Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 626 din 20 iunie 2012  pentru aprobarea Amendamentului nr. 3 convenit intre Guvernul Romaniei si Banca Europeana de Investitii, prin scrisoarea semnata la Luxemburg la 9 mai 2012 si la Bucuresti la 22 mai 2012, la Contractul de finantare dintre Romania si Banca Europeana de Investitii destinat finantarii proiectului privind reabilitarea sectorului sanitar, semnat la Bucuresti la 28 februarie 2005, precum si pentru completarea art. 5 din Hotararea Guvernului nr. 442/2005 pentru aprobarea Contractului de finantare dintre Romania si Banca Europeana de Investitii destinat finantarii proiectului privind reabilitarea sectorului sanitar, semnat la Bucuresti la 28 februarie 2005    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 626 din 20 iunie 2012 pentru aprobarea Amendamentului nr. 3 convenit intre Guvernul Romaniei si Banca Europeana de Investitii, prin scrisoarea semnata la Luxemburg la 9 mai 2012 si la Bucuresti la 22 mai 2012, la Contractul de finantare dintre Romania si Banca Europeana de Investitii destinat finantarii proiectului privind reabilitarea sectorului sanitar, semnat la Bucuresti la 28 februarie 2005, precum si pentru completarea art. 5 din Hotararea Guvernului nr. 442/2005 pentru aprobarea Contractului de finantare dintre Romania si Banca Europeana de Investitii destinat finantarii proiectului privind reabilitarea sectorului sanitar, semnat la Bucuresti la 28 februarie 2005

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 432 din 29 iunie 2012

    În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicatã, şi al art. 5 alin. (2) din Hotãrârea Guvernului nr. 442/2005 pentru aprobarea Contractului de finanţare dintre România şi Banca Europeanã de Investiţii destinat finanţãrii proiectului privind reabilitarea sectorului sanitar, semnat la Bucureşti la 28 februarie 2005, cu completãrile ulterioare,

    Guvernul României adoptã prezenta hotãrâre.

    ART. 1
    Se aprobã Amendamentul nr. 3*) convenit între Guvernul României, prin Ministerul Finanţelor Publice, şi Banca Europeanã de Investiţii, prin scrisoarea semnatã la Luxemburg la 9 mai 2012 şi la Bucureşti la 22 mai 2012, la Contractul de finanţare dintre România şi Banca Europeanã de Investiţii destinat finanţãrii proiectului privind reabilitarea sectorului sanitar, semnat la Bucureşti la 28 februarie 2005, aprobat prin Hotãrârea Guvernului nr. 442/2005, cu completãrile ulterioare.
---------
    *) Traducere.

    ART. 2
    Dupã alineatul (2) al articolului 5 din Hotãrârea Guvernului nr. 442/2005 pentru aprobarea Contractului de finanţare dintre România şi Banca Europeanã de Investiţii destinat finanţãrii proiectului privind reabilitarea sectorului sanitar, semnat la Bucureşti la 28 februarie 2005, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 516 din 17 iunie 2005, cu completãrile ulterioare, se introduce un nou alineat, alineatul (3), cu urmãtorul cuprins:
    "(3) Comisioanele de amendament, ocazionate de amendarea contractului de finanţare potrivit alin. (1), se vor asigura de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Sãnãtãţii."

                                 PRIM-MINISTRU
                              VICTOR-VIOREL PONTA

                                Contrasemneazã:
                                ---------------
                               Viceprim-ministru,
                         ministrul finanţelor publice,
                                Florin Georgescu

                              Ministrul sãnãtãţii,
                                  Vasile Cepoi

    Bucureşti, 20 iunie 2012.
    Nr. 626.


                                                Banca Europeanã de Investiţii

    Ministerul Finanţelor Publice
    Str. Apolodor nr. 17, sectorul 5
    RO-70060 Bucureşti
    România

    În atenţia domnului Cristian Marius Sporiş, secretar de stat

    Luxemburg, 9 mai 2012 JUII/SEE/AIA


    Ref: România - Proiectul privind reabilitarea sectorului sanitar (FI nr. 22.943)

             Contract de finanţare între România şi Banca Europeanã
                 de Investiţii, din data de 28 februarie 2005,
             cu amendamentele ulterioare (Contractul de finanţare)


                 Amendamentul nr. 3 la Contractul de finanţare

    Stimaţi domni,
    Ne referim la Contractul de finanţare menţionat mai sus.
    1. Interpretare
    Dacã nu sunt definiţi altfel, termenii scrişi cu majusculã utilizaţi în aceastã scrisoare au înţelesul atribuit acestora în Contractul de finanţare. Referirile la articole sunt referiri la articole în Contractul de finanţare.
    În aceastã scrisoare:
    Data efectivã" înseamnã cea mai târzie datã dintre: (i) data la care Banca confirmã Împrumutatului, în scris (pentru evitarea oricãrei neînţelegeri, prin poşta electronicã), cã a primit douã exemplare originale ale acestei scrisori, contrasemnate în mod corespunzãtor, în numele Împrumutatului, împreunã cu o copie a împuternicirii corespunzãtoare a semnatarilor, dacã aceasta nu a fost transmisã anterior, şi faptul cã niciun alt document nu este necesar pentru finalizarea procesului de semnare a prezentului amendament nr. 3; şi (ii) data primirii de cãtre Bancã a plãţii comisionului de amendament, care în orice caz nu va fi mai târziu de 31 iulie 2012.
    Pentru evitarea oricãrei neînţelegeri, dacã documentaţia transmisã nu este satisfãcãtoare Bãncii sau dacã comisionul de amendament nu a fost plãtit, prezentul amendament nr. 3 nu îşi va produce efectele.
    2. Amendamente la Contractul de finanţare
    Începând cu data efectivã, avem plãcerea sã confirmãm cã, în urma cererii dumneavoastrã din data de 22 decembrie 2011, Banca acceptã amendarea anumitor prevederi ale Contractului de finanţare, astfel cum sunt stipulate mai jos.
    Articolul 1.02.A
    În articolul 1.02.A data "30 aprilie 2012" se înlocuieşte cu data "31 octombrie 2013".
    Articolul 1.02B
    În articolul 1.02.B data "31 decembrie 2011" se înlocuieşte cu data "30 iunie 2013".
    Articolul 1.08
    Dupã articolul 1.07 se introduce un nou articol, articolul 1.08, care va avea urmãtorul cuprins:
    "Comisionul de angajament
    Împrumutatul va plãti Bãncii un comision de angajament calculat la soldul zilnic netras, neanulat din împrumut, începând cu data de 31 iulie 2012 inclusiv, la o ratã egalã cu 0,10% (zece puncte de bazã) pe an, comisionul de angajament acumulat fiind plãtibil:
    a) la fiecare Datã de Platã; şi
    b) la ultima Datã de Tragere sau, dacã Împrumutul este anulat integral conform articolului 1.06 anterior datei de 30 iunie 2013, la data anulãrii.
    Dacã data la care comisionul urmeazã a fi plãtit nu este o Zi Lucrãtoare Relevantã, plata va fi efectuatã în urmãtoarea zi din acea lunã calendaristicã care este o Zi Lucrãtoare Relevantã, dacã este posibil, sau, în caz contrar, în ziua precedentã cea mai apropiatã care este o Zi Lucrãtoare Relevantã, în oricare dintre cazuri cu ajustarea corespunzãtoare a sumei comisionului de angajament datorat."
    Articolul 4.01.A
    Articolul 4.01.A se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "Împrumutatul va rambursa: (i) fiecare Tranşã disponibilizatã pânã la data de 31 august 2009 inclusiv, conform graficului de rambursare prezentat în anexa B1; (ii) fiecare Tranşã disponibilizatã dupã data de 31 august 2009 şi anterior datei de 9 mai 2012, conform graficului de rambursare prezentat în anexa B2; şi (iii) fiecare Tranşã disponibilizatã dupã data de 9 mai 2012 inclusiv, conform graficului de rambursare prezentat în anexa B3."
    Articolul 12.03
    Primul paragraf al articolul 12.03 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "Preambulurile şi urmãtoarele anexe fac parte integrantã din acest contract:
    - Anexa A (A1 şi A2) Descrierea Tehnicã şi Cerinţele privind Informaţiile în cadrul Proiectului;
    - Anexa B1 Graficul de rambursare (pentru Tranşele disponibilizate pânã la data de 31 august 2009 inclusiv);
    - Anexa B2 Graficul de rambursare (pentru Tranşele disponibilizate dupã data de 31 august 2009 şi anterior datei de 9 mai 2012);
    - Anexa B3 Graficul de rambursare (pentru Tranşele disponibilizate dupã data de 9 mai 2012 inclusiv);
    - Anexa C Definiţia EURIBOR şi LIBOR;
    - Anexa D Forma Certificatului din partea Împrumutatului; şi
    - Anexa E Formularul Cererii de Tragere."
    Modificãri în cadrul anexei A1 - Descrierea Tehnicã
    Ultimul rând din anexa A1 va fi modificat şi va avea urmãtorul cuprins: "Finalizarea Proiectului: 31 decembrie 2013".
    Anexa B3
    În ceea ce priveşte fiecare tranşã disponibilizatã dupã data de 9 mai 2012 inclusiv, o nouã anexã, anexa B3 (Graficul de rambursare), se insereazã dupã anexa B2 în forma prevãzutã în anexa la prezentul amendament nr. 3.
    3. Continuarea obligaţiilor
    Împrumutatul confirmã şi acceptã cã, în afara celor prevãzute şi agreate prin prezentul, aceastã scrisoare nu constituie o renunţare din partea Bãncii sau un amendament al celorlalţi termeni sau condiţii ale Contractului de finanţare. Banca îşi rezervã oricare dintre şi toate drepturile contractuale şi juridice pe care le are în cadrul acestui Contract de finanţare şi potrivit legislaţiei aplicabile.
    4. Comision de amendament
    Un comision de amendament în valoare de 20.000 EUR (douãzeci de mii de euro) va fi plãtit Bãncii de cãtre Împrumutat pentru încheierea acestui amendament nr. 3. Aceastã sumã va fi plãtitã în contul IBAN LU 080019 0150 0467 5000 deschis la Banque et Caisse D'\'adEpargne de L'\'adEtat, Luxembourg (BCEELULL), dupã semnarea prezentului amendament nr. 3 şi nu mai târziu de 31 iulie 2012, menţionând ca referinţã numãrul facturii.
    5. Legislaţia şi jurisdicţia aplicabile
    Prezenta scrisoare va fi guvernatã de legea Marelui Ducat al Luxemburgului, iar pãrţile la aceasta se supun Curţii de Justiţie a Uniunii Europene.
    Dacã sunteţi de acord cu cele de mai sus, vã rugãm sã returnaţi Bãncii, în atenţia doamnei Angela Iacomucci (tel 00 352 4379 83466), douã (2) exemplare originale ale prezentei scrisori, cu iniţiale pe fiecare paginã, datate şi semnate în numele şi din partea României, reprezentatã de Ministerul Finanţelor Publice, împreunã cu o copie a împuternicirii corespunzãtoare a semnatarilor, dacã aceasta nu a fost transmisã anterior, pânã la cel mai târziu 30 iunie 2012. Dupã aceastã datã, Banca îşi rezervã dreptul, în funcţie de propria sa decizie, de a confirma, prin notificarea Împrumutatului, dacã acceptarea prezentei scrisori de cãtre Împrumutat este consideratã a fi datã în mod valabil de cãtre Împrumutat.

                                   Cu stimã,
                         Banca Europeanã de Investiţii
                    Michael O'Halloran Massino Novo

    Agreat şi acceptat pentru şi în numele
    României, reprezentatã de Ministerul Finanţelor Publice,
    Cristian Marius Sporiş,
    secretar de stat
    Data: 22 mai 2012

    ANEXĂ
    (Anexa B3)

                              GRAFIC DE RAMBURSARE
                    România - Proiectul privind reabilitarea
                               sectorului sanitar

┌──────────────────────────────────────┬──────────────────────────────────────┐
│Data de scadenţã a rambursãrii tranşei│Sume care vor fi rambursate exprimate │
│ │ ca o fracţie din împrumutul │
│ │ disponibilizat de cãtre Bancã │
│ │ dupã data de 9 mai 2012 inclusiv │
├──────────────────────────────────────┼──────────────────────────────────────┤
│ 1. 25.02.2014 │ 1/32 │
│ 2. 25.08.2014 │ 1/32 │
│ 3. 25.02.2015 │ 1/32 │
│ 4. 25.08.2015 │ 1/32 │
│ 5. 25.02.2016 │ 1/32 │
│ 6. 25.08.2016 │ 1/32 │
│ 7. 25.02.2017 │ 1/32 │
│ 8. 25.08.2017 │ 1/32 │
│ 9. 25.02.2018 │ 1/32 │
│ 10. 25.08.2018 │ 1/32 │
│ 11. 25.02.2019 │ 1/32 │
│ 12. 25.08.2019 │ 1/32 │
│ 13. 25.02.2020 │ 1/32 │
│ 14. 25.08.2020 │ 1/32 │
│ 15. 25.02.2021 │ 1/32 │
│ 16. 25.08.2021 │ 1/32 │
│ 17. 25.02.2022 │ 1/32 │
│ 18. 25.08.2022 │ 1/32 │
│ 19. 25.02.2023 │ 1/32 │
│ 20. 25.08.2023 │ 1/32 │
│ 21. 25.02.2024 │ 1/32 │
│ 22. 25.08.2024 │ 1/32 │
│ 23. 25.02.2025 │ 1/32 │
│ 24. 25.08.2025 │ 1/32 │
│ 25. 25.02.2026 │ 1/32 │
│ 26. 25.08.2026 │ 1/32 │
│ 27. 25.02.2027 │ 1/32 │
│ 28. 25.08.2027 │ 1/32 │
│ 29. 25.02.2028 │ 1/32 │
│ 30. 25.08.2028 │ 1/32 │
│ 31. 25.02.2029 │ 1/32 │
│ 32. 25.08.2029 │ 1/32 │
└──────────────────────────────────────┴──────────────────────────────────────┘


                                 --------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016