Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 564 din 1 iunie 2011  pentru modificarea si completarea Hotararii Guvernului nr. 109/2009 privind organizarea si functionarea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 564 din 1 iunie 2011 pentru modificarea si completarea Hotararii Guvernului nr. 109/2009 privind organizarea si functionarea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 407 din 9 iunie 2011

    În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicatã,

    Guvernul României adoptã prezenta hotãrâre.

    ART. I
    Hotãrârea Guvernului nr. 109/2009 privind organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscalã, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 126 din 2 martie 2009, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, se modificã şi se completeazã dupã cum urmeazã:
    1. La articolul 6, alineatul (3) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "(3) Numãrul maxim de posturi pentru aparatul propriu al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscalã şi direcţiile generale ale finanţelor publice judeţene şi a municipiului Bucureşti este de 24.849, inclusiv preşedintele, vicepreşedinţii şi posturile aferente cabinetelor demnitarilor."
    2. La articolul 7, alineatele (4), (5), (9) şi (10) se modificã şi vor avea urmãtorul cuprins:
    "(4) Numãrul maxim de posturi pentru Autoritatea Naţionalã a Vãmilor şi pentru unitãţile subordonate acesteia este de 3.159, inclusiv postul de demnitar. Repartizarea numãrului maxim de posturi pe aparatul central şi pe unitãţile subordonate Autoritãţii Naţionale a Vãmilor se face prin ordin al preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscalã, la propunerea vicepreşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscalã care conduce Autoritatea Naţionalã a Vãmilor.
    (5) Structura organizatoricã a direcţiilor, inclusiv serviciile, birourile şi alte compartimente funcţionale, organizate în directa subordine a vicepreşedintelui, şi numãrul posturilor din cadrul aparatului central al Autoritãţii Naţionale a Vãmilor, precum şi structura organizatoricã a direcţiilor regionale pentru accize şi operaţiuni vamale, a direcţiilor judeţene pentru accize şi operaţiuni vamale şi a Direcţiei pentru Accize şi Operaţiuni Vamale a Municipiului Bucureşti, a birourilor vamale de frontierã şi de interior şi a punctelor vamale, unitãţi subordonate Autoritãţii Naţionale a Vãmilor, şi numãrul posturilor se aprobã prin ordin al preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscalã, la propunerea vicepreşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscalã care conduce Autoritatea Naţionalã a Vãmilor, cu respectarea reglementãrilor legale în vigoare.
    ....................................................................
    (9) Directorii şi directorii adjuncţi din aparatul central al Autoritãţii Naţionale a Vãmilor se numesc în funcţie, cu respectarea dispoziţiilor Legii nr. 188/1999 privind Statutul funcţionarilor publici, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, prin ordin al preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscalã, la propunerea vicepreşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscalã care conduce Autoritatea Naţionalã a Vãmilor.
    (10) Directorii executivi şi directorii executivi adjuncţi ai direcţiilor regionale pentru accize şi operaţiuni vamale, directorii executivi şi directorii executivi adjuncţi ai direcţiilor judeţene pentru accize şi operaţiuni vamale şi ai Direcţiei pentru Accize şi Operaţiuni Vamale a Municipiului Bucureşti se numesc în funcţie, în condiţiile legii, prin ordin al preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscalã, la propunerea vicepreşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscalã care conduce Autoritatea Naţionalã a Vãmilor."
    3. La articolul 7, dupã alineatul (10) se introduce un nou alineat, alineatul (10^1), cu urmãtorul cuprins:
    "(10^1) Şefii birourilor vamale sunt numiţi prin ordin al vicepreşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscalã care conduce Autoritatea Naţionalã a Vãmilor, cu avizul conform al preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscalã, în condiţiile legii."
    4. La articolul 7, alineatul (11) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "(11) Persoanele cu funcţii de conducere din aparatul central, precum şi cele din structura teritorialã a Autoritãţii Naţionale a Vãmilor, altele decât cele prevãzute la alin. (9), (10) şi (10^1), se numesc în funcţie de cãtre vicepreşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscalã care conduce Autoritatea Naţionalã a Vãmilor, în condiţiile legii."
    5. La articolul 8, alineatele (4), (5), (7) şi (8) se modificã şi vor avea urmãtorul cuprins:
    "(4) În cadrul structurii organizatorice a Comisariatului General al Gãrzii Financiare se pot constitui servicii, birouri şi compartimente, iar la nivelul secţiilor judeţene şi Secţiei Municipiului Bucureşti se pot constitui divizii, servicii, birouri şi compartimente, iar numãrul posturilor se aprobã prin ordin al preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscalã, la propunerea comisarului general, cu respectarea reglementãrilor legale în vigoare.
    (5) Numãrul maxim de posturi pentru Garda Financiarã este de 1.092. Repartizarea numãrului de posturi pe Comisariatul General, secţiile judeţene şi Secţia Municipiului Bucureşti ale Gãrzii Financiare se face prin ordin al preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscalã, la propunerea comisarului general.
    ...............................................................
    (7) Persoanele cu funcţii de conducere din cadrul Comisariatului General, cu excepţia şefilor de serviciu şi birou care sunt numiţi, potrivit legii, prin decizie a comisarului general, se numesc în funcţie prin ordin al preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscalã, în condiţiile legii, la propunerea comisarului general.
    (8) Comisarii şefi de secţie, comisarii şefi de secţie adjuncţi ai secţiilor judeţene şi Secţiei Municipiului Bucureşti se numesc în funcţie prin ordin al preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscalã, în condiţiile legii, la propunerea comisarului general."
    6. La articolul 8, dupã alineatul (8) se introduce un nou alineat, alineatul (8^1), cu urmãtorul cuprins:
    "(8^1) Personalul cu funcţii de conducere din cadrul secţiilor judeţene şi al Secţiei Municipiului Bucureşti, altul decât cel prevãzut la alin. (8), se numeşte în funcţie de cãtre comisarul general, în condiţiile legii."
    7. La articolul 10, alineatele (5) şi (6) se modificã şi vor avea urmãtorul cuprins:
    "(5) Directorii executivi ai direcţiilor generale ale finanţelor publice judeţene şi a municipiului Bucureşti se numesc în funcţie de cãtre preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscalã, în condiţiile legii.
    (6) Directorii executivi adjuncţi din cadrul direcţiilor generale ale finanţelor publice judeţene şi al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice a Municipiului Bucureşti, cu excepţia persoanelor cu funcţii publice de conducere specifice de trezorier-şef din cadrul direcţiilor generale ale finanţelor publice judeţene şi a municipiului Bucureşti şi de trezorier-şef adjunct din cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice a Municipiului Bucureşti, şefii de administraţie şi şefii de administraţie adjuncţi ai administraţiilor finanţelor publice pentru contribuabilii mijlocii, precum şi şefii de administraţie şi şefii de administraţie adjuncţi, cu excepţia şefilor de administraţie adjuncţi - trezorerie şi contabilitate publicã -, din cadrul administraţiilor finanţelor publice ale municipiilor şi ale sectoarelor municipiului Bucureşti se numesc în funcţie, în condiţiile legii, prin ordin al preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscalã."
    8. La articolul 10, dupã alineatul (6) se introduce un nou alineat, alineatul (7), cu urmãtorul cuprins:
    "(7) Şefii de administraţie ai administraţiilor finanţelor publice orãşeneşti şi comunale se numesc în funcţie prin decizie a directorului executiv, cu avizul de specialitate al Direcţiei generale de organizare şi resurse umane din cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscalã."
    9. La articolul 11, alineatul (2) se abrogã.
    10. La articolul 13 alineatul (3), litera d) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "d) prin decizie a directorului executiv, pentru funcţiile publice pentru care are competenţa de numire în funcţie. Prin excepţie, pentru personalul din cadrul structurilor de trezorerie şi contabilitate publicã, mobilitatea pentru eficientizarea activitãţii se dispune cu avizul ministrului finanţelor publice."
    11. Anexele nr. 1 şi 2 se modificã şi se înlocuiesc cu anexele nr. 1 şi 2, care fac parte integrantã din prezenta hotãrâre.
    12. La anexa nr. 3, nota de subsol ****) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "****) Autoturismele sunt destinate activitãţii de inspecţie fiscalã la nivelul fiecãrei direcţii generale şi vor fi conduse de inspectorii nominalizaţi prin decizie a directorului executiv."
    ART. II
    Încadrarea în numãrul maxim de posturi şi în structura organizatoricã se aprobã prin ordin al preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscalã, la propunerea vicepreşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscalã care conduce Autoritatea Naţionalã a Vãmilor, respectiv la propunerea comisarului general, cu respectarea termenelor şi a procedurilor prevãzute de lege.

                                 PRIM-MINISTRU
                                    EMIL BOC

                                Contrasemneazã:
                                ---------------
                         Ministrul finanţelor publice,
                              Gheorghe Ialomiţianu

          Ministrul muncii, familiei şi protecţiei sociale, interimar,
                                    Emil Boc

    Bucureşti, 1 iunie 2011.
    Nr. 564.


    ANEXA 1
    (Anexa nr. 1 la Hotãrârea Guvernului nr. 109/2009)
                                                  Numãrul maxim de posturi = 29.100

                            STRUCTURA ORGANIZATORICĂ
                  a Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscalã



                                                ┌─────────────────────────────────┐
                                                │ MINISTRUL FINANŢELOR PUBLICE │
                                                └───────────────────┬─────────────┘
         ┌──────────┐ |
         │ CABINET │ ┌────────────────────┐----------------┘
         │PREŞEDINTE├─────────┤ PREŞEDINTE ├────────────────────────────────────────────────────┐
         └──────────┘ │ │ │
                              └────────┬───────────┘ │
                                       │ │
       ┌───────────────────────┐ │ ┌────────────────────────────┐ │
       │ CORPUL DE CONTROL*) │ ├──┤DIRECŢIA VERIFICĂRI FISCALE │ │
       │ ├───────┤ │ │ │
       └───────────────────────┘ │ └────────────────────────────┘ │
       ┌───────────────────────┐ │ ┌────────────────────────────┐ │
       │ DIRECŢIA GENERALĂ DE │ ├──┤ DIRECŢIA GENERALĂ DE │ │
       │ AUDIT PUBLIC INTERN ├───────┤ │ INFORMAŢII FISCALE │ │
       └───────────────────────┘ │ └────────────────────────────┘ │
       ┌───────────────────────┐ │ ┌────────────────────────────┐ │
       │INFORMAŢII CLASIFICATE ├───────┤ │ DIRECŢIA GENERALĂ JURIDICĂ │ │
       │ **) │ ├──┤ │ │
       └───────────────────────┘ │ └────────────────────────────┘ │
                                       │ ┌────────────────────────────┐ │
                                       │ │ DIRECŢIA GENERALĂ DE │ │
                                       ├──┤ SOLUŢIONARE A │ │
                                       │ │ CONTESTAŢIILOR │ │
                                       │ └────────────────────────────┘ │
                                       │┌---------------------------------------------------------------┤
     ┌─────────────────────────────────┼┼─────────────────────┬─────────────────────┬───────────┐ │
 ┌───┴────┐ ┌───────┴┴───┐ ┌───┴────┐ ┌───┴────┐ ┌───┴───┐ │
 │VICEPRE-│ │ VICEPRE- │ │VICEPRE-│ │SECRETAR│ │COMISAR│ │
 │ŞEDINTE ├--------------------┤ ŞEDINTE ├-------------┤ŞEDINTE ├------------┤GENERAL ├--┤GENERAL│ │
 └───┬────┘ └─┬────┬─┬───┘ └─┬──┬─┬─┘ └──────┬─┘ └───┬───┘ │
     │ │ │ | | │ │ │ │ │
     │ ┌──────┴┐ │ | ┌─────────────┐ | │ │ ┌───────┐ │ ┌─────┴────┐ │
     │ │CABINET│ │ └--┤ DIRECŢIA ├--┘ │ │ │CABINET│ │ │ GARDA │ │
     │ │VICEPRE│ │ │ GENERALĂ DE │ │ └───┤VICEPRE│ │ │FINANCIARĂ│ │
     │ │ŞEDINTE│ │ │ADMINISTRARE │ │ │ŞEDINTE│ │ │***), │ │
     │ └───────┘ │ │ A MARILOR │ │ └───────┘ │ │COMISARIAT│ │
 ┌───┴───────┐ │ │CONTRIBUABILI│ │ ┌─────────────────┐ │ │ GENERAL │ │
 │AUTORITATEA│ │ └─────────────┘ │ │ DIRECŢIA DE │ │ └────┬─────┘ │
 │NAŢIONALĂ A├--┐ │ ┌─────────────────┐ │ │ COMUNICARE, ├──┤ | │
 │VĂMILOR***)│ | │ │DIRECŢIA GENERALĂ│ │ │ RELAŢII PUBLICE │ │ | │
 └───────────┘ | │ │ DE TEHNOLOGIA ├───┤ │ ŞI MASS-MEDIA │ │ | │
                | │ │ INFORMAŢIEI │ │ └─────────────────┘ │ | │
                | │ └─────────────────┘ │ │ | │
                | ┌──────────┐ │ ┌─────────────────┐ │ ┌─────────────────┐ │ ┌─────┴──────┐ │
                | │DIRECŢIA │ │ │DIRECŢIA GENERALĂ│ │ │ DIRECŢIA DE │ │ │ SECŢII │ │
          ┌-----┴----┐ │GENERALĂ │ │ │PROCEDURI PENTRU ├───┤ │ COOPERARE ├──┤ │JUDEŢENE ŞI │ │
          |DIRECŢII | │ DE ├─┤ │ ADMINISTRAREA │ │ │ INTERNAŢIONALĂ │ │ │ SECŢIA │ │
          |REGIONALE | │CONTROL │ │ │ VENITURILOR │ │ └─────────────────┘ │ │MUNICIPIULUI│ │
          | PENTRU | │FINANCIAR │ │ └─────────────────┘ │ ┌─────────────────┐ │ │ BUCUREŞTI │ │
          |ACCIZE ŞI | └──────────┘ │ ┌─────────────────┐ │ │DIRECŢIA GENERALĂ│ │ └────────────┘ │
          |OPERAŢIUNI| ┌──────────┐ │ │DIRECŢIA GENERALĂ│ │ │DE ORGANIZARE ŞI ├──┤ │
          | VAMALE | │DIRECŢIA │ │ │DE REGLEMENTARE A├───┤ │RESURSE UMANE │ │ │
        ┌-┴----------┴┐ │GENERALĂ │ │ │COLECTĂRII CREAN-│ │ └─────────────────┘ │ │
       ┌┴------------┐| │COORDONARE├─┘ │ŢELOR BUGETARE │ │ ┌─────────────────┐ │ │
      ┌┴------------┐|| │INSPECŢIE │ └─────────────────┘ │ │DIRECŢIA GENERALĂ├──┘ │
      | Direcţii ||| │FISCALĂ │ ┌─────────────────┐ │ │ ECONOMICĂ │ │
      | judeţene ||| └─────────┬┘ │DIRECŢIA GENERALĂ│ │ └───────────────┬─┘ ┌┘
      | pt. accize ||┘┌─────────┐ │ │DE PLANIFICARE │ │ ┌────────────┐ │ ┌------------┴┐
      |şi operaţiuni|┘ │DIRECŢIA │ │ │STRATEGICĂ ŞI ├───┤ │DIRECŢIA DE │ │ ┌┴------------┐|
      | vamale, | │PREŢURI │ │ │MONITORIZARE A │ │ │BUGET ŞI ├─┤ ├------------┐||
      |puncte vamale| │ DE │ │ │REALIZĂRII CREAN-│ │ │CONTABILI- │ │ | Direcţiile |||
      |birouri | │TRANSFER-├─┤ │ŢELOR BUGETARE │ │ │TATE INTERNĂ│ │ |generale ale|||
      |vamale | │ANALIZĂ │ │ └─────────────────┘ │ └────────────┘ │ |finanţelor |||
      └-------------┘ │DE RISC │ │ ┌──────────────────┐ │ ┌────────────┐ │ |publice jude||┘
                       └─────────┘ │ │ DIRECŢIA GENERALĂ│ │ │DIRECŢIA DE │ │ |ţene şi a ||
                       ┌─────────┐ │ │ DE METODOLOGII │ │ │INVESTIŢII, │ │ |municipiului||
                       │UNITATEA │ │ │FISCALE, ÎNDRUMARE├───┘ │ACHIZIŢII ├─┘ |Bucureşti şi|┘
                       │ DE │ │ │ ŞI ASISTENŢĂ A │ │PUBLICE ŞI │ |unitãţile |
                       │INVESTI- ├─┤ │ CONTRIBUABILILOR │ │ SERVICII │ |subordonate |
                       │ GAŢII │ │ └──────────────────┘ │ INTERNE │ |acestora |
                       │FISCALE*)│ │ └────────────┘ └------------┘
                       └─────────┘ │
                       ┌─────────┐ │
                       │DIRECŢIA │ │
                       │PROCEDURI│ │
                       │ÎNDRUMARE│ │
                       │METODOLO-│ │
                       │GICĂ ŞI ├─┘
                       │MONITORI-│
                       │ZARE │
                       │PENTRU │
                       │INSPECŢIA│
                       │FISCALĂ │
                       └─────────┘


__________
    *) Funcţioneazã la nivel de direcţie.
    **) Funcţioneazã la nivel de serviciu.
    ***) Se organizeazã şi funcţioneazã pe bazã de hotãrâre a Guvernului.


    ANEXA 2
    (Anexa nr. 2 la Hotãrârea Guvernului nr. 109/2009)

              Numãrul maxim de posturi aferent aparatului propriu
             şi unitãţilor aflate în subordinea Agenţiei Naţionale
                            de Administrare Fiscalã



                                                                                     Numãrul maxim
                                                                                       de posturi
  1. Aparatul propriu al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscalã şi direcţiile
 generale ale finanţelor publice judeţene, în subordinea cãrora funcţioneazã
 administraţiile finanţelor publice municipale, administraţiile finanţelor publice
 pentru contribuabili mijlocii, administraţiile finanţelor publice orãşeneşti şi
 administraţiile finanţelor publice comunale;
 Direcţia Generalã a Finanţelor Publice a Municipiului Bucureşti, în subordinea
 cãreia funcţioneazã administraţia finanţelor publice pentru contribuabili mijlocii
 şi administraţiile finanţelor publice ale sectoarelor municipiului Bucureşti 24.849*)
  2. Garda Financiarã 1.092
  3. Autoritatea Naţionalã a Vãmilor, inclusiv vicepreşedintele Agenţiei Naţionale
 de Administrare Fiscalã care conduce Autoritatea Naţionalã a Vãmilor şi cabinetul
 acestuia 3.159


__________
    *) În numãrul maxim de posturi sunt incluşi preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscalã, 2 vicepreşedinţi ai Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscalã şi posturile aferente cabinetelor demnitarilor. Repartizarea numãrului maxim de posturi pe aparatul propriu şi pe direcţiile generale ale finanţelor publice judeţene şi a municipiului Bucureşti se face prin ordin al preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscalã.

                                      ----

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016