Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 595 din 4 iunie 2008  pentru aprobarea participarii Romaniei la Expozitia Mondiala 2010 Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 595 din 4 iunie 2008 pentru aprobarea participarii Romaniei la Expozitia Mondiala 2010 "Un Oras Mai Bun, O Viata Mai Buna", Shanghai, China

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 439 din 11 iunie 2008

În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicatã,

Guvernul României adoptã prezenta hotãrâre.

ART. 1
Se aprobã participarea României, în perioada 1 mai-31 octombrie 2010, la Expoziţia Mondialã 2010 "Un Oraş Mai Bun, O Viaţã Mai Bunã", Shanghai, China, denumitã în continuare expoziţie mondialã.
ART. 2
(1) Ministerul pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Comerţ, Turism şi Profesii Liberale, denumit în continuare MIMMCTPL, coordoneazã procesul de pregãtire şi de participare a României la expoziţia mondialã.
(2) Reprezentarea Guvernului României în ceea ce priveşte organizarea şi participarea României la expoziţia mondialã se asigurã de comisarul general al Secţiunii române, ajutat de comisarul general adjunct al Secţiunii române. Calitatea de comisar general al Secţiunii române este îndeplinitã de secretarul general al MIMMCTPL, iar calitatea de comisar general adjunct al Secţiunii române, de secretarul general adjunct al MIMMCTPL.
ART. 3
(1) În vederea elaborãrii conceptului de participare a României la expoziţia mondialã se constituie o comisie de organizare.
(2) Comisia de organizare este condusã de comisarul general al Secţiunii române şi are în componenţã reprezentanţi, la nivel de secretar general, din cadrul urmãtoarelor ministere:
a) Ministerul Dezvoltãrii, lucrãrilor Publice şi Locuinţelor;
b) Ministerul Afacerilor Externe;
c) Ministerul Culturii şi Cultelor;
d) Ministerul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei;
e) Ministerul Mediului şi Dezvoltãrii Durabile;
f) Ministerul Educaţiei, Cercetãrii şi Tineretului;
g) Ministerul Internelor şi Reformei Administrative;
h) Ministerul Economiei şi Finanţelor.
(3) Desemnarea reprezentanţilor prevãzuţi la alin. (2) se face prin ordin al ministrului de resort, în termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare a prezentei hotãrâri.
(4) Comisia de organizare va coopera şi cu alte instituţii publice şi private, precum şi cu organizaţii guvernamentale şi neguvernamentale.
(5) Comisia de organizare va putea constitui colective tehnice de lucru, formate din reprezentanţi ai autoritãţilor prevãzute la alin. (2), ai altor autoritãţi şi instituţii publice, precum şi ai persoanelor juridice de drept privat.
ART. 4
(1) În vederea realizãrii demersurilor şi luãrii mãsurilor necesare pentru pregãtirea şi participarea României la expoziţia mondialã, precum şi pentru coordonarea demersurilor întreprinse de MIMMCTPL în contextul participãrii României la alte expoziţii mondiale se constituie, în cadrul MIMMCTPL, Direcţia generalã expoziţii mondiale, denumitã în continuare DGEM, în subordinea secretarului general al MIMMCTPL.
(2) DGEM are urmãtoarele atribuţii principale:
a) implementeazã conceptul şi programul de participare a României la expoziţia mondialã şi asigurã ilustrarea tematicii propuse de organizatori;
b) colaboreazã cu organizatorii expoziţiei mondiale pentru pregãtirea şi la realizarea activitãţilor cuprinse în programul acestora şi realizeazã în numele statului român toate procedurile necesare pentru pregãtirea şi participarea României la expoziţia mondialã;
c) participã la elaborarea caietului de sarcini şi la organizarea licitaţiilor, în condiţiile legii, pentru proiectarea, organizarea şi realizarea pavilionului şi a celorlalte manifestãri prin care România va fi reprezentatã la expoziţia mondialã;
d) asigurã managementul organizatoric şi monitorizarea realizãrii proiectului de participare a României la expoziţia mondialã, pe parcursul etapelor de pregãtire, desfãşurare a participãrii, închidere a expoziţiei, inclusiv pe perioada de dezafectare a pavilionului şi de predare a locaţiei;
e) elaboreazã propunerile privind bugetul necesar pentru desfãşurarea propriei activitãţi, precum şi pentru asigurarea participãrii României la expoziţia mondialã;
f) coordoneazã activitãţile de editare, tipãrire, difuzare a materialelor promoţionale, precum şi realizarea evenimentelor speciale de promovare a participãrii României la expoziţia mondialã;
g) asigurã îndeplinirea altor atribuţii şi sarcini stabilite de ministrul pentru întreprinderi mici şi mijlocii, comerţ, turism şi profesii liberale pentru participarea în bune condiţii la expoziţia mondialã;
h) prezintã periodic ministrului pentru întreprinderi mici şi mijlocii, comerţ, turism şi profesii liberale rapoarte privind stadiul pregãtirii şi desfãşurãrii participãrii României la expoziţia mondialã, precum şi modul de gestionare a fondurilor aferente.
ART. 5
(1) DGEM se constituie în cadrul aparatului propriu al MIMMCTPL, cu încadrarea în numãrul maxim de posturi prevãzut la <>art. 7 alin. (10) din Hotãrârea Guvernului nr. 387/2007 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Comerţ, Turism şi Profesii Liberale, cu modificãrile ulterioare.
(2) Personalul care îşi desfãşoarã activitatea în cadrul DGEM este selectat dintre angajaţii MIMMCTPL, pe baza criteriilor aprobate prin ordin al ministrului, sau este angajat prin concurs ori examen.
(3) Structura posturilor şi încadrarea personalului se stabilesc, în condiţiile legii, prin ordin al ministrului pentru întreprinderi mici şi mijlocii, comerţ, turism şi profesii liberale.
ART. 6
(1) Cheltuielile aferente pregãtirii şi participãrii României la expoziţia mondialã se suportã de la bugetul de stat, prin bugetul MIMMCTPL.
(2) Suma necesarã pentru anul 2008 se asigurã din prevederile bugetare aprobate pentru MIMMCTPL pentru acest an, la capitolul 80.01 "Acţiuni generale economice, comerciale şi de muncã".
(3) Organizarea acţiunilor de reprezentare şi protocol în China, pe durata desfãşurãrii expoziţiei mondiale, se realizeazã în conformitate cu legislaţia în vigoare privind modul şi condiţiile în care misiunile diplomatice, oficiile consulare şi celelalte reprezentanţe ale României în strãinãtate pot sã organizeze acţiuni de protocol şi de reprezentare şi se efectueazã cu aprobarea comisarului general pentru Secţiunea românã la expoziţia mondialã.
(4) În bugetul prevãzut la alin. (1) sunt incluse şi cheltuielile cu diurnele legale, cazarea şi transportul ziariştilor, al membrilor colectivelor artistice, sportive, ştiinţifice şi altele asemenea, care vor participa la evenimentele organizate de România pe toatã durata expoziţiei mondiale.
(5) Cheltuielile prevãzute la alin. (4) se suportã de la titlul "Bunuri şi servicii", capitolul 80.01 "Acţiuni generale economice, comerciale şi de muncã".
(6) Scãderea din contabilitate a contravalorii eventualelor pagube care pot apãrea în timpul participãrii la expoziţia mondialã şi care nu se datoreazã culpei vreunei persoane se face, în condiţiile legii, pe baza aprobãrii ministrului pentru întreprinderi mici şi mijlocii, comerţ, turism şi profesii liberale, în calitatea sa de ordonator principal de credite.
(7) În urma închiderii expoziţiei mondiale, bunurile de natura mijloacelor fixe şi a obiectelor de inventar aparţinând pavilionului României, inclusiv structurile de construcţie şi amenajare, se scot din funcţiune, se caseazã, se transferã la birourile de promovare comercial-economicã sau la birourile de promovare turisticã, se doneazã, se repatriazã sau se valorificã în China, dupã caz, cu respectarea legislaţiei în vigoare.
(8) Lista bunurilor prevãzute la alin. (7) şi destinaţia acestora se aprobã prin ordin al ministrului pentru întreprinderi mici şi mijlocii, comerţ, turism şi profesii liberale.
(9) În completarea alocaţiilor bugetare prevãzute la alin. (1) şi (2) se pot atrage fonduri provenite din donaţii şi sponsorizãri ale persoanelor fizice şi ale persoanelor juridice, din ţarã şi din strãinãtate, precum şi alte surse atrase în condiţiile legii.
(10) Elaborarea conceptului de participare la expoziţia mondialã se realizeazã prin dezbatere publicã, cu consultarea institutelor de arhitecturã, institutelor de cercetare-dezvoltare, a principalelor instituţii culturale etc.
(11) Comisarul general pentru Secţiunea românã rãspunde de utilizarea fondurilor aferente organizãrii şi participãrii României la expoziţia mondialã, potrivit prevederilor legale.
(12) Structura detaliatã a bugetului aferent pregãtirii şi participãrii României la expoziţia mondialã se aprobã prin ordin al ministrului pentru întreprinderi mici şi mijlocii, comerţ, turism şi profesii liberale.
ART. 7
Anexa nr. 1 "Structura organizatoricã a Ministerului pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Comerţ, Turism şi Profesii Liberale" la <>Hotãrârea Guvernului nr. 387/2007 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Comerţ, Turism şi Profesii Liberale, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 289 din 2 mai 2007, cu modificãrile ulterioare, se modificã în mod corespunzãtor prevederilor prezentei hotãrâri.


PRIM-MINISTRU
CĂLIN POPESCU-TĂRICEANU

Contrasemneazã:


──────────────────
p. Ministrul pentru întreprinderi
mici şi mijlocii, comerţ, turism şi
profesii liberale,
Ştefan Imre,
secretar de stat

Ministrul muncii,
familiei şi egalitãţii de şanse,
Paul Pãcuraru

Ministrul dezvoltãrii,
lucrãrilor publice şi locuinţelor,
Laszlo Borbaly

p. Ministrul afacerilor externe,
Anton Niculescu,
secretar de stat

Ministrul internelor
şi reformei administrative,
Cristian David

Ministrul culturii şi cultelor,
Adrian Iorgulescu

Ministrul comunicaţiilor
şi tehnologiei informaţiei,
Karoly Borbaly

Ministrul mediului
şi dezvoltãrii durabile,
Attila Korodi

Ministrul educaţiei,
cercetãrii şi tineretului,
Cristian Mihai Adomniţei

p. Ministrul economiei
şi finanţelor,
Cãtãlin Doica,
secretar de stat

Bucureşti, 4 iunie 2008.
Nr. 595.
__________
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016