Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 607 din 29 mai 2003  privind modificarea si completarea Normelor metodologice pentru punerea in aplicare a prevederilor   Legii nr. 152/1998 privind infiintarea Agentiei Nationale pentru Locuinte, aprobate prin   Hotararea Guvernului nr. 962/2001     Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 607 din 29 mai 2003 privind modificarea si completarea Normelor metodologice pentru punerea in aplicare a prevederilor Legii nr. 152/1998 privind infiintarea Agentiei Nationale pentru Locuinte, aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 962/2001

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 389 din 5 iunie 2003
În temeiul art. 107 din Constituţie şi al <>art. II din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 185/2002 pentru modificarea <>Legii nr. 152/1998 privind înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe,

Guvernul României adopta prezenta hotãrâre.

ART. 1
Normele metodologice pentru punerea în aplicare a prevederilor <>Legii nr. 152/1998 privind înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe, aprobate prin <>Hotãrârea Guvernului nr. 962/2001 , publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 626 din 4 octombrie 2001, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, se modifica şi se completeazã dupã cum urmeazã:
1. Alineatul (2) al articolului 2 va avea urmãtorul cuprins:
"(2) Terenurile care aparţin unitãţilor administrativ-teritoriale şi pe care se amplaseaza locuintele ce se realizeazã prin Agenţia Nationala pentru Locuinţe se asigura cu utilitãţi şi dotãri tehnico-edilitare prin obiective de investiţii promovate de cãtre consiliile locale, potrivit legii şi în corelare cu programele de construcţii de locuinţe derulate de agenţie."
2. Dupã alineatul (2) al articolului 2 se introduc doua noi alineate, (2^1) şi (2^2), cu urmãtorul cuprins:
"(2^1) Pe terenurile aflate în proprietate publica sau privatã a statului ori a unitãţilor administrativ-teritoriale, utilitatile şi dotãrile tehnico-edilitare se pot realiza şi prin promovarea şi finanţarea de cãtre Agenţia Nationala pentru Locuinţe a unor obiective de investiţii distincte şi/sau prin includerea acestora în obiective de investiţii publice privind construcţia de locuinţe.
(2^2) Pentru asigurarea corelãrii programelor de investiţii prevãzute la alin. (2) Agenţia Nationala pentru Locuinţe va încheia convenţii cu autoritãţile administraţiei publice locale prin bugetul cãrora se aproba programul de investiţii publice pentru realizarea de utilitãţi şi dotãri tehnico-edilitare."
3. Dupã alineatul (1) al articolului 16 se introduce un nou alineat, (1^1), cu urmãtorul cuprins:
"(1^1) În aplicarea prevederilor <>art. 6^1 alin. (4) din Legea nr. 152/1998 , cu modificãrile ulterioare, construcţiile de locuinţe pentru tineri, destinate închirierii, se amplaseaza pe terenuri primite în folosinta pe perioada realizãrii investiţiilor de cãtre Agenţia Nationala pentru Locuinţe conform prevederilor alin. (1), precum şi pe terenuri proprietate publica sau privatã a statului, transmise în administrarea agenţiei conform prevederilor <>Legii nr. 213/1998 privind proprietatea publica şi regimul juridic al acesteia, cu completãrile ulterioare, ori prin legi speciale."
4. Dupã alineatul (1) al articolului 17 se introduc doua noi alineate, (1^1) şi (1^2), cu urmãtorul cuprins:
"(1^1) Pentru realizarea unor construcţii de locuinţe pentru tineri, destinate închirierii, pe terenuri proprietate publica sau privatã a statului transmise în administrarea Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe conform art. 16 alin. (1^1), agenţia va achizitiona studii de fezabilitate care vor fi supuse aprobãrii potrivit legii.
(1^2) Finanţarea studiilor prevãzute la alin. (1^1) se asigura din alocaţii de la bugetul de stat prevãzute cu aceasta destinaţie prin bugetul Ministerului lucrãrilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei, aprobat în condiţiile legii."
5. La articolul 19 alineatul (3), partea introductivã va avea urmãtorul cuprins:
"(3) În protocolul de preluare a studiilor de fezabilitate şi/sau a terenurilor aferente construcţiilor se vor preciza şi urmãtoarele:"
6. Dupã alineatul (3) al articolului 19 se introduce un nou alineat, (3^1), cu urmãtorul cuprins:
"(3^1) Pentru obiectivele de investiţii promovate direct de Agenţia Nationala pentru Locuinţe, conform prevederilor art. 17 alin. (1^1), amplasate pe terenuri care nu fac parte din domeniul public sau privat al unitãţilor administrativ-teritoriale, agenţia va încheia cu consiliile locale convenţii în care se vor cuprinde, dupã caz, precizãrile de la alin. (3) lit. a)-e)."
7. Articolul 20 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 20. - În baza datelor transmise de consiliile locale conform art. 18 şi a obiectivelor de investiţii aprobate conform legii, în condiţiile art. 17 alin. (1^1), Agenţia Nationala pentru Locuinţe va întocmi şi va supune aprobãrii Ministerului lucrãrilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei lista cuprinzând locuintele pentru tineri, propuse a fi finalizate în anul urmãtor, conform modelului prevãzut în anexa nr. 2, document care va sta la baza întocmirii listei obiectivelor de investiţii privind construcţia de locuinţe pentru tineri, destinate închirierii, şi la fundamentarea alocaţiilor bugetare necesare în vedere finanţãrii acestora, conform prevederilor legale în vigoare."
8. Alineatele (3) şi (4) ale articolului 21 vor avea urmãtorul cuprins:
"(3) În promovarea obiectivelor de investiţii se pot avea în vedere transformarea, modernizarea şi/sau reabilitarea unor construcţii aflate în diferite stadii de execuţie, în condiţiile legii.
(4) Includerea în programul de construcţii de locuinţe pentru tineri, destinate închirierii, a obiectivelor de investiţii prevãzute la alin. (3) se va efectua de cãtre Agenţia Nationala pentru Locuinţe, cu avizul Ministerului lucrãrilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei."
9. Anexa model nr. 2a) la normele metodologice se înlocuieşte cu anexa la prezenta hotãrâre.
10. Textul referitor la obiectivul prevãzut în coloana 1 de la numãrul curent 4 din anexa nr. 3 la normele metodologice va avea urmãtorul cuprins:
"Preluarea terenurilor de construcţie, elaborarea şi aprobarea studiilor de fezabilitate"
ART. 2
Normele metodologice pentru punerea în aplicare a prevederilor <>Legii nr. 152/1998 privind înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe, aprobate prin <>Hotãrârea Guvernului nr. 962/2001 , publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 626 din 4 octombrie 2001, cu modificãrile şi completãrile ulterioare şi cu cele aduse prin prezenta hotãrâre, vor fi republicate în Monitorul Oficial al României, Partea I, dându-se textelor o noua numerotare.

PRIM-MINISTRU
ADRIAN NASTASE

Contrasemneazã:
---------------
Ministrul lucrãrilor publice,
transporturilor şi locuinţei,
Miron Tudor Mitrea

Ministrul finanţelor publice,
Mihai Nicolae Tanasescu

Bucureşti, 29 mai 2003.
Nr. 607.

ANEXA 1
-------
[Anexa model nr. 2a)
---------------------
la normele metodologice]
-------------------------

LISTA

cheltuielilor de capital necesare realizãrii
obiectivelor de investiţii privind construcţia
de locuinţe pentru tineri, destinate
închirierii, defalcate pe surse de finanţare

Cheltuielile de capital necesare realizãrii obiectivelor de investiţii sunt evidentiate, pe capitole de cheltuieli, în devizul general al investiţiei, conform prevederilor Metodologiei privind elaborarea devizului general pentru obiective de investiţii şi lucrãri de intervenţii, aprobatã prin <>Hotãrârea Guvernului nr. 1.179/2002 .
A. Consiliile locale şi agenţii economici pot finanta urmãtoarele cheltuieli:
1. Cheltuieli pentru obţinerea şi amenajarea terenului (obţinerea terenului, amenajarea terenului şi amenajãri pentru protecţia mediului)
2. Cheltuieli pentru asigurarea utilitãţilor necesare obiectivului
3. Cheltuieli pentru proiectare şi asistenta tehnica privind: elaborarea studiilor de teren; obţinerea avizelor, acordurilor şi autorizaţiilor; elaborarea studiului de fezabilitate; consultanţa pentru managementul investiţiei.
B. De la bugetul de stat şi din alte surse garantate de stat se pot finanta numai cheltuieli pentru construcţia de locuinţe, şi anume:
1. Cheltuieli pentru proiectare şi asistenta tehnica privind: elaborarea proiectului tehnic şi detalii de execuţie; organizarea procedurilor de achiziţii publice pentru execuţia lucrãrilor; consultanţa pentru administrarea contractului de execuţie; asistenta tehnica
2. Cheltuieli pentru investiţia de baza, respectiv pentru: execuţia clãdirii şi a instalaţiilor interioare aferente acesteia (electrice, sanitare, de încãlzire, de alimentare cu gaze naturale, telefonie, radio-Tv, PSI); procurarea şi montarea utilajelor functionale; procurarea dotãrilor PSI
3. Alte cheltuieli, dupã caz, pentru: organizare de şantier; comisioane, taxe şi cote legale; costul creditului
4. Cheltuielile efectuate de Agenţia Nationala pentru Locuinţe, prevãzute la art. 25 alin. (5) din normele metodologice şi cuprinse la cap. 3 nr. crt. 3.6 din devizul general al investiţiei.
NOTA: Pentru obiectivele de investiţii promovate în condiţiile art. 2 alin. (2^1) şi/sau ale art. 17 alin. (1^1) şi (1^2) din normele metodologice, cheltuielile prevãzute la lit. A se pot finanta prin Agenţia Nationala pentru Locuinţe, din alocaţii de la bugetul de stat şi din surse garantate de stat constituite cu aceasta destinaţie conform legii, dacã prin convenţiile încheiate conform prevederilor art. 2 alin. (2^2), respectiv ale art. 19 alin. (3^1) din normele metodologice nu se prevede altfel.

---------------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016