroameliorativ facturii electrica energiei si Pretul de apa KWh/1.000 m3 valorica a
      ----------------- (al consumata a puterii mediu pompata ------------------------ depasirii
      Statia de pompare procesului- ---------------- electrice [lei/kWh] [mii m3] Aprobat Realizat Depasit consumului
                               verbal) Activa Reactiva [mii lei] specific
                                          [MWh] [Mvarh] [mii lei]
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
0 1 2 3 4 5 6=5:3 7 8 9=3:7 10=9-8 11=7x10x6
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1. Sistemul ................
a) Pomparea apei la priza la
   statia de pompare
b) Pomparea apei de la
   statia de punere sub
   presiune la hidrant
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Total sucursala: fara T.V.A.
                 valoarea T.V.A.
                 cu T.V.A.
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

            Director, Director economic, Verificat,
                                                                                           Directia controlului financiar de stat
                                                                                                         Director,



    NOTĂ:
    Coloanele 1-11 se completează pentru fiecare staţie de pompare din categoria a) sau b).
    Pentru fiecare sistem sau rând a) şi b) se completează numai coloanele 3, 4, 5, 6 şi 11, prin însumare de la fiecare staţie de pompare.
    Pentru total sucursală se completează coloanele 3, 4, 5, 6, 7 şi 11.


    ANEXA 2b)
    la Norme Metodologice



    MINISTERUL AGRICULTURII ŞI ALIMENTAŢIEI
    SOCIETATEA NAŢIONALĂ "ÎMBUNĂTĂŢIRI FUNCIARE" - S.A.
    Sucursala ........................


                                                                      BALANTA
                                      folosirii apei in amenajarile de irigatii, in luna .............

───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Sistemul Volumul Volumul Volumul de apa livrat la beneficiari Influenta
crt. hidroameliorativ de apa de apa ------------------------------------------------- valorica
                       preluat folosit Total, din care: Randamentul amenajarii(%) a nerealizarii
                         din la --------------------------------------- ----------------------------- randamentului
                        sursa umplerea Cu statii Cu motopompe Gravitational Aprobat Realizat Nerealizat [mii lei]
                                 retelei de presiune
                       [mii m3] [mii m3] [mii m3]
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
 0 1 2 3 4=5+6+7 5 6 7 8 9=(3+4)/2 10=8-9 11=2x10x8
                                                                                                                             anexa nr. 2a),
                                                                                                                                rd. a)x6
                                                                                                                            (anexa nr. 2a),
                                                                                                                                 rd. a)
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
 1.

 2.

 3.
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

                   Director, Director economic, Verificat,
                                                                                                 Directia controlului financiar de stat
                                                                                                               Director,



    ANEXA 3
    la Norme Metodologice


MINISTERUL AGRICULTURII SI ALIMENTAŢIEI
SOCIETATEA NAŢIONALA "ÎMBUNĂTĂŢIRI FUNCIARE"-S.A.
Sucursala ...................


                              DECONT JUSTIFICATIV
         privind eliberarea subvenţiilor de la bugetul de stat pentru
      acoperirea cheltuielilor cu energia electrica consumată pentru pomparea
           apei din amenajările de desecare, în luna ..................

───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Sistemul Energia Valoarea Influentele Valoarea
crt. hidroameliorativ electrica energiei Volumul valorice consumului
                          consumată şi a de apa din de energie,
                           pentru puterii evacuat nerealiza- electrica,
                          evacuarea electrice rea care se
                            apei consumate randamen- acoperă de
                                                           tului la bugetul
                                                         sistemului de stat
                           [MWh] [mii lei] [mii mc] [mii lei] [mii lei]
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
 0 1 2=col.3 3=col.5 4=col.7 5=col.11 6=col.3-
                          anexa nr. anexa nr. anexa nr. anexa nr. col.5
                            3a) 3a) 3a) 3a)
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1.
2.
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
   Total sucursala: fără T.V.A.
                     valoarea T.V.A.
                     cu T.V.A.
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

    Director, Director economic, Verificat,
                                                         ----------
                                                Direcţia controlului financiar
                                                           de stat
                                                           Director,




    ANEXA 3a)
    la Norme Metodologice



    MINISTERUL AGRICULTURII ŞI ALIMENTAŢIEI
    SOCIETATEA NAŢIONALĂ "ÎMBUNĂTĂŢIRI FUNCIARE" - S.A.
    Sucursala ........................


                                                                 SITUATIA
                                   consumurilor electrice si a consumurilor specifice realizate
                                  cu pomparea apei din amenajarile de desecare, in luna .........

───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Sistemul Numarul Energia Valoarea Volumul Consumul specific Influenta
crt. hidroameliorativ facturii electrica energiei Pretul de apa (kWh/1.000 m3) valorica a
         ----------------- (al consumata si a mediu pompata ------------------------ depasirii
         Statia de pompare procesului- ---------------- puterii [lei/kWh] in emisar Aprobat Realizat Depasit consumului
                                  verbal) Activa Reactiva electrice [mii lei] specific
                                             [MWh] [Mvarh] [mii lei] [mii lei]
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
0 1 2 3 4 5 6=5:3 7 8 9=3:7 10=9-8 11=7x10x6
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
 1.

 2.
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
 Total sucursala: fara T.V.A.
                  valoarea T.V.A.
                  cu T.V.A.
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

              Director, Director economic, Verificat,
                                                                                            Directia controlului financiar de stat
                                                                                                          Director,





    NOTA:
    Coloanele 1-11 se completează pentru fiecare staţie de pompare.
    Coloanele 3, 4, 5, 7 şi 11 se completează pentru fiecare sistem prin
    însumarea lor de la fiecare staţie de pompare.


    ANEXA 4
    la Normele Metodologice


DIRECŢIA GENERALĂ PENTRU AGRICULTURA SI INDUSTRIE ALIMENTARA
Judeţul .............

                               DECONT JUSTIFICATIV
                  privind eliberarea subvenţiilor de la bugetul de
                  stat pentru acoperirea cheltuielilor cu energia si
                  puterea electrica consumată cu pomparea apei de la
              priza pana la hidrant în amenajările de irigaţii deţinute
                de asociaţiile utilizatorilor de apa pentru irigaţii,
         agenţii economici şi instituţiile publice în afară patrimoniului
                Societăţii Naţionale "Îmbunătăţiri Funciare" - S.A.,
                               în luna ............

───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Energia Valoarea Influentele Valoarea
crt. electrica energiei Volumul valorice consumului
        Agentul consumată şi a de apa din energiei
       economic pentru puterii pompata depăşirea electrice,
                  pomparea electrice consumului care se
                    apei consumate specific acoperă de
                                                                     la bugetul
                                                                       de stat
                   [MWh] [mii lei] [mii mc] [mii lei] [mii lei]
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
 0 1 2=col.3 3=col.5 4=col.7 5=col.11 6=3-5
                 anexa nr.4a) anexa nr.4a) anexa nr.4a) anexa nr.4a)
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1.
2.
3.
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
      Total fără T.V.A.
      Valoarea T.V.A.
      Total cu T.V.A.
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

    Director general, Director economic, Verificat,
                                                         ----------
                                                Direcţia controlului financiar
                                                           de stat
                                                           Director,




    ANEXA 4a)
    la Norme Metodologice



AGENTUL ECONOMIC ..................
(instituţie publica, asociaţia utilizatorilor de apa
pentru irigaţii) .........................
Judeţul .........................

                                    SITUAŢIA
              consumurilor electrice şi a consumurilor specifice
            realizate cu pomparea apei de la priza pana la hidrant
          în amenajările de irigaţii deţinute în afară patrimoniului
    Societăţii Naţionale "Îmbunătăţiri Funciare" - S.A., în luna ............


───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
                                Energia Valoarea Consumul specific
Nr. Statia Numarul electrica energiei si Volumul (kWh/1.000 m3) Influenta valorica
crt. de facturii (al consumata a puterii Pretul de apa ------------------------ a depasirii
     pompare procesului- ---------------- electrice mediu pompata consumului
                verbal) Activa Reactiva consumate Aprobat Realizat Depasit specific
                             [MWh] [Mvarh] [mii lei] [lei/kWh] [mii m3] [mii lei]
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

0 1 2 3 4 5 6=5:3 7 8 9=3:7 10=9-8 11=7x10x6
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
 1.

 2.

 3.
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
   Total fara T.V.A.
   Valoarea T.V.A.
   Total cu T.V.A.
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

                 Intocmit*) Verificat,

    Director, Director economic, Directia generala pentru agricultura Directia controlului financiar de stat
                                                   si industrie alimentara Director,
                                                      Director general,


---------
    *) În cazul asociaţiilor utilizatorilor de apă pentru irigaţii, în loc de Director şi Director economic va apare Preşedinte şi respectiv Compartiment economic.



    ANEXA 5
    la Norme Metodologice


DIRECŢIA GENERALĂ PENTRU AGRICULTURA SI INDUSTRIE ALIMENTARA
Judeţul .............

                               DECONT JUSTIFICATIV
                  privind eliberarea subvenţiilor de la bugetul de
                 stat pentru acoperirea cheltuielilor cu energia si
                 puterea electrica consumată pentru pomparea apei din
                amenajările de desecare ale asociaţiilor utilizatorilor
               de apa pentru irigaţii, agenţilor economici şi instituţiilor
                   publice în afară patrimoniului Societăţii Naţionale
                  "Îmbunătăţiri Funciare" - S.A., în luna ............

───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Energia Valoarea Influentele Valoarea
crt. electrica energiei Volumul valorice consumului
        Agentul consumată şi a de apa din de energie
       economic pentru puterii evacuata nerealizarea electrica,
                  evacuarea electrice randamentului care se
                    apei consumate sistemului acoperă de
                                                                     la bugetul
                                                                       de stat
                   [MWh] [mii lei] [mii mc] [mii lei] [mii lei]
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
 0 1 2=col.3 3=col.5 4=col.7 5=col.11 6=col.5
                anexa nr.5a) anexa nr.5a) anexa nr.5a) anexa nr.5a) anexa nr.5a
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1.
2.
3.
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
      Total fără T.V.A.
      Valoarea T.V.A.
      Total cu T.V.A.
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

    Director general, Director economic, Verificat,
                                                             ----------
                                                Direcţia controlului financiar
                                                           de stat
                                                           Director,




    ANEXA 5a)
    la Norme Metodologice




    AGENTUL ECONOMIC ............................
    (instituţie publică, asociaţia utilizatorilor
    de apă pentru irigaţii) .....................
    Judeţul .....................................


                                                              SITUATIA
             consumurilor electrice si a consumurilor specifice realizate cu pomparea apei de la priza pana la
                  hidrant in amenajarile de irigatii detinute in afara patrimoniului Societatii Nationale
                                   "Imbunatatiri Funciare" - S.A., in luna .............

───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
                                Energia Valoarea Consumul specific Influenta
Nr. Statia Numarul electrica energiei si Volumul (kWh/1.000 m3) valorica a
crt. de facturii (al consumata a puterii Pretul de apa ------------------------ depasirii
     pompare procesului- ---------------- electrice mediu evacuata consumului
                verbal) Activa Reactiva consumate Aprobat Realizat Depasit specific
                             [MWh] [Mvarh] [mii lei] [lei/kWh] [mii m3] [mii lei]
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
0 1 2 3 4 5 6=5:3 7 8 9=3:7 10=9-8 11=7x10x6
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
 1.

 2.
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
   Total fara T.V.A.
   Valoarea T.V.A.
   Total cu T.V.A.
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

                       Intocmit*) Verificat,

Director, Director economic, Directia generala pentru agricultura Directia controlului financiar de stat
                                         si industrie alimentara Director,
                                               Director general,


-------------
    *) În cazul asociaţiilor utilizatorilor de apă pentru irigaţii, în loc de Director şi Director economic va apare Preşedinte şi respectiv Compartiment economic.




    ANEXA 6
    la Norme Metodologice


MINISTERUL AGRICULTURII SI ALIMENTAŢIEI
SOCIETATEA NAŢIONALA "ÎMBUNĂTĂŢIRI FUNCIARE" - S.A.

                                                         Avizat
                                                         ------
                                               de ordonatorul principal de
                                                        credite

                                   SITUAŢIA
                 subvenţiilor ce se solicita de la bugetul de stat
                        pentru luna ..............

                                                                  - mii lei -
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Specificaţii Subvenţii
crt.
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
 1. Cheltuieli stabilite pe baza planurilor tehnice aprobate de
     Societatea Naţionala "Îmbunătăţiri Funciare" - S.A. prevăzute
     a se finanta de la bugetul de stat, potrivit BVC aprobat la
     data de .......... din care:
     a) întreţinerea şi repararea amenajărilor de îmbunătăţiri
     funciare
     b) energie electrica pentru:
     - irigaţii
     - desecări
 2. Subvenţii primite la data de: ....................
     a) întreţinerea şi repararea amenajărilor de îmbunătăţiri
     funciare
     b) energie electrica pentru:
     - irigaţii
     - desecări
 3. Subvenţii justificate prin decont la data de: ...........
     a) întreţinerea şi repararea amenajărilor de îmbunătăţiri
     funciare
     b) energie electrica pentru:
     - irigaţii
     - desecări
 4. Cheltuieli în curs de decontare/cheltuieli neacoperite (2 - 3)
     a) întreţinerea şi repararea amenajărilor de îmbunătăţiri funciare
     b) energie electrica pentru:
     - irigaţii
     - desecări
 5. Subvenţii primite pentru luna în curs, respectiv .............
     a) întreţinerea şi repararea amenajărilor de îmbunătăţiri funciare
     b) energie electrica pentru:
     - irigaţii
     - desecări
 6. Subvenţii solicitate de la bugetul de stat pentru luna
     .............. (1 - 2 - 4 - 5) din care:
     a) întreţinerea şi repararea amenajărilor de îmbunătăţiri funciare
     b) energie electrica pentru:
     - irigaţii
     - desecări
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

          Administrator, Director general adjunct economic,

        Vizat
     MAA - D.I.F. .................



    ANEXA 7
    la Norme Metodologice


DIRECŢIA GENERALĂ PENTRU AGRICULTURA SI INDUSTRIE ALIMENTARA
Judeţul .............

                               DECONT JUSTIFICATIV
                  privind eliberarea subvenţiilor de la bugetul de
                 stat pentru acoperirea cheltuielilor de întreţinere
                şi reparaţii ale lucrărilor de îmbunătăţiri funciare,
                deţinute de asociaţiile utilizatorilor de apa pentru
                irigaţii în afară patrimoniului Societăţii Naţionale
            "Îmbunătăţiri Funciare" - S.A. pe perioada ..............

                                                                  - mii lei -
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Indicatori Program Realizat
crt.
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
 1. Cheltuieli de întreţinere şi reparaţii,
       din care:
     - cheltuieli cu materii prime şi materiale;
     - cheltuieli cu lucrări şi servicii executate
       de terţi;
     - cheltuieli cu personalul;
     - amortisment;
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

      Director general, Director economic, Verificat
                                                          ---------
                                                Direcţia controlului financiar
                                                           de stat
                                                          Director,



    ANEXA 7a)
    la Norme Metodologice


ASOCIAŢIA UTILIZATORILOR DE APA PENTRU IRIGAŢII.......
Judeţul ...............

                           SITUAŢIA JUSTIFICATIVĂ

                privind eliberarea subvenţiilor de la bugetul
            de stat pentru acoperirea cheltuielilor de întreţinere
             şi reparaţii ale lucrărilor de îmbunătăţiri funciare,
                          pe perioada ............

                                                                  - mii lei -
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Indicatori Program Realizat
crt.
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
 1. Cheltuieli de întreţinere şi reparaţii,
       din care:
     - cheltuieli cu materii prime şi materiale;
     - cheltuieli cu lucrări şi servicii executate
       de terţi;
     - cheltuieli cu personalul;
     - amortisment;
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

    Preşedinte, Compartiment economic, Verificat
                                                        ---------
                                                  Direcţia generală pentru
                                            agricultura şi industrie alimentara

                                                    Director general,

                                                         Verificat
                                                         ---------
                                               Direcţia controlului financiar
                                                          de stat
                                                          Director,



    ANEXA 8
    la Norme Metodologice




MINISTERUL AGRICULTURII SI ALIMENTAŢIEI
                                                            Avizat
                                                            ------
                                                   de ordonatorul principal
                                                           de credite

                                   SITUAŢIA
                   subvenţiilor ce se solicita de la bugetul
               de stat pentru asociaţiile utilizatorilor de apa
               pentru irigaţii, agenţii economici şi instituţiile
                       publice pe perioada ...........

                                                                  - mii lei -
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Specificaţii Program Realizat
crt.
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
 1. Cheltuieli de întreţinere şi reparaţii ale
     lucrărilor de îmbunătăţiri funciare efectuate
     de asociaţiile utilizatorilor de apa pentru
     irigaţii, din care:
     - cheltuieli cu materii prime şi materiale;
     - cheltuieli cu lucrări şi servicii executate
       de terţi;
     - cheltuieli cu personalul;
     - amortisment;
 2. Cheltuieli cu energia electrica pentru pomparea
     apei de la sursa pana la hidrant în amenajările
     de irigaţii efectiv realizate, din care:
     - de asociaţiile utilizatorilor de apa pentru
       irigaţii;
     - de agenţii economici şi instituţiile publice;
     - de instituţiile publice.
 3. Cheltuieli cu energia electrica pentru pomparea
     apei din amenajările de desecare efectiv
     realizate, din care:
     - de asociaţiile utilizatorilor de apa pentru
       irigaţii;
     - de agenţii economici şi instituţiile publice;
     - de instituţiile publice.

───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


        Direcţia Îmbunătăţiri Funciare, Direcţia Generală Economică
                                                   şi Relaţii Bugetare,


                       -------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016