Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 600 din 10 mai 2006  privind sprijinul direct al statului acordat producatorilor de legume de sera si ciuperci de cultura in anul 2006    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 600 din 10 mai 2006 privind sprijinul direct al statului acordat producatorilor de legume de sera si ciuperci de cultura in anul 2006

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 424 din 17 mai 2006
În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicatã, al art. 7 alin. (1) şi (3) şi al <>art. 8 alin. (1) din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 108/2001 privind exploataţiile agricole, aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 166/2002 , cu completãrile ulterioare,

Guvernul României adoptã prezenta hotãrâre.

ART. 1
Producãtorii agricoli persoane fizice sau juridice, organizaţi în exploataţii agricole în baza prevederilor <>Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 108/2001 privind exploataţiile agricole, aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 166/2002 , cu completãrile ulterioare, care deţin sau administreazã sere încãlzite şi ciupercãrii în spaţii climatizate şi care valorificã produsele în conformitate cu standardele de comercializare în vigoare, beneficiazã de sprijin direct pe produs, în scopul stimulãrii producţiei şi a calitãţii acesteia.
ART. 2
Sprijinul direct al statului, acordat în anul 2006 producãtorilor prevãzuţi la art. 1, este de 10.000 mii lei (RON) şi se asigurã de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii Rurare, în cadrul programului "Dezvoltarea durabilã a sectorului vegetal, a sectorului zootehnic şi piscicol, precum şi alte programe pe care Ministerul Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii Rurare trebuie sã le punã în aplicare".
ART. 3
(1) Sprijinul direct al statului se acordã pentru produsele recoltate şi livrate din serele încãlzite, din ciclul I de producţie, pânã la data de 30 iunie 2006.
(2) Pentru ciupercile cultivate în spaţii climatizate, sprijinul direct se acordã pentru producţia recoltatã şi livratã pânã la data de 31 decembrie 2006.
ART. 4
(1) Cantitãţile pentru care se acordã sprijinul financiar şi cuantumul sumelor sprijinului pe unitatea de produs, repartizate pe culturi, în anul 2006, sunt prevãzute în anexa nr. 1.
(2) Ministerul Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii Rurale, prin direcţia de specialitate, repartizeazã pe judeţe cantitãţile de producţie marfã pe baza declaraţiilor de înfiinţare a suprafeţelor de legume cultivate în sere încãlzite şi ciuperci cultivate în spaţii climatizate, înregistrate la direcţiile pentru agriculturã şi dezvoltare ruralã judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, şi care se transmit la Ministerul Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii Rurale.
ART. 5
(1) Beneficiarii sprijinului direct al statului pe produs trebuie sã facã dovada cã au consumat şi plãtit furnizorilor energie termicã sau au consumat şi plãtit gaz metan, energie electricã ori combustibili de orice tip utilizaţi în centrale proprii pentru producerea energiei termice.
(2) Beneficiarii trebuie sã prezinte sucursalelor Agenţiei de Plãţi şi Intervenţie pentru Agriculturã urmãtoarele documente:
a) copii ale actelor doveditoare privind încasarea contravalorii produselor livrate;
b) declaraţie pe propria rãspundere privind culturile înfiinţate în ciclul I, ale cãror produse se livreazã în anul 2006, în cazul legumelor de serã;
c) raportul de producţie, în cazul ciupercilor cultivate şi recoltate din spaţiile climatizate;
d) orice document din care sã rezulte cã în ultimul an au executat sau au în curs de derulare lucrãri de investiţii pentru extinderea suprafeţelor culturilor în sere încãlzite, modernizarea celor existente, îmbunãtãţirea randamentului termic, prin modernizarea centralelor termice sau trecerea la soluţii alternative de încãlzire, ori implementarea unuia din sistemele de management al calitãţii, Sistemul European de Bune Practici Agricole - EUREPGAP, HACCP sau ISO, iar în cazul ciupercãriilor, construirea de spaţii noi sau amenajarea unor clãdiri care au avut alte utilizãri ori dotarea spaţiilor cu instalaţii moderne de culturã.
ART. 6
(1) Pentru a beneficia de sprijinul direct al statului, producãtorii prevãzuţi la art. 1 trebuie sã formuleze o cerere-tip, în douã exemplare, al cãrei model este prevãzut în anexa nr. 2, pe care sã o depunã la sucursala Agenţiei de Plãţi şi Intervenţie pentru Agriculturã judeţeanã, respectiv a municipiului Bucureşti, pânã la expirarea perioadei de valorificare prevãzute la art. 3, însoţitã de documentele justificative.
(2) Acordarea sumelor se face în ordinea depunerii cererilor pânã la utilizarea în întregime a fondului alocat, ca sprijin direct al statului, pe produs.
(3) Plata sprijinului direct se face de cãtre Agenţia de Plãţi şi Intervenţie pentru Agriculturã, prin transfer în contul beneficiarului la trezorerii, iar pentru persoanele fizice, în contul deschis de acestea la bãnci.
ART. 7
(1) În baza cererilor depuse de producãtorii agricoli, reprezentanţii sucursalelor Agenţiei de Plãţi şi Intervenţie pentru Agriculturã judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, verificã documentele justificative prevãzute la art. 5 alin. (2).
(2) Documentaţia privind sprijinul direct şi un exemplar din cerere se pãstreazã în original la sediul sucursalei Agenţiei de Plãţi şi Intervenţie pentru Agriculturã judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, şi se introduc într-un program informaţional.
(3) Rãspunderea pentru realitatea şi exactitatea datelor înscrise în documentaţiile producãtorilor revine exclusiv solicitanţilor sprijinului financiar direct.
ART. 8
(1) Reprezentanţii sucursalelor Agenţiei de Plãţi şi Intervenţie pentru Agriculturã judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, verificã îndeplinirea condiţiilor de acordare a sprijinului direct şi aprobã cererile producãtorilor, întocmesc şi depun la Agenţia de Plãţi şi Intervenţie pentru Agriculturã Centralizatorul cererilor pentru încasarea sprijinului direct al statului pe culturi, în anul 2006, al cãrui model este prevãzut în anexa nr. 3, însoţit de un exemplar al cererilor privind acordarea sprijinului direct.
(2) Agenţia de Plãţi şi Intervenţie pentru Agriculturã întocmeşte Centralizatorul sumelor cuvenite producãtorilor ca sprijin direct al statului pe produs, în anul 2006, al cãrui model este prevãzut în anexa nr. 4, pe care îl înainteazã Ministerului Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii Rurale.
(3) Ministerul Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii Rurale întocmeşte Centralizatorul justificativ al sumelor acordate producãtorilor ca sprijin direct al statului în anul 2006, al cãrui model este prevãzut în anexa nr. 5.
ART. 9
În baza centralizatorului justificativ prevãzut la art. 8 alin. (3), Ministerul Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii Rurale transmite Ministerului Finanţelor Publice cererea de deschidere a creditelor bugetare la capitolul 83.01 "Agriculturã, silviculturã, pisciculturã şi vânãtoare", titlul "Subvenţii".
ART. 10
Dupã aprobarea cererii pentru deschiderea creditelor bugetare de cãtre Ministerul Finanţelor Publice, din bugetul Ministerului Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii Rurale se alimenteazã contul Agenţiei de Plãţi şi Intervenţie pentru Agriculturã, care vireazã sumele cuvenite în conturile solicitanţilor astfel: pentru persoane juridice, la trezorerii, iar pentru persoane fizice, în contul deschis de acestea la bãncile comerciale.
ART. 11
Sucursalele Agenţiei de Plãţi şi Intervenţie pentru Agriculturã judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, au obligaţia de a înregistra şi monitoriza toţi beneficiarii sprijinului direct pe produs.
ART. 12
(1) Încasarea sumelor de la bugetul de stat în mod necuvenit de cãtre solicitantul sprijinului direct al statului prin înscrierea sau atestarea de date ori de situaţii nereale pe documentele de decontare constituie contravenţie şi se sancţioneazã cu amendã de la 10.000 lei (RON) la 30.000 lei (RON), precum şi cu obligarea la restituirea sumelor încasate nejustificat şi la plata penalitãţilor prevãzute de legislaţia fiscalã în vigoare.
(2) Constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor prevãzute la alin. (1) se fac de cãtre persoanele împuternicite de Ministerul Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii Rurale.
(3) Contravenientul poate achita, în termen de 48 de ore de la data încheierii procesului-verbal de contravenţie ori, dupã caz, de la data comunicãrii acestuia, jumãtate din minimul amenzii aplicate, agentul constatator fãcând menţiune despre aceastã posibilitate în procesul-verbal.
ART. 13
Dispoziţiile art. 12 referitoare la contravenţii se completeazã cu dispoziţiile <>Ordonanţei Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor, aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 180/2002 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
ART. 14
Persoanele împuternicite de Ministerul Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii Rurale au obligaţia de a verifica permanent modul de acordare a sumelor alocate potrivit prezentei hotãrâri.
ART. 15
Anexele nr. 1-5 fac parte integrantã din prezenta hotãrâre.

PRIM-MINISTRU
CĂLIN POPESCU-TĂRICEANU

Contrasemneazã:


────────────────
Ministrul agriculturii,
pãdurilor şi dezvoltãrii rurale,
Gheorghe Flutur

Ministrul finanţelor publice,
Sebastian Teodor Gheorghe Vlãdescu

Bucureşti, 10 mai 2006.
Nr. 600.

ANEXA 1





CANTITĂŢILE
pentru care se acordã sprijinul financiar şi cuantumul sumelor sprijinului
pe unitatea de produs, repartizate pe culturi, în anul 2006
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Cantitatea Sprijin pe unitatea
Produsul de producţie marfã de produs Sprijin total
(tone) (lei/tonã) (mii lei)
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Legume de serã 12.500 600 7.500
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Ciuperci de culturã 3.120 800 2.500
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
TOTAL: X X 10.000
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



ANEXA 2



CERERE - TIP
pentru acordarea sprijinului direct al statului, pe culturi, în anul 2006

Producãtorul .................... Sucursala Agenţiei de Plãţi
(date de identificare) şi Intervenţie pentru Agriculturã
Oraşul/Comuna ................... Judeţul .......................
Judeţul .........................

I. Producãtorul, persoanã juridicã/persoanã fizicã ............, din
localitatea ........., judeţul ....., posesor al B.I./C.I. seria .......
nr. ....., cod numeric personal ......, solicit acordarea sprijinului
direct al statului pentru produsul: legume de serã/ciuperci de culturã:
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Produsul Suprafaţa Producţie marfã Sprijin pe unitatea Sprijin
cultivatã livratã de produs total
(ha sau mp) (tone) (lei/tonã) (mii lei)
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Legume de serã
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Ciuperci de culturã
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
TOTAL:
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

II. Anexez documente doveditoare.

III. Solicit acordarea sprijinului direct alocat conform art. 3 de cãtre
Agenţia de Plãţi şi Intervenţie pentru Agriculturã.

────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Trezorerie Numãr de cont
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Banca comercialã Numãr de cont
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Rãspund de exactitatea celor declarate.

Semnãtura şi ştampila
........................



ANEXA 3



Agenţia de Plãţi şi Intervenţie pentru Agriculturã
Sucursala Judeţul .........../Municipiul Bucureşti

CENTRALIZATORUL
cererilor pentru încasarea sprijinului direct al statului pe culturi,
în anul 2006
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
N Producãtorul Numãr de cont Cererea Cantitatea Suma Suma
r agricol Banca ..../Trezorerie nr. .../... (tone) alocatã totalã
(lei/ cuvenitã
c tonã) (mii lei)
r
t
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1.
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
.
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
.
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
TOTAL:
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

Director,
.......................




ANEXA 4



Agenţia de Plãţi şi Intervenţie pentru Agriculturã

CENTRALIZATORUL
sumelor cuvenite producãtorilor ca sprijin direct al statului
pe produs, în anul 2006
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Cantitatea Suma acordatã pe unitatea Suma totalã
crt. Produsul (tone) de produs (mii lei)
(lei/tonã)
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1. Legume de serã
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2. Ciuperci cultivate
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
TOTAL:
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

Director general,
......................



ANEXA 5



Ministerul Agriculturii,
Pãdurilor şi Dezvoltãrii Rurale

Se aprobã,
────────────
Ordonator principal de credite,
...............................

CENTRALIZATORUL JUSTIFICATIV
al sumelor acordate producãtorilor ca sprijin direct
al statului în anul 2006
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Cantitatea Suma acordatã pe unitatea Suma totalã
crt. Produsul (tone) de produs (mii lei)
(lei/tonã)
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1. Legume de serã
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2. Ciuperci cultivate
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
TOTAL:
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

Direcţia buget-finanţe
Director,
.......................


____________
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016