Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 620 din 26 mai 1990  privind drepturile personalului trimis in strainatate pentru indeplinirea unor misiuni cu caracter temporar    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 620 din 26 mai 1990 privind drepturile personalului trimis in strainatate pentru indeplinirea unor misiuni cu caracter temporar

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 85 din 6 mai 1992


    Guvernul României hotărăşte:

    CAP. 1
    Dispoziţii generale

    ART. 1
    (1) Prevederile prezentei hotărîri se aplica personalului trimis în străinătate pentru îndeplinirea unor misiuni temporare reprezentind:
    a) vizite oficiale, tratative (negocieri), consultări, încheieri de convenţii, acorduri sau alte înţelegeri;
    b) documente, schimb de experienţa, specializare, tîrguri şi expoziţii, prospectarea pieţei, acţiuni de cooperare economică şi tehnico-ştiinţifică, contractări şi alte acţiuni care decurg din executarea contractelor de comerţ exterior;
    c) participări la sesiuni, simpozioane, conferinţe, consfătuiri, congrese, reuniuni şi manifestări ştiinţifice, cultural-artistice şi sportive;
    d) control şi îndrumare la misiuni diplomatice, oficii consulare, societăţi mixte, birouri, agenţii, unităţi proprii de comercializare, şantiere etc.;
    e) executări de lucrări de construcţii, reparaţii şi amenajări la imobilele misiunilor diplomatice, oficiilor consulare şi ale celorlalte forme de reprezentare în străinătate.
    (2) De asemenea, prevederile prezentei hotărîri se aplica şi personalului care efectuează lucrări, precum şi control de graniţa, vamal, fito-sanitar, de trafic feroviar, rutier şi altele asemenea, în zonele sau punctele comune de frontiera ale României.
    ART. 2
    Ministerele, celelalte organe centrale, precum şi alte unităţi care trimit personal în străinătate pentru îndeplinirea unor misiuni cu caracter temporar vor lua măsuri pentru:
    a) stabilirea numărului de persoane şi a duratei de deplasare în raport cu necesităţile concrete de realizare a misiunii;
    b) selecţionarea şi pregătirea personalului trimis în străinătate, precum şi organizarea temeinica a deplasărilor;
    c) analiza concluziilor şi propunerilor prezentate de către personalul respectiv la întoarcerea în ţara şi valorificarea optima a acestora.
    ART. 3
    (1) Personalului trimis în străinătate pentru îndeplinirea unor misiuni cu caracter temporar i se acorda:
    A. In străinătate:
    a) o indemnizaţie zilnica în valuta, denumita în continuare diurna, în vederea acoperirii cheltuielilor de hrana, a cheltuielilor marunte uzuale, precum şi a costului transportului în interiorul localităţii în care îşi desfăşoară activitatea;
    b) o indemnizaţie zilnica în valuta, pentru acoperirea cheltuielilor de cazare, denumita în continuare plafon de cazare.
    B. In ţara:
    Retribuţia şi alte drepturi în lei, potrivit legii.
    (2) Unităţile trimitatoare suporta, în valuta şi în lei, după caz, pe lîngă indemnizaţiile prevăzute la alin. (1) şi următoarele alte cheltuieli:
    a) costul transportului în trafic internaţional, cel între localităţile din ţara în care personalul se deplasează, precum şi pe distanta dus întors dintre aeroport sau gara şi locul de cazare;
    b) costul transportului documentaţiilor, mostrelor şi altor materiale sau obiecte necesare îndeplinirii misiunii;
    c) cheltuielile medicale, în condiţiile şi pentru cazurile stabilite de către Ministerul Sănătăţii, astfel: pentru vaccinuri şi medicamente specifice ţărilor şi localităţilor cu clima greu de suportat, pentru spitalizare şi intervenţii chirurgicale, în cazuri de urgenta;
    d) cheltuielile în legătura cu decesul în străinătate şi transportul în ţara a celor decedaţi;
    e) comisioanele şi taxele bancare, cheltuielile pentru obţinerea vizelor, de rezervare a locurilor la mijloacele de transport, taxele de aeroport, comisioanele de rezervare a camerelor şi alte asemenea, obligatorii pe plan local.

    CAP. 2
    Indemnizaţii în valuta

    SECŢIUNEA I
    Diurna

    ART. 4
    (1) Diurna în valuta se diferenţiază pe 3 categorii, ţinînd seama de funcţia personalului, precum şi de scopul şi caracterul misiunii, potrivit anexei nr. 1.
    (2) Cuantumul diurnei în valuta, la nivelul categoriei ca baza de calcul este prevăzut în anexa nr. 2. Diurna pentru celelalte categorii se stabileşte prin aplicarea la categoria de baza a coeficienţilor prevăzuţi în anexa nr 1.
    (3) Perioada pentru care se acorda diurna în valuta se determina ţinînd seama de mijlocul de transport folosit, avîndu-se în vedere:
    a) momentul decolarii avionului de pe primul aeroport din ţara, la plecarea în străinătate şi momentul aterizarii pe primul aeroport din ţara, la înapoierea din străinătate;
    b) momentul trecerii cu trenul sau cu mijloacele auto prin punctele frontierei de stat ale României, atît la plecarea în străinătate, cît şi la înapoierea în ţara.
    (4) Pentru fracţiunile de timp care nu însumează 24 de ore diurna se acorda astfel: 50% pînă la 12 ore şi 100% pentru perioada care depăşeşte 12 ore.
    (5) In situaţiile în care durata deplasării depăşeşte 30 de zile, diurna se reduce cu 20%, iar peste 60 de zile cu 30% .
    ART. 5
    (1) Personalul are dreptul la numai 30% din diurna stabilită pentru ţara în care are loc deplasarea, potrivit categoriei în care se încadrează, în cazul în care cheltuielile pentru masa se suporta de partenerii externi. Pe timpul necesar călătoriei pînă în localitatea din ţara de destinaţie se acorda diurna şi cazare în valuta în condiţiile stabilite prin prezenta hotărîre.
    (2) In situaţia în care partenerii externi suporta numai parţial cheltuielile privind masa, diferenţa de 70% din diurna se acorda în funcţie de numărul meselor asigurate, luindu-se în calcul 15% pentru micul dejun, 50% pentru masa de prinz şi 35% pentru masa de seara.
    (3) Prevederile alin. (1) şi (2) se aplica corespunzător si:
    a) personalului care, pe timpul misiunii în străinătate, se interneaza în spital, pentru cazurile şi în condiţiile stabilite potrivit prezentei hotărîri;
    b) membrilor colectivelor sportive, artistice, ştiinţifice şi alte asemenea, în situaţia în care cheltuielile de întreţinere şi cazare a acestora în străinătate se suporta din sumele plătite organizatorilor reuniunilor sau manifestărilor la care iau parte, la nivelul comunicat de către aceştia.
    (4) Dacă sumele acordate de către partenerii externi sînt superioare celor cuvenite în condiţiile stabilite prin prezenta hotărîre, diferenţa se depune în contul unităţilor trimitatoare. In caz contrar, se acorda diferenţa pînă la nivelul diurnei.
    In astfel de situaţii, pentru acoperirea primelor cheltuieli la sosirea în străinătate, personalul respectiv are dreptul la o suma în valuta rambursabila la înapoierea din deplasare, echivalenta cu nivelul diurnei şi cazării pe o zi.
    ART. 6
    (1) Personalul care efectuează lucrări în zonele sau punctele comune de frontiera ale României cu alte state, precum şi control de graniţa, vamal, fitosanitar, de trafic feroviar, rutier şi altele asemenea, beneficiază de indemnizaţii în valuta în cuantumul şi condiţiile stabilite prin anexa nr. 1, pct. 2, la Hotărîrea Guvernului României nr. 137/1990.
    (2) Personalul care executa lucrări de construcţii, reparaţii şi amenajări la imobilele reprezentantelor tarii noastre în străinătate are dreptul pe întreaga perioada a deplasării la o suma în valuta reprezentind 70% din diurna categoriei în care se încadrează.

    SECŢIUNEA a II-a
    Cazarea

    ART. 7
    (1) Plafonul de cazare se acorda în raport cu categoria de diurna în care se încadrează personalul, potrivit anexei nr. 1, pct. II.
    (2) Nivelul plafonului "A" de cazare, luat ca baza de calcul, este prevăzut în anexa nr. 2.
    (3) Sumele în valuta, corespunzătoare plafonului de cazare "B", se stabilesc prin aplicarea coeficientului prevăzut în anexa nr. 1, pct. II.
    (4) Plafoanele de cazare la care are dreptul personalul participant la diferite manifestări cu caracter internaţional se acorda la nivelul corespunzător tarifelor practicate de către hotelurile în care au loc manifestările respective, pe baza comunicării primite din partea organizatorilor.
    (5) In situaţia în care cazarea nu poate fi asigurata la unităţile hoteliere sau altele asemenea, personalul poate sa închirieze şi locuinţe, însă cu plata unei sume în limita a 75% din plafonul de cazare.
    (6) Eventualele plati pentru cazare, care depăşesc plafoanele stabilite în condiţiile prezentei hotărîri, se aproba de către conducerile unităţilor trimitatoare.
    (7) Prin cheltuieli de cazare se înţeleg, pe lîngă tarifele sau chiria plătită, şi eventualele taxe obligatorii pe plan local, precum şi costul micului dejun, atunci cînd este inclus în tarif.
    (8) Dacă pentru plata cazării partenerii externi acorda sume în valuta, diferenţa care depăşeşte costul efectiv al acesteia se depune în contul unităţilor trimitatoare.

    CAP. 3
    Transportul

    ART. 8
    (1) Personalul trimis în străinătate pentru îndeplinirea unor misiuni cu caracter temporar are dreptul sa călătorească cu avionul la clasa economică sau alte clase similare ca tarif, cu excepţia curierilor diplomatici şi a membrilor guvernului care pot călători cu clasa I.
    (2) Personalul poate sa călătorească cu trenul astfel:
    - miniştrii şi personalul încadrat în funcţii similare sau superioare la clasa I, cu vagon de dormit, cuseta single;
    - curierii diplomatici la clasa I, cu vagon de dormit cuseta dubla;
    - restul personalului cu vagon de dormit la clasa I, un loc în cuseta de 2-4 locuri.
    (3) Transportul în străinătate cu avionul, în măsura în care, prin convenţiile sau acordurile încheiate, nu s-a prevăzut altfel, se face cu avioanele companiilor româneşti sau pe rutele indicate de către acestea.
    (4) Transportul, dus-întors, pe distanta dintre aeroport sau gara şi locul de cazare, se face cu mijloacele de transport în comun, iar în lipsa acestora cu taxiul. De asemenea, pot călători cu taxiul delegaţii care au de îndeplinit sarcini speciale sau transporta documente, aparate, mostre şi alte asemenea necesare îndeplinirii misiunii.

    CAP. 4
    Alte cheltuieli

    ART. 9
    (1) Valuta necesară pentru acoperirea cheltuielilor prevăzute la cap. I art. 3 (2), precum şi cele pentru convorbiri telefonice, telex, comisioane de schimb şi altele asemenea, necesare îndeplinirii misiunii, se acorda în limita unei sume de pînă la 30% din totalul diurnei şi plafonului de cazare, la care are dreptul personalul. Avansarea de sume în valuta peste aceasta limita se poate face, în cazuri justificate, cu aprobarea conducerii unităţilor trimitatoare.
    (2) In cazul personalului care duce sau aduce pe roti mijloace auto în şi din străinătate se vor avansa sumele necesare pentru plata carburanţilor şi lubrifiantilor, precum şi pentru plata taxelor rutiere, de transbordare sau a altor cheltuieli speciale.

    CAP. 5
    Modificarea nivelului diurnelor şi plafoanelor de cazare

    ART. 10
    Comisia de baremuri, care funcţionează în cadrul Ministerului Finanţelor, formată din reprezentanţi ai Ministerului Finanţelor, Ministerului Afacerilor Externe şi Ministerului Comerţului Exterior poate modifica nivelul diurnelor şi al plafoanelor de cazare, prevăzute în anexa nr. 2, în condiţiile agravarii fenomenelor de inflaţie, a fluctuatiei cursurilor valutare, precum şi a altor fenomene care influenţează nivelul costului vieţii.
    De asemenea, Comisia de baremuri poate stabili, prin asimilare, nivelul diurnelor şi plafoanelor de cazare pentru ţările necuprinse în anexa nr. 2.

    CAP. 6
    Modul de acordare şi de justificare a sumelor cheltuite în valuta

    ART. 11
    (1) Sumele în valuta cuvenite personalului, în condiţiile stabilite prin prezenta hotărîre, se acorda sub forma de avans.
    (2) Justificarea sumelor cheltuite în valuta, cu excepţia celor reprezentind drepturile de diurna, se face pe baza de documente şi se aproba de către conducătorii unităţilor trimitatoare. In cazul cheltuielilor medicale este necesar şi avizul policlinicii de specialitate.
    (3) In situaţia în care în unele tari, potrivit practicii existente pe plan local, nu se eliberează documente sau acestea sînt reţinute de către autorităţi, sumele cheltuite se justifica pe baza de declaraţie data pe proprie răspundere. In ţările în care România are reprezentante, declaraţia se vizează de către aceste reprezentante dacă, pentru obţinerea vizei, nu sînt necesare cheltuieli de deplasare.
    ART. 12
    Avansurile în valuta folosite în alte scopuri sau cheltuite fără respectarea condiţiilor în care au fost acordate se recuperează din disponibilităţile valutare ale titularului iar, în lipsa acestora, în lei, potrivit legii.
    ART. 13
    Recuperarea avansului nejustificat sau a sumelor rămase necheltuite şi nedepuse sau depuse peste termenele prevăzute de lege, inclusiv penalităţile de intirziere, se face pe baza de dispoziţie emisă de către conducătorul compartimentului financiar-contabil al unităţii care a acordat avansul în valuta, indiferent de unitatea la care este încadrat în munca titularul de avans.

    CAP. 7
    Dispoziţii finale

    ART. 14
    In măsura în care prezenta hotărîre nu prevede altfel, dispoziţiile sale se completează cu prevederile legale în vigoare referitoare la acordarea, cheltuirea, justificarea, evidenta şi controlul sumelor puse la dispoziţia personalului care se deplasează în interesul serviciului pe teritoriul României.
    ART. 15
    Prevederile prezentei hotărîri, referitoare la încadrarea în categorii de diurna şi plafoane de cazare, se aplica şi personalului de la reprezentantele României din străinătate, pe perioada cînd se deplasează în interes de serviciu în ţara de reşedinţa sau în alta ţara străină, potrivit anexei nr. 3.
    ART. 16
    Anexele nr. 1-3 fac parte integrantă din prezenta hotărîre.
    ART. 17
    Se recomanda organizaţiilor cooperatiste şi obşteşti sa aplice în mod corespunzător prevederile prezentei hotărîri.
    ART. 18
    Prevederile prezentei hotărîri intră în vigoare începînd cu data de 1 iunie 1990. Cu aceeaşi data se abroga orice dispoziţii contrare.


                 PRIM-MINISTRU
                  PETRE ROMAN

    Bucureşti, 26 mai 1990.
    Nr. 620.

    ANEXA 1

    I. Categorii de diurne
    1. Categoria I - coeficient 1,00
    La aceasta categorie se încadrează personalul trimis în străinătate pentru:
    a) stagii de practica şi specializare;
    b) elaborari de lucrări sau documentaţii;
    c) documentare, schimb de experienţa şi studii;
    d) alte acţiuni neprevăzute la categoria a II-a.
    2. Categoria a II-a - coeficient 1,25
    La aceasta categorie se încadrează personalul trimis în străinătate pentru:
    a) efectuari de vizite oficiale la invitaţia organelor guvernamentale ale altor state;
    b) participări la adunări generale şi speciale şi la sesiunile secţiilor şi grupelor de lucru ale O.N.U., B.I.C.E., F.M.I., B.I.R.D., C.A.E.R., precum şi ale altor organizaţii internaţionale sau instituţii specializate ale acestora;
    c) participări la tratative (negocieri) în vederea încheierii sau semnării de acorduri, convenţii, protocoale, programe, declaraţii, rezoluţii, contracte externe, precum şi alte acţiuni pe baza de împuternicire;
    d) control şi îndrumare la oficii diplomatice, societăţi cu capital integral romanesc, birouri, agenţii, unităţi proprii de comercializare, şantiere, precum şi la societăţi mixte;
    e) personalul artistic din teatre, opere, operete, filarmonici, orchestre simfonice, circuri, ansambluri folclorice şi corale, exclusiv personalul tehnico-administrativ, precum şi sportivii de performanta, inclusiv antrenorii.
    De asemenea, se încadrează la aceasta categorie corespondenţii de presa, curierii diplomatici, directorii de tîrguri şi expoziţii, precum şi inginerii şi alt personal cu studii superioare care asigura coordonarea lucrărilor de construcţii, reparaţii şi amenajări la imobilele misiunilor diplomatice, oficiilor consulare şi ale celorlalte forme de reprezentare în străinătate.
    3. Categoria a III-a - coeficient 2,00
    La aceasta categorie se încadrează: miniştrii, miniştrii secretari de stat, primii adjuncţi ai ministrilor, adjunctii ministrilor, secretarii generali, restul personalului încadrat pe funcţii similare, precum şi academicienii şi membrii corespondenti ai Academiei Romane.
    Pentru personalul încadrat pe funcţii superioare diurna de categoria a III-a se majorează astfel:
    - cu 10% pentru viceprim-miniştri şi funcţii asimilate;
    - cu 20% pentru primul-ministru.
    II. Plafoane de cazare
    1. Plafonul A, coeficient 1,00, la care se încadrează personalul prevăzut la categoriile I-II de diurne.
    2. Plafonul B, coeficient 2,00 la care se încadrează personalul prevăzut la categoria a III-a de diurna.


    ANEXA 2

                  CATEGORII DE DIURNE ŞI PLAFOANE DE CAZARE

──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────-
   Nr. Ţara Valuta Categorii diurne Plafoane de cazare
   crt. ──────────────────────────────────────
                                            I II III A B
   ────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
   0 1 2 3 4 5 6 7
   ────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
     1. Afganistan $ 21 26 42 25 50
     2. Africa de Sud $ 22 27 44 35 70
     3. Albania LEKA 160 200 320 400 800
     4. Algeria $ 20 25 40 20 40
     5. Angola $ 20 25 40 30 60
     6. Anglia LIRA 15 19 30 30 60
     7. Antile $ 20 25 40 50 100
     8. Antigua $ 20 25 40 50 100
     9. Arabia Saudita $ 22 27 44 35 70
    10. Argentina $ 20 25 40 30 60
    11. Austria Sch.A 300 375 600 400 800
    12. Australia $ 25 31 50 30 60
    13. Bahrein $ 21 26 42 35 70
    14. Bahamas $ 20 25 40 50 100
    15. Bangladesh $ 17 21 34 30 60
    16. Belgia FB 800 1.000 1.600 1.000 2.000
    17. Benin $ 15 19 30 30 60
    18. Birmania $ 20 25 40 25 50
    19. Bolivia $ 19 24 38 30 60
    20. Botswana $ 15 19 30 35 70
    21. Brazilia $ 20 25 40 30 60
    22. Burkina-Faso $ 20 25 40 30 60
    23. Burundi $ 20 25 40 25 50
    24. Bulgaria LEVA 26 32 52 60 120
    25. Camerun $ 20 25 40 25 50
    26. Canada $ 25 31 50 50 100
    27. Capul Verde $ 20 25 40 25 50
    28. Cehoslovacia KCS. 220 275 440 600 1.200
    29. Chile $ 19 24 38 30 60
    30. R.P. Chineza $ 15 19 30 30 60
    31. Rep. Centrafricană $ 21 26 42 30 60
    32. Ciad $ 17 21 34 30 60
    33. Cipru $ 20 25 40 25 50
    34. Coasta de Fildes $ 21 26 42 25 50
    35. Columbia $ 19 24 38 30 60
    36. Congo $ 20 25 40 35 70
    37. Coreea de Sud $ 27 34 54 40 80
    38. R.P.D. Coreeana WONI 40 60 80 120 240
    39. Costa Rica $ 18 22 36 25 50
    40. Cuba PESOS 50 62 100 80 160
    41. Danemarca Kr.D. 140 175 280 350 700
    42. Djibouti $ 20 25 40 25 50
    43. R. Dominicană $ 22 27 44 25 50
    44. Ecuador $ 18 22 36 30 60
    45. Egipt $ 22 27 44 35 70
    46. Elveţia SFRS 36 45 72 75 150
    47. Emiratele Arabe
        Unite $ 21 26 42 50 100
    48. Etiopia $ 20 25 40 25 50
    49. Fidji $ 20 25 40 25 50
    50. Filipine $ 19 24 38 25 50
    51. Finlanda FMK 100 125 200 300 600
    52. Franta FF 150 187 300 250 500
    53. Gabon $ 20 25 40 35 70
    54. Gambia $ 20 25 40 35 70
    55. R.D. Germană DME 50 62 100 150 300
    56. R.F. Germană DMW 45 56 90 75 150
    57. Ghana $ 17 21 34 30 60
    58. Grecia $ 20 25 40 30 60
    59. Guatemala $ 19 24 38 30 60
    60. Guineea $ 20 25 40 35 70
    61. Guineea Ecuat. $ 20 25 40 30 60
    62. Guineea Bissau $ 20 25 40 35 70
    63. Guyana $ 20 25 40 25 50
    64. Haiti $ 20 25 40 25 50
    65. Honduras $ 19 24 38 30 60
    66. Hong Kong $ 20 25 40 40 80
    67. India $ 18 22 36 25 50
    68. Indonezia $ 20 25 40 25 50
    69. Iordania $ 20 25 40 30 60
    70. Irak $ 22 27 44 35 70
    71. Iran $ 15 19 30 35 70
    72. Irlanda LIRA 15 19 30 30 60
    73. Islanda $ 22 27 44 35 70
    74. Israel $ 20 25 40 30 60
    75. Italia $ 26 32 52 50 100
    76. Iugoslavia $ 20 25 40 30 60
    77. Jamaica $ 20 25 40 30 60
    78. Japonia Yeni 4.000 5.000 8.000 6.000 12.000
    79. Kampuchia $ 20 25 40 25 50
    80. Kenya $ 19 24 38 25 50
    81. Kuwait $ 20 25 40 35 70
    82. Laos $ 20 25 40 25 50
    83. Liban $ 20 25 40 25 50
    84. Liberia $ 20 25 40 25 50
    85. Libia $ 20 25 40 25 50
    86. Lesotho $ 20 25 40 30 60
    87. Luxemburg Fr.Lux. 750 937 1.500 1.000 2.000
    88. Madagascar $ 17 21 34 20 40
    89. Malayezia $ 17 21 34 35 70
    90. Mali $ 17 21 34 25 50
    91. Malta $ 26 32 52 25 50
    92. Mauriciu $ 20 25 40 30 60
    93. Maroc $ 20 25 40 25 50
    94. Mauritania $ 20 25 40 25 50
    95. Mexic $ 20 25 40 30 60
    96. Mongolia TUGRIK 50 62 100 200 400
    97. Mozambic $ 20 25 40 30 60
    98. Nepal $ 18 22 36 35 70
    99. Nicaragua $ 19 24 38 30 60
   100. Niger $ 20 25 40 25 50
   101. Nigeria $ 20 25 40 30 60
   102. Namibia $ 22 27 44 35 70
   103. Norvegia Kr.N 175 219 350 300 600
   104. Noua Zeelanda $ 25 31 50 30 60
   105. Olanda H.FL. 45 56 90 75 150
   106. Oman $ 21 26 42 40 80
   107. Panama $ 20 25 40 25 50
   108. Papua-Noua Guinee $ 20 25 40 25 50
   109. Paraguay $ 22 27 44 25 50
   110. Pakistan $ 18 22 36 25 50
   111. Peru $ 22 27 44 30 60
   112. Polonia ZLOŢI 80.000 100.000 160.000 100.000 200.000
   113. Portugalia $ 20 25 40 30 60
   114. Qatar $ 20 25 40 35 70
   115. Ruanda $ 20 25 40 30 60
   116. Salvador $ 20 25 40 30 60
   117. Sao Tome şi Principe $ 20 25 40 35 70
   118. Senegal $ 20 25 40 25 50
   119. Sierra Leone $ 20 25 40 30 60
   120. Singapore $ 20 25 40 35 70
   121. Siria $ 22 27 44 30 60
   122. Somalia $ 20 25 40 25 50
   123. Spania $ 22 27 44 30 60
   124. Sri Lanka $ 18 22 36 30 60
   125. S.U.A. $ 26 32 52 50 100
   126. Sudan $ 22 27 44 30 60
   127. Suedia Kr.S 150 187 300 350 700
   128. Surinam $ 20 25 40 25 50
   129. Taiwan $ 20 25 40 30 60
   130. Tanzania $ 20 25 40 25 50
   131. Thailanda $ 19 24 38 35 70
   132. Togo $ 20 25 40 25 50
   133. Tunisia $ 17 21 34 25 50
   134. Turcia $ 19 24 38 30 60
   135. Uganda $ 20 25 40 25 50
   136. Ungaria FORINTI 800 1.000 1.600 2.000 4.000

   137. U.R.S.S. RUBLE 20 25 40 55 110

   138. Uruguay $ 20 25 40 25 50

   139. Venezuela $ 22 27 44 30 60

   140. R.S. Vietnam DONGI 44.000 55.000 88.000 60.000 120.000

   141. R.A. Yemen $ 20 25 40 35 70

   142. R.P.D. Yemen $ 20 25 40 35 70

   143. Zair $ 20 25 40 20 40

   144. Zambia $ 20 25 40 25 50

   145. Zimbabwe $ 20 25 40 30 60

────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



    ANEXA 3
                              CATEGORII DE DIURNA
            pentru personalul trimis în misiune permanenta în străinătate,
                pe durata deplasării în interiorul tarii în care îşi
          desfăşoară activitatea sau în alta ţara decît cea de reşedinţa

    Încadrarea în categorii de diurne se face ţinînd seama de coeficienţii de ierarhizare prevăzuţi în anexa la Hotărîrea Guvernului nr. 386 din 9 aprilie 1990, astfel:
    - categoria I: personalul prevăzut la coeficienţii 1,0 - 2,1
    - categoria a II-a: personalul prevăzut la coeficienţii 2,2 - 3,0
    - categoria a III-a: personalul prevăzut la coeficienţii 3,1 - 4,0.
                               ──────────-
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016