Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 651 din 26 septembrie 1998  pentru aprobarea Normelor metodologice privind modul de acordare a primei de 200 lei/kg la cumpararea de la producatorii agricoli a graului pentru panificatie din recolta anului 1998, destinat consumului intern, societatilor comerciale de morarit si/sau de panificatie    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 651 din 26 septembrie 1998 pentru aprobarea Normelor metodologice privind modul de acordare a primei de 200 lei/kg la cumpararea de la producatorii agricoli a graului pentru panificatie din recolta anului 1998, destinat consumului intern, societatilor comerciale de morarit si/sau de panificatie

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 367 din 28 septembrie 1998
În temeiul <>art. 7 din Ordonanta Guvernului nr. 50/1998 privind aprobarea primei de 200 lei/kg la cumpãrarea graului din recolta anului 1998 pentru panificatie, destinat consumului intern, societãţilor comerciale de morarit şi/sau de panificatie,

Guvernul României hotãrãşte:

ARTICOL UNIC
Se aproba Normele metodologice privind modul de acordare a primei de 200 lei/kg la cumpãrarea de la producãtorii agricoli a graului pentru panificatie din recolta anului 1998, destinat consumului intern, societãţilor comerciale de morarit şi/sau de panificatie, prevãzute în anexa care face parte integrantã din prezenta hotãrâre.

PRIM-MINISTRU
RADU VASILE

Contrasemneazã:
---------------
Ministrul agriculturii
şi alimentaţiei,
Dinu Gavrilescu

Ministrul finanţelor,
Decebal Traian Remes

ANEXA 1

NORME METODOLOGICE
privind modul de acordare a primei de 200 lei/kg la cumpãrarea de la producãtorii agricoli a graului pentru panificatie din recolta anului 1998, destinat consumului intern, societãţilor comerciale de morarit şi/sau de panificatie

1. Beneficiazã de prima de 200 lei/kg la cumpãrarea graului din recolta anului 1998 pentru panificatie, destinat consumului intern, societãţile comerciale de morarit şi/sau de panificatie care folosesc graul din producţia anului 1998 pentru producţia de pâine şi fãina, destinatã consumului intern.
2. Prin producţie de pâine şi fãina, destinatã consumului intern, în înţelesul prezentelor norme metodologice, se înţelege: producţia de pâine destinatã consumului intern şi producţia de fãina destinatã fondului pieţei şi consumurilor colective.
3. Prima de 200 lei/kg grâu STAS se acorda societãţilor comerciale de morarit şi/sau de panificatie care cumpara grâu pentru panificatie de la producãtorii agricoli individuali, de la asociaţiile agricole individuale, de la asociaţiile agricole fãrã personalitate juridicã, prevãzute de Legea nr. 36/1991 privind societãţile agricole şi alte forme de asociere în agricultura, de la arendasi, de la societãţile agricole cu personalitate juridicã, de la societãţile comerciale agricole cu capital privat, de la societãţile comerciale agricole cu capital majoritar sau integral de stat, de la societãţile comerciale care furnizeazã îngrãşãminte chimice şi pesticide producãtorilor agricoli cu plata în grâu şi de la societãţile comerciale prestatoare de servicii în agricultura cu plata prestaţiilor în grâu.
4. Prima se acorda şi în condiţiile în care societãţile comerciale de morarit şi/sau de panificatie au mandatat societãţile comerciale "Comcereal" -S.A., "Cerealcom" - S.A. şi societãţile comerciale din reţeaua "Nutricomb" sa cumpere graul în numele lor de la producãtorii agricoli prevãzuţi la pct. 3.
5. Prima de 200 lei/kg la cumpãrarea graului se acorda pentru cantitãţile de grâu cumpãrate de cãtre societãţile comerciale de morarit şi/sau de panificatie, recalculate în echivalent STAS-813/1968, respectiv: greutate hectolitrica 75 kg, umiditate 14% şi corpuri strãine 3% .
6. Plata primei de 200 lei/kg la cumpãrarea graului se acorda în limita cantitãţii de 1.500 mii tone grâu de panificatie STAS din recolta anului 1998, cumpãrat de la data intrãrii în vigoare a <>Ordonanţei Guvernului nr. 50/1998 şi pana la data de 31 octombrie 1998.
7. Utilizarea graului cumpãrat din recolta anului 1998, pentru care s-a încasat prima de 200 lei/kg în alt scop decât cel prevãzut în <>Ordonanta Guvernului nr. 50/1998 , atrage dupã sine restituirea primelor şi plata penalitatilor prevãzute de legislaţia fiscalã, precum şi suspendarea dreptului societãţilor comerciale respective de a mai beneficia, pe o perioada de 3 ani, de orice fel de subventie de la bugetul de stat.
Se interzice exportul graului cumpãrat în condiţiile <>Ordonanţei Guvernului nr. 50/1998 , precum şi al producţiei de pâine şi fãina obţinute din acesta.
8. Preţul de cumpãrare al graului este cel negociat de cãtre producãtorii agricoli prevãzuţi la pct. 3 cu societãţile comerciale de morarit şi/sau de panificatie.
9. Calitatea de producãtor agricol, în înţelesul prezentelor norme metodologice, se dovedeşte prin acte scrise care atesta încadrarea producãtorilor agricoli în prevederile <>art. 3 din Ordonanta Guvernului nr. 50/1998 .
10. Decontarea primei de 200 lei/kg grâu se face pe baza decontului justificativ, potrivit modelului prezentat în anexa nr. 1.
Decontul justificativ se întocmeşte lunar de cãtre societãţile comerciale de morarit şi/sau de panificatie şi va fi înaintat direcţiilor generale pentru agricultura şi alimentaţie judeţene şi a municipiului Bucureşti, în vederea verificãrii şi avizãrii.
11. Direcţiile generale pentru agricultura şi alimentaţie judeţene şi a municipiului Bucureşti, dupã verificarea şi avizarea deconturilor primite de la societãţile comerciale de morarit şi/sau de panificatie, centralizeazã şi transmit în termen de doua zile Ministerului Agriculturii şi Alimentaţiei centralizatorul deconturilor, potrivit modelului prezentat în anexa nr. 2, în vederea alimentarii conturilor. Acestea vor fi însoţite de copiile de pe deconturile justificative care au fost centralizate.
12. În baza centralizatoarelor de deconturi transmise de direcţiile generale pentru agricultura şi alimentaţie judeţene şi a municipiului Bucureşti, Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei întocmeşte cererea de deschidere de credite bugetare cãtre Ministerul Finanţelor la capitolul 67.01 "Agricultura şi silvicultura", titlul "Prime".
Cererea de deschidere de credite va fi însoţitã de situaţia centralizatoare la nivelul judeţelor şi a municipiului Bucureşti a deconturilor justificative privind încasarea de la bugetul de stat a primei pentru graul de panificatie, acordatã conform <>Ordonanţei Guvernului nr. 50/1998 , potrivit modelului prezentat în anexa nr. 3.
13. Dupã aprobarea cererii pentru deschiderea de credite de cãtre Ministerul Finanţelor, din bugetul Ministerului Agriculturii şi Alimentaţiei se alimenteazã conturile direcţiilor generale pentru agricultura şi alimentaţie judeţene şi a municipiului Bucureşti care, pe baza deconturilor verificate şi avizate, efectueazã plata cãtre beneficiarii deconturilor.
14. Societãţile comerciale de morarit şi/sau de panificatie au obligaţia de a conduce o evidenta distinctã a sumelor încasate ca alocaţii sub forma de prime de la bugetul Ministerului Agriculturii şi Alimentaţiei şi rãspund de realitatea şi legalitatea primelor solicitate prin deconturile justificative.
15. Anexele nr. 1-3 fac parte integrantã din prezentele norme metodologice.

ANEXA 1
-------
la normele metodologice
-----------------------



AGENTUL ECONOMIC .................
Cont nr. .........................
Banca ............................

DIRECŢIA GENERALĂ
PENTRU AGRICULTURA ŞI ALIMENTAŢIE
A JUDEŢULUI .........../MUNICIPIULUI BUCUREŞTI

Verificat şi avizat


pentru suma de ............. lei

Director general,
(data avizãrii)

DECONT JUSTIFICATIV
privind încasarea de la bugetul de stat a primei pentru graul de panificatie, cumpãrat în perioada ............., acordatã conform <>Ordonanţei Guvernului nr. 50/1998



┌─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ │ Cantitatea │ Prima de la │ Valoarea │
│ Produsul │ cumpãratã │ bugetul de stat│ primei │
│ │ (kg STAS) │ (lei/kg) │ (lei) │
│───────────────────────────│────────────────│────────────────│───────────────│
│ Grâu pentru panificatie │ │ 200 │ │
└─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

Director, Contabil-şef,



ANEXA 2
-------
la normele metodologice
-----------------------



DIRECŢIA GENERALĂ
PENTRU AGRICULTURA ŞI ALIMENTAŢIE


CENTRALIZATORUL
deconturilor justificative privind încasarea de la bugetul de stat a primei pentru graul de panificatie, acordatã conform <>Ordonanţei Guvernului nr. 50/1998

┌─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ │ │ Cantitatea │ Prima de la │ Valoarea │
│ Nr.│ Agentul economic │ cumpãratã │ bugetul de stat│ primei │
│crt.│ │ (kg STAS) │ (lei/kg) │ (lei) │
│────│──────────────────────│────────────────│────────────────│───────────────│
│ 1. │ │ │ 200 │ │
│────│──────────────────────│────────────────│────────────────│───────────────│
│ 2. │ │ │ 200 │ │
│────│──────────────────────│────────────────│────────────────│───────────────│
│ 3. │ │ │ 200 │ │
│────│──────────────────────│────────────────│────────────────│───────────────│
│ . │ │ │ │ │
│────│──────────────────────│────────────────│────────────────│───────────────│
│ . │ │ │ │ │
│────│──────────────────────│────────────────│────────────────│───────────────│
│ . │ │ │ │ │
└─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

Director general, Contabil-şef,



ANEXA 3
-------
la normele metodologice
-----------------------



MINISTERUL AGRICULTURII ŞI ALIMENTAŢIEI

SITUAŢIA
centralizata la nivelul judeţelor şi al municipiului Bucureşti a deconturilor justificative privind încasarea de la bugetul de stat a primei pentru graul de panificatie, acordatã conform <>Ordonanţei Guvernului nr. 50/1998

┌─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ │ │ Cantitatea │ Prima de la │ Valoarea │
│ Nr.│ Judeţul │ cumpãratã │ bugetul de stat│ primei │
│crt.│ │ │ (lei/kg) │ (lei) │
│────│──────────────────────│────────────────│────────────────│───────────────│
│ 1. │ │ │ 200 │ │
│────│──────────────────────│────────────────│────────────────│───────────────│
│ 2. │ │ │ 200 │ │
│────│──────────────────────│────────────────│────────────────│───────────────│
│ 3. │ │ │ 200 │ │
│────│──────────────────────│────────────────│────────────────│───────────────│
│ . │ │ │ │ │
│────│──────────────────────│────────────────│────────────────│───────────────│
│ . │ │ │ │ │
│────│──────────────────────│────────────────│────────────────│───────────────│
│ │ TOTAL: │ │ │ │
└─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

Ordonator principal de credite,


----------------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016