Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 637 din 25 septembrie 1998  privind infiintarea Societatii Nationale Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 637 din 25 septembrie 1998 privind infiintarea Societatii Nationale "Cai de Rasa" - S.A. prin reorganizarea Regiei Autonome "Cai de Rasa"

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 376 din 1 octombrie 1998
În conformitate cu prevederile <>Ordonanţei de urgenta a Guvernului nr. 30/1997 privind reorganizarea regiilor autonome, aprobatã şi modificatã prin <>Legea nr. 207/1997 , cu modificãrile ulterioare,

Guvernul României hotãrãşte:

ART. 1
(1) Se înfiinţeazã Societatea Nationala "Cai de Rasa" - S.A., societate pe acţiuni, unitate de interes public naţional, persoana juridicã romana cu capital de stat, cu sediul în municipiul Bucureşti, bd. Ion Ionescu de la Brad nr. 4, sectorul 1, prin reorganizarea Regiei Autonome "Cai de Rasa", care se desfiinţeazã.
(2) Societatea Nationala "Cai de Rasa" - S.A. se organizeazã şi funcţioneazã pe baza de gestiune economicã şi autonomie financiarã, potrivit dispoziţiilor legale în vigoare şi statutului prevãzut în anexa nr. 1.
(3) Societatea Nationala "Cai de Rasa" - S.A. va funcţiona sub autoritatea Ministerului Agriculturii şi Alimentaţiei.
ART. 2
(1) Capitalul social iniţial al Societãţii Naţionale "Cai de Rasa" - S.A. este de 17.185.158 mii lei şi se constituie prin preluarea patrimoniului net al Regiei Autonome "Cai de Rasa", evidenţiat în bilanţul contabil la data de 30 iunie 1998.
(2) Societatea Nationala "Cai de Rasa" - S.A. are în administrare gratuita bunuri proprietate publica în valoare de 18.328.603 mii lei.
(3) Sunt proprietate publica a statului patrimoniul genetic naţional, constituit din armasari pepinieri, iepe-mame şi armasari de monta publica, precum şi grajdurile pentru creşterea cabalinelor proprietate publica, manejurile, hipodromurile şi fondul funciar, prevãzute în anexa nr. 3.
ART. 3
Societatea Nationala "Cai de Rasa" - S.A. îşi desfãşoarã activitatea în domeniul creşterii cabalinelor, având ca principal obiect de activitate: coordonarea şi implementarea programului naţional de ameliorare genetica a cabalinelor; conservarea patrimoniului genetic naţional, constituit din totalitatea populatiilor de cabaline cu valoare genetica ridicatã; creşterea, ameliorarea, calificarea şi perfecţionarea efectivelor de cabaline în rasa pura, în cadrul hergheliilor care sunt ferme de elita, precum şi alte activitãţi prevãzute în statut.
ART. 4
(1) Societatea Nationala "Cai de Rasa" - S.A. are un numãr de 20 de subunitati cu statut de sucursala, prevãzute în anexa nr. 2.
(2) Sucursalele nu au personalitate juridicã şi vor efectua operaţiuni contabile pana la nivelul balanţei de verificare, în condiţiile Legii contabilitãţii nr. 82/1991, cu modificãrile ulterioare.
ART. 5
(1) Se finanţeazã de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Agriculturii şi Alimentaţiei cheltuielile pentru întreţinerea efectivelor de cabaline care sunt proprietate publica a statului -patrimoniu genetic naţional - şi pentru trecerea la turma de baza a cabalinelor necesare improspatarii acestuia.
(2) Celelalte activitãţi, precum şi cheltuielile pentru întreţinerea şi repararea manejurilor, grajdurilor şi hipodromurilor se suporta din veniturile proprii ale Societãţii Naţionale "Cai de Rasa" - S.A.
(3) Cheltuielile finanţate de la bugetul de stat pentru întreţinerea patrimoniului genetic naţional de cabaline cuprind totalitatea cheltuielilor pentru producerea, menţinerea şi îmbunãtãţirea calitãţii fondului genetic (salariile ingrijitorilor de baza şi auxiliari, C.A.S., cheltuielile pentru furaje, materiale şi obiecte de inventar, serviciile prestate de terţi, cheltuielile indirecte, precum şi o cota de 15% din cheltuielile generale ale Societãţii Naţionale "Cai de Rasa" - S.A.).
(4) Preţurile pentru cabalinele trecute la turma de baza se stabilesc prin ordin al ministrului agriculturii şi alimentaţiei, iar normele de cheltuieli finanţate de la bugetul de stat se aproba de Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei, cu avizul Ministerului Finanţelor.
ART. 6
(1) Toate drepturile şi obligaţiile Regiei Autonome "Cai de Rasa" vor fi preluate de cãtre Societatea Nationala "Cai de Rasa" - S.A.
(2) Societatea Nationala "Cai de Rasa" - S.A. se substituie Regiei Autonome "Cai de Rasa" în toate litigiile în curs în care aceasta are calitatea de parte.
(3) Societatea Nationala "Cai de Rasa" - S.A. poate participa, în baza aprobãrii date de Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei, la organismele hipice internaţionale.
ART. 7
Societatea Nationala "Cai de Rasa" - S.A. poate infiinta noi sucursale, herghelii, depozite de armasari, hipodromuri, centre de prezentare, cluburi hipice, baze hipice etc., specifice obiectului de activitate, cu avizul Ministerului Agriculturii şi Alimentaţiei.
ART. 8
Personalul Regiei Autonome "Cai de Rasa" va fi preluat de Societatea Nationala "Cai de Rasa" - S.A. şi este considerat transferat, pastrandu-şi drepturile salariale avute pana la încheierea noului contract colectiv de munca.
ART. 9
La data intrãrii în vigoare a prezentei hotãrâri acţiunile Societãţii Naţionale "Cai de Rasa" - S.A. sunt deţinute în totalitate de cãtre stat, care îşi exercita drepturile şi obligaţiile decurgând din calitatea de acţionar unic prin Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei, pana la privatizarea acesteia conform programului de privatizare.
ART. 10
Anexele nr. 1-3 fac parte integrantã din prezenta hotãrâre.
ART. 11
Pe data intrãrii în vigoare a prezentei hotãrâri se abroga <>Hotãrârea Guvernului nr. 702/1991 privind înfiinţarea Regiei Autonome "Cai de Rasa", publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 152 din 2 iulie 1992, şi Hotãrârea Consiliului de Miniştri nr. 536/1975 privind modul de finanţare a acţiunii de ameliorare a cãilor de munca, desfasurata prin depozitele de armasari pentru monta publica.

PRIM-MINISTRU
RADU VASILE

Contrasemneazã:
---------------
Ministrul agriculturii
şi alimentaţiei,
Dinu Gavrilescu

Ministrul reformei,
preşedintele Consiliului
pentru Reforma,
Ioan Muresan

Ministrul privatizãrii,
Sorin Dimitriu

Ministrul muncii
şi protecţiei sociale,
Alexandru Athanasiu

Ministrul finanţelor,
Decebal Traian Remes

ANEXA 1

STATUTUL
Societãţii Naţionale "Cai de Rasa" - S.A.

CAP. 1
Denumirea, forma juridicã, sediul, durata

ART. 1
Denumirea
Denumirea societãţii comerciale este Societatea Nationala "Cai de Rasa" - S.A.
În toate actele, facturile, anunţurile, publicaţiile şi alte acte emanând de la Societatea Nationala "Cai de Rasa" - S.A. denumirea acesteia va fi precedatã de cuvintele "societate pe acţiuni" sau urmatã de initialele "S.A.", de capitalul social şi numãrul de înmatriculare în registrul comerţului, de sediul şi codul fiscal.
ART. 2
Forma juridicã
Societatea Nationala "Cai de Rasa" - S.A. este persoana juridicã romana cu capital de stat, având forma juridicã de societate comercialã pe acţiuni, şi îşi desfãşoarã activitatea în conformitate cu legile romane şi cu prezentul statut.
ART. 3
Sediul
Sediul Societãţii Naţionale "Cai de Rasa" - S.A. este în România, municipiul Bucureşti, bd. Ion Ionescu de la Brad nr. 4, sectorul 1.
Sediul Societãţii Naţionale "Cai de Rasa" - S.A. poate fi schimbat în alta localitate din România, pe baza hotãrârii adoptate de adunarea generalã a actionarilor, potrivit legii.
La data infiintarii, Societatea Nationala "Cai de Rasa" - S.A. are în structura 20 de sucursale prevãzute în anexa nr. 2, unitãţi fãrã personalitate juridicã.
Sucursalele pot avea în subordine secţii hipice, centre comerciale en gros şi mic-gros, magazine de desfacere cu amãnuntul, laboratoare, ateliere, gospodãrii anexe etc., cu gestiune economico-financiarã şi întocmesc evidenta contabila pana la nivel de balanţa de verificare.
ART. 4
Durata
Durata Societãţii Naţionale "Cai de Rasa" - S.A. este nelimitatã, cu începere de la data înmatriculãrii ei în registrul comerţului.

CAP. 2
Scopul şi obiectul de activitate

ART. 5
Scopul
Societatea Nationala "Cai de Rasa" - S.A. are ca scop îndeplinirea strategiei naţionale stabilite pentru creşterea cãilor în România prin efectuarea, cu respectarea legislaţiei romane, de acte de comerţ corespunzãtoare obiectului de activitate aprobat prin prezentul statut.
ART. 6
Obiectul de activitate
Societatea Nationala "Cai de Rasa" - S.A. are ca obiect de activitate:
1. coordonarea şi implementarea programului naţional de ameliorare genetica a cabalinelor;
2. conservarea patrimoniului genetic naţional, constituit din totalitatea populatiilor de cabaline cu valoare genetica ridicatã, utilizate pentru realizarea progresului genetic la aceasta specie la nivel naţional;
3. creşterea, ameliorarea, calificarea şi perfecţionarea efectivelor de cabaline de rasa pura în cadrul hergheliilor proprii, care sunt ferme de elita, deţin material biologic de mare valoare genetica şi produc material de reproducţie;
4. organizarea şi coordonarea activitãţii de reproducţie, creştere şi sanitar-veterinare, în vederea realizãrii efectivelor pe rase, conform programului stabilit, în subunitatile proprii;
5. stabilirea, în raport cu cerinţele crescatorilor, a profilului subunitatilor sale, pe termen scurt, mediu şi lung, mentinand rasele de importanta ca depozite de gene;
6. organizarea şi desfãşurarea activitãţilor de cercetare ştiinţificã, în colaborare cu celelalte unitãţi din domeniul cercetãrii zootehnice;
7. realizarea în fiecare an a probelor de calificare, a lucrãrilor de bonitare şi clasare a întregului efectiv de cabaline proprietate a sa, precum şi a cãilor de rasa proprietate particularã şi atestarea exemplarelor destinate reproductiei din intreaga ţara, contra cost;
8. coordonarea miscarilor de reproducatori şi a altor categorii de cabaline între subunitati;
9. ţinerea registrelor genealogice pentru toate efectivele de cai de rasa din ţara, culegerea şi sistematizarea informaţiilor privind identificarea, înmatricularea, autorizarea la reproducţie, activitatea de reproducţie, miscarile reproducatorilor între herghelii;
10. publicarea cãrţilor crescatoriei naţionale ("Stud-Book"), pe fiecare rasa, pentru toate efectivele existente în ţara;
11. organizarea activitãţii de ameliorare a efectivelor de cabaline din marea creştere, prin:
- asigurarea de reproducatori cu o structura corespunzãtoare, pe rase, conform solicitãrilor din partea crescatorilor şi orientarilor stabilite de rezultatele cercetãrilor efectuate în acest domeniu;
- repartizarea în teritoriu, pe judeţe şi staţiuni, împreunã cu organele agricole judeţene şi primãriile interesate, a reproducatorilor, proprietate a sa, urmãrind modul de utilizare a acestora, precum şi îngrijirea şi adãpostirea lor;
- urmãrirea, în teritoriu, a efectului ameliorativ al armasarilor de monta publica proprietate a sa asupra populaţiei locale de cabaline, efectuand corecturile necesare;
12. organizarea bazei materiale pentru realizarea programelor economice, de cercetare şi sport pentru subunitatile sale privind materialul de reproducţie, medicamentele, vaccinurile, precum şi a propunerilor de investiţii, inclusiv construcţii-montaj;
13. participarea la organismele internaţionale şi realizarea operaţiunilor de cooperare economicã internationala în domeniul sau de activitate;
14. atestarea şi omologarea performantelor, originii şi a apartenentei de rasa, eliberarea de documente care sa ateste aceste însuşiri, recunoscute în ţara şi în strãinãtate, pentru toate efectivele de cai de rasa;
15. organizarea dresajului, a antrenamentului şi testarea cabalinelor prin curse cu public, pe hipodromurile proprii şi pe alte hipodromuri din ţara şi din strãinãtate, organizarea pariurilor, elaborarea regulamentelor de curse şi pariuri, precum şi organizarea de activitãţi sportive şi investiţii în sportul hipic;
16. cultivarea în cele mai bune condiţii a terenurilor arabile, îmbunãtãţirea pajiştilor, exploatarea pasunilor împãdurite şi a terenurilor cu vegetaţie forestierã, în vederea obţinerii tuturor cantitãţilor de furaje necesare subunitatilor sale şi a altor produse destinate vânzãrii;
17. comercializarea cabalinelor obţinute, stabilind, în urma lucrãrilor de clasare, destinaţia acestora, pe categorii, pentru intern şi export;
18. activitatea de comerţ exterior, import-export, valorificarea produselor importate, cooperarea privind caii de rasa, inclusiv prin sistem barter;
19. închirierea de cabaline, schimburi de cabaline de reproducţie, precum şi cumpãrãri de cabaline din ţara şi din strãinãtate;
20. asocierea şi colaborarea cu agenţi economici din ţara şi din strãinãtate pentru promovarea obiectului sau de activitate;
21. organizarea şi participarea la concursuri, expoziţii etc., în ţara şi în strãinãtate;
22. prestãri de servicii de echitatie, turism ecvestru, transport hipo, transport auto, agrement etc.;
23. concesionarea sau închirierea, în condiţiile legii, a unor activitãţi economice, sucursale, pãrţi din acestea, terenuri, clãdiri ori asocierea în participaţiune;
24. amenajarea şi administrarea unor baze de odihna şi tratament, proprii sau închiriate, pentru salariaţii sãi şi pentru terţe persoane;
25. colectarea şi reconditionarea cabalinelor din marea creştere, în vederea valorificãrii lor la export pentru carne;
26. organizarea altor activitãţi şi servicii pentru valorificarea unor oportunitati profitabile.

CAP. 3
Capitalul social, acţiunile

ART. 7
Capitalul social
Capitalul social iniţial al Societãţii Naţionale "Cai de Rasa" - S.A. se constituie prin preluarea patrimoniului net, reevaluat potrivit legii, al Regiei Autonome "Cai de Rasa", care se reorganizeazã, evaluat la 17.185.158 mii lei în baza bilanţului contabil la data de 30 iunie 1998, împãrţit în 171.851 acţiuni nominative în valoare nominalã de 100.000 lei fiecare.
Capitalul social iniţial este în întregime subscris şi deţinut integral de statul roman, în calitate de acţionar unic, pana la transmiterea acţiunilor din proprietatea statului cãtre terţe persoane, fizice sau juridice, în condiţiile legii.
ART. 8
Reducerea sau majorarea capitalului social
Capitalul social poate fi redus sau majorat pe baza hotãrârii adunãrii generale extraordinare a actionarilor, în condiţiile şi cu respectarea procedurilor prevãzute de lege.
ART. 9
Acţiunile
Acţiunile nominative ale Societãţii Naţionale "Cai de Rasa" - S.A. vor cuprinde toate elementele prevãzute de lege.
Acţiunile vor purta timbrul sec al Societãţii Naţionale "Cai de Rasa" - S.A. şi semnatura a doi administratori.
Societatea Nationala "Cai de Rasa" - S.A. va tine evidenta acţiunilor într-un registru numerotat, sigilat şi parafat de preşedintele consiliului de administraţie, care se pãstreazã la sediul acesteia.
Persoanele fizice sau juridice, romane şi strãine, vor putea deţine acţiuni ale Societãţii Naţionale "Cai de Rasa" - S.A. Statul îşi rezerva dreptul de a pãstra un pachet de acţiuni sau acţiunea nominativã de control.
ART. 10
Obligaţiuni
Societatea Nationala "Cai de Rasa" - S.A. este autorizata sa emita obligaţiuni în condiţiile legii.
ART. 11
Drepturi şi obligaţii decurgând din acţiuni
Fiecare acţiune subscrisã şi vãrsatã de acţionari, potrivit legii, conferã acestora dreptul la un vot în adunarea generalã a actionarilor, dreptul de a alege şi de a fi aleşi în organele de conducere, dreptul de a participa la distribuirea profitului, conform prevederilor prezentului statut şi dispoziţiilor legale, respectiv alte drepturi prevãzute în statut.
Deţinerea acţiunii certifica adeziunea de drept la statut.
Drepturile şi obligaţiile legate de acţiuni urmeazã acţiunile în cazul trecerii lor în proprietatea altor persoane.
Când o acţiune nominativã devine proprietatea mai multor persoane, nu se va înscrie transmiterea decât în condiţiile în care acestea desemneazã un reprezentant unic pentru exercitarea drepturilor rezultând din acţiuni.
Obligaţiile Societãţii Naţionale "Cai de Rasa" - S.A. sunt garantate cu capitalul social al acesteia, iar actionarii rãspund în limita acţiunilor pe care le deţin.
Patrimoniul Societãţii Naţionale "Cai de Rasa" - S.A. nu poate fi grevat de datorii sau de alte obligaţii personale ale actionarilor.
Un creditor al unui acţionar poate formula pretenţii asupra partii din profitul Societãţii Naţionale "Cai de Rasa" - S.A., care i se va repartiza de cãtre adunarea generalã a actionarilor, sau asupra cotei-pãrţi cuvenite acestuia la lichidarea Societãţii Naţionale "Cai de Rasa" - S.A. în condiţiile prezentului statut.
ART. 12
Cesiunea acţiunilor
Acţiunile sunt indivizibile cu privire la Societatea Nationala "Cai de Rasa" - S.A., care nu recunoaşte decât un singur proprietar pentru fiecare acţiune.
Cesiunea parţialã sau totalã a acţiunilor între acţionari sau terţi se efectueazã în condiţiile şi cu procedura prevãzute de lege.
ART. 13
Pierderea acţiunilor
În cazul pierderii unor acţiuni, proprietarul va trebui sa anunţe consiliul de administraţie şi sa facã public faptul prin presa, în cel puţin doua ziare de larga circulaţie din localitatea în care se afla sediul principal al Societãţii Naţionale "Cai de Rasa" - S.A. Acţiunile pierdute se anuleazã. Anularea lor se va publica în Monitorul Oficial al României, Partea a III-a.
Dupã 6 luni acţionarul va putea obţine un duplicat al acţiunilor pierdute.

CAP. 4
Adunarea generalã a actionarilor

ART. 14
Atribuţii
Adunarea generalã a actionarilor Societãţii Naţionale "Cai de Rasa" - S.A. este organul de conducere care decide asupra activitãţii acesteia şi asupra politicii ei economice.
Adunarea generalã a actionarilor are urmãtoarele atribuţii principale:
a) aproba propunerile privind strategia globalã de dezvoltare, retehnologizare, modernizare, restructurare economico-financiarã;
b) alege 3 cenzori şi 3 cenzori supleanţi în condiţiile legii;
c) alege consiliul de administraţie conform prevederilor <>Legii nr. 31/1990 , republicatã, îl descarca de gestiune şi îl revoca;
d) stabileşte, dupã caz, nivelul salariilor sau al indemnizaţiilor lunare ale membrilor consiliului de administraţie, al indemnizaţiilor lunare ale cenzorilor, precum şi nivelul garanţiilor acestora;
e) aproba bugetul de venituri şi cheltuieli şi, dupã caz, programul de activitate pe exerciţiul financiar urmãtor;
f) aproba bilanţul contabil şi contul de profit şi pierderi dupã analizarea rapoartelor consiliului de administraţie şi cenzorilor, aproba repartizarea profitului conform legii;
g) hotãrãşte folosirea dividendelor aferente acţiunilor gestionate, pentru restructurare şi dezvoltare;
h) hotãrãşte, la propunerea consiliului de administraţie, limitele de competenta cu privire la contractarea de împrumuturi bancare pe termen lung, inclusiv a celor externe, a împrumuturilor bancare curente, a creditelor comerciale şi a garanţiilor;
i) hotãrãşte înfiinţarea şi desfiinţarea sucursalelor, fuziunea, divizarea şi participarea la constituirea de noi persoane juridice sau asocierea cu alte persoane juridice sau fizice;
j) se pronunţa asupra gestiunii administratorilor şi asupra modului de recuperare a prejudiciilor produse de cãtre aceştia;
k) hotãrãşte gajarea, închirierea sau vânzarea unor active;
l) hotãrãşte schimbarea formei juridice, mutarea sediului şi schimbarea obiectului de activitate;
m) aproba majorarea sau reducerea capitalului social;
n) hotãrãşte dizolvarea anticipata;
o) încheie contractul de administrare cu membrii consiliului de administraţie;
p) hotãrãşte asupra constituirii comisiei de selecţie pentru desemnarea managerului.
Adunãrile generale ale actionarilor sunt ordinare şi extraordinare.
ART. 15
Convocarea adunãrii generale a actionarilor
Adunarea generalã a actionarilor se convoacã de cãtre preşedintele consiliului de administraţie sau de cãtre vicepreşedinte, pe baza împuternicirii date de preşedinte.
Adunãrile generale ordinare ale actionarilor au loc cel puţin o data pe an, în cel mult doua luni de la încheierea exerciţiului financiar, pentru examinarea bilanţului contabil şi a contului de profit şi pierderi pe anul precedent şi pentru stabilirea programului de activitate şi a bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul în curs.
Adunarea generalã a actionarilor va fi convocatã de administratori ori de câte ori va fi nevoie, în conformitate cu prevederile din statut, cu cel puţin 30 de zile înainte de data stabilitã.
Convocarea va fi publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea a IV-a, şi într-un ziar de larga circulaţie.
Convocarea va cuprinde locul şi data adunãrii generale a actionarilor, precum şi ordinea de zi, cu menţionarea explicita a tuturor problemelor care vor face obiectul dezbaterilor acesteia.
Când în ordinea de zi figureazã propuneri pentru modificarea statutului, convocarea va trebui sa cuprindã textul integral al propunerilor.
Adunarea generalã a actionarilor se întruneşte la sediul Societãţii Naţionale "Cai de Rasa" - S.A. sau în alt loc indicat în convocare.
ART. 16
Organizarea adunãrii generale a actionarilor
În ziua şi la ora indicate în convocare, şedinţa adunãrii generale a actionarilor se va deschide de cãtre preşedintele consiliului de administraţie sau, în lipsa acestuia, de cãtre cel care îi tine locul.
Adunarea generalã a actionarilor va alege dintre actionarii prezenţi 2 sau mai mulţi secretari care vor verifica lista de prezenta a actionarilor, indicând capitalul social pe care îl reprezintã fiecare şi îndeplinirea tuturor formalitãţilor cerute de lege şi de statut pentru ţinerea şedinţei, şi va desemna secretarul care va întocmi procesul-verbal al adunãrii generale a actionarilor.
Procesul-verbal va fi semnat de persoana care a prezidat şedinţa şi de secretar.
Procesul-verbal al adunãrii generale a actionarilor se va scrie într-un registru sigilat şi parafat.
La procesul-verbal se vor anexa actele referitoare la convocare, precum şi listele de prezenta a actionarilor.
La şedinţele ordinare şi extraordinare ale adunãrii generale a actionarilor în care se dezbat probleme referitoare la raporturile de munca cu personalul Societãţii Naţionale "Cai de Rasa" - S.A. pot fi invitaţi şi reprezentanţii salariaţilor.
ART. 17
Exercitarea dreptului de vot în adunarea generalã a actionarilor
Hotãrârile adunãrii generale a actionarilor se iau prin vot deschis.
Actionarii voteazã, de regula, prin ridicarea mainii.
Votul secret este obligatoriu pentru alegerea membrilor consiliului de administraţie şi a cenzorilor, pentru revocarea lor şi pentru luarea hotãrârilor referitoare la rãspunderea administratorilor.
La propunerea persoanei care prezideazã adunarea generalã a actionarilor sau a unui grup de acţionari prezenţi sau reprezentaţi, care deţin cel puţin o pãtrime din capitalul social, se va putea decide ca votul sa fie secret.
Pentru a fi opozabile terţilor, hotãrârile adunãrii generale a actionarilor vor fi depuse în termen de 15 zile la oficiul registrului comerţului pentru a fi menţionate, în extras, în registru şi publicate în Monitorul Oficial al României, Partea a IV-a.
Ele nu vor putea fi executate înainte de aducerea la îndeplinire a formalitãţilor de mai sus.
Hotãrârile luate de adunãrile generale ale actionarilor în limitele legii şi ale statutului sunt obligatorii chiar şi pentru actionarii care nu au luat parte la adunare sau care au votat impotriva.
Actionarii care nu sunt de acord cu hotãrârile luate de adunãrile generale ale actionarilor cu privire la schimbarea obiectului de activitate, a sediului sau a formei juridice ale Societãţii Naţionale "Cai de Rasa" - S.A. au dreptul de a se retrage din aceasta şi de a obţine contravaloarea acţiunilor pe care le deţin, conform prevederilor legale.

CAP. 5
Consiliul de administraţie

ART. 18
Organizare
Societatea Nationala "Cai de Rasa" - S.A. este administratã de un consiliu de administraţie compus din 9 membri: ingineri, medici veterinari, economişti, jurişti şi alţi specialişti din domeniul de activitate al acesteia.
Preşedintele consiliului de administraţie este directorul general al Societãţii Naţionale "Cai de Rasa" - S.A.
Consiliul de administraţie hotãrãşte în toate problemele privind activitatea Societãţii Naţionale "Cai de Rasa" - S.A., cu excepţia celor care, potrivit legii, sunt date în competenta altor organe.
Membrii consiliului de administraţie:
- se numesc pe o perioada de 4 ani, iar jumãtate dintre ei pot fi înlocuiţi la fiecare 2 ani;
- îşi pãstreazã calitatea de angajat la instituţia sau unitatea de la care provin, precum şi toate drepturile şi obligaţiile ce decurg din aceasta calitate;
- sunt plãtiţi cu o indemnizaţie lunarã, stabilitã de adunarea generalã a actionarilor, pentru activitatea desfasurata în aceasta calitate.
Consiliul de administraţie poate propune adunãrii generale a actionarilor înlocuirea unui membru necorespunzãtor.
Consiliul de administraţie se întruneşte la sediul Societãţii Naţionale "Cai de Rasa" - S.A. ori de câte ori este necesar, la convocarea preşedintelui sau a unei treimi din numãrul membrilor sãi.
Şedinţa este prezidata de preşedinte, iar în lipsa acestuia, de cãtre vicepreşedinte.
Secretarul consiliului de administraţie va fi numit de preşedintele acestuia.
Pentru valabilitatea deciziilor, este necesarã prezenta a cel puţin jumãtate din numãrul membrilor consiliului de administraţie.
Deciziile se iau cu majoritatea absolutã a membrilor prezenţi.
Dezbaterile consiliului de administraţie au loc conform ordinii de zi, stabilitã şi comunicatã de preşedinte cu cel puţin 7 zile înainte de data ţinerii şedinţei.
Dezbaterile se consemneazã în procesul-verbal al şedinţei, care se scrie într-un registru sigilat şi parafat de preşedintele consiliului de administraţie.
Procesul-verbal este semnat de toţi membrii consiliului de administraţie şi de secretar.
Pe baza procesului-verbal secretarul consiliului de administraţie redacteazã hotãrârea acestuia, care este semnatã de preşedinte.
Consiliul de administraţie poate delega, prin regulamentul sau de funcţionare, o parte dintre atribuţiile sale comitetului de direcţie şi poate recurge, de asemenea, la experţi pentru studierea anumitor probleme.
Deciziile comitetului de direcţie se iau cu majoritatea absolutã a voturilor membrilor sãi.
În relaţia cu terţii Societatea Nationala "Cai de Rasa" - S.A. este reprezentatã de cãtre directorul general-manager, pe baza şi în limitele împuternicirilor date de consiliul de administraţie, care semneazã actele care o angajeazã fata de aceştia.
Membrii consiliului de administraţie vor putea exercita orice act care este legat de administrarea Societãţii Naţionale "Cai de Rasa" - S.A., în interesul acesteia, în limita drepturilor care li se conferã prin lege şi prin prezentul statut.
Preşedintele consiliului de administraţie este obligat sa punã la dispoziţie actionarilor şi cenzorilor, la cererea acestora, toate documentele Societãţii Naţionale "Cai de Rasa" - S.A.
Membrii consiliului de administraţie rãspund în mod individual sau solidar, dupã caz, fata de Societatea Nationala "Cai de Rasa" - S.A., pentru prejudiciile rezultate din infracţiuni sau din abateri de la prevederile legale, pentru abateri de la statut sau pentru greşeli în administrarea acesteia.
Sunt incompatibile cu calitatea de membru în consiliul de administraţie persoanele care, potrivit <>Legii nr. 31/1990 , republicatã, nu pot fi fondatori, precum şi cele care, personal, rudele sau afinii lor pana la gradul al doilea inclusiv, sunt în acelaşi timp patroni sau asociaţi la societãţi comerciale cu capital privat cu acelaşi profil sau cu care sunt în relaţii comerciale directe.
Nu pot fi directori ai Societãţii Naţionale "Cai de Rasa" - S.A. şi ai subunitatilor acesteia persoanele care, potrivit <>Legii nr. 31/1990 , republicatã, nu pot fi fondatori sau administratori.
Administratorii sunt reeligibili pentru încã un mandat.
ART. 19
Atribuţiile consiliului de administraţie
Consiliul de administraţie are, în principal, urmãtoarele atribuţii:
a) aproba regulamentul de organizare şi funcţionare a Societãţii Naţionale "Cai de Rasa" - S.A.;
b) conduce şi coordoneazã intreaga activitate a Societãţii Naţionale "Cai de Rasa" - S.A.;
c) propune adunãrii generale a actionarilor structura organizatoricã şi funcţionalã a Societãţii Naţionale "Cai de Rasa" - S.A. şi a sucursalelor acesteia;
d) examineazã şi supune aprobãrii adunãrii generale a actionarilor bilanţul contabil şi contul de profit şi pierderi;
e) hotãrãşte cu privire la investiţiile ce urmeazã a fi realizate, potrivit obiectului de activitate, şi care se finanţeazã din surse proprii, din credite bancare sau din alocaţii de la bugetul de stat;
f) supune aprobãrii adunãrii generale a actionarilor bugetul de venituri şi cheltuieli, bilanţul contabil şi contul de profit şi pierderi pe anul precedent, precum şi proiectul programului de activitate şi proiectul bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul în curs;
g) aproba înstrãinarea bunurilor imobile aparţinând Societãţii Naţionale "Cai de Rasa" - S.A., în condiţiile legii;
h) aproba colaborarea, cooperarea sau asocierea, potrivit legii, cu persoane fizice sau juridice din ţara sau din strãinãtate;
i) asigura şi rãspunde de respectarea reglementãrilor legale privind protecţia mediului înconjurãtor;
j) negociaza şi încheie contractul de management cu managerul sau cu echipa managerialã desemnatã câştigãtoare a concursului de selecţie;
k) numeşte şi revoca directorii executivi, atunci când aceştia nu fac parte din echipa managerialã;
l) aproba garanţiile şi modul de constituire a acestora pentru directorii executivi ai Societãţii Naţionale "Cai de Rasa" - S.A., pentru directorii sucursalelor şi pentru persoanele care au calitatea de gestionar;
m) încheie acte juridice prin care sa dobândeascã, sa înstrãineze, sa închirieze, sa schimbe sau sa constituie în garanţie bunuri aflate în patrimoniul Societãţii Naţionale "Cai de Rasa" - S.A., cu aprobarea adunãrii generale a actionarilor, atunci când legea impune aceasta condiţie;
n) aproba regulamentul delegarilor de competenta pentru directorii executivi şi persoanele din conducerea sucursalelor, în vederea executãrii operaţiunilor Societãţii Naţionale "Cai de Rasa" - S.A.;
o) aproba încheierea oricãror contracte pentru care nu a delegat competenta directorilor din conducerea executivã;
p) supune adunãrii generale a actionarilor, în termen legal, raportul cu privire la activitatea Societãţii Naţionale "Cai de Rasa" - S.A., bilanţul contabil şi contul de profit şi pierderi pe anul precedent, precum şi proiectul programului de activitate şi proiectul bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul în curs;
q) convoacã adunarea generalã extraordinarã a actionarilor ori de câte ori este nevoie;
r) rezolva orice alte probleme cu care a fost însãrcinat de adunarea generalã a actionarilor.

CAP. 6
Comitetul de direcţie

ART. 20
Consiliul de administraţie poate delega o parte dintre atribuţiile sale unui comitet de direcţie.
Deciziile comitetului de direcţie se iau cu majoritatea absolutã a voturilor membrilor sãi.

CAP. 7
Gestiunea

ART. 21
Cenzorii
Gestiunea Societãţii Naţionale "Cai de Rasa" - S.A. este controlatã de acţionari şi de 3 cenzori aleşi de cãtre adunarea generalã a actionarilor.
În perioada în care statul deţine mai mult de 20% din capitalul social, unul dintre cenzori va fi recomandat de cãtre Ministerul Finanţelor.
Adunarea generalã a actionarilor alege, de asemenea, acelaşi numãr de cenzori supleanţi care îi pot înlocui, în condiţiile legii, pe cenzorii titulari.
Pentru a putea exercita dreptul de control, actionarilor li se pot prezenta, la cerere, date cu privire la activitatea Societãţii Naţionale "Cai de Rasa" - S.A., la situaţia patrimoniului, a profitului şi a pierderilor.
Cenzorii au urmãtoarele atribuţii principale:
a) în cursul exerciţiului financiar verifica gospodãrirea mijloacelor fixe şi a mijloacelor circulante, a portofoliului de efecte, casa şi registrele de evidenta contabila şi informeazã consiliul de administraţie asupra neregulilor constatate;
b) la încheierea exerciţiului financiar controleazã exactitatea inventarului, a documentelor şi informaţiilor prezentate de consiliul de administraţie asupra conturilor Societãţii Naţionale "Cai de Rasa" - S.A., bilanţului contabil, contului de profit şi pierderi, prezentând adunãrii generale a actionarilor un raport scris;
c) prezintã adunãrii generale a actionarilor punctul lor de vedere la propunerile de reducere a capitalului social sau de modificare a statutului.
Cenzorii sunt obligaţi, de asemenea:
a) sa facã, în fiecare luna şi inopinat, inspecţii ale casei şi sa verifice existenta titlurilor sau a valorilor care sunt în proprietatea Societãţii Naţionale "Cai de Rasa" - S.A. sau care au fost primite în gaj, cauţiune sau depozit;
b) sa ia parte la adunãrile generale ordinare şi extraordinare ale actionarilor, inserand în ordinea de zi propunerile pe care le vor considera necesare;
c) sa constate depunerea regulatã a garanţiei din partea administratorilor;
d) sa vegheze ca dispoziţiile legii, ale contractului de societate sau ale statutului sa fie îndeplinite de administratori şi de lichidatori.
Cenzorii se întrunesc la sediul Societãţii Naţionale "Cai de Rasa" - S.A. şi iau decizii în unanimitate. Dacã nu se realizeazã unanimitatea, raportul cu divergenţe se înainteazã adunãrii generale a actionarilor.
Cenzorii pot convoca adunarea generalã a actionarilor, dacã aceasta nu a fost convocatã de cãtre consiliul de administraţie, în cazul în care capitalul social s-a diminuat cu mai mult de 10% timp de 2 ani consecutivi, cu excepţia primilor 2 ani de la constituirea Societãţii Naţionale "Cai de Rasa" - S.A., sau ori de câte ori considera necesar pentru alte situaţii privind încãlcarea dispoziţiilor legale şi statutare.
Drepturile şi obligaţiile cenzorilor se completeazã cu dispoziţiile legale în acest domeniu.
Cenzorii şi cenzorii supleanţi se numesc pe o perioada de maximum 3 ani şi pot fi realeşi; numãrul cenzorilor trebuie sa fie impar.
Sunt incompatibile cu calitatea de cenzor persoanele care intra sub incidenta art. 18 penultimul alineat din prezentul statut, precum şi cei care sunt rude sau afini pana la gradul al patrulea inclusiv sau sotii administratorilor, cei care primesc sub orice forma, pentru alte funcţii decât cea de cenzor, salariu sau remuneraţie de la administrator sau de la Societatea Nationala "Cai de Rasa" - S.A.
Cenzorii sunt obligaţi sa depunã, înainte de începerea activitãţii, o garanţie egala cu o treime din garanţia stabilitã pentru membrii consiliului de administraţie.
În caz de deces, împiedicare fizica sau legalã, încetare sau renunţare la mandat a unui cenzor, cenzorul supleant cel mai în varsta îl înlocuieşte.
Dacã în acest mod numãrul cenzorilor nu poate fi completat, cenzorii rãmaşi numesc alta persoana în locul rãmas vacant, pana la întrunirea cea mai apropiatã a adunãrii generale a actionarilor.
În cazul în care nu mai rãmâne în funcţie nici un cenzor, consiliul de administraţie va convoca adunarea generalã a actionarilor, care va proceda la numirea altor cenzori.
Cenzorii vor trece într-un registru special deliberãrile, precum şi constatãrile fãcute pe durata exercitãrii mandatului lor.
Revocarea cenzorilor se va putea face numai de cãtre adunarea generalã a actionarilor.

CAP. 8
Activitatea

ART. 22
Finanţarea activitãţii proprii
Pentru îndeplinirea obiectului sau de activitate şi în conformitate cu atribuţiile stabilite, Societatea Nationala "Cai de Rasa" - S.A. utilizeazã surse de finanţare proprii, alocaţii bugetare pentru întreţinerea armasarilor pepinieri, iepelor-mame, armasarilor de monta publica şi trecerea cabalinelor la turma de baza, precum şi pentru investiţii de construcţii-montaj, dotãri specifice, credite bancare şi alte surse financiare.
Cheltuielile pentru aparatul propriu al Societãţii Naţionale "Cai de Rasa" - S.A. se acoperã dintr-o cota din veniturile realizate de sucursalele sale.
ART. 23
Exerciţiul financiar
Exerciţiul financiar începe la data de 1 ianuarie şi se încheie la data de 31 decembrie ale fiecãrui an. Primul exerciţiu financiar începe la data constituirii Societãţii Naţionale "Cai de Rasa" - S.A.
ART. 24
Personalul
Consiliul de administraţie al Societãţii Naţionale "Cai de Rasa" - S.A. şi cenzorii sunt aleşi de adunarea generalã a actionarilor.
Membrii comitetului de direcţie sunt aleşi de consiliul de administraţie.
Directorul general şi directorii executivi ai Societãţii Naţionale "Cai de Rasa" - S.A. sunt desemnaţi prin contractul de management sau sunt numiţi de consiliul de administraţie.
Directorii sucursalelor, celelalte persoane din conducerea acestora şi personalul de execuţie din aparatul de la sediul principal sunt numiţi şi concediati de directorul general.
Angajarea şi concedierea personalului din sucursale, cu excepţia celui din conducerea acestora, se face de conducãtorul sucursalei, în limita delegarii de competenta care i-a fost acordatã.
Plata salariilor şi a impozitelor aferente, a cotelor de asigurãri sociale, precum şi a altor obligaţii fata de bugetul de stat se va face potrivit legii.
Drepturile şi obligaţiile personalului Societãţii Naţionale "Cai de Rasa" - S.A. se stabilesc prin regulamentul de organizare şi funcţionare şi prin regulamentul de ordine interioarã.
Drepturile de salarizare şi celelalte drepturi de personal se stabilesc prin contractul colectiv de munca sau de consiliul de administraţie pentru personalul pe care îl numeşte acesta.
ART. 25
Amortizarea mijloacelor fixe
Consiliul de administraţie stabileşte, în condiţiile legii, modul de amortizare a mijloacelor fixe.
ART. 26
Evidenta contabila şi bilanţul contabil
Societatea Nationala "Cai de Rasa" - S.A. va tine evidenta contabila în lei şi va întocmi anual bilanţul contabil şi contul de profit şi pierderi, având în vedere normele metodologice elaborate de Ministerul Finanţelor.
Bilanţul contabil şi contul de profit şi pierderi vor fi publicate în Monitorul Oficial al României, Partea a IV-a, conform prevederilor legale.
ART. 27
Calculul şi repartizarea profitului
Profitul Societãţii Naţionale "Cai de Rasa" - S.A. se stabileşte pe baza bilanţului contabil aprobat de cãtre adunarea generalã a actionarilor. Profitul impozabil se stabileşte în condiţiile legii.
Profitul Societãţii Naţionale "Cai de Rasa" - S.A., rãmas dupã plata impozitului pe profit, se va repartiza, conform hotãrârilor adunãrilor generale ale actionarilor şi dispoziţiilor legale în vigoare, pentru constituirea de fonduri destinate dezvoltãrii, investiţiilor, modernizãrii, cercetãrii sau altor asemenea fonduri, precum şi pentru fondul cuvenit actionarilor pentru plata dividendelor.
Societatea Nationala "Cai de Rasa" - S.A. îşi constituie fond de rezerva şi alte fonduri în condiţiile legii.
Plata dividendelor cuvenite actionarilor se face de Societatea Nationala "Cai de Rasa" - S.A., în condiţiile legii, dupã aprobarea bilanţului contabil de cãtre adunarea generalã a actionarilor.
În cazul înregistrãrii de pierderi, adunarea generalã a actionarilor va analiza cauzele şi va hotãrî în consecinta.
Suportarea pierderilor de cãtre acţionari se va face proporţional cu aportul la capitalul social şi în limita capitalului social subscris.
ART. 28
Registrele
Societatea Nationala "Cai de Rasa" - S.A. tine registrele prevãzute de lege.

CAP. 9
Asocierea

ART. 29
Societatea Nationala "Cai de Rasa" - S.A. poate constitui, singura sau împreunã cu alte persoane juridice sau fizice, alte societãţi comerciale sau alte persoane juridice, în condiţiile prevãzute de lege şi de prezentul statut.
ART. 30
Societatea Nationala "Cai de Rasa" - S.A. poate încheia contracte de asociere cu alte persoane juridice sau fizice, fãrã constituirea de noi persoane juridice, dacã asocierea este destinatã realizãrii scopului şi obiectului sau de activitate.
ART. 31
Condiţiile de participare a Societãţii Naţionale "Cai de Rasa" - S.A. la constituirea de noi persoane juridice sau în contractele de asociere prevãzute la art. 30 se vor stabili prin acte constitutive sau prin contractul de asociere, care vor fi aprobate de adunarea generalã a actionarilor.
ART. 32
Modificarea formei juridice
Societatea Nationala "Cai de Rasa" - S.A. va putea fi transformata în alta forma de societate comercialã prin hotãrârea adunãrii generale a actionarilor.
În perioada în care statul este acţionar unic, transformarea formei juridice a Societãţii Naţionale "Cai de Rasa" - S.A. se va putea face numai cu aprobarea Ministerului Agriculturii şi Alimentaţiei, prin împuterniciţii mandatati sa reprezinte interesele capitalului de stat.
Noua societate comercialã va îndeplini formalitãţile legale de înregistrare şi publicitate, cerute la înfiinţarea societãţilor comerciale.
ART. 33
Dizolvarea
Dizolvarea Societãţii Naţionale "Cai de Rasa" - S.A. va avea loc în urmãtoarele situaţii:
a) imposibilitatea realizãrii obiectului de activitate;
b) deschiderea procedurii lichidãrii sau pierderea unei jumãtãţi din capitalul social, dupã ce s-a consumat fondul de rezerva, dacã adunarea generalã a actionarilor nu decide completarea capitalului social sau reducerea lui la suma rãmasã;
c) dacã numãrul de acţionari va fi redus sub 5 mai mult de 9 luni;
d) la cererea oricãrui acţionar, dacã împrejurãrile de forta majorã şi consecinţele lor dureazã mai mult de 10 luni, iar adunarea extraordinarã a actionarilor constata ca funcţionarea Societãţii Naţionale "Cai de Rasa" - S.A. nu mai este posibila;
e) în orice alte situaţii, pe baza hotãrârii adunãrii generale extraordinare a actionarilor, luatã în unanimitate.
Dizolvarea Societãţii Naţionale "Cai de Rasa" - S.A. trebuie sa fie înscrisã în registrul comerţului şi publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea a IV-a.
ART. 34
Lichidarea
Dizolvarea Societãţii Naţionale "Cai de Rasa" - S.A. are ca efect deschiderea procedurii lichidãrii.
Lichidarea Societãţii Naţionale "Cai de Rasa" - S.A. şi repartizarea patrimoniului se fac în condiţiile legii şi cu respectarea procedurii prevãzute de lege.
ART. 35
Litigiile
Litigiile de orice fel apãrute între Societatea Nationala "Cai de Rasa" - S.A. şi persoane fizice sau juridice, romane sau strãine, sunt de competenta instanţelor judecãtoreşti din România.
Litigiile nãscute din raporturile contractuale dintre Societatea Nationala "Cai de Rasa" - S.A. şi persoane juridice romane pot fi soluţionate şi prin arbitraj.

CAP. 10
Dispoziţii finale

ART. 36
Prevederile prezentului statut se completeazã cu dispoziţiile legale referitoare la societãţile comerciale, cu dispoziţiile <>Legii nr. 31/1990 privind societãţile comerciale, republicatã, şi ale Codului comercial.

ANEXA 2



SUCURSALELE
Societãţii Naţionale "Cai de Rasa" - S.A.

────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr.
crt. Denumirea Sediul
─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

1. Sucursala Depozitul de Armasari Arad Municipiul Arad, str. Dumbrava
Roşie nr. 5, judeţul Arad
2. Sucursala Herghelia Bontida Comuna Jucu, Str. Dejului nr. 34,
judeţul Cluj
3. Sucursala Herghelia Balc Comuna Balc, Str. Garii nr. 1,
judeţul Bihor
4. Sucursala Herghelia Cislau Comuna Cislau, judeţul Buzau
5. Sucursala Herghelia Beclean Oraşul Beclean, Str. Bistritei nr.
45, judeţul Bistrita-Nasaud
6. Sucursala Herghelia Dor Marunt Comuna Dor Marunt, judeţul Calarasi
7. Sucursala Depozitul de Armasari Comuna Timisesti, judeţul Neamt
Dumbrava
8. Sucursala Hipodromul Ploiesti Municipiul Ploiesti, Sos. Ghighiului
nr. 2, judeţul Prahova
9. Sucursala Depozitul de Armasari Comuna Homorod, Str. Cazarmii nr. 9,
Homorod judeţul Braşov
10. Sucursala Herghelia Izvin Comuna Recas, judeţul Timis
11. Sucursala Herghelia Jegalia Comuna Perisoru, judeţul Calarasi
12. Sucursala Herghelia Lucina Comuna Moldova-Sulita, judeţul
Suceava
13. Sucursala Herghelia Mangalia Municipiul Mangalia, judeţul
Constanta
14. Sucursala Herghelia Radauti Municipiul Radauti, str. Bogdan Voda
nr. 114, judeţul Suceava
15. Sucursala Herghelia Rusetu Comuna Rusetu, judeţul Buzau
16. Sucursala Depozitul de Armasari Comuna Ramnicelu, judeţul Brãila
Ramnicelu
17. Sucursala Herghelia Slatina Municipiul Slatina, str. Recea,
judeţul Olt
18. Sucursala Herghelia Sambata Comuna Voila, judeţul Braşov
19. Sucursala Depozitul de Armasari Municipiul Targu Mures, Str. Parcul
Targu Mures Sp. Mn. nr. 11, judeţul Mures
20. Sucursala Herghelia Tulucesti Comuna Tulucesti, judeţul Galaţi
─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



ANEXA 3



SITUAŢIA
bunurilor proprietate publica la data de 30 iunie 1998, care trec în administrarea gratuita a Societãţii Naţionale "Cai de Rasa" - S.A.

────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Bunuri proprietate Valoarea de
crt. publica U.M. Cantitatea inventar
- mii lei -
─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1. Cabaline de reproducţie, capete 2.060 11.513.122
din care:
- armasari pepinieri 110 473.310
- iepe-mame 650 3.229.609
- armasari de monta publica 1.300 7.810.203
2. Grajduri pentru cabaline de numãr 72 3.385.537
reproducţie
3. Manejuri numãr 7 976.685
4. Hipodromuri numãr 6 2.453.259
5. Fond funciar, ha 13.122 -
din care: agricol 11.812 -
─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
TOTAL - - 18.328.603
─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016